|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() a szczepienie tak szybko ze względu na pneumokoki, które będą za 1,5 mies? bo nie uwierzę, ze Wojtus ma już 7 miechow ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- no popatrz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
![]() u nas przy okazji wcześniejszego szczepienia szmery pojawily się u Neli kolegi...wtedy u niej było ok. a dzisiaj u niego podobno już praktycznie niesłyszalne, za to Nelce cos wysluchal ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
![]() sklad Woda, marchew 26%, grysik ryżowy 2%, syrop glukozowy, sól, substancje wzmacniające – cytrian sodu i cytrian potasu, regulator kwasowości – kwas cytrynowy. Cytat:
![]() ![]() a kardiolog: prywatnie 150zl, a na nfz dostałam termin 20 listopada ![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-16 o 23:53 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Nelusia chyba wystraszyla się forumowych ciotek i spi od 19 bez wolania o cyca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wodę próbowałam dawać wczoraj i przedwczoraj, z butelki. Rzuciła się najpierw na butlę, bo myslała, że to jak zawsze mleko, a tu wielkie zdziwienie - skrzywiła się, jakby dostała sok z cytryny, zacisnęła smoczek dziąsłami, żeby nie leciało, a jak juz trochę wleciało, to pluła wodą na odległość, mała wredota. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe Banka odrabia prace domowe i nie ma czasu na wizazowanie ![]() ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Cytat:
![]() u nas do kapieli tez tylko olejek. do tej pory sprawdza się idealnie. zero wysypek, odparzen, moja panika z ciemieniucha tez była fałszywym alarmem hehe. ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- większość z nas moglaby robic doktorat z kupek, zupek, szczepien itd. ![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ---------- Neluśka dalej spi, wiec i ja znikam. widocznie dzisiaj moje dziecko "dorosło" i udowodni matce, ze wytrzyma do rana ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziś juz zaczęliśmy nowy dzien, bo mu sie odmienilo i postanowił wstać 2godz wczesniej. Ja juz nie wyrabiam ![]() Wczoraj byliśmy na szczepieniu i mieliśmy mega marudny dzien.. Tylko na raczkkach go musiałam nosić.. Potrzebuje snu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/pianinko-a-kuku-fi...628693427.html mała na razie gra stópkami ![]() ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- A dlaczego? je też można pochylić, nie ma tylko wkładki niemowlęcej więc nie można od urodzenia a od 6 miesiąca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
![]() Ciekawskie stworzenie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Cytat:
Moja obudziła się o 5 i stwierdziła oczywiście jak co dzień że pofika sobie, o 6 usnęła a ja już na nogach, znowu ciężki dzień przede mną. Diabli - co do telefonu to ja rok temu kupiłam lumie, wcześniej też miałam dotykowy, ale to wszystko tak idzie do przodu że zawsze czuje się jakaś opóźniona jak dostaje nowy telefon i się gubię ![]() ![]()
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Kupujemy to krzesełko Chicco
![]() ale teraz nie wiem jaki kolor wybrać ![]() ![]()
#1838 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() heh, M nawet na kupę w gaciach nie reaguje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do nocnych karmień, to ja nie wiem ile dokładnie przesypia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
My juz na nogach, liczyłam ze jeszcze zasnie ale gdzie tam
![]() Milego czwartku girls ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Raczkowanie
|
Justi - co do tego, co zacytowałam, przy jedzeniu są przynajmniej twarde dowody na to, że pierwsze trzy lata diety "programują" metabolizm człowieka na całe życie
![]() ![]() mama mi wczoraj opowiadała, że jak miałam 3 miesiące to robiła wszystko, żeby zdobyć dla mnie banany i dawała mi je z biszkoptem rozdrobnionym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-10-17 o 07:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiałam jak dopychałam smoczka Mlodej, bo o 6 rano zdecydowanie nie wstajemy ...no i zapomniałam a tyle miałam do odpisania ...
U nas P. nie je w nocy od miesiąca ![]() Je 5-6 razy, przeważnie 5, ale ma dni głodka co mogę stwierdzić już na 2gim karmieniu i lecimy na 6 i nie mam z tym problemu, byle częściej niż co 2h nie wypadło. Krzesełko- im droższe tym bardziej uniwersalny kolor bym brała. Mąż wczoraj tak spojrzał na mnie jak pytałam o krzesełka z przerażeniem, bo ja durną matę wybierałam kilka dni, a krzesełko to bardziej poważny temat i powiedział że bez udziwnień podstawowe funkcje, więc chicco sobie mogę schować między bajki ![]() Prezent dla 4 latka - koszulka albo może być też piżama z ulubioną postacią z bajki. Swego czasu był to hit u mojego kuzyna a później u bratanka. Nela blada ![]() Motylku, przy kaszy zasada jest taka 1xkasza 2xwoda. Ja sprawdzam po ok 10 minutach i przeważnie dolewam wody. Niestety nie pamiętam co to była za kasza, że można było wyłączyć i sama dochodziła, albo to moje grube garnki na to pozwalały? Ja zacznę od jakiejś kaszki najbardziej naturalnej, na razie będę mieć dostęp do gryczanej nie prazonej więc chyba trzeba będzie zmielić bardzo drobno przed gotowaniem, chyba, że tacie się uda coś jeszcze zdobyć (byli kiedyś na wczasach agroturystycznych i mają namiary "po znajomości") Coś jeszcze było, ale zapomniałam ![]() Lecę sugerować mojemu dziecku, że teraz to już można wstawać ... no i jak to zrobić po 6 buszuje w łóżeczku, gada itp, usypiam ją jak staje się marudą no i pada, a nie mogłaby tak ciągiem spać? Też bym się wtedy wyspała. No ok, może przynajmniej nie będzie marudna ...byle spała.
![]() |
#1842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do polly 2w1 jak najbradziej na teraz, my już wkłądki 0-6 nie używamy, bo młodemu ciasno ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A patrzylas na smyk.com czy maja sophie? Bo jak jest to moze i stacjonarnie by mieli. Cytat:
![]() Podoba mi sie to zielone choc ja dla nas mysle o tym w odcieniach bezu czy tez szarości ![]() Diabli co tez ten lekarz sie czepia że niby Nela blada ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I wzajemnie ![]() Witam ![]() Szarańcza w szkole, Tymek od 6 rano nie śpi.. walnął sobie drzemke przed chwilką dosłownie 15 min i wyspany niczym Młody BÓG ![]() Przypominam o głosowaniu.. Każda razy 3 dziennie ![]() https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ria/porada/565
![]() |
#1847 | |||
Wtajemniczenie
|
ehhh Przemek prawie co godzinę mi się dziś budził z płaczem, dostawał smoka i zasypiał w sekundę .... ząbki chyba męczą ![]() Cytat:
a ja tak myślę o tym i to chyba nie za dobrze dla dziecka bo przynajmniej jak ja bym tak Przemka wciskała to miał by źle ułożone ramionka, takie totalnie okrągłe plecy więc nie wiem czy nie zaszkodzi się dziecku takim wciskaniem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
A, kuzynka ma starszą córę, podaje już słoiczki i kaszki i mówi, że to wcale nie wpływa na długość snu w nocy i nie karmienie nocne, na co niestety liczyła ...
#1849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() podczytałam temat: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=722626 - jak widać nie ma żadnej zasady, co dziecko to obyczaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
Obdzwoniłam chyba wszystkie większe sklepy w okolicy i nigdzie nie ma tej zyrafy Sophie. No nic, zamówię w niedzielę na allegro to będzie n a wtorek czy środę.
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- No i znalazlam przypadkiem puzzle piankowe za 2 zł ...http://www.hit-kk.pl/index.php?a=pok...18313&dostawa= ciekawe czym się te "made in china" różnią od tych za 40 zł "made in china" ![]() ![]()
#1852 |
Zakorzenienie
|
pearl twoja już na czworaka??
![]() Moja Julcia chyba rozwija się najwolniej...na brzuszku krótko wytrzymuje obortówjeszcze nie ma,głowa jej spadado tyłu przy podciągnięciach, do zabawek dopiero zaczyna wyciągać rączki. Ale i tak jestem z niej dumna,bo rehabilitantka chwali ![]() Co do podawania zupek etc , że dziecko śpi dłużej, to zgadzam się z xal-n nie pomaga.
#1853 |
Wtajemniczenie
|
O co chodzi z tą żyrafą? To jest taka gumowa?
![]() |
#1854 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak, zazwyczaj już woła o 18:50 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też dostawałam takie rzeczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() == hej ![]() słonko wyszło, więc idziemy zaraz na spacer ![]() ![]() miłego dnia ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
#1856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1858 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przybijam piątkę, bo też wstałam o 3:30 na cyca. I Kuba stwierdził, że dzień należy powitać ojca do pracy odstawić i padł grubo po 5 (a może już 6 była) ![]() ---- ![]() Wieki mnie tu nie było. Nawet nie próbuję nadrabiać 30 stron. Ba! Dziecię by mi nawet na to nie pozwoliło... Właśnie Kuba się obudził, pospał szałowe 30 minut. No, ale nie dziwię Mu się. Ma zawalony nosek i ciężko Mu się oddycha ![]()
![]() |
#1859 |
Wtajemniczenie
|
A czemu ona jest taka droga? I co w niej takiego wspaniałego, bo ja nie wiem?
![]()
#1860 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() żeby mi ktoś zrobic śniadanie do łóżka....;/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.