|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
kisiel zjedzony, internet przeczytany
, mogę iść spaćdobranocki
|
#3242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mocno zacisniete a teraz troche o mnie ![]() rano pojechaliśmy do t. w sumie obyło się bez sprzeczek, dogadywań. Hanie pobawili, na spacer poszli bałam się o nockę na nowym miejscu, ale spała lepiej chyba jak w domu zero pobudek, obudziła się po 8 i zaczęła śpiewaćoczywiście żeby nie było za pięknie jak jechaliśmy to coś tam zaczęło dudnić w klimatyzacji, Tz dzisiaj pojechał do mechanika i przez chwile była wizja nowego kompresora (2tys ), ale na szczęście niez kolei dzisiaj Hania usypia i słyszę, że coś stęka, podchodzę do łóżeczka i czuje. kupa. dobra przebieram. położyłam na łóżku (bez żadnych, przewijaków, podkładów ani nic) myślę, zrobię to szybko żeby się nie rozbudzała. okazało się, że Hania jeszcze nie skończyła robić więc skończyło się praniem kanapy
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przy tej fryzurze jest to duży plus. ![]() Miałam podobne, za łopatki. |
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
ellmi rozwalil mnie Twoj kisiel zamiast cwiczen... Tez zjadlabym... bijkora kciuki w poludnie! hje dla Was rowniez! Przynajmniej rozwiejesz swoje watpliwosci! ezzo dobrze nazwe zapamietalas? Sakana no osuimono to powinien byc delikatny klarowny bulion rybny, w ktorym troche zieleniny jest i cos tofu-podobnego; w zadnym wypadku ostre, w zadnym wypadku z pomidorami. Pytanie: czy w tej sushiarni jadaja Japonczycy? Kto jest kucharzem? I jeszcze jedno: istnieje jeszcze sushiarnia na Franciszkanskiej? Nie zapomne jak wszyscy w pracy czekalismy na otwarcie. Bylismy, zjedlismy i juz nie wrocilismy. Noc prawie jak z przed kilku miesiecy: Yae sama zasnela o 20.30, karmienie o 4.30(!!!) i pobudka o 6.30 :-D Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-10-17 o 04:39 |
|
|
|
#3246 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To Cię córa załatwiła Cytat:
Piotrek wczoraj szalał od 12 do 3 Teraz już szaleje w najlepsze
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
hej nie wiem o co kaman ale Leonard wczoraj po południu nie chciał piersi, na noc też nie, obudziłam się z mokrą bluzką
, nad ranem pociągnął kilk łyków i to wszystkoech... ja go tutaj miałam odstawiać a widzę,ze chłop mnie przechytrzył zobaczymy jak dziś będzie ale może to i lepiej dla niego
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry..witam się bo już zostałam skopana z rana..i nie dało się małego utulić-szkoda bo jeszcze bym pospala
![]() Misiael nieźle Hanula Cię załatwiła.... -znaczy kanapę ![]() Hje kciukasy!! Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
a może zwyczajnie nie miał chęci?Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Nie spałam prawie całą noc malutka tak strasznie płakała. Nie wiem co Jej było ![]() Bijkora, Hje trzymam kciuki
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas trylion pobudek, nad ranem płacz... a ja... chora jestem, dopadł mnie ten dziad wirus, okres mam boli mnie brzuch i musze zaraz zasówać na cwiczenia...
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja dołączam do fatalnej nocki
Nie wiem ile pobudek, jęczenie, , wiercenie, cycek nie. Od 23 juz spała ze mną w łóżku. Ale jakoś wyspana jestem.
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...585475709.html I ona ma 4 blokowane kółka, uzytkujemy raptem 2 dni, ale nie mam póki co zastrzeżeń. Cytat:
To ta sama susharnia na Franciszkanskiej jadaja tam sporadycznie japończycy, wczoraj byl też jeden, ale właśnie kilkakrotnie dopytywał czy pozycja z menu jest na pewno tym czym powinna byc i zanim zamawial upewniał sie, czy bedzie tak jak w Japonii, nie na wszystko odpowiadali mu twierdząco...czy tam jest aż tak źle? Mamy tu jeszcze w piernikowym grodzie jedna sushi miejscówke i ja ja w sumie preferuje, ale tam też pracuja ludzie, ktorzy kiedys zaczynali w domu sushi, jest tam jeden, ktory uczyl sie sushi fachu przez chyba 3 miesiace w Japonii.
|
||
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ja takie" europejskie" robie także w domu i to od kilku dobrych lat ![]() do restauracji chodzimy, mamy dwie ulubione, w jednej pelno japończyków swoją drogą ciekawa jestem dlaczego japończycy nie próbują innych kuchni tylko w obcym kraju zawsze szukają japońskiej? meneq, masz jakąs teorie? czyby byli mało otwarci na nowości kulinarne? |
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj z tz sobie rozmawialiśmy, że może za kilka lat uda nam sie posmakowac prawdziwego sushi w samej Japonii.Meneq a znasz jakas dobra miejscówke w Polsce? |
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
To ja sie wylamie i pochwale nocka
![]() Synek moj od 21 do 7 spal bez uu!!! Co prawda pokrecil sie po 2, ale smok zalatwil sprawe, nawet na rece nie musialam go brac. Kubus pociumkal o 7 i przed chwila wstalismy ![]() To taki jednonocny wybryk, jutro pewnie dowali mi milion pobudek
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co lekarze mowia na Wasze nocki? Nie wypadaloby tego skonsultowac? Zdrowiej predko!! |
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
hejka. u nas tez paskudnicka nocka....
rano kaszel jakby znow wiekszy i na dodatek wydae mi sie ze jak oddycha to czasem slysze takie jakby swiszczenie popoludniu idziemy do lekarza, niech go oslucha
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Jej dziewczyny, Michał WRESZCIE zasnął
Jeste w tyle jakieś 30 stron i za nic nie mogę nadrobić! Młodemu idą dwa albo 3 zęby na górze, nie da sobie zajrzeć w paszczę. Poza tym zaczął wstawać opierając się o co popadnie i się cholernik puszcza! Nie zliczę ile razy przywalił w coś. Jeszcze kot go ugryzł bo go ścisnął mocno, nie zdążyłam zareagować. Na szczęście krew się nie polała Do tego zasypianie na noc to masakra. Wczoraj usypiałam 2,5h Potem padam na twarz, a muszę jeszcze wieczorem obiad na drugi dzień robić, bo jestem sama z diabełkiem i nie mam możliwości. Wybaczcie że tylko o sobie, obiecuję wrócić jak się u nas unormuje. Od czasu do czasu napiszę co u nas
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja tylko na chwilkę wpadam, poradźcie mi coś, bo moja mama panikuje, a ja już sama nie wiem ![]() Filip od poniedziałku robi takie bardzo luźne kupki, czasem praktycznie wodniste, ale nie więcej niż 3-4 dziennie; rano była taka, że na mojej piżamie się znalazła i obydwoje się kąpaliśmy no i marud jest niesamowity, mało je; nie ma gorączki; ja obstawiam zęby, a moja mama panikuje, że się odwodni, że do lekarza; i tak mi truje i truje i sama nie wiem, czy ja nie bagatelizuje za bardzo
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
zgłaszam się z niefajną nocką. Młody zasnął po 22 obudził się z krzykiem przed 00:00. Picia dałam to się jeszcze bardziej rozdarl. TZ butle przyniósł to zjadł może ze 60 ml. No i płakał. Dałam ibum i dziąsła posmarowałam, obudził się po 3:00 zjadł 120 ml i trzeba było smarować bo krzyk nie z tej ziemi. BA, żeby sobie dał tak łatwo posmarować... wstał po 6
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- a Fifek dużo pije? |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
tyle co zawsze w sumie, gdzieś tak 180ml wody mi wypije + mleko + kaszka, więc trochę się uzbiera
|
#3263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie to, ze zle, ale to jest wszystko co moga zaoferowac ze skladnikow dostepnych w Polsce (swiezosc ryby) i pod upodobania Polakow (zupelnie inne doprawianie). Poza tym szczegoly sa wazne - w zadnej sushiarnii, w ktorej bylam nie bylo sosu sojowego do sushi (slodki) tylko normalny a to juz wiele zmienia. Cytat:
Z sushi jest tak, ze jest dobre tam, gdzie jest dobra ryba, nawet tutaj. U mnie jest jest dobre (mieszkam nad oceanem), 100km w glab ladu juz jest ciezko znalezc dobre, 100km na poludnie jest fantastyczne. To ta, w ktorej jest pelno Japonczykow, moze byc bardzo zblizona do rzeczywistosci. Bardzo sa otwarci na nowosci, ale powiedzmy sobie szczerze w Pl o knajpe ze smacznym jedzeniem latwo nie jest. Akurat z polskiego menu kilka pozycji tylko sie zawsze obroni (zurek, flaki, golonka, pierogi na ostro, kwasnica). Wiec z jednej strony mamy to a z drugiej - Japonczycy mieszkajacy w Pl po prostu tesknia za dobrym jedzeniem i daja sie nabrac na jego namiastke. W roznowach w pracy zawsze schodzilismy na tematy jedzeniowe - wyobraz sobie, ze Japonczyk za granica teskni nawet za tzw. zupka chinska! Zjadlabys, zrozumialabys. Najlepszym przykladem jestem ja kiedys niejadek i tak jak mowia nawijka i tzbokeh, ze jedzenia to meczarnia, zmienilam sie w lasucha, ale wciaz piesek francuski. Cytat:
Kiedys byla doskonala w W-wie, teraz przejeli ja Wietnamczycy i sajgon w niej robia. Dobra tez byla w Poznaniu, ale poszli z torbami. Od znajomych z pracy slyszalam, ze w Katowicach jest przyzwoita (2 lata temu, ale nie pomne, jak sie nazywa - moze bokeh bedzie wiedziala... Warto probowac tam, gdzie ortodoksyjnie gotuje Japonczyk i tam, gdzie jest duzo japonskiej klienteli. |
|||
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy kp - ile pija Wasze dzieci?
Moj odkad skonczyly sie upaly nie chce wcale pic, tylko uu. Niekapka ogarnial, a teraz jakby zapomnial..... |
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Sarah, i jak, smakowało małej jajo? uważaj tylko bo białko jaja może uczulić. Deli, zdrowiej! Insolito, gratulacje. Mi od początku studiów marzy się taki staż albo chociaż w kancelarii premiera lub jakimś ministerstwie Współczuję pobudek fewciu, konsultowałaś to? Może innego pediatry spytaj? Laurko, przypomniałaś mi, że trza obiad zrobić więc zaraz się za to zabieram. Co do fryzury-ja tam nie mam zbyt grubych czy ciężkich włosów a bob u mnie wygląda tak jak powinien Jak umyje łeb to zrobię zdjęcie U nas noc jak zawsze napisałabym nic biało, że spałyśmy do 7 bez pobudek, no ale w telefonie nie mam takiej opcji, to nic Wam nie napisze Aaa i powiem Wam, że spierdańczył mi się drugi laptop, pięknie, trzeciego nie mam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochane trzymajcie dziś kciuki jedziemy do gastroentrologa z ta nasza małą wagą i problemami z żelazem Jest na wątku mamusia która podaje żelazo?? bo chyba przegapiłam Nancy, Debrah może za tydzień udało bysie spotkać wiecie fajnie by było i jak mam juz jechać do t to nie chce mi sie siedzieć cały dzień z nimi jak Tz bedzie miał zajęcia co do miejsca to musicie cos zaproponować ja dojade ze Skawiny mam blisko zarówno Ruczaj jak i Borek
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Ellmi, ja bym pewnie uległa i skonsultowała na wszelki wypadek, bo bym po prostu nie wytrzymała tej paniki ze strony mamy
Dawaj dużo pić Filipińczykowi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Mój prawie w ogóle może 20 -30 ml soczku lub wody ale to nie zawsze jak ma dzień
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

, mogę iść spać

i spadam, bo ostatnio mam jakiś jeden wielki zonk w głowie 
mocno zacisniete
), ale na szczęście nie

takze zapuszczam hejry caly czas
Teraz już szaleje w najlepsze

dla Kubusia