Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 14:53   #151
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Bardzo kosmetycznie, IPA po barwniku, zmienili to jakoś z rok temu ponoć

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Laski, chcę coś do wcierania w skórę głowy - wcierkę, odżywkę, maskę, byle nie olej i chciałabym coś kupnego.

Pomożecie?
ja od siebie polecam Jantar, ale pewnie już miałaś

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
heeej wbijam na chwilę za namową Edzi
heeeej

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Teraz zrzuciłam sobie stojak na ręcznik papierowy na stopę. Nie mogę zgiąć palucha
bidoku

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Miałam wrócić o 20 a wróciłam o 14.30 z wykładu na wykład odwoływali nam kolejne zajęcia później został już tylko przedmiot swobodnego wyboru - wykład na który musiałam czekać prawie 2h + kolejną h na pks zatem zwątpiłam i wróciłam do domu, koleżanka miała mnie wpisać jakby coo

Ogólnie mam pytanie do studentek. Dziś zaproponowali nam udział w projekcie unijnym. Ma polegać na kilkumiesięcznym przygotowaniem do praktyk i kończyć się praktykami w jakiejś szkole która wcześniej podejmie "współpracę" w ramach tego projektu. My jako studenci natomiast mamy dostać 5 certyfikatów z tego semestralnego kursu (ma tam być kilka różnych), które podobno będą nadawać się do późniejszego CV.
Zmierzając do sedna, czy warto wziąć w czymś takim udział?

Ooo to i moja zmora po prostu teraz przy tych mżawkach i mgłach wyglądam jak pudelek
wzięłabym udział

halb Twój kolor

edytah10 ładne są

obiad zjedzony, niedługo wpada koleżanka ...

dzisiaj rano wysłałam CV do kancelarii i przed chwilą dzwonili- w piątek mam rozmowę
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 14:55   #152
izaa29
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43293660]
wzięłabym udział
dzisiaj rano wysłałam CV do kancelarii i przed chwilą dzwonili- w piątek mam rozmowę [/QUOTE]

Właśnie intensywnie się nad tym zastanawiam teraz zaczyna się 5 cykl zimą, jednak nie uśmiecha mi się to ze względu na te dojazdy pksem, ale w drugim sem od lutego ma wystartować 6 cykl i w tym bym może i wzięła udział tylko muszę wysłać smsa aby babeczka mnie zapisała na liste

Trzymam kciuki !

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2013-10-16 o 14:58
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 15:11   #153
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
heeej wbijam na chwilę za namową Edzi
Spacerowałaś dziś Urzędniczą? Bo jak tak, to na pewno szłam za Tobą
Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Bardzo nie tak. Od wakacji włosy mi się zaczęły plątać. Najpierw umiarkowanie, teraz codziennie rozczesuję zalążki dredów. Mam pewną teorię, i na wszelki wypadek odstawiłam winowajcę dwa mycia temu, ale nie jestem pewna - nie mam pojęcia, co w TYM CZYMŚ mogłoby zrobić mi taką krzywdę. Macie jakiś pomysł?
Gwoli ścisłości, cały czas olejuję regularnie przed każdym myciem (olej+odżywka/maska), równowagę proteinow0-emolientową trzymam jak trzymałam (tzn. jak umiem ), zawsze maska po myciu, często z olejem i skrobią, myję Hegronem/alterrą parfumfrei, rypię raz na miesiąc Barwą. Żadnych nowych kosmetyków na dłużej do pielęgnacji nie wprowadzałam (w sensie zdarzyło się raz czy dwa coś nowego ciapnąć, ale ogólnie denkuję). Włosobolesna zagadka z tymi kołtunami. Jedyna prawidłowość jest taka, że przy samej skórze głowy się nie kołtunią (chyba, że na karku).
Amodimethicone
Cytat:
Ogólnie mam pytanie do studentek. Dziś zaproponowali nam udział w projekcie unijnym. Ma polegać na kilkumiesięcznym przygotowaniem do praktyk i kończyć się praktykami w jakiejś szkole która wcześniej podejmie "współpracę" w ramach tego projektu. My jako studenci natomiast mamy dostać 5 certyfikatów z tego semestralnego kursu (ma tam być kilka różnych), które podobno będą nadawać się do późniejszego CV.
Nie ma się nad czym zastanawiać, tylko brać udział
Cytat:
Właśnie intensywnie się nad tym zastanawiam teraz zaczyna się 5 cykl zimą, jednak nie uśmiecha mi się to ze względu na te dojazdy pksem, ale w drugim sem od lutego ma wystartować 6 cykl i w tym bym może i wzięła udział tylko muszę wysłać smsa aby babeczka mnie zapisała na liste
Warto
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 15:31   #154
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma się nad czym zastanawiać, tylko brać udział
Warto
Zatem zapisuję się i wysyłam pani sesemeska
Dziękuję
Stary 2013-10-16, 15:32   #155
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Melduję że wtarłam kozieradkę

Co za dzień, padam na ryjek, a robotę i tak musiałam wziąć do domu i zaraz się za nią zabieram
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 15:41   #156
Scarrabeo
Zakorzenienie

Halb, jest moc!

A u mnie dzisiaj tropikalne huragany, aż ujawnił mi się Pan Wąs.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 15:48   #157
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Coś bym zjadła, ale nie wiem co.. bo mi niedobrze
Np skrzydełka z grilla, mmm...
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 15:51   #158
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarrabeo Pokaż wiadomość

a u mnie dzisiaj tropikalne huragany, aż ujawnił mi się pan wąs.

:d
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:35   #159
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Amodimethicone
Możesz mi wyjaśnić mechanizm tego działania?

Dziękuję za wszystkie komplementy.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:55   #160
Inkus97
Rozeznanie

Co za dzień Mam ochotę wypić wino ( tak, jestem nieletnia, ale wszystko jest dla ludzi przecież ) i iść spać, najlepiej zapaść w taki sen zimowy jak niedźwiedzie

Dlaczego mężczyznę jest tak ciężko rozszyfrować? Po jaką chol.erę robił jakąkolwiek nadzieje, podchodził, rozmawiał..zachowywał się tak, jakby mu choć odrobinę zależało skoro dzisiaj przed szkołą ujrzałam cudowny widok: On i jego była idący do jej domu, a następnie jadący razem na siłownie? Jeszcze kilkanaście dni temu to mnie proponował wspólne "wycieczki" na siłownie No i co ja mam sądzić? Jestem taka głupiutka, że jeśli ktoś mi wpadnie w oko to ciężko żeby o nim zapomnieć, szczególnie gdy widzę go codziennie w szkole, a dodatkowo na siłowni. Czy on próbuje wzbudzić we mnie zazdrość? Ja mam chore serce, nie mogę się denerwować

Na całe szczęście nie mam żadnych lekcji zadanych na jutro, mogę wreszcie odpocząć i rozszyfrować kilka życiowych zagadek. A w ramach odpoczynku, maluję paznokcie i słucham piosenki, która niesamowicie poprawia mi humor pomimo tego, że kompletnie nie wiem o czym ona mówi
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:59   #161
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam wrócić o 20 a wróciłam o 14.30 z wykładu na wykład odwoływali nam kolejne zajęcia później został już tylko przedmiot swobodnego wyboru - wykład na który musiałam czekać prawie 2h + kolejną h na pks zatem zwątpiłam i wróciłam do domu, koleżanka miała mnie wpisać jakby coo

Ooo to i moja zmora po prostu teraz przy tych mżawkach i mgłach wyglądam jak pudelek
jeśli tylko nie wymaga to od Ciebie nakładów finansowych i dużych czasowych, to ja bym brała, zawsze fajne doświadczenie

uff, wróciłam z podręcznikami na ten rok, zapakowałam całą walizkę na kółkach
a teraz do biblioteki na naukę...

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 17:05   #162
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
jeśli tylko nie wymaga to od Ciebie nakładów finansowych i dużych czasowych, to ja bym brała, zawsze fajne doświadczenie

uff, wróciłam z podręcznikami na ten rok, zapakowałam całą walizkę na kółkach
a teraz do biblioteki na naukę...
Czasowo może trochę wymagać bo to jednak będzie dzień bądź dwa dni weekendu przez cały semestr i później kilkadziesiąt godzin praktyk, no nic na razie się zapisałam ale z tego co wiem można się wypisać Aktualnie czekam na maila, w którym będzie coś więcej o tych certyfikatach
Stary 2013-10-16, 17:09   #163
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Czasowo może trochę wymagać bo to jednak będzie dzień bądź dwa dni weekendu przez cały semestr i później kilkadziesiąt godzin praktyk, no nic na razie się zapisałam ale z tego co wiem można się wypisać Aktualnie czekam na maila, w którym będzie coś więcej o tych certyfikatach
no to czasu dużo na to poświęcisz. w takim razie czekaj na szczegóły i zdecyduj czy warto

o kurde, napisałam najwięcej postów w tym wątku ale biorąc pod uwagę że teraz wychodzę i wrócę o 22, to pewnie długo się na szczycie nie utrzymam

Edytowane przez deszczowypies
Czas edycji: 2013-10-16 o 17:10
deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 17:15   #164
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Hej

Cytat:
Ooo, kogo ja widzę. Fajnie, że wróciłaś i mam nadzieję, że na dłużej niż chwilę.
Też czekam na foto pięknych blondasów.

a twoje ogniste jak zwykle zachwycają
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43293660]

heeeej

dzisiaj rano wysłałam CV do kancelarii i przed chwilą dzwonili- w piątek mam rozmowę [/QUOTE]

trzymam kciuki za rozmowę
Cytat:
Spacerowałaś dziś Urzędniczą? Bo jak tak, to na pewno szłam za Tobą
nie dzisiaj mnie tam nie było

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 17:29   #165
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

patka
Stary 2013-10-16, 17:41   #166
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
no to czasu dużo na to poświęcisz. w takim razie czekaj na szczegóły i zdecyduj czy warto
dostałam szczegóły i prawdopodobnie jutro się z tego wypiszę Miałam dostać super hiper pomocny certyfikat, w szczegółach dostałam wyjaśnienie i szablon takiego certyfikatu, a tam druk z worda z napisem zaświadczenie pod spodem kropkowane pole na imię i nazwisko i dalej że ukończyłam szkolenie pt: Metodyka ......(a ten przedmiot mam mieć i tak na 3 roku) i znaczek unijny. Zbulwersowałam się bo raczej ten papierek mi w niczym nie pomoże a poświęcę mu połowę mojego wolnego czasu jutro mam to jeszcze omówić ze znajomą z którą się zapisałam
Stary 2013-10-16, 17:54   #167
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Żaden. Firma ta nie cieszy się estymą wśród osób z płytko unaczynioną skórą. Piszesz, że taką masz.
Jeśli kremy BB to prawdziwe. Z tym, że one bardzo marnie kryją i są "suche". Jest na Wizażu wątek, na którym dziewczyny skrzykują się na wspólne zakupy (próbki lub pełnowymiarowe).
Jeśli masz sucha skórę, to co ma Ci matować ?
A że miłością odwzajemnioną do podkładów PAESE pałam, proszę bardzo :
PAESE - Specjalistyczny Podkład Pielęgnujący Matujący do cery tłustej i mieszanej. O konsystencji musu i dla suchej skóry raczej nie nadaje się. Ale Ty chcesz zmatowienia.
Jest też i taki: Specjalistyczny Podkład Nawilżający do skóry suchej, ale on tak nie matowi.
PAESE, Lush Velvet. Ten też matuje, wystarczająco kryje i jest nietłusty. Jest bardzo lekki.
Ja, z moją suchą i naczynkową skórą, używam : PAESE - Long Cover Fluid. Treściwy, znakomicie kryje i bardziej nie wysusza. No i ja lubię się świecić.
Pęta mi się po domu flaszka tego Lush Velvet. Do niczego nieprzydatna . Kupiłam, ale dla mnie niepasujący konsystencją. Zbyt mało treściwy. Jak chcesz mogę Ci próbasa podesłać. Co prawda kolor to nie "porcelana", a ciemniejszy - "opalony", ale konsystencję i jakość pomacasz.
O, dziękuję za cenne informację, zaraz się za nimi rozglądnę i poczytam

Cytat:
Bolą mnie dziąsła na samym końcu za dolnymi zębami. Zwłaszcza przy jedzeniu :rycze-smarkam
ooo idą ósemeczki, współczuję Ci mi wychodzą wszystkie cztery na raz już od roku czasami jest spokój, a czasami boli jak cholera
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:04   #168
blondynaaa_91
Rozeznanie

halbtrocken zacytuję tutaj kogoś wcześniej "JEST MOC!"
Podetnij trochę końce i na pewno odżyją

Pogoda nie sprzyjała dzisiaj włosom
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:14   #169
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
halbtrocken zacytuję tutaj kogoś wcześniej "JEST MOC!"
Podetnij trochę końce i na pewno odżyją

Pogoda nie sprzyjała dzisiaj włosom
Dlatego cały dzień biegałam w koku i rozpuściłam tylko wtedy, gdy byłam już w budynku instytutu. I usłyszałam kolejny włosowy komplement
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 18:17   #170
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Wróciłam właśnie z płaczem z rossa. Zmienili skład Alterry Parfumfrei. M.in. dodali SCS. I koniec mojego kochanego myjadła.

Z braku laku nabyłam szampon BD - też chyba zmienili skład (kojarzy mi się, że poprzedni miał Cocamidopropyl Betaine jako pierwszy detergent, a teraz widzę Lauryl Glucoside - ktoś potwierdzi/obali tezę o zmianie składu?). Mam nadzieję, że jakoś się sprawdzi, bo jak nie...

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:24   #171
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:

a twoje ogniste jak zwykle zachwycają

trzymam kciuki za rozmowę

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
patka

Cytat:
dostałam szczegóły i prawdopodobnie jutro się z tego wypiszę Miałam dostać super hiper pomocny certyfikat, w szczegółach dostałam wyjaśnienie i szablon takiego certyfikatu, a tam druk z worda z napisem zaświadczenie pod spodem kropkowane pole na imię i nazwisko i dalej że ukończyłam szkolenie pt: Metodyka ......(a ten przedmiot mam mieć i tak na 3 roku) i znaczek unijny. Zbulwersowałam się bo raczej ten papierek mi w niczym nie pomoże a poświęcę mu połowę mojego wolnego czasu jutro mam to jeszcze omówić ze znajomą z którą się zapisałam
o matko, kurde szkoda, że tak wyszło
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:29   #172
izaa29
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43296868]
o matko, kurde szkoda, że tak wyszło [/QUOTE]

Szkoda, gdyż z opowiadań na prawdę fajnie to wyglądało, wydawało się coś wnosić do tego doświadczenia i cv a tu : Właśnie zaraz będę dyskutować na ten temat z TŻ i chyba zrezygnuję, bo to taki zwykłe zaświadczenie o udziale w szkoleniu, które jest najzwyklejszym wykładem.. gdyby to zaświadczenie chociaż jakoś wyglądało.. a to wygląda jak dyplom ukończenia przedszkola na prawdę..

Zaszaleję i dziś znów umyję włosy, gdyż w piątek się farbuję, a jutro nie będę miała czasu gdyż później wpada TŻ
Myślę co by tu rzucić jako d/s ale chyba pójdzie oleo

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2013-10-16 o 18:30
Stary 2013-10-16, 18:33   #173
miranda122
Zakorzenienie

Zapraszam na nową notkę

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:44   #174
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Ja ostatnio w Katowicach widziałam dziewczynę straaaasznie podobną do Mońka
Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
ooo idą ósemeczki, współczuję Ci mi wychodzą wszystkie cztery na raz już od roku czasami jest spokój, a czasami boli jak cholera
Mnie na razie dwie, ale teraz aż pulsują
Cytat:
Z braku laku nabyłam szampon BD - też chyba zmienili skład (kojarzy mi się, że poprzedni miał Cocamidopropyl Betaine jako pierwszy detergent, a teraz widzę Lauryl Glucoside - ktoś potwierdzi/obali tezę o zmianie składu?). Mam nadzieję, że jakoś się sprawdzi, bo jak nie...
Nie mów Dobrze, że służy mi płyn do kąpieli, inaczej musiałabym szukać innego myjadła.
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
A u mnie dzisiaj tropikalne huragany, aż ujawnił mi się Pan Wąs.
Uwielbiam go

Muszę wyrabiać nowe okulary, w jednym oku cofnął mi się astygmatyzm i nadal mam mały stan zapalny, a te ósemki za chwilę sobie wydrapię; aż dostałam gorączki.
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:44   #175
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Masz za ładne dłonie. Nie lubię Cię.

Cytat:
Uwielbiam go

Muszę wyrabiać nowe okulary, w jednym oku cofnął mi się astygmatyzm i nadal mam mały stan zapalny, a te ósemki za chwilę sobie wydrapię; aż dostałam gorączki.
Bardzo śmieszne.

To chyba dobrze, że się cofnął? Czy nie?

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-10-16 o 18:46
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:48   #176
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Masz za ładne dłonie. Nie lubię Cię.
Co w nich ładnego?

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:51   #177
izaa29
Zakorzenienie

Miranda Widziałam wpis podoba mi się mani
Stary 2013-10-16, 18:52   #178
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

halb mogę Ci odleweczkę hippa podarować jakby coś

co do zębów mądrości to moja czasem wyłażą nadal
a na zakończenie 1 klasy liceum jeden jak zaczął to mi pół gęby spuchło
Stary 2013-10-16, 18:53   #179
EdizA
Zakorzenienie

Jestem
Wyjechałam z domu po 6, dopiero wróciłam, padam na twarz.
Na szybko zjadłam sałatkę i dalej w papiery. Tylko najpierw włosy umyję, żeby sobie schły..
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:53   #180
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Jutro idę do drogerii kupię sobie podkład paese long cover i puder ryżowy z paese

Mam pytanie a propo tych produktów:

http://allegro.pl/skin79-hot-pink-su...620505823.html

http://allegro.pl/missha-m-perfect-c...621234000.html

używałyście może tych bb kremów?
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości