Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013, - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 11:44   #4471
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Znasz stronę kwestiasmaku.com?... tam na pewno znajdziesz coś extra na cycki z kury... często z tej strony korzystam..
Nie mogę się tam odnaleźć.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Pora obiadowa sie zbliza

Jeszcze 3 godziny !

Dziewczyny wy nie badacie szyjki po owu? Ja zawsze badałam:/ teraz to juz nic nie badam ani tempki ani sluzu nic a nic od ponad miesiąca ... Chyba lepiej mi z tym bo tak to na psyche mi nachodzilo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja w ogóle nie badam teraz to nic nie robię
Stary 2013-10-16, 11:44   #4472
brydziajones
Zadomowienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Zubi a widzisz ... Ja zawsze badałam

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:47   #4473
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Zubi a widzisz ... Ja zawsze badałam

Ja też dopiero jak o tym powiedziałam na wizycie u gina to mi to powiedział i w necie też to pisze

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:48   #4474
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Szyjki po owulce sie nie bada bo jeżeli doszło do zagnieżdżenia to można przez grzebanie tam poronić.
Też tak słyszalam
ale ja w ogóle nie badałam, kiedyś próbowalam, ale nie potrafię jakoś tego ogarnąć
za to zacznę mierzyć temp. na początek z ciekawości żeby zobaczyć jak będzie się zmieniać do pierwszej normalnej @ po zabiegu...
Stary 2013-10-16, 11:48   #4475
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Dziękuję. Jak wrócę od razu Wam opowiem jak było.

Co dziś gotujesz?

Ja mam zamiar zrobić mini pizze na cieście francuskim z pieczarkami, kiełbasą, cebulą, czosnkiem i serem zapiekane w piekarniku z sosem pomidorowym ze świeżą bazylią
Uwielbiam takie rzeczy! U mnie dziś kopytka z sosikiem i żeberka
Stary 2013-10-16, 11:53   #4476
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Też tak słyszalam
ale ja w ogóle nie badałam, kiedyś próbowalam, ale nie potrafię jakoś tego ogarnąć
za to zacznę mierzyć temp. na początek z ciekawości żeby zobaczyć jak będzie się zmieniać do pierwszej normalnej @ po zabiegu...
warto mierzyć tempke ja mierzyłam od roku teraz przestałam ze względu na bezsenność dzięki temu nie budzę się o 7 i dłużej sobie śpie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie rzeczy! U mnie dziś kopytka z sosikiem i żeberka
U mnie kopytka były przed wczoraj coś pysznego dziś też zrobimy bo zostały od wczoraj ziemniaki

Stary 2013-10-16, 11:59   #4477
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
warto mierzyć tempke ja mierzyłam od roku teraz przestałam ze względu na bezsenność dzięki temu nie budzę się o 7 i dłużej sobie śpie

U mnie kopytka były przed wczoraj coś pysznego dziś też zrobimy bo zostały od wczoraj ziemniaki
Warto to fakt ale po paru nieudanych cyklach ma się dość mierzenia... dużo dziewczyn już zrezygnowało, ja też

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 12:01   #4478
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Warto to fakt ale po paru nieudanych cyklach ma się dość mierzenia... dużo dziewczyn już zrezygnowało, ja też
Ja do końca nie potrafiłabym ;p bo by mnie i tak ciekawiło kiedy ma owu bo jak już pisałam miałam od 17 do 29 dc

Stary 2013-10-16, 12:02   #4479
skubana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
Zupe cebulowa i kotlety z jajka

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk now Free
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:11   #4480
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do końca nie potrafiłabym ;p bo by mnie i tak ciekawiło kiedy ma owu bo jak już pisałam miałam od 17 do 29 dc
No u Ciebie duża rozbieżność ja mam od 17-20dc więc niewielka
Pewnie zacznę mierzyć po koniec...

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Robiłyście kiedyś sos do spagetti z pomidorów z puszki?
Stary 2013-10-16, 12:25   #4481
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
Jagatko pewnie ze mozesz wrocic.zawsze. jest Ci na pewno ciezko, dobrze ze masz wsparcie meża, na nas tez mozesz liczyc. dodam że moja mama tez poronila w 3 m-cu a potem pojawilam sie ja. Przytulam:przytu l:

to niezła laska musi z Ciebie być

no i są! 2 piekne krechy. Gratuluje!
Eeee bez przesady, ja się nie czuję jakoś wyjątkowa pod względem urody
Nie brzydka i ie jakaś super piękność, po prostu normalna No i mi urosła więc się o to martwię najbardziej

Cytat:

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Ja nie robiłam ,ale pewnie będzie dobry
Za to ostatnio do gołąbków robiłam pierwszy raz zamiast z paczki to ze świeżych pomidorów i był pyyycha i tż powiedział, że już innego nie chce Sama sobie roboty narobiłam, bo z paczki przynajmniej mniej roboty było

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-10-16 o 12:26
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 12:27   #4482
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
W srodku nocy zauwazylas swiezaka? milo
Witaj

Probuje zarejestrowac sie do lekarza, ale oczywiscie telefon wciaz zajety...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk now Free
Zauważyłam W sumie na necie wczoraj siedziałam do 4:md leje:

Cytat:
Od godziny próbuje ułożyć swojego posta i nie wiem jak zacząć...
nie umiem sobie poradzić, mogę już wrócić..?
Cytat:
Mialabym kilka pytań do Kamel i katekatee, jeśli pozwolicie...
jesli oczywiście nie chcecie wracać pamięcia do tych smutnych chwil to zrozumiem...
Widziałam Kamel na ovuf ze Ty tez miałaś łyżeczkowanie, nie wiem jak katekatee, chciałam zapytać jak długo po zabiegu czekałyście w ogóle ze współżyciem, ze współżyciem bez zabezpieczenia? Jakie badania robiłyście? Zastanawiam się czy nie zrobić bety zeby sprawdzić w jakim tempie spada po zabiegu. No i jak psychicznie sobie z tym radziłyście...wiem że zapomnieć o tym to niemożliwe, ale jak się pogodzić? nie umiem o tym z nikim rozmawiać (oprócz męża), boję się powrotu do pracy, spotkania z rodzina która tylko czeka na wiesci o ciazy dla mnie najlepszym lekarstwem byłaby możliwośc rozpoczęcia znowu starań

Trochę poczytałam na necie o #, najczęściej piszą że należy poczekac ze staraniami około 3 m-ce, lekarz w szpitalu też mi tak powiedział, poczekam jeszcze co powie mój gin, jutro idę o 15stej na wizytę. Boję się czy zabieg nie spowoduje trudnosci w zajsciu i utrzymaniu kolejnej ciąży
Jagatka cieszę się, że jesteś z nami, jak bedziesz potrzebowała chwili odskoczni to też zrozumiemy. Napiszę Ci więcej na PW

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Gratuluje, wyraźna kreska

Cytat:
Hej laseczki..

Jagatka_N, wracaj, wracaj... domyslam się, co czujesz teraz.. bo ja sama ledwo żyję ze strachu... ale dziewczyny tu są tak kochane, że na pewno pomogą nam przez to przejść...
Meire Ty też się trzymaj, dużo zdrówka Wam życzę

VIORIS Oj ciężko z tymi dzieciakami Mój ma 2 lata i obecnie przechodzi fazę NIE!
Wszystko jest na NIE Ręce opadają
Ale ostatnio pisałam, że w pon pilnowałam córki koleżanki i mój przy niej to jest bardzo grzeczny Ona się wychowuje ze starszym bratem i w sumie powinna np się umieć dzielić, a jak mój mały brał jej zabawki to zaraz biegła, wyrywała mu i potem rzucała z całej siły na podłogę, potem biegała z wózkiem dla lalek i Go goniła i on się rozpłakał Potem goniła go z zabawkową wiertarką i chciał iśc już do domu, szedł do przedkopoju i mówił idziemy
A jak wychodziliśmy i już wróciła jej mama z bratem to kapciem mojego małego uderzyła Zresztą na spacerach też jak dzieci 2 razy podchodziły to pchała je. Hmmm Fajna dziewczynka i była w sumie grzeczna ale jednak mój jest przy niej aniołkiem Choć ostatnio jak byliśmy po telefon to potem przez całą galerię odstawiał znowu swoje histerie, że wszyscy się na nas tak patrzyli, że nie wiedziałam gdzie oczy schować. Ja miałam 5 reklamówek zakupów, że mi ręce urywało a M go niósł takiego ryczącego i wyrywającego się.
To jest dla mnie najgorsze jak się tak zachowuje, normalnie histeria jakich mało

Cytat:
Leci jak nie wiem dopiero 2 tygodnie temu test zrobiłam pierwsza wizyta i...powiem babcią a jedna chyba zostanie podwójnie prababcia...bo moja 18 letnia kuzynka chyba też jest w ciąży...
Juz 7 tydzień? kiedy to zleciało???????

Cytat:
zubi89, trzymam kciuki za wizytę!!.. oby wszystko było dobrze.. a jak się czujęsz w ogóle??...

dzięki dziewczyny.. trzymajcie dalej kciuki!!.. w poniedziałek już wszystko będzie jasne... jutro już powoli mi się rozjasni, jak odbiorę dzisiejszą betę....
Trzymam kciuki

Cytat:
Szyjki po owulce sie nie bada bo jeżeli doszło do zagnieżdżenia to można przez grzebanie tam poronić.
No ja akurat w cyklu w którym por. badałam szyjkę nie wiem po jaką cholerę i z 2 razy po owulce ... Nigdy więcej.
W sumie dziwię się Leine, że tak długo i wytrwale ją bada

Cytat:
Po co, żeby się stresować czy spadnie? Lepiej odpoczywaj jak ja od tych pomiarów

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:33   #4483
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość

No ja akurat w cyklu w którym por. badałam szyjkę nie wiem po jaką cholerę i z 2 razy po owulce ... Nigdy więcej.
W sumie dziwię się Leine, że tak długo i wytrwale ją bada
a ja badałam, jejciu, mam nadzieję, że nic nie narobiłam
Stary 2013-10-16, 12:44   #4484
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robiłam.. i z puszki i z samych świeżych pomidorów i z mieszanki.. torchę takich, a troche takich... zawsze wychodziło pycha..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:44   #4485
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Mialabym kilka pytań do Kamel i katekatee, jeśli pozwolicie...
jesli oczywiście nie chcecie wracać pamięcia do tych smutnych chwil to zrozumiem...
Widziałam Kamel na ovuf ze Ty tez miałaś łyżeczkowanie, nie wiem jak katekatee, chciałam zapytać jak długo po zabiegu czekałyście w ogóle ze współżyciem, ze współżyciem bez zabezpieczenia? Jakie badania robiłyście? Zastanawiam się czy nie zrobić bety zeby sprawdzić w jakim tempie spada po zabiegu. No i jak psychicznie sobie z tym radziłyście...wiem że zapomnieć o tym to niemożliwe, ale jak się pogodzić? nie umiem o tym z nikim rozmawiać (oprócz męża), boję się powrotu do pracy, spotkania z rodzina która tylko czeka na wiesci o ciazy dla mnie najlepszym lekarstwem byłaby możliwośc rozpoczęcia znowu starań

Trochę poczytałam na necie o #, najczęściej piszą że należy poczekac ze staraniami około 3 m-ce, lekarz w szpitalu też mi tak powiedział, poczekam jeszcze co powie mój gin, jutro idę o 15stej na wizytę. Boję się czy zabieg nie spowoduje trudnosci w zajsciu i utrzymaniu kolejnej ciąży
ja bym jednak pczekała te 3 miesiące niech się wszytko zregeneruje będzie silne i mocne na kolejną dzidzię
Cytat:
ooooooooooooo ale wyraźne gratulacje
Cytat:
w ogóle od kilku dni mam chcice na czosnek i sos czosnkowy dodaję do czego się da. Ciekawe czy to efekt zafasolkowania
a ja odkąd jestem w ciązy nie mogę ani czosnku ani cebuli. Ani w żadnej potrawie czy smażona czy normalna bleee.
Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Wróciłam ze szkoły z corką ale
Tak mnie wkurzyła, że ciągle się utwierdzam w przekonaniu, że małe dzieci mały problem, duże dzieci duży problem
Ona ma 7 lat. Od 3 rż uczę ją ubierać i wiązać buty. No nie potrafi i koniec. Robi aferę w szkole, płacze, jakieś nauczycielki komentują że jak to może być, że ona w tym wieku nie umie wiązać i że mam jej w domu tłumaczyć i ją uczyć a nie w szkole No nie, przecież ja tylko przychodzę do szkoły i ją uczę a w domu to olewam sprawę. W końcu musiałam jej założyć te buty, bo by ich nigdy nie ubrała, bo włożyć nogi nie mogła i tylko wielka afera. To jeszcze zdążyła mnie uderzyć bo coś powiedziałam, nie po jej myśli i karę jej musialam dać. No szlak mnie trafia. Jak to jest? Ja dziecka nigdy nie biję, bo nie popieram bicia a ona mnie uderzy. Skąd jej się to wzięło?
Potem przed szkoła jeszcze komentuje, że ja to jej codziennie karę daję! Codziennie!! A ja jak jej karę dam raz na tydzień, dwa to jest duzo Jakby ktoś to słyszał to pomyśli: co za matka! Przykro mi Jestem z tych które dużo tłumaczą i naprawdę mam masę cierpliwości, ale nie pozwalam na bicie i inne złe rzeczy.
Bycie matką jest coraz trudniejsze im dziecko starsze. Nie wiem jak to będzie jak hormony zaczną działać w wieku nastu lat. Ehh
o kurcze to nie fajnie. No nie wiem co napisać bo własnych dzieci nie mam. Więc mogę gadać tylko czysto teoretycznie. Ja bym za uderzenie mnie albo męża wymyśliła najgorszą karę. Żeby wiedziała że tego absolutnie nie wolno robić. rodziców trzeba szanować.
Cytat:
Witaj kochana
Witam się w 7 tygodniu a jutro wielki dzień...
I kolejna świetna wiadomość przespałam dziś 11h
to już 7 tydzień. wow ja niedługo skończę 12
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:50   #4486
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:

Jagatka cieszę się, że jesteś z nami, jak bedziesz potrzebowała chwili odskoczni to też zrozumiemy. Napiszę Ci więcej na PW

Dzięki Kamel czekam na wiadomość PW od Ciebie...

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
ja bym jednak pczekała te 3 miesiące niech się wszytko zregeneruje będzie silne i mocne na kolejną dzidzię

Tak planujemy, 2-3 cykle odczekamy; oczywiście wszystko będzie zależało też od wyników badań i tego co gin powie, mam tylko ogromną nadzieję, że nie rozreguluje mi się cykl, nadal chce moje 28 dni z owulką w środku cyklu
Stary 2013-10-16, 12:56   #4487
vioris
Zakorzenienie

DLa Makareny, bo chciała ciacha to proszę Do wyboru do koloru
Stary 2013-10-16, 13:02   #4488
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
a ja badałam, jejciu, mam nadzieję, że nic nie narobiłam
Nie martw się na zapas, może u mnie nie miało to związku, ale nie mam zamiaru więcej nic tam sprawdzać bo i tak nic z tego nie wiedziałam.

Cytat:
Dzięki Kamel czekam na wiadomość PW od Ciebie...

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Tak planujemy, 2-3 cykle odczekamy; oczywiście wszystko będzie zależało też od wyników badań i tego co gin powie, mam tylko ogromną nadzieję, że nie rozreguluje mi się cykl, nadal chce moje 28 dni z owulką w środku cyklu
Jagatka zapomniałam napisać na PW, że badań obydwie moje gin na razie nie kazały robić. Jedna tylko powiedziała, że jak zobaczę 2 kreski to mam brać duphaston, a druga mówiła, że po pierwszym por. nie trzeba i w sumie sama nie wiem do której iść
i której wierzyć
Z jednej strony jak nie trzeba to po co brać tym bardziej, że lek kosztuje u mnie ok 35zł za chyba 10 czy 20tabl nie pamiętam a bierze się 2 x dziennie, z drugiej strony pieniądze nie ważne jak ma pomóc ale czy brać na zapas? nie wiem.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:

Ja też pisałam wczoraj, że fajnie wreszcie zobaczyć coś innego niż wszędzie rozwalone gołe baby
Niedługo to otworzę lodówkę a jakaś z gołym dupskiem wypadnie, masakra, a dla kobiet nie ma nic i nigdzie, nie rozumiem tego

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Ja muszę uciekać bo miałam iść podciąć włosy a po wczorajszym siedzeniu na necie do 4 rano nawet z łóżka się nie zwlekłam, bo mały u rodziców został Wstyd

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:07   #4489
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:

powiało testosteronem

Cytat:
Ja muszę uciekać bo miałam iść podciąć włosy a po wczorajszym siedzeniu na necie do 4 rano nawet z łóżka się nie zwlekłam, bo mały u rodziców został Wstyd
Żaden wstyd, czasem trzeba oddech złapać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 13:10   #4490
meire
Zakorzenienie

Cytat:

I tylko dla Makareny??.. a reszta nas to, co??...
ja trzeciego od prawej poproszę... z bródką...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2013-10-16, 13:16   #4491
Juliette25
Zakorzenienie

Właśnie się obudziłam po 2 godzinnej drzemce
Nie mogę złapać tempki, tak mi zimno, że masakra.

Dzięki dziewczyny za kciuki dam znać około 18:00 bo po wizycie na drobne zakupy muszę skoczyć.
Tymczasem idę szykować obiad i potem muszę się wyszykować
Stary 2013-10-16, 13:17   #4492
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
I tylko dla Makareny??.. a reszta nas to, co??...
ja trzeciego od prawej poproszę... z bródką...
Wygląda prawie jak mój mąż
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:20   #4493
Juliette25
Zakorzenienie

Od trzech dni czuję dwa razy dziennie takie przewracanie w brzuchu i delikatne pukanie. Masakra. Czy to już to?
Czy to możliwe, żeby czuć ruchy już w 14 tc?

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
pożycz męża na nockę
Stary 2013-10-16, 13:25   #4494
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
O, jaaaaaaaaaa... podzielisz się??... tylko na chwilę...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2013-10-16, 13:29   #4495
agaaga89
Zakorzenienie

Kamel, Vioris poczytałam o Waszych maluchach i jakbym czytała o sobie... Nie powiem, bo i tak jest grzeczny jak patrzę na różne dzieci, ale czasem załączy sobie jakąś fazę i jest awantura O NIC, dziś np. poszliśmy na szybkie zakupy i na hali targowej mają takie pojazdy na pieniądze. Filip sobie usiadł, posiedział 5 minut, mówię idziemy dalej. Nic, poprosił jeszcze chwilka, więc czekam... kolejne 5 minut. W końcu przy wielkiej aferze poszedł, pogryzł mi rękę, ryczał na całą halę... A w domu anioł, nie ma problemu. Już nie wspomnę, że jak Kamel siata ciężka, ręce do samej ziemi..
Vioris nie przejmuj się, dzieci lubią dramatyzować, koloryzować, opowiadać różne historie.. A jak jeszcze zobaczą, że taka Pani w przedszkolu się nią wtedy zainteresuje, to się napędzi i powie, że dostaje kary codziennie 5 razy nawet! Nie przejmuj się tym, to nie świadczy o Tobie, taką naturę mają dzieci i już.
Co do tego bicia... Nie musisz dawać przykładu, żeby dziecko było agresywne. Musi odreagować złość na Ciebie, a nie ma ani zasobu słów ani na tyle sił, żeby dobrze z siebie to wylać. Emocje, emocje... Wydaje mi się, że zwracanie uwagi każdorazowo za jakiś czas przyniesie efekty To tak jak regularne podlewanie kwiatka, w końcu coś wykiełkuje Zresztą 2-3 latka to jest taki "głupi" okres... Dziecko już dużo rozumie, ale ciągle uczy się codziennych sytuacji i zachowań.

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:32   #4496
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się na zapas, może u mnie nie miało to związku, ale nie mam zamiaru więcej nic tam sprawdzać bo i tak nic z tego nie wiedziałam.

Jagatka zapomniałam napisać na PW, że badań obydwie moje gin na razie nie kazały robić. Jedna tylko powiedziała, że jak zobaczę 2 kreski to mam brać duphaston, a druga mówiła, że po pierwszym por. nie trzeba i w sumie sama nie wiem do której iść
i której wierzyć
Z jednej strony jak nie trzeba to po co brać tym bardziej, że lek kosztuje u mnie ok 35zł za chyba 10 czy 20tabl nie pamiętam a bierze się 2 x dziennie, z drugiej strony pieniądze nie ważne jak ma pomóc ale czy brać na zapas? nie wiem.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Ja też pisałam wczoraj, że fajnie wreszcie zobaczyć coś innego niż wszędzie rozwalone gołe baby
Niedługo to otworzę lodówkę a jakaś z gołym dupskiem wypadnie, masakra, a dla kobiet nie ma nic i nigdzie, nie rozumiem tego

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

A duphaston jest bez recepty? mozna tak brać samemu
Ja myślałam, że zrobi mi usg żeby zobaczyc czy wszystko dobrze się goi, moze cytologię za jakiś czas no i ogólne badanie krwi
A Ty zawsze mialaś takie krótkie cykle, czy po tym się tak zmieniło?

Leć się pięknić
dzięki...

Kurcze zmienilam na ovuf pierwszy dzien cyklu na dzień po zabiegu a nie jak wcześniej miałam dzień zabiegu, tak jak zasugerowali, no i usunęlo mi komentarze :/
W ogóle skonczył się Premium, smutno tam teraz już całkiem, no ale nie ma sensu teraz wykupywać

Edytowane przez Jagatka_N
Czas edycji: 2013-10-16 o 13:36
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:32   #4497
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

pożycz męża na nockę
Cytat:
O, jaaaaaaaaaa... podzielisz się??... tylko na chwilę...
Nie ma takiej opcji zaciążone mamuśki no chyba, że tak tylko do popatrzenia żadnych tuli tuli do Łukaszuli niet !!
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:33   #4498
gosius91
Zakorzenienie

Dzień dobry...

Chociaż, NIE, w ogóle nie dobry

Mąż w nocy wylądowałam w szpitalu Dostał pierwszy raz w życiu ciśnienia, i słabo mu było, i ból w klatce piersiowej.. Ehhh Jak weszłam dzisiaj do niego i zobaczyłam, że leży sam, podpięty pod tyle kabelków, aparaturę, holtera, 3 kroplówki już, jeszcze mu niedawno krew pobierali, to mi się serce krajało.. Jak wychodziłam to się poryczałam. W nocy płakałam, teraz to samo.. Nie wyrabiam Dlaczego ?

Tydzień temu ja w szpitalu, teraz on ;( cry:

I jeszcze cholerne plecy bolą, i dzisiaj pierwszy raz zwymiotowałam śniadanie, to chyba z nerwów Buuuu

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:35   #4499
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Od trzech dni czuję dwa razy dziennie takie przewracanie w brzuchu i delikatne pukanie. Masakra. Czy to już to?
Czy to możliwe, żeby czuć ruchy już w 14 tc?
Pamiętam, że u mnie na wątku była dziewczyna (też pierwsze dziecko), która pisała, że czuła ruchy już w 14 tc. Także, wszystko jest możliwe Bo to nie takie bąbelki ani smyranie? Często takie odczucia są mylone z ruchami dziecka, a to po prostu wypchane jelita odczuwa się mocniej.

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:37   #4500
natalka189
Przyczajenie

Witajcie Jestem Natalia 24l. starania od tego cyklu i jeszcze nie mam II kresek
Chciałabym się przyłączyć. Ciekawie piszecie i widze, że bardzo dużo.... Jasne , że czuć w 14 tyg ja tak miałam najpierw delikatne motylki a z czasem musnięcia od środka pod koniec potężne kopniaki (zaznaczam to bedzie moja 2 ciąża). Zauważyłam to szczęśliwy wątek wiec pobieram od was jak najwiecej fluidków i trzymam kciuki za was staraczki oraz za ciężarne kobitki. Pozdrawiam
natalka189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości