|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cynamonowa: nasze kciuki i modlitwy przynoszą efekty!! Coraz więcej takich pozytywnych wiadomosci
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43286741]Ja też i nie byłam u endo jeszcze i nawet się nie zapisałam
![]() Jakie masz wyniki? U nas nocka mimo kiepskiego wieczoru bardzo fajna. Mały ładnie jadł i spał. MAMY BUTELKOWE Jakie macie smoczki dla dzieci? Ja mam już 3+, przegapiłam 1+ i mamy z trzema dziurkami obecnie. Baaardzo szybko mleko leci, znowu się boję o krztuszenie, ale lepiej mi idzie karmienie, bo szybciej i Artek się tak nie rozprasza. Mamy taką butelkę i smoka: http://www.philips.pl/c/avent-karmie...scf680_27/prd/ Macie już też z 3 dziurkami?[/QUOTE] w TT sa 0+ 3+ ale w tym 3+ jest jedna dziurka nadal tylko ciut wieksza. Pomimo tego ze my juz mamy 3 miechy jemy nadal 0+
|
#3693 |
|
Konto usunięte
|
My też mieliśmy 0+ ciągle, ale przy tych naszych problemach jedzeniowych ostatnio wymyślałam już wszystkie możliwe rozwiązania.
Za to teraz je ekspresem
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43287033]My też mieliśmy 0+ ciągle, ale przy tych naszych problemach jedzeniowych ostatnio wymyślałam już wszystkie możliwe rozwiązania.
Za to teraz je ekspresem [/QUOTE]hahhaa nadrabia stracony czas
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Bałam się wejść na forum, ale cieszę się z wiadomości od Cynamonowej. Ale fajnie. Modliłam się w Adasia i modlitwy chyba zostały wysłuchane.
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
Jakie super wiadomości od rana
Trzymamy kciuki non stop. Lachryma zdrówka! Perse my nadal na chyba 0 bo młody toleruje tylko te smoczki enfamil standard flow. Próbowałam większych dziurek to mu mleko bokami wylatuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3697 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() doczytałam, ze tylko katar został.. chociaz tyle ze nic wiecej Cytat:
![]() Cytat:
dla Ciebie za odwazna decyzje i za postepy Lilo !Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43286741] MAMY BUTELKOWE Jakie macie smoczki dla dzieci? Ja mam już 3+, przegapiłam 1+ i mamy z trzema dziurkami obecnie. Baaardzo szybko mleko leci, znowu się boję o krztuszenie, ale lepiej mi idzie karmienie, bo szybciej i Artek się tak nie rozprasza. Mamy taką butelkę i smoka: http://www.philips.pl/c/avent-karmie...scf680_27/prd/ Macie już też z 3 dziurkami?[/QUOTE] My jeszcze jestesmy na 1+, ale dzis lub jutro kupuję 3+ ja mam aventu normalne butle i te z serii natural młode miało pobudke o 5 pierwsze, a potem ani myslał zasnac bylismy z tztem tak zmeczeni ze lezał miedzy nami i sie wiercił.. a tu jedno do drugiego tylko gadało "wez dzidziusia przytul", "nie, ty wez" ![]() w koncu tz sie wkurzył i go włozył do łózeczka, a ten smiał sie na głos dobre pół godziny i chyba potem usnal bo ryku nie było ![]() powiem Wasm jedna rzecz- prawie w ogóle do młodego nie mówimy po imieniu..w ogóle nam do Niego nie pasuje póki co to imię nie wiem co mam z tym fantem zrobic, no ale nie bede dziecku imienia zmieniała jak ma 3msc, juz sie jakos przyzwyczaimy
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie spie. Moj Tz to pala, dupek i idiota jakich malo ![]() Szkoda klawiatury na niego Maly obudzil sie przed 1 zjadl i zaczal swirowac. Dostal drugiego cycka i swir znow wiec dalam mu mm, a on zaczal sie krzywic i wypluwac wszystko. I nie wiem czy nie byl glodny juz poprostu i mamy Skoka czy nie lubi akurat tego mm Nie plakal czy cos tylko poprostu zaczal sie cieszyc machac nogami rekoma itd. Nauczyl i mowic Boo! Chyba na Halloween cwiczy ![]() Zawinelam go w koc i zasnal, ale ja sie zabralam za mycie koperku na zamrozenie i sie mi zeszlo. Chcialam to skonczyc. Zaraz ide spac choc sama nie wiem. Jestem zagubiona z tymi moimi cyckami i z malym. Pierwszy raz nie wiem o co mu biega. Moze gdybym miala takie dziecko co ciagle kweka steka byloby mi latwiej bo bym byla przyzwyczajona, a tak to zawsze spokoj az nuda czasem, a teraz zonk bo nie wiem ocb Ciekawe jak Adas po nocy? Madi- ja tez uwazam, ze Bog istnieje. Bo Bog to jest wszechogarniajaca milosc ,niepojeta ludzkim umyslem , taka , ze nie wazne co by bylo to jest. Taka jaka obdarzony jest Adas oraz wiara, wiara, ze wszystko bedzie dobrze taka jaka mycwszystkie posiadamy i nadzieja, nadzieja jaka ma w sercu Cynamonowa, gdy tuli swojego Adasia. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zdjęciu jest taka Malutka ![]() Podajesz mannę bez ekspozycji na gluten? Bo ja właśnie mam zamiar podać pierwsze pół łyżeczki jutro Peter już praktycznie też zjada cały słoiczek, ale on nie umie z butelki więc wciągamy łyżeczką ![]() Kupa myślę, że niedługo się unormuje Ja też po każdym produkcie jestem ciekawa jak nasza kupa będzie tym razem wyglądać ha ha ha ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43285618] Byliśmy na ważeniu, 5520, 180g w tydzień, uff.... [/QUOTE] ![]() ![]() Cytowałam więcej i doopa bo nie pamiętam co Cynamonku teraz musi być z godziny na godzinę lepiej Neni może w takim razie przełóż wizytę na za te 2 miesiące, w między czasie jeszcze raz zrobisz sobie badania i zobaczysz...jeśli znów wyjdzie w normie to ja bym chyba odpuściła ![]() Odnośnie trzymania głowy przez Gluta to tak sam ją trzyma, nie nabijamy mu jej na pal Ale moje Dziecko nabiło sobie wczoraj pierwszego w życiu guza- myślałam, że ten etap czeka nas dopiero jak Młody będzie uczył się chodzić ![]() Położyłam go na matce (edukacyjnej ), najpierw z niej spadł na podłogę, a potem jak wracał to uderzył się o grzechotkę Nigdy nie wiadomo gdzie się Go znajdzie za chwilę
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny. .czy jest możliwe ze dziecko mi sie od piersi odstawia?
Jezu takie cyrki sa ze ja nie moge..ona ssie max 2 min i odwraca glowa w kolko. Po 15min takiej walki dałam jej w końcu butle i je z radością. . Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#3702 |
|
Konto usunięte
|
To pewnie organizm leci jeszcze na eutyroxie bo on przez jakis czas jeszcze utrzymuje sie w organizmie... I moze dlatego wyniki dobre..
Ja bym chyba poszla skonsultowac czy brac dalej leki czy nie... a masz hashimoto czy tylko niedoczynnosc? |
|
|
|
#3703 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam sie z pola walki, dzien 1
![]() kejt jestem bardzo za ![]() Cytat:
![]() a mysle juz o 3, bo 2 zaczynaja wbijac mu sie w udka i brzuszek, a jak zapne delikatniej to mam taki skutek jak wczoraj czyli wszystko obsrane ![]() Cytat:
![]() zdrowka zycze, oby jak najszybciej minelo dziadostwo Cytat:
zazwyczaj w trakcie "Czuwnia" ciagle, jak to ja mowie, biega w miejscu a glos mam dziwny, jak byl pol nocy pila, ale coz zrobic![]() Cytat:
dziękujemy Cytat:
![]() co do imienia Mi alikowe pasuje, ale tez od urodzenia ani razu nie mowilismy do niego po imieniu tylko pimpolek![]() sorry, ze tak z doopy nadrobilam, ale probuje alka na balkon wystawic czyli co 10s musze go bujac albo wkladac smoka---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
tez tego nie rozumiem
|
|
#3704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43285758]No ja sie cieszę, ze przy tym niejedzeniu tyle przybrał. Ale teraz ma smoka z większym przepływem, nie traci tyle czasu na jedzenie
i wsuwa aż miło, oby nie wrócił już brak apetytu..Cynamonku ufff ale dobrze... Oby tak dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] A jaki nr smoka macie teraz? Ja się boje przejść na 2 że Maja będzie się dławić... Cytat:
kombinujesz i kombinujesz ![]() Mój endo kazał zrobić mi wyniki 8 tyg po porodzie i jak bedą ok to przyjść za rok. Jeśli nie robi ci USG na wizycie to wizyta rzeczywiscie chyba zbędna...
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski, nie wyjde chyba na wyrodna matke jesli sie dzisiaj zbunkrujemy tak nie chce mi sie wychodzic ze porazka, zreszta boje sie malego targac w tej gondoli... zastanawiam sie czy jutro nie bede musiala wyjsc, bo chyba musze odwiedzic moj ukochany zus:/Alik chyba padl ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- A poza tym tak sobie wczoraj podcielam grzywke, ze wygladam jak 10latka najchetniej nie wychodzilabym z domu, poki nie odrosnie
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43286741]Ja też i nie byłam u endo jeszcze i nawet się nie zapisałam
![]() Jakie masz wyniki? U nas nocka mimo kiepskiego wieczoru bardzo fajna. Mały ładnie jadł i spał. MAMY BUTELKOWE Jakie macie smoczki dla dzieci? Ja mam już 3+, przegapiłam 1+ i mamy z trzema dziurkami obecnie. Baaardzo szybko mleko leci, znowu się boję o krztuszenie, ale lepiej mi idzie karmienie, bo szybciej i Artek się tak nie rozprasza. Mamy taką butelkę i smoka: http://www.philips.pl/c/avent-karmie...scf680_27/prd/ Macie już też z 3 dziurkami?[/QUOTE] O napisałaś wcześniej my mamy 1 i nie chce zmieniać jeszcze bo wlasnie boje sie o to krztuszenie
|
|
#3708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cynamonku Jej jak się cieszę, że temperatura spada! Jak to przeczytałam to po prostu nie byłam w stanie powstrzymać łez taka radość mnie ogarnęła Cały czas myśle o Was i wierze, że niedługo ten koszmar się skończy |
|
|
|
|
#3709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez bym nie wychodzila gdyby nie pies ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonku cieszę się, że już lepiej z Adasiem, jak dzisiaj przeczytałam o tym podejrzeniu sepsy to aż nogi się pode mną ugięły. Ja też modlę się za Adasia, jest dzielny i MUSI być dobrze
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pocieszenie napisze, ze tez sie z tym paluje... mm w ogole nie podaje, wiec u mnie to tez nie to rzeczywiscie to kp to sama przyjemnosc i łatwizna.Czuję sie rozgrzeszon Dobrze ze alik sie troche na balkonie przewietrzy, a wraz z nim moja kanciapa![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- no super, kiedy ja mam chwile, to wszystkie uciekaja Specjalnie rzucilam dla was prasowanie!![]() to ide cos wszamac, poki kokon spi
|
|
#3712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, pochwale sie jeszcze alikiem w koszulce od cioci zza wielkiej wody
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43286563].
Melduje, ze po pieluchach sleep & play tak obsikane dziecko jeszcze nigdy nie bylo !!! i to dwa razy !!! Normalnie szlag mnie trafil.. W dodatku rozbudzilo go to totalnie i o 4 rano uskutecznial sobie gadanie i machanie konczynami, zamiast spania.. I trwalo to chyba z godzine.. W sumie to nie wiem bo ostatio malo co kontaktuje w nocy ![]() Nie wiem czy to kwestia pieluch, czy wielkosci, bo tz kupil jeszcze trojki.. I to chyba blad, trzeba bylo wieksze.. Hmmmm[/QUOTE] CHyba nie pieluchy bo my używamy sleep&play od 2 miesięcy i są najlepsze dla Antka. Obsikany był tylko wtedy gdy mama się zgapiła i za późno pieluchę zmieniła. Teraz Tosiek waży coś koło 6800 i są nadal dobre tylko trochę na nóżkach się odciskają więc następne już 4 kupię. Cytat:
w dzień różnie raz chwyci i ładnie je raz nie ma szans żeby w ogóle przystawić a czasem krzywi się na drugą pierś. Jak odciągnę o podam butlę czasem je a czasem pluje. I z mojej obserwacji wynika, że po prostu nie jest głodny w większości przypadków i jak go przetrzymuję to je lepiej. No ale wtedy wydaje mi się że za mało na dobę tego jedzonka i boję się o przybieranie. Poza tym przez te cyrki z jedzeniem cycki mi wariują bo albo mam nabrzmiałe i muszę odciągać albo są puste a Tosiek akurat dostaje apetytu |
|
|
|
|
#3717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lilo ma coraz mądrzejsze spojrzenie śliczne dziewczyny po każdej nocy zadaję sobie to pytanie ![]() Cytat:
![]() ja się już przyzwyczaiłam do Tomusia
|
||||
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() Pogoda pod psem dzisiaj. Leje od rana nie mamy jak wyjść na spacer i dziecko mi świruje, bo nasza pora właśnie mija ![]() Cynamonko ta wiadomość jest dzisiaj najważniejsza
|
#3719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przetrzymac sie jej nie da bo musi byc juz, natychmiast. Tylko w nocy jest spokoj, bo je przez sen :banghead: A juz nam tak fajnie szlo, co 3h w nocy i w dzień.. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Tweed patrzę na Twój wpis i czytam że Ci się KAPA przewietrzy i myślę co jest Tweed będzie z gołym tyłkiem na balkon wychodzić
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

12.06.2010

co w tym momencie jest nie lada wyczynem bo manewruje między kabelkami, rurkami a moim strachem.

szok. Dlatego mnie zdziwil komentarz Margosi pod fotka nasza w Klubie, ze Lilo taka drobniutka
kurczę, az ją zwaze dzis przed kapaniem z ciekawosci
dla Ciebie za odwazna decyzje i za postepy Lilo !

kombinujesz i kombinujesz
tak nie chce mi sie wychodzic ze porazka, zreszta boje sie malego targac w tej gondoli... zastanawiam sie czy jutro nie bede musiala wyjsc, bo chyba musze odwiedzic moj ukochany zus:/