|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43282521]Moja babcia, która świetnie piecze i gotuje, twierdzi, że to czasami zależy od "skoków prądu"
Nie wiem, jak to do końca racjonalnie wytłumaczyć, ale chodzi o to, że czasami nawet jak się ustawia piekarnik na daną moc, to i tak może się zdarzyć, z jakiegoś powodu, że np. mocy przez jakiś czas będzie mniej i ciasto nie wyjdzie.(nie wiem, czy ma to racjonalne podłoże, ale ja tam babci wierzę )Miałam zacytować coffee, ale coś mi się pomieszało.[/QUOTE] Może coś w tym jest. My mamy zawsze piekarnik jakiś felerny |
|
|
|
#872 | |
|
and cigarettes
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43282521]Moja babcia, która świetnie piecze i gotuje, twierdzi, że to czasami zależy od "skoków prądu"
Nie wiem, jak to do końca racjonalnie wytłumaczyć, ale chodzi o to, że czasami nawet jak się ustawia piekarnik na daną moc, to i tak może się zdarzyć, z jakiegoś powodu, że np. mocy przez jakiś czas będzie mniej i ciasto nie wyjdzie.(nie wiem, czy ma to racjonalne podłoże, ale ja tam babci wierzę )Miałam zacytować coffee, ale coś mi się pomieszało.[/QUOTE] Coś w tym może być, bo moja babcia też twierdzi, że "bywa". Aż na wikipedii sprawdziłam, jak zrobić zakalec. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() Ja właściwie nie lubię lekkich, mocno napowietrzonych ciast, które rozpływają się wręcz w ustach. Jeden wyjątek - "ciasto" z cienutkiej bezy przekładanej bitą śmietaną. O ile od razu po zrobieniu beza jest krucha, to im później się je - tym mniej bezę w ogóle czuć, nasiąka i mięknie. |
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie poglądy Hanny Bakuły: http://dziewczynynieplacza.pl/2013/1...a-prosze-pani/
|
|
|
|
#874 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Niedługo pewnie brodę zapuści.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-10-16 o 00:28 |
||
|
|
|
#875 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Krzywo nagrzewa, wszystko dłużej się w nim piecze, często wychodzi tak, że wierzch jest przypalony a środek półsurowy... nienawidzę tego urządzenia.U mnie czasami zdarza się zakalec ale zazwyczaj niewielki to i da radę się go zjeść. Wyjątkiem był chleb |
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie raz się jeden domownik uparł i zjadł zakalec i skończyło się przyjazdem pogotowia - miał zatrucie.---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() Pan K. ma chyba kolejną fankę, Torbicką ![]() Zapytana, czy można ją spotkać na spacerze z potarganymi włosami, odpowiada poważnie: Wykluczone! Widzowie znają mnie z oficjalnych gali, na których zawsze występuję w długich wieczorowych sukniach. I dlatego, gdy idę na spacer w moim psem do lasu, zakładam cekinowe spodnie – chwali się w rozmowie z Party. W szpilkach po lesie chodzi się bardzo ciężko. Żeby się nie przewrócić, wybieram koturny. I idę. Z idealną fryzurą i pełnym makijażem. Muszę dbać o swój wizerunek! Bo gdyby ludzie spotkali mnie w kurtce puchówce, tenisówkach i czapce z daszkiem, czuliby się zawiedzeni.
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2013-10-16 o 07:39 |
||
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dość łatwo można wychwycić, że żartuje ![]() |
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43285812]Ja bym chciała umieć kontrolować swój piekarnik
Krzywo nagrzewa, wszystko dłużej się w nim piecze, często wychodzi tak, że wierzch jest przypalony a środek półsurowy... nienawidzę tego urządzenia.U mnie czasami zdarza się zakalec ale zazwyczaj niewielki to i da radę się go zjeść. Wyjątkiem był chleb Tjaaa A jak upiekłam chleb to zjadłam w godzinę cały. Od tego czasu już go nie robiłam |
|
|
|
#880 | ||
|
zawsze mam racje
|
zdj. nr 2- nieważne, że wyglądam strasznie, ważne że kolor szminki jest modny.
Dziwią mnie tacy ludzie. Najpierw się śmieją z ludzi, którzy nie mają czasu i pieniędzy na bycie feszyn, a potem godziny poświęcają na stylizowanie się, które końcowo daje gorszy efekt niż u pani Mieci, która na szybko się ubrała, żeby iść po chleb i jajka do Biedronki ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43279008]Brakuje tylko miotły i czarnego kota ![]() Ja jak przeglądam Show (a może Party, mylą mi się te dwie gazety) i widzę czasami jakie kreacje ona chwali to ja się zastanawiam, czy to ja jestem totalnym bezguściem, które nie potrafi docenić prawdziwej mody czy to ona tak jest zapatrzona w marki i to co jest modne, że nie dostrzega, że coś jest paskudne.[/QUOTE] też nie pamiętam, w której gazecie się wypowiada, ale także czasem się nad sobą zastanawiam, bo ja widzę strój dla stracha na wróble a ona haj feszyn hit. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
O, to jest myśl dla wszystkich z tego wątku. Dziewczyny didki robić, bo przyjadę przecinać wam kable, żeby prądu nie było i wtedy z nudów... ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Dziwią mnie ludzie (to domena starszych, ale nie tylko), którzy uważają, że po co to jak się kleszcza wyciągnie. A po co coś na odpchlenie jak kot wydrapie Po co sterylka jak się odda, po co kocura kastrować jak nie mój problem.
|
|
#881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ostatnio jedne mówiła, że nawet pod prysznic chodzi w szpilkach (grycanka marta), a druga rodziła w szpilkach (Snookie) ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
jeszcze są osoby, które dokarmiają bezdomne koty i nie popierają sterylizacji i nagle z 2 kotków robi się stado 50 dziwi mnie to http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,..._luksusie.html
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2013-10-16 o 13:02 |
||
|
|
|
#882 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Lepiej niech będzie pełno kotów, których nie będzie w stanie się wyżywić niż mało, których się będzie w stanie pomóc.
|
|
#883 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chcieliśmy zrobić wyliczankę, którą robotę zostawić wyobraziłam sobie reakcję każdego z szefów - zrezygnowaliśmy, chcemy żyć kumpel niestety, musi pracy szukać na wlasną rękę Cytat:
dziwi mnie, że po wyjściu ze szpitala, dowiedziałam się, że "wypis będzie dostępny po kilku dniach, bo teraz nie ma czasu". Z racji tego, że w szpitalu przebywałam w rodzinnych stronach i musiałam wracać do miasta, w ktorym mieszkam, obiecano, że wyślą mi wypis pocztą. Wysłali. Miesiąc po faktycznym wyjściu ze szpitala. Z zalecenie odwiedzenia poradni K. Kiedy? W ciągu tygodnia od wyjścia ze szpitala. Spóźnili się 3 tygodnie :/ dobrze, że wizytę u gina mam w przyszłym tygodniu
Za wolność naszą i Waszą! 11.11.2013 Edytowane przez lapida Czas edycji: 2013-10-16 o 13:16 |
||
|
|
|
#884 | |
|
zawsze mam racje
|
Nie wiem, jak to do końca racjonalnie wytłumaczyć, ale chodzi o to, że czasami nawet jak się ustawia piekarnik na daną moc, to i tak może się zdarzyć, z jakiegoś powodu, że np. mocy przez jakiś czas będzie mniej i ciasto nie wyjdzie.(nie wiem, czy ma to racjonalne podłoże, ale ja tam babci wierzę )Miałam zacytować coffee, ale coś mi się pomieszało.[/QUOTE] Ja mam płytę elektryczną do gotowania i mam wrażenie, że mimo że się nastawi na dany poziom od 0 do 9. Ale ciasto zawsze mi się udaje, o ile robię sama. Bo gdzie kucharek 6, albo chociaż 2 tam nie ma co jeść. Niektórzy mówią, że zakalec się robi jak się źle wymiesza składniki albo jak mają za różną temp. Ale przecież białka się schładza, żeby lepiej się ubijały, więc nie rozumiem. -- Dziwi mnie, że ludzie mówią że Polska nie wypada dobrze w żadnych rankingach. Jak nie jak tak- http://wiadomosci.onet.pl/krakow/zan...czolowce/2hs94 ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- rumba rumba tiki, ta robota zostaje a ta na śmietniki
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-10-16 o 13:28 |
|
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwi mnie wojna w sprawie słynnego już występu z TVN http://muzyka.interia.pl/pop/news/pa...iro,1957358,50
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2013-10-16 o 16:45 |
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Równie dobrze mogła to być wina nieświeżego produktu w środku, po zakalcu to najwyżej niektórzy moga mieć gazy i inne nieprzyjemne sensacje,
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
to było proste ciasto - mąka pszenna, jajka, proszek do pieczenia, olej, kakao, cukier i bułka tarta na posypkę blaszki. wszystko było świeże.
|
#890 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co za żenada.Dziwi mnie, że pomimo rzekomo niskiej oglądalności programu Młynarskiej, cały czas się na niego natykam. Rano Młynarska, po południu Młynarska, wieczorem Młynarska
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy was też irytuje jak po waszej informacji, że się źle dziś czujecie słyszycie coś w rodzaju "a ja to jak koszmarnie się czuję!!". Lekko się fochnęłam na to, bo to już drugi raz, kiedy ta osoba coś takiego powiedziała. Zdziwiło mnie również tytuł tego produktu na ebayu, ja tu ani "hot" ani "style" ani tym bardziej "sexy" tu nie widzę. UWAGA link prowadzie do zdjęcia, które może urazić czyjeś oczy - http://www.ebay.pl/itm/2013-Hot-Styl...item25832ce9c4To nie jest jedyny kwiatek od tego sprzedawcy |
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Choco, dałaś Tofelkowi 8/10?! Dziwi mnie to!
|
|
|
|
#893 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43294667]Jakie artystki taki poziom
Czy was też irytuje jak po waszej informacji, że się źle dziś czujecie słyszycie coś w rodzaju "a ja to jak koszmarnie się czuję!!". Lekko się fochnęłam na to, bo to już drugi raz, kiedy ta osoba coś takiego powiedziała. [/QUOTE] zawsze jak wspomnę, że coś mi dolega, to do razu słyszę całą listę dolegliwości , istna licytacja komu jest gorzej i że wcale nie powinnam narzekać ![]() choco, ja się nabrałam na muller'a wiele razy. dziś kupiłam limitowaną edycję mleka biała czekolada i orzechy makadamia i znów rozczarowanie za 2,90 zł
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2013-10-16 o 17:14 |
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43294851]Znaczy co, powinnam dać mniej czy więcej?
No nic nie poradzę, że mi smakował na poziomie 8 [/QUOTE]Jak dla mnie, to max 2 Za to, że w ogóle było słodkie
|
|
|
|
#896 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja po usłyszeniu takiej informacji zazwyczaj mówię coś w rodzaju, weź tabletki, połóż się, zaparz sobie herbatę, a jak ja się pożaliłam to tylko "Ja się czuję gorzej"A to mleko to była lekka porażka, tylko się zastanawiałam gdzie do licha są te orzechy i biała czekolada. Może jakbym nie jadła tego do gorzkiej kawy też bym się zasłodziła, a tak połówka do testu nie zdołała mnie zamulić a druga cześć osłodziła mi tylko kawę
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto drożdzowe to w ogóle kosmos, nie dość surowe działa inaczej niż upieczone to jeszcze to świeże jest bardziej obciążające dla organizmu niż 2-3 dniowe.
|
|
|
|
#899 |
|
lokalna gwiazda
|
To ja dziwna jestem, bo mi żadne surowe ciasto nie szkodzi, czy to drożdżowe, czy na proszku, ani zakalec, ani ciepłe - ciepłe drożdżowe najlepsze
A co ciekawe, odgrzewany bigos popity kieliszkiem wódki - i jestem niemal na skraju pawia
|
|
|
|
#900 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

Nie wiem, jak to do końca racjonalnie wytłumaczyć, ale chodzi o to, że czasami nawet jak się ustawia piekarnik na daną moc, to i tak może się zdarzyć, z jakiegoś powodu, że np. mocy przez jakiś czas będzie mniej i ciasto nie wyjdzie.

Niedługo pewnie brodę zapuści.
Krzywo nagrzewa, wszystko dłużej się w nim piecze, często wychodzi tak, że wierzch jest przypalony a środek półsurowy... nienawidzę tego urządzenia.
u mnie raz się jeden domownik uparł i zjadł zakalec i skończyło się przyjazdem pogotowia - miał zatrucie.

co za żenada.