|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
dziewczyny jakie kaszki dajecie maluchom ?
ja na razie kupiłam kleik ryżowy, ale mała nie chce jeść. dzisiaj oglądałam kaszki smakowe, ale składy co niektórych mnie przeraziły ![]() jeśli kaszkę manne to z jakiej firmy ? głupie pytania zadaję kupiłam kilka słoiczków z mięsem. w sobotę kurczak, dzisiaj indyk. mała zjadła kilka łyżeczek, ale mnie po spróbowaniu na wymioty się zbiera |
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
Mój potrafi spać posrany po pachy udanej imprezki ![]() obejrzę sobie Lekarzy i chyba położę się dziś wcześniej
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przykro mi z powodu wyników u okulisty
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1715 |
|
Raczkowanie
|
a gdzie taka kupić? w biedronie nie ma chyba ?
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie - allegro, sklepy ze zdrową żywnością i ponoć w Piotrze i Pawle są (dobrze napisałam? u mnie nie ma tego sklepu to nie wiem
).
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Laski! Cynamonki sie odezwaly
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie jeszcze się gubię w tym telefonie i nawet odebrać mi ciężkoCo do karmienia w nocy - zgadzam się z Tobą, nie uważam że dla mnie wygodne jest karmienie co 2 godziny ![]() Czyli niepotrzebnie ten kleik kupiłam
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duży ma wyświetlacz? Nie no, widzisz Motylek pisze, że kleik jest ok, ja się gdzieś indziej spotkałam z opinią, że nie ma w nim niczego wartościowego poza dodatkami, które samemu się dobierze, więc w sumie zdecyduj sama ![]() Biedne Cynamonki Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-10-16 o 20:43 |
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA
Kupilam ta tareczke do robienia musu z owosow, kupilam lobo+gruszke wiliamsa ![]() Zrobilam dla Z dzis tylko jablko i.. Zjedla wszyyyyyystko z zachwytem! Wiec pa pa sloiczki, witaj kuchnio, ksiezniczka wcina to co dobre i domowe hehe ![]() No i jakby mnie uslyszala-raczkami wszyyystko na wieczór lapala, ciagala, rzucala. 2nowe umiejętności w jeden dzien Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też, i jeszcze się cieszy jak mu opowiadam jaką wielką kupę zrobił
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to będzie można jej zapodać trochę raz na czas? nosz normalnie sama go zjem na śniadanie za karę że bez zastanowienia kupiłam
|
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak Lonely pisała abyśmy dla naszych dzieciaków nie kupowały Lobo bo są najbardziej pryskane czy cuś ale super, że zjadła Cytat:
![]() Deb pewnie, że możesz podać, nie otrujesz jej spadam ``
|
||
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tel. duży ma wyświetlacz ogólnie jest duży ale nie widziałam na żywo l7 więc nie porównam Ci.I bardzo proszę pisać jakie Ty masz zdanie bo ja się bardzo z nim liczę. Skoro ktoś o coś pyta to chce znać różne opinie
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Deb "bliźniaczka" Paulinki też drze japke przed snem? Normalnie uszy mi odpadają, a jak tylko może to wszystko wpycha do buzi, gorzej jak wypada ...
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia to zdolniacha a Ty narzekasz![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
u nas to różnica wieczorem najpierw ryk - daję smoka to go sobie obraca w rączkach na wszystkie strony i jak wypadnie to jest ryk, to znowu daję i tak do upadłego - mojego albo jej ![]() Ale dzisiaj jakaś wymęczona szybko padła bo zaraz po kąpaniu po 20, ale niestety już 2 razy się przebudziła więc nie wiem co będzie za chwilę ![]() Ja próbowałam przed snem masować i smarować dziąsełka żeby ulżyć - bo wydaje mi się że dlatego tak tego smoczka obgryza bo ją swędzą. Ale ona to traktowała jako super zabawe i już w ogóle było po spaniu. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Aha... Mysia piękne te rzeczy ![]() Nie wiem czy widziałaś...pytałam o krzesełko Chicco Polly - może widziałaś na żywo, chyba taki by starczył skoro dziecko ma te 5 miesięcy. Szkoda tylko że nie ma pałąka ![]() tutaj link: http://allegro.pl/chicco-krzeselko-d...602090553.html
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro potestuję Viburcol. Po jakim czasie on działa?Generalnie wieczory to masakra, najlepiej mieć ją na rękach i grzebać jej w japce paluchem
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas viburcol nie działa, chyba, ze na kupę, bo jets kleks 15 minut później:/ jutro idę znowu do pediatry dam znać, młody ma tydzień katar
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciągu dnia jest strasznie marudna i tylko rano jakoś usypia (od tygodnia mamy problem z zasypianiem w dzień). Po porannej drzemce ze spaniem jest masakra. Na rękach u mnie też nie uśnie. Dzisiaj miałam ją chwilę w nosidle to jak chciałam wyciągnąć to już miałam z nią w ogóle przerąbane i wszystkie grzechotki poszły w ruch, ale dopiero cycek dał radę ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Biedactwo..
|
|
#1731 | ||
|
siedzę i myślę
|
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
mam marchewki swoje i ziemniaki, a jabłka kupiłam od babki, tylko dynie będzie jadł ze słoiczka dzisiaj słodziak zasypiał trzymając mnie za palce
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-10-16 o 21:17 |
||
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano ok, poranna drzemka ok a później zaczynają się schody ... no i tak około tydzień-dwa.
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też rano uśmiehcy, gaworzenie, mata super a im dalejw dzień tym wrzaski, problemy z jedzeniem i spaniem
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydawało mi się, ze jak boli czy swędzi to zawsze tak samo, ale może faktycznie wieczorem bardziej zmęczona to bardziej daje mi w kość.
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę Mysia ma podobne problemy. Może coś w tym jest że potem są marudy bo usnąć nie mogą? A usnąć nie mogą bo są marudy czy jak
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak podejrzewałam bo mały wszytsko gryzie i warczy przy tym i pediatra potwierdziła ze to ząbki i cierpi
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz nadrabiam, ale najpierw tak na szybko:
Nela po szczepieniu, marudna jak nigdy, ale doktorek stwierdził, ze faktycznie zabki daja jej popalić (swoja droga, gdy zapytałam czy może jej zajrzeć o paszczki uslyszalam "ahh te mamuśki, do każdej dziurki chcą dzieciom zajrzeć. dajcie wy im swiety spokoj, żeby mogą rosnąć od 3 miesiąca i jak wyjda to będą ). asymetrii nie ma, glowka pięknie się wyrownala. w zamian pan doktor stwierdził, ze możliwe, ze jest anemia, bo ona jakas taka BLADA rozbawil mnie, bo na każdym kroku wszyscy mowia, ze jes taka opalona. nawet wczoraj w laboratorium babka pobierala jej krew i mowi "jak ty jesteś slicznie opalona, bylas z rodzicami na wakacjach". ale doktorek swoje, ze usteczka ma blade (po prawie tygodniu biegunki nikt nie wygladalby wspaniale) i chciał wypisac skierowanie na morfologie. wiec ja go wyprzedzam myślami i mowie, ze wczoraj zrobiłam...i wszystko jest ok. poogladal. później stwierdził, ze watroba lekko powiekszona (jakies 2 cm wychodzi poza zebra) i to w sumie nie daje mi spokoju. a na koniec osluchal i oczywiście doszukal się szmerow w serduszku, wiec dostalysmy skierowanie do kardiologa... nie wiem czy się smiac czy plakac, bo cala ta wizyta to takie trochę szukanie na sile choroby... na pewno pojdziemy do innego lekarza skonsultować. ten nasz ma naprawdę dobre opinie wśród mam, w necie itd. antybiotyki w ostateczności, sama już nie wiem co myslec ![]() aha mloda w końcu wazy 7kg ma ktoras jakies pojecie o dziecięcych watrobkach? jakie badanie dobrze byłoby zrobić, jakiego lekarza odwiedzić? bo u nas konkrety nie pojawily się... |
|
|
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
właśnie wiem, że długo:/ w dzień jest to góra 10 minut a w nocy 20 - nie mam pojecia od czego to zależy. Dwa razy próbowałam dać pierś koło pólnocy i za każdym razem przedłużuło to spanie o godzine czyli pobudka była nie o 2 ale o 3. A od 20.30 do tej 2 wytrzymuje pewnie dlatego, że po kąpaniu dostaje mm.
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak się przyzwyczaję do większego tel bo ja mam małą Nokię 500 ale kiepska jest jeśli chodzi o śmiganie w necie ![]() Zastanowię się hehe Mysia zdrówka dla Piotrusia, nie wiem czy Cię to zainteresuje ale możesz zakropić nosek małemu swoim mlekiem. http://dziecisawazne.pl/100-i-wiecej...eka-kobiecego/ wróciłam jeszcze z kolacją
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dostanę w Smyku żujkę Sophie? Wiecie za ile chodzą? Na allegro są i tak z przesyłką no i pewnie byłaby dopiero na poniedziałek.
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mój potrafi spać posrany po pachy

) trochę nam to zeszło
i przykro mi z powodu wyników u okulisty

u nas to różnica
Jutro potestuję Viburcol. Po jakim czasie on działa?
i to w sumie nie daje mi spokoju. a na koniec osluchal i oczywiście doszukal się szmerow w serduszku, wiec dostalysmy skierowanie do kardiologa... nie wiem czy się smiac czy plakac, bo cala ta wizyta to takie trochę szukanie na sile choroby... na pewno pojdziemy do innego lekarza skonsultować. ten nasz ma naprawdę dobre opinie wśród mam, w necie itd. antybiotyki w ostateczności, sama już nie wiem co myslec