|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest ![]() |
|||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
0 | 0% |
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
15 | 39,47% |
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
2 | 5,26% |
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
12 | 31,58% |
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
0 | 0% |
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
9 | 23,68% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Gdzie się podziały moje koleżanki Dwupaczki?
![]() ![]() Kochane podwójne (lub potrójne) mamy ja tylko mogę sobie wyobrazić ile pracy macie. Moja siostra ma dwie córeczki 2 i 4 latka i widzę ile ją to kosztuje pracy i wysiłku, także podziwiam Was ![]() U mnie brak słońca od rana i od razu nastrój się psuje ![]() Sprzątam żeby zabić czas, ale brzuch trochę pobolewa i plecy, stąd idzie mi to poooowolutku ![]()
#4502 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
Hmm.. "mówisz", że brzuch Cię pobolewa i plecy? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj strajkuję i póki co nie wyłażę z łóżka.
Tż dzwonił, mówi, że przecież obiecał Zuzi jeszcze jedną rzecz przed porodem. "ale to byś musiała się ubrać..." a ja mu na to "jej obiecywałes, to co mi do tego, bierz ją. Ubranka Ci naszykuję i sobie idźcie..." :P Tak więc chyba będą wypasione lody przed wizytą u gina...
#4504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda do D. :/ Odechciewa się wszystkiego.
Wczoraj zamiatając na kolanach miałam wrażenie, że wypluję płuca i serce... Takie kołotanie mi isę załączało... ![]()
#4506 |
Zakorzenienie
|
MÓJ OPIS PORODU
![]() Zaczeło się od tego, że nie mialam żadnych oznak porodu, ale jeszcze w sobote się smiałam z kuzynką, że może mnie coś „złapie”-i wykrakałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozniej polozna po mnie przyszla ze idziemy już na salę, obok dziewczyna rodzila i tak się darla ze myślałam ze ją żywcem tną ,az mnie roztelepało jak to słyszałam,a polozna mowi” mialam isc po Pani meza bo czeka w poczekalni-ale może lepiej żeby tego nie słyszał ![]() ![]() Potem przyszedł TŻ, a ja na lozko na ktg.Polozna podłączyła mi kroplowke z antybiotykiem, już tam jakies skurcze mialam ale były slabe więc z TŻ słuchaliśmy muzyki na laptopie a potem oglądaliśmy kuchenne rewolucje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urodzilam zdrowa piekna córeczke, o 8:40 bylam na IP a już od 14:50 była na swiecie. Bol był ogromny ale teraz już go nie pamiętam i naprawde było warto i szczerze powiem ze nastawialam się ze będzie gorzej a tylko milo się zaskoczylam i mogę rzec znowu: mogę rodzic!!! ![]() ![]()
#4507 | |
Zakorzenienie
|
U mnie też pogoda okropna. Pada i duża mgła ;/
Cytat:
Jak jest ok, to nie trzeba jeździć. Tak, tak dżem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Młoda ma katar, oby więcej się od nas nie zaraziła...
Nie wiem czy dobrze robię- psikam wodą morską,wyciągam gile i na koniec zakraplam sola fizj.,żeby nawilżyć. A jak wy robicie?? Cytat:
a w czym tam biegasz?chyba nie w piżamie? Dwupaczki apeluję-fajna data, ródźcie!
![]() |
#4509 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo chciałam całkowicie nabiał wyeliminować ale mi chyba nie wyjdzie... W sumie chyba go brzuszek po tym avocado nie boli więc będę jadła od czasu do czasu. O ten http://www.mosquito-sklep.pl/pl/kurt...kapturem.html# Widziałam go gdzieś na blogu i super wyglądał, ale on chyba nie dla mnie. Jem jagodowy i z czarnej porzeczki ![]() Cytat:
![]() Wszystko będzie dobrze, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Była u mnie położna i opowiedziałam o naszych kupkach, że są sporadycznie i nie takie zielone, tylko żółto-zielone i dała mi zielone światło na nabiał. Sporadyczne mogą być. Tylko uważać w razie co z mlekiem i serem żółtym - nie przesadzać z ilością po prostu. Tak więc... nadal będę jadła twaróg, serki wiejskie i jog.nat. ![]() A zwykle mleko zastąpię tym bez laktozy z lidla ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() Ja w szpitalu chodziłam w dresach a na noc normalnie piżama. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Właśnie zjadłam mannę na tym mleku lidlowskim ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
|
i tutaj mam newsa, mi zszedł po porodzie
![]() ![]() ![]() Tż pojechał z 'moją mamusią' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Tusi! Teraz to jak dla mnie każda data fajna. Im szybciej tym fajniejsza. ![]()
![]() |
#4513 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() donoszę że w nocy odpadł nam kikut ![]() ![]() Cytat:
stosuję na jedną pierś bo mam tam płaską brodawkę i są ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz czytając Twojego posta ,myślę a jak poznać że nie dojadł ![]() a co dziś fajnego w dacie 16-10-2013 ? wybór papieża ?
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś ![]() 07-04-2015 Kamiś ![]() Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-10-16 o 12:13 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedna była z powodu zielonych kup, a teraz idziemy pierwszy raz do naszej pediatry (wtedy byliśmy u jedynej, do której były terminy). Pozdrawiamy się z chusty ![]() Zaraz Wam fotę wrzucę, oczywiście z ręki robioną ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kazde dziecko jest inne ![]() Jezeli karmie przez 1,5 h i słysze ze ssa i lyka a potem zjada 60 mm to glowa muru nie przebijesz ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli też aktywnie spędzasz dzień ![]() moja droga pobolewa jak się poruszam, jak siadam i odpoczywam to mija ![]() Cytat:
![]() mmm a te lody brzmią pycha ![]() Cytat:
![]() A opis piękny ![]() Brawo dla tej Pani! ![]() ![]() Podoba mi się to hasło! Zostało jeszcze mycie podłóg i obiad (zrobię dziś makaron z sosem śmietanowym i łososiem), a potem też leżakuję ![]()
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Fifi je cyca prezy sie skwierczy po 3o sek słysze rechot - myslałam ze sie dusi patrze a tu banan na twarzy i sie śmieje w najlepsze
![]()
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Angel szczepiliście na rotę? będziecie szczepić po takich przeżyciach?
Może jednak zrobimy sondę, bo ewaciaa wymyśliła takie fajne tytuły nowego wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Jutro idziemy się zważyć do przychodni ale bez wizyty u pediatry. 3. To i ja kupię to mleko ![]()
![]() |
#4520 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mogę sondę zrobić, tylko muszę odkopać tamte tytuły jak coś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
To wiem
![]()
#4522 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Ja już też chcę rodzić!!!!!! ![]() ja bardzo chętnie! Podoba mi się dzisiejsza data, ale mojemu dziecku chyba jednak niebardzo.... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Raczkowanie
|
angel
Musisz być silna. Mój synek miał punkcje 2 razy. To nieprzyjemne badanie, ale pomyśl że taki niemowlak przynajmniej nic nie pamieta. Pociesze cie, że moj Adam ma jutro badanie i ma nie jeść 5h przed, w dodatku bedzie jechał karetka do innego miasta. Juz się stresuje jak on to zniesie. Takze nie jesteś sama. W domu od porodu nawet nie byliśmy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko od 2 dni cos dziwnego kombinujr, odpycha sie nogami lezac na brzuchu i przesuwa sie jak dzdzownixa
![]() ![]() ![]()
#4526 |
Wtajemniczenie
|
opis porodu powered by Ninka&Nenka
w nocy z poniedziałku na wtorek zaczeły sączyć mi się wody, nic nie bolałao, zadzwoniłam na moją porodówkę i powiedzieli, że jak nie ma skurczy to mam przyjechać rano. Tak więc we wtorek pojechałam z tż do szpitala, to było dokładnie 7 dni po terminie. W szpitalu pani położna nr1 mianowana na 'słodkopierdzącą' podpięła ktg i powiedziała, że coś tam cicho w tych wykresach ale za chwilę się poprawiło bo prawdopodobnie młoda spała. Potem poczekaliśmy chwilę na doktora. I tutaj szok masakra! Widziałam ginekologa! W Norwegii! ![]() ![]() ![]() Ale stwierdzam, że pomogło, pan doktÓr był skuteczny. wyszliśmy ze szpitala o 13 i zanim dojechaliśmy do domu już coś tam zaczynało kurczyć. Pojechaliśmy do księgowej załatwić conieco, stanęliśmy jeszcze do dwóch sklepów z teściami. Ja cwaniak na pewniaka za kierownicą bo tż coś tam jeszcze w papierach uzupełniał bo mieliśmy jeszcze coś wysłać. No ale już wracając ze sklepu ok 17 miałam na tyle bolesne te skurcze że raczej do jazdy autem się nie nadawałam i stanęłam na przystanku a tż się przesiadł. Rzuciłam tylko okiem na teściów z tyłu a ci zieloni ale już cieszyli papy, że coś będzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od razu jak tylko weszłam na porodówkę to zaczęłam pytać o jakieś znieczulacze ![]() ![]() ![]() ![]() Tż nie wiedział jak mi pomóc, biedny zestresowany (pod koniec nawet powiedział, że był tak upocony, że jak zdjął buty w domu to boazeria nam chciała uciec ze ściany ![]() ![]() A potem przyszła kolejna zmiana położnych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No w każdym razie po kilku minutach w tej pozycji poczułam,że muszę przeć a rozwarcie było 9 cm i kazali mi czekać ![]() ![]() ![]() ![]() Jak młoda całkiem wyszła to podali mi ją dołem, między nogami, a ja ją wtedy ciach na ręce i leżymy ![]() ![]() ![]() Mogłabym napisać kolejną historię o pobycie w szpitalu, o tych pielęgniarkach... na oddziele jest jeden pediatra i chyba z kilkanaście pielęgniarek laktacyjnych, kobiety non stop dzwonią a te babeczki 24/na dobę uwijają się od sali do sali i pokazują, tłumaczą po 100 razy co i jak. Od jednej dostałam opiernicz że za rzadko dzwonię, bo ja dzwoniłam jak mi nie wychodziło, a norweżki dzwoniły za każdym razem jak zamierzały przystawiać dziecko, żeby położna powiedziała czy dobrze czy nie. To było suuuuper! Ogromna pomoc! Ogólnie jeśli chodzi o poród to cieszę się trochę że mam to za sobą, ale z drugiej strony, to na serio chyba najpiękniejsze wydarzenie w życiu A teraz się znowu poryczałam ![]() Za każdym razem jak patrzę na to nasze dzieciątko to mam ochotę się rozryczeć jak bóbr, bo ona taka malutka i do tego cała nasza taka ![]() Na serio cały świat, myślenie i wszystko inne obraca się w jednej chwili o 180 stopni. Czuje, że ja już nic nie potrzebuję, w sensie dla siebie. Ten mały bubek wszystko już sobie podporządkował ![]() No nie mogę więcej pisać już bo ryczę na maksa, moje hormony jeszcze nie są zbyt stabilne ![]() To tyle dziewczynki. zdjęcie za chwile w klubie.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. U nas wizyta w przychodni=wizyta u pediatry. 3. Nie jest złe, smakuje jak zwykłe UHT (wolę świeże mleko, bo UHT dziwnie mi pachnie ale w takim przypadku to i tym UHT nie pogardzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Angel zdrówka dla Julka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
czaszka_, nena super opisy
![]()
![]() |
#4530 | ||
Zakorzenienie
|
O też mam ochotę na loda. Dzisiaj zaserwuje sobie i mężowi z bitą śmietaną
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.