Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 21:59   #871
anlejka
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43282521]Moja babcia, która świetnie piecze i gotuje, twierdzi, że to czasami zależy od "skoków prądu" Nie wiem, jak to do końca racjonalnie wytłumaczyć, ale chodzi o to, że czasami nawet jak się ustawia piekarnik na daną moc, to i tak może się zdarzyć, z jakiegoś powodu, że np. mocy przez jakiś czas będzie mniej i ciasto nie wyjdzie.

(nie wiem, czy ma to racjonalne podłoże, ale ja tam babci wierzę)

Miałam zacytować coffee, ale coś mi się pomieszało.[/QUOTE]
Może coś w tym jest. My mamy zawsze piekarnik jakiś felerny Krzywo w ogóle stoi cała kuchenka i na przykład z jednej strony mocniej piecze niż z drugiej Albo nagrzewa się tak jak on chce, a nie my Babcia go ma opanowany do perfekcji. Rzuci do niego mięchem, zwyzywa od najgorszych i ta dam! Piękny biszkopt
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 23:27   #872
coffee
and cigarettes

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43282521]Moja babcia, która świetnie piecze i gotuje, twierdzi, że to czasami zależy od "skoków prądu" Nie wiem, jak to do końca racjonalnie wytłumaczyć, ale chodzi o to, że czasami nawet jak się ustawia piekarnik na daną moc, to i tak może się zdarzyć, z jakiegoś powodu, że np. mocy przez jakiś czas będzie mniej i ciasto nie wyjdzie.

Coś w tym może być, bo moja babcia też twierdzi, że "bywa". Aż na wikipedii sprawdziłam, jak zrobić zakalec.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Niezapomnę, jak raz szlam do koleżanki i starałam się nad ciastem z jabłkami. Fajnie wyrosło i cud malina...z zewnątrz. Jak je zaczęłam u niej kroić, to okazało się, że zakalec :banghead:. Co dziwne,wszyscy jedli ze smakiem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszyscy jedli, bo zakalce są w dechę!

Ja właściwie nie lubię lekkich, mocno napowietrzonych ciast, które rozpływają się wręcz w ustach. Jeden wyjątek - "ciasto" z cienutkiej bezy przekładanej bitą śmietaną. O ile od razu po zrobieniu beza jest krucha, to im później się je - tym mniej bezę w ogóle czuć, nasiąka i mięknie.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 23:44   #873
a34
Zakorzenienie

Dziwią mnie poglądy Hanny Bakuły: http://dziewczynynieplacza.pl/2013/1...a-prosze-pani/
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 00:25   #874
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Dziwią mnie poglądy Hanny Bakuły: http://dziewczynynieplacza.pl/2013/1...a-prosze-pani/
Ona jest całkiem bystrą babką, ale ostatnio (chyba z wiekiem) strasznie popłynęła. Szanuję jej niezależność i pozytywną zołzowatość, ale coś wpada w obsesję Niedługo pewnie brodę zapuści.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-10-16 o 00:28
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 05:50   #875
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Może coś w tym jest. My mamy zawsze piekarnik jakiś felerny Krzywo w ogóle stoi cała kuchenka i na przykład z jednej strony mocniej piecze niż z drugiej Albo nagrzewa się tak jak on chce, a nie my Babcia go ma opanowany do perfekcji. Rzuci do niego mięchem, zwyzywa od najgorszych i ta dam! Piękny biszkopt
Ja bym chciała umieć kontrolować swój piekarnik Krzywo nagrzewa, wszystko dłużej się w nim piecze, często wychodzi tak, że wierzch jest przypalony a środek półsurowy... nienawidzę tego urządzenia.
U mnie czasami zdarza się zakalec ale zazwyczaj niewielki to i da radę się go zjeść. Wyjątkiem był chleb to był jeden wielki zakalec z chrupiącą skórką, od tej pory wolę nie ryzykować ponownie z takim wypiekiem.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 06:35   #876
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Chwila moment a czy ona sama nie naciągała sobie skóry po to żeby wyglądać bardziej jak te zabawki dla mężczyzn??
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 07:27   #877
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam zakalec. Ba jako dziecko pytałam się mamy czy zrobi znowu ciasto z zakalcem
i nic ci po nim nie jest u mnie raz się jeden domownik uparł i zjadł zakalec i skończyło się przyjazdem pogotowia - miał zatrucie.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Maria Czubaszek ta dopiero ma dziwne poglądy, np. publiczne chwalenie się ilością dokonanych aborcji

Pan K. ma chyba kolejną fankę, Torbicką

Zapytana, czy można ją spotkać na spacerze z potarganymi włosami, odpowiada poważnie:

Wykluczone! Widzowie znają mnie z oficjalnych gali, na których zawsze występuję w długich wieczorowych sukniach. I dlatego, gdy idę na spacer w moim psem do lasu, zakładam cekinowe spodnie – chwali się w rozmowie z Party. W szpilkach po lesie chodzi się bardzo ciężko. Żeby się nie przewrócić, wybieram koturny. I idę. Z idealną fryzurą i pełnym makijażem. Muszę dbać o swój wizerunek! Bo gdyby ludzie spotkali mnie w kurtce puchówce, tenisówkach i czapce z daszkiem, czuliby się zawiedzeni.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL

Edytowane przez beeets
Czas edycji: 2013-10-16 o 07:39
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:41   #878
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
i nic ci po nim nie jest u mnie raz się jeden domownik uparł i zjadł zakalec i skończyło się przyjazdem pogotowia - miał zatrucie.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Maria Czubaszek ta dopiero ma dziwne poglądy, np. publiczne chwalenie się ilością dokonanych aborcji

Pan K. ma chyba kolejną fankę, Torbicką

Zapytana, czy można ją spotkać na spacerze z potarganymi włosami, odpowiada poważnie:

Wykluczone! Widzowie znają mnie z oficjalnych gali, na których zawsze występuję w długich wieczorowych sukniach. I dlatego, gdy idę na spacer w moim psem do lasu, zakładam cekinowe spodnie – chwali się w rozmowie z Party. W szpilkach po lesie chodzi się bardzo ciężko. Żeby się nie przewrócić, wybieram koturny. I idę. Z idealną fryzurą i pełnym makijażem. Muszę dbać o swój wizerunek! Bo gdyby ludzie spotkali mnie w kurtce puchówce, tenisówkach i czapce z daszkiem, czuliby się zawiedzeni.
"- Widzowie znają mnie z oficjalnych gali, na których zawsze występuję w długich wieczorowych sukniach. I dlatego, gdy idę na spacer z moim psem do lasu, zakładam... cekinowe spodnie. Do uszu przypinam specjalne na tę okazję klipsy. Są długie i błyszczą w promieniach słońca (śmiech) - mówi Torbicka. W szpilkach po lesie chodzi się bardzo ciężko. Żeby się nie przewrócić, wybieram koturny. I idę. Z idealną fryzurą i pełnym makijażem. Grzybiarze już z daleka widzą, że to Torbicka kroczy leśną ścieżką jak po czerwonym dywanie. Muszę dbać o swój wizerunek! Bo gdyby ludzie spotkali mnie w kurtce puchówce, tenisówkach i czapce z daszkiem, czuliby się zawiedzeni. A mówiąc serio: dres i szlafrok to stroje, które nadają się tylko do noszenia po domu - dodaje."

dość łatwo można wychwycić, że żartuje
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:29   #879
anlejka
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43285812]Ja bym chciała umieć kontrolować swój piekarnik Krzywo nagrzewa, wszystko dłużej się w nim piecze, często wychodzi tak, że wierzch jest przypalony a środek półsurowy... nienawidzę tego urządzenia.
U mnie czasami zdarza się zakalec ale zazwyczaj niewielki to i da radę się go zjeść. Wyjątkiem był chleb to był jeden wielki zakalec z chrupiącą skórką, od tej pory wolę nie ryzykować ponownie z takim wypiekiem.[/QUOTE]
Tjaaa Ja swojego nie ogarniam, ale jak coś piekę to o dziwo prawie zawsze wychodzi. Znaczy zawsze jadalne tylko tak mało ładnie wyglądające A jak upiekłam chleb to zjadłam w godzinę cały. Od tego czasu już go nie robiłam
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:07   #880
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Albo takie. Swoją drogą naprawdę podobna do czarownicy
zdj. nr 2- nieważne, że wyglądam strasznie, ważne że kolor szminki jest modny.
Dziwią mnie tacy ludzie.

Najpierw się śmieją z ludzi, którzy nie mają czasu i pieniędzy na bycie feszyn, a potem godziny poświęcają na stylizowanie się, które końcowo daje gorszy efekt niż u pani Mieci, która na szybko się ubrała, żeby iść po chleb i jajka do Biedronki

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43279008]Brakuje tylko miotły i czarnego kota
Ja jak przeglądam Show (a może Party, mylą mi się te dwie gazety) i widzę czasami jakie kreacje ona chwali to ja się zastanawiam, czy to ja jestem totalnym bezguściem, które nie potrafi docenić prawdziwej mody czy to ona tak jest zapatrzona w marki i to co jest modne, że nie dostrzega, że coś jest paskudne.[/QUOTE]

też nie pamiętam, w której gazecie się wypowiada, ale także czasem się nad sobą zastanawiam, bo ja widzę strój dla stracha na wróble a ona haj feszyn hit.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość

przekazałam

jakie połowy? jakie połowy?
zajść w ciażę, pójść na L4, później na macierzyński, później na wychowawczy - i proszę, 3 lata etat jest wolny!
Dobrze, że przekazałaś jak teraz zrezygnuje i będzie sie biczował 3x dziennie to jeszcze ma szansę.

O, to jest myśl dla wszystkich z tego wątku. Dziewczyny didki robić, bo przyjadę przecinać wam kable, żeby prądu nie było i wtedy z nudów... a po ciemku nie znajdziecie gumek/tabletek

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Kleszcze dostały świra teraz, szaleją od września a wakacje były dość spokojne. Uważajcie na kleszcze u siebie i zwierząt.
Zwierzęta trzeba najlepiej natrzeć środkiem przeciw pchłom. Są w tabletkach i do smarowania. Pies zje tabletkę, koty wiadomo nieufne są i raczej nie zjedzą. Ale jak się robi to regularnie to naprawdę to pomaga.

Dziwią mnie ludzie (to domena starszych, ale nie tylko), którzy uważają, że po co to jak się kleszcza wyciągnie. A po co coś na odpchlenie jak kot wydrapie Po co sterylka jak się odda, po co kocura kastrować jak nie mój problem.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:38   #881
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
"- Widzowie znają mnie z oficjalnych gali, na których zawsze występuję w długich wieczorowych sukniach. I dlatego, gdy idę na spacer z moim psem do lasu, zakładam... cekinowe spodnie. Do uszu przypinam specjalne na tę okazję klipsy. Są długie i błyszczą w promieniach słońca (śmiech) - mówi Torbicka. W szpilkach po lesie chodzi się bardzo ciężko. Żeby się nie przewrócić, wybieram koturny. I idę. Z idealną fryzurą i pełnym makijażem. Grzybiarze już z daleka widzą, że to Torbicka kroczy leśną ścieżką jak po czerwonym dywanie. Muszę dbać o swój wizerunek! Bo gdyby ludzie spotkali mnie w kurtce puchówce, tenisówkach i czapce z daszkiem, czuliby się zawiedzeni. A mówiąc serio: dres i szlafrok to stroje, które nadają się tylko do noszenia po domu - dodaje."

dość łatwo można wychwycić, że żartuje
w świecie celebrytów mnie nic nie zdziwi, więc ciężko już zgadnąć, czy to serio czy żart.
ostatnio jedne mówiła, że nawet pod prysznic chodzi w szpilkach (grycanka marta), a druga rodziła w szpilkach (Snookie)

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

Najpierw się śmieją z ludzi, którzy nie mają czasu i pieniędzy na bycie feszyn, a potem godziny poświęcają na stylizowanie się, które końcowo daje gorszy efekt niż u pani Mieci, która na szybko się ubrała, żeby iść po chleb i jajka do Biedronki [COLOR="Silver"]

Dziwią mnie ludzie (to domena starszych, ale nie tylko), którzy uważają, że po co to jak się kleszcza wyciągnie. A po co coś na odpchlenie jak kot wydrapie Po co sterylka jak się odda, po co kocura kastrować jak nie mój problem.

jeszcze są osoby, które dokarmiają bezdomne koty i nie popierają sterylizacji i nagle z 2 kotków robi się stado 50

dziwi mnie to
http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,..._luksusie.html

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL

Edytowane przez beeets
Czas edycji: 2013-10-16 o 13:02
Stary 2013-10-16, 13:08   #882
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
dziwi mnie, że tv to promuje i taki "ktoś" obrasta w piórka i myśli, że może mówić, co mu ślina na język przyniesie
pamiętam, że kilka lat temu on ruszył w trasę z tym programem i raz trafił do jakiegoś małego miasteczka i właśnie w taki sposób pobrażał tam ludzi. wiadomo, że w małym miasteczku każdy każdego zna i niektorzy mieli wiele nieprzyjemności, bo byli w centrum drwin tylko dlatego, że akurat mieli pecha idąc po bułki znajdując się w pobliżu Jacykowa.
To od dzisiaj uważam jak idę ubrana po chleb i gazetę. żadnych tam szortów z napisem hot, w końcu jestem powyżej rozmiaru zero i nie mogę być hot, o!

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:

jeszcze są osoby, które dokarmiają bezdomne koty i nie popierają sterylizacji i nagle z 2 kotków robi się stado 50
Bo niby to krzywda dla kota. No na żywca tego nie robią przecież Lepiej niech będzie pełno kotów, których nie będzie w stanie się wyżywić niż mało, których się będzie w stanie pomóc.

<3 <3 <3
Stary 2013-10-16, 13:13   #883
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze, że przekazałaś jak teraz zrezygnuje i będzie sie biczował 3x dziennie to jeszcze ma szansę.

chcieliśmy zrobić wyliczankę, którą robotę zostawić
wyobraziłam sobie reakcję każdego z szefów - zrezygnowaliśmy, chcemy żyć
kumpel niestety, musi pracy szukać na wlasną rękę

Cytat:
O, to jest myśl dla wszystkich z tego wątku. Dziewczyny didki robić, bo przyjadę przecinać wam kable, żeby prądu nie było i wtedy z nudów... a po ciemku nie znajdziecie gumek/tabletek

dziwi mnie, że po wyjściu ze szpitala, dowiedziałam się, że "wypis będzie dostępny po kilku dniach, bo teraz nie ma czasu". Z racji tego, że w szpitalu przebywałam w rodzinnych stronach i musiałam wracać do miasta, w ktorym mieszkam, obiecano, że wyślą mi wypis pocztą.
Wysłali. Miesiąc po faktycznym wyjściu ze szpitala. Z zalecenie odwiedzenia poradni K. Kiedy? W ciągu tygodnia od wyjścia ze szpitala. Spóźnili się 3 tygodnie :/

dobrze, że wizytę u gina mam w przyszłym tygodniu

Edytowane przez lapida
Czas edycji: 2013-10-16 o 13:16
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:33   #884
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Ja mam płytę elektryczną do gotowania i mam wrażenie, że mimo że się nastawi na dany poziom od 0 do 9.

Ale ciasto zawsze mi się udaje, o ile robię sama. Bo gdzie kucharek 6, albo chociaż 2 tam nie ma co jeść.

Niektórzy mówią, że zakalec się robi jak się źle wymiesza składniki albo jak mają za różną temp. Ale przecież białka się schładza, żeby lepiej się ubijały, więc nie rozumiem.

--
Dziwi mnie, że ludzie mówią że Polska nie wypada dobrze w żadnych rankingach. Jak nie jak tak- http://wiadomosci.onet.pl/krakow/zan...czolowce/2hs94

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:

Tenisówki? Racja, to dla dzieci. Czapki z daszkiem dla gangsterów. A puchówka dla proletariatu.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
chcieliśmy zrobić wyliczankę, którą robotę zostawić
rumba rumba tiki, ta robota zostaje
a ta na śmietniki

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-10-16 o 13:28
Stary 2013-10-16, 14:46   #885
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

--
Dziwi mnie, że ludzie mówią że Polska nie wypada dobrze w żadnych rankingach. Jak nie jak tak- http://wiadomosci.onet.pl/krakow/zan...czolowce/2hs94[COLOR="Silver"]

jeszcze widziałam ranking, że jesteśmy w czołówce z najdroższymi ulicami pod wynajem, coś ta było że jedna ulica w Warszawie ponad 5 tyś zł za 1 m kw

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
To od dzisiaj uważam jak idę ubrana po chleb i gazetę. żadnych tam szortów z napisem hot, w końcu jestem powyżej rozmiaru zero i nie mogę być hot, o![COLOR="Silver"]
zawsze można zobaczyć się na wiocha.pl, to też jakiś zaszczyt

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-16, 16:34   #886
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
.
Nic. A zatruć musisz się czymś żywym np bakteriami, amebami lub ich toksynami, nie zatrujesz się normalnym jedzeniem.
Stary 2013-10-16, 16:42   #887
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Nic. A zatruć musisz się czymś żywym np bakteriami, amebami lub ich toksynami, nie zatrujesz się normalnym jedzeniem.
ja nie lekarz, to pewnie źle się wyraziłam. miał silną biegunkę, wymiotował i wysoką gorączkę. nie było wątpliwości, że to wina zakalca

Dziwi mnie wojna w sprawie słynnego już występu z TVN
http://muzyka.interia.pl/pop/news/pa...iro,1957358,50

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL

Edytowane przez beeets
Czas edycji: 2013-10-16 o 16:45
Stary 2013-10-16, 16:44   #888
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie lekarz, to pewnie źle się wyraziłam. miał silną biegunkę, wymiotował i wysoką gorączkę. nie było wątpliwości, że to wina zakalca
Równie dobrze mogła to być wina nieświeżego produktu w środku, po zakalcu to najwyżej niektórzy moga mieć gazy i inne nieprzyjemne sensacje,
Stary 2013-10-16, 16:48   #889
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Równie dobrze mogła to być wina nieświeżego produktu w środku, po zakalcu to najwyżej niektórzy moga mieć gazy i inne nieprzyjemne sensacje,
to było proste ciasto - mąka pszenna, jajka, proszek do pieczenia, olej, kakao, cukier i bułka tarta na posypkę blaszki. wszystko było świeże.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-16, 16:50   #890
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

co za żenada.

Dziwi mnie, że pomimo rzekomo niskiej oglądalności programu Młynarskiej, cały czas się na niego natykam. Rano Młynarska, po południu Młynarska, wieczorem Młynarska
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:58   #891
Konto usunięte

Cytat:

Jakie artystki taki poziom
Czy was też irytuje jak po waszej informacji, że się źle dziś czujecie słyszycie coś w rodzaju "a ja to jak koszmarnie się czuję!!". Lekko się fochnęłam na to, bo to już drugi raz, kiedy ta osoba coś takiego powiedziała.

Zdziwiło mnie również tytuł tego produktu na ebayu, ja tu ani "hot" ani "style" ani tym bardziej "sexy" tu nie widzę. UWAGA link prowadzie do zdjęcia, które może urazić czyjeś oczy- http://www.ebay.pl/itm/2013-Hot-Styl...item25832ce9c4
To nie jest jedyny kwiatek od tego sprzedawcy
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 17:06   #892
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Choco, dałaś Tofelkowi 8/10?! Dziwi mnie to!
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 17:11   #893
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Choco, dałaś Tofelkowi 8/10?! Dziwi mnie to!
Znaczy co, powinnam dać mniej czy więcej? No nic nie poradzę, że mi smakował na poziomie 8
Stary 2013-10-16, 17:11   #894
beeets
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43294667]Jakie artystki taki poziom
Czy was też irytuje jak po waszej informacji, że się źle dziś czujecie słyszycie coś w rodzaju "a ja to jak koszmarnie się czuję!!". Lekko się fochnęłam na to, bo to już drugi raz, kiedy ta osoba coś takiego powiedziała.

[/QUOTE]

zawsze jak wspomnę, że coś mi dolega, to do razu słyszę całą listę dolegliwości , istna licytacja komu jest gorzej i że wcale nie powinnam narzekać

choco, ja się nabrałam na muller'a wiele razy. dziś kupiłam limitowaną edycję mleka biała czekolada i orzechy makadamia i znów rozczarowanie za 2,90 zł

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL

Edytowane przez beeets
Czas edycji: 2013-10-16 o 17:14
Stary 2013-10-16, 17:17   #895
jesienny_lisc
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43294851]Znaczy co, powinnam dać mniej czy więcej? No nic nie poradzę, że mi smakował na poziomie 8 [/QUOTE]

Jak dla mnie, to max 2 Za to, że w ogóle było słodkie
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 17:31   #896
Konto usunięte

Cytat:
zawsze jak wspomnę, że coś mi dolega, to do razu słyszę całą listę dolegliwości , istna licytacja komu jest gorzej i że wcale nie powinnam narzekać

choco, ja się nabrałam na muller'a wiele razy. dziś kupiłam limitowaną edycję mleka biała czekolada i orzechy makadamia i znów rozczarowanie za 2,90 zł
Dlatego też walnęłam focha ja po usłyszeniu takiej informacji zazwyczaj mówię coś w rodzaju, weź tabletki, połóż się, zaparz sobie herbatę, a jak ja się pożaliłam to tylko "Ja się czuję gorzej"
A to mleko to była lekka porażka, tylko się zastanawiałam gdzie do licha są te orzechy i biała czekolada.
Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, to max 2 Za to, że w ogóle było słodkie
Może jakbym nie jadła tego do gorzkiej kawy też bym się zasłodziła, a tak połówka do testu nie zdołała mnie zamulić a druga cześć osłodziła mi tylko kawę
Stary 2013-10-16, 17:35   #897
Kathareo
Raczkowanie

Cytat:
Babcia mi mowila, ze takie sensacje moga wystapic po zjedzeniu surowego ciasta drozdzowego, nie wiem, czy to prawda, nigdy nie probowalam .
Stary 2013-10-16, 17:39   #898
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathareo Pokaż wiadomość
Babcia mi mowila, ze takie sensacje moga wystapic po zjedzeniu surowego ciasta drozdzowego, nie wiem, czy to prawda, nigdy nie probowalam .
Ciasto drożdzowe to w ogóle kosmos, nie dość surowe działa inaczej niż upieczone to jeszcze to świeże jest bardziej obciążające dla organizmu niż 2-3 dniowe.
Stary 2013-10-16, 18:41   #899
I am Rock
lokalna gwiazda

To ja dziwna jestem, bo mi żadne surowe ciasto nie szkodzi, czy to drożdżowe, czy na proszku, ani zakalec, ani ciepłe - ciepłe drożdżowe najlepsze. Raz dzieci zjadły mi całą surową kruszonkę - sporo, na dużą blachę i nic im nie zaszkodziło.
A co ciekawe, odgrzewany bigos popity kieliszkiem wódki - i jestem niemal na skraju pawia
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:09   #900
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Nie wiem kim są ci ludzie

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości