|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
ja też
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
mialam dzis szkolenie, po szkoleniu szybki obiad i sru z malym na dwor. kutfa, tak szybko robi sie ciemno ze po zmianie czasu to je nie wiem kiedyna te spacery bede wychodzic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja karmie juz tylko w nocy, dla mnie to wybawienie bo tak to musialabym robic butle a tak, sru - mini cyca na wierzch i po prawie ![]() chyba nie, nie wiem, ja nie trzymam. mysle ze to chodzi poprostu o odruch chodzenia... Cytat:
inaczej musialbym gotowac codziennie
|
|||
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Jak miło.
Zamówiłam dzisiaj produkty ze sklepu Pierre Rene i Miyo, bo tego drugiego nie ma za bardzo u mnie w Ols - zamówienie złożyłam o 13:00, a mimo to dzisiaj zostało wysłane. Fajnie.
|
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstryczku, z tego łącka od śliwowicy
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa to nie znam
![]() niedaleko mnie tez jest Łąck i myslalam moze ze z tego Łącka
|
|
|
|
#3126 |
|
Wtajemniczenie
|
o chu.jasie złoty, jak ja mam to ogarnąć.
Chyba musze Was na odwyk jakiś zapisać
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Evel, w Łącku mam rodzinę
![]() A koleżanka z U.?? Hmm hmm hmm...
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
laski mam kryzys
![]() bąbel nie chce kompletnie spać. Jest totalnie padnięty, dzisiaj miał jedną drzemkę 9.30 - 10.20, od tego czasu nie spał ani razu (!!!) i dalej nie chce spać!!! Wyje, wyje, wyje i wyje, cycuś be, wózek be, nosidło be, rączki be, fotelik be, już naprawdę nie wiem co robić zapłacze nam się zaraz.....---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- tyle co zdążyłam to napisać to zasnął.... idę też spać, padam na paszczę dzisiaj
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hje co Ty opowiadasz?! ehhh ale mam roboty, obrabianie zdjęć i sprzątanie, bo jutro przyjezdza w odwiedziny kuzynka tż
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, naprawdę wybierzcie się do lekarza z Piotrusiem. Takie nocki praktycznie non stop to nie jest chyba normalne...
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie. Podczytałam tylko 5 ostatnich stron
![]() widze ze pisalyscie duzo o kp, ja jestem zdecydowanie zwolenniczka tego i oboje dzieci planowalam karmic do roku na pewno, no ale planowac jedno a w praktyce wychodzi co innego. Co moge teraz napisac po odstawieniu malego - z 5 pobudek w nocy od kilku dni zrobila sie tylko jedna (MARZENIE ) zobaczymy czy tak dalej bedzie czy jeszcze sie czasem bedzie przebudzal czesciej. Ale teraz jak chodze do pracy to 1 pobudka jest jak najbardziej wskazana
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio śmiałam się do tż, że w tym roku zamiast bąbek zawiesimy małej zabawki hehe całe szczęście, że bąbki mamy mojej produkcji papierowe.. przynajmniej będą bezpieczne- o ile ich nie zje... |
|
|
|
|
#3133 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3134 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, melduje tylko ze zyjemy
ale kurcze ... okazuje sie ze mam tu 2 razy wiecej roboty niesty Borys nie przyzwyczajony, ja nie zdazylam jeszcze sie tutaj zorganizowac wiec wszytsko idzie bardzo mozolnie. Do tego moja rodzinka, ktora ciagle zapomina ze Borys spi / usypiam go, i ze to nie jest najlepszy moment zeby prowadzic rozmowy gora - dol albo miksowac, ubijac kotlety. Tak wiec ciezko to idzie. Do tego zlote rady (wiem, ze z dobrych checi) ale mam dosc sluchania ze Borys slabo tyje bo zle go karmie, albo ze 17 to nie najlepsza pora na spacer, ze powinnam wychodzic wczesnie. Kurde, czuje sie jakbym do domu przywiozla niemowlaka a nie 9miesieczne dziecko ktorym sama sie praktycznie zajmowalam. Mam nadzieje, ze sie ogarna ..a no i mi samej juz czasem nerwy puszczaja, bo tu ciagle tak glosno, a ja jestem przyzywczajona do tego ze punkt 19 jest cisza, mam spokoj, odpoczywam .. a tu dopiero zaczyna sie caly jazgot, az mnie glowa boli. MAm nadzieje, ze tez sie przyzwyczaje
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
mi Dawid zasnąć nie chce
|
|
|
|
#3136 |
|
Wtajemniczenie
|
a ... mozecie polecic jakis sklep online z wozkami. szukam jakiegos trojkolowca (duze kola). Jakies rady / typy?
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
używane spodnie z HM poszły na all za więcej, niż nówki
ludzie są niepowazniCytat:
![]() w sumie to tak lepiej kojarzę najstarszą czwórkę, bo jakoś tak ze szkoły, ale osobiście ich nie znam; dziewczyny bardzo spokojne się wydają, takie matki boskie nieomal (przynajmniej najstarsza ), no a chłopaki to raczej przeciwieństwo![]() ale się tego najadłyśmy rok temu ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- mi też, stoi w łóżeczku i michę cieszy; mama go wzięła na dół i nic nie słyszę, to chyba padł
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
blogerko mi się bardzo knorr podobał ten model http://allegro.pl/spacerowka-knorr-b...461281224.html ale w sensie wizualnym
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- nie podpucha
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł!
Tak sobie przeglądam tą stronkę od Szajki o bobath - świetna! Znalazłam kilka niedociągnieć swoich i otoczenia przy noszeniu młodej, na szczęście sporadycznie i nie widzę żadnych niepokojących odruchów. Hje: nie ma co się biczować, skąd mogłaś wiedzieć, że coś jest nie tak? Nikt ci nie zasygnalizował, nikt do reha nie wysłał. Co konkretnie cię martwi u Polci i jaka miałaby być w tym Twoja wina? Nie martw się na zapas, Polcia malutka to wszystko da się skorygować, idźcie do kogoś, niech obejrzy czy jest się czym martwić, bo autodiagnoza często straszy a w realu okazuje się, że nie ma źle ![]() Tylko zrób to na co masz wpływ: wyyywal chooodzik , w razie "w" jakby komuś w czasie Twej nieobecności przyszło do głowy Polę w niego wsadzić.Po spotkaniu z Nancy - fajowo jak zwykle - moja córka rozrabiaka, Kubuś śmieszek mały ![]() Mika: ja mam w tym tygodniu studia ;( - kiedy znów będziecie w krk? |
|
|
|
#3140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko jeszcze zeby skladal w calosci, bez wyciagania siedziska.
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hope jak się dorwę do komputera to napisze ta stronę bo nie pamiętam w tej chwili. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Dawid siedzi i gada w najlepsze, wyciąga se pampersy z opakowania to po prostu bajka
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
http://ifitnessstudio.net/17-year-ol...nts-guys-cant/
znalazłam ćwiczenia dla nas Hje, ząbki nam idą, ale ja wysiadam po prostu, jak takie małe dziecko może nie spać 10 godz pod rząd?! ja padłam, a on dalej agu agi aga i wył wył wył. Wczoraj też wył ale przynajmniej spał....Szaja, no widzisz, może ta pogoda? (podejrzewam, że nowa wymówka stanu naszych dzieci
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-10-16 o 20:55 |
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, tak jak pisałam: Pola nie pełza, tylko podciąga się na rękach, a teraz coś tam zaczęła z nogami przy tym robić; przyjmuje niby pozycję na czworaka, ale tą złą, ze złączonymi nogami; nie odbija się od podłoża palcem, tylko wewn. częścią stopy i automatycznie prawą stópkę odwija w bok (wiem, że to może być przez szpotawość, no ale jednak). To tyle na razie co zapamiętałam.
No a z dobrych wieści, to dzisiaj sama sobie usiadła - najpierw się podciągnęła stolika, a później już bez niczego. I oba z leżenia na brzuszku A przez jakiś czas zapomniała, choć już kiedyś Wam pisała, że siada.Idziemy się kąpać. |
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: też tak miewamy - dziś też moja śpiąca jakaś.
Rano - 9:30 - drzemka pół godziny. Obudziła się jakaś niemrawa, przyjechała Nancy - pobawiła się i głodna i spać. Spała pół godziny. Nancy pojechała - śpiąca, oczka trze, krzyczy i piszczy. Ubujałam w tuli spała 1.5h (!) ale z pojękiwaniami, nie dawało się odłożyć. Wstała, zjadła trochę banana (nie chciała mojej zupki a banana trochę weszło, jedliśmy wszyscy ze troje Nam chyba idzie ząb, bo bardzo niespokojnie śpi. |
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaaa, ale rocznikowo za duża różnica, żebym go np ze szkoły kojarzyła, a jak tam mieszkałam, to on chyba niemowlakiem był
a oni wszyscy tacy podobni, że tym bardziejCytat:
Cytat:
|
|
#3149 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam zamiaru zabierać Piotrowi cycka- czegoś co zna od pierwszych minut życia przy czym się uspokaja i czuje się bezpieczny tylko dlatego, że dla kogoś widok rocznego malucha przy piersi jest obrzydliwy Oczywiście nie jest to równoznaczne ze świeceniem gołym biustem wszędzie gdzie sie da Kochanie, nie obwiniaj się , skąd mogłaś wiedzieć? Polcia malutka jeszcze wszystko można skorygować Piotrek np. podwija palce u nóg chyba zapiszę go do neurologa ![]() Cytat:
Ach, pierwsze święta z Pietrkiem ![]() Dużo zdrowia dla Was Cytat:
Dobrze, że zasnął, mam nadzieję, że ładnie prześpi noc ![]() Cytat:
Jak dla mnie super jest i fajnie się składa, przez pociągnięcie. Tylko, że nigdzie nie było go stacjonarnie i stwierdziłam, że nie wywale tyle kasy na coś czego na oczy nie widziałamhttp://allegro.pl/wozek-baby-jogger-...562125995.html
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-10-16 o 21:18 |
||||
|
|
|
#3150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to już przesada ![]() Dziękuję ![]() Nocka wreszcie była normalna, to znaczy zasnęła o 20.00 potem pobudka na mleczko o 3.00 a potem o 7.00. Może rzeczywiście ta woskowina w uszku jej przeszkadzała i przez to nie umiała spać.... Zobaczymy jak dziś będzie ![]() aaaaaaaaaaaa ![]() Cytat:
ja też lubię spokój i ciszę. Kocham ten czas jak Daria o 20.00 zasypia i mogę WRESZCIE odpocząć, wykąpać się, zjeść ![]() Trzymaj się kochana!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Nie wyobrażam sobie tego 
a tak, sru - mini cyca na wierzch i po prawie 
Zamówiłam dzisiaj produkty ze sklepu Pierre Rene i Miyo, bo tego drugiego nie ma za bardzo u mnie w Ols - zamówienie złożyłam o 13:00, a mimo to dzisiaj zostało wysłane. Fajnie.

, w razie "w" jakby komuś w czasie Twej nieobecności przyszło do głowy Polę w niego wsadzić.
ja padłam, a on dalej agu agi aga