Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II (lista w pierwszym poście) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 10:29   #271
zania
Matka buldoga

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
w sensie, że np w testerowych flakonach. Przepraszam, wiem, że głupie pytania ale jestem w tym temacie kompletnie zielona póki co
Jakby byly w testerowych flakonach to byloby zaznaczone, ze to tester. Poza tym, nie zawsze testerowy flakon rozni sie od nie testera. Zdarza sie, ze wyglada identycznie, bo wlasciwie zawsze wygladaja identycznie, no, moze maja czasami naklejke tester lub mapke nut. Natomiast w 90% testerowych flaszkach nie ma korka. Dostajesz w zastepczym pudeleczku, szarym kartoniku

Edytowane przez zania
Czas edycji: 2013-10-08 o 10:30
zania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:41   #272
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
w sensie, że np w testerowych flakonach. Przepraszam, wiem, że głupie pytania ale jestem w tym temacie kompletnie zielona póki co

Jeśli to tester to jest to wyraźne zaznaczone w opisie

Tester nigdy nie ma ładnego kartonika jak produkt ale nie wzbraniałabym się tak przed testerami bo czesto są one tańsze. A i równie często zewnętrznie się od normalnego flakonu nie różnią. Owszem czasami nie mają korka - więc warto o to dopytać ale sporo testerów ten korek jednak ma. więc na własny użytek, nie na prezent, się doskonale nadają.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:10   #273
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość

Tester nigdy nie ma ładnego kartonika jak produkt ale nie wzbraniałabym się tak przed testerami bo czesto są one tańsze. A i równie często zewnętrznie się od normalnego flakonu nie różnią. Owszem czasami nie mają korka - więc warto o to dopytać ale sporo testerów ten korek jednak ma. więc na własny użytek, nie na prezent, się doskonale nadają.
A ja mam tester starego Opium w kolorowym kartoniku, tylko przez środek jest nadrukowany napis TESTER. Mam kilka testerów z korkiem, a kilka bez.
Na prezent można pudełko jakoś udekorować, coś wymyślić, gorzej z korkiem.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:20   #274
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
A ja mam tester starego Opium w kolorowym kartoniku, tylko przez środek jest nadrukowany napis TESTER. Mam kilka testerów z korkiem, a kilka bez.
Na prezent można pudełko jakoś udekorować, coś wymyślić, gorzej z korkiem.
no ale to starego

Przez ostatnie lata jak kupowałam testery to nigdy nie było tak, że gdzies miały widoczny napis tester. A jak miały np Juicy Couture to była to naklejka, którą z łatwością dało się odkleić
No i z korkami podobnie - tylko dwa testery mam bez korka, zresztą często jest tak, że w jednej perfumerii testery są z korkiem a w innej bez. I mówię o tych samych perfumach.

aha i raz mi się trafił nawet tester, który był robiony "ręcznie" przez samą perfumerię bo nie róznił sie niczym od zwykłego produktu, miał normalne opakowanie, korek a jedyną różnicą była naklejka samoróbka "tester" na pudełku

Stary 2013-10-08, 14:34   #275
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Fashion Dawno Cie nie widzialam (nie czytalam )
Tak jak dziewczyny pisza jesli mialby to byc tester to bedzie zaznaczone na stronei perfumerii Testery czesto niczym sie nie roznia od normalnych flakonow, a sa tansze. Zdarza sie, ze nie maja koreczka wiec warto o to dopytac przed kupnem

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik

Edytowane przez hanusia505
Czas edycji: 2013-10-08 o 14:39
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:26   #276
anulka615
Przyczajenie

Dokładnie, co do testerów to na stronie sklepu musi się pojawić informacja, że dany produkt nim jest. Oprócz tego, że testery są zwykle w szarych kartonikach i nie mają korka niczym się nie różnią od normalnych perfum.
anulka615 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:30   #277
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dziekuję za wszystkie odpowiedzi

Koreczek tzn w przypadky Daisy - te wszystkie stokroteczki? To akurat mi na tym zależy, jak już mam jedne takie perfumy to chce żeby miały też urok estetyczny:P

Ale w sumie nie widziałam nigdzie taniej nawet żeby to był tester więc wybiorę coś z tych perfumerii co napisałam

Dziekuję jeszcze raz
Stary 2013-10-08, 15:34   #278
kasiaw90
Przyczajenie

Mi się już kilka razy zdarzyło kupić tester i zawsze mega zadowolona byłam. Perfumy pachniały długo i niczym nie różniły się od "nie testera".

tabletki na odchudzanie - moja strona o odchudzaniu
kasiaw90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 16:22   #279
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:

Tester nigdy nie ma ładnego kartonika jak produkt ale nie wzbraniałabym się tak przed testerami bo czesto są one tańsze.
A ja widziałam trochę testerów w tych samych kartonikach, co produkt Np. cała seria La Collection YSL czy testery mgiełek Biotherm. Nie różnią się niczym od produktów poza tym, że są niezafoliowane i maja malutką naklejkę, że to tester. Ta Daisy akurat jest z korkiem, więc jesli na własny użytek to i tak IMO wszystko jedno czy to będzie tester czy produkt. Ja bym wzięła tester bo można go kupić na Allegro jeszcze taniej niż te produkty, które znalazłaś
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:39   #280
liliza
El Cumpleaños Secreto

Cytat:
Napisane przez kasiaw90 Pokaż wiadomość
Mi się już kilka razy zdarzyło kupić tester i zawsze mega zadowolona byłam. Perfumy pachniały długo i niczym nie różniły się od "nie testera".
Bo one nie mają prawa niczym się różnić
Jest to dokładnie taki sam produkt, ani mniej pachnący, ani więcej, tylko permanentnie taki sam
Perfumy mogą się co najwyżej różnić opakowaniem lub brakiem zatyczki, korka, ale nie jest to regułą.
liliza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:45   #281
satelitarna
Przyczajenie

Hej, pragnę potwierdzić oryginalność perfumów nabytych w perfimesco. Są oryginalne Będę tam zamawiać bo ceny też atrakcyjne.
satelitarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:19   #282
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez satelitarna Pokaż wiadomość
Hej, pragnę potwierdzić oryginalność perfumów nabytych w perfimesco. Są oryginalne Będę tam zamawiać bo ceny też atrakcyjne.
Litości, perfum!

Ja chciałem tylko pochwalić Pana z Universal Perfumes, albo zmienił strategię i wysyła w kartonikach, albo mi się tak poszczęściło
Niemniej, można liczyć na kilka reklamówek z Bliskiego Wschodu
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:41   #283
kaixia
Raczkowanie

GG do kaixia

Cytat:
Satelitarna chyba ma jakąś lekką obsesję w temacie tej perfumerii... Bo na dwa napisane posty na Wizażu w obu pieje w zachwytach nad przedmiotową perfumerią...
Stary 2013-10-09, 22:15   #284
satelitarna
Przyczajenie

Nie, po prostu byłam sparzona i zniechęcona do kupowania perfum w internecie, wolałam się miło zaskoczyć niż rozczarować. I stało się to pierwsze.
Stary 2013-10-10, 08:04   #285
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, po prostu byłam sparzona i zniechęcona do kupowania perfum w internecie, wolałam się miło zaskoczyć niż rozczarować. I stało się to pierwsze.
To jedna z bardziej znanych i polecanych perfumerii. Sparzyć się nie miałaś szans
Jeśli będziesz wybierać perfumerie z listy dodanej w pierwszym poście tego wątku to nie opcji, żebyś "skusiła"

Stary 2013-10-10, 12:37   #286
ilkas
BAN stały

Zapoznałam się już bliżej z wątkiem Z listy na pierwszej stronie polecanych perfumerii właściwie są dwie w których głównie zamawiam, dlatego nie będę się powtarzać
Sparzyć się w sumie nigdy nie sparzyłam, ale to może dlatego, że właśnie zazwyczaj kupuję z zaufanego źródła
A jeszcze mam takie pytanie odnośnie perfum Jacques Battini. Zakładałam już nawet jakiś czas temu osobny wątek na temat tych perfum. Czy któraś z Was spotkała się może z tą marką w którejś z polecanych perfumerii internetowych? Tzn ja póki co zamawiałam je bezpośrednio u nich w sklepie, ale zastanawiam się czy można je znaleźć też gdzieś indziej (tak w razie jakbym np chciała zrobić jakieś zamówienie zbiorowe co zdarza się mi często )
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:27   #287
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dziekuję za odpowiedzi
Zakupiłam na perfumeria.pl bo wyhaczyłam tam jeszcze rabat 13zł na Marca Jacobsa Czekam z niecierpliwością na przesyłkę
Stary 2013-10-10, 20:23   #288
satelitarna
Przyczajenie

Cytat:
To jedna z bardziej znanych i polecanych perfumerii. Sparzyć się nie miałaś szans
Jeśli będziesz wybierać perfumerie z listy dodanej w pierwszym poście tego wątku to nie opcji, żebyś "skusiła"
Teraz już wiem , kiedyś niestety zrobiłam inaczej
Stary 2013-10-13, 00:03   #289
Antynomie
Przyczajenie

Witajcie
możecie powiedzieć coś o perfumerii Perfectfresh?

http://www.perfectfresh.com/
Będę wdzięczna.
Pozdrawiam
Antynomie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:05   #290
kuki9
Zakorzenienie

Mam pytanie o: http://www.perfumy.matitrading.pl

Czy oni w jakiś sposób informują co sie dzieje z zamówieniem? typu "przesyłka w przygotowaniu", "przesyłka czeka na wysłanie", "przesyłka wysłana" etc? Czy tylko informują o zaakceptowaniu płatności a potem nic?

Stary 2013-10-14, 18:41   #291
Chocolate77
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie o: http://www.perfumy.matitrading.pl

Czy oni w jakiś sposób informują co sie dzieje z zamówieniem? typu "przesyłka w przygotowaniu", "przesyłka czeka na wysłanie", "przesyłka wysłana" etc? Czy tylko informują o zaakceptowaniu płatności a potem nic?

Pierwszy raz widzę tą perfumerię... nie ma jej też jeszcze na liście polecanych... wygląda więc na to, że chyba musisz zaryzykować A potem koniecznie daj nam znać, czy przesyłka doszła o czasie, czy wszystko ok itp
P.S. Kurczę, przez Ciebie teraz weszłam na tą stronę i nie mogę się odkleić Widzę, że mają sporo takich "mniej popularnych" zapachów, których nie ma w innych perfumeriach. Może sama się skuszę? Ale dopiero po wypłacie
Chocolate77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 18:57   #292
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chocolate77 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz widzę tą perfumerię... nie ma jej też jeszcze na liście polecanych... wygląda więc na to, że chyba musisz zaryzykować A potem koniecznie daj nam znać, czy przesyłka doszła o czasie, czy wszystko ok itp
P.S. Kurczę, przez Ciebie teraz weszłam na tą stronę i nie mogę się odkleić Widzę, że mają sporo takich "mniej popularnych" zapachów, których nie ma w innych perfumeriach. Może sama się skuszę? Ale dopiero po wypłacie

Oczywiście, że jest na liście polecanych.

Ok, już sama wiem - jednak informują ale mam wrażenie, że wysyłka nie jest tak ekspresowa jak w innych

Stary 2013-10-14, 19:04   #293
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Też pierwszy raz słyszę o tej perfumerii, ale wchodziłam na ich facebooka i jest info, że perfumerię prowadzą od 2008 roku. Wygląda dość wiarygodnie więc może warto zaryzykować...
Co do testerów to zgadzam się, że nie ma reguły czy mają korek czy nie - koeżanka zawsze kupuje testery i nieraz mają korki oryginalne, a nieraz wogóle nie posiadają korka. Można sobie zachować korek od perfum, a potem kupić tester i po problemie zapach jest identyczny z oryginałem, flakonik też, za to opakowanie kartonowe jest zazwyczaj szare lub białe więc na prezent średnio się nadaje, chyba że to bardzo zaprzyjaźniona osoba.
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 19:06   #294
kuki9
Zakorzenienie

Oj dziewczyny zajrzyjcie do pierwszego posta tego wątku i go dokładnie przeczytajcie. Ale dokładnie...

Poza tym perfumeria pojawia się też w wątku perełkowym.

Stary 2013-10-14, 19:44   #295
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Oj dziewczyny zajrzyjcie do pierwszego posta tego wątku i go dokładnie przeczytajcie. Ale dokładnie...

Poza tym perfumeria pojawia się też w wątku perełkowym.
Faktycznie - wszystko rozpisane jasne jak słońce, a ja zamieszanie wprowadzam sorry
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:31   #296
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Mam nadzieję, że moje pytanie nie będzie strasznie głupie i zadane w dobrym miejscu

Chcę kupić perfumy Marc Jacobs Daisy EAU SO FRESH SUNSHINE EDT.
Oczywiście chcę oryginał i Chcę też perfumy w oryginalnej buteleczce, no ale jednocześnie szukam najtańszej opcji.
POczytałam ten wątek i kilka innych na perfumach i moje pytanie:
Najtaniej znalazłam w dwóch perfumeriach polecanych w pierwszym poście:
Henri.pl i e-glamour.pl - po 185 i 191zł. Cena bardzo dobra zwłaszcza w porównaniu z ceną z Douglasa (275zł). Czy perfumy z tych sklepów są w oryginalnych flakonikach?? NIc nie doczytałam, że jest inaczej ale może jakas ogólna zasada sklepu?
Podaję linki i będę bardzo wdzięczna za pomoc

http://www.henri.pl/index.php?page=s...emart&Itemid=4

http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html

Zakochałam się w tym słodkich zapachu w sobotę, trzymał mi się na ciele pomimo mycia prawie 24 godziny! i przeszedł nawet na ciuchy:P
Też kocham ten zapach
Stary 2013-10-15, 13:48   #297
Sissi_W
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sissi_W Pokaż wiadomość
macie jakieś doświadczenie z parfems.pl? nie ma jej na liście, wyszukiwarka też niewiele wypluwa
mają fajne ceny tylko ta ich strona trochę dziwna, język polski jakby się mieszał z czeskim (?) i trochę literówek
przypominam się
korzystał ktoś z ich oferty?
ich ceny mnie bardzo kuszą i nie wiem czy warto ryzykować
Sissi_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:29   #298
kasia-zuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sissi_W Pokaż wiadomość
przypominam się
korzystał ktoś z ich oferty?
ich ceny mnie bardzo kuszą i nie wiem czy warto ryzykować
Hej, ja korzystałam - niedawno zakupiłam tam perfumy i wszystko było ok, tylko na przesyłkę czekałam kilka dni, mimo że była za pobraniem.
Stary 2013-10-15, 19:57   #299
kuki9
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o: http://www.perfumy.matitrading.pl/

Wszystko jak najbardziej ok. Co do oryginalności produktu nie mam zastrzeżeń, zresztą perfumeria jest na liście polecanych. Trafiłam na fajną okazję więc kliknełam bez zastanowienia.

Towar zamówiony i opłacony szybkim przelewm w niedzielę, dzisiaj dotarł więc szybkość też na plus.
Do zamówienia dostałam próbkę - plus.

Nie podoba mi się zabezpieczenie przesyłki bo kartonik z dość ciężką flaszką był owiniety w kilka gazet i wsadzony do kartonika. Mogliby odżałować i kupić bąble jednak.Obstawiam, że flakon mógłby nie przezyć gwałtownego spotkania z posadzką ale odpukać pzyszedł cały.

Stary 2013-10-15, 19:58   #300
Sissi_W
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia-zuzia Pokaż wiadomość
Hej, ja korzystałam - niedawno zakupiłam tam perfumy i wszystko było ok, tylko na przesyłkę czekałam kilka dni, mimo że była za pobraniem.
czyli perfumy orginalne, a jak z kontaktem? wiedziałaś co się dzieje z przesyłką?

dzięki za pomoc
Sissi_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości