Oryginał czy podróbka? Część III - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 10:42   #3451
Sissi_W
Rozeznanie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III

czy na testerze Aliena EA jest wybity jakiś kod?
mógłby ktoś sprawdzić swoją flaszkę?
bardzo proszę
Sissi_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 11:22   #3452
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sissi_W Pokaż wiadomość
czy na testerze Aliena EA jest wybity jakiś kod?
mógłby ktoś sprawdzić swoją flaszkę?
bardzo proszę
Chyba na tym jedynym obcym nie widziałam chyba, sprawdzę w domu i dam znać
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 22:15   #3453
Sissi_W
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Chyba na tym jedynym obcym nie widziałam chyba, sprawdzę w domu i dam znać
to czekam na info
Stary 2013-10-09, 22:20   #3454
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
to czekam na info
Z tyłu na górze flaszki mam wypiaskowane TESTER, a nad tym napisem XT - ale nie wiem czy to kod^^.
Stary 2013-10-09, 22:22   #3455
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
to czekam na info
Mam ! W6 , byłam przekonana, że nie mam. Jest na samej górze z tyłu flaszki, zobaczyłam pod światło
Stary 2013-10-10, 09:34   #3456
Sissi_W
Rozeznanie

bardzo dziękuję za pomoc dziewczyny
więc jednak kodu jako takiego z datą ważności nie ma
Stary 2013-10-10, 17:42   #3457
le illjah
Wtajemniczenie

przyszłam się poradzić. przymierzam się do zakupu Sensuous dla koleżanki. wyhaczyłam dwie aukcje na allegro. poprosiłam sprzedających o podanie kodu z flakonu i obydwoje mi odmówili bez podania przyczyny (?!). Jest jakaś nowa moda na niepodawanie kodów czy o co chodzi? nigdy nie miałam z tym problemu. czy może trafiłam na dwie podróbki, które po prostu kodu nie mają? ale jedna z aukcji wydaje mi się wiarygodna no i zgłupiałam. miał ktoś podobną sytuację?

perfumy na wymianę
klik
le illjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 08:32   #3458
olga76lodz
Przyczajenie

Witam wszystkich i proszę o pomoc. Zakupiłam ostatnio w sklepie internetowym Agito perfumy Diora Modnight Poison 100 ml. Jest to już moja 3 butelka, więc znam je dobrze i od początku coś mi w nich nie pasuje. Zapach intensywny, baaardzo podobny ale trwałość nie ta i nie rozwija się tak, jak powinien. Jeżeli są podróbką, to prawie idealną. Ponieważ nie mam pewności, a nie chcę reklamować i odsyłać w świat moich ukochanych, ale drogich perfum, bo nie wiem kiedy i w jakim stanie wrócą, zaczęłam szukać w necie rad, jak rozpoznać oszustwo. I trafiłam na wizaz. pl na takie oto twierdzenie, że oryginalny Dior powinien mieć wygrawerowane maleńkie cyferki na kółeczku otaczającym sprej (post anka_res z II 2010). Sprawdziłam na starej butelce z resztką perfum (kupione ok. 2009r.) jest czarne kółeczko spreju i 3 wygrawerowane cyferki. Patrzę na obecną butelkę (po kodzie sprawdziłam, że pochodzi ze stycznia 2012) - białe kółeczko i żadnej grawerki!!
I po tym przydługim wstępie moje pytanie - czy w dalszym ciągu Dior graweruje spreje i czy zdarzają się Wam białe kółeczka bez grawerki na oryginalnych perfumach?
Bardzo bardzo proszę o pomoc, bo zakup tych perfum jest dla mnie sporym wyrzeczeniem finansowym i chciałabym mieć pewność, że nie nadziałam się na podróbkę. Swoją drogą również na Wizażu przeczytałam wpisy, że na Agito można się naciąć na podróbki.......
olga76lodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:56   #3459
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez olga76lodz Pokaż wiadomość
Witam wszystkich i proszę o pomoc. Zakupiłam ostatnio w sklepie internetowym Agito perfumy Diora Modnight Poison 100 ml. Jest to już moja 3 butelka, więc znam je dobrze i od początku coś mi w nich nie pasuje. Zapach intensywny, baaardzo podobny ale trwałość nie ta i nie rozwija się tak, jak powinien. Jeżeli są podróbką, to prawie idealną. Ponieważ nie mam pewności, a nie chcę reklamować i odsyłać w świat moich ukochanych, ale drogich perfum, bo nie wiem kiedy i w jakim stanie wrócą, zaczęłam szukać w necie rad, jak rozpoznać oszustwo. I trafiłam na wizaz. pl na takie oto twierdzenie, że oryginalny Dior powinien mieć wygrawerowane maleńkie cyferki na kółeczku otaczającym sprej (post anka_res z II 2010). Sprawdziłam na starej butelce z resztką perfum (kupione ok. 2009r.) jest czarne kółeczko spreju i 3 wygrawerowane cyferki. Patrzę na obecną butelkę (po kodzie sprawdziłam, że pochodzi ze stycznia 2012) - białe kółeczko i żadnej grawerki!!
I po tym przydługim wstępie moje pytanie - czy w dalszym ciągu Dior graweruje spreje i czy zdarzają się Wam białe kółeczka bez grawerki na oryginalnych perfumach?
Bardzo bardzo proszę o pomoc, bo zakup tych perfum jest dla mnie sporym wyrzeczeniem finansowym i chciałabym mieć pewność, że nie nadziałam się na podróbkę. Swoją drogą również na Wizażu przeczytałam wpisy, że na Agito można się naciąć na podróbki.......
Czy to twoja literowka zamiast "Midnight"?
Zalacz zdjecia owej flaszki, dziewczynom bedzie latwiej zweryfikowac oryginalnosc.
Stary 2013-10-11, 10:18   #3460
olga76lodz
Przyczajenie

Przepraszam, faktycznie przeoczyłam literówkę w nazwie perfum. Oczywiście jest to mój błąd. Zdjęcia załączę wieczorem albo jutro rano, jeżeli się okaże, że nie wyjdą mi dobre zdjęcia przy sztucznym świetle.
Pozdrawiam.
Stary 2013-10-11, 10:40   #3461
papuga999
BAN stały

a prosze mi powiedzieć zamówiłam sobie perfum Hypnotic poison od Dior i jest do stara wersja, ponieważ kobieta wysłała mi zdjęcie gdzie na kartkoniku jest zamiast dior ''christian dior'' czy ten perfum bedzie do użytku, zaznaczam, że pisała mi iż został on zakupiony 2 tygodnie temu, a flakon nie jest ponoic jajowaty tylko bardziej kulisty, proszę o pomoc.. i dodam jeszcze ze perfum nie ma rzekomo daty waznosci...

Pozdrawiam

Edytowane przez papuga999
Czas edycji: 2013-10-11 o 10:42
papuga999 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 11:10   #3462
agacio
Zadomowienie

Najlepiej wrzuć zdjęcie "perfumu"
A na przyszłość mówi się PERFUMY

literakomaniaczka

Mój wątek wymiankowy zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733577

27
agacio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:33   #3463
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga999 Pokaż wiadomość
a prosze mi powiedzieć zamówiłam sobie perfum Hypnotic poison od Dior i jest do stara wersja, ponieważ kobieta wysłała mi zdjęcie gdzie na kartkoniku jest zamiast dior ''christian dior'' czy ten perfum bedzie do użytku, zaznaczam, że pisała mi iż został on zakupiony 2 tygodnie temu, a flakon nie jest ponoic jajowaty tylko bardziej kulisty, proszę o pomoc.. i dodam jeszcze ze perfum nie ma rzekomo daty waznosci...

Pozdrawiam
Jak będzie oryginalna (bo właśnie te stare wersje są podrabiane) to będzie oczywiście do użytku, jeżeli oczywiście była prawidłowo przechowywana. Ja mam 4 butelki starej wersji i wszystkie pachną bez zarzutu . Ale wklej potem tu zdjęcia jak możesz
Stary 2013-10-11, 17:19   #3464
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
dorwałam w końcu Chanel tylko proszę mi powiedzieć czy to może jest orginał?
Owszem, oryginał, gdyż ja nie sprzedaję podróbek Hahahaa

Jedyne zastrzeżenie jakie ja mam, to takie, żeeeee..........to są moje zdjęcia i dlaczego wszyscy mają widzieć, że mam tak obskurny parapet?

Pozdrawiam

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976

Edytowane przez itaka
Czas edycji: 2013-10-11 o 18:54
itaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:59   #3465
vilka80
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olga76lodz Pokaż wiadomość
patrzyłam n moje MP i u mnie psikacz jest taki szarawy i jak się przyjrzeć dobrze pod lupą to przy dziurce jest jakaś cyferka, ale to naprawdę bardzo słabo ją widać nawet pod lupą. W innych moich truciznach jest tak samo. Z tego co mi się obiło o uszy to MP uległo reformulacji więc poprzednie Twoje flakony mogły być jeszcze przedreformulacyjne i dlatego zapach się różni. Z tego co mi wiadomo Agito nie sprzedaje podrób, owszem zdarzały się takie zarzuty ale Agito oficjanie na wizażu zaprzeczyło że stosuje takie praktyki więc wątpię że masz podróbę.

vilka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:19   #3466
asullka00
Zakorzenienie

proszę o weryfikacje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0429.jpg (53,6 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0430.jpg (90,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0432.jpg (54,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0427.jpg (55,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0428.jpg (66,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3616724297.jpg (41,8 KB, 52 załadowań)
asullka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:29   #3467
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asullka00 Pokaż wiadomość
proszę o weryfikacje
Mi wygląda na podróbę. Nie podoba mi się rurka, grubość dna...
Stary 2013-10-13, 13:34   #3468
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez asullka00 Pokaż wiadomość
proszę o weryfikacje
na bank podróba. Mam kilka flaszek żadorów

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:58   #3469
asullka00
Zakorzenienie

Dziękuję
asullka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 16:51   #3470
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Mi wygląda na podróbę. Nie podoba mi się rurka, grubość dna...
I ten kolor kociego moczu^^.
Stary 2013-10-14, 08:27   #3471
olga76lodz
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vilka80 Pokaż wiadomość
patrzyłam n moje MP i u mnie psikacz jest taki szarawy i jak się przyjrzeć dobrze pod lupą to przy dziurce jest jakaś cyferka, ale to naprawdę bardzo słabo ją widać nawet pod lupą. W innych moich truciznach jest tak samo. Z tego co mi się obiło o uszy to MP uległo reformulacji więc poprzednie Twoje flakony mogły być jeszcze przedreformulacyjne i dlatego zapach się różni. Z tego co mi wiadomo Agito nie sprzedaje podrób, owszem zdarzały się takie zarzuty ale Agito oficjanie na wizażu zaprzeczyło że stosuje takie praktyki więc wątpię że masz podróbę.
Dziękuję za opinię. Dla rozwiania wszelkich wątpliwości dodaję zdjęcia. Natomiast co do reformulacji Midnight Poison, to akurat MP był już stworzony przez aktualnego kreatora zapachów Diora i zapach nie powinien się zmienić. Butelka tak, bo w necie widziałam 2 rodzaje i moje obecne różnią się od poprzednich kształtem, nawet korek jest trochę inny. Oto zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nowe1.jpg (82,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe2.jpg (62,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe3.jpg (78,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe4.jpg (70,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe5.jpg (93,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe6.jpg (78,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2013-10-14, 08:28   #3472
olga76lodz
Przyczajenie

I jeszcze kilka zdjęć moich starych perfum. Na 100 procent oryginalnych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stare1.jpg (91,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stare3.jpg (92,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stare2.jpg (96,2 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez olga76lodz
Czas edycji: 2013-10-14 o 08:30
Stary 2013-10-14, 11:55   #3473
vilka80
Wtajemniczenie

moim zdaniem masz oryginał. mój flakon wygląda podobnie, nawet kod chyba podobny
i będę się dalej upierać że MP mogło być reformułowane , a to chyba nie jest zależne od kreatora, w sumie to nie wiadomo od kogo to jest zależne, czasem od jakiegoś składnika, który zostaje np. nagle uznany za szkodliwy czy coś podobnego i trzeba go zastąpic czymś innym a zapach juz nie jest niestety ten sam dla wprawionego nosa, zresztą widać że Twoje poprzednie MP było dużo starsze niż obecne więc stawiam na bank, że coś zmienili w składzie i dlatego czujesz róznicę
nie wiem, może ktoś się jeszcze wypowie a poz tym nie uwierzę że agito sprzedaje podróby....

vilka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 18:05   #3474
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez vilka80 Pokaż wiadomość
moim zdaniem masz oryginał. mój flakon wygląda podobnie, nawet kod chyba podobny
i będę się dalej upierać że MP mogło być reformułowane , a to chyba nie jest zależne od kreatora, w sumie to nie wiadomo od kogo to jest zależne, czasem od jakiegoś składnika, który zostaje np. nagle uznany za szkodliwy czy coś podobnego i trzeba go zastąpic czymś innym a zapach juz nie jest niestety ten sam dla wprawionego nosa, zresztą widać że Twoje poprzednie MP było dużo starsze niż obecne więc stawiam na bank, że coś zmienili w składzie i dlatego czujesz róznicę
nie wiem, może ktoś się jeszcze wypowie a poz tym nie uwierzę że agito sprzedaje podróby....
Midnight Poison przeszło reformulację. Miałam flakonik zakupiony w roku premiery i potem kilka lat później znowu kupiłam ten zapach, miałam też odlewkę z rozbiórki i różniły się.
Dla mnie ciągle to piękne perfumy ale można wyczuć różnicę.
Poza tym weryfikowana butelka wygląda na oryginalną.
Stary 2013-10-14, 21:45   #3475
maxx
Raczkowanie

jak sądzicie .. prawdziwe? http://allegro.pl/show_item.php?item=3625761558
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131014_202637.jpg (76,9 KB, 31 załadowań)
maxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:31   #3476
olga76lodz
Przyczajenie

Dziękuję Wam za opinie. Podniosło mnie to na duchu, że nie zostałam oszukana. Fajnie, że jest takie forum i człek nie pozostaje bezradny ze swoimi wątpliwościami. A co do reformulacji Midnight poison - pamięć zapachów jest ponoć bardzo silna, u mnie chyba w przypadku MP ekstremalna, bo to moje ukochane perfumy i każdą najdrobniejszą zmianę wywącham......
Stary 2013-10-15, 17:45   #3477
Srubaa
Przyczajenie

Witam drogie Panie!

Będę wdzięczny za ocenę czy perfumy, a raczej woda toaletowa, Versace pour Homme 100 ml są oryginalne. Nie podam w jakim sklepie internetowym je nabyłem, aby nic nie sugerować.

Do wrzucenia tutaj zdjęć z prośbą o Waszą ocenę skłonił mnie mniej intensywny zapach niż poprzednich - oczywiście to moja subiektywna opinia.

Będę wdzięczny za Wasza pomoc.

W pas się kłaniam,
Srubaa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1425a.jpg (31,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1426a.jpg (35,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1427a.jpg (32,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1429a.jpg (38,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1430A.jpg (31,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1431.jpg (103,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1432a.jpg (37,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1433a.jpg (31,9 KB, 1 załadowań)
Srubaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 19:17   #3478
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Srubaa Pokaż wiadomość
Witam drogie Panie!

Będę wdzięczny za ocenę czy perfumy, a raczej woda toaletowa, Versace pour Homme 100 ml są oryginalne. Nie podam w jakim sklepie internetowym je nabyłem, aby nic nie sugerować.

Do wrzucenia tutaj zdjęć z prośbą o Waszą ocenę skłonił mnie mniej intensywny zapach niż poprzednich - oczywiście to moja subiektywna opinia.

Będę wdzięczny za Wasza pomoc.

W pas się kłaniam,
Srubaa
Ja nie widzę nic podejrzanego
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:40   #3479
agus86
Zadomowienie

GG do agus86

Hej

Teraz ja niestety przyszłam z problemem

Otóż zakupiłam Hypnotic Poison na perfumesco na rozbiórkę.
Wczoraj odebrałam przesyłkę, dziś rano zapodałam sobie 7 psików ok 9:00 i teraz po 2,5 godzinie praktycznie nic nie czuje
Miałam kiedyś HP w starej wersji i pachniały na mnie dłuuuugo. Ja wiem, że one przeszły reformulację i że teraz moja skóra może inaczej je traktować, ale ja włosy też spryskałam i one też prawie już nie pachną
Wg kalkulatora w listopadzie będą miały 1 rok, więc stare też nie są.

Ja nie twierdzę, że to podróbka, butelka wygląda bardzo ładnie, jedyne do czego mogłabym sie przyczepić to dziwnie wygięta rurka w środku.

Wątpię żeby mój nos aż tak mnie mylił, może one były źle przechowywane czy coś
Teraz jestem w kropce, bo one są na rozbiórkę i ja nie wiem co począć

agus86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:44   #3480
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus86 Pokaż wiadomość
Hej

Teraz ja niestety przyszłam z problemem

Otóż zakupiłam Hypnotic Poison na perfumesco na rozbiórkę.
Wczoraj odebrałam przesyłkę, dziś rano zapodałam sobie 7 psików ok 9:00 i teraz po 2,5 godzinie praktycznie nic nie czuje
Miałam kiedyś HP w starej wersji i pachniały na mnie dłuuuugo. Ja wiem, że one przeszły reformulację i że teraz moja skóra może inaczej je traktować, ale ja włosy też spryskałam i one też prawie już nie pachną
Wg kalkulatora w listopadzie będą miały 1 rok, więc stare też nie są.

Ja nie twierdzę, że to podróbka, butelka wygląda bardzo ładnie, jedyne do czego mogłabym sie przyczepić to dziwnie wygięta rurka w środku.

Wątpię żeby mój nos aż tak mnie mylił, może one były źle przechowywane czy coś
Teraz jestem w kropce, bo one są na rozbiórkę i ja nie wiem co począć
Na mnie nowa wersja też krótko się trzymała, dlatego od razu sprzedałam .
Na niektórych trzyma się ponoć całkiem przyzwoicie, widocznie my nie mamy do niej szczęścia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości