My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 10:03   #1651
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez enzunio;43287314
Mam jeszcze coolery na wódkę na wszelki wypadek na sali, takie [url
http://www.hotel-podorlem.com/galleries/Sala-bankietowa/132_(Kopiowanie).jpg[/url]
u nas też są te coolery

idę w sobotę na kolejny ślub, już się nie mogę doczekać
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:08   #1652
swiat_katarzyny
Zadomowienie

ja uwielbiam zabawy weselne nawet na poprawinach planujemy takie
uważam ze nic tak nie spaja imprezy jak konkursy
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:10   #1653
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Grace O Malley gratuluję!!! Piękna wiadomość!

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Enzunio gadać będą zawsze i na pewno będzie cos co poszło nie tak jak powinno! Grunt to mieć dystans do tego, nie możemy pozwolić żeby krzywa winietka zepsuła nam ten dzień.

Ja byłam na kilku weselach, czasami w rodzinie się wspomina. Dla wszystkich najlepsze było jedno z pierwszych wesel, na Mazurach. Jak myślałam że tam to w sumie nie było do czego się przyczepić do moja ciotka wyleciała że dla niej karygodne było to że o 22 podali kurczaka z FRYTKAMI!!! Jak to frytki na weselu?
Więc jak ktoś chce coś znaleźć to zawsze znajdzie, nawet taką pierdołę.
Taka jest prawda. Na weselu mojej siostry wszyscy byli zachwyceni, takie przynajmniej docierały do nas głosy, zaś jeden z wujków, który nota bene nigdy nie tańczy, bo nie lubi, więc całe wesele siedzi, stwierdził. że zespół był kiepski i średnio ludzie się bawili. Nie wiedziałam co o tym myśleć. Rok wcześniej było wesele jego córki i też były niedociągnięcia i zespół wiem, że bardzo mi się nie podobał, jednak przemilczałam i bawiłam się jak mogłam! Gdy doszło do wesela mojego brata też mówił, że zespół kiepski. I tym razem machnęłam rekom i pomyślałam - mój też nie będzie mu się podobał, więc co mi tam.
Teraz martwiłam się wódką, ileż ja o tym myślałam! Jednak dojrzałam do tego, że jeśli komus nie będzie smakować - trudno. Nie mam kieszeni i portfela pełnego PLN aby każdemu dogodzić. Kupiłam taką na jaką jest mnie stać.
A jeśli ktoś będzie miał w swoim hotelu saunę, basen i kupił wielki pierścionek narzeczonej, a mój przy jej to maleństwo - cieszę się, że on zrobił to tak, jak pragnął, zaś ja mam to, co chciałam i tym się cieszę. To mój dzień, mój ślub i moje wesele, także tego dnia będę tylko dla mojego TŻ'a i nic innego mnie nie obchodzi!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Edytowane przez Kishlaczkowa
Czas edycji: 2013-10-16 o 10:11
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:13   #1654
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inezwiza_90 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!! Ale pędzicie

Witam nowe PM

Ja mam już bieliznę, kupiłam sobie goresik (http://allegro.pl/triumph-angel-curv...604587796.html) i pończochy do niego.
Mam już sukienkę na poprawiny

Ja planuję dla rodziców na podziękowanie dać ich i nasze zdjęcia takiej znajomej co piękni szkicuje, rysuje i ona zrobi z tego obrazy. Jeszcze do końca nie wiem jak będzie to wyglądać. A ja chcę jeszcze dać dla chrzestnych, dla babć i dla dziadka takie róże z krepiny, które sama zrobię. (załącznik)

Rodzice TŻ jakiś czas temu, namawiali go byśmy zmienili datę ślubu, bo najlepsza kuzynka mamy TŻ, ma w dzień naszego ślubu odpust i ona woli odpust niż nasz ślub:/ Ona jest kucharką w kuchni w parafii. Myślałam, że ich rozszarpię:/
Świetny ten gorset. Sama mam zamiar coś w tym stylu kupić ale muszę najpierw znaleźć mój rozmiar

Co do ciotki to brak mi słów na takich ludzi ale może i lepiej jak takich gości nie będzie, bo do wszystkiego będzie się przyczepiać.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:15   #1655
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irracjonalna_ Pokaż wiadomość
Ale jestem załamana suknią, a raczej jej brakiem... Byłam w kilku salonach i dopada mnie panika :P prawie co noc mam niemalże ślubne koszmary, że to nie poszło, że tamto, że suknia zniknęła, że TŻ się rozmyślił. Mam nadzieję, że mi to minie, bo do ślubu prawie rok :P
Na pewno znajdziesz swoją jedyną Ja też spać nie mogłam, cały czas o ślubie myślałam, ale jak już zamówiłam sukienkę to się uspokoiłam.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
a koleżanka to z cyganerii??

Dziewczyny a jak piszecie że macie dekorację sali w cenie, to co oni Wam wtedy zapewniają?? My np. w cenie mamy przestrojenie stołów w tym kwiaty (tzn. jakiś pojedyńczy nie że cały bukiet) ale na plus jest to że sami możemy zdecydować jakie chcemy. Za te ozdobne szarfy na krzesła musimy zapłacić 2zł za sztukę jeśli chcemy. Bukiet na nasz stół my kupujemy.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:16   #1656
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka fotek sali (tylko naszym kolorem przewodnim bedzie łosoś)
Bardzo ładna sala! z łososiowymi dekoracjami będzie mega elegancko. Planujecie zostawić takie błyszczące jak te fioletowe czy raczej coś bardziej matowego ?

Cytat:
Napisane przez [B
KaMilka4891[/B]]
dosięgnęło i mnie!!! pierwszy koszmar ślubny!!! TŻ ubrał się w zwykły garnitur, ten co mu kupiliśmy w tym roku na te nieszczęsne wesela, do tego koszulę w prążek Z KRÓTKIM RĘKAWEM!!!!
Jak miałam wczoraj w realu akcje koszula: Mówię to Tż : "nie możesz mieć takiej snieżnobiałej koszuli bo sukienka jest w takiej złamanej bieli musimy o tym pamiętać" A TŻ jako mężczyzna mający w palecie 16kolorów(jak paint) mówi : " To może niebieską?"

Cytat:
Napisane przez [B
madzixx88[/B]]

jadę jutro do Wawy i przy okazji planuję oblukać buty Loft 37 u nas był słaby wybór rozmiarów..a napaliłam się na pudrowe http://www.loft37.pl/pl/p/Love/1893
PMki Warszawianki kojarzycie, który butik jest największy ?
Ja mieszkam w wawie i chyba największy jest na Mokotowskiej (zaraz za placem trzech krzyży) buty są rewelacyjne, sama myślałam o takich zapinanych na kostce ale musiałabym za nie zapłacić więcej niż za sukienkę

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:21   #1657
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Jak miałam wczoraj w realu akcje koszula: Mówię to Tż : "nie możesz mieć takiej snieżnobiałej koszuli bo sukienka jest w takiej złamanej bieli musimy o tym pamiętać" A TŻ jako mężczyzna mający w palecie 16kolorów(jak paint) mówi : " To może niebieską?"

No moja jest śmietankowa, też będę musiała pamiętać o tym Mój za to czasami aż za bardzo próbuje być wnikliwy i "ogarniety", dziwne to
Stary 2013-10-16, 10:26   #1658
swiat_katarzyny
Zadomowienie

mój po tylu latach już wie co to jest oversize, botki, koturny, sztyblety, odróżnia fuksje, amarant, chaber, łososia, turkus.... no jestem z niego dumna
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:28   #1659
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas też jest niby chłodnia, a wódka na weselach ciepła była...
w pomieszczeniu z wódką jest zamrażarka, a w kuchni taka chłodziarka jak na colę w sklepie

a cod o DJa to moja kumpela się przyznała, rok po swoim weselu, na którym byliśmy i nawet było przyjemnie :P że chętnie by zmieniła DJa na orkiestrę, a przede wszystkim salę, bo mieli osobno taneczną i "jadalną", co moim zdaniem jest fatalnym pomysłem

powiem Ci, że zabawy są potrzebne, chociażby po to, żeby trochę zintegrowac towarzystwo, wyciągnąć co poniektórych na parkiet, na weselu nr 1 nie miałam czasu usiąść, bo ciągle nas wołali na parkiet, na weselu nr 2 i 3 nie było konkursów prawie wcale i nuda straszna była, połowa gości siedziała przy stołach, na 4 było optymalnie
chyba, że to ja jestem przymulona :P
sama mam taką i nie uważam tego za fatalny pomysł drzwi między salami będą otwarte więc kto będzie chciał tylko patrzeć będzie miał taką możliwość, przy rozmowach nikomu muzyka zbyt głośna nie będzie przeszkadzała. Przyznam,że sama nie lubię gdy chcę odpocząć od tańców, siadam do stołu i nawet własnych myśli przez muzykę nie słyszę ale jak mawiają punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i wszystkim nie dogodzisz

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Cześć

jadę jutro do Wawy i przy okazji planuję oblukać buty Loft 37 u nas był słaby wybór rozmiarów..a napaliłam się na pudrowe http://www.loft37.pl/pl/p/Love/1893
PMki Warszawianki kojarzycie, który butik jest największy ?
Ładne, chociaż ceny mają wysokie, a wykonanie np. http://www.loft37.pl/pl/p/Must-Have/1888 budzi moje wątpliwości, chociaż kolor mają cudny ale czarna podeszwa i mam wrażenie, że obcas może odpaść

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na kawie z koleżanką. Oczywiście temat ślubny był nr 1
Opowiadała mi o weselu na którym była w sierpniu. PM na poprawiny zamówiła tylko żur z kiełbasą, reszta potraw miała być z wesela bo jedzenia było strasznie dużo. Co się okazało, na poprawinach był tylko żur!!! Zdziwieni pytali obsługi gdzie reszta jedzenia, na co obsługa że owszem, jedzenie zostało, ale nie nadaje się do wystawienia dla gości: zeschnięte mięsa, nieświeże sałatki, do części przystawek nalały się napoje bo ktoś źle rozlewał... Ogólnie rzecz biorąc, prawie wszystko z tego co zostało z wesela nie nadawało się do jedzenia.
To taka przestroga żeby dogadać z knajpą jak to ma wyglądać.
Spełniający się senny koszmar

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Taka jest prawda. Na weselu mojej siostry wszyscy byli zachwyceni, takie przynajmniej docierały do nas głosy, zaś jeden z wujków, który nota bene nigdy nie tańczy, bo nie lubi, więc całe wesele siedzi, stwierdził. że zespół był kiepski i średnio ludzie się bawili. Nie wiedziałam co o tym myśleć. Rok wcześniej było wesele jego córki i też były niedociągnięcia i zespół wiem, że bardzo mi się nie podobał, jednak przemilczałam i bawiłam się jak mogłam! Gdy doszło do wesela mojego brata też mówił, że zespół kiepski. I tym razem machnęłam rekom i pomyślałam - mój też nie będzie mu się podobał, więc co mi tam.
Teraz martwiłam się wódką, ileż ja o tym myślałam! Jednak dojrzałam do tego, że jeśli komus nie będzie smakować - trudno. Nie mam kieszeni i portfela pełnego PLN aby każdemu dogodzić. Kupiłam taką na jaką jest mnie stać.
A jeśli ktoś będzie miał w swoim hotelu saunę, basen i kupił wielki pierścionek narzeczonej, a mój przy jej to maleństwo - cieszę się, że on zrobił to tak, jak pragnął, zaś ja mam to, co chciałam i tym się cieszę. To mój dzień, mój ślub i moje wesele, także tego dnia będę tylko dla mojego TŻ'a i nic innego mnie nie obchodzi!
Właściwe podejście

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:31   #1660
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kamilka, rodzina TŻ praktycznie nie tańczy Przychodzą na wesela pogadać sobie, więc wiesz

Mam jeszcze coolery na wódkę na wszelki wypadek na sali, takie http://www.hotel-podorlem.com/galler...opiowanie).jpg

Ciotka od frytek niezła

EDIT: To jest zespół Od 7:20 tak weźcie Pod koniec skumałam co to za piosenka...
no też musiałam się nieźle wsłuchać byłam teraz na takim weselu z taką orkiestrą, słysząc pierwsze takty piosenki polecialam tańczyć, a oni jakiś remix zrobili i wolniacz z tego wyszedł

co do coolerów, to u mnie też mają takie wiaderka, ale z łaską chociażby lód w nich przynoszą, chyba będę musiała tam porządki nowe wprowadzić :P
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja uwielbiam zabawy weselne nawet na poprawinach planujemy takie
uważam ze nic tak nie spaja imprezy jak konkursy
ja kiedyś nie chciałam, bo wydawało mi się to żenujące, ale już mi przeszło
Cytat:
aż się oplułam
Stary 2013-10-16, 10:32   #1661
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak piszecie że macie dekorację sali w cenie, to co oni Wam wtedy zapewniają?? My np. w cenie mamy przestrojenie stołów w tym kwiaty (tzn. jakiś pojedyńczy nie że cały bukiet) ale na plus jest to że sami możemy zdecydować jakie chcemy. Za te ozdobne szarfy na krzesła musimy zapłacić 2zł za sztukę jeśli chcemy. Bukiet na nasz stół my kupujemy.
my mamy w cenie przystrojenie stołów (na stół PM coś a'la wiązanka, na stół gości bukiet, do tego świece, jakiś tiul też na innych zdjęciach widziałam) pokrowce na krzesła i szarfy. Dodatkowo sala ma takie wysokie wazony więc też można je zagospodarować
co do kwiatów to jeszcze nie wiem jak to dokładnie wygląda, pewnie wymyślne kompozycje są dodatkowo płatne

Cytat:

Ja mieszkam w wawie i chyba największy jest na Mokotowskiej (zaraz za placem trzech krzyży) buty są rewelacyjne, sama myślałam o takich zapinanych na kostce ale musiałabym za nie zapłacić więcej niż za sukienkę
Dzięki ! w takim razie tam pojadę

heh TŻ dobry ja swojemu ostatnio mówiłam o garniturze, że moglibyśmy się przejechać i pooglądać to stwierdził, że on będzie kupował chwilę przed ślubem bo "nie wiadomo jakie trendy będą w nowym roku" ale modniś mi się trafił
Stary 2013-10-16, 10:37   #1662
cashmere
Zakorzenienie

Mój cały czas myli rajstopy z pończochami, sukienkę ze spódnicą, a ostatnio jak wysłałam mu SMSa żeby kupił proszek do pieczenia przyniósł mi drożdże ale i tak jest kochany

jestem mamą
Stary 2013-10-16, 10:38   #1663
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Mi się w sobotę śniło, że nie dostaliśmy ślubu, bo nie zrobiliśmy nauk W niedzielę leciałam na nauki aż miło
A z innej beczki - czy któraś z was ma więcej niż 1 kolczyk w uchu? I co zamierza z tym zrobić? Bo ja mam 3 łącznie i tak sobie myślę. Jak zdejmę, to będą dziurki widoczne ;/ A teraz mam kolczyka kota i sowę, na ślub nie pasuje Chyba jakieś małe sreberka będą ok?
ja mam w jednym uchu dwie dziurki, ale już od bardzo bardzo dawna nie używałam tej drugiej przestały mi się podobać dwa kolczyki w jednym uchu. dziurka jest malutka, ale i tak jakoś mi to nie przeszkadza, że ją widać. w sumie ja w ogóle rzadko noszę kolczyki, nawet w "normalnych" dziurkach

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

mój tż zna się bardzo dobrze na kolorach, w sumie często dyskutujemy czy dana rzecz jest przykładowo bardziej bordo czy burgundowa
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:39   #1664
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
mój po tylu latach już wie co to jest oversize, botki, koturny, sztyblety, odróżnia fuksje, amarant, chaber, łososia, turkus.... no jestem z niego dumna
wow
jestem pod wrażeniem

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Ładne, chociaż ceny mają wysokie, a wykonanie np. http://www.loft37.pl/pl/p/Must-Have/1888 budzi moje wątpliwości, chociaż kolor mają cudny ale czarna podeszwa i mam wrażenie, że obcas może odpaść
nie no obcas chyba nie odpadnie czarna podeszwa fakt..niezbyt
te Must Have mierzyłam i wygodne
Stary 2013-10-16, 10:39   #1665
czekooczekolada
Zakorzenienie

cześć

poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
aneczka25057
Ines3037200
swiat_katarzyny
ParisParisienne
karolinuuusia
Linaewen
kasia1201

10 miesiecy do ślubu !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2013-10-16 o 10:43
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 10:40   #1666
cashmere
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj zostało 7 miesięcy i 7 dni do ślubu Ale ten czas leci!!!

jestem mamą
Stary 2013-10-16, 10:41   #1667
Dotka90
Zakorzenienie

Cashmere, u nas jest to całe przystrojenie sali: pokrowce na krzesła, kokardki, obrusy, świeczniki, świeże kwiaty, stół PM

Ysia, byłam na Twoim blogu, super piszesz!
A co do koloru koszuli, pozdrów Warszawiaka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:47   #1668
enzunio
BAN stały

Cytat:
]

dobre!
Cytat:
Mój wszystko oprócz pogrubionego wie ALEE... (patrz moje dwie odp. niżej)

Cytat:

co do coolerów, to u mnie też mają takie wiaderka, ale z łaską chociażby lód w nich przynoszą, chyba będę musiała tam porządki nowe wprowadzić :P
prawidłowo ja muszę przypomnieć pani manager, że obiecała na moje wesele wypieprzyć z ogródka parasol Tyskiego, ale to już przed godziną W.

Cytat:
Mój cały czas myli rajstopy z pończochami, sukienkę ze spódnicą, a ostatnio jak wysłałam mu SMSa żeby kupił proszek do pieczenia przyniósł mi drożdże ale i tak jest kochany
... mój właśnie sukienkę i spódnicę myli wiecznie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

10 miesiecy do ślubu !
gratulejszyn!!
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:47   #1669
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
cześć

poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
aneczka25057
Ines3037200
swiat_katarzyny
ParisParisienne
karolinuuusia
Linaewen
kasia1201

10 miesiecy do ślubu !
FAKTYCZNIE!!! Dopiero mi przypomniałaś!!! SUPER!

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Właściwe podejście
Kilka osób mnie do tego przekonało

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:47   #1670
enzunio
BAN stały

Cytat:
U mnie dzisiaj zostało 7 miesięcy i 7 dni do ślubu Ale ten czas leci!!!

Kishlaczkowa jeśli myślę o tym o kim Ty pewnie myślisz to jemu należy się ten sam kosz co mojemu teściowi Velika zaproponowała dać na podziękowanie
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:48   #1671
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Też widzi mi sie bardziej wizja stołów okrągłych - jak się dobrze dobierze osoby przy stoliku można naprawdę fajnie się bawić i jest o czym rozmawiać Wolę się zintegrować mocniej z mniejszą grupą niż ze wszystkimi, ale po trochę.
Ja byłam w sierpniu na weselu gdzie były okrągłe stoły i mam dwie opinie:
+ jedzenie było pod ręką, nie trzeba było kogoś prosić o podania np. sałatki
- byliśmy bardzo ściśnięci, łokciami się obijaliśmy. Jedzenie na stole też ściśnięte żeby się wszytko zmieściło, nie było gdzie szklanki położyć.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:49   #1672
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
My od piątku mamy już obrączki-klasyczne ja 4mm,Tż 5mm-jest tylko problem bo mój palec jest jakiś nienormalny-raz jest ok.a za chwilę jest obrączka czy też pierścionek zaręczynowy o ok 2 rozmiary za duży
Ja też tak mam. Zobaczę czy jest n to jakiś sposób, bo nie chcę zgubić obrączki lub jej nie nosić
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:53   #1673
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a jak piszecie że macie dekorację sali w cenie, to co oni Wam wtedy zapewniają??
My mamy tylko pokrowce na krzesła, świece na stół (możemy wybrać, jakie), ozdobnie ułożone serwetki materiałowe i balony (tych nie chcemy). Do tego możemy pożyczyć od sali wysokie wazony, ale że dekorację kwiatową będziemy mieć ze storczyków, to się nie przydadzą.

Cytat:
dosięgnęło i mnie!!! pierwszy koszmar ślubny!!! TŻ ubrał się w zwykły garnitur, ten co mu kupiliśmy w tym roku na te nieszczęsne wesela, do tego koszulę w prążek Z KRÓTKIM RĘKAWEM!!!!
ja biegałam po fryzjerach i kosmetyczkach w sukni ślubnej, bo przed samym ślubem nie miał mi kto jej pomóc założyć
Ja ostatnio miałam chyba najdziwniejszy koszmar ślubny na świecie pamiętam w sumie tylko tyle, że spierniczyło się chyba wszystko, co mogło, ślub był jakiś w biegu i ksiądz po przysiędze kazał nam wychodzić, bo się spieszy na inną mszę na weselu podano zimny obiad, kapela zaczęła grać wyjątkowo fatalnie i goście stwierdzili, że pierniczą taki interes i wyszli w trakcie naszego pierwszego tańca. Na sam koniec podeszła do mnie koleżanka z liceum (której nie widziałam od czasu matury) i wyciągnęła z portfela 70 zł i mówi: to dla was w prezencie, bo wam teraz będzie ciężko, wesela są drogie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Dodatkowo jak ktoś chciałby mi zabrać buta to bym się broniła i pewnie z automatu zdzieliła w mostek albo inne ciekawe miejsce
Mam nadzieję, że nikt się nie będzie rzucał do moich butów - jak sobie wyobrażę, co się tam będzie działo po kilkunastu godzinach noszenia, w tym spora ilość intensywnych tańców...

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
A co do zabaw żeby rozruszać towarzystwo - mam nadzieję że moje nie będzie tego potrzebowało bo nie lubię zabaw na weselach ogólnie. Ale pewnie jakieś 2-3 na wszelki wypadek z panem DJem zaplanujemy
U mnie zabawy na pewno będą - moja rodzina je tak troszkę lubi, ale za to rodzina K. kocha je na całego
Mam tylko kłopot, bo próbuję znaleźć takie ze smakiem... i w sumie niewiele takich jest. Na razie na liście mam chyba tylko dwie - najpopularniejszą z krzesłami, których zawsze jest mniej, niż uczestników, i konkurs tańca na gazecie dla par. Jeszcze chyba rozmaite "pociągi", ale w sumie nigdy nie traktowałam tego jako zabawy, tylko jako sposób wyciągnięcia gości na parkiet.

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2013-10-16 o 10:55
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 10:54   #1674
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej

10 miesięcy do ślubu!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:56   #1675
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Hej dziekuje za miłe przyjecie ;*
Cos o nas...hmmm...
Ja mam 22 lata, moj tz 27. Jestesmy razem 4,5 roku. Ślub zaplanowany na 04.10.2014r
Na ta chwile mamy umowe z salą, wodeczka sie chłodzi u tz w piwnicy a jutro jedziemy do kosciolka

p.s. ale Wy pedzicie z tymi postami
U mnie też tak samo wiekowo, tyle, że poznaliśmy się 4 lata temu
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:56   #1676
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
A z innej beczki - czy któraś z was ma więcej niż 1 kolczyk w uchu? I co zamierza z tym zrobić?
mam w lewym dwie dziurki i od dłuższego czasu w tej drugiej noszę malutki srebrny sześcian, ale nawet się nie zastanawiałam nad tym co zrobię w DŚ ale coś delikatnego pasującego do reszty biżuterii wydawałoby się ok - na pewno lepsze niż puste dziurki

Cytat:
o mamo nie zgodzę się z Tobą, że orkiestra nie jest ważna, sądzę wręcz, że jest najważniejsza, na dwóch weselach byłam z mniej więcej tymi samymi ludźmi, i na jednym bawiłam się najlepiej ever a na następnym dość średnio, pozostali również, zespoły dwa różne i na tym pierwszym był o wiele lepszy
opinią wielu ludzi najważniejsze na weselu są jedzenie i muzyka i chyba najczęściej tak właśnie jest, że to ma największe znaczenie dla gości (dla ogólnego odbioru wesela)
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:59   #1677
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Co do nas historia jest długa i skomplikowana..
Co do sukni to planowałam skromną , do kolan , taką koktajlową białą sukienkę... aż wczoraj nie otworzyłam allegro!
faktycznie super historia a suknia jest piękna i świetnie podkreśla Twoją figurę

Cytat:
Napisane przez inezwiza_90 Pokaż wiadomość
Ja mam już bieliznę, kupiłam sobie goresik (http://allegro.pl/triumph-angel-curv...604587796.html) i pończochy do niego.
Mam już sukienkę na poprawiny

Rodzice TŻ jakiś czas temu, namawiali go byśmy zmienili datę ślubu, bo najlepsza kuzynka mamy TŻ, ma w dzień naszego ślubu odpust i ona woli odpust niż nasz ślub:/ Ona jest kucharką w kuchni w parafii. Myślałam, że ich rozszarpię:/
fajny ten gorset! i przystępna cena. Muszę się zacząć powoli rozglądać za bielizną a co do cioci TŻta, to szkoda słów... jak tak w ogóle można

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam prośbę o radę w kwestii zaproszeń/winietek/zawieszek:

zawsze chciałam, żeby to był komplet: ten sam kolor, wzór, żeby to do siebie pasowało i w ogóle było pięknie i cudownie :brzydal
Co myślicie?
Magnet z peoniami jest piękny sama go rozważałam bo się idealnie w naszą kolorystykę wpisuje. Powiem tak, Mama ma rację, ale jeżeli Ty masz potem żałować, że jednak wszystko nie było dobrane tak jak chciałaś to ja bym się jeszcze rozglądneła za zaproszeniami z połączeniem fuksji i niebieskiego

Cytat:
A z innej beczki - czy któraś z was ma więcej niż 1 kolczyk w uchu? I co zamierza z tym zrobić? Bo ja mam 3 łącznie i tak sobie myślę. Jak zdejmę, to będą dziurki widoczne ;/ A teraz mam kolczyka kota i sowę, na ślub nie pasuje Chyba jakieś małe sreberka będą ok?[COLOR="Silver"]
ja mam 4 w jednym uchu, ale nie noszę kolczyków już jakiś czas więc dziurki są mało widoczne, na ślub założę kolczyki tylko w standartowych dziurkach myślę, że takie malutkie sreberka będą ok

Cytat:
my mamy pokrowce na krzesła, świeczniki, tealights, wazony i ozdobę filarów w cenie. Za szarfy i kwiaty (florystkę) płacimy dodatkowo.

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:05   #1678
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
dobry jest

Mój za to myli brwi i rzęsy wtf?
Stary 2013-10-16, 11:08   #1679
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja byłam w sierpniu na weselu gdzie były okrągłe stoły i mam dwie opinie:
+ jedzenie było pod ręką, nie trzeba było kogoś prosić o podania np. sałatki
- byliśmy bardzo ściśnięci, łokciami się obijaliśmy. Jedzenie na stole też ściśnięte żeby się wszytko zmieściło, nie było gdzie szklanki położyć.
To wszystko zależy od wielkości stolika i dostosowania ilości gości przy nim.
U nas właścicielka powiedziała że ich stoliki są optymalne dla 12 osób, ale jak chcemy możemy posadzić od 10 do 14 osób, tylko uczciwie uprzedziła o wszystkich minusach tego rozwiązania. Więc to czasem Młodzi na własne życzenie fundują ludziom ścisk bądź pustkę na stole.

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja ostatnio miałam chyba najdziwniejszy koszmar ślubny na świecie pamiętam w sumie tylko tyle, że spierniczyło się chyba wszystko, co mogło, ślub był jakiś w biegu i ksiądz po przysiędze kazał nam wychodzić, bo się spieszy na inną mszę na weselu podano zimny obiad, kapela zaczęła grać wyjątkowo fatalnie i goście stwierdzili, że pierniczą taki interes i wyszli w trakcie naszego pierwszego tańca. Na sam koniec podeszła do mnie koleżanka z liceum (której nie widziałam od czasu matury) i wyciągnęła z portfela 70 zł i mówi: to dla was w prezencie, bo wam teraz będzie ciężko, wesela są drogie
hehehe padłam

jestem mamą
Stary 2013-10-16, 11:12   #1680
201605100
Konto usunięte

Cytat:

My mamy kwiaty na stoły i tyle krzesła są ładne, nie widzę sensu ubierać je w pokrowce, innych dekoracji nie chcę i tak bo sala jest strojna bardzo

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

mój tż zna się bardzo dobrze na kolorach, w sumie często dyskutujemy czy dana rzecz jest przykładowo bardziej bordo czy burgundowa
mój się zna na kolorach lepiej ode mnie
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości