|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale przystojniak z niego rosnie,nie bedzie mogl sie od kobitek odgonic a tu jeszcze tyle pipeczek na forum ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Iza tu nie ma przepisu ja za kazdym razem robie inaczej.Ze schabu ja robie ale z fileta tez sie robi,a do srodka wkladasz co chcesz tak naprawde potem sie tylko zawija (to najgorsze bo ja zawsze za duzo do srodka nawkladam ![]() Ide zlec,spokojnego wieczoru laski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Izunia a na czym stanęło z usg? Idziecie na prywatne teraz?
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
A gdzie Tasia i Rossa? ![]() Dobranoc --------------- Tżta zaraz chyba młotkiem strzelę tak mnie wkurza ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Właśnie wróciłam z przeglądu dentystycznego i jest Ok, nie ma nic do leczenia ![]() Po południu z kolei czeka mnie ginekolog i konsultacje wyników ostatnich ![]() Nie mam czasu prawie w ogóle siedzieć na kompie, cały czas jest mnóstwo do zrobienia, a potem Tż go opanowuje i nie mogę go odgonić ![]() Dostałam w prezencie kaczkę ;D i muszę ją jakoś dzisiaj zrobić, a nigdy nie przyrządzałam kaczki.. Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Miłego dnia ![]() ![]()
14.08.2011 ![]() 1.08.2013, 5.08.2013 II kreseczki ![]() 12.08.2013 8,5 mm ![]() 28.08.2013 12 mm serduszko ![]() 07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN ![]() Edytowane przez Lila_27 Czas edycji: 2013-10-16 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
![]() kurczę, po 33tc? mój gin mówił, że im później tym lepiej dla mnie bo tym lepiej widać, o wskazaniach ginekologicznych nic nie mówił. mam jedno skierowanie czyli jedno bezpłatne usg i zapisana jestem na 8.11 (31t3d) nie do mojej dr od usg, ale trudno. no i to przed 32tc, mam nadzieję, że gin nie będzie miał nic przeciwko... dodatkowo będę chciała iść na jeszcze jedno, 4d takie finalne i tylko dla przyjemności, pewnie na sam koniec listopada.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 13:00 mam wizyte u diabetologa.Denerwuje się ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
ja dzis ide zobaczyc co z tym cukrem ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- oj pierwszy raz masakra bolalo jak niepowiem co jednak im pozniej tym lepiej a juz tydzien pozniej bylam bardzo zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- [QUOTE=arletka1313;4327955 8] basiu to cukrzyca moze zostac po ciazy juz na zawsze???? /QUOTE] cukrzyca moze zostac po ciazy ale nie musi . ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Ewciu mam pytanie co robilas zeby miec wiecej mleka w cycach ?? ![]()
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
hej.
dodzwoniłam sie do zusu i pani była bardzo miła musze powiedziec, i powiedziałą ze pieniadze za 2 miesiace dostane pod koniec tego tyg, wiec albo jutro albo w piatek, i oby tak było. no i powiedziałą ze nie maja ostatniego zwolnienia, byłam w pracy i niby wysłane ale pieniadze z niego powinnam dostac pod koniec miesiaca,no zobaczymy jak to bedzie. ja mam dzisiaj nie najlepszy nastrój, jak tylko otworzyłam oczy i obudziłąm tz juz mi się płakac chciało..
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 dni to żadnen powód do zmartwień! ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zakorzenienie
|
Arletko, super, że udało się skontaktować
![]() Basiu, to musisz dobrze przemyśleć bo jak się zdecydujesz i zrobisz to już nie ma przebacz ![]() Iza, kciuki za lekarza - na pewno będzie dobrze, norm nie przekraczasz prawda? a na te wahania może dr znajdzie jakiś sposób ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
mysti to ty musisz osobiscie jechac do zusu? ja zwolnienie zawoze do pracy,oni potem do oswiaty, a oswiata wysyła do zusu..
no mam nadziej ze te pieniadze wreszcie przyjda!!!
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izuniu trzymam kciuki za lekarza . Ide po wyniki krzywej za 30 minut wychodze ale dopiero przyjde jak Wiktorie odbiore
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Przede wszystkim witamy sie w 20tc ![]() ![]() ![]() Mialam dzis niespokojna noc,za to rano polezalam do 11 ![]() Dzis mam wizyte u prokto denerwuje sie bo nie jest to za przyjemne,jeszcze facet kurcze a tu takie badanie mam stresa i pewno bede mega zawstydzona ![]() Iza kciuki za diabetologa ![]() ![]() Kluska a to niby ostatnie usg nie jest od 28-32tc? mnie np dr od razu pow zebym nie szla na to bo u mnie od 7mies usg ma byc co wizyte w celu oceny wagi,lozyska i pozostalych parametrow wiec nie bede szla,szkoda dodatkowo 200zl za cos co bede miec na wizycie.A w ogole to wy juz 30tc ![]() ![]() Lila kciuki za wizyte a wyniki sa ok wiec nie ma sie co martwic ![]() ![]() Arletko fajnie ze udalo ci sie w koncu z nimi porozumiec i trzymam kciuki zeby kasa na konto wplynela ![]() ![]() ![]() Basiu kciuki za wizyte ![]() ![]() Ide sie szykowac po malu na ta wizyte,mam na 16 co prawda ale zanim sie ogarne ze wszytskim to bedzie 14 a do centrum musze jechac wiec akurat beda godziny szczytu.Potem jedziemy odebrac meble lazienkowe do leroya bo juz przyszly wiec wpadne wieczorkiem Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie pije cherbatki laktacyjne i mam poznij nawal a przestalam pic wode ale obiecuje poprawe karmi tez zwieksza laktacje bo na sobie wyprubowalam ale nie bylam pewna czy mam sciagac dodatkowo mleko jak Wanessa sie naje czy nie . doba ide sciagnoc pokarm bo Wanessa pocmokala troszke i teraz samo mi leci . balam sie ze jak sciagne to Wanessa sie nie naje. dzieki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie chcę przed 6.01 a już absolutnie nie w tym roku ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zadomowienie
|
http://m.youtube.com/watch?v=GyNPqud3Mhc tak na dzien dobry ;-)
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
basiu jaki sliczny awatarek!!!
![]() gianna a jak chciałam tz obudzic to zabrał moja reke i już mi sie płakać chciało, chyba hormony... za wiztye kciuki, na pewno nie jest ona przyjemna ale to lekarz i zna sie na tym. byłam teraz chwile w szkole i ludziska z pracy wszyscy chcieli ogladac moj brzuszek i smiac mi sie chciało,zdania podzielne, jedne ze "aa,jeszcze nic nie widac" a inne "jaki masz juz duzy brzuszek,który to miesiac" normalnie komedia... kami nie znałam tej piosenki a fajna!!
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Basiu jaki piekny avatar ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaśko z czwartego grudnia, ale terminowo miał być z listopada, także tutaj dużego wyboru nie było. Ale ja uwielbiam początek grudnia, bo to taki świąteczny miesiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide po wyniki krzywej za 30 minut wychodze ale dopiero przyjde jak Wiktorie odbiore[/QUOTE] Oby były ok ![]() Cytat:
![]() Wizyta u prokto niestety nie należy do przyjemności(sama kiedys miałam i zabieg tam też).Ale dasz rade w końcu to lekarz i jest tam od tego żeby ci pomóc. Już po wizycie u diabetologa.Nie podobały się jej moje cukry na czczo i mam insuline długo działająca na noc.Dostałam 2 pena do zastrzyków,na noc mam zacząc od 4 jednostek,jak wyniki bedą złe to zwiększać.Co do posiłków powiedziała że bardzo dobrze że zwiększałam dawki,teraz przez 5 tygodni zapotrzebowanie na insuline bardzo wzrośnie.Jak tylko wyniki bedą się pogarszać zwiększać dawki.Następna wizyta za miesiąc.
||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym mój tż jest z 28 grudnia i on chciałby zostać ojcem PO 30 urodzinach. taka fanaberia ![]() Iza, czyli dr nie widzi zagrożenia przy leczeniu tak? i czy to ze zapotrzebowanie wzrośnie oznacza, że cukry będą Ci rosły i trzeba bEdzie większej dawki do zbicia, tak? mam nadzieję, że dobrze rozumiem i wszystko jest pod kontrolą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie tak ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
Izuniu to dobrze ze ta wizyta Cię uspokoiła.
Ja niestety nie dostałam wyników i w dalszym ciągu nic nie wiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Gianna ![]() Dziękuję za awatar. Bardzo mi się podoba to zdiecie Mója kruszynka dzisiaj ma 2 miesiące ![]()
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2013-10-16 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
Wow dziewczyny, ale macie tempo postów
![]() U mnie cięzko... mega mdłości, mega zmęczenie MASAKRA! ledwo doczłapałam sie do domu, nawet nie miałam odgrzać jedzenia - jem zimne ![]() Byłam w poniedziałek u Ginki, czułam się dobrze po weekendzie, ale teraz czuję, że za dużo pracuję ![]() Jutro mam luźniejszy dzień, za to piątek pracowity... ech Dziś na dodatek miałam jakieś plamienie... kurde, mam nadzieję, że to nie z przemęczenia... Gianna brawo za 20 tc ![]() Basia Już 2 miesiące... jak ten czas szybko leci ![]() Iza dobrze, że masz sensowną lekarkę, która wszystko ci wytłumaczy, to uspokajające ![]() Kluskaa na kiedy masz termin? Aga odpoczywaj na L4 ![]() Dziewczyny czy macie ginekologa ze szpitala w którym chcecie rodzić? Jak to zrobić?? Ja chcę zmienić Gina, od 2 trymestru, na taką która wykonuje dobrze usg. Jak się za to zabrać ![]() dobrego wieczoru |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zadomowienie
|
Ja nawet nie wiem, bo ja miałam często przerwy, ale pewnie już 6 albo 7 nawet
![]() Cześć ![]() dziś udało mi się zrobić gołąbki panierowane bez zawijania w sosie pomidorowym i powiem wam, że pycha ![]() Edytowane przez CoffeeHeaven Czas edycji: 2013-10-16 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Raczkowanie
|
żyję, jestem, cały czas Was czytam, ale mam teraz mało czasu na pisanie-praca- gorący okres akurat. Mam własną działalnośc więc wiadomo jak to jest.
Dzisiaj miałam troche więcej wolnego i zainspirowana roladkami Gianny, tez zrobiłam, ale ze szpinakiem;p Gianna, równiez się witam w 20 tygodniu, to już pólmetek ![]() Czuję się w miarę dobrze, chociaż trochę kręgosłup mi dokucza i czasem zauważam twardnienie macicy, ale jak wezmę magnez to przechodzi. W pt mam wizyte u gina, ale bez usg. Zaczynam pomału się rozglądać za zakupami zimowymi dla siebie, bo nie zapnę się w żadną kurtkę. Co myślicie o tej: http://allegro.pl/p12-zimowy-plaszcz...606598475.html a buty chciałabym sobie wreszcie kupić skórzane, bo wiem, że pochodze w nich pare lat, a jak będzie maluch na świecie to wiem, że za rok czy dwa mnie na taki wydatek nie będzie stać, tylko waham się między tymi: http://allegro.pl/kozaki-oficerki-de...578564156.html http://allegro.pl/ocieplane-oficerki...616251150.html http://allegro.pl/pikowane-piekne-cz...603176356.html które Wam się najbardziej podobają?
![]() |
#3568 |
Zadomowienie
|
Coffe uwielbiam takie golabki
Ja zrobilam szarlotke ide teraz pod prysznic i do wyrka bo padnieta jestem
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie.Powiem tak bylam mega zestresowana ale lekarz super,bardzo delikatny bardzo dokladny,mowil caly czas co robi,mimo ze musial uzyc wziernika (jak to uslyszalam to myslalam ze zejde) ale nie bolalo naprawde byl bardzo delikatny. Niestety mam az 4 zylaki z czego jeden jest duzy i on mi tak dokucza,jest do usuniecia ale w czasie ciazy on nie poleca mi bo w czasie porodu moze znow sie napelnic lub zwiekszyc i lepiej oszczedzic dzidzi stresu.Mam tez jakas narosl do usunieca chorurgicznego i zszycia ale tez po porodzie.Na ten czas przepisal dwie masci ale no co tu duzo mowic sama mam zdecydowac czy je uzyc bo nie mialy przprowadzonych badan na ciezarnych:/ wiec czekam na wizyte u swojego gina i z nia sie porozumiem co ona uwaza na ten czas mam jeszcze inne rzeczy ktore moge brac ale sam pow ze pewno nieszczegolnie mi to pomoze.Wytrzymam do porodu i bede potem myslec.
Iza dobrze ze diabetolog ci wszystko wytlumaczyla,fajnie ze masz dlugo dziajaca insuline moze dzieki temu nie bedzie takich skokow .Ale chociaz juz wiesz ze teraz moze to skakac oby nie bylo tak zle.Podziwiam cie ze tak sobie z tym radzisz i juz wiesz sama kiedy zwiekszyc dawke i w ogole strasznie to wymaga duzo samodyscypliny.Twarda babka z ciebie ![]() Kluska na koniec roku no taki termin ja wiem,moj tz jest z 3.12 a moja kolezanka ma termin na 26.12 ![]() ![]() ![]() Rossa kozaczki zasuwane z tylu strasznie mi sie podobaja ![]() ![]() ![]() ![]() Coffee golabki francuskie mniam mniam ,u mnie w sumie tylko takie mama robi bardzo dobre sa,no i glodna sie zrobilam ![]() Zophieenie chcialas jechac na IP z plamieniem? moze przytulanki byly i dlatego? kurcze teraz wiekszosc kobiet na poczatku ciazy ma jakies plamienie,masakra.UWazaj i oszczedzaj sie ![]() Basiu no co za mloty to nie mogli ci powiedziec od razu ze sa do 12 co za pipy ![]() Mi znow 8 wylazi dolem i boli cholera ![]() Padam w ogole na twarz ide sie zaraz umyje kupilam lody i zlegne na lozeczku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
basiu jak ja nie lubie takiego postepowania z pacjentami, co im szkodziło powiedziec,ze lekaz jest do 12,ale nie, po co,lepiej jak sie przyjdzie i na miejscu dowie ze sie przyszło na darmo
![]() iza to tak szczescie w nieszczesciu,niby dobrze i niedobrze. ale wazne ze twój lekarz wie jak to jest z tymi cukrami. ciekawe jak tam gianna ![]() u mnie na górze chyba juz skończyli cementem obrabiac (najgorszy brud), jutro gładz,potem grunt i farba, moze jutro uda sie 2 okna pomalowac. a już zmieniałm kolory w pokoju, bedzie pomarańcz,pas biały i kolor kardamon, znalazłam dzis w gazecie i mnie zachwyciły te kolory ![]() zrobiłam troche porzadku w papierach, i masa bylo niepotrzebnych, i teczki jakie chuda sie zrobiły. pomału bede robiła miejsce na rzeczy dla maluszka. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- o kurcze gianna to powaznie. po porodzie jeszcze cie zabiegi czekaja...ech!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.