Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 20:17   #1441
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
o i ten dinozaur taniej niż na all
http://www.smyk.com/k-s-kids-jestem-...y-dla-dzieci-p

widziałam go gdzies jeszcze niedawno za 160...na all już tez wszystkie znikają i cena coraz wyzsza
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:20   #1442
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ależ bym go zdzieliła

ja bym się bała dać dziecku chusteczkę

Dziewczyny dały świetne pomysły a najlepszy to ten aby jemu samemu nie pozwalać pić do 3 godziny. Ja bym nie podawała Maluszkowi wody skoro kp bo ona obciąża organizm, w mleku mamy jest ona w idealnych dla dziecka proporcjach.

no mężowii barwineczka przydałoby się porządne zdzielenie takie teksty? bez przesadyyy...

u nas chusteczka higieniczna jest rozerwana na strzępy w kilka sekund ,także to nie jest odpowiednia zabawka dla dziecka
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:20   #1443
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hello

ale dzisiaj naskrobałyście
widzę, że dużo dzieciaków miało dzisiaj szczepienie
Wojtuś także
trochę popłakał,ale za chwilkę już było ok

waży 7,870g

mówiłam mojej cudownej lekarce ,ze W tak mocno się poci na główce i stopach, to oczywiście usłyszałam
"to facet jest, dlatego się poci"
wiedziałam,ze tak powie
Hehe..bo na wszystko jest wytłumaczenie " bo to facet"

Za to ja dziś napisałam do mojego pediatry w sprawie glutenu, bo widzę, że jak podaję Daro to nie ma po tym żadnych biegunek ani wymiotów, stolec idealny wręcz. Tylko momentami nie jestem pewna czy go brzuszek nie boli. ( muszę to przetestować i podawać mu o różnych porach i sprawdzić czy zawsze będzie ta sama reakcja czy po prostu on się tak zachowuje czasami niezależnie od podania- bo wygibasy po cycku i przy robi nie raz) No w każdym razie zapytałam czy mam dalej podawać czy przestać, a pediatra mi odpisał, że w przypadku takich "dolegliwości" podawać mimo wszystko.
Mam nadzieję, że dobrze radzi i Vil ( bo Ty chyba co nieco o tym wiesz) jak myślisz? Czy jeśli Daro nie wymiotuje i nie ma biegunek a ewentualnie przez 5-10 min. po podaniu kaszki bolałby go brzuszek to bezpieczne?

Jak czytam tą rozmowę o chińszczyźnie to wychodzi na to, że ja jestem matka nieprzejmująca się. Szczerze mówiąc poza tym, ze lubię bawełnę to mało patrzę na metki. Ale dziś już jak rozmawiałam z kumpelą to wyszło, że jestem matka niefrasobliwa bo szczerze mówiąc Daro ma te swoje zabawki i pakuje je do buzi i póki co jeszcze mu żadnej nie wyprałam. Na szczęście nic mu się nie dzieje.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:24   #1444
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
maly odsypia szczepienie - śpi ponad 2,5 h, dziewczyny które szczepiły na rota, wasze maluchy też co chwilę po szczepieniu wymiotowały?
U nas
Stary 2013-10-15, 20:25   #1445
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
przeczytaj dokładnie bo to Diabli napisała że kupuje w SH żeby dzieci w Chinach nie musiały pracować po 20 h a nie ja ja się broniłam bo zostałam oskarżona o brak empatii dla chińskich dzieci.
nie do końca tak napisałam, ze wole SH, bo nie lubie marnotrastwa i szkoda mi chińskich dzieci, które musza pracować po 20 godz. żeby zapelnic nasz rynek...skoro w lumpkach tyyyle szmat lezy i czeka. za grosze
Stary 2013-10-15, 20:26   #1446
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jak czytam tą rozmowę o chińszczyźnie to wychodzi na to, że ja jestem matka nieprzejmująca się. Szczerze mówiąc poza tym, ze lubię bawełnę to mało patrzę na metki. Ale dziś już jak rozmawiałam z kumpelą to wyszło, że jestem matka niefrasobliwa bo szczerze mówiąc Daro ma te swoje zabawki i pakuje je do buzi i póki co jeszcze mu żadnej nie wyprałam. Na szczęście nic mu się nie dzieje.
to ja mam podobnie
ostatnio smoczków już w ogóle nie wyparzam, czasami tylko przeleję wodą, żeby wizualnie był czysty
zabawki też pakuje do buzi i też ich nie myję i oczywiście wszystko to jedna wielka chińszczyzna i jakoś się tym za bardzo nie przejmuję
Stary 2013-10-15, 20:27   #1447
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cynamonek pisala
Mi jest ciezko to czytac.. Nie umiem wyobrazić sobie ile bolu muusi pokonac dla Adasia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:30   #1448
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mam pytanie:

MA KTORAS JUZ OZNACZONA GRUPE KRWI DZIECKA? chciałam dzisiaj przy okazji morfologii doplacic za takie badanie, ale babka stwierdzila, ze to się robi po 3 roku zycia, bo antygeny jeszcze nie unormowane...
Michas nie ma a D. Jak sie urodzil.to odrazu wiedzialam jaka ma grupe bo my mamy o rh + :p
a teraz nie wiem

Cytat:
hello

ale dzisiaj naskrobałyście
widzę, że dużo dzieciaków miało dzisiaj szczepienie
Wojtuś także
trochę popłakał,ale za chwilkę już było ok

waży 7,870g

mówiłam mojej cudownej lekarce ,ze W tak mocno się poci na główce i stopach, to oczywiście usłyszałam
wiedziałam,ze tak powie
Brawo odwazny Wojtus

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:32   #1449
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
przebij mnie ja nic nie wyparzam, poza smoczkiem raz na kilka dni i butelką przed podaniem, miśków nie piorę, zabawki tylko opłukuje, bo mam sierść wszędzie, ogólnie się nie cackam, bo nie będę trzymała dziecka pod kloszem a potem nagle wypuszczę na świat, ale ja z tych wyrodnych matek:P

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
to ja mam podobnie
ostatnio smoczków już w ogóle nie wyparzam, czasami tylko przeleję wodą, żeby wizualnie był czysty
zabawki też pakuje do buzi i też ich nie myję i oczywiście wszystko to jedna wielka chińszczyzna i jakoś się tym za bardzo nie przejmuję
wszędzie czytam, że wyparzać do 6 miesięcy wypada więc luzik
Stary 2013-10-15, 20:33   #1450
Elusiek85
Raczkowanie

Adi ma biegunkę byliśmy w szpitalu w zakaźnym, lekarz nie przyjął go na oddział, bo jeszcze dobrze wygląda. Dla mnie to on jest inny niż zwykle, mało je, dużo chce spać, wypił leki (i to na siłę podstępem) to wydalił wszystko wodą jak mu nie przejdzie jadę w nocy na dyżur, bo boje się że się odwodni, a pić nie chce

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
mam pytanie:

MA KTORAS JUZ OZNACZONA GRUPE KRWI DZIECKA? chciałam dzisiaj przy okazji morfologii doplacic za takie badanie, ale babka stwierdzila, ze to się robi po 3 roku zycia, bo antygeny jeszcze nie unormowane...
mojemu od razu po urodzeniu zrobili badanie i ma po mamie A

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:33   #1451
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Większość ubranek kupionych w sklepie w moim miescie mam firmy "Hit Malina" Krawiectwo lekkie Halina Malinakatowice krakowska, inne to Duże Ri taki znaczek jak uśmiech, Ewa Klucze też mam kilka. Może są jeszcze jakieś inne ale nie chce rozkładać wszystkich ubranek Małego.
Ewa Klucze też mam, ale powiem ci, że jedne śpiochy są super a drugie hmmm jakby gorszej jakości.

Cytat:
poważnie? u mnie w każdym warzywniaku dynie...jesien już dziadkowie niech Wam w bb namierza hehe
Niech namierzą, ugotują i zapeklują

Cytat:
mam pytanie:

W szpitalu mi podali grupę Paulinki, ale chyba nigdzie nie wpisali. Badali, ze względu na moje ujemne rh.

Cytat:
dziewczyny za miesiąc szczepimy znowu na żółtaczke mogę jeszcze zamienić na energix? bo cały czas byl szczepiony euvaxem? i jaka jest cena tej szczepionki?
A po co zmieniać, jeden syf
Cytat:
to dobrze Ci babka powiedziala
grupa krwi moze sie jeszcze zmienic... ale nie musi
Poważnie? Tego nie wiedziałam.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 20:34   #1452
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
No ja wiem, że to co wyżej napisałaś to żartobliwie, ale muszę to napisać - jak czytam o przejściach Twoich i Flo czy teraz cynamonki i Adasia to jestem dla Was pełna podziwu i przypomina mi to, że mam nie narzekać na brak snu czy marudzenie mojego dziecka czy inne jego wybryki tylko być szczęśliwą, że jest zdrowe.
No i jestem pełna podziwu dla Was, że nie narzekacie, nie zioniecie złością na los, zmęczeniem, nie deprecjonujecie błahych "problemów" innych mam, które mają zdrowe dzieci.
Ja chyba bym nie miała tyle siły, aby w takiej sytuacji tu wchodzić i czytać o normalnym życiu innych dzieci... za słaba jestem, egoistka...
no bo to taka smoczkowa meczennica roku bedzie nie no, wiem co masz na mysli i nigdy bym nie przypuszczala, ze majac tak powaznie chore dziecko bede przejmowala sie "pier-dolkami". ale tak jest... szpital na razie odwalony i mamy wzgledny spokoj - zatem w ramach powrotu do normalnosci dyskutuje o kupkach i cycowaniu moze to taki mechanizm obronny mojej psychiki?
a jesli chodzi o cynamonowa to wspolczuje jej bardziej niz sobie, bo my naprawde swietna opieke mielismy, prywatne nr komorek do kardiologow, moge zawracac im d.upe o kazdej porze dnia i nocy... to mnie naprawde trzymalo przy zyciu, czulam, ze Flo jest w dobrych rekach. a to, co cynamonowa teraz przerabia to sie w pale nie miesci...

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:35   #1453
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Uszyje mu A jest w ogole polski jeans?
Bo materialy tez z Chin sa sprowadzane tak btw.
no tak! metki na metr
Stary 2013-10-15, 20:38   #1454
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Bo materialy tez z Chin sa sprowadzane tak btw.
Nie, no jeszcze turcja, indie ... bo bawełna w polsce to raczej nie rośnie

Stary 2013-10-15, 20:41   #1455
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie oto mi chodziło nie wiem co w tym złego że wole dla swojego dziecka Polskie bezpieczne ubranka???? Szkoda że nie można na tym forum wyrazić swojego zdania bo zaraz jest sie atakowanym ze wszystkich ston najpierw Diabli mnie skrytykowała bo nie kupuje ubranek w SH jak WSZYSCY . Później jej słowa o biednych dzieciach z chin zostały uznane jako moje i mnóstwo z tym związanej krytyki z tym popłyneło, A póżniej jak powiedziałam ze nie chce dla swojego dziecka Chińskich rzeczy bo się boje o jego bezpieczeństwo...to się okazało że krytykuje wszystkie matki które kupują chińskie rzeczy . SZKODA ze na tym forum nie jest dopuszczone posiadanie własnego zdania.... Przykro mi, i płakac mi się chce bo jednak się do Was przywiązałam no ale cóż ....nie miałam na myśli nic złego ...chyba musze skończyć udzielanie się tutaj,,,szkoda no ale cóż.. Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych Dzieciaczków
hej, ale można jak najbardziej wyrażać swoje zdanie. i jak czytałam to nikt ci nie zarzucił nic złego, a jedynie dziewczyny dociekały jak to w ogóle możliwe uniknąć chińskich ubranek. a forum po to właśnie jest, żeby wyrażać swoje zdanie

Cytat:
moja racja jest najmojsza
Innocence bez jaj Ty się obraziłaś że ktoś ma inne zdanie?
moja jest bardziej mojsza niż twoja

Cytat:

wiedziałam,ze tak powie
ciekawe czym jest I. skoro się nie poci

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie wiem niestety ja teraz złożyłąm o 6 tygodni, potem wezmę 8, potem 26 dni urlopu i w marcu wracam
to tylko ja wracam w styczniu? w marcu to biorę urlop

Cytat:
mam pytanie:

my nie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:41   #1456
colorblue
Zakorzenienie

Hej kochane!!!

Idę Was nadrabiać.. Troszkę mnie nie było

Mam prośbę!

Możecie na mnie głosować???/

3 głosy dziennie każda może oddać. Prosz
ę

https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ria/porada/565

: roza:

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:42   #1457
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja się nie obraziłam, nie ma się oco obrażać po prostu zrobiło mi się przykro... że wszystkie przeciwko mnie. A ja naprawde od początku staram się nie kupowac ubranek z Chin i przywiązuje do tego naprawde wielką uwagę, bo się boje o mojego Skarba, tyle się słyszy o tym i aż skóra cierpnie...jakie to świństwo, nie miałam pojęcia że takie firmy jak Smyk czy C&A mogą produkować toksyczne ubranka....dlatego tak kategorycznie zaprzeczyłam. I uwierzcie jak siostra kupiła kurteczkę i nie byłam pewna czy to nie z Chin to chciałam jej wogóle mu nie ubierać , po prostu mam taki uraz do tego...i boje się po tych wszystkich głośnych akcjach z ubrankami z tamtych rejonów....

Po prostu miałam zupełnie co innego na myśli a wszystkie odebrałyście to tak jak nie chciałam.... i nie nadążyłam odpisywac z wyjaśnieniami a w końcu zrezygnowałam....

I szczerze jakbym wiedziała że przez te ubranka cos może się stać Małemu to sama bym mu szyła ubrania i jestem pewna że większość z Was by to zrobiła
no tak wlasnie rozumialam twoje intencje
Cytat:
Ale ja się nie obraziłam, nie ma się oco obrażać po prostu zrobiło mi się przykro... że wszystkie przeciwko mnie. A ja naprawde od początku staram się nie kupowac ubranek z Chin i przywiązuje do tego naprawde wielką uwagę, bo się boje o mojego Skarba, tyle się słyszy o tym i aż skóra cierpnie...jakie to świństwo, nie miałam pojęcia że takie firmy jak Smyk czy C&A mogą produkować toksyczne ubranka....dlatego tak kategorycznie zaprzeczyłam. I uwierzcie jak siostra kupiła kurteczkę i nie byłam pewna czy to nie z Chin to chciałam jej wogóle mu nie ubierać , po prostu mam taki uraz do tego...i boje się po tych wszystkich głośnych akcjach z ubrankami z tamtych rejonów....

Po prostu miałam zupełnie co innego na myśli a wszystkie odebrałyście to tak jak nie chciałam.... i nie nadążyłam odpisywac z wyjaśnieniami a w końcu zrezygnowałam....

I szczerze jakbym wiedziała że przez te ubranka cos może się stać Małemu to sama bym mu szyła ubrania i jestem pewna że większość z Was by to zrobiła
no tak wlasnie rozumialam twoje intencje ale mam nadzieje, ze przynajmniej z tej dyskusji wyjdzie tyle dobrego, ze bedziemy wszystkie bardziej swiadome i ze nas sama metka made in nie-china nie zmyli
jak bym potrafila i miala czas, to bym tez chetnie sama szyla... ale skad materialy bezpieczne? kolejny problem... czasem to jednak trzeba przymknac oko i prac, prac i jeszcze raz prac.

Stary 2013-10-15, 20:42   #1458
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Michas nie ma a D. Jak sie urodzil.to odrazu wiedzialam jaka ma grupe bo my mamy o rh + :p
a teraz nie wiem

Brawo odwazny Wojtus

my też mamy 0Rh + ,także Wojtuś na 100% też ma 0 Rh +
także sprawa jest jasna

xal-
poważnie grupa krwi ostatecznie ustala się ok 2-3 roku życia
Stary 2013-10-15, 20:43   #1459
xal
Zakorzenienie

Cytat:
także sprawa jest jasna

xal-
Nie bądź taka pewna tej grupy krwi, bo moje rh ujemne to chyba po sąsiedzie czy listonoszu

Stary 2013-10-15, 20:46   #1460
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie bądź taka pewna tej grupy krwi, bo moje rh ujemne to chyba po sąsiedzie czy listonoszu
a Twoi rodzice mają Rh dodatni ?

noo to spoko, czyli jednak trzeba czekać do tego 2-3 rż jak grupa już się na 100% ustali
Stary 2013-10-15, 20:46   #1461
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie oto mi chodziło nie wiem co w tym złego że wole dla swojego dziecka Polskie bezpieczne ubranka???? Szkoda że nie można na tym forum wyrazić swojego zdania bo zaraz jest sie atakowanym ze wszystkich ston najpierw Diabli mnie skrytykowała bo nie kupuje ubranek w SH jak WSZYSCY . Później jej słowa o biednych dzieciach z chin zostały uznane jako moje i mnóstwo z tym związanej krytyki z tym popłyneło, A póżniej jak powiedziałam ze nie chce dla swojego dziecka Chińskich rzeczy bo się boje o jego bezpieczeństwo...to się okazało że krytykuje wszystkie matki które kupują chińskie rzeczy . SZKODA ze na tym forum nie jest dopuszczone posiadanie własnego zdania.... Przykro mi, i płakac mi się chce bo jednak się do Was przywiązałam no ale cóż ....nie miałam na myśli nic złego ...chyba musze skończyć udzielanie się tutaj,,,szkoda no ale cóż.. Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych Dzieciaczków
tak jak pisalysmy, każdy ma swoje zdanie, od tego jest forum by je wyrazić wyluzuj. nikt Cie nie atakuje. nie skrytykowałam, ze nie kupujesz jak wszyscy... zapytalam DLACZEGO i zastanawiałam się skad takie negatywne nastawienie. większość tu na forum pisala, ze kupuje w lumpkach, a Ty mnie zaintrygowalas i dlatego pociagnelam temat.
i nie rob jaj, bo płakanie dlatego, ze ktoś ma inne zdanie jest dziwne!
Stary 2013-10-15, 20:46   #1462
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

wiesz co przemyślałam temat i tak, od grudnia jak mały skończy 6 miechów to chce powoli cyca wyeliminować, żeby nie mieć zapalenia i małemu było łatwiej więc pewnie to kilka dni, tygodni zajmie, chce też go co drugi dzień zostawiać na 8 h z teściową i powoli przyzwyczajać więc nie wyrobię się do stycznia:/
poza tym chciałabym się przenieść do innej firmy może, a pod koniec roku bida z ofertami:/
Stary 2013-10-15, 20:47   #1463
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Nadal nie dostalam
Innocence (haha na bank napisalam zle) tobie przyszedl jakos teraz, kiedy wypelnialas to na stronie?

Cytat:
o i ten dinozaur taniej niż na all
http://www.smyk.com/k-s-kids-jestem-...y-dla-dzieci-p

Dinozaur jest moim must have ;D

Cukiereczek spi

Baby głupie! Nie klocic sie tu!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-15, 20:48   #1464
humpback
Zakorzenienie

kurczę miałam iść spać, ale odechciało mi się jak doczytałam najnowsze wieści o Adasiu masakra jakaś
Stary 2013-10-15, 20:49   #1465
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a Twoi rodzice mają Rh dodatni ?
Rodzice tak i chyba wszyscy dziadkowie
Pewnie jeszcze jedno pokolenie dalej coś bylo z minusem.

Stary 2013-10-15, 20:52   #1466
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hej kochane!!!

Idę Was nadrabiać.. Troszkę mnie nie było

Mam prośbę!

Możecie na mnie głosować???/

3 głosy dziennie każda może oddać. Prosz
ę

https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ria/porada/565

: roza:
głos oddany, a nawet 3
Stary 2013-10-15, 20:52   #1467
karolina2121
siedzę i myślę

idę spać... naprawdę dawno się nie modliłam, ale dzisiaj pomodlę się za Adasia

dobranoc
Stary 2013-10-15, 20:52   #1468
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie śpi nasz też tak spał, mam nadzieję, że zaraz mu przejdzie skok

biedne maleństwo

powiem tak - nie Twoja wina, ale jeśli mój by się budził jak noworodek tyle czsu to bym próbowała smoka w nocy, albo wody, albo dokarmiania moim mlekiem z butli na noc lub karmieniem o 17,18,19 i kima, jak to by nie pomogło to bym dokarmiała mm
raz, że się wykończysz, dwa, że brzuś nie odpoczywa, trzy, że zaraz będą ząbki i malca trzeba oduczać nasz od 3 dni odwala jazdy z jedzeniem 2 razy w nocy - 23 i 3 + jedna pobudka na smoka, ale myślę, że to skok, bo jest strasznie marudny a wcześniej przesypiał od 20 do 7 z jedną pobudką lub bez

nie wiem niestety ja teraz złożyłąm o 6 tygodni, potem wezmę 8, potem 26 dni urlopu i w marcu wracam
marzec? Mówiłaś coś o styczniu? A w ogógle mam pytanko, bo mnie to nurtuje..Mowilaś, że prawdopodobnie wracasz do innej firmy niż pracowałaś bo jakas oferta itp.. Wydawało mi sie ze fajnie masz w tej pracy, czemu chcesz zmienić? Nie chciałabyś drugiego bąbelka w niedługim czasie??
Pytam się bo jestem przed dylematem. Coraz bardziej skłaniam się ku temu ze nie chce pracować tam gdzie pracowałam.. no ale nie chce zmieniać bo drugi bąbelek.. Wiec pewnie bedę zmieniać po drugim dziecku..

----

Tak mnie dzisiejsze rozmowy do różnych przemyśleń doprowadziły.. Nigdy nie przypuszczałam , że rodzice są bombardowani az tak marketingiem.. Tzn przypuszczałam, ale jednak myślałam, że się jest bardziej na to odpornym.. szczególnie ja, która zjadła zęby na marketingu..

Ale nie przecież dziecko musi mieć swoją łyżeczke z jakimś super bajerami - przecież nie można jeść normalnymi łyżeczkami jak reszta rodziny.. Musi mieć też swoją miseczke - no bo jak z miseczki co inni?? Przecież nie można przełożyć jedzenia do jakiejś szklanej w której rodzice jedzą zupki.. Musi miec super zabawkę bo na pewno bez niej jego życie bedzie mniej szczęśliwe- przecież on nawet nie wie o istnieniu tej zabawki.. a jak nie kupisz mu tego albo tamtego to nie rozwinie się odpowiednio dobrze i będzie głąbem już w przedszkolu i nigdy tego nie nadrobi...

Musi mieć najlepsze i najdroższe szczepionki, bo przecież na dziecku się nie oszczędza...Przecież możesz mu nie kupić zabawki, ubranek, no ale szczepionke powinnas...

I tak dalej i tak dalej.. A to dopiero początek....

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:53   #1469
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
mam w szpitalu mnie trzymali dzień dłuzej bo maly ma B a ja 0 i to niby wieksze ryzyko żółtaczki a wyniki miał na granicy

rany nadrobiłąm 2 dni
młodemu też się głowa zaczęła pocić, ale daję mu witaminę D tą w sprayu hmmm muszę zapytać pediatry

rany jak młody daje popalić:/ ciągle marudzi:/ płacze przy ubieraniu bodziaka (a zawsze się cieszył), przy jedzeniu, jak wyjdę z pokoju (a wcześniej bawił się sam do godizny nawet) i nawet na rękach amrudzi a drzemki robi po 20-30 minut i budzi się z wzraskiem idę znowu w czwartek do pediatry, niech mi coś doradzi bo żadne leki już nie pomagają na te zęby a i katar go męczy:prosi :

pozbyłam się gipsu i mam tylko sklejony mały palec z drugim obok, butow nie założę, ale w domu wygodniej

małż zdał prawko i kupił wczoraj motor i śmiga a ja przez głupi palec nie mogę ;(
to taka faza u mlodych chyba, moj ma to samo dokladnie, tyle ze w nocy czesciej sie budzi i spi tylko przy cycu... nawet smoczek jest nagle be ...

fajnie, ze legalnie sie gipsu pozbylas

Stary 2013-10-15, 20:56   #1470
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
hej, ale można jak najbardziej wyrażać swoje zdanie. i jak czytałam to nikt ci nie zarzucił nic złego, a jedynie dziewczyny dociekały jak to w ogóle możliwe uniknąć chińskich ubranek. a forum po to właśnie jest, żeby wyrażać swoje zdanie

moja jest bardziej mojsza niż twoja

ciekawe czym jest I. skoro się nie poci

my nie
Ja tez planuje od stycznia

Cytat:
także sprawa jest jasna

xal-
Ja mam 0RH+ a Z na wypisie ma A-

Cytat:
Hehe..bo na wszystko jest wytłumaczenie " bo to facet"

Za to ja dziś napisałam do mojego pediatry w sprawie glutenu, bo widzę, że jak podaję Daro to nie ma po tym żadnych biegunek ani wymiotów, stolec idealny wręcz. Tylko momentami nie jestem pewna czy go brzuszek nie boli. ( muszę to przetestować i podawać mu o różnych porach i sprawdzić czy zawsze będzie ta sama reakcja czy po prostu on się tak zachowuje czasami niezależnie od podania- bo wygibasy po cycku i przy robi nie raz) No w każdym razie zapytałam czy mam dalej podawać czy przestać, a pediatra mi odpisał, że w przypadku takich "dolegliwości" podawać mimo wszystko.
Mam nadzieję, że dobrze radzi i Vil ( bo Ty chyba co nieco o tym wiesz) jak myślisz? Czy jeśli Daro nie wymiotuje i nie ma biegunek a ewentualnie przez 5-10 min. po podaniu kaszki bolałby go brzuszek to bezpieczne?

ja tez lekko zlewam temat

Cytat:
przebij mnie ja nic nie wyparzam, poza smoczkiem raz na kilka dni i butelką przed podaniem, miśków nie piorę, zabawki tylko opłukuje, bo mam sierść wszędzie, ogólnie się nie cackam, bo nie będę trzymała dziecka pod kloszem a potem nagle wypuszczę na świat, ale ja z tych wyrodnych matek:P

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

wszędzie czytam, że wyparzać do 6 miesięcy wypada więc luzik
Ja wyparzam butle, smoczka nie uzywamy a zabawki nigdy
I co z tego ze gdzieś pojedynczy koci wlos, mloda ciagle j gdzieś wynajduje
Raz nawet wyskubala pozadna garsc prosto z kota

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości