|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dziewczyny czy polecacie jakąś lampkę z allegro taką nocną żeby dziecka nie wybudzić za bardzo w nocy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Diewuszki Majka zarejestrowana . Jeszcze mi o malo jej Tz nie zarejestrowal jako Majka zamiast Maja bo on myslal ze to pierwsze to full wersja.
Mam tez te smoczki z krzyzykiem ale nie wiem czy to cos da .. Na tej 0 z krzyzykiem sa 3 krople a na smoczku ktory mam 1 wiec ja juz tego wogole nie rozumiem. Kupilam tez te butle z kołkiem w srodku. Będę w Domu to będę testowac. Mam 30 min do domu I stracha ze ona zaraz sie obudzi jak jasna cholera. Wogole ta wyprawa to jedna wielka katorga taka jestem zestresowana. Patrzylam na te babki pchajace wozki z usmiech em, a ja sie czuje jakbym miala w wozku bombe a ona zaraz wybuchnie ![]() Powiedzcie ze mi to przejdzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3904 |
Zakorzenienie
|
wiecie co, z prawej strony brzucha mam ciągle twarde az prawej strony zwykle miękki jest, też tak macie? to może być główka albo dupka czy co?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przejdzie Ci ![]() w sumie sama się tego obawiam że rozryczy mi się w gościach i wszyscy będą na mnie krzywo patrzeć że nie potrafię uspokoić własnego dziecka ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a czemu czujesz się jak z bombą? co cie dokładnie martwi? ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Miki piękne ciuszki a brzuszek jeszcze piękniejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Ten smoczek jest moim jednym ratunkiem. ![]() Wytlumaczcie mi tylko na czym polega ta wieloprzeplywowosc I czemu mialoby nam to ułatwic . ? Macierzynstwo mi mozg przycmiło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://angelcarebaby.com/item/intern...monitor-ac401/ My mamy coś takiego jak wyżej a cena jest chyba podobna, oczywiście nie wiem jak to będzie w praktyce działać bo to ma być umieszczone pod materacem, ciekawe czy wykryje bezdech przez 10cm materac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A planujecie też w Polsce rejestrować? To chyba można jakoś przez konsulat załatwiać?
![]() |
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mala bedzie miala angielski paszport, bo Tz jest tutaj juz 5 lat I jest w stanie to udowodnic , wiec to poki co nasza piorytetowa sprawa, zebysmy moglo wogole za granice sie ruszyc. Lineczka- ja tak mialam ze polowa brzucha to była Majeczka ( po prawej) czasem az tak jakby pod pache w strone plecòw, a lewa strona była pusta . Wtedy mi sie wydawalo ze moglabym miec tam drugie dziecko ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3913 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Odpowiedzi na Twoje pytanie oczywiście jeszcze nie znam, ale jak zwykle pośmieje się z Twojego porównania ![]() ![]() Kurcze spałam ciągiem dwie godziny. Nie dość, że w nocy spałam jak dziecko, to jeszcze teraz. Bardzo dziwne zmiany zachodzą w moim organizmie ostatnio. Trele ile przed porodem tak Ci się dobrze spało? Bo dobrze pamiętam, że tak miałaś, a ja Ci zazdrościłam. A pisałam, że usta mam jak nabotoksowane? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/snuza-go-przenosny...616578518.html Nie znam się kompletnie na tych monitorach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak będzie po ciąży wyglądać. Mam nadzieję, że wróci do swojej formy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://komis-dla-dzieci.lublin.pl/ widzę wózki Tako. http://www.komisleos.pl/index.html fajne maty edukacyjne ![]() Ależ mi się rozpycha ałaaaa ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
#3917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale bym zjadła mleczko w tubce!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Rozeznanie
|
Tak się pocieszam, że jak zrobił, to może jeszcze fiknie z powrotem (u nas właśnie 30 tydzień leci
![]() O ja, mleko w tubce, chyba z 10 lat nie jadłam ![]()
#3919 | ||
Wtajemniczenie
|
Ach no fajnie... zdrówka dla jajek
![]() Cytat:
![]() A brzuszek piękny, jak zawsze! Wyskoczył nieźle na koniec. Cytat:
No chyba przejdzie :P Ja to nie wiedziałam, że takie coś można odczuwać :P Raczej sobie wyobrażałam siebie w tej wersji uśmiechniętej pchającej wózek ![]()
![]() |
#3920 |
Zadomowienie
|
kyte, dziwnie z tą szwagierką. W sumie to przecież najbliższa rodzina jest. Mogłaby pożyczyć. Ale z drugiej strony u mojej kuzynki podobna sytuacja. Jej brat chciał jej sprzedać kojec dla dziecka za 600 zł! (co lepsze, kojec on sam dostał w prezencie od kogoś). No, ale jakbyś miała kupować nowy to chyba i tak się opłaca.
Miki, super brzusio ![]() ![]() Ja miałam dzisiaj prasowanie zrobić, ale brak mocy... i chęci
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-10-16 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zachciało mi się przez Was mleka w tubce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() miałam swojego czasu identyczne obawy, ale usg nie potwierdziło na szczęście |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
posiedzi jeszcze spokojnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Wtajemniczenie
|
a ja dziewczyny z innej beczki,ale mam dylemat,dzis moja corcia mowi do mnie ze boli ja dupka i ogolnie kreci sie na krzesle,-stwierdzilam ze ma owsiki....mysle sobie ze zadzwonie do mojej mamy(pracuje w szpitalu) zeby poszla do lekarza i zalatwila cos jakis lek ,to jej dam i bedzie po sprawie...i teraz tak dzwonie do niej i mowi mi ze zalatwila ten lek pyrantelum czy jakos tak i ogolnie mam jej dac raz i za dwa tyg powtorzyc...ale martwi mnie 1 ,bo podobno trzeba cala rodzine objac juz tym lekiem i co ja w ciazy i tez mam brac? nie mam sie kogo poradzic...nie wiem ale wolalabym wszystkim dac na swiety spokoj,poprac i po sprawie a tak to bede myslala ze jeszcze na porod pojde z owsikami:/ nie mam ja zadnych objawow ale podchodze do tego pedantycznie i stresa mam ogolnie,POMOOOCY
#3928 |
Rozeznanie
|
Witam się wieczornie.
Z góry przepraszam, że nie cytuję, ale nadrabiam Was w dwóch podejściach. Z tego co pamiętam: 1. Zuzik prześliczny ![]() 2. Zdjęcie brzuszka bardzo fajne. 3. Babku nie martw się rozstępami. może one były już wcześniej, ale ich nie zauważyłaś. 4. Domi ladny kolor ściany i te podświetlenie genialne. Co do tesciowej to ja bym wysłała TŻa żeby z nią porozmawiał. Co do tego, że to jest jej dom i ma prawo, z tym bym polemizowała. Skoro zgodziła się, żebyście u niej mieszkali i udostępniła Wam pokój, to jest to już wasza prywatna sprawa co tam macie i jak urządzacie. Nie wynajmujecie tego pokoju, tylko tam mieszkacie. Z kluczem jak rozmowa Damiana nie poskutkuje, ja bym zamykała. 5. ![]() 6. ![]() Więcej nie pamiętam ![]() Musze się poskarżyć na moją zgagę. Już nie mam na nią siły. Dziś w nocy obudziło mnie ulanie się i myślałam, że będę mogła zwymiotować, a tu nic. Rennie już nie pomaga. Dziś w aptece dostałam coś do picia. mam nadzieję, że chociaż to złagodzi te pieczenie. Mój dzieć od weekendu mnie straszy bo bardzo mało się rusza, nie tak jak wcześniej. Nawet na szturchania odpowiada leniwie. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje i przez większość czasu śpi. A i skóra na brzuchu mnie swędzi. Posmarowałam oliwką i trochę przeszło. Kupiłam te biooli i chyba to jest dobre, mimo dziwnego zapachu. I zabrałam mojej mamie jeden stanik, a ona ma cyce jak donice. Mam nadzieję, że nic mnie nie będzie uciskać. A i jeszcze muszę się pochwalić, że jak przyjechałam do domciu to kot do mnie przyszedł i chciał się poprzytulać. Ja koty kocham za tą ich niezależność. Że nie męczą Cię swoją obecnością. Jak coś chcą to przyjdą i zamiauczą.
#3929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3930 |
Rozeznanie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.