|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
Pozatym ja tam rodzic bede co najwyżej godzinke także dam radę bez wody ;P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś się zarzekałam ze nigdy nie podłączę dziecka do odkurzacza a tu proszę.. ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopisuje pomadkę! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | ||
Rozeznanie
|
cayenneOna kciuki za wizytę!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() niestety nie ma Ilei w moje okolicy, do najbliższej mam dość daleko ![]() ![]() piszecie tak o tych nawiedzonych mamuśkach ![]() ![]() Poza tym... uważam, że taka rywalizacja zaczyna się już na etapie ciąży ![]() Przecież teksty typu: "a po co to kupujesz ja takiego nie miałam ![]() "a mój lekarz jest..... i robi..... naprawdę twój tak nie robi???!!!!" " "już przytyłaś 10 kilo??? ojej, ja przez całą ciążę tylko 5! " "chamburger w ciązy???!!! przecież to sama chemia! ja jem tylko nieprzetworzone, świeże potrawy i sama robię soki!" " aaaaa wy nie urządzacie dziecku osobnego pokoiku. no tak macie tak mało miejsca... my urządzamy, bo chcemy dać mu jak najlepsze warunki!" itp to klasyczny przykład ukrytej rywalizacji, takiej słodkiej złośliwości ![]() Wyobraźcie sobie, że kiedyś byłam świadkiem kłótni kto miał gorszy poród ![]() Jedna mamuśka z drugą przekrzykiwały się która miała większy ból, która miała gorzej i była bardziej umęczona w połogu ![]() Ja nie wiem, ale coniektóre po prostu chyba lubią robić z siebie ofiary i dowartościowują się takim rzeczami.. dla mnie to chore |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
A w jakie torby to pakujecie?Ja chyba wezmę taką większą podróżną
![]()
#3336 |
Zadomowienie
|
Ja walizkę na kółkach jeśli sie zamieszczę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Dla męża mam taka listę: - dezodorant - koszulka na zmianę - 2 x red bull - 3 x snikers - elektronika - drobne na parking Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3338 | |
Zadomowienie
|
co do nauki języka, my już zaczęliśmy
![]() ![]() Cytat:
duża, co się będę ograniczać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak 6 godzin w tym ze 45 minut drugiej fazy byłoby idealne ![]()
![]() |
#3341 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No ja chyba też wezmę małą walizkę na kółkach. Zmieszczę tam dodatkowo rzeczy dla maluszka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze wszystkie będziemy miały łatwe przyjemne i szczęśliwe porody. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Super ten przewijak<3 Co do zachowań takich mamusiek to no comment. Dobre z tym porodem w godzinę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale też mam nadzieję na godzinę max (taaa ![]()
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3346 | |
Zadomowienie
|
Jesteś!!
![]() Moze tez mnie najdzie ochota ale raczej nie liczyłbym ze to nastąpi w tym życiu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
justien--- ja mialam to samo. Po odstawieniu tabletek anty w ciągu 3 tyg przytyłam 8 kg i wyglądałam jak krowa, zatrzymał mi soię okres i w ogóle czułam sie jak w menopauzie. Tabsy nie są dla mnie i trzymam sie od nich z daleka
#3350 |
Zakorzenienie
|
kurcze ja nawet o tym nie myśle jeszcze zaczne pod koniec roku albo na początku stycznia.
moja kumpela (wtedy bardzo bliska) rodziła 40 minut max. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- ale to świadczy o źle obranych tabletkach. ja brałam ponad 8 lat i nie miałam żadnych problemów
#3351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
Wcale nie
![]() ![]() Po prostu chciałabym doświadczyć tej "siły natury" ![]() (Więc znając zycie u mnie skończy się na cesarce, a dziewczyny marzące o cc będą musiały rodzic naturalnie ![]()
#3353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie sobie uświadomiłam ze jeszcze muszę zrobic listę dla psa bo on na czas porodu jedzie na wczasy do babci. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli zacznę rodzic w okolicach swiat to nie bedzie problemu, bo ma pewno rodzina bedzie w domach. Natomiast w innym czasie moze byc to lekko problematyczne. A z drugiej strony zostawienie go w hotelu na 2 czy 3 tygodnie jest bez sensu.
![]() |
#3355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wrzucam link do sklepu z bielizną (podebrane z innego wątku), może się komuś przyda http://www.intymna.pl/c1381,2259,0,0...e4d0217dcb3bdf Podobają mi się te rzeczy i ceny nie są powalające. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-10-17 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi to da poczucie bezpieczeństwa bo nie bede musiała sie o niego martwić. Moze akurat uda Wam sie to jakiś dopasować i będziecie mieli kogoś na dyżurze kto sie futrem zaopiekuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodajmy jeszcze: "ja jadłam takie rzeczy (dot. tataru....)", "ja do 9 miesiąca biegałam z siatkami na zakupy, a ty nie chcesz dwóch zgrzewek przywlec na 4 piętro" "teraz to te baby na się dmuchają i chuchają, kiedyś takich cudów nie było i dzieci zdrowe się rodziły" "po co ci badanie na toxo? Ja nie robiłam..... przecież nie masz kota" itd. Ale zdarzają się też miłe osoby, które mówią. "ślicznie wyglądasz w ciąży, ja się spasłam jak świnia, a ty wyglądasz super" "jeśli chcesz zrobić to badanie idź idź, jeśli będziesz spokojniesza powinnaś iść" "nie sluchaj wszystkich wokół, nie czytaj w Internecie, masz lekarza" "każdy poród jest inny i na pewno dasz radę, boli ale jak dzidzię dadzą Ci na pierś zapomnisz, nie bój się będzie dobrze" Cytat:
![]() Dziękuję za takie miłe komentarze. Dziewczyny ja mam dupsko całkiem całkiem, ale że brzuch już jest to się zlałam! Nie mówię, że jestem gruba czy cuś, ale jak swoją figurą zadek mi widać oj widać,takie mam proporcje, jest szeroki i odstający (teraz mniej, pozwoliłam mu opaść porządnie :P).
![]() |
#3359 |
Wtajemniczenie
|
Odnośnie porodów, rozmawiałam ostatnio z mamą o swoich obawach i ona powiedziała mi, żebym absolutnie nikogo nie słuchała w tej kwestii i nie dała się nastraszyć, bo ją straszyli a mnie rodziła 4 godziny natomiast mojego brata pół godziny i nie było to dla niej jakieś traumatyczne przeżycie.
Przyznam szczerze, że trochę mnie tym podniosła na duchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.