to nie KIT, od dziś jestem FIT! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 16:32   #3571
Kocik123
Wtajemniczenie

Dot.: to nie KIT, od dziś jestem FIT!

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
no wsparcie jakieś mam ale nie lubię jak zabrania bo przecież widział jaka jestem. i też nie lubię jak mówi, że tego mi nie wolno ''bo dietka'' bo mi się przykro robi, bo sobie myślę że uważa że jestem gruba a powinien mnie kochać taką jaka jestem

ojj coś ostatnio popsute to jedzenie wszędzie

kasikkk87 - bo tak jak traicionera napisała. ja mam inną budowę i nigdy nie będę miała takich nóg. szczególnie ud, poza tym łydki też mam grube.

karcia - nic się nie bój, ja też grzeczna nie byłam. zjadłam obiad na uczelni i potem jeszcze parę grzechów żenadaaa.

cześć kochane
jak mówiłam dietetycznie u mnie słabo, ogólnie kiepski mam dziś dzień. od rana miałam świetny humor, a teraz... wykłady dziś nudne, jedzeniowo do , z TŻ tak sobie, okresu nie ma, (ile można czekać?), i na dodatek wieczory i ranki coraz zimniejsze..

byłam w hebe (taka drogeria dla niezorientowanych) i niestety nie było takiej wcierki - JANTAR. nie wiecie gdzie ją mogę kupić?

w małych drogeriach i przez internet
Kocik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 17:51   #3572
traicionera
Zakorzenienie

edyta pisalam w kontekście motywujacych fotek, że te figury są nieosiągalne często i nie ma się co dolowac, patrząc na nie, bo nawet wazac 43 kg nie miałam smyklych lydek, bo są bardziej rozwinięte miesniowo i nigdy nie spadają poniżej 35 cm w obwodzie. takie same łydki miałam pryz wadze 43 i 10 czy 12 cm więcej, taka moja uroda.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:14   #3573
Karolinka180
Raczkowanie

Edyta wiesz, że w końcu przegapiłam ten reportaż Przyjechały zakupy z tesco, także jak wparowałam do kuchni to wyszłam z niej jak już się reportaż skończył:P

Twój TŻ nie ma serca, że Cię zaciąga na pizzę na diecie! (Ja co prawda ze swoim jadłam pizzę w niedzielę:P Ale on nie wie, że aż tak się przejmuję tą dietą, dziwi się że ciągle robie tak dietetyczne dania) A poszłaś na fitness?

Ja właśnie zjadłam za duży obiad Ale cały dzień takie małe porcje jadłam, że mogłam w siebie zmieścić podwójny obiad. W ogóle dziś parę ciastek zjadłam, ale piekłam je rano i ciągle ze sobą nosiłam,żeby poczęstować mamę, koleżanki, TŻ, także sama też podjadałam (ale w porach posiłków). A same ciasteczka bez żadnego tłuszczu, owsiane na bananach, słodzone miodem i cukrem brązowym. Przed chwilką był makaron ze szpinakiem i omlet z kalafiora, twarogu i cebulki, ale przeeogroomny Noi jak ja mam taka obżarta teraz iśc na fitness:P

Edytowane przez Karolinka180
Czas edycji: 2013-10-16 o 19:15
Karolinka180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:03   #3574
bingos
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, wreszcie mam chwilę czasu, ale w sumie to nie bardzo mam się czym chwalić. Średnio mi idzie ostatnio, jestem zarobiona, zdarza się, że jem co popadnie. Chociaż dziś było całkiem nieźle - ilościowo i jakościowo. Jutro też się postaram.
bingos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:30   #3575
Tusia forte
Wtajemniczenie

U mnie jedzeniowo mogło być lepiej, bo zjadłam dużego smażonego fileta z kurczaka. I tak mi się strasznie ćwiczyć nie chciało, ale się przemogłam i zaliczyłam skalpel. Dzisiaj mam jakiś zły dzień, jestem na zmianę wściekła, na zmianę smutna i przybita. Chyba @ mnie za moment przywita

bingos żeby jutro też bylo dietetycznie. JA też się postaram, chociaż siedzę od 8 do 18 na uczelni

edyta508 chodzisz do solarium regularnie? ja nigdy nie byłam, a martwi mnie już, że opalenizna z Bułgarii prawie całkowicie zeszła

noticemysoul

Is there a cure for this pain
Maybe I should have something to eat
But food wont take this emptiness away
Im hungry for you my love
Tusia forte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:43   #3576
BeeAnn
Zakorzenienie

hej kochane przyjmiecie mnie z powrotem?

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:45   #3577
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770
Konto usunięte

dostaniesz wielkiego kopaaa!
ale mów co u Ciebie, jak studia, nowe miasto, jak z dietą?
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:51   #3578
windowS17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
o tak bedziemy bic.

a tak to chodz dawaj pyska
windowS17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:12   #3579
Tusia forte
Wtajemniczenie

Cytat:
Bee no nareszcie jesteeeeeeśś !!
Tylko spróbuj znowu nam zniknąć, masz się nam tu teraz udzielać podwójnie

noticemysoul

Stary 2013-10-16, 22:37   #3580
bingos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tusia forte Pokaż wiadomość
U mnie jedzeniowo mogło być lepiej, bo zjadłam dużego smażonego fileta z kurczaka. I tak mi się strasznie ćwiczyć nie chciało, ale się przemogłam i zaliczyłam skalpel. Dzisiaj mam jakiś zły dzień, jestem na zmianę wściekła, na zmianę smutna i przybita. Chyba @ mnie za moment przywita

bingos żeby jutro też bylo dietetycznie. JA też się postaram, chociaż siedzę od 8 do 18 na uczelni
Dziękuję Mam nadzieję, że mi się uda. I Tobie również (współczuję całego dnia na uczelni, znam ten ból )
No i za skalpel.
Cytat:
O ludzie, kogo ja widzę! Lepiej powiedz, gdzie podziewałas się tak długo?
bingos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:37   #3581
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Bee no nareszcie jesteeeeeeśś !!
Tylko spróbuj znowu nam zniknąć, masz się nam tu teraz udzielać podwójnie
wlasnie!
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 23:07   #3582
BeeAnn
Zakorzenienie

kurde, ale się za Wami stęskniłam! aż mi się tak miło na sercu zrobiło, już myślałam, ze o mnie zapomniałyście, a tu taka miła niespodzianka

no to tak, od niecałych 3 tygodni mieszkam już we Wrocławiu, miasto super pierwszy tydzień tutaj był kompletną porażką. tzn. było super, co chwilę jakieś imprezy, integracje itp., ale wiązało się to oczywiście z codziennym piciem i to często w większych ilościach, a do tego oczywiście jakie nocne żarcie, zresztą nie tylko nocne także dieta do dupy. no i jeszcze okazało się, że jedna z moich współlokatorek uwielbia piec, więc codziennie na stole w kuchni były jakieś muffiny czy ciasta w ogóle wtedy nie ćwiczyłam, ale za to bardzo dużo chodziłam, więc chociaż tyle dobrego. no i po takim tygodniu totalnej rozpusty, znowu zaczęłam się źle czuć, czułam się spuchnięta i ociężała, ciągle miałam doły i te sprawy, no i stwierdziłam, że już tak dobrze mi szło, że nie mogę tego znowu zawalić i od tego czasu, czyli już od prawie dwóch tygodni znowu mam bezgrzeszną dietę i ćwiczę codziennie już nie godzinę, minimum pół, ale naprawdę dużo chodzę, nie to co w domu ciasta z kuchni już nie ruszam, chociaż regularnie się tam pojawia

studia mi się podobają, jestem bardzo zadowolona i coś czuję, że to było dobra decyzja. współlokatorzy też naprawdę fajni (a obawiałam się tego, bo mieszkam w 7 osób), ludzie w grupie też w miarę, więc ogólnie czuję się całkiem szczęśliwa, jakie to dziwne uczucie

no i tak na koniec jeszcze napiszę, że nie mam zamiaru już Wam znikać, będę się udzielać, pisać, żalić, chwalić, narzekać, aż będziecie miały mnie dość!

Stary 2013-10-16, 23:16   #3583
traicionera
Zakorzenienie

beann super, że wrocilas i za to ,że wzielas się w garść i wrocilas do dietkowania oraz ćwiczeń

dieta
I sniadanie jaglanka na mleku z migdalami
II śniadanie 3 kanaoki z serkiem białym, salata i pomdorem
obiad slatka z brązowego makaronu, tunczyka, selera naciowego, jogo naturalnego
podiweczorek kawałek serka korycinskiego, pomidor
kolacja serek bieluch naturalny, ogórki

ćwiczenia 1:15 tańca
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2013-10-16, 23:21   #3584
Tusia forte
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde, ale się za Wami stęskniłam! aż mi się tak miło na sercu zrobiło, już myślałam, ze o mnie zapomniałyście, a tu taka miła niespodzianka

no to tak, od niecałych 3 tygodni mieszkam już we Wrocławiu, miasto super pierwszy tydzień tutaj był kompletną porażką. tzn. było super, co chwilę jakieś imprezy, integracje itp., ale wiązało się to oczywiście z codziennym piciem i to często w większych ilościach, a do tego oczywiście jakie nocne żarcie, zresztą nie tylko nocne także dieta do dupy. no i jeszcze okazało się, że jedna z moich współlokatorek uwielbia piec, więc codziennie na stole w kuchni były jakieś muffiny czy ciasta w ogóle wtedy nie ćwiczyłam, ale za to bardzo dużo chodziłam, więc chociaż tyle dobrego. no i po takim tygodniu totalnej rozpusty, znowu zaczęłam się źle czuć, czułam się spuchnięta i ociężała, ciągle miałam doły i te sprawy, no i stwierdziłam, że już tak dobrze mi szło, że nie mogę tego znowu zawalić i od tego czasu, czyli już od prawie dwóch tygodni znowu mam bezgrzeszną dietę i ćwiczę codziennie już nie godzinę, minimum pół, ale naprawdę dużo chodzę, nie to co w domu ciasta z kuchni już nie ruszam, chociaż regularnie się tam pojawia

studia mi się podobają, jestem bardzo zadowolona i coś czuję, że to było dobra decyzja. współlokatorzy też naprawdę fajni (a obawiałam się tego, bo mieszkam w 7 osób), ludzie w grupie też w miarę, więc ogólnie czuję się całkiem szczęśliwa, jakie to dziwne uczucie

no i tak na koniec jeszcze napiszę, że nie mam zamiaru już Wam znikać, będę się udzielać, pisać, żalić, chwalić, narzekać, aż będziecie miały mnie dość!

Coś Ty, jak mogłybyśmy zapomnieć o naszej głównej motywacji i guru diety i ćwiczeń!!

Super, ze Ci się układa, fajni ludzie na kierunku i współlokatorzy to podstawa! Na imprezy musi być też czas, więc miałaś prawo sobie trochę odpuścić diety. Ale wielkie brawo, za to że znowu tak dzielnie się wszelkich grzeszków wystrzegasz.

No dobrze, pamiętaj, że się zobowiązałaś. Nie pozwól nam więcej się zastanawiać gdzie się podziewasz

Zaraz lecę spać, bo jutro ciężko-nudny dzień na wykładach. Odezwę się wieczorkiem. Miłego jutro laski

noticemysoul

Stary 2013-10-17, 00:05   #3585
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
edyta pisalam w kontekście motywujacych fotek, że te figury są nieosiągalne często i nie ma się co dolowac, patrząc na nie, bo nawet wazac 43 kg nie miałam smyklych lydek, bo są bardziej rozwinięte miesniowo i nigdy nie spadają poniżej 35 cm w obwodzie. takie same łydki miałam pryz wadze 43 i 10 czy 12 cm więcej, taka moja uroda.
ojejku ważyłaś 43kg? ja nie pamiętam kiedy tyle waga pokazywała

Cytat:
Napisane przez Karolinka180 Pokaż wiadomość
Edyta wiesz, że w końcu przegapiłam ten reportaż Przyjechały zakupy z tesco, także jak wparowałam do kuchni to wyszłam z niej jak już się reportaż skończył:P

Twój TŻ nie ma serca, że Cię zaciąga na pizzę na diecie! (Ja co prawda ze swoim jadłam pizzę w niedzielę:P Ale on nie wie, że aż tak się przejmuję tą dietą, dziwi się że ciągle robie tak dietetyczne dania) A poszłaś na fitness?

Ja właśnie zjadłam za duży obiad Ale cały dzień takie małe porcje jadłam, że mogłam w siebie zmieścić podwójny obiad. W ogóle dziś parę ciastek zjadłam, ale piekłam je rano i ciągle ze sobą nosiłam,żeby poczęstować mamę, koleżanki, TŻ, także sama też podjadałam (ale w porach posiłków). A same ciasteczka bez żadnego tłuszczu, owsiane na bananach, słodzone miodem i cukrem brązowym. Przed chwilką był makaron ze szpinakiem i omlet z kalafiora, twarogu i cebulki, ale przeeogroomny Noi jak ja mam taka obżarta teraz iśc na fitness:P
najlepsze jest to, że sam stara się zrzucić brzuszek (chociaż ja nie uważam, że go ma). obydwoje jesteśmy udani z tymi dietami
tak, byłam na fitnessie. Ty też byłaś z tego co czytam, no to chwali się

Cytat:
Napisane przez bingos Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wreszcie mam chwilę czasu, ale w sumie to nie bardzo mam się czym chwalić. Średnio mi idzie ostatnio, jestem zarobiona, zdarza się, że jem co popadnie. Chociaż dziś było całkiem nieźle - ilościowo i jakościowo. Jutro też się postaram.
za inne dobre dni

Cytat:
edyta508 chodzisz do solarium regularnie? ja nigdy nie byłam, a martwi mnie już, że opalenizna z Bułgarii prawie całkowicie zeszła
czy regularnie? ostatnimi czasy nie, bo byłam dość opalona po wakacjach. ale wcześniej chodziłam regularnie bo był czas studniówki, sylwestra i zawsze jakaś inna okazja nic strasznego, a przy takich pogodach humor się poprawia trochę od ciepełka.

Cytat:

Cytat:

no to super, że wszystko się układa. i cieszę się, że wróciłaś po imprezkach na zdrowy tryb życia ale ja bym nie dała rady mając w domu kogoś kto piecze często pyszności

no mamy nadzieję

porobiłam matematykę, zamówiłam książki z biblioteki i uciekam do spania chociaż jakoś mi się nie chce ale rano trzeba wstać znów więc miłej nocki
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 00:29   #3586
traicionera
Zakorzenienie

wazylam tyle na początku studiów, gdy nie umialam tak zorganizwoac czasu, żeby codziennie zjeść obiad. potem miałam problem z przytyciem, bo wszysczy mi mówili, że za chuda jestem.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2013-10-17, 00:37   #3587
Karolinka180
Raczkowanie

na silowni pobieglam sobie 20minut, troche ćwiczeń na drabince i stretching. upocilam sie jak swinia wrocilam o 23.00 i od razu obiad dla TZ robilam i padam z nóg. jutro na wykladach bede sie nudzic to Was poczytam

i melduje ze zapomnialam.o przysiadach pompki byly na silce a dopiero teraz w lozku przypomnialam sobie o przysiadach a juz nie mam sily. jutro zrobie karniaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Karolinka180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 06:33   #3588
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
wazylam tyle na początku studiów, gdy nie umialam tak zorganizwoac czasu, żeby codziennie zjeść obiad. potem miałam problem z przytyciem, bo wszysczy mi mówili, że za chuda jestem.
bidula mam koleżankę, która jest chuda jak patyk i nie może przytyć. nawet była w szpitalu z tego powodu kilka razy i nic nie znaleźli. a je normalnie, nawet dużo. albo tylko tak mówi

Cytat:
Napisane przez Karolinka180 Pokaż wiadomość
na silowni pobieglam sobie 20minut, troche ćwiczeń na drabince i stretching. upocilam sie jak swinia wrocilam o 23.00 i od razu obiad dla TZ robilam i padam z nóg. jutro na wykladach bede sie nudzic to Was poczytam

i melduje ze zapomnialam.o przysiadach pompki byly na silce a dopiero teraz w lozku przypomnialam sobie o przysiadach a juz nie mam sily. jutro zrobie karniaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
też się wczoraj zmęczyłam. poszłabym dzisiaj jeśli zdążę po uczelni ale na te ostatnie zajęcia to nie zawsze ktoś przychodzi

tylko o karniakach nie zapomnij, karcia da Ci lanie!

Chodakowska znowu wydała książkę, no taki bardziej kalendarz diety. widziałyście? nie mówiąc o samym kalendarzu na ściane. sama muszę kupić jakiś ale chyba bym nie chciała żeby wisiała u mnie cały rok widziałam na stronie ze dwa zdjęcia to na jednym jest taki tyłek..

Edytowane przez edyta508
Czas edycji: 2013-10-17 o 06:45
Stary 2013-10-17, 06:47   #3589
windowS17
Zadomowienie

Bee ze wstydem mowie ale ciesze sie ze nagrzeszylas bo juz mi osobiscie bylo glupio ze tak sie trzymasz bez odskoczni w postaci ciacha czyy czegos niezdrowego. moge teraz odetchnac z ulga
tarcia jakpatrze na twoje menu to ja jednak zacofana jestem. czesto polowy potraw nie znam dobrze ze jest wujek google to mi uchyla rabka tajemnicy

Cytat:
bidula mam koleżankę, która jest chuda jak patyk i nie może przytyć. nawet była w szpitalu z tego powodu kilka razy i nic nie znaleźli. a je normalnie, nawet dużo. albo tylko tak mówi

też się wczoraj zmęczyłam. poszłabym dzisiaj jeśli zdążę po uczelni ale na te ostatnie zajęcia to nie zawsze ktoś przychodzi

tylko o karniakach nie zapomnij, karcia da Ci lanie!
sa takie osoby ktore nie sa w stanie przytyc.

karcia a ja mylalam ze ty taka lagodna

dobra dziewczyny. wczoraj zazylam ostatni antybiotyk, dzis ide do lekarza do kontroli i dzis wracam do cwiczen troche zumbe potancze na poczatek.

sniadanie- musli z jogurtem
obiad- schab gotowany, kartofle i kalafior
kolacja- ? moze jajo w sosie chrzanowym- musze wpierw sprawdzic czy mam jaja

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

edyta ja wlasnie sie zastanawiam nad kupnem jej ksiazki ale tej pierwszej. ostatnio mialam okazje ale glupia nie kupilam.
a chodakowska w ostatnim cosmo jest
Stary 2013-10-17, 07:16   #3590
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez windowS17 Pokaż wiadomość
Bee ze wstydem mowie ale ciesze sie ze nagrzeszylas bo juz mi osobiscie bylo glupio ze tak sie trzymasz bez odskoczni w postaci ciacha czyy czegos niezdrowego. moge teraz odetchnac z ulga
tarcia jakpatrze na twoje menu to ja jednak zacofana jestem. czesto polowy potraw nie znam dobrze ze jest wujek google to mi uchyla rabka tajemnicy

sa takie osoby ktore nie sa w stanie przytyc.

karcia a ja mylalam ze ty taka lagodna

dobra dziewczyny. wczoraj zazylam ostatni antybiotyk, dzis ide do lekarza do kontroli i dzis wracam do cwiczen troche zumbe potancze na poczatek.

sniadanie- musli z jogurtem
obiad- schab gotowany, kartofle i kalafior
kolacja- ? moze jajo w sosie chrzanowym- musze wpierw sprawdzic czy mam jaja

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

edyta ja wlasnie sie zastanawiam nad kupnem jej ksiazki ale tej pierwszej. ostatnio mialam okazje ale glupia nie kupilam.
a chodakowska w ostatnim cosmo jest
nie Tylko Ty windows jeśli chodzi o te jadłospisy no to super, że wracasz do ćwiczeń ale chyba masz jakieś przekąski między tymi daniami?

jeśli chodzi o cosmo to u mnie leży jeszcze nie przeczytane z tamtego miesiąca też się zastanawiałam, za każdym razem gdy jestem w empiku mam ją w ręku ale potem odkładam
Stary 2013-10-17, 07:56   #3591
windowS17
Zadomowienie

Cytat:
nie Tylko Ty windows jeśli chodzi o te jadłospisy no to super, że wracasz do ćwiczeń ale chyba masz jakieś przekąski między tymi daniami?

jeśli chodzi o cosmo to u mnie leży jeszcze nie przeczytane z tamtego miesiąca też się zastanawiałam, za każdym razem gdy jestem w empiku mam ją w ręku ale potem odkładam
owoc w miedzyczasie. nie pisze jaki bo nie wiem jeszcze na jaki bede miala smak lub jaki bedzie w posiadaniu

ja kupuje co miesiac zawsze udaje mi sie jakos wyciagnac Tz, bysmy podjechali do polski na zakupy

a ja zapomialam jakie musli jest zapychajace. po pol miseczce wymieklam
Stary 2013-10-17, 08:03   #3592
traicionera
Zakorzenienie

edyta hehe, teraz problem trudności z przytyciem mnie nie dotyczy ale wtedy przez te wagę włosy mi wypadały, więc nie chce już tak mało ważyć. mój mąż nie może przytyc, waży góra 65 przy 190 cm wzrostu i nie może przekroczyć tej wagi, choćby nie wiem ile jadł.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2013-10-17, 09:02   #3593
windowS17
Zadomowienie

Cytat:
edyta hehe, teraz problem trudności z przytyciem mnie nie dotyczy ale wtedy przez te wagę włosy mi wypadały, więc nie chce już tak mało ważyć. mój mąż nie może przytyc, waży góra 65 przy 190 cm wzrostu i nie może przekroczyć tej wagi, choćby nie wiem ile jadł.
to musi byc z niego straszna chudzinka.

a ja melduje mel b brzuch, 50 przysiadkow i 10 min zumby. to tak na rozgrzewke by sie zbytnio nie zameczyc. wieczorkiem hula hop bedzie
Stary 2013-10-17, 09:50   #3594
letina
Rozeznanie

No dzień dobry...

Ja w takiej sprawie.. bo .. no.. ZAWALIŁAM
Wytrzymałam dwa dni i popłynęłam. Dzisiaj muszę się ogarnąć, bo jak tak dalej pójdzie to jeszcze przytyje zamiast schudnąć..

Dzisiaj:
9.30 bułka ze słonecznikiem z serkiem twarogowym ze szczypiorkiem
12.00 banan
15.00 zupa pieczarkowa
22.00 mała bułeczka ze słonecznikiem z szynką z kurczaka i pomidorem.

Taki jest plan. Zobaczymy co z tego będzie...
Stary 2013-10-17, 09:56   #3595
windowS17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez letina Pokaż wiadomość
No dzień dobry...

Ja w takiej sprawie.. bo .. no.. ZAWALIŁAM
Wytrzymałam dwa dni i popłynęłam. Dzisiaj muszę się ogarnąć, bo jak tak dalej pójdzie to jeszcze przytyje zamiast schudnąć..

Dzisiaj:
9.30 bułka ze słonecznikiem z serkiem twarogowym ze szczypiorkiem
12.00 banan
15.00 zupa pieczarkowa
22.00 mała bułeczka ze słonecznikiem z szynką z kurczaka i pomidorem.

Taki jest plan. Zobaczymy co z tego będzie...
wydaje mi sie ze miedzy sniadaniem a obiadem jest troche za duza roznica czasu. glod ci nie bedzie doskwieral? bo jak glodek sie wlancza to pozniej drugi raz tyle sie wchlania niz normalnie.

a wlasnie mialam sie was pytac. czy przed posilkiem wypijacie szklanke wody by sie zapchac ?
Stary 2013-10-17, 10:10   #3596
traicionera
Zakorzenienie

za dużą przerwą między 3. a 4. posilkiem.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

takie duże przerwy między posiłkami zwalniają metabolizm. najlepiej jeść co 3-4 godziny.

co do wody, to nie pije przed posilkiem, bo zjadam tylko tyle, ile zaplanowalam, więc nie mam obaw, że rzuce się na jedzenie.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2013-10-17, 12:11   #3597
letina
Rozeznanie

Cytat:
za dużą przerwą między 3. a 4. posilkiem.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

takie duże przerwy między posiłkami zwalniają metabolizm. najlepiej jeść co 3-4 godziny.
wiem.. ale idę do pracy na 16 i niestety nie mam przerwy

Windows ja nie stosuje takich metod... a może powinnam
Stary 2013-10-17, 12:42   #3598
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Coś Ty, jak mogłybyśmy zapomnieć o naszej głównej motywacji i guru diety i ćwiczeń!!

Super, ze Ci się układa, fajni ludzie na kierunku i współlokatorzy to podstawa! Na imprezy musi być też czas, więc miałaś prawo sobie trochę odpuścić diety. Ale wielkie brawo, za to że znowu tak dzielnie się wszelkich grzeszków wystrzegasz.

No dobrze, pamiętaj, że się zobowiązałaś. Nie pozwól nam więcej się zastanawiać gdzie się podziewasz
już do tego nie dopuszczę, o nie nie! za dobrze mi tu było!

Cytat:

no to super, że wszystko się układa. i cieszę się, że wróciłaś po imprezkach na zdrowy tryb życia ale ja bym nie dała rady mając w domu kogoś kto piecze często pyszności

też się cieszę, bo jednak psychika do razu lepiej się czuje będę musiała też przy okazji nadrobić wątek, bo ciekawa jestem jak Wam szło i co się zmieniło przez te chyba aż 3 tygodnie mojej nieobecności

Cytat:
hahaha, no to ciesze się, że Ci ulżyło ale wtedy były wakacje, więc mogłam się maksymalnie pilnować, a teraz już tak dobrze niestety nie będzie. np. dzisiaj wieczorem idę na otrzęsiny, więc już wiadomo, że wpadnie alkohol, za tydzień kolejne otrzęsiny, a w piątek będziemy organizować halloween u nas w mieszkaniu. no ale co zrobić, przecież podczas diety też trzeba normalnie żyć, a nie tylko wszystkiego odmawiać i siedzieć w domu trzeba korzystać ze studenckiego życia trochę już schudłam, więc nic się nie stanie jak teraz będzie wolniej spadało, ważne, żeby w ogóle coś spadało

Cytat:
jeśli chodzi o cosmo to u mnie leży jeszcze nie przeczytane z tamtego miesiąca
u mnie też i już tyle razy się do niego zabierałam, ale zawsze znajdę jakieś ciekawsze zajęcie

na śniadanko były owsianko-orkiszówka z kakao, cynamonem, gruszką, ricottą i prażonymi pestkami dyni

Stary 2013-10-17, 12:52   #3599
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
owoc w miedzyczasie. nie pisze jaki bo nie wiem jeszcze na jaki bede miala smak lub jaki bedzie w posiadaniu

ja kupuje co miesiac zawsze udaje mi sie jakos wyciagnac Tz, bysmy podjechali do polski na zakupy

a ja zapomialam jakie musli jest zapychajace. po pol miseczce wymieklam
no to dobrze, że jakiś owoc ja też kupowałam kiedyś co miesiąc, tak samo i joya. ale przestałam tak często odkąd zauważyłam, że artykuły się powtarzają niestety

Cytat:
to musi być szczuplutki, nie? jak wizualnie wygląda? no tak to właśnie już jest, że co organizm to inny.

Cytat:
to musi byc z niego straszna chudzinka.

a ja melduje mel b brzuch, 50 przysiadkow i 10 min zumby. to tak na rozgrzewke by sie zbytnio nie zameczyc. wieczorkiem hula hop bedzie

BeeAnn u większości to chyba jakoś bez zmian większych, przynajmniej u mnie ale jak @ przyjdzie i będę po to biorę się za siebie

windows ja pije przed śniadaniem to obowiązkowo żeby pobudzić metabolizm, a innymi posiłkami to różnie bywa ale raczej też
Stary 2013-10-17, 13:11   #3600
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
BeeAnn u większości to chyba jakoś bez zmian większych, przynajmniej u mnie ale jak @ przyjdzie i będę po to biorę się za siebie
za 75 dni sylwester, mamy jeszcze trochę czasu, żeby wszystkich olśnić

ja od kilku dni piję codziennie rano na czczo gorącą wodę z cytryną i imbirem. polecam, nie dość, że bardzo dobra, to jeszcze fantastycznie rozgrzewa w coraz chłodniejsze poranki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości