Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 13:12   #4531
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
opis porodu powered by Ninka&Nenka

w nocy z poniedziałku na wtorek zaczeły sączyć mi się wody, nic nie bolałao, zadzwoniłam na moją porodówkę i powiedzieli, że jak nie ma skurczy to mam przyjechać rano.
Tak więc we wtorek pojechałam z tż do szpitala, to było dokładnie 7 dni po terminie.
W szpitalu pani położna nr1 mianowana na 'słodkopierdzącą' podpięła ktg i powiedziała, że coś tam cicho w tych wykresach ale za chwilę się poprawiło bo prawdopodobnie młoda spała. Potem poczekaliśmy chwilę na doktora. I tutaj szok masakra! Widziałam ginekologa! W Norwegii! zrobił usg, nastraszył nas, że główka za mała względem brzucha, ale brzyszła Pani ordynator, wymierzyła jeszcze raz i stwierdziła, że jest idealnie. A pan doktor polecił rozkraczyć nóżki, wsadził rączkę i stwierdził, że jest rozwarcie na 1 palec. Potem uraczyłam masażu... Bolało, ale moja desperacja była tak wielka, że dałabym sobie go zrobić wielokrotnie jeśli by miało pomóc tylko tżta szkoda bo jeszcze nic się nie zaczęło a on już po masażu zielony
Ale stwierdzam, że pomogło, pan doktÓr był skuteczny. wyszliśmy ze szpitala o 13 i zanim dojechaliśmy do domu już coś tam zaczynało kurczyć. Pojechaliśmy do księgowej załatwić conieco, stanęliśmy jeszcze do dwóch sklepów z teściami. Ja cwaniak na pewniaka za kierownicą bo tż coś tam jeszcze w papierach uzupełniał bo mieliśmy jeszcze coś wysłać. No ale już wracając ze sklepu ok 17 miałam na tyle bolesne te skurcze że raczej do jazdy autem się nie nadawałam i stanęłam na przystanku a tż się przesiadł. Rzuciłam tylko okiem na teściów z tyłu a ci zieloni ale już cieszyli papy, że coś będzie dojechaliśmy do domu, poszłam pod prysznic, położyłam się i liczę skurcze, były co jakieś 5-7 minut, dość bolesne. Zalecenie ze szpitala miałam żeby zadzwonić jak będą przez godzinę co 5 minut. No i tak zrobiłam i o 19 byliśmy na oddziele. Chcieli nas odesłać do domu bo powiedzieli, że 4cm to za parę godzin dopiero będzie ale powiedziałam, że nie będę wiedziała kiedy w końcu przyjechać. Dali nam pokój rodzinny na pełnym wypasie, mi 2 paracetamole i kazali dzwonić w razie czego. No i tym sposobem tż przekimał się na za☠☠☠istym wygodnym łóżku a ja kwiczałam całą noc przez te durne skurcze w nocy kąpałam się chyba ze 6 razy, baaaardzo mi pomagał prysznic. O 5 przyszła położna (mianowana ruską-na 100%ze wschodu), zbadała (nie pamiętam o której ile miałam rozwarcia ale ogólnie bardzo długo szło do 4 cm ) i zaprosiła do sali porodowej. A tam... łóżko, obok niego wanna, fotel skórzany rozkładany dla taty na drzemkę, radio, świeczki, ciemne rolety dla klimatu, kibelek z prysznicem z masażem no wyyypas i potem była zmiana położnych i przyszła kolejna położna mianowana Helgą i jej popierdółka czyli studentka. Zapytała czy może być przy porodzie, no jak tak na nią zalukaam to mi się wydawało, że ta dziecina ma ze 12 lat i miałam chęć odmówić no ale kij tam... Jeszcze by mi Helga niemca w łeb wypłaciła za sprzeciw
Od razu jak tylko weszłam na porodówkę to zaczęłam pytać o jakieś znieczulacze i zaproponowali mi gazik rozweselający. Powiem tak, mi pomógł, nie działa to tak że czlowiek leje ze śmiechu ale na serio odpręża. Dzięki niemu zasypiałam między skurczami jak nie były jeszcze bardzo mocne. A potem były i to o wiele mocniejsze ale zaczęłam prosić o jakieś inne znieczulenie jeszcze bo gazik przestał wystarczać i wtedy podnóżek Helki wbiła mi wenflon i co 20 minut zapodawała jakiś ekstra stuff to na serio pomagało. Ale wystarczało że młoda spóźniła się parę minut z kolejną dawką i już wyzywałam baaardzo niecenzuralne słowa po polsku, ale po reakcji widziałam, że one chyba rozumiały hehe chyba im kiedyś jacyś polacy dom malowali albo co bo z każdą moją k..wą młoda szybciej zaczynała biegać
Tż nie wiedział jak mi pomóc, biedny zestresowany (pod koniec nawet powiedział, że był tak upocony, że jak zdjął buty w domu to boazeria nam chciała uciec ze ściany ) ale bardzo się starał, a mnie troszkę bolała jego bezradność, ale przynajmniej nie krzyczałam na niego
A potem przyszła kolejna zmiana położnych chwalmy pana!!! położna najlepsza na świecie, widać, że kocha to co robi, uwielbiam kobietę. Oczywiście miała swoją studentkę ale jak ona mi się zapytała czy może być przy porodzie to tak jej miłość z oczu biła no i się zgodziłam. Potem się zastanawiałam czy to może wina leków ale tż mówił, że na serio obie od pierwszej minuty były git. No i położna zadała mistrzowskie pytanie... Kiedy ostatnio sikałam? A ja... yyyy... no i tż mnie uświadomił, że jakieś 10 godz temu a ona po cewnik, założyła mi na chwilę i spuściła ze mnie ponad 600ml moczu średnia przyjemność ale to na serio usprawniło akcję, od tej chwili już poszło szybciej, pełny pęcherz nie dawał młodej szans na ucieczkę trochę tak poleżałam jeszcze, goniły mnie żebym wstawała ale ja na serio nie miałam na to ochoty... cały dzień praktycznie na prawym boku przeleżałam. Ale w końcu mnie zmusili do pozycji... kucznej? klęcznej?... jest taka? położyli mi na łóżko taką wielką poduchę jakby sako, na niej kładłam się górną połową ciała, i klęczałam na łóżku wypięta dupą do całego towarzystwa. Nie wiem czy czaicie o co mi chodzi... http://www.qz.pl/glowna.php?dzial=ciaza&artykul=77 tak jak tutaj kobieta robi na zdjęciu 'masaż w przerwie między skurczami', tylko ona siedzi na stopach a ja klęczałam normalnie. Pani położna pytała czy wbić mi kilka igiełek dla znieczulenia a ja do tż "przekaż tej pani żeby spie.....ła" no jakoś nie miałam ochoty
No w każdym razie po kilku minutach w tej pozycji poczułam,że muszę przeć a rozwarcie było 9 cm i kazali mi czekać masakra! na szczęście chyba tylko z 5 skurczy a potem pozwolili przeć. Tż siedział koło mojej głowy na krzesełku i wszystko i tak widział, jak mała wyszła z rączką a pani ją zaczęła 'bardzo mocno wyciągać' i najlepsze jest to, że jak wyszła sama głowka to Nina zaczęła już płakać a ja w tym szoku otworzyłam oczy i tak już robiłam ostatnie parcie, i dzięki temu teraz bujam się z pękniętymi naczynkami w obu oczach jak przepity żul jakiś.
Jak młoda całkiem wyszła to podali mi ją dołem, między nogami, a ja ją wtedy ciach na ręce i leżymy Tż przeciął pępowinę i powiedział, że musi wyjść poszedł na 5 min na dwór bo stwierdził, że mu trochę słabo a wrócił zapłakany i udawał, że po nim nie widać Potem położna ze studentką debattowały nad moim łożyskiem, założyły mi szew, pani od laktacji przyszła pokazać jak to zrobić i mała już piła. Wszyscy nas zostawili i siedzieliśmy 2 godz w trójkę, sami. Potem zważyli Ninę a mnie wygonili pod prysznic, tż pilnował, żebym nie walnęła na podłogę, ale było ok, wykąpaną z córą na rękach pojechałyśmy na oddział.
Mogłabym napisać kolejną historię o pobycie w szpitalu, o tych pielęgniarkach... na oddziele jest jeden pediatra i chyba z kilkanaście pielęgniarek laktacyjnych, kobiety non stop dzwonią a te babeczki 24/na dobę uwijają się od sali do sali i pokazują, tłumaczą po 100 razy co i jak. Od jednej dostałam opiernicz że za rzadko dzwonię, bo ja dzwoniłam jak mi nie wychodziło, a norweżki dzwoniły za każdym razem jak zamierzały przystawiać dziecko, żeby położna powiedziała czy dobrze czy nie. To było suuuuper! Ogromna pomoc!

Ogólnie jeśli chodzi o poród to cieszę się trochę że mam to za sobą, ale z drugiej strony, to na serio chyba najpiękniejsze wydarzenie w życiu
A teraz się znowu poryczałam

Za każdym razem jak patrzę na to nasze dzieciątko to mam ochotę się rozryczeć jak bóbr, bo ona taka malutka i do tego cała nasza taka i wygląda jak tż... podobno oczy ma moje bo wielkie a reszta po tacie.
Na serio cały świat, myślenie i wszystko inne obraca się w jednej chwili o 180 stopni. Czuje, że ja już nic nie potrzebuję, w sensie dla siebie. Ten mały bubek wszystko już sobie podporządkował
No nie mogę więcej pisać już bo ryczę na maksa, moje hormony jeszcze nie są zbyt stabilne

To tyle dziewczynki. zdjęcie za chwile w klubie.
Normalnie leżę i leję

Fajnie, że Tż tak się wzruszył
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:12   #4532
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

u mnie jest 28 stopni, żrem winogrona, ale oho już mam zgagę...

Wypatruję wiadomośca na oncie czy urodziłam, ale nie nie

czaszka fajny opis.

nena przy Twoim sie posikałam ze śmiechu. A teraz idę zobaczyć Ninką w K.

Aha, żona TŻ szefa jest w ciązy. A dzisiaj kolega nam przyniósł ziemniaki całkiem młode, i powiedział "zjesz to może urodzisz "
Jaki jest wpływ mlodych ziemniaków na poród ? Nie mam pojęcia.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:12   #4533
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
opis porodu powered by Ninka&Nenka
czytałam z uśmiechem na twarzy, takie pozytywne emocje z tego opisu biją
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:13   #4534
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
O też mam ochotę na loda. Dzisiaj zaserwuje sobie i mężowi z bitą śmietaną (jak to zabrzmiało )
Stary 2013-10-16, 13:13   #4535
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
O też mam ochotę na loda. Dzisiaj zaserwuje sobie i mężowi z bitą śmietaną (jak to zabrzmiało )

Tytuły od Ewaci:
ano zabrzmiało

Stary 2013-10-16, 13:15   #4536
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A dzisiaj kolega nam przyniósł ziemniaki całkiem młode, i powiedział "zjesz to może urodzisz "
Jaki jest wpływ mlodych ziemniaków na poród ? Nie mam pojęcia.
Ja nie wiem jaki ma wpływ ale jak ma pomóc to leć gotować
Stary 2013-10-16, 13:17   #4537
karolson
Zakorzenienie

czaszka, nena super sie czyta

Your Angel
wielkie kciuki
przeraziło mnie ze jakas doktorka czopek z paracetamolem i do domu, dobrze ze tego nie "olaliście" kurcze jest dobrze a tu nagle ciach

nena mialam napisac i po ciążowy budyń zapomniał. mialas z pecherzem dokładnie ta samą akcje co ja.. no wychodzi na to ze nieda się urodzić z pełnym pecherzem

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-10-16 o 13:28
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 13:19   #4538
nena_milka
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny
idę conieco upuścić z cyca
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:19   #4539
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jaki ma wpływ ale jak ma pomóc to leć gotować
zjadłam hamburgera i winogrona, i więcej nie dam rady, ale jutro owszem zjem.

ten kolega to Ukrainiec, więc może u nich jakieś inne sposoby na wywołanie porodu.

Stary 2013-10-16, 13:19   #4540
gorgulek
Zakorzenienie

Lecę na spacer znów i po córcię do przedszkola.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zjadłam hamburgera i winogrona, i więcej nie dam rady, ale jutro owszem zjem.

ten kolega to Ukrainiec, więc może u nich jakieś inne sposoby na wywołanie porodu.
Wypytaj
Stary 2013-10-16, 13:20   #4541
misia332
Zakorzenienie

papuga co tam u Ciebie ? Jak sobie radzisz ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 13:21   #4542
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Czaszka, Nena świetne opisy. Płaczę ze śmiechu. A na tekst o boazerii i Heldze to mało nie popuściłam
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:24   #4543
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Miałam robić racuchy, ale może w takim razie zrobię placki ziemniaczane
Moje stare, ale może jakoś podołają

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:30   #4544
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a moze nie przybierał na KP. Kaska nie wkrecaj sobie jakis histori.
Kazde dziecko jest inne
Jezeli karmie przez 1,5 h i słysze ze ssa i lyka a potem zjada 60 mm to glowa muru nie przebijesz jedne dzieci jedza 15 min i sie najadaja inne nie zarloczki i co bedziesz sie zapierac i głodzic??
dobra, już nie męczę buły

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
angel
Musisz być silna. Mój synek miał punkcje 2 razy. To nieprzyjemne badanie, ale pomyśl że taki niemowlak przynajmniej nic nie pamieta. Pociesze cie, że moj Adam ma jutro badanie i ma nie jeść 5h przed, w dodatku bedzie jechał karetka do innego miasta. Juz się stresuje jak on to zniesie. Takze nie jesteś sama. W domu od porodu nawet nie byliśmy.
kciuki za zdrówko maluszka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:32   #4545
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Bo chciałam całkowicie nabiał wyeliminować ale mi chyba nie wyjdzie...

W sumie chyba go brzuszek po tym avocado nie boli więc będę jadła od czasu do czasu.

O ten http://www.mosquito-sklep.pl/pl/kurt...kapturem.html# Widziałam go gdzieś na blogu i super wyglądał, ale on chyba nie dla mnie.

Jem jagodowy i z czarnej porzeczki

Jejku biedny Twój maluszek.
Wszystko będzie dobrze, zobaczysz

No dobrze czasem wagę skontrolować

Była u mnie położna i opowiedziałam o naszych kupkach, że są sporadycznie i nie takie zielone, tylko żółto-zielone i dała mi zielone światło na nabiał. Sporadyczne mogą być. Tylko uważać w razie co z mlekiem i serem żółtym - nie przesadzać z ilością po prostu. Tak więc... nadal będę jadła twaróg, serki wiejskie i jog.nat.
A zwykle mleko zastąpię tym bez laktozy z lidla

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Dobrze Sól nawilża śluzówkę.

Ja w szpitalu chodziłam w dresach a na noc normalnie piżama.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Właśnie zjadłam mannę na tym mleku lidlowskim dobra była
Śliczny,ale jednak jesienny

Hmmm już się nie mogę doczekać tego mleka!!
Może budyń na nim też przejdzie?Mam okropną ochotę.

Cytat:
i tutaj mam newsa, mi zszedł po porodzie serio! nawet sobie sprawy nie zdawałam, jakie wszystko tam było nabrzmiałe i ukrwione już. Podobno nawet żylaczka na wardze miałam a nie wiedziałam a dzień po porodzie jak ręką odjął, hem się schował, pipka wróciła kolorem i kształtem mniej więcej i nawet dziąsła przestały mi krwawić

Tż pojechał z 'moją mamusią' na zakupy ja mu współczuję mój tata na rybach, młoda śpi a ja będę kończyć opis porodu zara bedzie
Nooo bez kitu.Ja aż nie poznałam mojej pussy po porodzie, wróciła do normalnych rozmiarów i jakaś taka obca się zrobiła

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej
donoszę że w nocy odpadł nam kikut w 9 dobie

jak mam takie http://allegro.pl/tommee-tippee-oslo...621091934.html
stosuję na jedną pierś bo mam tam płaską brodawkę i są ok

Matall zuch dziewczyna z Ciebie, podziwam Cię i trzymam za Was kciuki, dużo mocy Kochana

a jaką miał najniższą wagę ? lekarz mówił mi że od najniższej przez miesiąc przyrost w normie od 500g do 1kg także rozstrzał spory

nie martw się, chcą dobrze, pamiętają o Tobie i też czekają na Maleństwo

cięta riposta ,szacun

ja to sama mówię Michasiowi że ma matkę wariatkę ,co chwila jak skończy się jedno zmartwienie,wymyślam kolejne
teraz czytając Twojego posta ,myślę a jak poznać że nie dojadł także tego ...

a co dziś fajnego w dacie 16-10-2013 ? wybór papieża ?
Podobno inaczej się na to patrzy przy kp i mm.

Data dobra, bo dzisiejsza. Ale ciii...chciałam je zmobilizować

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja przed chwilką czyściłam mojemu (nie ma kataru) i prysnęłam wodą w oba otworki i wsio. Mam Marimer niebieski i tam jest napisane, żeby nie oczyszczać noska po aplikacji wody, żeby przedłużyć działanie roztworu.

1. Przecież nie można owoców leśnych
2. Jutro idziemy się zważyć do przychodni ale bez wizyty u pediatry.
3. To i ja kupię to mleko

Można jagody i borówki, tak czytałam
Nie można malin i np. wiśni też nie.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:36   #4546
policzanka
Wtajemniczenie

Hej!
Czuje w kosciach ze dzis ,badz jutro ktoras z Was kochane brzuchatki urodzi
Nena i Czaszka-opisy przepiekne!Normalnie sie poryczałam czytając!

My własnie po szczepieniu na zółtaczke.Mała przeszla zdecydowanie lepiej jak poprzednim razem.Była tez dzis wazona.Okazuje sie ze mimo tego ze tak mało je(przewaznie 50,60ml)przybiera na wadze.Na dzien dzisiejszy wazy 5685gr.Za kazdym razem mam strach w oczach jak mi ja ważą bo boje się ze nie przybiera..czyWasze dzieci tez maja takie dni ze tak mało jedzĄ?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:38   #4547
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Można jagody i borówki, tak czytałam
Są bardzo dobre na żołądek
Stary 2013-10-16, 13:46   #4548
papuga_69
Zakorzenienie

witam

Dziewczyny głupia i zarazem śmieszna sprawa, mianowicie wspominałam już że nadal męczą mnie te upławy z piczy no i tak męczyły męczyły i nagle 5 dni temu pojawiło się więcej krwi i skrzepów no i teraz ja zastanawiam się czy to aby nie okres tylko że nie jestem pewna.. zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki a teraz nic, jedynie boli mnie nieco w krzyżu ale nie wiem czy to od tego nieudanego zzo czy co Jutro ide do gina i wyjde na debila jak powiem że "nie wiem" czy mam okres co mam czynić?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:46   #4549
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
angel
Musisz być silna. Mój synek miał punkcje 2 razy. To nieprzyjemne badanie, ale pomyśl że taki niemowlak przynajmniej nic nie pamieta. Pociesze cie, że moj Adam ma jutro badanie i ma nie jeść 5h przed, w dodatku bedzie jechał karetka do innego miasta. Juz się stresuje jak on to zniesie. Takze nie jesteś sama. W domu od porodu nawet nie byliśmy.
o mamo... kochana zdrowka dla was! co sie dzieje ze tak dlugo was trzymaja ?

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

My własnie po szczepieniu na zółtaczke.Mała przeszla zdecydowanie lepiej jak poprzednim razem.Była tez dzis wazona.Okazuje sie ze mimo tego ze tak mało je(przewaznie 50,60ml)przybiera na wadze.Na dzien dzisiejszy wazy 5685gr.Za kazdym razem mam strach w oczach jak mi ja ważą bo boje się ze nie przybiera..czyWasze dzieci tez maja takie dni ze tak mało jedzĄ?
super ze po szczepieniu dobrze moja miala wczoraj na zoltaczke i pneumo, po powrocie do domu troche pospala ale pozniej to byl lament az do kapieli

co do jedzenia to moja od jakichs 2 tyg tak malo je. jak zje 120 ml to swieto a tyle wczesniej jadala. teraz robie jej 90 ml to rzadko kiedy zje calosc, zazwyczaj 50-70 ml no ale poki co dobrze przybiera. 16 litopada nastepne wazenie to zobaczymy ile do tego czasu jej przybedzie, chociaz moze w miedzy czasie pojde ja zwazyc, zobacze jeszcze.

nena, czaszka super opisy porodow!! usmialam sie jak nigdy hehe.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 13:48   #4550
papuga_69
Zakorzenienie

nena, czaszka super opisy. nena niezły wypas z tymi świeczkami na porodówce, prawie jak w spa ;]

Angel smutne że maluszek będzie musiał się tyle nacierpieć. Małe dzieciątka na szczęście szybko zapominają. Cholerne rota skąd się to diabelstwo przyplątało..

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2013-10-16 o 13:50
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:48   #4551
matallewar
Zakorzenienie

Założyłam tą sondę, jak coś, to po prostu głosujcie na tytuł misi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:55   #4552
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

co do jedzenia to moja od jakichs 2 tyg tak malo je. jak zje 120 ml to swieto a tyle wczesniej jadala. teraz robie jej 90 ml to rzadko kiedy zje calosc, zazwyczaj 50-70 ml no ale poki co dobrze przybiera. 16 litopada nastepne wazenie to zobaczymy ile do tego czasu jej przybedzie, chociaz moze w miedzy czasie pojde ja zwazyc, zobacze jeszcze.
Wszystkie jestesmy na tym samym etapie - 8 tydzień więc ja zwalam to że Fifi mniej je na skok
Stary 2013-10-16, 13:57   #4553
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
czyWasze dzieci tez maja takie dni ze tak mało jedzĄ?
nie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 13:58   #4554
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Założyłam tą sondę, jak coś, to po prostu głosujcie na tytuł misi

UPSSS..Zagłosowałam zanim przeczytałam Twoj wpis.. nie wiem czy to był akurat Misi tytuł..

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Wszystkie jestesmy na tym samym etapie - 8 tydzień więc ja zwalam to że Fifi mniej je na skok
No dobrze to i ja sobie tez tak zaczne tlumaczyc
Stary 2013-10-16, 14:00   #4555
karolson
Zakorzenienie

Czy możliwe ze od bujania leżaczka bujaczka prawą nogą wyrobią mi się większe mięśnie łydki Myśle nad czymś co się będzie samo bujać... a tak się zapierałam.

A wogóle budyń po ciążowy doliczył się dziś że zostało mi 5 kilo, a nie 9 do wagi z przed ciąży, ale idzie opornie.... wogóle niemoge już patrzeć na wode.... jak było ciepło to jakoś szła, a teraz zmuszam sie ble...

Obiad -> warzywa na patelnie, a TŻ jedzie po pracy na kebaba...

Ide zobaczyć skład warzyw Hortexu mam jakieś dwa rodzaje
Stary 2013-10-16, 14:00   #4556
your Angel
czyli Endżi

Opisy porodów poczytam na deser

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
witam

Dziewczyny głupia i zarazem śmieszna sprawa, mianowicie wspominałam już że nadal męczą mnie te upławy z piczy no i tak męczyły męczyły i nagle 5 dni temu pojawiło się więcej krwi i skrzepów no i teraz ja zastanawiam się czy to aby nie okres tylko że nie jestem pewna.. zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki a teraz nic, jedynie boli mnie nieco w krzyżu ale nie wiem czy to od tego nieudanego zzo czy co Jutro ide do gina i wyjde na debila jak powiem że "nie wiem" czy mam okres co mam czynić?
Papugo, a Ty karmisz piersią? Dopóki się karmi, to okresu być nie powinno.

Ja jestem w 6 tygodniu połogu a dalej krwawię Ocipieć można, za przeproszeniem

Szybko donoszę, że już po krzyku Maluszek jest dzielny jak diabli, jestem z niego strasznie dumna. Przed zabiegiem uspokoiliśmy go, wynosiliśmy na rękach, praktycznie już zasnął. Jak wrócił o 12:30, tak śpi do teraz- dla niego to jest jakiś rekord normalnie. Na 15 mamy pozwolenie na karmienie i podniesienie z pozycji leżącej

Wkrewiło mnie tylko to, że to wszystko na marne Dwie lekarki próbowały pobrać ten płyn, robiły dwa wkłucia, ale im się nie udało zrobić tego dobrze Naruszyły naczynia krwionośne, pojawiła się krew i dupa zbita.
Kruszek bierze tak mocne antybiotyki (jakieś tam nowej generacji) więc nawet gdyby coś w tym płynie rdzeniowym było, to powinno zostać zaleczone więc nie ma tragedii. Jestem tylko zła, że tyle cierpienia i stresu maluszka i po hugo to wszystko

A wyjdziemy na 10-14 dobę...
Stary 2013-10-16, 14:02   #4557
misia332
Zakorzenienie

ciekawe, która teraz pierwsza zacznie rodzić....

Stary 2013-10-16, 14:03   #4558
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
o mamo... kochana zdrowka dla was! co sie dzieje ze tak dlugo was trzymaja ?

super ze po szczepieniu dobrze moja miala wczoraj na zoltaczke i pneumo, po powrocie do domu troche pospala ale pozniej to byl lament az do kapieli

nena, czaszka super opisy porodow!! usmialam sie jak nigdy hehe.
No to tak samo jest u mnie z tym jedzeniem.Moze faktycznie tak jak Karolson mowi jest to skok.
Bajko a ten Twoj bujaczek to ma funkcje automatycznego bujania?
Stary 2013-10-16, 14:04   #4559
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
witam

Legenda głosi, że bóle przechodzą po dziecku
Pamiętam jak dziś, kiedy zakonnica w szkole opowiadała nam w babskim gronie, jak raz poszła po cywilnemu, żeby jej lekarz coś na te bóle poradził. To jej powiedział, że po pierwszym dziecku przejdzie

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 14:04   #4560
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
moje dziecko od 2 dni cos dziwnego kombinujr, odpycha sie nogami lezac na brzuchu i przesuwa sie jak dzdzownixa albo raczej slimak bo zosyawia slad ze sliny tlumacze jej ze zeby sie poriszac musi podniesc glowe brzuch badz tylek a ta tylko nogami i kuper dp gory
To normalne, że dzieci najpierw dupkę podnoszą

Cytat:
UPSSS..Zagłosowałam zanim przeczytałam Twoj wpis.. nie wiem czy to był akurat Misi tytuł..

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

No dobrze to i ja sobie tez tak zaczne tlumaczyc
A to nie szkodzi, to był apel do tych dziewczyn, które chciały, żeby nie było sondy, tylko żeby był tytuł misi

Cytat:
Czy możliwe ze od bujania leżaczka bujaczka prawą nogą wyrobią mi się większe mięśnie łydki Myśle nad czymś co się będzie samo bujać... a tak się zapierałam.

A wogóle budyń po ciążowy doliczył się dziś że zostało mi 5 kilo, a nie 9 do wagi z przed ciąży, ale idzie opornie.... wogóle niemoge już patrzeć na wode.... jak było ciepło to jakoś szła, a teraz zmuszam sie ble...

Obiad -> warzywa na patelnie, a TŻ jedzie po pracy na kebaba...

Ide zobaczyć skład warzyw Hortexu mam jakieś dwa rodzaje
Ale spada. Mi nadal 9 kg zostało i nijak się nie rusza, a przecież dietę mam obowiązkowo, bo kp. Nie objadam się, chodzę na spacery. I ani drgnie. Chyba muszę poczekać do końca kp i potem dieta. A na razie porzeźbię ciało, jak gin pozwoli, to chociaż pod tkanką tłuszczową będą mieśnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości