|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Ja też byłam w szoku, pozytywnym oczywiście. Sam jest ciekaw czy pozostanie to ciąża jednojajowa czy pojawi się jeszcze "przegroda". ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz z resztą też na wizycie od razu dzidziolka nie było widać, musiałam bardzo wysoko pupę podnieść, podejrzewam, ze będę miała to samo co w pierwszej ciąży z łożyskiem i dlatego tak.
![]() |
#4383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A te sytuacje z innymi parami nic nie mów, ja miałam te badania w szpitalnej poradni i tam co kilka osób ktoś wychodził zapłakany ![]() ![]() Cytat:
![]() No od września to wprowadzili przy czym we wrześniu odpuścili bo dzieci były stopniowo wprowadzane więc wiadomo po 2-3 h. Ciekawe jak serio tego sie beda trzymać to do marca żłobek pewnie pusty zostanie ![]() Ja bym młodego juz zabrała, oddaliśmy bo miałam wracać do roboty ale mnie nie chcą. Tylko Tż maruda że kilka godz dziennie mu nie zaszkodzi i się tam rozwija,ma kontakt z dziećmi, a ja sobie odpoczne. Rzeczywiście ale jak ma mi tak chorować to zrezygnuje ![]() Ja mam jakies wzruszanie się wzmocnione, wczoraj byliśmy z Tżtem na Wałęsie w kinie i tam pare razy łzy miałam w oczach a jak leciała nasza ślubna piosenka i hasło przewodnie z obrączek to już w ogóle skapitulowałam ![]() ![]()
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() Paulka cieszę się, że wszystko ok i że trafiłaś na fajnego lekarza na IP ![]() ![]() Martuszka, no mojej mamie właśnie nie bardzo Antonina się podoba, uraczyła mnie tekstem, że jak ktoś ma długie nazwisko to wybiera się krótkie imię, bo potem się w rubrykach nie zmieści ![]() ![]() ![]() Niki ale brzusio już duży!! Wow superowy ![]() ![]() ![]() Madziula z tą wodą masz rację, bo teraz faktycznie nic nie wymierzasz, bo maluch wyczuje inny posmak. Ja mam z kolei problem w drugą stronę, bo Hania nie chce pić wody. Od początku nic nie chciała pić, musiałam się nagimnastykować, żeby cokolwiek wypiła i tak potem też jej dawałam różne rzeczy, żeby tylko płyny jakieś przyjmowała poza mm. No i teraz jedziemy na soczkach co mi się wcale nie podoba, ale co zrobić.. ![]() Masakra z tymi zasadami w żłobku i tak oni mogą ni stąd ni zowąd wyrzucić dziecko ze żłobka, bo np. chorowite? Przecież im na rękę to powinno być, mniej dzieci do opieki, a kasa idzie.. ![]() Pallas Ril przykre słowa mamy, ale nie powinnaś jej słuchać tylko siebie i zdecydować tak jak Ty chcesz a nie tak jak chce ktoś inny. Przede wszystkim na chwilę obecną Twoje samopoczucie jest najważniejsze a tak jak piszą dziewczyny – kariera nie ucieknie. Ja też kiedyś miałam wielkie ambicje zawodowe, ale od kiedy jest Hania wszystko się zmieniło ![]() Niki ja tak trochę miałam, że w nocy mnie pobolewał brzuch, a w dzień nie. A może to dlatego, że w dzień nie miałam czasu się nad tym zastanawiać czy boli czy nie ![]() Mszpilka cieszę się, że wszystko dobrze na wizycie ![]() i jednocześnie bardzo współczuje tym rodzicom ![]() ![]() Vampirko ja zawsze morfologię robiłam na czczo ![]() Carolyna współczuję kolki, jednak mam nadzieję, że to nie to, bo to podobno okropny ból.. jak tak dalej będzie musiałabyś się wybrać do lekarza jednak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do sentymentalności to śmiać mi się chce, bo bratowa mi opowiadała (tp ma na ostatniego października), że płakała o wózek bo koleżanka jej obiecała a potem się wycofała ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4386 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby więcej żadna z Nas nie miała takich sytuacji ![]() U mnie jeszcze na wkładce przed chwilką pojawiła się malutka plamka brązowa ale to pewnie z wczoraj coś jeszcze "zeszło".... Prawda?? ![]()
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-16 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Rozeznanie
|
mszpilka - czy to były badania genetyczne? W którym tygodniu jestes? Już wiesz ze to chłopczyk czy tylko taka intuicja? Ja mam badania za tydzien w czwartek i sie bardzo denerwuje...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie!
Cytat:
Piękny! ![]() Cytat:
![]() Do emerytury mam jeszcze 50 lat pracy ![]() [QUOTE=mszpilka;43288081]jestem, jestem. Wczoraj juz nie miałam sily i było mi bardzo niedobrze po powrocie z USG wiec nie zaglądałam. Z maluchem wszyko ok. ma ok 6 cm i wszystko na swoim miejscu. Leżał sobie wygodnie jedna rączka sobie machał a druga miał pod główką i relaksik ![]() Lekarz skupił sie na dokładnym badaniu serca, przepływów ![]() Idę prasować bo stosik prania na mnie patrzy z kanapy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() oooooojjjjjjjjjjjaaaaaaaa aaa cieeeeeeeeeee! no po prostu rewelacja! niech rośnie miarowo! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuje za kciuki. wizyta na 28 pazdziernika. co dowątroby to proszę uważać. przyjmujesz jakies leki, suplementy? cos ci szkodzi moze. dzisiaj wizytują jeszcze góraleczka i picaso z trojaczkami!
i prosimy o kciukasy! ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-16 o 10:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No takie sytuacje sa na maxa stresujace wiem o czym mówicie Cytat:
![]() ![]() Ja zawsze miałam wzruszanie wzmocnione, najgorsze jak sie człowiek rozkleja na reklamach ja kiedyś nawet na reklamie carlsberga wylam jak leciała piosenka friends will be friends ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja teraz jestem w pracy, ale po powrocie mam ambitny plan powycierać kurze, odkurzyć i umyć podłogi. Jutro wieczorem wyjeżdżamy do teściów i wracamy w niedzielę, więc chciałam chatę wypucować. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny moje kochane ♡
Ja wczoraj przezylam dentyste i bylo ok i nawet moje zęby ok ![]() ![]() VwVampirka piekna fasolka udo cudo lolitka888 jeju taka sliczna zwas para a ty taka delikatna ♡ Pallas Ril nie przejmuj sie mama chyba sie martwi co bedzie potem , ale jakos sie ulozy ![]() Nikii89piekny brzusio ![]() Czytam was ale nie jestem w stanie na wszystko odpowiedziec bo jak szalone piszecie ![]() A mialam straszna noc od 2.45 nie spalam bo tak mnie piersi bolaly i nie umialam sie ulozyc ![]()
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-16 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zakorzenienie
|
w ogóle dziewczyny, to nie mogę się doczekać jak już skończymy ten wątek i przejdziemy do cz. 2, a dokładniej mówiąc - nie mogę się doczekać naszej pierwszej strony, gdzie się wszystkie ładnie ukażemy z TP
![]()
#4394 | |
BAN stały
|
H0pe a co u Ciebie? Dzisiaj trzymam kciuki od 17.30!
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby oby ![]() Mi to obojętne, ale lekarz powiedział że ciąża bliźniacza i tak jest ciąża wysokiego ryzyka a co dopiero ciąża jak on to nazwał "jednokosmówkowa, jednoowodniowa" a tak tłumacząc prościej jak go poprosiłam to chodziło o jednojajową. W niedziele powinnam się dowiedzieć wszystkiego. Szkoda że ten lekarz z IP nie prowadzi ciąży, ale powiedział że moja doktor z instytutu jest bardzo fajna i konkretna i zna się na rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() Musimy więcej skrobać ![]()
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-16 o 10:56 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Martwi mnie to.
![]() |
#4397 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy którąś z was to zainteresuje, ale dowiedziałam się dziś od lekarza, że Luteina może powodować bóle brzucha (zwłaszcza żołądka), zaparcia etc.
Ponieważ moja ciąża rozwija się jak na razie prawidłowo to poprosiłam o zmniejszenie dawki (mój ginekolog wszystkim pacjentkom przepisuje Luteinę "na wszelki wypadek"). |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4399 |
Raczkowanie
|
paulka0212 kochana i jeszcze moje gratulacje !!!! Wybacz ze z takim opoznieniem ♡
mszpilka synus synus gratulacje ![]()
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-16 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Raczkowanie
|
Jaki ładny i duży juz brzuszek ![]() i co macie na myśli mówiąć IP???
#4401 |
Zadomowienie
|
czesc Dziewczyny
![]() sprobuje sie do Was wkrecic,szczerze mowiac nie bede nadrabiac poprzednich stron,moze pobierznie... A wiec moge sie pochwalic,ze w niedziele ujrzalam II kreseczki ![]() bedzie to nasze drugie dzieciatko,Synek za pare dni skonczy 10 miesiecy. Jeszcze nie bylam u gin,bo teraz mi sie nie spieszy,wole poczekac i zobaczyc juz cos wiecej.Zrobilam sobie teramin na 25 pazdz.Z moich wyliczen termin bedzie na 15 czerwca. Przyznaje tez bez bicia,ze nie wiem czy uda mi sie codziennie byc aktywna. Powiedzcie mi czy nie ma mozliwosci rozbicia watkow na pojedyncze miesiace? Czy ktos nad tym nadzoruje i usuwaja takie watki? Z dwoch miesiecy zbiera sie troche Mamus i czasem ni idzie za tym nadarzyc?? Zycze Wszystkim bezproblemowych ciaz i pieknych finalow ![]()
#4402 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ktore mialy juz usg genetycznie: mialyscie je wykonywane przez brzuch czy "dowcipnie"? Ktoras poznala juz wtedy plec? Widze, ze mszpilka chyba tak, nie?
#4403 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem za ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4406 | |
Wtajemniczenie
|
dobrze mowisz kochana, to samo sobie powtarzam
![]() Cytat:
mszpilka - gratuluję udanej wizyty! tez chce luzaka! ![]() madziula - no to piekne wzruszenia! ![]() ![]() kasianku- no wlasnie z tym radzeniem sobie inaczej to tez czytalam ze nie bardzo... chyba ze juz za duzo czytam ![]() janeczka - heheh dobre to co piszesz o tych hormonach ![]() paulka: prawda, prawda... ![]() ![]() ilkas - dziękuję! kochana jesteś! ![]() u mnie lipa... dalej mam plamienia, choc jak leżę jest ok ale przy wizytach w wc niestety mam plamienia, i to nieco inne niz tamte bo "żywsze" ![]() magdi- to pewnie jakies jedzonko... musisz albo cos wyeliminowac, no i lekarzowi o tym powiedziec. pallas rill - ale dopochwowa też ??? adamklip- IP izba przyjęć ![]() bazile - witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Raczkowanie
|
Tak wogóle nie wiem czy sobie nie zmyślam ale mam wrażenie że od wczoraj zaczęła boleć mnie miednica
![]()
#4408 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() witam sie mamusie ![]() widze, ze powoli sie brzuszkami zaczynacie chwalic ![]() ![]() dziewczyny z plamieniami w wyro i lezec!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() santom pisz jak bylo nz tych badaniach jakie pytania wszytsko pisz ..... pisz co i jak bylas z swoim ???? bazile witaj ![]() h0pe ty dzisaj tez masz dzisaj wizyte , ubierz sie bo wieje dzisaj ![]()
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-16 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Izba przyjęć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.