|
|
#3031 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
no chyba, ze dzidzia wyskoczy ale z dzidzią też można biegać a Wy chyba też myślicie o Tamarce? ![]() ![]() ![]() Cytat:
bardzo mi miło ale nie przesadzajcie,moje ciało wymaga mocnego ujędrnienia my się odstawiliśmy miesiąc temu. w sumie mały sam się odstawił. nie chciał już cyca w dzień tylko do snu i w nocy. przez to zaczął słabiej przybierać, pokarmu miałam mniej. Zaczęłam powoli dawać mu mm i jakoś załapał. Jak dałam mu mm na wieczór to w nocy cyca już nie chciał i teraz mleczko je na noc i nad ranem 4-6 lub dopiero tak jak dzisiaj 8. przy cycu w nocy budził się co 1,5 h bo się nie najadał a teraz budzi sie koło 1-2 ale nie na mleczko tylko żeby przyjść do nas do łóżka ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
||||
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, nie dobijaj mnie
wyglądasz RE WE LA CY JN IE !!Ja Zosię kilka dni temu odstawiłam już całkiem od piersi i od tej pory Dziecko budzi mi się raz w nocy robię jej 90 ml (codziennie zmiejszam ilość miarek mleka - dziś w nocy była już tylko 1) i ok. 1 w nocy malutka to pije zazwyczaj z tych 90 jeszcze przynajmniej 30 ml zostaje
|
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Zwłaszcza, że wcześniej wszystko było ok. ehh trudno czekam na przeprosiny Cytat:
Jaka słodka |
||
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Zaraz bede Was nadrabiać powoli, pewnie mi zejdzie do wieczora no ale.. Chciałam sie teraz poradzić. Julka miała w nocy 38 stopni temperatury, zbił jej ibufen i już nie ma... nie wiem o co może chodzić? co sie dzieje... ![]() ![]() ![]() myślałam, że może trzydniówka, ale przy niej ta temp. sie chyba utrzymuje? zęby? nie widzę, żeby coś jej szło... ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
może tez tak powinnam robić...
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43286827]Neti, mając 8mcy wcale nie musi raczkować, książkowo to 8-10 miesiąc
[/QUOTE]No ale siedzieć tez nie siedzi...staje na czworakach..buja się ale potem kładzie się i pelza już wszędzie z prędkością światła
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kp - nie nie jestem zmęczona - ja teraz po prostu karmię. Bez kryzysów, bez bólu (Lady, Piotruś się musi nauczyć inaczej układać buzię, przestaniesz czuć ząbka), bez wielogodzinnego wiszenia, chyba, że w nocy są kłopoty ze spaniem do śpi na brzuszku, na mnie z piersią w buzi - ale nie jest to częste.
Potrafimy ją z Tż uśpić bez uu, np kołysząc, nosząc - więc nie jest to konieczna konieczność. Aczkolwiek tak zasnąć najłatwiej, czy to na noc, czy na drzemkę, wiadomo. Jedyne czym jestem zmęczona to kłopoty z rozszerzaniem diety - ale nie winię tutaj piersi i kp - jestem wręcz zdania, że tylko dlatego nie wyrwałam jeszcze wszystkich włosów z głowy - bo wiem, że Amelka dostaje co trzeba z mleka. Przy mm bardziej bym się bała niedoborów (gdyby Mała nie jadła nic innego). Mała póki co nie ciągnie mnie za bluzkę ani nic, aczkolwiek widzę, że wie już do czego służy pierś .Nie planuję karmić 2 lata - przed kp wydawało mi się to dużo za długo - ale w ogóle miałam inne zdanie i wiedzę o kp niż teraz aczkolwiek nie zamierzam krytykować mam, które będą karmić 2 latka np. Więcej - moim zdaniem, z medycznego punktu widzenia - nie ma sensu. Mam nadzieję, że u nas pójdzie w miarę naturalnie jak Mała zacznie lepiej jeść, nie zamierzam odstawiać na siłę. Chciałabym z czasem powoli eliminować karmienia, zostawiając te nocne (bo to jak przypuszczam dla dziecka najtrudniejsze), bo w zasadzie w czym mi to przeszkadza, że raz czy dwa dam w nocy uu? Uważam, że dużo zależy od rodzica, że można z dzieciątkiem wypracować własny system, żeby jak jest starsze - zrozumiało - "karmimy się tylko w domu/w samotności albo w nocy". Bliżej mi do treselle. |
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
cała, sprawdzam w ten sposób czy mała potrzebuje jeszcze jedzenia w nocy, czy budzi się tylko na picie
|
|
|
|
#3038 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Cytat:
inz wielu powodow chcialabym juz odstawic do tego ma teraz zestaw gornych i dolnych jedynek i moje UU po nocy sa cale sine i bola niesamowicie, ale koniec koncow nie potrafie odmowic UU i jak go juz karmie i widze jak mu dobrze to mysle sobie, ze jeszcze troche wytrzymam.Niestety sporo kosztuje ja prawie 400 zl placilamJak wyzej, mi sie efekt utrzymywal do wrzesnia od kwietnia i w sumie do tej pory sa bardziej proste, ale musze wlosy suszarka suszyc i na szczotce lekko poprostowac, a efekt troche jak po prostownicy. Cytat:
kciuki za egzamin |
||
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Tresello...piszesz z jakims oburzeniem..(tak to odczuwam), dla mnie karmienie piersia przy gosciach...i tym bardziej dwulatka jest niesmaczne-takie moje zdanie. A dwulatka o której piszę -od roku je wszystko i litrami pije herbatę, od roku też gada jak najeta(jest nadzwyczaj rozwinięta)..a cyca mamy ciagnie z przyzwyczajenia...i nie po to by sie najesc...a ciumkac...więc jak siedzimy wszyscy i gadam z nią..a mala podchodzi i podwija jej bluzkę i ciumka cyca...no dla mnie tak nieswojo.
Lady...z tym butem musialam...rzucił się w oko moje
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-10-16 o 10:51 |
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam zamiar do 2 lat karmic , mam taka ksiazke o żywieniu dzieci i do dwóch lat układ trawienny nie jest do konca szczelny i kp ma sens później juz nie a uspic bez UU tez sie da przekonałam sie o tym w szpitalu jak Julek nie mógł jeść przed narkoza tyle ze dyuzo wysiłku to wymagało a tak łatwizna cyc w buzie i zaraz spi ![]() Dziewczyny Krakowskie co robicie w wekend ?? Debrah , Nancy macie jakieś plany ?? Moze spotkanie oczywiście jak sie wyleczę bo Tz ma zjazd i nie wiem czy z nim jechac a całej soboty z t nie chce mi sie spedzac
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż się rozchorował
pojechał dziś z gorączką do pracy... Niedawno się wyleczył-wtedy wszyscy byliśmy chorzy. Kurde znowu będzie szpital w domu ![]() Myślę jak uchronić Oskara od tego' chyba nie ma złotego środka
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że można sporo - i można, jeśli już się chce karmić - robić to w sposób dyskretny. Ja właściwie nigdy nie karmiłam przy ludziach, przy gościach, jeśli już musiałam to bardzo dyskretnie, a nie z wywalonym "cycem". Trzeba tylko chcieć i się troszkę postarać - o komfort swój i innych. |
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kończy się na wodzie. Oczywiście w praktyce różnie to wychodzi ![]() Neti, jeszcze raz piszę: Pola 4.10. skończyła 9 miesięcy, nie raczkuje, nie staje, umie tylko czasem sama usiąść, kiedy się czegoś podciągnie. I od dłuższego czasu potrafi przyjąć pozycję do raczkowania, ale tylko huśta się przód-tył i nic poza tym. |
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3046 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do ruchawości dziecka to moja ponieważ z tych nie przemieszczających się jest ale za to podskakuje tak sprytnie że pieluchę ciężko zmienić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=neti1;43286320 AHA..MAMY 2GO ZABKA I ZACZYNAJĄ SIĘ RUCHY DŻEJKOBA...ale jak na 8mcy...top chyba późno? Raczkowac..nadal nie raczkuje.. ![]() [/QUOTE] Moja też nie raczkuje i zaczynam wątpić że wogóle będzie. Nocka jak zwykle spoko, jedna pobudka o 3 na jedzenie, tylko chyba musze zmienić strony w łóżeczku bo głókę ma wyraźnie płaską z jednej strony bo cały czas się na jeden bok główką odwraca i może zmiana strony coś pomoże, bo jak jej obracam na spaniu to 10 sekund i ona z powrotem cyk i tak wkółko do mojego zaśnięcia.
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Lady-z czym dajesz Piotrkowi chlebek i ile go zjada tak żeby się najeść?
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43286649]Probuj.ę nadrabiać, ale najpierw to - REWELACYJNA strona, kobieta genialnie wszystko opisala;
http://www.terapia-ndt.waw.pl/ calutki rozwój ruchowy ze zdjeciami[/QUOTE] Moja znajoma chodziła do tej kobietki i mówi, że super małego "postawiła na nogi" po tym jak urodził się z zamartwicą. Też miałam się do niej wybrac z Blanką jak mi kiedyś tamta rehabilitanka powiedziała , że mała ma szpotawe stopy no ale juz nie było nas stać. Ogólnie ponoć babka super ale ze specyficznym charakterem co nie każdemu odpowiada. Hej ![]() Wpadłam by trochę o sobie przypomnieć Powiedziałam sobie że odezwę się dopiero gdy minie nasz kryzys żeby Wam nie smęcić, no ale nie wytrzymałam i musiałam zajrzeć ![]() Ogólnie u nas kiepsko nadal ale nie będę się rozpisywac nad tym faktem. Powiem tylko, że Blanka ciągle wstaje ,wszędzie gdzie tylko się da a jak się nie da to marudzi i tak na okragło. Zębów jak nie było tak nie ma ![]() Czarna: ale z ciebie laska i synek jaki przystojny ! <3 Dziewczyny, oglądała któraś z Was DDtvn o tych płaczących bliźniaczkach? Co Wy na te metody ??? |
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zapomnę jak mnie wkur*iało jak karmiłam piersią w sypialni i przychodzili do mnie i teściowa i teść, siadali przy mnie i się przyglądali jak mała je Niestety nie potrafiłam ich wyprosić, ale czułam się strasznie niekomfortowo To tak mi się przypomniało odnośnie komfortu ![]() Mała ja daję Domci całą kromkę - niekiedy zje całą, niekiedy połowę lub 3/4 i starcza jej to na chwilę, bo i tak musi dopchać się mlekiem
|
|
|
|
|
#3050 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, a co do pogrubionego to mam nadzieję, że właśnie w okolicach 2 roku odstawienie przebiegnie w miare naturalnie... Ale tak naprawdę to nie mam pojęcia, co będzie za pół roku, a co dopiero za rok, pożyjemy zobaczymy, co przyniesie życie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się nie podoba kategoryzowanie, że 2 latka karmic piersia to nie wypada, i że to jest niesmaczne. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My kończymy w osbotę 8 i nie raczkujemy, nie pałzamy, nie usiądzie sama... nie pozostało nic innego jak czekać. Cytat:
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3055 | |||
|
Zakorzenienie
|
kochana, wyglądasz pięknie teraz, nie wiem, z czego jeszcze chcesz chudnąć ![]() Cytat:
natomiast jeżeli ktoś inny karmi to niech karmi, nic mi do tego![]() oczywiście razi bardzo, jak matka wystawia całego cycka wielkiego na stół przy ludziach, razi tak samo jakby się karmiło noworodka jak i trzylatka, ale tak jak napisała Debrah, w towarzystwie też można dyskretnie karmić, mi nieraz się zdarzyło (np zamek Czocha gdzie pełno luda ) stał obok mnie jakiś gość biznesmen i nawet się nie zorientował, że karmię dziecko. Także da się, tylko trzeba chciećCytat:
![]() a masz już na oku jakieś biegi? Cytat:
![]() biedny Julasek
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik-
Właśnie zamiast mleka daje teraz Oskarowi chlebek z masełkiem,dawałabym kaszkę zamiast mleka ale on zje jedną na milion-więc daje sporadycznie. Muszę trochę urozmaicić to nasze menu i ograniczyć mleko. Co do kp pamiętam jak karmiłam Oskara to przychodziła cała moja rodzina (mama,tata,siostrzenica) i patrzyli jak sobie je. Też nie wyprosiłam nigdy ale nie zbyt miłe było to że ktoś zagładą mi w cycki. Później jak już odciągałam pokarm to też potrafili siedzieć i się gapić
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie kp nie meczy jeszcze, ale miedzy rokiem a poltora bede odstawiac. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Mezowi maseczke i czesto rece myc; dacie rade |
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka, Zosia je mleko 2 razy z butelki - na mleku, które ja kupuje jest napisane żeby podawać 2-3 razy, więc myślę, że tyle jest ok, z resztą nie wiem ile tego mleka Zosia wyciągała do tej pory w nocy z piersi - w zasadzie to wydaje mi się, że bardziej się do niej przytulała niż jadła.. no i sam fakt, że teraz wypija max 60 ml takiego wodowego mleka też swiadczy o tym, że jej wystarcza chyba ..
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy się najada to nie wiem, bo zawsze dojada cycusiem, więc ciężko mi stwierdzić, jak parę wagoników zje to łapie za bluzkę i szuka piersi, więc daję pierś
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio znalazłam zdjęcie jak karmię mojego duuużego Samka miał z 1,5 roku na tym zdjęciua co do dyskusji na ten temat, to generalnie spotkałam się z wieloma opiniami,że karmienie piersią jest obrzydliwe, że jak tak można i wogóle ja karmiłam wiele razy w miejscu publicznym nawet w restauracji, zawsze robilam to w dyskretny sposób- pieluszka załatwia sprawę tak serio to nie wyobrażam sobie obnażania się przy obcych ludziach i nie dlatego,że ktoś może patrzeć się na moje cycki ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- ja myślę,że Debrah chodziło o to,że łatwiej zaufać naturze niż sztucznej mieszance |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

więc myślę, że coś się wykombinuje i podjedziemy na jakiś bieg nad morze
no chyba, ze dzidzia wyskoczy ale z dzidzią też można biegać 

bardzo mi miło ale nie przesadzajcie,moje ciało wymaga mocnego ujędrnienia
a teraz budzi sie koło 1-2 ale nie na mleczko tylko żeby przyjść do nas do łóżka 

Tak czytałam o co się przyczepił i szczerze powiem, że nie bardzo rozumiem. Pretekst sobie znalazł, żeby się wyładować i obraził się o nic - dziecinada 

22.05.2008
14.08.2011
I w☠☠☠☠ to jej specjalność