Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 00:07   #1831
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
diabli- to była nasza 3 dawka wzw wzięłam też 1 dawkę pneumokoków, potem kolejna za ok 1,5 miesiąca, no i spokój do ok 13 miesiąca
za zakupy. humor na pewno sobie poprawilas
a szczepienie tak szybko ze względu na pneumokoki, które będą za 1,5 mies? bo nie uwierzę, ze Wojtus ma już 7 miechow

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Laski! Cynamonki sie odezwaly

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Adas to jednak silny chłopczyk. niech walczy z choroba, a rodzice z lekarzami caly czas zaciskam kciuki i niech ten koszmar się już skończy. jutro musza pojawić się dobre wieści...

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Nie wiem czy widziałaś...pytałam o krzesełko Chicco Polly - może widziałaś na żywo, chyba taki by starczył skoro dziecko ma te 5 miesięcy. Szkoda tylko że nie ma pałąka
tutaj link: http://allegro.pl/chicco-krzeselko-d...602090553.html
i kosza na podręczne graty

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Diabli za wagę, Bartuś zwolnił to nas dogoniłyście prawie
no popatrz tylko Nelka do tych 7 kg dobijala prawie od miesiąca 25 września wazyla 6680, później co tydzień 6700, dzisiaj w końcu cos się ruszylo. dziwne, bo ten tydzień był naprawdę obfity w kupy i myśleliśmy, ze będzie spadek. dziwne to moje dziecko

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no to niezły lekarz moj też ma świetne opinie wśród mam i na necie, ale np w zeszłą środę znalazł szmery i dał skierowanie i teraz znowu badal bo mielismy odroczone szczepienie i mówi serducho czyste ale co mu się dziwić dzien przed przyjął 150 chorych dzieci więc pewnie był padniety

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

zaraz spadam spać, z racji tego że tatuś na wyjeżdzie - śpimy z młodym razem
hehe wymieniasz jednego mezczyzne na drugiego

u nas przy okazji wcześniejszego szczepienia szmery pojawily się u Neli kolegi...wtedy u niej było ok. a dzisiaj u niego podobno już praktycznie niesłyszalne, za to Nelce cos wysluchal chyba za mało skierowan do kardiologa dal w tym roku

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Licz się z mą wiedzą, Ty mamo co masz fioła na punkcie jedzenia
Żartuję Wiem co usłyszałam i co wyczytałam. Zresztą na tych słoiczkach dla dzieci jest np potrawka z kurczaka z ryżem albo jarzynowa z ryżem.
Ors tez jest kleikiem marchewkowo - ryżowym. nie sadzilam, ze tak rozpoczniemy nasze rozszerzanie diety

sklad
Woda, marchew 26%, grysik ryżowy 2%, syrop glukozowy, sól, substancje wzmacniające – cytrian sodu i cytrian potasu, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.

Cytat:
Może mu się wydawało, że to wątróbka, a to był mięsień Nelki ;] Jakby coś było nie tak to by zlecił badania pewnie. A jak chcesz robić badania to pewnie jakieś enzymy.
My też dziś byłyśmy u lekarza z tymi pleśniawkami dalej, aloes pomógł na chwilę i znów nam przepadło szczepienie i znów trafiliśmy do innej lekarki, bo "naszA" na zwolnieniu i też dostalismy skierowanie do kardiologa, ale jak to Pani stwierdziła, że pewnie dostaniemy się za pół roku, ale to nic nie szkodzi :| I znów musiałam się spowiadać co jak, co to za naczyniak, a że sro i tamto, a najbardziej zszokowała mnie waga. Młoda załatwiała się przez te 2 tyg jak kto głupi a przybrała 360 g i waży ola boga 7840
hmm, chyba wie gdzie jest watroba długo ja macal...podobno wystaje na 2 cm poza zebra czy jakos tak :P na razie nie będę nic robila, bo pewnie morfologia i ob. dalyby jakiś sygnal gdyby było cos nie tak...odwiedzimy innego pediatrę, a u naszego pojawimy się za jakiś czas żeby skontrolowal. szzcerze to już to jego ciagle "straszenie" robi na mnie coraz mniejsze wrazenie u nas tez przy tyyyylu kupach waga poszla do góry hehe.
a kardiolog: prywatnie 150zl, a na nfz dostałam termin 20 listopada wiec da się szybciej niż za pol roku.

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Motylku-bede robila gymboree dla młodej specjalnie

No to mój jak miał 2 tyg powinien przestać jesc w nocy
A bydlak nadal się budzi a wazy już z 9kg
gymboree powiadasz?

bydlak

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
dziewczyny potrzebuję pomocy, a mianowicie w niedziele jedziemy na urodziny do chrześniaka tż, maly będzie mial 4 lata, nie mam pojęcia czym się interesuje, bo niestety widujemy się bardzo rzadko i kontakt taki sobie, co mu kupić żeby byl zadowolony??
hulajnogę! albo rowerek biegowy.

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dwb, czytalam ale co mam zrobic jak on mi sie na szerokosc nie miesci? W Recaro te poduszeczki bo bokach sa szerokie i nie da sie ich wypiac Przyjdziesz to zobaczysz ogladalam teraz te wiekse foteliki. Porazka. Jego fotelik za maly a tamte sa takie wielkie :/ nie wiem co robic :/.
może sprzedajcie wasz i kupcie jakiś używany (w którym się zmieści), żeby dotrwal do wiosny. a później kupicie już cos odpowiedniego.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-16 o 23:53
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 00:16   #1832
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Tak, zapewne masz rację. Ja jakoś wolę unikać smoczka w ciągu dnia - do spania dostaje. No i może dlatego ratuje się paluszkami
ja tez wolalabym unikac, ale czasem trzeba posluchac dziecka...jak kiedyś przyjdzie i powie "mamo mam sprawdzian, nic nie umiem, mogę zostać w domu" to tez sila jej do szkoły nie wypedze kompromis musi być, każdy ma swoje potrzeby hehe.

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Nelusia chyba wystraszyla się forumowych ciotek i spi od 19 bez wolania o cyca to dobry wynik?
Stary 2013-10-17, 00:22   #1833
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Kleik lepszy od kaszki Kleik nie ma sztucznych węglowodanów. Możesz je sobie dodac np poprzez owoce ze słoiczka.

Jabłuszko
Cytat:
mam nadzieję, że go nie podtruwała

Jabłuszko albo śliwkę może?

===
Pogoda do bani, u nas cały dzień padało, udało mi się wyskoczyć z Młodym tylko na chwilę do sklepu w chuście. Mieliśmy jechać do klubu malucha ale dzieciaki się pochorowały i odwołali więc kisimy się w domu Młody trochę marudził z tego wszystkiego bo codziennie dwa razy jednak wychodziliśmy na dłużej
Cytat:
daj jej dużo picia, najlepiej wody, mój np z butli nie wypije ale jak mu dam z kubka (połowa się rozleje i czekam aż przyjdzie doidy) to pije jak szalony i wtedy kupy powinny ruszyć
coś się ruszyło - akurat jak ułożyłam ją golutką na materacyku do ćwiczeń Vojty, zdecydowała się wystękać trochę więcej kupki niż przez ostatnie dni - pewnie się zawzięła, żeby odwlec ćwiczenia których serdecznie nienawidzi ale i tak dostała przetarte jabłuszko po ćwiczeniach, bo ciężko jej to kupsko szło i znowu nie przesadziła z ilością

wodę próbowałam dawać wczoraj i przedwczoraj, z butelki. Rzuciła się najpierw na butlę, bo myslała, że to jak zawsze mleko, a tu wielkie zdziwienie - skrzywiła się, jakby dostała sok z cytryny, zacisnęła smoczek dziąsłami, żeby nie leciało, a jak juz trochę wleciało, to pluła wodą na odległość, mała wredota.

Cytat:
Pewnie i ten l7 robi fajne zdjęcia - nie miałam możliwości porównać. Samsunga kiedyś miałam i byłam zadowolona i to też było jednym z powodów że jednak na niego się zdecydowałam na razie jeszcze się gubię w tym telefonie i nawet odebrać mi ciężko
hehe, ja to się dopiero gubię - tż już nie mógł patrzeć na moją Nokię z zamierzchłych czasów (ma już pewnie niemal 10 lat i nawet nie pamiętam co to za model, ale poza możliwością dzwonienia i sms-owania mało co w niej było innego) i zrobił mi zbiorczy prezent za ostatnie pół roku z okazji: urodzin/imienin/urodzenia Julci/rocznicy ślubu. Przy każdej z tych okazji nie mogłam się zdecydować co chciałabym dostać i w końcu zdecydował za mnie, wręczając mi w weekend Sony Xperia Z. Do tej pory się z tym cudem techniki nie ogarnęłam i na razie robi za dekorację komódki, dopóki nie przeczytam instrukcji obsługi, a stara Nokia nadal w użyciu
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 00:55   #1834
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
mój mały nie interesuje się już matką edukacyjna, bo ciąglę leży na brzuchu... jakie dajecie zabawki podczas leżenia na brzuchu ? myślałam o czymś takim http://allegro.pl/chicco-i-gym-muzyc...609418622.html
wszystkie możliwe zabawki wokół: oballe, gryzaki, grzechotki, bardzo lubi misia z fisher price'a (cos jak szczeniaczek uczniaczek)- zawsze ma go kolo siebie na macie i takie miękkie pianinko - nauczyla się go wlaczac, wiec jest w siódmym niebie :P pozycja na brzuszku to obecnie jej nr 1.

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Cytat:
ja możliwe (ale jeszcze nie wiem na 100%:P:P), że zacznę w niedzielę, też od marchewy
hmm czyli jako pierwsza dotrwalas do skończonych 6 miesięcy? dobrze licze?

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Cytat:
O tak Helenka też tak szuka, ale tak delikanie, taka zaspana słodzinka
W ogóle jak sobie pomyślę, że była taka malutka i ją obracałam na boczek i przytulałam do siebie, a teraz sama się pcha, wyciąga w moją stronę rączki nóżki i głowkę przesuwa - no nie mogę uwierzyć, że już taka samodzielna za chwilę sama w nocy będzie się przyczołgiwać i cycka wyciągać
dokładnie, Nela już sama się obraca na boczek i lapie mamusia moglaby spac hehe.

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Cytat:
chce mu dać jakąś interaktywną zabawkę, która zachęci go do wyciągania rączek ... może właśnie pianinko http://allegro.pl/pierwsze-pianinko-...617404904.html
poszukam jutro naszego pianinka na all, fajne jest. teraz all ma przerwę techniczna

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Brawo waga super wymiary idealne co do serduszka to taknbywa ze nie raz szmerow nie slychac a mala pewnie ma fozjologiczne co do watroby to pamietam ze gastroentorolog macala brzuch D. I po niej studenci i ona ze piwiekszona watrobe i nie w tym.miejscu :banghead: wiec ha sxybko do rodzinnejnpo skierowanie na usg polecialam w ten sam dzien do szpitaka na usg a p. Doktor mowi ze wsztstko ok watroba normalnych wymuarow i teraz wiedzac ze D. Na dwie sledziony pewnie to wymacala i myslala ze watroba powiekszona hee

Teraz mniej czasu bo D. Duzo zadaja wiec zarobiona jestem
Kolorowych
dzięki. i nie strasz, ze ona może mieć cos w brzuchu więcej niż trzeba - bo i tak mało wazy

hehe Banka odrabia prace domowe i nie ma czasu na wizazowanie

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Nelcia spala dzis od 21 do 10 rano, z chyba 3 (nie pamietam ) przerwami na jedzenie, pozniejm1,5 h przerwa na spacerku i z pol h przed 18, teraz juz smacznie spi, i mimo, ze jest "grzeczna" w dzien to ja dzis wysiadam.. Jutro chyba musimy obnizyc lozeczko
Bo babel zaczal laoac sie obreczy i dzwigac, skubanica mala...
fiu fu robi się poważnie
dla Nelki za sen zimowy - dziewczyny narzekające na mało spiacych synow...starac się o corki i nadac im jakze piękne imie Nela spiocha macie pewnego!

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
to ile ich ma

My w sumie smarujemy tylko pupę Linomagiem, a po kąpieli niczym, bo kąpiel jest z olejkiem, ale może trza zacząć, choć w sumie nic mu się nie dzieje
czasem wydaje mi się, ze kilka, bo piszczy jak cala orkiestra

u nas do kapieli tez tylko olejek. do tej pory sprawdza się idealnie. zero wysypek, odparzen, moja panika z ciemieniucha tez była fałszywym alarmem hehe.

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
diabli spryciula, jaka wiedza o łyżeczkach
większość z nas moglaby robic doktorat z kupek, zupek, szczepien itd.

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ----------

Cytat:
Diabli u nas ostatnie dzienne karmienie jest po kąpieli a pierwsze poranne o 4/5/6

Bartek mi się wykręca strasznie przy zmianie pieluszki, koniecznie musi widzieć soją tapetę
ok, a kapiel o 19?

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
hehe, ja to się dopiero gubię - tż już nie mógł patrzeć na moją Nokię z zamierzchłych czasów (ma już pewnie niemal 10 lat i nawet nie pamiętam co to za model, ale poza możliwością dzwonienia i sms-owania mało co w niej było innego) i zrobił mi zbiorczy prezent za ostatnie pół roku z okazji: urodzin/imienin/urodzenia Julci/rocznicy ślubu. Przy każdej z tych okazji nie mogłam się zdecydować co chciałabym dostać i w końcu zdecydował za mnie, wręczając mi w weekend Sony Xperia Z. Do tej pory się z tym cudem techniki nie ogarnęłam i na razie robi za dekorację komódki, dopóki nie przeczytam instrukcji obsługi, a stara Nokia nadal w użyciu
ja tez tak mam...uwielbiam moje stare nokie. wole chodzic z dwoma starymi niż jednym porządnym telefonem. i choć tz ciagle namawia na zmiane to nie umiem - przywiazalam się w sumie ostatnio zrobil podstęp, bo swój "stary" tel. przekazal mi w spadku, a sobie wzial nowy. do jego komórki zdazylam się trochę przyzwyczaić, wiec zmiana była mniej BOLESNA gdybys slyszala jak rozpaczałam kiedy zmienili nam dekoder na nowy...albo gdy musieliśmy kupic klawiaturę, - uparlam się, ze musi być taka jak poprzednia teraz tez często korzystam z jego tel (Samsung galaxy s2), wiec pewnie niebawem go odziedziczę i pozbede się kolejnej starej nokii. i tak motoda eliminacji kiedyś może będę z komorkami w miare na bieżąco. czasem az wstyd wyciagac te moje cegly pamiętam jak podczas praktyk dzieciaki z 4 kl. podstawówki miały taaaakie wypasione komory, ze nie widziałam takich na oczy i bardzo musiałam się ukrywać z tymi moimi antykami

---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

Neluśka dalej spi, wiec i ja znikam. widocznie dzisiaj moje dziecko "dorosło" i udowodni matce, ze wytrzyma do rana dobranocka
Stary 2013-10-17, 02:39   #1835
lonely_lady
Zakorzenienie

moje dziecko mnie rozpieszcza..
Dziś juz zaczęliśmy nowy dzien, bo mu sie odmienilo i postanowił wstać 2godz wczesniej.
Ja juz nie wyrabiam
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i mieliśmy mega marudny dzien.. Tylko na raczkkach go musiałam nosić..
Potrzebuje snu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 05:39   #1836
deb
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odpowiedzi

no właśnie Antoś tak na brzuszku nie wyciąga za bardzo rączek po zabawki :/ Veronic masz w sumie racje z tym stojakiem, jak by mu główka opadła to by nieźle przydzwonił

chce mu dać jakąś interaktywną zabawkę, która zachęci go do wyciągania rączek ... może właśnie pianinko http://allegro.pl/pierwsze-pianinko-...617404904.html
dokładnie takie chciałam kupić ale w końcu kupiłam z fisher price
http://allegro.pl/pianinko-a-kuku-fi...628693427.html
mała na razie gra stópkami

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
do takiego to chyba dziecko musi siedziec już dobrze?
A dlaczego? je też można pochylić, nie ma tylko wkładki niemowlęcej więc nie można od urodzenia a od 6 miesiąca no i nie ma pałąka a to największa strata

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
to ile ich ma

My w sumie smarujemy tylko pupę Linomagiem, a po kąpieli niczym, bo kąpiel jest z olejkiem, ale może trza zacząć, choć w sumie nic mu się nie dzieje
jak nic się nie dzieje to ja bym nic nie zmieniała my smarujemy od urodzenia bepanthenem fałdeczki, jak pytałam położnej to powiedziała że można ewentualnie coś innego spróbować. Miałam zasypkę, spróbowałam, Hela miała odparzenie więc będziemy robić jak do tej pory. Lekarka też mówiła żeby nic nie zmieniać skoro jest dobrze

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mam pytanie:
od kiedy liczycie te noc dziecka? ile godzin ma przespać. kiedy ostatnie "dzienne" karmienie? to zaraz po kapieli?

jeśli kapie mala o 19, zasypia w momencie, najpóźniej o 20 to od tej pory liczycie, ze ma przespać do rana (do tej 4-5?)
czy może jest jakies ekstra bonusowe karmienie kolo polnocy?

pytam, bo mam problem z określeniem nocy i poranka u nas doba młodej zaczyna się o 19 tak sobie wymyslilam. po kapieli jest nowy dzień i od niego zapisuje sobie kiedy był cyc, kupa, zmiana pieluchy itd.

Barwineczek - jeśli maly przespi cala noc, to ile karmien wyjdzie Wam w ciągu dnia? nadal ok. 6, tak co 3 godz.?
Nela "zaprogramowala" się na jedzenie co 3-4 godziny. czasem 5. niezależnie czy noc czy dzien. czytam o tym odpoczywaniu brzuszka i zastanawiam się czy w naszym przypadku jest ok.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

fajne i cena tez ok.
podoba mi się...wilk i kapturek ptaszysko tez...tylko zastanawiam się...bo Nela ma wanienke z kaczka. taka zwykla naklejka za jej glowa. i od momentu kiedy ja odkryla robi nam niezle jazdy podczas kapieli wygina się do tylu, za wszelka cene chce podziwiać kaczuche. już nawet myśleliśmy żeby ja zdrapać, ale jak można dziecku odebrać takiego fajnego przyjaciela? ona dla niej wszystko zrobi hehe. w leżaczku tez powoli odkrywa stwory morskie które sa na "tapicerce". ciekawe czy w foteliku do karmienia tez bylaby wiecznie odwrocona tylem
Ja liczę noc od pójścia spać po karmieniu może i brzuszek powinien odpocząć - nie wiem. Ale skoro mała chce jeść/pić to jej daje i już.

Ciekawskie stworzenie Nasza odkryła swego czasu brokuła z kosmetykami (wisiał nad przewijakiem) i strasznie się wyginała żeby zobaczyć co to w tych kieszeniach jest. Nawet już sięgać zaczynała i musieliśmy go zlikwidować bo jakby złapała i spadłby na nią to byłoby nieszczęście. Więc niestety my jej przyjaciela musieliśmy odebrać Ciekawa jestem czy Nelcia by siedziała tyłem w krzesełku

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziś juz zaczęliśmy nowy dzien, bo mu sie odmienilo i postanowił wstać 2godz wczesniej.
Ja juz nie wyrabiam
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i mieliśmy mega marudny dzien.. Tylko na raczkkach go musiałam nosić..
Potrzebuje snu
Współczuje pobudki...
Moja obudziła się o 5 i stwierdziła oczywiście jak co dzień że pofika sobie, o 6 usnęła a ja już na nogach, znowu ciężki dzień przede mną.

Diabli - co do telefonu to ja rok temu kupiłam lumie, wcześniej też miałam dotykowy, ale to wszystko tak idzie do przodu że zawsze czuje się jakaś opóźniona jak dostaje nowy telefon i się gubię teraz jestem zachwycona że mogę robić zdjęcia siebie trzymając normalnie telefon - chyba nawet nie wiedziałam że w ogóle coś takiego jest
Stary 2013-10-17, 07:02   #1837
deb
Zakorzenienie

Kupujemy to krzesełko Chicco
ale teraz nie wiem jaki kolor wybrać czy na teraz dla Helci czy patrzeć się przyszłościowo, że może będzie jakieś rodzeństwo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fd0a3a25f9f1827f1b38ebf518b9b9f2.jpg (37,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3dbaf186ab1923619778b03e0e64a37f.jpg (33,1 KB, 14 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 07:11   #1838
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja tez nie hee na dzieciecym patrzylam
Ja z pneumo czekam do roku

my podobnie ze szczepieniem

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
I. jakoś nie reaguje szczególnie na mokrą wielorazówkę
heh, M nawet na kupę w gaciach nie reaguje

Cytat:
mój mały nie interesuje się już matką edukacyjna, bo ciąglę leży na brzuchu... jakie dajecie zabawki podczas leżenia na brzuchu ? myślałam o czymś takim http://allegro.pl/chicco-i-gym-muzyc...609418622.html
u nas wszystko idzie w ruch ustawiam jej w różnych miejscach zabawki, a mata na brzuchu też ją cieszy, bo poluje na zabawki buzią w powietrzu i uwaga - nauczyła się wczoraj stać na czworakach :mdlaje: na kolankach i rączkach i się buja jak konik do przodu i tyłu i zaciesza i trochę pełza do tyłu, ale to raczej przez przypadek poza tym jedzonko wróciło do łask po kilku dniach plucia znów wcina ponad 100 gram cycka nie odmawia sobie mimo to nawet zaraz po obiadku, pewnie musi popić

Cytat:
sama sobie i tżtowi czasami robię taką dziecięcą zblendowaną kaszkę jaglaną z dodatkiem owocków pycha
oo, u nas króluje z malinami i płatkami migdałowymi

Cytat:
ale co zdrowego zjedzą za młodu to ich
i nasze
a co do nocnych karmień, to ja nie wiem ile dokładnie przesypia chyba dwa razy się M budzi tak mnie dyskretnie budzi, że daję jej cycusia i śpimy dalej nie w moim stylu byłoby pilnowanie zegarka i wychowanie w takim duchu. Wszystko zależy i od preferencji mamy i dziecka, u nas tak się najlepiej sprawdza bliskość i uważność na dziecka i moje potrzeby no, taty też ale z tym trochę gorzej póki co jesteśmy przez niego dopieszczane na taryfie ulgowej
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 07:12   #1839
axella
Zakorzenienie

GG do axella

My juz na nogach, liczyłam ze jeszcze zasnie ale gdzie tam

Milego czwartku girls

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 07:18   #1840
pearl87
Raczkowanie

Justi - co do tego, co zacytowałam, przy jedzeniu są przynajmniej twarde dowody na to, że pierwsze trzy lata diety "programują" metabolizm człowieka na całe życie więc do dzieła dla M to duża nadzieja uniknięcia moich problemów z metabolizowaniem cholesterolu lub przynajmniej ich złagodzenia

mama mi wczoraj opowiadała, że jak miałam 3 miesiące to robiła wszystko, żeby zdobyć dla mnie banany i dawała mi je z biszkoptem rozdrobnionym takim specjalnym dla niemowląt, co miał mniej cukru

Cytat:
ale teraz nie wiem jaki kolor wybrać czy na teraz dla Helci czy patrzeć się przyszłościowo, że może będzie jakieś rodzeństwo
mnie się ten z kapturkiem podoba i listeczki z ptakami do chłopca też pasują właśnie też się nie mogę zdecydować czy ten, czy tańszy

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2013-10-17 o 07:20
Stary 2013-10-17, 07:24   #1841
xal
Zakorzenienie

Nadrabiałam jak dopychałam smoczka Mlodej, bo o 6 rano zdecydowanie nie wstajemy ...no i zapomniałam a tyle miałam do odpisania ...

U nas P. nie je w nocy od miesiąca oduczyłam ją i jej to pasuje. Ale, żeby nie było, każda robi jak uważa.
Je 5-6 razy, przeważnie 5, ale ma dni głodka co mogę stwierdzić już na 2gim karmieniu i lecimy na 6 i nie mam z tym problemu, byle częściej niż co 2h nie wypadło.

Krzesełko- im droższe tym bardziej uniwersalny kolor bym brała. Mąż wczoraj tak spojrzał na mnie jak pytałam o krzesełka z przerażeniem, bo ja durną matę wybierałam kilka dni, a krzesełko to bardziej poważny temat i powiedział że bez udziwnień podstawowe funkcje, więc chicco sobie mogę schować między bajki

Prezent dla 4 latka - koszulka albo może być też piżama z ulubioną postacią z bajki. Swego czasu był to hit u mojego kuzyna a później u bratanka.

Nela blada chyba był przemęczony.

Motylku, przy kaszy zasada jest taka 1xkasza 2xwoda. Ja sprawdzam po ok 10 minutach i przeważnie dolewam wody. Niestety nie pamiętam co to była za kasza, że można było wyłączyć i sama dochodziła, albo to moje grube garnki na to pozwalały? Ja zacznę od jakiejś kaszki najbardziej naturalnej, na razie będę mieć dostęp do gryczanej nie prazonej więc chyba trzeba będzie zmielić bardzo drobno przed gotowaniem, chyba, że tacie się uda coś jeszcze zdobyć (byli kiedyś na wczasach agroturystycznych i mają namiary "po znajomości")

Coś jeszcze było, ale zapomniałam
Lecę sugerować mojemu dziecku, że teraz to już można wstawać ... no i jak to zrobić po 6 buszuje w łóżeczku, gada itp, usypiam ją jak staje się marudą no i pada, a nie mogłaby tak ciągiem spać? Też bym się wtedy wyspała. No ok, może przynajmniej nie będzie marudna ...byle spała.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 07:48   #1842
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
tak czytałam
Veronic, co Ty na to???

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

no ja już napisałam Xal, że chyba spróbowałabym ze strzykawki, nie mam innego pomysłu
trysnęłam małemu wieczorem przy karmieniu i dziś katar mniejszy może to zbieg okoliczności, bo pewnie malutko mi się udało trafić, ale zabieg powtórzyłam

Cytat:

Ja próbowałam przed snem masować i smarować dziąsełka żeby ulżyć - bo wydaje mi się że dlatego tak tego smoczka obgryza bo ją swędzą. Ale ona to traktowała jako super zabawe i już w ogóle było po spaniu.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Aha... Mysia piękne te rzeczy na całe szczęście jesteśmy zaopatrzeni na razie

Nie wiem czy widziałaś...pytałam o krzesełko Chicco Polly - może widziałaś na żywo, chyba taki by starczył skoro dziecko ma te 5 miesięcy. Szkoda tylko że nie ma pałąka
tutaj link: http://allegro.pl/chicco-krzeselko-d...602090553.html
wczoraj mu zaczęłam masować palcem owiniętym w gazę i był przeszczęśliwy biedaczek

co do polly 2w1 jak najbradziej na teraz, my już wkłądki 0-6 nie używamy, bo młodemu ciasno wsadzam go na półleżąco a i tak barki odklejone i ciągnie do góry wczoraj robił takie mostki w motoleżaczku że prawie wylazł:/
Stary 2013-10-17, 07:49   #1843
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ty wiesz, w ciągu dnia też jej coś nie pasi, wieuczorami normalnie zasypiała, parę razy dawało się smoka a dzisiaj wyjec na full Jutro potestuję Viburcol. Po jakim czasie on działa?
Generalnie wieczory to masakra, najlepiej mieć ją na rękach i grzebać jej w japce paluchem
U nas tez najszczęśliwsa i najspokojniejsza wieczorem jest jak jej palcem dziaselka masuje.

A patrzylas na smyk.com czy maja sophie? Bo jak jest to moze i stacjonarnie by mieli.
Cytat:
Daj pozniej znac jak to krzeselko bo coraz bardziej mi sie podoba i mysle czy nie zacząć męża na nie namawiac
Podoba mi sie to zielone choc ja dla nas mysle o tym w odcieniach bezu czy tez szarości

Diabli co tez ten lekarz sie czepia że niby Nela blada

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 07:50   #1844
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja z 3w1 brałam białe żeby było uniwersalne na drugiego dziecia
Stary 2013-10-17, 08:03   #1845
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisałyście o cenie kaszki mannej z nestle - 8 zł w biedronce. Ja oczywiście super oszczędnisia kupiłam za prawie 11 w tesco do tego kupiłam kleik kukurydziany - i teraz nie wiem po co takie coś? Na opakowaniu pisze, żeby mieszać z mm, a skąd ja mam mm wziąć Lekarka mówiła że przed glutenem mogę podawać jakieś kaszki to to mogę tak stosować? Za dużo tego jedzenia jest dla dzieci
Ja mieszam z wodą, a nie z mlekiem.
Stary 2013-10-17, 08:08   #1846
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli na pierwszym jest biel i czerwień to pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki.. to samo z tym drugim..

Cytat:

Milego czwartku girls

I wzajemnie

Witam

Szarańcza w szkole, Tymek od 6 rano nie śpi.. walnął sobie drzemke przed chwilką dosłownie 15 min i wyspany niczym Młody BÓG

Przypominam o głosowaniu.. Każda razy 3 dziennie

https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ria/porada/565

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:10   #1847
vil84
Wtajemniczenie

ehhh Przemek prawie co godzinę mi się dziś budził z płaczem, dostawał smoka i zasypiał w sekundę .... ząbki chyba męczą

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
I porównywałaś z tym niemieckim? Różnią się bardzo? Kurcze, ja dalej się zastanawiam...
tak żeby oba były obok siebie to nie bo kuzynka pojechała z dzieciakami w góry, i nie wiem czy się uda bo wracają na jeden dzień i jadą do Niemiec. ale przed wyjazdem obejrzałam sobie dokładnie, i porównując to nie mam się do czego przyczepić.

Cytat:

ja postaram się małą wciskać jak długo się da
a ja tak myślę o tym i to chyba nie za dobrze dla dziecka bo przynajmniej jak ja bym tak Przemka wciskała to miał by źle ułożone ramionka, takie totalnie okrągłe plecy więc nie wiem czy nie zaszkodzi się dziecku takim wciskaniem?

Cytat:
mam pytanie:
od kiedy liczycie te noc dziecka? ile godzin ma przespać. kiedy ostatnie "dzienne" karmienie? to zaraz po kapieli?
u nas nie ma problemu bo P. zasypia jakiś czas po kąpieli czyli koło 21 i śpi do 6-6.30 więc jak wstajemy to mamy nowy dzień

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
i uwaga - nauczyła się wczoraj stać na czworakach :mdlaje: na kolankach i rączkach i się buja jak konik do przodu i tyłu i zaciesza i trochę pełza do tyłu, ale to raczej przez przypadek
noo pięknie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:14   #1848
xal
Zakorzenienie

A, kuzynka ma starszą córę, podaje już słoiczki i kaszki i mówi, że to wcale nie wpływa na długość snu w nocy i nie karmienie nocne, na co niestety liczyła ...

Stary 2013-10-17, 08:19   #1849
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
A, kuzynka ma starszą córę, podaje już słoiczki i kaszki i mówi, że to wcale nie wpływa na długość snu w nocy i nie karmienie nocne, na co niestety liczyła ...
No właśnie, też od wielu osób tak słyszałam Jakoś damy radę Ani się nie obejrzymy, a nasze "maleństwa" zaczną pyskować i będziemy tęsknić za takimi problemami

podczytałam temat: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=722626 - jak widać nie ma żadnej zasady, co dziecko to obyczaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 08:37   #1850
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:

u nas wszystko idzie w ruch ustawiam jej w różnych miejscach zabawki, a mata na brzuchu też ją cieszy, bo poluje na zabawki buzią w powietrzu i uwaga - nauczyła się wczoraj stać na czworakach :mdlaje: na kolankach i rączkach i się buja jak konik do przodu i tyłu i zaciesza i trochę pełza do tyłu, ale to raczej przez przypadek
No proszę jaka zdolna

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 08:44   #1851
xal
Zakorzenienie

Obdzwoniłam chyba wszystkie większe sklepy w okolicy i nigdzie nie ma tej zyrafy Sophie. No nic, zamówię w niedzielę na allegro to będzie n a wtorek czy środę.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

No i znalazlam przypadkiem puzzle piankowe za 2 zł ...http://www.hit-kk.pl/index.php?a=pok...18313&dostawa= ciekawe czym się te "made in china" różnią od tych za 40 zł "made in china"

Stary 2013-10-17, 08:52   #1852
nuna2
Zakorzenienie

pearl twoja już na czworaka??

Moja Julcia chyba rozwija się najwolniej...na brzuszku krótko wytrzymuje obortówjeszcze nie ma,głowa jej spadado tyłu przy podciągnięciach, do zabawek dopiero zaczyna wyciągać rączki. Ale i tak jestem z niej dumna,bo rehabilitantka chwali

Co do podawania zupek etc , że dziecko śpi dłużej, to zgadzam się z xal-n nie pomaga.
Stary 2013-10-17, 08:54   #1853
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Obdzwoniłam chyba wszystkie większe sklepy w okolicy i nigdzie nie ma tej zyrafy Sophie. No nic, zamówię w niedzielę na allegro to będzie n a wtorek czy środę.
O co chodzi z tą żyrafą? To jest taka gumowa?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 08:57   #1854
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no popatrz tylko Nelka do tych 7 kg dobijala prawie od miesiąca 25 września wazyla 6680, później co tydzień 6700, dzisiaj w końcu cos się ruszylo. dziwne, bo ten tydzień był naprawdę obfity w kupy i myśleliśmy, ze będzie spadek. dziwne to moje dziecko .
jak dobrze, że nie panikujesz tylko dzielnie bierzesz to na klatę

Cytat:
ja tez wolalabym unikac, ale czasem trzeba posluchac dziecka...jak kiedyś przyjdzie i powie "mamo mam sprawdzian, nic nie umiem, mogę zostać w domu" to tez sila jej do szkoły nie wypedze kompromis musi być, każdy ma swoje potrzeby hehe.
moja mama często mnie prosiła abym została w domu bo jej się nuuudziii

Cytat:
ok, a kapiel o 19?
tak, zazwyczaj już woła o 18:50 wczoraj tak się darł, że dostał cyca na chwilę aby się uspokoić i poczekać aż tata wszystko przygotuje i padł w pół minuty

Cytat:
oba kolory nadają się i dla chłopca i dziewczynki jak dla mnie ale ja wolę zielone
Cytat:
co do nocnych karmień, to ja nie wiem ile dokładnie przesypia chyba dwa razy się M budzi tak mnie dyskretnie budzi, że daję jej cycusia i śpimy dalej nie w moim stylu byłoby pilnowanie zegarka i wychowanie w takim duchu. Wszystko zależy i od preferencji mamy i dziecka, u nas tak się najlepiej sprawdza bliskość i uważność na dziecka i moje potrzeby no, taty też ale z tym trochę gorzej póki co jesteśmy przez niego dopieszczane na taryfie ulgowej
tak samo

Cytat:
Justi - co do tego, co zacytowałam, przy jedzeniu są przynajmniej twarde dowody na to, że pierwsze trzy lata diety "programują" metabolizm człowieka na całe życie więc do dzieła dla M to duża nadzieja uniknięcia moich problemów z metabolizowaniem cholesterolu lub przynajmniej ich złagodzenia

mama mi wczoraj opowiadała, że jak miałam 3 miesiące to robiła wszystko, żeby zdobyć dla mnie banany i dawała mi je z biszkoptem rozdrobnionym takim specjalnym dla niemowląt, co miał mniej cukru
też tak słyszałam

ja też dostawałam takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
trysnęłam małemu wieczorem przy karmieniu i dziś katar mniejszy może to zbieg okoliczności, bo pewnie malutko mi się udało trafić, ale zabieg powtórzyłam
super, oby było lepiej

Cytat:
no wiele mam na to liczy a zazwyczaj tak nie jest...

Cytat:
No właśnie, też od wielu osób tak słyszałam Jakoś damy radę Ani się nie obejrzymy, a nasze "maleństwa" zaczną pyskować i będziemy tęsknić za takimi problemami

podczytałam temat: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=722626 - jak widać nie ma żadnej zasady, co dziecko to obyczaj
dokładnie

==
hej
słonko wyszło, więc idziemy zaraz na spacer obiad mam w lodówce bo teściowa wczoraj podesłała bogracz
miłego dnia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:01   #1855
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
O co chodzi z tą żyrafą? To jest taka gumowa?
tak

Stary 2013-10-17, 09:01   #1856
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

No i znalazlam przypadkiem puzzle piankowe za 2 zł ...http://www.hit-kk.pl/index.php?a=pok...18313&dostawa= ciekawe czym się te "made in china" różnią od tych za 40 zł "made in china"
spójrz na wymiary to są mini mini puzzle

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:01   #1857
karota11
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie takie chciałam kupić ale w końcu kupiłam z fisher price
http://allegro.pl/pianinko-a-kuku-fi...628693427.html
mała na razie gra stópkami

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

A dlaczego? je też można pochylić, nie ma tylko wkładki niemowlęcej więc nie można od urodzenia a od 6 miesiąca no i nie ma pałąka a to największa strata

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

jak nic się nie dzieje to ja bym nic nie zmieniała my smarujemy od urodzenia bepanthenem fałdeczki, jak pytałam położnej to powiedziała że można ewentualnie coś innego spróbować. Miałam zasypkę, spróbowałam, Hela miała odparzenie więc będziemy robić jak do tej pory. Lekarka też mówiła żeby nic nie zmieniać skoro jest dobrze

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Ja liczę noc od pójścia spać po karmieniu może i brzuszek powinien odpocząć - nie wiem. Ale skoro mała chce jeść/pić to jej daje i już.

Ciekawskie stworzenie Nasza odkryła swego czasu brokuła z kosmetykami (wisiał nad przewijakiem) i strasznie się wyginała żeby zobaczyć co to w tych kieszeniach jest. Nawet już sięgać zaczynała i musieliśmy go zlikwidować bo jakby złapała i spadłby na nią to byłoby nieszczęście. Więc niestety my jej przyjaciela musieliśmy odebrać Ciekawa jestem czy Nelcia by siedziała tyłem w krzesełku

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Współczuje pobudki...
Moja obudziła się o 5 i stwierdziła oczywiście jak co dzień że pofika sobie, o 6 usnęła a ja już na nogach, znowu ciężki dzień przede mną.

Diabli - co do telefonu to ja rok temu kupiłam lumie, wcześniej też miałam dotykowy, ale to wszystko tak idzie do przodu że zawsze czuje się jakaś opóźniona jak dostaje nowy telefon i się gubię teraz jestem zachwycona że mogę robić zdjęcia siebie trzymając normalnie telefon - chyba nawet nie wiedziałam że w ogóle coś takiego jest
jak można pochylić to ok, myślałam,z e nie da sie do tyłu i że profil bedzie za bardzo siedzący
Stary 2013-10-17, 09:04   #1858
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz nie wyrabiam
Potrzebuje snu

Przybijam piątkę, bo też wstałam o 3:30 na cyca. I Kuba stwierdził, że dzień należy powitać ojca do pracy odstawić i padł grubo po 5 (a może już 6 była) . W każdym razie kolejna pobudka o 7 i to już na dobre...

----

Wieki mnie tu nie było. Nawet nie próbuję nadrabiać 30 stron. Ba! Dziecię by mi nawet na to nie pozwoliło...

Właśnie Kuba się obudził, pospał szałowe 30 minut. No, ale nie dziwię Mu się. Ma zawalony nosek i ciężko Mu się oddycha

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:07   #1859
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
tak
A czemu ona jest taka droga? I co w niej takiego wspaniałego, bo ja nie wiem?
Stary 2013-10-17, 09:09   #1860
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz nie wyrabiam
Potrzebuje snu
ojej wcześnie wstaliście

Cytat:

Milego czwartku girls

miłego czwartku

Cytat:

mnie się ten z kapturkiem podoba i listeczki z ptakami do chłopca też pasują właśnie też się nie mogę zdecydować czy ten, czy tańszy
ale szamkę Ci robiła

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

wczoraj mu zaczęłam masować palcem owiniętym w gazę i był przeszczęśliwy biedaczek

co do polly 2w1 jak najbradziej na teraz, my już wkłądki 0-6 nie używamy, bo młodemu ciasno wsadzam go na półleżąco a i tak barki odklejone i ciągnie do góry wczoraj robił takie mostki w motoleżaczku że prawie wylazł:/
mój też mostkuje non stop i coraz bardziej, już musi byc wszędzie upięty
żeby mi ktoś zrobic śniadanie do łóżka....;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości