Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 18:36   #3121
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Wiecie co? już niedługo zacznę robić świąteczne pierniczki
ja też W tamtym roku pamiętam z mega brzuchem, ledwo żywa zrobiłam 200 pierniczków. A potem z mężem razem dekorowaliśmy I zrobiłam też choinkę z pierniczków

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

Hani w ogóle nie smakuję chleb:/ wypluwa i się krzywi, to pierwsza potrawa, na która tak reaguje:/
może spróbuj jakiegoś innego??

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
AAAAA i niedługo nasze mandarynki biedronkowe:j upi:

Pomarudze wam troszke... czuję się fatalnie... Ledwo żyję.. cały dzień siedzę na fotelu i patrzę na moje dziecię, no i nie mogę pojąć skąd ona ma tyle energii.. Obie jesteśmy chore, ja bym z łóżka nie wychodziła, a mała normalnie się bawi.. Widać, że chora, że się źle czuje ale daje radę się bawić... Kurde dziewczyny jak mi brakuje kogoś, kto by z małą teraz posiedział, żebym mogła wyzdrowieć.... Non stop jesteśmy we dwie.... Mąż ciągle pracuje. Mógłby wziąć wolne, bo sam sobie jest szefem, ale najwidoczniej nie chce... Oj nawet nie chce mi się gadać o nim...
Ja właśnie dzisiaj kupiłam mandarynki, właśnie takie "świąteczne", zapach rozniósł się po całym mieszkaniu
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:52   #3122
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
mialam dzis szkolenie, po szkoleniu szybki obiad i sru z malym na dwor. kutfa, tak szybko robi sie ciemno ze po zmianie czasu to je nie wiem kiedyna te spacery bede wychodzic
Cytat:
Studiowała ze mną taka kobietka - z Łącka, która każde ze swoich 3 dzieci karmiła bardzo długo - najmłodszego syna 4,5 roku Nie wyobrażam sobie tego
z ktorego Łącka?

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

[/COLOR]AHA..MAMY 2GO ZABKA I ZACZYNAJĄ SIĘ RUCHY DŻEJKOBA...ale jak na 8mcy...top chyba późno? Raczkowac..nadal nie raczkuje..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Laski KP, nie jesteście juz zmeczone kp? ;p
ja karmie juz tylko w nocy, dla mnie to wybawienie bo tak to musialabym robic butle a tak, sru - mini cyca na wierzch i po prawie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

A można nasze szkarby prowadzać trzymając pod paszkami ?

chyba nie, nie wiem, ja nie trzymam. mysle ze to chodzi poprostu o odruch chodzenia...

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Dziewczyny - zaraz zmiksuję zupkę co ugotowałam, ale powiedzcie - ile można trzymać taką z mięskiem? 2 dni?
W sensie jutro i pojutrze mogę dać? czy jeden dzień tylko???
ja gotuje wieczorekim i mam na nastepne 2 dni..
inaczej musialbym gotowac codziennie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:16   #3123
BlackSanctum
Zakorzenienie

Jak miło. Zamówiłam dzisiaj produkty ze sklepu Pierre Rene i Miyo, bo tego drugiego nie ma za bardzo u mnie w Ols - zamówienie złożyłam o 13:00, a mimo to dzisiaj zostało wysłane. Fajnie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:17   #3124
e_vel
Wtajemniczenie

Pstryczku, z tego łącka od śliwowicy
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:33   #3125
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryczku, z tego łącka od śliwowicy
aaaaaa to nie znam
niedaleko mnie tez jest Łąck i myslalam moze ze z tego Łącka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:02   #3126
calawdeszczu
Wtajemniczenie

o chu.jasie złoty, jak ja mam to ogarnąć.
Chyba musze Was na odwyk jakiś zapisać

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:18   #3127
hje
Zakorzenienie

Evel, w Łącku mam rodzinę
A koleżanka z U.?? Hmm hmm hmm...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:21   #3128
LadyWhisper
Zakorzenienie

laski mam kryzys
bąbel nie chce kompletnie spać. Jest totalnie padnięty, dzisiaj miał jedną drzemkę 9.30 - 10.20, od tego czasu nie spał ani razu (!!!) i dalej nie chce spać!!! Wyje, wyje, wyje i wyje, cycuś be, wózek be, nosidło be, rączki be, fotelik be, już naprawdę nie wiem co robić zapłacze nam się zaraz.....

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

tyle co zdążyłam to napisać to zasnął....
idę też spać, padam na paszczę dzisiaj

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:26   #3129
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
przepis! Szajka Ty tez mialas dac przepis;p
a co do świąt.. w lidlu są juz czekoladowe mikołaje
u nas od dwóch tygodni kalendarze adwentowe

Hje co Ty opowiadasz?!

ehhh ale mam roboty, obrabianie zdjęć i sprzątanie, bo jutro przyjezdza w odwiedziny kuzynka tż
Stary 2013-10-16, 20:26   #3130
hje
Zakorzenienie

Lady, naprawdę wybierzcie się do lekarza z Piotrusiem. Takie nocki praktycznie non stop to nie jest chyba normalne...
Stary 2013-10-16, 20:30   #3131
eff8
Zakorzenienie

Witam sie. Podczytałam tylko 5 ostatnich stron

widze ze pisalyscie duzo o kp, ja jestem zdecydowanie zwolenniczka tego i oboje dzieci planowalam karmic do roku na pewno, no ale planowac jedno a w praktyce wychodzi co innego.
Co moge teraz napisac po odstawieniu malego - z 5 pobudek w nocy od kilku dni zrobila sie tylko jedna (MARZENIE) zobaczymy czy tak dalej bedzie czy jeszcze sie czasem bedzie przebudzal czesciej. Ale teraz jak chodze do pracy to 1 pobudka jest jak najbardziej wskazana

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:34   #3132
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Gojka, współczuję. A skąd u Was prawie nawrót zapalenia płuc u małej? Kurczę, rzadko się zdarza, żeby u dzieci ta sama choroba się pojawiała raz za razem...
też się zastanawiam. W zeszłym tygodniu byłyśmy u lekarza, bo wyszła ta wysypka, w płucach było czyściutko, wychodząc ze szpitala też... no nie wiem.. jakis wirus pewnie został...

Cytat:
Ja też już sie nie mogę doczekać świąt, a na mikołaja to mój tescio chyba się przebierze haha martwie się jak z choinką będzie;> świecidełka to raj dla niemowlaków
ostatnio śmiałam się do tż, że w tym roku zamiast bąbek zawiesimy małej zabawki hehe całe szczęście, że bąbki mamy mojej produkcji papierowe.. przynajmniej będą bezpieczne- o ile ich nie zje...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:36   #3133
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
laski mam kryzys
bąbel nie chce kompletnie spać. Jest totalnie padnięty, dzisiaj miał jedną drzemkę 9.30 - 10.20, od tego czasu nie spał ani razu (!!!) i dalej nie chce spać!!! Wyje, wyje, wyje i wyje, cycuś be, wózek be, nosidło be, rączki be, fotelik be, już naprawdę nie wiem co robić zapłacze nam się zaraz.....

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Lady, nie wiem o co biega ale dzisiaj u nas to samo. Rano chwileńka spania, a potem mimo tarcia oczu i padania ze zmęczenia - nic, tylko siedzieć :/ usnęła na półtorej h o 15, niedospana wstała i znów jazda ;/

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Witam sie. Podczytałam tylko 5 ostatnich stron

widze ze pisalyscie duzo o kp, ja jestem zdecydowanie zwolenniczka tego i oboje dzieci planowalam karmic do roku na pewno, no ale planowac jedno a w praktyce wychodzi co innego.
Co moge teraz napisac po odstawieniu malego - z 5 pobudek w nocy od kilku dni zrobila sie tylko jedna (MARZENIE) zobaczymy czy tak dalej bedzie czy jeszcze sie czasem bedzie przebudzal czesciej. Ale teraz jak chodze do pracy to 1 pobudka jest jak najbardziej wskazana
ani nie mów, u nas są 3 karmienia, regres
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:41   #3134
blogerka
Wtajemniczenie

Hej, melduje tylko ze zyjemy ale kurcze ... okazuje sie ze mam tu 2 razy wiecej roboty niesty Borys nie przyzwyczajony, ja nie zdazylam jeszcze sie tutaj zorganizowac wiec wszytsko idzie bardzo mozolnie. Do tego moja rodzinka, ktora ciagle zapomina ze Borys spi / usypiam go, i ze to nie jest najlepszy moment zeby prowadzic rozmowy gora - dol albo miksowac, ubijac kotlety. Tak wiec ciezko to idzie. Do tego zlote rady (wiem, ze z dobrych checi) ale mam dosc sluchania ze Borys slabo tyje bo zle go karmie, albo ze 17 to nie najlepsza pora na spacer, ze powinnam wychodzic wczesnie. Kurde, czuje sie jakbym do domu przywiozla niemowlaka a nie 9miesieczne dziecko ktorym sama sie praktycznie zajmowalam. Mam nadzieje, ze sie ogarna ..
a no i mi samej juz czasem nerwy puszczaja, bo tu ciagle tak glosno, a ja jestem przyzywczajona do tego ze punkt 19 jest cisza, mam spokoj, odpoczywam .. a tu dopiero zaczyna sie caly jazgot, az mnie glowa boli. MAm nadzieje, ze tez sie przyzwyczaje
Stary 2013-10-16, 20:41   #3135
hope01
Zakorzenienie

mi Dawid zasnąć nie chce

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:43   #3136
blogerka
Wtajemniczenie

a ... mozecie polecic jakis sklep online z wozkami. szukam jakiegos trojkolowca (duze kola). Jakies rady / typy?
Stary 2013-10-16, 20:45   #3137
elllmi
Zakorzenienie

używane spodnie z HM poszły na all za więcej, niż nówki ludzie są niepowazni

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
elllmi, już dawno miałam pytać jaką masz opinię na temat turków z hanuszowa?
a to podpucha jakaś?
w sumie to tak lepiej kojarzę najstarszą czwórkę, bo jakoś tak ze szkoły, ale osobiście ich nie znam; dziewczyny bardzo spokojne się wydają, takie matki boskie nieomal (przynajmniej najstarsza ), no a chłopaki to raczej przeciwieństwo

Cytat:
ale się tego najadłyśmy rok temu

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
mi Dawid zasnąć nie chce
mi też, stoi w łóżeczku i michę cieszy; mama go wzięła na dół i nic nie słyszę, to chyba padł

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:47   #3138
hope01
Zakorzenienie

blogerko mi się bardzo knorr podobał ten model http://allegro.pl/spacerowka-knorr-b...461281224.html ale w sensie wizualnym

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

nie podpucha pytam bo z jaśkiem chodziłam te dwa lata przed g

Stary 2013-10-16, 20:47   #3139
Debrah
Zakorzenienie

Heloł!

Tak sobie przeglądam tą stronkę od Szajki o bobath - świetna!
Znalazłam kilka niedociągnieć swoich i otoczenia przy noszeniu młodej, na szczęście sporadycznie i nie widzę żadnych niepokojących odruchów.

Hje: nie ma co się biczować, skąd mogłaś wiedzieć, że coś jest nie tak? Nikt ci nie zasygnalizował, nikt do reha nie wysłał. Co konkretnie cię martwi u Polci i jaka miałaby być w tym Twoja wina?
Nie martw się na zapas, Polcia malutka to wszystko da się skorygować, idźcie do kogoś, niech obejrzy czy jest się czym martwić, bo autodiagnoza często straszy a w realu okazuje się, że nie ma źle
Tylko zrób to na co masz wpływ: wyyywal chooodzik , w razie "w" jakby komuś w czasie Twej nieobecności przyszło do głowy Polę w niego wsadzić.

Po spotkaniu z Nancy - fajowo jak zwykle - moja córka rozrabiaka, Kubuś śmieszek mały a że Nancy równa babka to już nie trza mówić

Mika: ja mam w tym tygodniu studia ;( - kiedy znów będziecie w krk?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:50   #3140
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
blogerko mi się bardzo knorr podobał ten model http://allegro.pl/spacerowka-knorr-b...461281224.html ale w sensie wizualnym

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

rowniez zwrocilam na niego uwage disiaj, czegos takiego szukam mniej wiecej i tez w kolorze czarnym tylko jeszcze zeby skladal w calosci, bez wyciagania siedziska.
Stary 2013-10-16, 20:52   #3141
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
laski mam kryzys

Lady może w nocy będzie lepiej spał?

Hope jak się dorwę do komputera to napisze ta stronę bo nie pamiętam w tej chwili.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:54   #3142
hope01
Zakorzenienie

Dawid siedzi i gada w najlepsze, wyciąga se pampersy z opakowania to po prostu bajka

Stary 2013-10-16, 20:54   #3143
LadyWhisper
Zakorzenienie

http://ifitnessstudio.net/17-year-ol...nts-guys-cant/

znalazłam ćwiczenia dla nas która się odważy?

Hje, ząbki nam idą, ale ja wysiadam po prostu, jak takie małe dziecko może nie spać 10 godz pod rząd?! ja padłam, a on dalej agu agi aga i wył wył wył. Wczoraj też wył ale przynajmniej spał....

Szaja, no widzisz, może ta pogoda? (podejrzewam, że nowa wymówka stanu naszych dzieci ) wczoraj np miał 3 drzemki i każda średnio 1,5godz, nocka też nawet nieźle jak na nas przespana, może dzisiaj musiał sobie odbić???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-10-16 o 20:55
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:56   #3144
hje
Zakorzenienie

Debrah, tak jak pisałam: Pola nie pełza, tylko podciąga się na rękach, a teraz coś tam zaczęła z nogami przy tym robić; przyjmuje niby pozycję na czworaka, ale tą złą, ze złączonymi nogami; nie odbija się od podłoża palcem, tylko wewn. częścią stopy i automatycznie prawą stópkę odwija w bok (wiem, że to może być przez szpotawość, no ale jednak). To tyle na razie co zapamiętałam.

No a z dobrych wieści, to dzisiaj sama sobie usiadła - najpierw się podciągnęła stolika, a później już bez niczego. I oba z leżenia na brzuszku A przez jakiś czas zapomniała, choć już kiedyś Wam pisała, że siada.

Idziemy się kąpać.
Stary 2013-10-16, 21:00   #3145
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: też tak miewamy - dziś też moja śpiąca jakaś.
Rano - 9:30 - drzemka pół godziny. Obudziła się jakaś niemrawa, przyjechała Nancy - pobawiła się i głodna i spać. Spała pół godziny. Nancy pojechała - śpiąca, oczka trze, krzyczy i piszczy. Ubujałam w tuli spała 1.5h (!) ale z pojękiwaniami, nie dawało się odłożyć.
Wstała, zjadła trochę banana (nie chciała mojej zupki a banana trochę weszło, jedliśmy wszyscy ze troje ) i znowu śpiąca, zasnęła po 20 po kąpieli, ale też musiałam nosić bo stęki.
Nam chyba idzie ząb, bo bardzo niespokojnie śpi.
Stary 2013-10-16, 21:00   #3146
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Heloł!

Tak sobie przeglądam tą stronkę od Szajki o bobath - świetna!
Znalazłam kilka niedociągnieć swoich i otoczenia przy noszeniu młodej, na szczęście sporadycznie i nie widzę żadnych niepokojących odruchów.

Hje: nie ma co się biczować, skąd mogłaś wiedzieć, że coś jest nie tak? Nikt ci nie zasygnalizował, nikt do reha nie wysłał. Co konkretnie cię martwi u Polci i jaka miałaby być w tym Twoja wina?
Nie martw się na zapas, Polcia malutka to wszystko da się skorygować, idźcie do kogoś, niech obejrzy czy jest się czym martwić, bo autodiagnoza często straszy a w realu okazuje się, że nie ma źle
Tylko zrób to na co masz wpływ: wyyywal chooodzik , w razie "w" jakby komuś w czasie Twej nieobecności przyszło do głowy Polę w niego wsadzić.

Po spotkaniu z Nancy - fajowo jak zwykle - moja córka rozrabiaka, Kubuś śmieszek mały a że Nancy równa babka to już nie trza mówić

Mika: ja mam w tym tygodniu studia ;( - kiedy znów będziecie w krk?
Nastepny wekend Tz tez ma studia a wy jak

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:05   #3147
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Nastepny wekend Tz tez ma studia a wy jak

ja nie mam, mam zjazdy co 2 tygodnie
Stary 2013-10-16, 21:05   #3148
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa, ale rocznikowo za duża różnica, żebym go np ze szkoły kojarzyła, a jak tam mieszkałam, to on chyba niemowlakiem był a oni wszyscy tacy podobni, że tym bardziej

Cytat:
http://ifitnessstudio.net/17-year-ol...nts-guys-cant/

znalazłam ćwiczenia dla nas która się odważy?
lecę pędzę robić

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No a z dobrych wieści, to dzisiaj sama sobie usiadła - najpierw się podciągnęła stolika, a później już bez niczego. I oba z leżenia na brzuszku A przez jakiś czas zapomniała, choć już kiedyś Wam pisała, że siada.
no i widzisz

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:12   #3149
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Rany dziewczyny, ale mnie wkurza gadanie, o tym, że dziecko 1/1,5/2 letnie to przy piersi wygląda fatalnie,dziwnie, obleśnie, że niby 8/9/10 miesięczne dobrze, ale parę miesięcy pozniej to juz nie do przyjecia? A niby ze smoczkiem czy butelką to wyglada przesłodko?
Nie rozumiem jaka to niby jest taka rażąca różnica między 5miesiecznym, rocznym a 1,5 rocznym dzieckiem, które to dyskredytytuje dziecko do picia z piersi... Ja nie zamierzam wyznaczać sobie ani Oli zadnej 'magicznej' granicy karmienia, bede czekała na okazję, zeby to dobrze przepowadzić, nie krzywdząc brzdąca, a już na pewno wyznaczniekiem nie będą to opinie otoczenia, że wyglądamy obleśnie z moją np 2-letnią córką
Dziwi mnie też to:

Niby jak dziecko pijące całe dotychczasowe życie z piersi ma sygnalizować, że chce się napić Ma kiwnąć na matkę i w drugim pokoju pokornie poprosić o cycka? A dziecko butelkowe? Ono nie mowi, że chce pic? Gdyby miało możliwość to pewnie tez weszłoby do szafki i sobie te butelkę wzięło
Ja nie mowie, ze matka ma karmic przyjmujac gosci, ale jezeli nie robiła tego karmiąc 3 miesieczne dziecko to i tego nie zrobi z 2-latką

Ale żeby nie było, że od rana sie jątrze to wklejm moją Kruszynę Pierwszy raz na wizażu i pierwszy raz na huśtawce
Piękna Kruszyna

Ja nie mam zamiaru zabierać Piotrowi cycka- czegoś co zna od pierwszych minut życia przy czym się uspokaja i czuje się bezpieczny tylko dlatego, że dla kogoś widok rocznego malucha przy piersi jest obrzydliwy Oczywiście nie jest to równoznaczne ze świeceniem gołym biustem wszędzie gdzie sie da

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Z☠☠☠ałam życie mojemu dziecku, nie wytrzymam
Kochanie, nie obwiniaj się , skąd mogłaś wiedzieć? Polcia malutka jeszcze wszystko można skorygować

Piotrek np. podwija palce u nóg chyba zapiszę go do neurologa

Cytat:
dostałyśmy po córce siostry taką strasznie brzydką lalkę, tzn taką tandetną starodawną... szał na nią od kilku dni straszny... Siostrzenica też ją bardzo lubiła, za to siostra jak i ja nie koniecznie...

Też o tym myślałam, tzn. że za rok będziemy je z Pauliną robiły... Już nie mogę się doczekać tego świątecznego nastroju, choinki, wigilii.... ech... Stęskniona za Bożym Narodzeniem strasznie jestem, ale to dlatego, że zeszłoroczne święta spędziłam w szpitalu... Ominęła mnie ta atmosfera i wogle....

Pomarudze wam troszke... czuję się fatalnie... Ledwo żyję.. cały dzień siedzę na fotelu i patrzę na moje dziecię, no i nie mogę pojąć skąd ona ma tyle energii.. Obie jesteśmy chore, ja bym z łóżka nie wychodziła, a mała normalnie się bawi.. Widać, że chora, że się źle czuje ale daje radę się bawić... Kurde dziewczyny jak mi brakuje kogoś, kto by z małą teraz posiedział, żebym mogła wyzdrowieć.... Non stop jesteśmy we dwie.... Mąż ciągle pracuje. Mógłby wziąć wolne, bo sam sobie jest szefem, ale najwidoczniej nie chce... Oj nawet nie chce mi się gadać o nim...

Ach, pierwsze święta z Pietrkiem Wzruszam się nawte pisząc o tym

Dużo zdrowia dla Was

Cytat:
laski mam kryzys

Dobrze, że zasnął, mam nadzieję, że ładnie prześpi noc

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
rowniez zwrocilam na niego uwage disiaj, czegos takiego szukam mniej wiecej i tez w kolorze czarnym tylko jeszcze zeby skladal w calosci, bez wyciagania siedziska.
Ja jeszcze będą c w ciąży bardzo chciałam Baby Jogger City Elite Jak dla mnie super jest i fajnie się składa, przez pociągnięcie. Tylko, że nigdzie nie było go stacjonarnie i stwierdziłam, że nie wywale tyle kasy na coś czego na oczy nie widziałam

http://allegro.pl/wozek-baby-jogger-...562125995.html

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-10-16 o 21:18
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:17   #3150
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Studiowała ze mną taka kobietka - z Łącka, która każde ze swoich 3 dzieci karmiła bardzo długo - najmłodszego syna 4,5 roku Nie wyobrażam sobie tego
ale to już przesada

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że nocka tym razem była lepsza
Dziękuję
Nocka wreszcie była normalna, to znaczy zasnęła o 20.00 potem pobudka na mleczko o 3.00 a potem o 7.00. Może rzeczywiście ta woskowina w uszku jej przeszkadzała i przez to nie umiała spać.... Zobaczymy jak dziś będzie
Cytat:
aaaaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Hej, melduje tylko ze zyjemy ale kurcze ... okazuje sie ze mam tu 2 razy wiecej roboty niesty Borys nie przyzwyczajony, ja nie zdazylam jeszcze sie tutaj zorganizowac wiec wszytsko idzie bardzo mozolnie. Do tego moja rodzinka, ktora ciagle zapomina ze Borys spi / usypiam go, i ze to nie jest najlepszy moment zeby prowadzic rozmowy gora - dol albo miksowac, ubijac kotlety. Tak wiec ciezko to idzie. Do tego zlote rady (wiem, ze z dobrych checi) ale mam dosc sluchania ze Borys slabo tyje bo zle go karmie, albo ze 17 to nie najlepsza pora na spacer, ze powinnam wychodzic wczesnie. Kurde, czuje sie jakbym do domu przywiozla niemowlaka a nie 9miesieczne dziecko ktorym sama sie praktycznie zajmowalam. Mam nadzieje, ze sie ogarna ..
a no i mi samej juz czasem nerwy puszczaja, bo tu ciagle tak glosno, a ja jestem przyzywczajona do tego ze punkt 19 jest cisza, mam spokoj, odpoczywam .. a tu dopiero zaczyna sie caly jazgot, az mnie glowa boli. MAm nadzieje, ze tez sie przyzwyczaje
Blogerko, współczuję bardzo ja też lubię spokój i ciszę. Kocham ten czas jak Daria o 20.00 zasypia i mogę WRESZCIE odpocząć, wykąpać się, zjeść
Trzymaj się kochana!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości