|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ale na moich workach po cebuli sukienka bez ramiączek się nie utrzyma ![]() Baobabek co za baba! No jak tak można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Zakorzenienie
|
Chyba raczej że może wystąpić nie od razu po szczepieniu, ale nawet 2 tygodnie po i będzie to miało związek ze szczepionką.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Wtajemniczenie
|
Michałku wszystkiego najlepszego
![]() ![]() Baobabek straszne!! żal mi dzieci, co z nich wyrosnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego Michasiu kochany,rośnij zdrowy i duży
![]() ![]() ![]() Zuzia śpi a ja odpoczywam ale zaraz muszę ruszyć się pod prysznic i jeszcze pranie rozwiesić. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Baobabek co za babsztyl,brak słów ![]()
#3755 |
Zadomowienie
|
m_moni, zazdroszczę, że Maja tak ślicznie śpi
![]() co do żłobka, to my bylismy tylko parę godzin na dniu otwartym i to wszyscy razem, póki co nie posyłam Antka, dopiero jak znajdę pracę ![]() ![]()
#3756 |
Zakorzenienie
|
Jutro gotuję żurek z przepisu Tamlin
![]() Mam pytanko dawałaś już Matiemu bo nie wiem czy dać Zuzi bo jeszcze nie jadła.
#3757 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Moje dziecko daje mi nieźle popalić, w ciągu dnia nie chce spać, zasypia juk już to na spacerze na 15-30 min :/ Baobabek co za babsko no :/ całe szczęście że do portfela się nie dobrała ... Iwoncia biedny Alan , zdrówka dla niego ![]() sto latek dla Michasia ![]()
#3758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawałam, wcinał aż miło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Wtajemniczenie
|
Michasiu, wszystkiego dobrego i moc uścisków!
Baobabku, nóż się w kieszeni otwiera! Co za babsztyl! Dziewczyny, czym myjecie ząbki maluchom? Mam pastę Elmex, Zochan ją namiętnie połyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Zakorzenienie
|
Babobabek współczuje przeżycia. My też zawsze wszystko zostawiamy na zewnątrz.
Co do szczepionki to gorączka może wystąpić do 2 tygodni po MMR. Do mycia zębów mamy żel z Ziaji http://klub-ekspertek.ofeminin.pl/Zi...eci,31335.html
#3761 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mamy ten żel, ale dziad wrzucił szczoteczkę za kanapę ![]() A jakie macie szczotki????? Bo my nadal taką na mój palec i Matin mnie gryzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maja zapewne pójdzie najwcześniej od 2 roku do przedszkola. mnie będzie musiał wystarczyć monitoring ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- my uzywamy żelu ziajka i szczoteczki silikonowej
![]() |
#3764 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczynki za życzenia w imieniu Michasia, jesteście kochane, aż się wzruszyłam
![]() Baobabku, co za historia... Biedne te dzieciaczki. Dobrze, że nie dojrzała portfela.. Angel, ja się wkopałam w usypianie Miśka poprzez bujanie i teraz nie ma innej opcji, nie wiem jak go tego oduczyć ![]() ![]() Misiek też połyka pastę, trudno żeby ją wypluwał kiedy mycie w jego wydaniu polega na gryzieniu szczoteczki ![]() Pytacie o prezenty, no to Miś dostał huśtawkę taką do zamontowania w futrynie, kaskę, misia, gitarę z melodyjkami, dużą ciężarówkę, pelikana jakiegoś z piłeczkami w paszczy do pchania, traktor taki jeżdżący z wozem i zwierzakami, jakiegoś wyjca samojeżdżącego, i jeszcze coś grającego ![]() ![]() Tż ogląda właśnie mecz polska-anglia, i tak przeżywa że pękam ze śmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3766 |
Zakorzenienie
|
Ale mam noc....
Fabis budzi się co 2-3 godziny. Ostatnio obudził sie o 4.30 i do teraz go nosilam ![]() Teraz 5 min śpi ![]() Przed 5 był jakis taki cieply i okazało się,ze ma stan podgoraczkowy wiec dałam mu syropek bo już całą noc sie meczymy.. Oby nie był chory ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Stonka już sobie biega wesoły i nic mu nie doskwiera ![]() może na ząbki taki niespokojny był w nocy bo to już druga noc taka ![]() Musze mu buźniej w buźke zajrzeć. Ja popijam kawke aby się obudzić ![]() Musze kupić ten żel do mycia ząbków bo Stonka gryzie samą szczoteczke ![]() a mamy taką normalną malutką ![]() nie wiem co tu na obiad dzisiaj wymyślić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ile ma kosztować,przecież najtańsza paczka kosztuje ok.13zł ![]() Chcieliby ciuszki za 5zł i wysyłka gratis ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Baobabek jak Isia? Dziś są urodziny córeczki Hatti a ona już się tyle czasu nie odzywa ![]() Ja dziś miałam z Kamilem na szczepienie iść po przedszkolu ale nie wiem czy Adam będzie mógł z dziećmi zostać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Zakorzenienie
|
Muszę zakupić w takim razie jakąś szczotkę.
Anusia biedny Fabiś, oby to rzeczywiście ząbki były a nie jakieś choróbsko ![]() Kuwa wczoraj Kropowi zepsuł a dziś mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3771 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas nocka dzisiaj super ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A szczoteczkę, podobnie jak Bafi mamy z Jordan'a http://image.ceneo.pl/data/products/...-gryzakiem.jpg Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jak na razie to Fabiś normalnie się zachowuje i nie ma temperatury. Jeju w sobote już roczek,jak to zleciało! Jutro musze biszkopcik na tort upiec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
Oj tak. Mógłby ktoś kupić jakieś klocki czy coś innego do ćwiczeń manualnych a nie takie wyjce. Jedna jest z fb gdzie choć guziczki są do wciskania i uczy literek i kształtów. ok. Ale gitara czy taki właśnie samochód co tylko hałasuje to jak dla mnie średni pomysł. Ja zawsze dzieciakom staram się jakieś edukacyjne prezenty kupować. No ale dobra, już nie krytykuję.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O widzisz to nieciekawie z tymi prezentami, nas się rodzice i teściowa pytali co kupić i same konkretne prezent-y klocki i sanki, my też kupiliśmy jeździk i ten rzutnik z bajkami, nic nie ma dźwięku ![]() ![]() u na dzisiaj super noc, tylko dwie pobudki i to krótkie parę łyków wody i dalej spać i to do 8 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przyszłość to się obawiam, że od rodziny TŻta Michaś będzie dostawał jeszcze gorsze prezenty typu pistolety i jakieś dziwne stwory. Bo tam dzieci bawią się takimi rzeczami i nikt nie widzi problemu. Mam wrażenie że nawet mój TŻ by nie widział, choć otwarcie tego nie powiedział. Za to ja zapowiedziałam, że Michał się nie będzie takimi rzeczami bawił ani grał w głupie gry typu strzelanki. Przytaknął, ale jak to będzie tak naprawdę to czas pokaże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Właśnie piję kawkę,Zuzia śpi. Dzisiaj od rana trochę posprzątałam,umyłam wszystkie szafki w komodzie u Zuzi,poprzeglądałam ubranka,za małe pochowałam a te niepraktyczne co się nie sprawdziły zaniosę do kontenera z odzieżą. Żurek się gotuje,mąż u dentysty pojechał zęba wyrwać.
#3777 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Danduś ma wiele autek i klocków,jakieś wyjce też ma np. gitare ![]() Ale najlepszy prezent kupil mu mój brat na 3 urodziny wiedzac,ze mam male dziecko w domu-perkusje! No myślałam,że w głowe sobie strzele ![]() ![]() Teraz zapowiedziałam tym co mogłam co mają kupić ![]() Siostra ma kupic ten domek co Aga_ton polecała a chrzestna nocniczek chciała ten ze spluczka,my chcemy kupic garnek na klocek.. a dziadkowie pewnie kupia jakiś brum.. no ale i to musi być ![]() Cytat:
![]() Dla mnie miecze czy pistolety to nie są zabawki dla dzieci. I jak do tej pory nikt nic takiego nie kupuje. Raz dostal na urodziny wielki mechaniczny pistolet na wode ![]() no i niech mi ktoś wyjasni po co dziecku w domu taka zabawka? Oczywiście już jej nie ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Wtajemniczenie
|
Heh te zabawki dla chłopakó to rzeczywiście niektóre są straszne...
A co powiecie o tej ![]() http://www.srokao.pl/2012/12/ze-zabawki.html Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | ||
Zakorzenienie
|
dziękuje kochana ![]() Cytat:
fajny ten kotek ![]() Kurcze musze małemu coś kupić jeszcze i wezmę to pod uwage bo lubi naciskać i żeby coś grało i mrugało najlepiej ![]() Cytat:
Mi sie wydaje że sie to do kupy zebrało. Szczepienie i zęby bo widze że bardzo go dziąsła bolą ![]() Babka co wykonuje u nas szczepienia twierdzi że na pewno nie od szczepienia. Najlepiej zwalić na wirusa i odpowiedziec ze jej dzieci nic po szczepieniu mmr nie miały. Może nie ale dzieci są rózne. Gorączka nadal powraca. Dokładnie jak w zegarku po 8 godzinach od podaniu leku znowu powtórka. Byliśmy u pediatry, gardło ładniejsze, poprosiłam o skierowanie na mocz jeszcze, więc jutro rano będziemy "łapać" Chciała dać antybiotyk ale powiedziałam by sie wstrzymać chwile do zrobienia badań. Przepisała diclofor żeby podawać. W aptece powiedziała by to w lodówce trzymać ![]() Tak robicie? Wiem że też niektóre z Was podają ![]() Dzisiejszą noc przespał moge powiedzieć idealnie. Obudził sie raz o 1 bo znow gorączka i pić chciał. Podałam nurofen i picie i spał do prawie 9tej ![]() Pediatra powiedziała że to rumianek tak działa ![]() A jeszcze wspomne tylko że jak widziała dziąsełka Alanka to mówiła że ma bardzo czerwone i "być może" od tych zębów. Matko no tak długo leczy dzieci i nie ma jakiejs diagnozy co bym sie już tak nie denerwowała. Boze znowu Wam nadaje jak wolna europa ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.