|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III
czy na testerze Aliena EA jest wybity jakiś kod?
mógłby ktoś sprawdzić swoją flaszkę? bardzo proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Szef ds. Wymianek
|
Z tyłu na górze flaszki mam wypiaskowane TESTER, a nad tym napisem XT - ale nie wiem czy to kod^^.
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Rozeznanie
|
bardzo dziękuję za pomoc dziewczyny
![]() więc jednak kodu jako takiego z datą ważności nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Wtajemniczenie
|
przyszłam się poradzić. przymierzam się do zakupu Sensuous dla koleżanki. wyhaczyłam dwie aukcje na allegro. poprosiłam sprzedających o podanie kodu z flakonu i obydwoje mi odmówili bez podania przyczyny (?!). Jest jakaś nowa moda na niepodawanie kodów czy o co chodzi? nigdy nie miałam z tym problemu. czy może trafiłam na dwie podróbki, które po prostu kodu nie mają? ale jedna z aukcji wydaje mi się wiarygodna no i zgłupiałam. miał ktoś podobną sytuację?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich i proszę o pomoc. Zakupiłam ostatnio w sklepie internetowym Agito perfumy Diora Modnight Poison 100 ml. Jest to już moja 3 butelka, więc znam je dobrze i od początku coś mi w nich nie pasuje. Zapach intensywny, baaardzo podobny ale trwałość nie ta i nie rozwija się tak, jak powinien. Jeżeli są podróbką, to prawie idealną. Ponieważ nie mam pewności, a nie chcę reklamować i odsyłać w świat moich ukochanych, ale drogich perfum, bo nie wiem kiedy i w jakim stanie wrócą, zaczęłam szukać w necie rad, jak rozpoznać oszustwo. I trafiłam na wizaz. pl na takie oto twierdzenie, że oryginalny Dior powinien mieć wygrawerowane maleńkie cyferki na kółeczku otaczającym sprej (post anka_res z II 2010). Sprawdziłam na starej butelce z resztką perfum (kupione ok. 2009r.) jest czarne kółeczko spreju i 3 wygrawerowane cyferki. Patrzę na obecną butelkę (po kodzie sprawdziłam, że pochodzi ze stycznia 2012) - białe kółeczko i żadnej grawerki!!
I po tym przydługim wstępie moje pytanie - czy w dalszym ciągu Dior graweruje spreje i czy zdarzają się Wam białe kółeczka bez grawerki na oryginalnych perfumach? Bardzo bardzo proszę o pomoc, bo zakup tych perfum jest dla mnie sporym wyrzeczeniem finansowym i chciałabym mieć pewność, że nie nadziałam się na podróbkę. Swoją drogą również na Wizażu przeczytałam wpisy, że na Agito można się naciąć na podróbki....... |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Zalacz zdjecia owej flaszki, dziewczynom bedzie latwiej zweryfikowac oryginalnosc.
![]() |
#3460 |
Przyczajenie
|
Przepraszam, faktycznie przeoczyłam literówkę w nazwie perfum. Oczywiście jest to mój błąd. Zdjęcia załączę wieczorem albo jutro rano, jeżeli się okaże, że nie wyjdą mi dobre zdjęcia przy sztucznym świetle.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
BAN stały
|
a prosze mi powiedzieć zamówiłam sobie perfum Hypnotic poison od Dior i jest do stara wersja, ponieważ kobieta wysłała mi zdjęcie gdzie na kartkoniku jest zamiast dior ''christian dior'' czy ten perfum bedzie do użytku, zaznaczam, że pisała mi iż został on zakupiony 2 tygodnie temu, a flakon nie jest ponoic jajowaty tylko bardziej kulisty, proszę o pomoc.. i dodam jeszcze ze perfum nie ma rzekomo daty waznosci...
Pozdrawiam ![]() Edytowane przez papuga999 Czas edycji: 2013-10-11 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Zadomowienie
|
Najlepiej wrzuć zdjęcie "perfumu"
![]() A na przyszłość mówi się PERFUMY ![]()
#3463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cytat:
![]() ![]() Jedyne zastrzeżenie jakie ja mam, to takie, żeeeee..........to są moje zdjęcia i dlaczego wszyscy mają widzieć, że mam tak obskurny parapet? ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2013-10-11 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
proszę o weryfikacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Kazar Lady
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Szef ds. Wymianek
|
I ten kolor kociego moczu^^.
![]() |
#3471 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Przyczajenie
|
I jeszcze kilka zdjęć moich starych perfum. Na 100 procent oryginalnych.
Edytowane przez olga76lodz Czas edycji: 2013-10-14 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem masz oryginał. mój flakon wygląda podobnie, nawet kod chyba podobny
![]() i będę się dalej upierać że MP mogło być reformułowane ![]() nie wiem, może ktoś się jeszcze wypowie ![]()
#3474 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() Dla mnie ciągle to piękne perfumy ale można wyczuć różnicę. Poza tym weryfikowana butelka wygląda na oryginalną. ![]()
![]() |
#3475 |
Raczkowanie
|
jak sądzicie .. prawdziwe? http://allegro.pl/show_item.php?item=3625761558
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za opinie. Podniosło mnie to na duchu, że nie zostałam oszukana. Fajnie, że jest takie forum i człek nie pozostaje bezradny ze swoimi wątpliwościami. A co do reformulacji Midnight poison - pamięć zapachów jest ponoć bardzo silna, u mnie chyba w przypadku MP ekstremalna, bo to moje ukochane perfumy i każdą najdrobniejszą zmianę wywącham......
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Przyczajenie
|
Witam drogie Panie!
Będę wdzięczny za ocenę czy perfumy, a raczej woda toaletowa, Versace pour Homme 100 ml są oryginalne. Nie podam w jakim sklepie internetowym je nabyłem, aby nic nie sugerować. Do wrzucenia tutaj zdjęć z prośbą o Waszą ocenę skłonił mnie mniej intensywny zapach niż poprzednich - oczywiście to moja subiektywna opinia. ![]() Będę wdzięczny za Wasza pomoc. W pas się kłaniam, Srubaa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Teraz ja niestety przyszłam z problemem ![]() Otóż zakupiłam Hypnotic Poison na perfumesco na rozbiórkę. Wczoraj odebrałam przesyłkę, dziś rano zapodałam sobie 7 psików ok 9:00 i teraz po 2,5 godzinie praktycznie nic nie czuje ![]() Miałam kiedyś HP w starej wersji i pachniały na mnie dłuuuugo. Ja wiem, że one przeszły reformulację i że teraz moja skóra może inaczej je traktować, ale ja włosy też spryskałam i one też prawie już nie pachną ![]() Wg kalkulatora w listopadzie będą miały 1 rok, więc stare też nie są. Ja nie twierdzę, że to podróbka, butelka wygląda bardzo ładnie, jedyne do czego mogłabym sie przyczepić to dziwnie wygięta rurka w środku. Wątpię żeby mój nos aż tak mnie mylił, może one były źle przechowywane czy coś ![]() Teraz jestem w kropce, bo one są na rozbiórkę i ja nie wiem co począć ![]()
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na niektórych trzyma się ponoć całkiem przyzwoicie, widocznie my nie mamy do niej szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.