Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 13:07   #3841
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Kochane idę coś porobić, a dokładniej to będę myła butelki na wino. Wpadnę wieczorkiem poczytać co u Was.
Trzymajcie się cieplutko w ten deszczowy, ponury dzień.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:12   #3842
basiula19
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka
Wczoraj wieczorem nadrobiłam, ale nie miałam już siły pisać...
Byliśmy u malutkiej i wszystko dobrze u niej Poodłączali jej kroplówki i od razu lepiej wygląda bez tych wenflonów i kabelków. Dostaje coraz większe porcje mleka i widać, że jej się przytyło na buźce robią się pućki, rączki i nóżki grubsze Dzisiaj ma ważenie to jutro się dowiemy ile jej przybyło Dziś zrejestrowaliśmy naszą córcię

Rybka, Magalska śliczne wasze chłopaki

Babku świetna sesja pięknie wyglądacie
super

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:16   #3843
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

mi położna radziła kłaść maluszka przy oknie by łapało promienie słoneczka

o matko... na teściową
moja ostatnio zaczęła komentować, że na fioletowo pomalowaliśmy w przedpokoju...
i w ogóle gada co mamy sobie kupić: komodę z barkiem, na ścianie namalować jakieś wzorki (bo mężowi nie podobała się ściana, a ona po prostu nie była idealnie sucha)
Trzeba by te nasze tesciowe wystrzelic w kosmos, aly by był spokój

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Pożal się, nam możesz o wszystkim powiedzieć, przynajmniej sobie ulżysz. Co do zagladania do sypialni i pytania o wszystko ile kosztowało, gdzie będzie stać itd. to jej się nie dziwię. Przecież tak naprawdę to jest jej dom i chciałaby wiedzieć co się z nim dzieje. Myślę, że nie robi tego z uszczypliwości czy złośliwości tylko po prostu interesuje się tym wszystkim.
Natomiast co do grzebania Twojej mamie w torbie z zakupami to już było przegięcie z jej strony i zachowanie zupełnie nie na miejscu.
Będąc na Twoim miejscu porozmawiałabym z nią tak sam na sam i powiedziała, że to, że mieszkacie teraz razem nie uprawnia jej do grzebania i sprawdzania Twoich prywatnych rzeczy, że szanujesz jej prywatność i nie sprawdzasz jej co ma w szafkach w swojej sypialni, dlatego prosisz, żeby uszanowała Twoja prywatność. Myślę, że teściowa tak się dobrze z Wami czuje i traktuje Cię jak córkę i dlatego pozwala sobie na takie rzeczy i zachowanie, które są normalne między rodzoną matką i córką. A zamykanie pokoju na klucz wydaje mi się bardzo złą decyzją. Teściowa na pewno odbierze to tak jakbyście nie chcieli mieć z nią nic wspólnego i odcinali się od niej.
Trzymam kciuki za spokojną, szczerą rozmowę.
A tak z innej beczki: jak się do niej zwracasz? Mówisz per Pani, po imieniu czy mamo?

Dlatego zdecydowałam, że jednak wolę go nie wkręcać, bo potem mogłabym tego żałować, ale ubaw miałabym z jego miny przedni.
Z wrastającymi włoskami sobie radzę pilingami. Na początku bardzo wrastały, ale później juz coraz mniej.
Moja teściowa jest na tyle chamska że ostatnio nawet przejrzała wszystkie moje papiery bo na czas remontu wyniosłam je do innego pokoju, zagląda do każdej półki a ja sobie nie życze takiego zachowania... Wie nawet które rzeczy już mam stare a które dopiero kupione bo półki z moimi ciuchami zna na pamięć. Sypialnia to miejsce gdzie nikt nie będzie miał prawa wejść więc klucz to idealne rozwiązanie. My jej do sypialni nie wchodzimy więc i niech ona do nas się nie pcha.
Mój mąż stwierdził oczywiście że przesadzam bo teściowa WCALE WŚCIBSKA NIE JEST nie no skądże, przecież takie grzebanie, zaglądanie i pytanie co to, na co i za ile to nie jest wścibstwo

Cytat:
Hejka
Byliśmy u malutkiej i wszystko dobrze u niej Poodłączali jej kroplówki i od razu lepiej wygląda bez tych wenflonów i kabelków. Dostaje coraz większe porcje mleka i widać, że jej się przytyło na buźce robią się pućki, rączki i nóżki grubsze Dzisiaj ma ważenie to jutro się dowiemy ile jej przybyło Dziś zrejestrowaliśmy naszą córcię

Super się czyta takie informacje
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:17   #3844
89Beatka
Wtajemniczenie

nadrobiłam na tyle ile pozwoliła mi Liwka. Więc nie pamiętam połowy.

Gratuluję dziewczyną kolejnych tygodni.

I również szybkich i bezbolesnych porodów.

Ale niech niektóre dzieciaczki się na ten świat nie spieszą

Ryba dostawiaj małego do piersi, niech nawet pociumka, a potem jak zrób mm, będziesz wiedziała ile Kacper ml wybił i to może być twój odnośnik.
Sama wiem po sobie że karmić piersią nie jest łatwo a można się szybko zniechęcić. Także głowa go góry zrób tak jak dziewczyny mówiły podaj mm, przystawiaj do piersi niech czuje mamusie i w kilka dni wszystko wróci do normy
A ta kradzież pampersów to szczyt chamstwa

Miałam coś pisać Terele ale nie wiem co i badź tu mądry
Nemosek dobrze zę z Tymkiem ok, ale was nastraszył

U mnie laktacja na słąbym poziomie mam problem ze ściągnięciem 40 ml z 2 piersi siedze i ściągam na ratu żeby Liwia miała co zjeść, zreszta zaczeła jeść takie ilości że głowa boli. W nocy wstawanie i karmienie co godzine tylko po 20 ml i koniec. Ale co robić jak głodna jest niech je.

Dziś była położna i przytyła od piątku 200 g nawet ma już drugi podbrudek żółtaczka zeszła, pepek odpadł, tylko do końca musi się podgoić.,ale niestety na języku i ustach wyszła jakaś pleśniawka i mam podawać jakiś antybiotyk.Dobrze że receptę załatwiała położna i ja po lekarzach chodzić nie musiałam.

Ide jeść i pisze dalej.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:20   #3845
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
e

zrobiłam sobie kawo-kakao z czekoladą gorzką
i jak to smakuje?Bardzo czekoladowe?
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Widzę, że stuknął mi dzisiaj 37 tydzień

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Aż mi wstyd że od kilku dni nadrabiam Was "po łebkach", mam nadzieję że wybaczycie ale na nic nie mam czasu i to nawet nie chodzi o to że mam Jaśka bo on jest naprawdę bardzo grzeczny tylko przez ten remont u nas takie zamieszanie...
Na szczęście od dzisiaj już MAMY SYPIALNIE !!! ściany już na gotowo zrobione, meble skręcone i ustawione na swoim miejscu. Zostało tylko posprzątać, poprzykręcać kilka gniazdek i powiesić firankę... Jeszcze jedna noc na tym niewygodnym łóżku (bo w sypialni musimy wywietrzyć zapach farby) i wrócimy do siebie !! .
Od wczoraj mój mąż śpi na ziemi bo nie mogłam znieść ciągłego wstawania w nocy do Jaśka, wstawałam co chwile po to żeby mu smoczka do buzi włożyć i aż mnie rana zaczęła od nowa boleć a o kręgosłupie już nawet nie wspomne
Później wstawię Wam fotki gotowej sypialni

Co najważniejsze... byliśmy z Jaśkiem u lekarza, zdrowy jak ryba Żółtaczka u wcześniaka to normalna sprawa i może ją mieć jeszcze dobre kilka tygodni... Jaśko waży już 2750g
Super, że nie ma anemii, i oby więcej tak nie straszył rodziców ani ciotek wizażowych
Cytat:
W ogóle muszę Wam troszkę ponarzekać...
Póki mieszkaliśmy z tżtem na górze nie przeszkadzało mi towarzystwo teściowej, teraz kiedy na czas remontu przenieśliśmy się na dół i mam ją 24/7 obok krew mnie zalewa... W☠☠☠☠ia mnie ta kobieta. Jest tak wścibska że mam ochotę w pewnych momentach zrzucić ją ze schodów. Włazi nam tam do sypialni co chwilę żeby sprawdzić co się dzieje, żeby zobaczyć co jest zrobione, ciągle pyta co ile kosztowało i aż ją skręca...ocenia czy tak to wszystko może być a później obgaduje do innych... Żal jej ściska bo robimy coś po swojemu i tyle kasy wydaliśmy na swoją sypialnie a nie ma nic dla niej... Najlepiej by było gdybyśmy remont jej pokoju zasponsorowali... W każdą szczelinę zagląda. Ostatnio moja mama kupiła mi żelazko żebym się teściowej nie musiała prosić i zrobiła sobie przy okazji drobne zakupy do domu i prosto z tymi zakupami przyjechała do mnie... Moja teściowa nie pytając wzięła i zaczęła szperać jej w tych zakupach, moja mama zerknęła na to co ona robi a ta z głupim uśmiechem "a tak chciałam popatrzeć co sobie kupiłaś" To jak dla mnie już była przesada - jak można komuś tak chamsko grzebać. Mam ochotę ją udusić, serio . Na szczęście ojczulek zasponsorował nam drzwi do nowej sypialni z KLUCZEM więc będę ją zamykać żeby mi tam nie "buszowała". Wyobraźcie sobie że ona z rozpędu jak ktoś do mnie dzwoni to pyta kto to był i co chciał aż ją mój tato wczoraj o☠☠☠☠☠☠☠ił że guzik ją obchodzi kto do mnie dzwoni.
Wiesz, z jednej strony jej się nie dziwię, bo to jej dom i ma prawo kontrolować jakie remonty i co się u niej urządza. Ale z drugiej strony warto byłoby wyznaczyć granice, proponuje szczerą rozmowę, bo tak to tylko będzie narastał niewidzialny konflikt między Wami i atmosfera w końcu zrobi się nieprzyjemna.
Cytat:
Hejka

Brawo dla Majeczki dzielna dziewczynka!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:23   #3846
domii29
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam napisać że dodatkowo ten klucz w drzwiach jest dla mnie wybawieniem bo szwagierka (ta co poroniła) choć wyprowadziła się dobre 5 lat temu nadal zachowuje się tak jakby tutaj mieszkała i do tej pory przyjeżdżała i grzebała mojemu TŻtowi po szafkach - nie mam pojęcia czego szukała. A jak znalazła jakieś rzeczy typu prezerwatywy czy coś to leciała do teściowej i skarżyła - tak jakbyśmy mieli z Damianem po 5 lat i jakbyśmy robili coś złego...

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-10-16 o 13:25
Stary 2013-10-16, 13:27   #3847
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane idę coś porobić, a dokładniej to będę myła butelki na wino. Wpadnę wieczorkiem poczytać co u Was.
Trzymajcie się cieplutko w ten deszczowy, ponury dzień.
U mnie słoneczko
mmmm wiinko
Cytat:
Zapomniałam Wam napisać że dodatkowo ten klucz w drzwiach jest dla mnie wybawieniem bo szwagierka (ta co poroniła) choć wyprowadziła się dobre 5 lat temu nadal zachowuje się tak jakby tutaj mieszkała i do tej pory przyjeżdżała i grzebała mojemu TŻtowi po szafkach - nie mam pojęcia czego szukała. A jak znalazła jakieś rzeczy typu prezerwatywy czy coś to leciała do teściowej i skarżyła - tak jakbyśmy mieli z Damianem po 5 lat i jakbyśmy robili coś złego...
Szwagierce bym bezogródek powiedziała żeby spadała
Stary 2013-10-16, 13:27   #3848
domii29
Zakorzenienie

Robotnicy wynieśli właśnie wszystkie klamoty z naszej sypialni więc idę sprzątać
Odezwę się później
Stary 2013-10-16, 13:33   #3849
24Kasiula24
Raczkowanie

Moją teściową też zabierzcie!
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:33   #3850
kyte
Wtajemniczenie

Szwagierka przyszła i przyniosła mi laktator ręczny z aventu leżaczek z fishera i monitor oddechu. Za monitor chce 150 zł , ciekawe za ile mi sprzeda leżaczek i laktator..
Stary 2013-10-16, 13:38   #3851
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Szwagierka przyszła i przyniosła mi laktator ręczny z aventu leżaczek z fishera i monitor oddechu. Za monitor chce 150 zł , ciekawe za ile mi sprzeda leżaczek i laktator..
A to chciałaś żeby Ci przyniosła ? Czy ona tak na siłę chce Cię uszczęśliwić ?

Paula - super wieści ! Jeszcze troszkę i zabierzecie Majeczkę do domu !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:42   #3852
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
A to chciałaś żeby Ci przyniosła ? Czy ona tak na siłę chce Cię uszczęśliwić ?

Paula - super wieści ! Jeszcze troszkę i zabierzecie Majeczkę do domu !
Hmm...no czekałam aż poda mi cene, a dziś mi po prostu przyniosła i powiedziala że cene mi napisze dzisiaj. Nie chcę wybrzydzać bo dała nam dużo ciuszków.
Stary 2013-10-16, 13:44   #3853
Kociak85
Zadomowienie

nasturcja, strasznie współczuję Ci tych bóli. Wyborażam sobie, że to idzie zwariować z nimi. Ale za to pomyśl sobie, że przy tych bólach poród to będzie pikuś dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
i gdzie tu sens? przeciez potem i tak od każdej matki żądają pieluszek i reszty
A mi się wydaje, że one później po rodzinach to rozdają, jak jakieś małe dzieci mają. Tzn. oczywiście nie wszystkie takie muszą być,a le wystarczy taka jedna na oddziale. A jak nie złapie się na gorącym uczynku to nic zrobić nie można.

lineczka, z tą nospą to nie chcę Cię w błąd wprowadzić. Tak mi się tylko wydaje, że kiedyś któraś tak pisała do Trele. To pewnie była nasza forumowa bogini informacji, czyli dzidzia. No, ale w sumie to racja, że jakby to miała być akcja porodowa to nospa nie powinna pomóc

paulinaizabela, super, że małej wyciągnęli te rurki i kabelki - na pewno lepiej się na nią patrzy. Oby szybciutko doszła do odpowiedniej wagi i żebyś mogła jak najszybciej mieć ją przy sobie w domku.

domi, czekam na zdjęcia sypialni. A co do teściowej, to ja się zgadzam z Miss Triss pewne rzeczy mogą wynikać z tego, że w końcu to w jej domu robi się remont - więc chce być na bieżąco co i jak będzie zmieniane. Grzebania w siatce Twojej mamy to nawet nie skomentuję. A co do klucza w sypialni, to również uważam, że to może lekki kwas wywołać w atmosferze w domu. Wydaje mi się, że na dłuższą metę najlepsza szczera rozmowa Waszej trójki (Ty, Damian i teściowa). Bo co, później będziecie klucze instalować w każdej szafce z Waszymi rzeczami? Niestety - takie uroki mieszkania z rodzicami.

Ja zrobiłam sobie spacerek - pogoda nie sprzyja, ale chciałam przejść się do drogerii kupić podkład jakiś. Nie lubię tego robić bo jestem wizażowym nieukiem i nie umiem sobie sama czegoś dobrze dobrać, a chciałam coś po taniości. No, ale chyba się udało.
I przyszedł do mnie w końcu ten sweter z allegro, od tego faceta co mu spór założyłam. Sweter sam w sobie fajny, więc go zostawię. Ale napisałam do sprzedającego, że liczę na zwrot kosztów przesyłki (30 zł!). Jak zwróci - wystawię mu neutralny komentarz. Jeśli nie - negatyw. Czekam na jego decyzję w tej kwestii

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-10-16 o 13:46
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:46   #3854
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Hmm...no czekałam aż poda mi cene, a dziś mi po prostu przyniosła i powiedziala że cene mi napisze dzisiaj. Nie chcę wybrzydzać bo dała nam dużo ciuszków.
Rozumiem

Ja się umówiłam na piątek do fryzjera zrobić swój cudowny odrost , i jestem już trochę posrana bo muszę iść do nowej fryzjerki - moja jest na chorobowym
A ja się boję jak ktoś kogo nie znam mi włosy robi
Stary 2013-10-16, 13:47   #3855
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba by te nasze tesciowe wystrzelic w kosmos, aly by był spokój

Moja teściowa jest na tyle chamska że ostatnio nawet przejrzała wszystkie moje papiery bo na czas remontu wyniosłam je do innego pokoju, zagląda do każdej półki a ja sobie nie życze takiego zachowania... Wie nawet które rzeczy już mam stare a które dopiero kupione bo półki z moimi ciuchami zna na pamięć. Sypialnia to miejsce gdzie nikt nie będzie miał prawa wejść więc klucz to idealne rozwiązanie. My jej do sypialni nie wchodzimy więc i niech ona do nas się nie pcha.
Mój mąż stwierdził oczywiście że przesadzam bo teściowa WCALE WŚCIBSKA NIE JEST nie no skądże, przecież takie grzebanie, zaglądanie i pytanie co to, na co i za ile to nie jest wścibstwo

Super się czyta takie informacje
oooo jestem za...
Co ja obchodzi gdzie sie wychodzi, gdzie sie bylo i po co i jak dlugo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:48   #3856
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
nasturcja, strasznie współczuję Ci tych bóli. Wyborażam sobie, że to idzie zwariować z nimi. Ale za to pomyśl sobie, że przy tych bólach poród to będzie pikuś dla Ciebie

A mi się wydaje, że one później po rodzinach to rozdają, jak jakieś małe dzieci mają. Tzn. oczywiście nie wszystkie takie muszą być,a le wystarczy taka jedna na oddziale. A jak nie złapie się na gorącym uczynku to nic zrobić nie można.

lineczka, z tą nospą to nie chcę Cię w błąd wprowadzić. Tak mi się tylko wydaje, że kiedyś któraś tak pisała do Trele. To pewnie była nasza forumowa bogini informacji, czyli dzidzia. No, ale w sumie to racja, że jakby to miała być akcja porodowa to nospa nie powinna pomóc

paulinaizabela, super, że małej wyciągnęli te rurki i kabelki - na pewno lepiej się na nią patrzy. Oby szybciutko doszła do odpowiedniej wagi i żebyś mogła jak najszybciej mieć ją przy sobie w domku.

domi, czekam na zdjęcia sypialni. A co do teściowej, to ja się zgadzam z Miss Triss pewne rzeczy mogą wynikać z tego, że w końcu to w jej domu robi się remont - więc chce być na bieżąco co i jak będzie zmieniane. Grzebania w siatce Twojej mamy to nawet nie skomentuję. A co do klucza w sypialni, to również uważam, że to może lekki kwas wywołać w atmosferze w domu. Wydaje mi się, że na dłuższą metę najlepsza szczera rozmowa Waszej trójki (Ty, Damian i teściowa). Bo co, później będziecie klucze instalować w każdej szafce z Waszymi rzeczami? Niestety - takie uroki mieszkania z rodzicami.

Ja zrobiłam sobie spacerek - pogoda nie sprzyja, ale chciałam przejść się do drogerii kupić podkład jakiś. Nie lubię tego robić bo jestem wizażowym nieukiem i nie umiem sobie sama czegoś dobrze dobrać, a chciałam coś po taniości. No, ale chyba się udało.
I przyszedł do mnie w końcu ten sweter z allegro, od tego faceta co mu spór założyłam. Sweter sam w sobie fajny, więc go zostawię. Ale napisałam do sprzedającego, że liczę na zwrot kosztów przesyłki (30 zł!). Jak zwróci - wystawię mu neutralny komentarz. Jeśli nie - negatyw. Czekam na jego decyzję w tej kwestii
I dobra decyzja, powinien się zgodzić, a jak nie to bez skrupułów wystaw negatywa
Stary 2013-10-16, 13:49   #3857
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No i dobrze zrobiłaś. To że sweter doszedł to nie znaczy że facet może się już czuć bezkarny. Ja też bym nie popuściła.
Stary 2013-10-16, 13:52   #3858
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Aż mi wstyd że od kilku dni nadrabiam Was "po łebkach", mam nadzieję że wybaczycie ale na nic nie mam czasu i to nawet nie chodzi o to że mam Jaśka bo on jest naprawdę bardzo grzeczny tylko przez ten remont u nas takie zamieszanie...
Na szczęście od dzisiaj już MAMY SYPIALNIE !!! ściany już na gotowo zrobione, meble skręcone i ustawione na swoim miejscu. Zostało tylko posprzątać, poprzykręcać kilka gniazdek i powiesić firankę... Jeszcze jedna noc na tym niewygodnym łóżku (bo w sypialni musimy wywietrzyć zapach farby) i wrócimy do siebie !! .
Od wczoraj mój mąż śpi na ziemi bo nie mogłam znieść ciągłego wstawania w nocy do Jaśka, wstawałam co chwile po to żeby mu smoczka do buzi włożyć i aż mnie rana zaczęła od nowa boleć a o kręgosłupie już nawet nie wspomne

Co najważniejsze... byliśmy z Jaśkiem u lekarza, zdrowy jak ryba Żółtaczka u wcześniaka to normalna sprawa i może ją mieć jeszcze dobre kilka tygodni... Jaśko waży już 2750g
za remont i wage JASIA

a teściowej moze warto zwrócić uwage? na dłuższą mete to meczące- wiem po mojej która otwiera wszelką korespondencje itd.. :/

dziewczyny po cc. Dostałyście zastrzyki przeciwzakrzepowe?
Stary 2013-10-16, 13:52   #3859
Lilith890502
Zakorzenienie

mam głupie pytanie dziewczyny, czy któraś z Was czuje swoje dziecko od czasu do czasu dość nisko, bo ja czasami mam wrażenie że głową jest tuż przy spojeniu i zaraz mi wyleci

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:54   #3860
24Kasiula24
Raczkowanie

Jakie nudne popołudnie...

Czekam na Tż i jedziemy do moich rodziców bo wczoraj przylecieli z wakacji, ponad tydzien ich nie widziałam

Nie wiem tylko jak zareaguje na ich opalenizne jak ja taka biała ((

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
mam głupie pytanie dziewczyny, czy któraś z Was czuje swoje dziecko od czasu do czasu dość nisko, bo ja czasami mam wrażenie że głową jest tuż przy spojeniu i zaraz mi wyleci
Ja tak czasem mam, do tego mnie strasznie kłuje wtedy aż musze na chwile stanąć..
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:56   #3861
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Ja czuję bardzo nisko czasami, ale nie mam wrażenia że mi wyleci.
Jak położę rękę na wzgórek łonowy to czuję jak coś się przesuwa. Na podobnej wysokości masz te odczucia?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Idę trochę poprasować, tak dawno nie prasowałam że jeszcze zapomnę jak to się robi
Stary 2013-10-16, 13:57   #3862
anulka2205
Wtajemniczenie

Paula super wieści

Cytat:
Dzień dobry

super, że z Jaśkiem wszystko ok

Cytat:
Rozumiem

Ja się umówiłam na piątek do fryzjera zrobić swój cudowny odrost , i jestem już trochę posrana bo muszę iść do nowej fryzjerki - moja jest na chorobowym
A ja się boję jak ktoś kogo nie znam mi włosy robi
ale to przynajmniej fryzjerka, nie wiesz co ja przezywałam, jak się pierwszy raz oddałam w ręce męzula bluza z kapturem była przyszykowana, żeby w razie co do fryzjerki lecieć

Lilith ja już bardzo długo mam takie wrażenie

Lineczka mi gin już no-spę kazał odstawić na takim etapie ciązy, akcji to nie wyhamuje, ale łykanie nie ma już uzasadnienia medycznego

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:57   #3863
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czuję bardzo nisko czasami, ale nie mam wrażenia że mi wyleci.
Jak położę rękę na wzgórek łonowy to czuję jak coś się przesuwa. Na podobnej wysokości masz te odczucia?
dokładnie mam tak samo że jak położę rękę na wzgórku to też czuję że się przesuwa

Daniel
Stary 2013-10-16, 13:59   #3864
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak mam, aż czasami mnie Tam zakłuje.
Stary 2013-10-16, 14:01   #3865
Lilith890502
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny uspokoiłyście, bo myślałam że tylko ja tak mam

Daniel
Stary 2013-10-16, 14:06   #3866
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
za remont i wage JASIA

a teściowej moze warto zwrócić uwage? na dłuższą mete to meczące- wiem po mojej która otwiera wszelką korespondencje itd.. :/

dziewczyny po cc. Dostałyście zastrzyki przeciwzakrzepowe?

tak, to te w brzuch były bodajże
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 14:17   #3867
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

Aha...z plot i ploteczek-jestem na sali z 14letnia matka,generalnie Podlamana jestem towarzystwem,tatus na oko z 16-17,przychodza znajomi tes w tym wieku,a rozmowy...oslabiajaceco reczke maja,1350 waga,w inkubatorze,wiec ja jej nie widzialam.bidulka.a ta mamusia nie wiedziala,ze jest w gole w ciazy.mimo,ze nie mam tv to normalnie mam mtv na zywo i "nastoletnie ciaze","ciaze z zaskoczenia"

Dobrego dnia kochane,dziekuje jeszcze raz za wsparcie,juz jest zdecydowanie lepiej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O bosh wspolczuje towarzystwa a temu dziecku matki..

Cytat:
Dzień dobry

A wiec to dlatego tak duzo spal na poczatku DZieci z zoltaczka sa wiecznie zmeczone.Wystawiaj mu buzie na sloneczko, ma lapac witamine D3.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

mi położna radziła kłaść maluszka przy oknie by łapało promienie słoneczka

o matko... na teściową
moja ostatnio zaczęła komentować, że na fioletowo pomalowaliśmy w przedpokoju...
i w ogóle gada co mamy sobie kupić: komodę z barkiem, na ścianie namalować jakieś wzorki (bo mężowi nie podobała się ściana, a ona po prostu nie była idealnie sucha)
Hehe, skad ja to znam. Moi tez. I chetnie pozbywaja sie swoich staroci by kupic sobie nowe a te stare nam wpychaja. Bo po co mamy wydawac pieniadze Przez kilka lat nie narzekalam na tesciow ale odkad mamy dom i sie nam do niego wpierd...laja to mam ich dosc. Szczegolnie, ze do nas czesto przyjezdzaja i zostaja np na tydzien. A to oznacza uslugiwanie im, robienie sniadan, obiadow i pieczenie ciast. Wczesniej to bylo ok, ale teraz mam prawie dwojke dzieci i o wiele mniej czasu.Ja im ostatnio powiedzialam, ze to my tu mieszkamy a nie oni, wiec nie maja sie wtracac. Ostatnio miedzy nami zgrzyta bo co chwile nie pytani daja rady, szczegolnie mojemu mezowi nie pytajac sie mnie wogole o zdanie.

Cytat:
Mialam tak przy Danielu, teraz nie, choc maly jest bardzo nisko, na usg glowke ma gleboko w kanale.

Zmienilam posciel w 5 lozkach, popralam chyba z 6 pralek, bo doszly tez koce, ugotowalam dwa obiady, umylam 14 okien. I nic W weekend trzeba zmolestowac tzeta

beatka- nawet najlepszy laktator nie wydobedzie z ciebie wiecej mleka niz dziecko. Czasem laktatorem dziewczyny nie sciagaja ani kropelki a dziecko swoje wyciagnie. Przystawiaj mala do piersi, to najlepsze co mozesz zrobic.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-16 o 14:22
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 14:20   #3868
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Brawa dla Jasia

Cytat:
Ja rozumiem, że zdarzają się takie kobietki, które przyjeżdżają na porodówkę i nie mają zupełnie nic i trzeba je czymś poratować. Zupełnie inaczej by to wyglądało gdyby np. było takie miejsce gdzie można by tj. podarować coś dla potrzebujących, albo któraś położna powiedziałaby, że jest taka i taka dziewczyna i jeśli, któraś mamusia jest chętna wesprzeć ją to ona przyjmie jakieś rzeczy. Taką sytuację rozumiem i ja sama na pewno coś bym podarował takiej dziewczynie, ale nie podoba mi się takie podkradanie po cichu.
Poprzednio tak miałam, po CC przyszła położna i zapytała czy mogłabym użyczyć np. podkładu dziewczynie z sali obok, bo niestety nic nie miała ze sobą, jej mąż miał dojechać następnego dnia, a było już po 21.00. I nie było problemu, lepiej jak zapytała niż miałaby podbierać. Ale jak synka zabierali do tego pokoiku noworodków, to po prostu wkładałam kilka sztuk pieluszek do tego wózeczka, nie zdarzyło się, żeby ktoś coś podkradał, brał bez pytania.

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
ale to przynajmniej fryzjerka, nie wiesz co ja przezywałam, jak się pierwszy raz oddałam w ręce męzula bluza z kapturem była przyszykowana, żeby w razie co do fryzjerki lecieć
odważna jesteś chociaż ja mojego mężulka też już przetestowałam, nawet kiedyś frencha mi strzelił (całkiem ładnie mu wyszło) najbardziej się tylko zgrzał jak w poprzedniej ciąży depilował mnie

a za mną masakryczna nocka, koło 23.00 ból żołądka i , zdążyłam zasnąć i koło 1.00 synek się obudził i też zwymiotował, całe szczęście, że mężuś dzisiaj jest w domku, zajął się małym w nocy a ja sobą. Wstaliśmy dziś koło 11.00 i już jest trochę lepiej, apetyt powoli wraca, na szczęście Kamilek też chyba ok, bałam się, że złapaliśmy jakiegoś wirusa.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 14:21   #3869
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
JA BEDE CHYBA KUPOWAĆ WŁASNIE ten monitor.. tzn. mama chce mi kupić..

Trele- szukam Twojego pisu porodu i nie widzę.. a zanim dojdę z tej 80tej strony to... pamietasz którego dnia wklejałas? ;>
Stary 2013-10-16, 14:22   #3870
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
O bosh wspolczuje towarzystwa a temu dziecku matki..

A wiec to dlatego tak duzo spal na poczatku DZieci z zoltaczka sa wiecznie zmeczone.Wystawiaj mu buzie na sloneczko, ma lapac witamine D3.

Hehe, skad ja to znam. Moi tez. I chetnie pozbywaja sie swoich staroci by kupic sobie nowe a te stare nam wpychaja. Bo po co mamy wydawac pieniadze Przez kilka lat nie narzekalam na tesciow ale odkad mamy dom i sie nam do niego wpierd...laja to mam ich dosc. Szczegolnie, ze do nas czesto przyjezdzaja i zostaja np na tydzien. A to oznacza uslugiwanie im, robienie sniadan, obiadow i pieczenie ciast. Wczesniej to bylo ok, ale teraz mam prawie dwojke dzieci i o wiele mniej czasu.Ja im ostatnio powiedzialam, ze to my tu mieszkamy a nie my, wiec nie maja sie wtracac. Ostatnio miedzy nami zgrzyta bo co chwile nie pytani daja rady, szczegolnie mojemu mezowi nie pytajac sie mnie wogole o zdanie.

Mialam tak przy Danielu, teraz nie, choc maly jest bardzo nisko, na usg glowke ma gleboko w kanale.

Zmienilam posciel w 5 lozkach, popralam chyba z 6 pralek, bo doszly tez koce, ugotowal dwa obiady, umylam 14 okien. I nic W weekend trzeba zmolestowac tzeta

beatka- nawet najlepszy laktator nie wydobedzie z ciebie wiecej mleka niz dziecko. Czasem laktatorem dziewczyny nie sciagaja ani kropelki a dziecko swoje wyciagnie. Przystawiaj mala do piersi, to najlepsze co mozesz zrobic.
Teściowie jak chcą to weź teściową do robienia śniadań zaangażuj i do obiadów,przecież są dorośli nie musisz im usługiwać. Dobrze że postawiłaś na swoim czasami trzeba pokazać pazurki.
Jeszcze nie chwal dnia przed zachodem słońca jeszcze coś się może zadziać......ale umyć 14 okien?
A właśnie...proszę o radę. Chciałabym umyć okna ale wszyscy mi teraz odradzają..myślicie że przesadzają?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości