|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nota bene jak chcesz mogę Ci przesłać bo na mnie i Darku on nie robi żadnego wrażenia
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ja swoją firmę lubię bardzo, ale okazuje się, że mogę sporo więcej zarabiać więc jesli bym dostała połowe więcej albo drugie tyle, to nie ma co się zastanawiać myślę o drugiej klusce za jakieś 2-3 lata dlatego teraz chcę zmienić i za jakieś 2 lata zaciążyć ale już z dużo lepszym macierzyńskim wiesz zależy jak syzbko chcesz drugiego dziecia jak za rok to siedź a jak za 2 to ja bym zmieniała
|
|
|
#1473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
co nowego ? ja mam zapalenie piersi siedzę z termoforem i modlę się aby gładko poszło, to już trzecie zapalenie więc mam doświadczenie zumby nie odpuściłam, nafaszerowalam sie apapem, związałam ciasno piersi i poszłam. Stwierdziłam, że na zumbie się mniej zmęczę niż podczas wieczornego usypiania mojej Divy Młoda ma chyba skok, co ona wyrabia w nocy.. budzi się z krzykiem, smoka wypluwa na odległość i uspakaja się przy cycu. Śpi w pozycji "Pan z Wami".. a gdy odkładam ją do łóżeczka, wrzask i wszystko od nowa. Na szczęście mój mąż jest kochany i pomaga jak może w walce z małą terrorystką, a rano ją przejmuje żebym mogła odespać ciężką noc. Gdyby mi powiedział, że coś tam coś tam moja wina, to bym pognała buraka ![]() Cytat:
, pewnie za 3 lata powtórzymy Cytat:
robiąc się na siłę EKO z tym marnotrawstwem Ja zazroszcze, także jutro ze zwieszona głową i w ciemnych okularach zanurzam się w SH i mam nadzieję, że wyjdę z zaje.bistym worem super ciuszków i Nina będzie fashion za grosze
|
|
|
#1474 |
|
Rozeznanie
|
Boże mój synek śpi obok mnie a ja czytam, że u Adasia podejrzenie sepsy.... Kiedy to się skończy;( To jest okrutne;(
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas smok jest super, ssie tyłek żyrafie nawet ale nie daje mu poza zasypianiem, bo wredna matka jestem :Ptak narzekam i narzekam a zapomniałam młodego pochwalić ![]() OBRACA SIĘ NA BOKI leser mały:P i tak się wygina że lada moment na brzuch fiknie:P
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co? G*wno, ze tak powiem! Jak slysze ze DOBRE MAMY kupuja produkt x a ZLE y to do cholery wiem ze to sciema ale kupie głupi x! Tylko ze szczepionkami nie dalam sie wrobic.. A juz bylam na krawedzi zmiany zdania bo dostalam SMUTNE ULOTKI O ZLYCH RODZICACH ktorzy kupuja zwykle szczepionki a dzidzia zaplakana lezy bo jaka to krzywda :/ Jak mozna grac na emocjach rodzica, no jak?! Kazdy normalny rodzic chce dobrze dla dziecka wiec najlatwiej grac na uczuciach ![]() Straszne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast Was czytać oglądam na all zabawki
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1479 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnes-
![]() od razu mi się humor poprawiawspółczuję zapalenia, oby szybko przeszło strasznie mi sie chce spać dobranoc Dziewczyny 3mam kciuki za Adasia ![]() , bo pewnie ta noc będzie decydująca![]()
|
|
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paczka! No lezy jak wół spakowana i... Leży oby za male juz nie byly te ciuszki hehe. jutro wysyłam Ci bo zapomnialam na śmierć. Sprobuje jeszcze raz wypelnic bo niby ok a maila z potwierdzeniem niet.. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-10-15 o 22:10 |
||
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fakt z rabatem rossne to chyba brdziej opłacalne. te dwa większe sa chyba kilka groszy taniej w biedronce. ja kupiłam kilka sloikow, ale to tak przy okazji, zawsze jak jade do tesco to biore kilka sloikow, w biedronce słoiczki plus kolejne obrazki dla maluchow - mamy już 5 w rossmanie zazwyczaj glownym zakupem sa rzeczy nelkowe - zielone huggiesy, kosmetyki z hippa, wkładki z babydream itd. i tam już trudniej powiedzieć, ze słoiki sa "przy okazji" swoja droga tatuś robil wczoraj młodej mleko (kończymy opakowanie i mm dostaje przed snem), otworzyl jej polke i tylko slysze"bylyscie dzisiaj na zakupach? dlaczego jej polke ledwo da się otworzyć? trudno mu to pojac, bo jeszcze nie podajemy nic poza cycem ale mania chomikowania jest...---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- jutro najprawdopodobniej Nela będzie miała szczepienie (jeśli lekarz uzna, ze z brzuszkiem ok) i ciekawe czy już przekroczyla 7kg...coraz dalej nam uciekacie :P |
|
|
|
|
#1482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ja wlasnie rozm. Z kol. Ktora przyznala sie ze ubiera synka w sh bo w nim pracuje na dostawach a on zawsze tak cool ubrany i bedzie mi odkladala Cytat:
pewnie M. Ma inna grupe Cytat:
dokladnie my mamy pewnosc Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, czasami czuję różne presje "must have" Tego uniknęłam właśnie i stąd wiem, że P. badali krew, innym dzieciom z sali nie badali.
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rodzice mają plusy, dziadkowie i babcie też a ja mam minusa. Zbyt podobna jestem do taty żeby coś podejrzewać ale ja nie mam 0.
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele mam nadzieję, że to nie sepsa, że nic nie wyjdzie, bo kurcze on osłabiony po tej operacji i jeszcze sepsa... To tak nie może...
Służba w UK jest beznadziejna, zawsze to wiedziałam, czemu ona nie jest tam gdzie był Florek
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jutro szczepimy się tylko infanrixem b plus hib i polio (5-6 mies. zycia) później wlasnie w 7 zoltaczka i spokoj do 13 miesiąca |
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
jestem pewna, że rano przywitają ich dobre wieści
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
Położyłam Julkę do spania. Nie płakała więc myślałam, że śpi a ona wędrowała po łóżku aż padła
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
teraz doczytalam, ze sepse podejrzewaja... noz sie w kieszeni otwiera... patrze na mojego Florka i spac nie moge... nosz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,grupy-krwi.html Xal Twój Tata to Twój Tata
|
|
#1493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam wiele mam, które chuchaly i dmuchaly, wycieraly non stop raczki...a później nagle olśnienie, bo bakterii nie da się wyeliminować. moja siostra jak zobaczyla szymka wyjadającego psu z miski makaron doszla do wniosku, ze NIE DA RADY ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny obejrzałam zabawki i idę spać
![]() Myślę ciągle o tym maluchu - Adasiu
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
mnie babka w zusie powiedziała, ze trzeba zadeklarować, ze ojciec dziecka nie skorzysta i ja przejmuje calosc
i z tego chyba nie można się wycofać. a kiedy wraca się do pracy to już pewnie można sobie samemu zadecydowac
|
|
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mowisz podobna do taty hmm heheheWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znajoma dostala dzisiaj kolejna przesylke z hippa, lyzeczka i nowe kupony do rossmana. ciekawe czy do nas tez dotra. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
zapalenie cycorow, a ta na zumbe idzie mamy już te wersje swiecaca. fajny bajer, ale zaraz po naświetleniu ![]() a pozycja na "Pan z Wami" mnie rozbroila tooootaaaaalnieeeee! Cytat:
w ciemnych okularach to go...no znajdziesz ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#1498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze Adas wyjdzie z tego ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Znalazlas cos fajnego?
|
|
#1499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- plulby lepiej niż marchewka hehe |
||
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Lzy same ciekna na mysl o Cynamonowej i Adasiu... Mam ogromna nadzieje, ze okaze sie ze to nie sepsa i ze Adas sobie szybko poradzi z infekcja... Jacy oni musza byc wykonczeni... Niech nastapi wreszcie przelom i niech lekarze wreszcie przejrza na oczy i monitoruja porzadnie stan Adasia...
![]() co do calej dyskusji o ubrankach to czulam, ze z tego wyjada kwiatki to da sie wyczuc z wypowiedzi Innocence ze emocjonalna z niej dziewczyna i nasza dyskusje o chinszczyznie wziela do siebie a przeciez nie byla ona w nikogo wymierzona... Innocence nie obrazaj sie i nie przestawaj z nami pisac tylko dlatego, ze mamy inne zdanie. Przeciez juz nie pierwszy raz na watku zazarcie dyskutujemy, taki urok forum Zaczyna wkradac sie nam do zycia regularnosc od jakiegos czasu Sofia spi 19-7.30 (oczywiscie z pobudkami na cycowanie). W ciagu dnia ma dwie drzemki przed poludniem i jedna (czasem 2) po poludniu. Do godziny 16 je co 3h. Pozniej moze nawet co godzine az pojdzie spac. w nocy co mniej wiecej 3h tez Jeszcze chcialabym znalezc sposob na.jej pozno popoludniowe-wieczorne marudzenie. Ale znajac zycie, skoro wlasnie uzmyslowilam sobie nasza regularnosc to zachwile runie ona z hukiem i znow dzien nam sie rozbije na kawalki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

ja nic nie wyparzam, poza smoczkiem raz na kilka dni i butelką przed podaniem, miśków nie piorę, zabawki tylko opłukuje, bo mam sierść wszędzie, ogólnie się nie cackam, bo nie będę trzymała dziecka pod kloszem a potem nagle wypuszczę na świat, ale ja z tych wyrodnych matek:P
więc luzik

07.07.2012 

siedzę z termoforem i modlę się aby gładko poszło, to już trzecie zapalenie więc mam doświadczenie
zumby nie odpuściłam, nafaszerowalam sie apapem, związałam ciasno piersi i poszłam. Stwierdziłam, że na zumbie się mniej zmęczę niż podczas wieczornego usypiania mojej Divy
ale nie daje mu poza zasypianiem, bo wredna matka jestem :P

od jakiegos czasu Sofia spi 19-7.30 (oczywiscie z pobudkami na cycowanie). W ciagu dnia ma dwie drzemki przed poludniem i jedna (czasem 2) po poludniu. Do godziny 16 je co 3h. Pozniej moze nawet co godzine az pojdzie spac. w nocy co mniej wiecej 3h tez