|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cześć Mamuśki
![]() Ja taka zakręcona jestem ( jak sloik na zimę ehhh...). Miałam w poniedziałek wizytę u laryngologa z corcią a ubzdurałam sobie, że to dziś :banghead: W nocy wstałam i szperałam w papierach żeby termin sprawdzić... No i pewnie z miesiąc poczekamy na kolejny termin. Hope cieszę się że wszystko ok. :thumbup: A tak wracając do ZUS-u to jak mąż ma dział.gosp. i chcemy się u niego zatrudnić to jako współpracująca, a to się wiąże z wysokością składek. No i jak ktoś chce fikcyjnie popracować to proponuje dłużej niż miesiąc popłacić ZUS. Instytucja ta bardzo lubi kontrolować pracodawców u których pracownica po miesiącu od zatrudnienia idzie na L4, a jak już ma stawkę wyższą od najniższej to już raczej pewniak. Pracowałam w biurze rachunkowym i oprócz księgowości, i kadrami, i zus-em się zajmowałam więc trochę widziałam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tatą mam dużo lepsze stosunki, ale on nie potrafi trzymać języka za zębami i wszystko mamie zawsze wychlapie. Wsparcia potrzebuję bardzo. Najwięcej dostaję go w necie od Was. Nie wiem kiedy wyniki. Najpierw mąż mówił że za 2 tygodnie u nas będą, teraz twierdzi, ze za 2-3 tygodnie mają do nas wysyłać. Codziennie z drżącym sercem zaglądam do skrzynki. Ehhh, mam powody żeby sądzić, że nie kocha. Od dawna nam się nie układa. Gdybym miała w kimś pomoc w opiece nad dzieckiem, już dawno bym się z nim rozstała. Jeszcze nie zrozumiał, że bycie ojcem to nie tylko chwalenie się synem przed kolegami. Do tej pory udało mi się zmusić go do wożenia syna na rehabilitację i ostatnio do lekarza. Dziś pierwszy raz zawiózł syna do żłobka. Nie obyło się bez focha ale w nosie to mam. Ma na 2 zmianę do pracy, to ma czas, a ja mam leżeć, a nie dzieciaka dźwigać. Cytat:
Lekarz kazał sie tym nie przejmować i jeść to, na co ma sie ochotę. Organizm sam wie, czego mu potrzeba. Bóle są normalne - macica sie rozciąga. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobey
![]() ![]() Hope super super wieści ![]() ![]() ![]() ![]() Pikaso bardzo mi przykro ![]() ![]()
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
Bardziej ja od niego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Hejka mamuńki
![]() Hope - tak się cieszę, wczoraj przeczytałam Twoją wiadomośc, ale już nie odpisywałam, bo a to kolacja a to pogadac z tym mym małżem. No i później była "Bitwa o dom" i moi ulubieńcy Anetka i Pawełek ![]() pikaso - ![]() ![]() góraleczko - super, że zobaczyłaś pikające serduszko ![]() Naturalnie trzymam kciuki za wizyty ![]() A teraz idę się ogarniac, bo jadę do UP ![]() ![]() Buziaki dla każdej z Was i fasollek ![]()
#4626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Zamyślona Roztargniona współczuję sytuacji w domu. Nie wiem dlaczego mąż robi problemy z zawiezieniem dziecka do żłobka. W końcu to też jego dziecko i powinien się nim opiekować.
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, jak robisz syrop z cebuli?
#4629 |
Zakorzenienie
|
piękniś/ pięknisia
![]() cieszę się że przynosisz dobre wieści po wizycie ![]() pikaso - przykro mi kochana ![]() ![]()
#4630 |
Zakorzenienie
|
Zamyslona - zawsze na mnie, na nas możesz liczyc. Prawda dziewczyny?? Mężem się nie przejmuj
![]() ![]() Niki- to kuruj się, żeby ten katar nie przeszedł w nic innego Kochana ![]() Też mam ochotę na pomarańczę, ale boję się, że są kwaśne ![]()
#4631 |
Zakorzenienie
|
kroję cebule w piórka, daję do słoika i zasypuje cukrem. Odstawiam aby cebula puściła sok i gotowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Raczkowanie
|
hejka...
HOPE super że z wizyta wszystko ok i dbaj o siebie/Was ![]() PIKASO bardzo mi przykro ![]() ![]() nawet się wyspałam i humor mam ok, rano miałam małego stresa bo musiałam do pracy samochodem przyjechać, a to nowy męża więc gdybym go potraktowała jak ostatni w pierwszej ciąży to chyba by mnie zabił (zagapiłam się i przerysowałam cały bok) ![]() miłego dnia dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do diety - nic nie zmieniłam, bo jem na sile , totalnie nie mam apetytu A co do boli wczoraj na wizycie pytłam i jest to normalne, boli jak przed @ ale podobno minie. Najważniejsze żeby ból nie utrzymywał sie długo, nie było plamienie i jak by sie zdarzyło zębów stafie sie nie do wytrzymania to wtedy kontakt z gin Mam nadzieje ze troszkę ci pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Akurat utrafiłam na słodkie, ale chyba już był przedojrzałe, bo trzecia była aż zepsuta
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4635 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Nie wolno jeść surowego mięsa, podrobów, dużych ryb (np. tuńczyka), serów pleśniowych, kawę max 1 dziennie. Powinno się jeść dużo warzyw i owoców. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A potem TŻ wrócił z zakupów, pokazałam mu filmik i znowu się popłakałam ![]() I u nas w brzuszkach to samo się teraz dzieje... aż nie mogę ze wzruszenia... No to zdążyłam nadrobić... i zmykam, bo TŻ chce laptopa zanim wyjdzie do pracy... później z Wami popiszę ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez ostatnio byłam przeziebiona i akurat miałam wizytę u ginki to zaleciła właśnie rutinoscorbin, codipar lub paracetamol przez kilka dni i ewent. przy kaszlu prenalen
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Rozeznanie
|
Pikaso, przykro mi Kochana
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zamyślna, strasznie mi przykro, że jesteś z tym wszystkim sama ![]() ![]() ![]() Wróciły mi mdłości z podwojoną siłą i niestety całe śniadanie znalazło się z WC! Czuję się fatalnie ![]()
![]() |
#4638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4639 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja stosuje sie do wszystkich zakazow (choc o ta herbate to przeplakalam pol dnia, ale kupilam sobie taka bezteinowa i owocowa, sypana, s atam same owoce i przyprawy). Nie pije tez ziol, bo podobno trzeba uwazac: mieta, rumianek, itp... Wysmazam mieso, surowych i wedzonych ryb nie jem, sprawdzam na etykietach czy sery sa z pasteryzowanego mleka...A co do reszty, to staram sie, ale wiadomo, ze to roznie wychodzi. Na pewno staram sie nie chodzic glodna, jem zazwyczaj 4 razy dziennie, choc kazano mi 5 lub 6, no ale mi przed samym snem juz nic nie wchodzi. Zauwazylam, ze wiecej pije: te dwie herbatki, ktore moge, duzo wody i swiezo wyciskane soki z pomaranczy i grejpfrutow (pycha i jakie zdrowe! polecam elekrtyczna wyciskaczke z Lidla) Co do boli brzucha: ja mialam dosc silne (jak na okres, ale chyba mocniejsze) tak gdzies do 6tego tygodnia. Potem bole ustalu, a przyszly mdlosci (bez wymiotow), a na dzien dzisiejszy (dzis skonczylam 12sty tydzien ![]() Cytat:
![]() Ja tez jakos tak sie odblokowalam po ostatnim USG, przedtem chyba ta ciaza do mnie nie docierala. Jezeli jutro na tym genetycznym wszystko bedzie ok, to powiadomimy juz naszych przyjaciol i znajmoych. Sliczne zdjecie Waszego "duszka" ![]() Cytat:
![]() A kwasne ma jakis negatywy wplyw? Ja codziennie pije sok z 3-4 + grejpfrut i czuje sie swietnie!
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2013-10-17 o 08:44 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |||||||
Zadomowienie
|
[QUOTE=kasian86;43299911
Przykro mi ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Następną wizytę mam 22.10.13, w poradni patologii ciąży - jak to brzmi. Z OM jest to 8 tydzień, a z wczorajszego USG wyszedł 9 tydzień. Lekarz mnie tam skierował, żebym wszystkie wizyty miała już darmowe. Muszę przyjmować też Euthyrox na wyrównanie hormonów tarczycy i zarejestrować się do endokrynologa. Miłego dnia wszystkim życzę i obiecuję, że będę zaglądać częściej do was. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Apropo's, właśnie Mąż przyniósł mi pomarańcze ze sklepu ![]()
![]() |
#4642 |
Raczkowanie
|
h0pe jestes taka kochana a twoj babelek cala Ty wykapana mama♥
pikaso liczylismy sie z ta sytuacja i przykro nam ze sie sprawdzila ale tak jak mowiesz teraz te dwa tam babelki bede silniejsze i ty tez musisz byc ![]() Bylam na sekund 5 bo martwilam sie o h0pe ale jest wszytsko ok wiec mykam bo to dzisaj ja jestem wsparciem dla moje narzyczonego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- h0pe jestes taka kochana a twoj babelek cala Ty wykapana mama pikaso liczylismy sie z ta sytuacja i przykro nam ze sie sprawdzila ale tak jak mowiesz teraz te dwa tam babelki bede silniejsze i ty tez musisz byc ![]() Bylam na sekund 5 bo martwilam sie o h0pe ale jest wszytsko ok wiec mykam bo to dzisaj ja jestem wsparciem dla moje narzyczonego ![]() ![]()
#4643 | ||||
Rozeznanie
|
Heloł mamuski.
Nie odzywalam sie kawał czasu, wiec pewnie mnie juz nie pamietacie. Mialam tyle napisac, ale jak juz zaczelam sie produkowac to wszytko mi z glowy wylecialo. Lolitka pieknie wygladaliscie. Ja moj slub mialam w lipcu zeszlego roku, ale na swoje zdjecia patrzec nie moge. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Alicja 10.04.2014 Edytowane przez Zytus Czas edycji: 2013-10-17 o 08:57 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam się z rana, dawno tak nie pospałam, do 9.30 szok;p Miłego dzionka ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4645 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja już składam gratulacje,a co! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wstawiam zdjęcia mojego smutnego brzuszka ![]() ![]() 1)5 tyg 2 dzień 2)14 tyg 2 dzień |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No właśnie Dziewczyny jak z tymi pomarańczami ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
To może Ciebie zasypię stertą pytań z tych "głupich"?
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Agaaga89, zalezy od wielkosci pomaranczy
![]()
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2013-10-17 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się mglisto i smutno... Od wczoraj mam jakiś dziwny humor izłe samopoczucie. Wczoraj musiałam wyjść wcześniej z pracy - pierwszy raz, bo mnie strasznie mdliło i myślałam że skończy się to wymioatmi w samochodzie, ale dałam radę dojechać do domu i poszłam spać...
Cytat:
Cytat:
A możę to zwykła grypa żołądkowa... podobno ostro nadciąga. Juz od kilku osób słyszałam że całymi rodzinami terat to przechodzą. Chrońcie się dziewczyny ![]() hope cieszę się że z bobaskiem wszystko ok. Nie powiem że 'A nie mówiłyśmy" ![]() ilkas książka dotarła, dziekiuje raz jeszcze ![]() pikaso przykro mi, ale dbaj nadal o siebie o swoje dwa szczęścia...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.