Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 09:12   #1861
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
moje dziecko mnie rozpieszcza..
Dziś juz zaczęliśmy nowy dzien, bo mu sie odmienilo i postanowił wstać 2godz wczesniej.
Ja juz nie wyrabiam
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i mieliśmy mega marudny dzien.. Tylko na raczkkach go musiałam nosić..
Potrzebuje snu
no patrz, na mojego szczepienie tez tak podzialalo... znaczy sie nasennie, ale tylko na rekach. ale przynajmniej jak wstaje, to jest juz raczej po 4tej rano. wczesniej udaje sie go cycem uciszyc...
a dzisiaj dal rade do 7mej! wiec jest nadzieja dla was

tylko kurna chata znow zaczal robic dwojke jak dawniej - raz w nocy i dwa razy rano... ciekawe ile dzisiaj jeszcze... to pewnie dlatego, ze cukinia z ziemniakiem mu nie podeszla i wiecej tego wyplul. dlatego zrobilam mu kaszke dzisiaj, bo musi dostac przynajmniej raz dziennie cos innego niz moje mleko - inaczej wraca krew w kupie (w tej trzeciej byla...)
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:13   #1862
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Innocence mi sie podobaja pierwsze 3 krzeselka, mam podobne- z tylu☠kolka, regulacja wysokosci i oparcia. Jak dla mnie jest bardzo fajne i po zlozeniu zajmuje malo miejsca.
Stary 2013-10-17, 09:17   #1863
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Kupujemy to krzesełko Chicco
ale teraz nie wiem jaki kolor wybrać czy na teraz dla Helci czy patrzeć się przyszłościowo, że może będzie jakieś rodzeństwo
oba sliczne, ale ja kocham zielony
Stary 2013-10-17, 09:22   #1864
barwineczek
Wtajemniczenie

Kolejna noc oduczania za nami.. ostatni posilek zjadl o 21. Obudzil sie o 24, troszkę poplakal, ale mniej niz wczoraj. Wody nie chcial. Potrzebowal 25min zeby zasnac mocnym snem, choc plakal tylko 5. A pozniej obudzil sie o 2 i tu juz bez placzu sie obylo, samym tuleniem go uspilam, nawet meza nie obudzil. Nastepna pobudka byla o 4.20 i wtedy juz dostal cyca.
N dostaje jeden posilek dziennie mm i zawsze jadl 100-120 ml max a dzisiaj zjadl 170. Moze wreszcie się przestawi na jedzenie w dzien

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:27   #1865
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Znów dawno tu nie byłam
nie ładnie nas tak zaniedbywać

Innocence bo do zupek dodaje się oliwę, olej rzepakowy lub masło żeby ładnie kupki szły

cloche ja właśnie tak robię, najpierw zupki, owoce, mięsko i dopiero kaszki i kleiki.

vil ja też miałam problem z fotelikiem, niby do 13 kg a Karola się nie mieściła. Dlatego pożyczyłam sobie od siostry ten maxi cosi. I czekam aż Karola zacznie siadać, bo w tych od 9 kg dziecko MUSI dobrze siedzieć.

klarites ja już chyba po tyg dawałam Karoli 120 ml zupki, teraz je 160 ml.

NoBoTak gluten na mm miesiąc po warzywach, na kp przed warzywami. I nie widzę różnicy w krzesełkach, ale kolory ładniejsze w pierwszej aukcji

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2013-10-17 o 09:29
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:33   #1866
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wszystkie możliwe zabawki wokół: oballe, gryzaki, grzechotki, bardzo lubi misia z fisher price'a (cos jak szczeniaczek uczniaczek)- zawsze ma go kolo siebie na macie i takie miękkie pianinko - nauczyla się go wlaczac, wiec jest w siódmym niebie :P pozycja na brzuszku to obecnie jej nr 1.

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

hmm czyli jako pierwsza dotrwalas do skończonych 6 miesięcy? dobrze licze?

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

dokładnie, Nela już sama się obraca na boczek i lapie mamusia moglaby spac hehe.

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

poszukam jutro naszego pianinka na all, fajne jest. teraz all ma przerwę techniczna

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

dzięki. i nie strasz, ze ona może mieć cos w brzuchu więcej niż trzeba - bo i tak mało wazy

hehe Banka odrabia prace domowe i nie ma czasu na wizazowanie

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

fiu fu robi się poważnie
dla Nelki za sen zimowy - dziewczyny narzekające na mało spiacych synow...starac się o corki i nadac im jakze piękne imie Nela spiocha macie pewnego!

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

czasem wydaje mi się, ze kilka, bo piszczy jak cala orkiestra

u nas do kapieli tez tylko olejek. do tej pory sprawdza się idealnie. zero wysypek, odparzen, moja panika z ciemieniucha tez była fałszywym alarmem hehe.

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

większość z nas moglaby robic doktorat z kupek, zupek, szczepien itd.

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ----------

ok, a kapiel o 19?

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

ja tez tak mam...uwielbiam moje stare nokie. wole chodzic z dwoma starymi niż jednym porządnym telefonem. i choć tz ciagle namawia na zmiane to nie umiem - przywiazalam się w sumie ostatnio zrobil podstęp, bo swój "stary" tel. przekazal mi w spadku, a sobie wzial nowy. do jego komórki zdazylam się trochę przyzwyczaić, wiec zmiana była mniej BOLESNA gdybys slyszala jak rozpaczałam kiedy zmienili nam dekoder na nowy...albo gdy musieliśmy kupic klawiaturę, - uparlam się, ze musi być taka jak poprzednia teraz tez często korzystam z jego tel (Samsung galaxy s2), wiec pewnie niebawem go odziedziczę i pozbede się kolejnej starej nokii. i tak motoda eliminacji kiedyś może będę z komorkami w miare na bieżąco. czasem az wstyd wyciagac te moje cegly pamiętam jak podczas praktyk dzieciaki z 4 kl. podstawówki miały taaaakie wypasione komory, ze nie widziałam takich na oczy i bardzo musiałam się ukrywać z tymi moimi antykami

---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

Neluśka dalej spi, wiec i ja znikam. widocznie dzisiaj moje dziecko "dorosło" i udowodni matce, ze wytrzyma do rana dobranocka
Hahha zebys wiedziala przyznaje sie bez bicia ze odrabiam religie za niego kurde kto wymyslil ze z religi sa wycinanki i katechetka oceniq cholera plastyka jest od tego masakra wiara oceniana:banghead:
i to przez pryzmat wycinanek wrr

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
my podobnie ze szczepieniem

heh, M nawet na kupę w gaciach nie reaguje

u nas wszystko idzie w ruch ustawiam jej w różnych miejscach zabawki, a mata na brzuchu też ją cieszy, bo poluje na zabawki buzią w powietrzu i uwaga - nauczyła się wczoraj stać na czworakach :mdlaje: na kolankach i rączkach i się buja jak konik do przodu i tyłu i zaciesza i trochę pełza do tyłu, ale to raczej przez przypadek poza tym jedzonko wróciło do łask po kilku dniach plucia znów wcina ponad 100 gram cycka nie odmawia sobie mimo to nawet zaraz po obiadku, pewnie musi popić

oo, u nas króluje z malinami i płatkami migdałowymi

a co do nocnych karmień, to ja nie wiem ile dokładnie przesypia chyba dwa razy się M budzi tak mnie dyskretnie budzi, że daję jej cycusia i śpimy dalej nie w moim stylu byłoby pilnowanie zegarka i wychowanie w takim duchu. Wszystko zależy i od preferencji mamy i dziecka, u nas tak się najlepiej sprawdza bliskość i uważność na dziecka i moje potrzeby no, taty też ale z tym trochę gorzej póki co jesteśmy przez niego dopieszczane na taryfie ulgowej

brawo suuperr
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:36   #1867
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie:
od kiedy liczycie te noc dziecka? ile godzin ma przespać. kiedy ostatnie "dzienne" karmienie? to zaraz po kapieli?

jeśli kapie mala o 19, zasypia w momencie, najpóźniej o 20 to od tej pory liczycie, ze ma przespać do rana (do tej 4-5?)
czy może jest jakies ekstra bonusowe karmienie kolo polnocy?

pytam, bo mam problem z określeniem nocy i poranka u nas doba młodej zaczyna się o 19 tak sobie wymyslilam. po kapieli jest nowy dzień i od niego zapisuje sobie kiedy był cyc, kupa, zmiana pieluchy itd.

Barwineczek - jeśli maly przespi cala noc, to ile karmien wyjdzie Wam w ciągu dnia? nadal ok. 6, tak co 3 godz.?
Nela "zaprogramowala" się na jedzenie co 3-4 godziny. czasem 5. niezależnie czy noc czy dzien. czytam o tym odpoczywaniu brzuszka i zastanawiam się czy w naszym przypadku jest ok.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

znajoma pytala o to dzisiaj pediatrę bo szczepilysmy dzieci razem. delikatnie odciagac, na tyle ile się da. jeśli się nie da to olac temat, bo czas na pelne odciąganie jest do 3 roku zycia. i nic na sile, bo niektóre mamuśki robia dzieciom krzywdę

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

fajne i cena tez ok.
podoba mi się...wilk i kapturek ptaszysko tez...tylko zastanawiam się...bo Nela ma wanienke z kaczka. taka zwykla naklejka za jej glowa. i od momentu kiedy ja odkryla robi nam niezle jazdy podczas kapieli wygina się do tylu, za wszelka cene chce podziwiać kaczuche. już nawet myśleliśmy żeby ja zdrapać, ale jak można dziecku odebrać takiego fajnego przyjaciela? ona dla niej wszystko zrobi hehe. w leżaczku tez powoli odkrywa stwory morskie które sa na "tapicerce". ciekawe czy w foteliku do karmienia tez bylaby wiecznie odwrocona tylem
Ja licze po kapieli idzie spac i spi np. Moj dzisijaj do 4:30.a potem do 8

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
nie ładnie nas tak zaniedbywać

Innocence bo do zupek dodaje się oliwę, olej rzepakowy lub masło żeby ładnie kupki szły

cloche ja właśnie tak robię, najpierw zupki, owoce, mięsko i dopiero kaszki i kleiki.

vil ja też miałam problem z fotelikiem, niby do 13 kg a Karola się nie mieściła. Dlatego pożyczyłam sobie od siostry ten maxi cosi. I czekam aż Karola zacznie siadać, bo w tych od 9 kg dziecko MUSI dobrze siedzieć.

klarites ja już chyba po tyg dawałam Karoli 120 ml zupki, teraz je 160 ml.

NoBoTak gluten na mm miesiąc po warzywach, na kp przed warzywami. I nie widzę różnicy w krzesełkach, ale kolory ładniejsze w pierwszej aukcji
A co jezeli dziecko nie siedzi ma 9 kg a w foteliku do 13 kg glowa mu wychodzi?

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Kolejna noc oduczania za nami.. ostatni posilek zjadl o 21. Obudzil sie o 24, troszkę poplakal, ale mniej niz wczoraj. Wody nie chcial. Potrzebowal 25min zeby zasnac mocnym snem, choc plakal tylko 5. A pozniej obudzil sie o 2 i tu juz bez placzu sie obylo, samym tuleniem go uspilam, nawet meza nie obudzil. Nastepna pobudka byla o 4.20 i wtedy juz dostal cyca.
N dostaje jeden posilek dziennie mm i zawsze jadl 100-120 ml max a dzisiaj zjadl 170. Moze wreszcie się przestawi na jedzenie w dzien

Jakos wydaje mi sie to malo humanitarne ehhh

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 09:41   #1868
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Hahha zebys wiedziala przyznaje sie bez bicia ze odrabiam religie za niego kurde kto wymyslil ze z religi sa wycinanki i katechetka oceniq cholera plastyka jest od tego masakra wiara oceniana:banghead:
i to przez pryzmat wycinanek wrr
tez tego nigdy nie pojme
Stary 2013-10-17, 09:50   #1869
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Namówiłam TŻ i kupiliśmy młodemu garnuszek na klocueszke i szceniaczka uczniaczka dwujęzycznego, szczeniaczka dostanie teraz a garnuszek na gwiazdkę
mamy szczeniaczka bo dzieciach brata i Karola go BARDZO nie lubi, inne brzęczące gadające zabawki są ok ale szczeniaczek to zło

prodiament dawałaś słoiczki czy sama robiłaś?

axella brawa dla Zu

diabli Nelcia przecież opalona no ale lepiej wszystko sprawdzić

Veronic to od kiedy można podawać kaszę jaglaną? bo ja chce zamiast kaszki ale nie wiem czy już mogę. Karola ma 5,5 m-ca
Stary 2013-10-17, 09:50   #1870
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
trysnęłam małemu wieczorem przy karmieniu i dziś katar mniejszy może to zbieg okoliczności, bo pewnie malutko mi się udało trafić, ale zabieg powtórzyłam

wczoraj mu zaczęłam masować palcem owiniętym w gazę i był przeszczęśliwy biedaczek

co do polly 2w1 jak najbradziej na teraz, my już wkłądki 0-6 nie używamy, bo młodemu ciasno wsadzam go na półleżąco a i tak barki odklejone i ciągnie do góry wczoraj robił takie mostki w motoleżaczku że prawie wylazł:/
Ciekawe czy to mleczko pomogło na katarek? Dobrze, że już lepiej i że ulgę przynosi mu masowanie dziąsełek.

Dzięki za odp. Mysiu - zdecydowałam się właśnie na to polly jednak - mała dostała kaskę od moich rodziców jak się urodziła i teraz ją wykorzystamy

Jaki jest sposób na moje dziecko żeby zasnęło w ciągu dnia? Zasnać razem z nią właśnie mnie tel od kuriera obudził
A to wcześniej miałam odpisane i nie zdążyłam wysłać bo maruda mi nie dała ide robić surówkę do obiadu bo pewnie potem nie da rady.
Stary 2013-10-17, 09:55   #1871
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuję pomocy, a mianowicie w niedziele jedziemy na urodziny do chrześniaka tż, maly będzie mial 4 lata, nie mam pojęcia czym się interesuje, bo niestety widujemy się bardzo rzadko i kontakt taki sobie, co mu kupić żeby byl zadowolony??
ja bym kupiła puzzle

dziewczyny to może pomożecie
u mnie Karola je tak:
w nocy albo nad ranem 180 ml mleka
o 9: 180 ml mleka (ostatnio o 10 na spaniu)
12:10-20 zupka 160 ml
o 15:00 deserek 40 g
o 16:00 180 ml mleka
o 19:30 180 ml mleka

zamiast jednego mleczka chce dać kaszę jaglaną z owocami (czyli deserek o 15 odpadnie). I teraz kiedy lepiej dać? o 9 czy o 16? Z jedne strony wołałabym po obiedzie(bo słodkie) ale z drugiej często gdzieś chodzimy i wtedy nie mamy krzesełka i nie chce kiedyś za nią biegać u kogoś z łyżką.
Stary 2013-10-17, 09:56   #1872
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja licze po kapieli idzie spac i spi np. Moj dzisijaj do 4:30.a potem do 8

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

A co jezeli dziecko nie siedzi ma 9 kg a w foteliku do 13 kg glowa mu wychodzi?

Jakos wydaje mi sie to malo humanitarne ehhh

to wg. speców od fotelików, powinno dziecko mieć tzw. przejściówkę
http://allegro.pl/fotelik-samochodow...600513401.html
Oni zaznaczają,z e albo waga, albo wystająca główka to juz zakaz używania fotelika, bo nie spełnia już funkcji bezpieczeństwa
Stary 2013-10-17, 09:59   #1873
justyna_g4
Zakorzenienie

Wita się z wami zombi...mała w nocy bek co 2h. Nie wiem co jej się działo. Zawsze dosypia ze mną w łóżku tak od 7 do 8.30 a dziś nie było mowy o spaniu, jeszcze mnie podrapała ( muszę jej obciąć paznokcie 2 razy w tym tygodniu ). Zawsze zasypia sama koło 10 w łóżeczku a dziś godzinę ją usypiałam. Nie mogłam nawet na siku odejśc od łóżeczka bo był ryk. W końcu na rękach zasnęła. O co kaman

Dziś mamy szczepienie... i tu pytanie do was. Jak ją ubrać? Wczoraj byli u nas znajomi z rocznym synkiem i miał pod spodniami rajstopki. JA mojej jeszcze ani razu pod spodnie nie ubrałam bo w wózku ma gruby kocyk na nogach no i grube skarpety. Wiec co jej ubrać? Ocieplane spodenki, rajstopki i zwykłe sztruksy, czy sztruksy i grube skarpety bo i tak kocyk wezmę? Pomożecie?

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:00   #1874
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
spójrz na wymiary to są mini mini puzzle
chyba 4x4 ale 2zł
Cytat:
A czemu ona jest taka droga? I co w niej takiego wspaniałego, bo ja nie wiem?
Podobno fajna do gryzienia na ząbki no i też się dobrze trzyma, bo mamy gumowe zabawki ale nie ma jak ich obgryzać. Ostatnio P. leży na macie pod tukanem i zażera mu dziób
Która to pisała, że dziecku zabawka gumowa dla psów taniej wyjdzie? Skutkuje?
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość

Była mowa o tym jak dzieci rzucają się na cyca. Moja jak jest głodna i mam ją na rękach to tak fajnie nurkuje główką, jak chce coś pociamkać to tylko ciamka szyję

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:03   #1875
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
sama sobie i tżtowi czasami robię taką dziecięcą zblendowaną kaszkę jaglaną z dodatkiem owocków pycha
mój TŻ też wcina, tak samo jak np mannę waniliową
dla mnie to jest blee

karola moja Karola bawi sie grzechotkami itd, ale nie na brzuchu. Ona dalej nie lubi leżeć na brzuchu. Coś czuję że raczkować nie będzie

deb zielone

a u nas nocka w miarę, Karola tylko z 2 razy się kręciła i pobudka o 5
więc chyba było jej gorąco bo dziś nie spała w śpiworku tylko pod kocykiem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 10:08   #1876
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Dziś mamy szczepienie... i tu pytanie do was. Jak ją ubrać? Wczoraj byli u nas znajomi z rocznym synkiem i miał pod spodniami rajstopki. JA mojej jeszcze ani razu pod spodnie nie ubrałam bo w wózku ma gruby kocyk na nogach no i grube skarpety. Wiec co jej ubrać? Ocieplane spodenki, rajstopki i zwykłe sztruksy, czy sztruksy i grube skarpety bo i tak kocyk wezmę? Pomożecie?
hej,
zawsze ubieram rajstopki. w domu też. Wózek się ochładza, a mój jeździ też w kombinezonie i kocu i właśnie wrócił ze spaceru i za ciepły to on nie jest

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
chyba 4x4 ale 2zł
Podobno fajna do gryzienia na ząbki no i też się dobrze trzyma, bo mamy gumowe zabawki ale nie ma jak ich obgryzać. Ostatnio P. leży na macie pod tukanem i zażera mu dziób
Która to pisała, że dziecku zabawka gumowa dla psów taniej wyjdzie? Skutkuje?

no właśnie ta żyrafa kojarzy mi się z zabawkami mojego psa, wybaczcie
Stary 2013-10-17, 10:10   #1877
sharpnowaja
Zakorzenienie

co do nocnych karmień to mam dwa przykłady że to zależy od dziecka.
1) moja kuzynka właśnie oducza nocnych karmień swoich bliźniaków. Są na kp, jedzą kilka razy w nocy. Mają 16! m-cy
2) znajoma, mała ma 2 m-ce i już nie je w nocy. Ostatnie karmienie o 20, pierwsze o 6. Cała noc przespana. Też kp.

banka to musisz mieć fotelik innej firmy. Jak posadzisz dziecko w foteliku 9+ które dobrze nie siedzi to możesz mu krzywdę zrobić. Nie mówiąc już co może się stać podczas wypadku.

justyna ja ubieram cienkie rajstopki + grubsze spodnie lub na odwrót. I raczej nie przykrywam. Ale Karola już nie śpi na spacerach.
Stary 2013-10-17, 10:14   #1878
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ta żyrafa kojarzy mi się z zabawkami mojego psa, wybaczcie
Gdybyś dała Jureczkowi pieskowe zabawki i mu się spodobały na ząbkowanie to pisz, prędzej je znajdę niż Sophie

Stary 2013-10-17, 10:17   #1879
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
wszystkie możliwe zabawki wokół: oballe, gryzaki, grzechotki, bardzo lubi misia z fisher price'a (cos jak szczeniaczek uczniaczek)- zawsze ma go kolo siebie na macie i takie miękkie pianinko - nauczyla się go wlaczac, wiec jest w siódmym niebie :P pozycja na brzuszku to obecnie jej nr 1.

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

poszukam jutro naszego pianinka na all, fajne jest. teraz all ma przerwę techniczna

-
-
Przypominam o pianinku

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
dokładnie takie chciałam kupić ale w końcu kupiłam z fisher price
http://allegro.pl/pianinko-a-kuku-fi...628693427.html
mała na razie gra stópkami

też fajne

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość

u nas wszystko idzie w ruch ustawiam jej w różnych miejscach zabawki, a mata na brzuchu też ją cieszy, bo poluje na zabawki buzią w powietrzu i uwaga - nauczyła się wczoraj stać na czworakach :mdlaje: na kolankach i rączkach i się buja jak konik do przodu i tyłu i zaciesza i trochę pełza do tyłu, ale to raczej przez przypadek poza tym jedzonko wróciło do łask po kilku dniach plucia znów wcina ponad 100 gram cycka nie odmawia sobie mimo to nawet zaraz po obiadku, pewnie musi popić
wow

Cytat:

karola moja Karola bawi sie grzechotkami itd, ale nie na brzuchu. Ona dalej nie lubi leżeć na brzuchu. Coś czuję że raczkować nie będzie

.
mój uwielbia być na brzuszku i sam fakt bycia na brzuszku to powód do radości, ale po zabawki z brzuszkowej pozycji nie sięga
Stary 2013-10-17, 10:19   #1880
ada32
Wtajemniczenie

hej.. ..trochę Was poczytam...
proszę o streszczenie

boli mnie głowa dziś...
Gabriel się popsuł...dziś wstałam do niego ..do karmienia..18 razy..liczyłam ponieważ noc wcześniejsza była podobna..i troche jestem zmęczona

no i co zrobic...trzeba to przeczekać

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:21   #1881
klarites
Raczkowanie

Karolina, Sharpnowaja - dzięki za odpowiedzi o zupkach w takim razie też będę odważniejsza
Sharp, a w czym przechowujesz zupki? Bo pamiętam, że pisałaś, że sama gotujesz Karolci. Chciałabym też niedługo zacząć trochę gotować

Młody wczoraj nas zaskoczył- mąż jadł zupę, a Aruś tak strasznie sępił, że nie dało się mu nie dać skosztować a później jedliśmy czekoladki i też tak strasznie chciał dostać, że się rozpłakał! Nie sądziłam, że 5-miesięczniak może tyle rozumieć. Trzeba się będzie przed nim kryć z jedzeniem
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:22   #1882
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
co do nocnych karmień to mam dwa przykłady że to zależy od dziecka.
1) moja kuzynka właśnie oducza nocnych karmień swoich bliźniaków. Są na kp, jedzą kilka razy w nocy. Mają 16! m-cy
2) znajoma, mała ma 2 m-ce i już nie je w nocy. Ostatnie karmienie o 20, pierwsze o 6. Cała noc przespana. Też kp.

banka to musisz mieć fotelik innej firmy. Jak posadzisz dziecko w foteliku 9+ które dobrze nie siedzi to możesz mu krzywdę zrobić. Nie mówiąc już co może się stać podczas wypadku.

justyna ja ubieram cienkie rajstopki + grubsze spodnie lub na odwrót. I raczej nie przykrywam. Ale Karola już nie śpi na spacerach.
Dlaczego ? Skoro foteli ma funkcjenpol lezaca.i lezaca wiec siesi w nim jak w tym do 13 kg? Tylko jeden mankament ze przodem bylby
A bo widzialam foteliki +9 ale bez regulacji pozycji w takim bym nie posadzila

Cytat:

Wita się z wami zombi...mała w nocy bek co 2h. Nie wiem co jej się działo. Zawsze dosypia ze mną w łóżku tak od 7 do 8.30 a dziś nie było mowy o spaniu, jeszcze mnie podrapała ( muszę jej obciąć paznokcie 2 razy w tym tygodniu ). Zawsze zasypia sama koło 10 w łóżeczku a dziś godzinę ją usypiałam. Nie mogłam nawet na siku odejśc od łóżeczka bo był ryk. W końcu na rękach zasnęła. O co kaman

Ja zakladam rajstopki i spodenki grubsze jak do fotelika wsadAm i bluze na wierzch i kocykiem przykrywam jak na spacer to rajstopki i spodenki ciensze kocyk i wklad do wozka

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-10-17 o 10:23
Stary 2013-10-17, 10:23   #1883
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oba sliczne, ale ja kocham zielony
Ja też

Mam nadzieję, że Daro sam oduczy się jedzenia w nocy i nie czeka mnie oduczanie albo będzie mini oduczanie
U nas zależy nocne jedzenie chyba od skoków/humorów ?!?
Bo mieliśmy już tryb od 20 do 2, później koło 5, później koło 7-8
Ostatnio mieliśmy pobudki i jedzenie co 2-3h w nocy,
a od dwóch dni Daro sam wraca do starego trybu, więc jakaś nadzieja jest

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:24   #1884
sharpnowaja
Zakorzenienie

ada 18 razy!!! to ja już nie narzekam na moje 8
Stary 2013-10-17, 10:24   #1885
karolina2121
siedzę i myślę

a tak w ogóle to jest tu jeszcze ktoś kto nie załatwił becikowego ? kurde nie mogę się zebrać... ale tysiak by się przydał
Stary 2013-10-17, 10:25   #1886
karota11
Zadomowienie

Cytat:

współczuję nocki ;/ mój wczoaj jakoś też tak niespokojnie usnął

ja jak spaceruję, to zazwyczaj zakładam śpiochy polarkowe a jak jedziemy na szczepienie, to tym bardziej nie zakładam mu rajstop, ze względuna nóżkę, mój rozżalony wychodzi ze szczepienia, i nei chcę go drażnic wciąganiem rajstop

A powiedzcie dziewczyny, bo dużo osób poleca holle, dlatego,z e są bez cukru?będę zamawiała przez neta to jakie kupujecie?
Stary 2013-10-17, 10:26   #1887
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
boli mnie głowa dziś...
Gabriel się popsuł...dziś wstałam do niego ..do karmienia..18 razy..liczyłam ponieważ noc wcześniejsza była podobna..i troche jestem zmęczona

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to jest tu jeszcze ktoś kto nie załatwił becikowego ? kurde nie mogę się zebrać... ale tysiak by się przydał
Ja, ale chyba się nie załapię, znaczy teraz na pewno bo mąż mi od czerwca daje swój pit

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 10:27   #1888
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Karolina, Sharpnowaja - dzięki za odpowiedzi o zupkach w takim razie też będę odważniejsza
Sharp, a w czym przechowujesz zupki? Bo pamiętam, że pisałaś, że sama gotujesz Karolci. Chciałabym też niedługo zacząć trochę gotować
zupkę przechowuję w tych pojemniczkach i do lodówki http://allegro.pl/pojemnik-via-z-pok...626367392.html
Stary 2013-10-17, 10:29   #1889
cloche
Zakorzenienie

ada, streszcze tylko tyle:
- chinszczyzna jest be, ale nie uciekniemy przed nia calkowicie
- na tapecie krzeselka do karmienia
- jak i zyrafa Sophie + zastanawiamy sie, czy gumowy kurak dla psa moglby byc dobrym zamiennikiem
- Nela od diabli jest wg ich pediatry blada
- u Adasia cynamonowej potwierdzona sepsa
Stary 2013-10-17, 10:30   #1890
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
A powiedzcie dziewczyny, bo dużo osób poleca holle, dlatego,z e są bez cukru?będę zamawiała przez neta to jakie kupujecie?
ja bym chciała te holle ale są dla mnie za drogie
i właśnie mam dylemat które wybrać, myślałam o babydream ale tam też jest cukier

xal dlaczego się nie załapiesz, masz na to rok:P

my złożyliśmy ale jeszcze nie dostaliśmy. A kasa ma iść na fotelik

banka słyszałam tak od różnych osób i od kolesia w sklepie też.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości