|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
o tak to ja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymajcie mnie...bo chyba wybuchnę i mojego męża Mały się przebudził, i mąż podszedł i mówi o śmieje się do mnie i też do Małego uśmiech i mówi "co Niuniu" . No i oczywiście pospane, wiec teraz sam bedzie na nowo usypiał, ja nie wiem co on sobie wyobrażał ;/
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
deb wez tel z androidem
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie Mam zadnego ubRania zauwazylam ze ostatnimi czasy takie sklepy staly sie bardzo modne ale to nie dla mnie a nowe rzeczy dla Mateuszka mnie niezmiernie ciesza i nje zal mi na nie ani grosza wrecz przeciwnie mam chyba nalog kupowania mu rzeczy
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezły wysyp u Was jeszcze trochę i Przemo będzie się szczycil pelnym uzębieniem ![]() oj tak, kinder party to ciezki temat wcale nie dziwie się rodzicom, ze zabierają dzieci do maca...(choć żywieniowo nie popieram). jeszcze jak dziecko ma urodziny latem to można dziki wypuscic do ogrodu i niech broja...wlasciwie nie ma sensu przygotowywać jedzenia, bo branie miały tylko mini pizze, ciastka, chrupki, chipsy, tort i...jajka w majonezie nasz basen jest kolo jego domu, wiec po zajęciach czekal na Nele żeby jej pokazac jak jeździ... i oczywiście musiałam wysluchac co od którego dziecka dostal, jaka gore słodyczy. jeszcze z miesiąc będzie o tym opowiadal a mata faktycznie wygląda niezle, zastanawiam się tylko czy grubość 8mm będzie ok. fajny prezent od babci choć ja nie lubie zlota i wszystko co dostałam na komunie, 18stke itd. zdazylam już wymienić na gotowke...jakos w tym temacie nie bylam sentymentalna.
|
|
|
|
|
#1056 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-13 o 23:16 |
|||
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubie buduja wielkie chałupy, cale zycie tyraja, a dzieci wylatują z gniazdka. i chyba zawsze jeśli będę miała wybor rzecz/podróż wybrałabym te druga tego mi nikt nie zabierze, nie zniszczy...fajnie był takim wolnym ptakiem. Sofia będzie miała z Wami piękne zycie. cala impreze wedrowala miedzy kolejnymi ciotkami i była zachwycona widokiem małych brojacych dzieci. mysle, ze chętnie pobrykalaby razem z nimi...za rok już jej nie zatrzymam
|
|
|
|
|
#1058 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pol mi wypadnie reszte Slodziak wyrwie![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak spimy czasem i do 11 jak ja wyjde z lozka to ona otwiera oczy...także teraz już wiesz dlaczego dziwil mnie Twój wczesny obiad ![]() Cytat:
niech się rozwija w swoim tempie. jeśli chce krzyczeć niech to robi, jeśli piszczy albo w kolko mowi jedna sylabe to ma do tego prawo. jeśli skrzeczy, puszcza banki - to sa kolejne etapy rozwoju. mamuska, bo ja Ci normalnie !! daj mu spokoj. jeszcze Ci nauka będzie bokiem wychodzila |
||
|
|
|
#1060 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
woombie dziala cuda S ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobie Wam jutro fotke, bo jest swietna.tort raz ze super, a dwa jaki pyszny! dzieciaki kwiczały na te m&msy... może jutro odwiedzę P i P. mamy go dobrze wyposażony, wiec licze, ze kaszki znajde...kiedyś szukałam mielonego kuminu i tylko tam go namierzyłam. na e-zakupach mogę kupic i kaszki i słoiczki, wiec jestem dobrej myśli ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta kaszka manna z nestle, która polecila Mysia i Magiusa tez jest bez cukru. kupiłam wczoraj w tesco - nie wiem kiedy zaczne podawac
|
|
|
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak M. wychodzi do pracy to się przenoszę na jego połówkę, na mojej układam poduchy i nie martwię się o to, że może spaść, poza tym ja go przytulę i tak leżę, ani drgnę Cytat:
M. miał dziś Bartka na kolanach i łobuz się podciągnął do siadu ale z leżenia nie potrafi ![]() Deb mnie też czeka niebawem wymiana telefonu i chyba wezmę ten sam co ma mój M. - LG L7 http://www.smartfony24.pl/_var/gfx/f...44e33cc8c5.jpg idę spać |
||
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczoraj na urodzinkach jeden chlopiec pyta "to twoja dzidzia?" tak moja i tylko moja. "nieprawda, bo ona ma jeszcze tate" |
|
|
|
|
#1066 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja i tak Was lubie Cytat:
no sa dzieci co szybko rozwijaja pewne umiejętności Z siedzi na 5mc a moja siora miala reha w wieku chyba 6 bo głowy nawet nie podnosiła ![]() Zyje? Zyje. I absolutnie nie ma z niczym problemu Cytat:
taak, święta! Cytat:
tez polecam htc a na bank androida i appje wizażu ![]() Cytat:
Dobranoc! Moze dzis pospie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1067 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie poddawaj się, wrócicie i do marchewki. ja nie wprowadzałabym owocow poki warzyw nie zacznie wcinac. daj jej trochę czasu. ajj piękne imie wybralas ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- wow, szaleje! przebojowa po mamusce hehe. Cytat:
biedna...wcale jej się nie dziwie, ze była nieznosna ja myslalam, ze trojki to już kosmos.---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() u nas podobnie, tyle, ze drzemek więcej, ale tez większość na spacerze lubimy wozek i mam nadzieje, ze zima jednak nie będzie bardzo mrozna---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() a Kubulek, kurcze jaki on slodki! ), no i ta krowa! ekstra. nie widziałam tych myjek. musze jutro odwiedzić biedronke...przez Was wiecznie mam maraton marketowy hehe.
|
|||||
|
|
|
#1068 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już 12 lat temu jak bratanek był malenki ogladalam zdjęcia i filmy plywajacych niemowląt i nie mogłam uwierzyć, ze to możliwe. z instruktorem znamy się od lat i wiem, ze to co robi to nie tylko praca, a pasja. może dlatego jest nam latwiej. dla Neli to taki "wujek" mnie nauczyl smigac na desce i naprawial powybijane palce to mala może zanurzać do woli ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
Cytat:
axella - pytalas o lapanie. Nela jeszcze niedawno na basenie nie była zainteresowana kolorowymi piłeczkami, lusterkami, kolkami itd. a dzisiaj tak nam się corka rozkrecila, ze wyrywala kolka z rak synkowi koleżanki i bardzo polecam podluznego oballa (chyt oburącz) albo jakas grzechotke w tym tylu http://allegro.pl/baby-ono-673-grzec...549885775.html chyt jedna raczka.---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- jeszcze raz, bo nadrabiam - cudne jesienne fotki. a Przemo z tymi swoimi zabkami jest rozbrajający!!! Cytat:
mnie o to chodzilo. chyba się nie zrozumialysmy tez chcialabym długo, ale w kombinezonie to my ich już pewnie do gondoli nie wciśniemy ![]() kupilas bentleya? http://allegro.pl/bentley-organic-spray-do-dezynfekcji-zabawek-eco-i3551125158.html bo tez o tym mysle... ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
mogłabym lezec godzinami gdyby się ktoś tak mna "bawil" ![]() Cytat:
Die guten Zutaten: Putenflfl eisch* 40%, Wasser, Reis* gekocht, Rapsöl* 1,6%. Putenfl Glutenfrei *Aus biologischer Erzeugung. miesko, woda, ryz, olej rzepakowy. ja nie czepiałabym się. wiadomo, ze 100% miesa do słoika nie zamkna, bo byłoby suche i fuj. my to mamy trochę inaczej rozwiązane dlatego sa wyjątki i jeśli instruktor uznaje, ze jakies dziecko jeszcze nie jest gotowe albo powinno pocwiczyc inne rzeczy to nie idzie równo z planem. Nela np. ma dopiero dwie pozycje pływania na brzuszku. dopiero jak skończy 5 miesięcy będzie miała dodatkowe, które inne dzieci już maja. zaczynala jako mlodsza dluzej nie trzymala tak stabilnie glowki, wiec niektóre chwyty dopiero tydzien temu nadrabialiśmy. bardzo podoba mi się ten ich indywidualny tok, bo nie czuje się jakiejś takiej presji i porównania, ze jedno dziecko już chwyta, chlapie, reaguje na zabawki, a inne musi się więcej przytulać do rodzica, dluzej oswajać z woda albo przez cale zajecia trzymać piaske w buzi
|
||||||
|
|
|
#1069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma tam zadnego niepotrzebnego "syfu". i na pewno mieso jest dużo dokładniej przebadane niż takie dostępne w sklepach, nafaszerowane hormonami itd. Cytat:
bleee. musze sprobowac czy winowajca jest witamina c...kurcze szkoda byłoby, bo mala lubi się krzywic jak ja zlizuje z lyzeczki a ja mam jakiś taki wewnętrzny spokoj, ze jednak przemycam jej trochę witaminek.oczka coraz ciemniejsze takie szare, czasem piwne, ale chyba docelowo będą jednak brazowe. na zdjęciach to jej węgle wychodzą ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- hehe dawaj! nasz filmik jest króciutki, bo instruktor pytal "Nela gotowa? tatuś gotowy, mama tez?" no i musiałam brac czynny udział w zajęciach, a nie bawic się aparatem także szybko wylaczylam, by dziecko wychwalać i gratulować swietnie wykonanego zadania ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
![]() i jak na filmiku, raz, dwa, trzy, trzy i pol to polanie twarzy, 4 pod woda. a zanurzaliscie raz? i dlaczego "nie"? ![]() my na następnych zajęciach mamy mieć kilka zanurzen. dzisiaj tylko jedno i później już pływanie tylko na brzuszku. |
|||
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż jeśli sama miałabym ja zanurzyć to byłoby trudniej...hehe tak modelina i utwardzona w piekarniku co roku ma taki tort i dluuugo przed urodzinami wymysla co na nim ma być. rok temu był woz strażacki - także mamuśki uczcie się, bo czeka nas wieeeeele trudnych chwil i jeszcze modelinowy tatuś... |
|
|
|
|
#1071 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas stawiają wlasnie na oswojenie z woda, rozwój i nauke pływania. kolejne chwyty, następne rekwizyty, ćwiczenia - dostosowane do wieku i mozliwosci dziecka. znajomi zastanawiają się czy nie przerwac kursu po tym karnecie i wrocic wiosna (glownie ze względu na zime), my chyba chcemy to ciagnac...żeby nie zaczynać znow od początku. ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
tzn. nie wyrabia pixelowo.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Deb, ja wzielabym Samsunga Galaxy. fajne sa. Cytat:
tatuś musi się przekonać na własnej skorze, ze usypianie to nie takie hop siup ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
początki sa trudne...ale jak już się wpadnie w nalog poszukiwan to huh. końca nie widać. dla małych dzieci naprawdę można kupic swietne ubranka...ja tez mam nalog kupowania ciuszków malej i te wyszperane, unikatowe ciesza mnie dużo bardziej niż takie za 100zl w sklepie i naprawdę dużo ubranek kupilysmy z metkami. a najlepsze jest to, ze wiecznie wszyscy zachwycają się mala i jej ubraniami, wiec chyba nie jest zle...mnie to motywuje. jakos wolalabym te wielka kase odlozyc na bardziej rozwojowy czas - angielski, może jakas ceramika albo balet mloda sama wybierze. zresztą teraz i tak nie docenia walorow estetycznych ![]() ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ---------- nadrobiłam dwa dni, 2 na zegarku. nie jest zle ![]() |
|||||||
|
|
|
#1072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
on nie usypia syna bo Maly zawsze go zaczepia i uśmiecha się do niego a ten nie potrafi się powstrzymać. Ale ja nie mam mu tego za złe bo nie ma go z nami od poniedziałku do piątku wiec trochę go rozumiem. Zdjęcie a'la Edyta Górniak co parę lat temu wrzucila do internetu fotkę "zużytego" pampersa syna. Nie rozumiem takich ludzi :-\ |
|
|
|
|
#1073 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my wlasnie bedziemy miec biale szafki scienne na wysoki polysk, czarne blaty z granitu a na dole drewno, ale naturalne a nie na wysoki polysk ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
Ja bym nie poszla do wrozki, bo nie lubie, boje sie, nie wierze itd. I nie chcialabym znac na wszelki wypadek przyszlosci, co ma byc to bedzie... A tu kolezanka powrozyla z reki przy pomocy igly i nitki przy winie, no i ona zadna wrozka nie jest ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
obroczki bym nie dala bo dla mnie to swietosc a znachorstw nie lubie ![]() Nie udzielam, mialam tam przerwe w ciazy i jak zagladnelam za jakis czas to stracilam dostep do poczty, klubu bez zadnej wczesniejszej wiadomosci, wiec kij z nimi
|
|
#1074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A modelina fajne czasynpamietam jak ulepilam cos z plasteliny i zapomnialam ze to nie modelina i do gara wsadzilam hehe i po garku bylo Cytat:
a moj. Nastepny to samsung S4 ![]() Cytat:
![]() O to musze kupic taka Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i piękny niedzwiadek ![]() Cytat:
![]() Też tak muszę zacząć czytać tą stronę w księdze dźwięków ![]() Przystojniak z Kuby Cytat:
![]() Cytat:
Nelka super nurek U nas to robią jakoś inaczej z tego co widziałam: pani liczy do trzech, mowi hop, dmucha lekko i zanurza dziecko. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1077 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ostatnio przez własną wygodę rozpuściłam małego, więc jak skończą mu się te bóle brzuszka to kończymy z nocnym uspokajaniem cycemCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musialm wstac o 6 , przez chwile nawet myslalm zeby nie dac D. Do szkoly z lenistwa ale rozum zwyciezyl hehe najgorzej ze dzisij skrocone lekcje i o 10 musze jechac po niego a na dworze 4 stopnie brrrrr chyba M. U sasiadki zostawie ![]() Teraz ululal sie wtulony we mnie na boczku ledwo wygramolilam sie od niego a tak szkoda mi bylo no ale co robota czeka ehhh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1079 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() po 11:00 ędziemy u lekarza, będą wyniki morfologii,Trzymajcie kciuki, stresuje się ![]() dzień dobry
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby miała drzemkę chociaż 0,5h to byśmy się jeszcze pobawiły a tak to ona zmęczona i my. Już myślałam, że dziecko zapomniało jak się przewroty robi przez noc, ale nie, już brzuszek. Nawet nie pomaga szeleszcząca kolorowa lala Lamaze po lewej, odwraca się na prawo i na brzuszek i robi dreamlinera
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

o tak to ja 
trzymajcie mnie...bo chyba wybuchnę i mojego męża
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
ja tez na upartego wejde w XS
za trzymanie glowki. u nas pozycja na brzuszku stala się ulubiona i teraz nawet jak polozymy mala na pleckach to w momencie fika na brzuch i jest z siebie dumna jak paw. nawet w lozeczku jak ma zasypiać to uparcie walczy i na brzuszku musi trochę pobroic.
chociaż kupiła mu wczoraj złotą zawieszkę ze znakiem zodiaku więc w tym miesiącu na tym się chyba skończy

dzielna malutka !!! 

!! daj mu spokoj. jeszcze Ci nauka będzie bokiem wychodzila 

ostatnio byłam u kuzynki i jej synek (ur. pod koniec kwietnia) siedzi już jak stary
co za Zuza
z fb tak samo mozna skopiowac
i wyszło mi 2 synów i córka