|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Kochane idę coś porobić, a dokładniej to będę myła butelki na wino.
![]() Trzymajcie się cieplutko w ten deszczowy, ponury dzień. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]()
![]() |
#3843 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż stwierdził oczywiście że przesadzam bo teściowa WCALE WŚCIBSKA NIE JEST ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Wtajemniczenie
|
![]() nadrobiłam na tyle ile pozwoliła mi Liwka. Więc nie pamiętam połowy. Gratuluję dziewczyną kolejnych tygodni. I również szybkich i bezbolesnych porodów. ![]() Ale niech niektóre dzieciaczki się na ten świat nie spieszą ![]() Ryba dostawiaj małego do piersi, niech nawet pociumka, a potem jak zrób mm, będziesz wiedziała ile Kacper ml wybił i to może być twój odnośnik. Sama wiem po sobie że karmić piersią nie jest łatwo a można się szybko zniechęcić. Także głowa go góry zrób tak jak dziewczyny mówiły podaj mm, przystawiaj do piersi niech czuje mamusie i w kilka dni wszystko wróci do normy ![]() A ta kradzież pampersów to szczyt chamstwa ![]() Miałam coś pisać Terele ale nie wiem co ![]() Nemosek dobrze zę z Tymkiem ok, ale was nastraszył U mnie laktacja na słąbym poziomie mam problem ze ściągnięciem 40 ml z 2 piersi ![]() ![]() Dziś była położna i przytyła od piątku 200 g ![]() ![]() Ide jeść i pisze dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Wam napisać że dodatkowo ten klucz w drzwiach jest dla mnie wybawieniem bo szwagierka (ta co poroniła) choć wyprowadziła się dobre 5 lat temu nadal zachowuje się tak jakby tutaj mieszkała i do tej pory przyjeżdżała i grzebała mojemu TŻtowi po szafkach - nie mam pojęcia czego szukała. A jak znalazła jakieś rzeczy typu prezerwatywy czy coś to leciała do teściowej i skarżyła - tak jakbyśmy mieli z Damianem po 5 lat i jakbyśmy robili coś złego...
![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-16 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mmmm wiinko ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
Robotnicy wynieśli właśnie wszystkie klamoty z naszej sypialni więc idę sprzątać
![]() Odezwę się później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Raczkowanie
|
Moją teściową też zabierzcie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Wtajemniczenie
|
Szwagierka przyszła i przyniosła mi laktator ręczny z aventu leżaczek z fishera i monitor oddechu. Za monitor chce 150 zł , ciekawe za ile mi sprzeda leżaczek i laktator..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paula - super wieści ! Jeszcze troszkę i zabierzecie Majeczkę do domu ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Wtajemniczenie
|
Hmm...no czekałam aż poda mi cene, a dziś mi po prostu przyniosła i powiedziala że cene mi napisze dzisiaj. Nie chcę wybrzydzać bo dała nam dużo ciuszków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
Zadomowienie
|
nasturcja, strasznie współczuję Ci tych bóli. Wyborażam sobie, że to idzie zwariować z nimi. Ale za to pomyśl sobie, że przy tych bólach poród to będzie pikuś dla Ciebie
![]() Cytat:
lineczka, z tą nospą to nie chcę Cię w błąd wprowadzić. Tak mi się tylko wydaje, że kiedyś któraś tak pisała do Trele. To pewnie była nasza forumowa bogini informacji, czyli dzidzia. No, ale w sumie to racja, że jakby to miała być akcja porodowa to nospa nie powinna pomóc ![]() paulinaizabela, super, że małej wyciągnęli te rurki i kabelki - na pewno lepiej się na nią patrzy. Oby szybciutko doszła do odpowiedniej wagi i żebyś mogła jak najszybciej mieć ją przy sobie w domku. domi, czekam na zdjęcia sypialni. A co do teściowej, to ja się zgadzam z Miss Triss ![]() Ja zrobiłam sobie spacerek - pogoda nie sprzyja, ale chciałam przejść się do drogerii kupić podkład jakiś. Nie lubię tego robić bo jestem wizażowym nieukiem i nie umiem sobie sama czegoś dobrze dobrać, a chciałam coś po taniości. No, ale chyba się udało. I przyszedł do mnie w końcu ten sweter z allegro, od tego faceta co mu spór założyłam. Sweter sam w sobie fajny, więc go zostawię. Ale napisałam do sprzedającego, że liczę na zwrot kosztów przesyłki (30 zł!). Jak zwróci - wystawię mu neutralny komentarz. Jeśli nie - negatyw. Czekam na jego decyzję w tej kwestii
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-10-16 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się umówiłam na piątek do fryzjera zrobić swój cudowny odrost , i jestem już trochę posrana bo muszę iść do nowej fryzjerki - moja jest na chorobowym ![]() A ja się boję jak ktoś kogo nie znam mi włosy robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ja obchodzi gdzie sie wychodzi, gdzie sie bylo i po co i jak dlugo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a teściowej moze warto zwrócić uwage? na dłuższą mete to meczące- wiem po mojej która otwiera wszelką korespondencje itd.. :/ dziewczyny po cc. Dostałyście zastrzyki przeciwzakrzepowe?
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
mam głupie pytanie dziewczyny, czy któraś z Was czuje swoje dziecko od czasu do czasu dość nisko, bo ja czasami mam wrażenie że głową jest tuż przy spojeniu i zaraz mi wyleci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Raczkowanie
|
Jakie nudne popołudnie...
Czekam na Tż i jedziemy do moich rodziców bo wczoraj przylecieli z wakacji, ponad tydzien ich nie widziałam ![]() Nie wiem tylko jak zareaguje na ich opalenizne jak ja taka biała ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Ja tak czasem mam, do tego mnie strasznie kłuje wtedy aż musze na chwile stanąć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak położę rękę na wzgórek łonowy to czuję jak coś się przesuwa. Na podobnej wysokości masz te odczucia? ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Idę trochę poprasować, tak dawno nie prasowałam że jeszcze zapomnę jak to się robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | ||
Wtajemniczenie
|
Paula super wieści
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Lilith ja już bardzo długo mam takie wrażenie ![]() Lineczka mi gin już no-spę kazał odstawić na takim etapie ciązy, akcji to nie wyhamuje, ale łykanie nie ma już uzasadnienia medycznego |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny uspokoiłyście, bo myślałam że tylko ja tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zmienilam posciel w 5 lozkach, popralam chyba z 6 pralek, bo doszly tez koce, ugotowalam dwa obiady, umylam 14 okien. I nic ![]() ![]() beatka- nawet najlepszy laktator nie wydobedzie z ciebie wiecej mleka niz dziecko. Czasem laktatorem dziewczyny nie sciagaja ani kropelki a dziecko swoje wyciagnie. Przystawiaj mala do piersi, to najlepsze co mozesz zrobic. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-16 o 14:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a za mną masakryczna nocka, koło 23.00 ból żołądka i ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trele- szukam Twojego pisu porodu i nie widzę.. a zanim dojdę z tej 80tej strony to... pamietasz którego dnia wklejałas? ;>
![]() |
#3870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze nie chwal dnia przed zachodem słońca jeszcze coś się może zadziać......ale umyć 14 okien? ![]() A właśnie...proszę o radę. Chciałabym umyć okna ale wszyscy mi teraz odradzają..myślicie że przesadzają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.