Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 10:32   #1891
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Ja, ale chyba się nie załapię, znaczy teraz na pewno bo mąż mi od czerwca daje swój pit
o kurka nie wiedziałam , że od tego roku biorą pod uwagę dochody... to już nie muszę załatwiać
Stary 2013-10-17, 10:32   #1892
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ada 18 razy!!! to ja już nie narzekam na moje 8
he he ...mam nadzieje że szybko wrócą do mnie noce z jednym karmieniem i to nad ranem...
pewnie przechodzimy któryś tam z kolei skok..albo może jeszcze jakąś inną dolegliwość która może byc nie zauwazoną
albo wyjdzie ... w praniu jak to mówią

dlatego wstawałam bo chciałam byc konsekwentna i odkładac do łóżeczka..mimo trudności w zasypianiu...nie było płaczu tylko jęki..i kręcenie ..wiercenie się...więc próbowałam do skutku..nad ranem mały zasną ..
teraz też śpi..i ogólnie dobrze mu..bo odsypia noc..
a Ja?!!! niestety jeszcze jedno biegające dziecko w domu..właśnie prowadza psa na smyczy po pokojach

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:35   #1893
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
zupkę przechowuję w tych pojemniczkach i do lodówki http://allegro.pl/pojemnik-via-z-pok...626367392.html
podpowiedz mi.. zrobisz np. marchewkę z ziemniakiem i co wsadzasz do takiego pojemniczka i mrozisz po prostu ? ja mam takie http://allegro.pl/canpol-basic-pojem...607379932.html trochę mniejsze bo 140 ml
Stary 2013-10-17, 10:37   #1894
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to jest tu jeszcze ktoś kto nie załatwił becikowego ? kurde nie mogę się zebrać... ale tysiak by się przydał
ja ale tu tego nie ma... inne papierki zalatwilam, ale jeszcze nic nie dostalam. cos im dlugo to idzie - prawdopodobnie komplikuje sytuacje fakt, ze teoretycznie mamy prawo tez do jakiejs kasy z polski, i zanim nam dadza tutaj, musza sprawdzic, czy tam nie pobieramy... no ale blagam, kto by pobieral pare zlotych w pl, jak moze dostac tutaj 180 ojro
a co do kasy na wychowawczym, czyli te 65% netto mojego, to ja nie wiem na co oni czekaja
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:39   #1895
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
podpowiedz mi.. zrobisz np. marchewkę z ziemniakiem i co wsadzasz do takiego pojemniczka i mrozisz po prostu ? ja mam takie http://allegro.pl/canpol-basic-pojem...607379932.html trochę mniejsze bo 140 ml
ja nie mrożę robię zupki na 3 dni, jedną jemy a dwie do lodówki
kup sobie większe pojemniczki, moja Karola bardzo szybko jadła 160 ml, początkowo przekładałam do miseczki, ale później stwierdziłam że nie ma sensu i karmię z tego

idziemy się bawić koniec spania
Stary 2013-10-17, 10:40   #1896
banka26
Zakorzenienie

Sharp rozumiem tylko ja tak od siebie wywody bo dla mnie ten fotelik 0-18 nie.rozni.sie nicYm od tego 9-18 poza kierunkiem jazdy ehh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:45   #1897
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ada, streszcze tylko tyle:
- chinszczyzna jest be, ale nie uciekniemy przed nia calkowicie
- na tapecie krzeselka do karmienia
- jak i zyrafa Sophie + zastanawiamy sie, czy gumowy kurak dla psa moglby byc dobrym zamiennikiem
- Nela od diabli jest wg ich pediatry blada
- u Adasia cynamonowej potwierdzona sepsa

dzieki

ojej ...sepsa?? jak to??
biedne dziecie...

NELA!!! blada ..przecież ona to mulatką prawie jest

krzesełko na szczescie już mam..po Wiktorze wiec problemu z wyborem nie bedzie he he...

Gabrynio jest juz u mamusi na kolankach..mocno wtulony...

W

G
Stary 2013-10-17, 10:48   #1898
karota11
Zadomowienie

Cytat:
ja bym chciała te holle ale są dla mnie za drogie
i właśnie mam dylemat które wybrać, myślałam o babydream ale tam też jest cukier

xal dlaczego się nie załapiesz, masz na to rok:P

my złożyliśmy ale jeszcze nie dostaliśmy. A kasa ma iść na fotelik

banka słyszałam tak od różnych osób i od kolesia w sklepie też.
ja bym chciała chociaz na pcozątku wprwadzić mu te holle tylko myślałam, że to jest jeden rodzaj, a tu okazuje się,z e są różne
Stary 2013-10-17, 10:50   #1899
klarites
Raczkowanie

Cytat:
o kurka nie wiedziałam , że od tego roku biorą pod uwagę dochody... to już nie muszę załatwiać
W sumie to fajnie masz ale trochę nie fair wg mnie z tym ograniczeniem dochodów

Cytat:
Cytat:
kup sobie większe pojemniczki, moja Karola bardzo szybko jadła 160 ml, początkowo przekładałam do miseczki, ale później stwierdziłam że nie ma sensu i karmię z tego

właśnie też miałam dopytać, myślałam, że trzeba mrozić dzięki za radę!
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:56   #1900
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej.. ..trochę Was poczytam...
proszę o streszczenie

boli mnie głowa dziś...
Gabriel się popsuł...dziś wstałam do niego ..do karmienia..18 razy..liczyłam ponieważ noc wcześniejsza była podobna..i troche jestem zmęczona

no i co zrobic...trzeba to przeczekać

To ja już wcale nie będę marudzić na to, że właśnie Młodą godzinę usypiałam i w końcu padła

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja zakladam rajstopki i spodenki grubsze jak do fotelika wsadAm i bluze na wierzch i kocykiem przykrywam jak na spacer to rajstopki i spodenki ciensze kocyk i wklad do wozka

Moja jeszcze ani razu w rajstopkach nie była Ale ona w gondoli JESZCZE (jakimś cudem ) jeździ. No i w sumie na spodenki w jakich chodzi w domu zakładam jej jesienny kombinezonik i na to koc. To chyba zimno jej nie jest co?

Ale beznadziejna pogoda a miałam się przejść do PiPy w celu obadania kaszek
Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ja bym chciała chociaz na pcozątku wprwadzić mu te holle tylko myślałam, że to jest jeden rodzaj, a tu okazuje się,z e są różne
No na allegro można dostać od nich oczopląsu
Ja dzięki forum już wiem, że trzeba zakupić jaglaną
A jakie jeszcze polecacie kaszki Holle?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:57   #1901
salviae
Zadomowienie

Hej, Kuba ma dziaj pol roku niemozliwe, ze tak szybko zlecialo

ucieklo mi cytowanie i nie wiem kto pytał ankaa? my idziemy za tydzien na urodziny do 4 latka i kupujemy mu tunel do czolgania sie
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
No właśnie - ja kupiłam pianinko za radą Justii - mała na pleckach pięknie sobie gra nóżkami ale na brzuszku nie dźwiga jeszcze rączek tak wysoko żeby przyciskać i wydaje mi się, że to też jest dla dziecka które już wyżej się dźwiga - chyba że moja po prostu jeszcze nie dźwiga się tak wysoko, a Wasze dzieci już tak
ja tez kupilam pianinko, ale Kuba go nie ogarnia, wolii bawic sie tymi sznurkami, ktorymi przywiazuje sie do lozeczka, niz przyciskac, melodyjki tez ma w nosie, na brzuszku siega po zabawki, grzechotki i ladnie je juz namierzac z bokow, daleko, blisko
Cytat:
chce mu dać jakąś interaktywną zabawkę, która zachęci go do wyciągania rączek ... może właśnie pianinko http://allegro.pl/pierwsze-pianinko-...617404904.html
dokladnie to pianinko mamy, zero zainteresowania woli myjke z biedronki
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mam pytanie:
od kiedy liczycie te noc dziecka? ile godzin ma przespać. kiedy ostatnie "dzienne" karmienie? to zaraz po kapieli?

jeśli kapie mala o 19, zasypia w momencie, najpóźniej o 20 to od tej pory liczycie, ze ma przespać do rana (do tej 4-5?)
czy może jest jakies ekstra bonusowe karmienie kolo polnocy?
ja przespana noc licze jesli nie zbudzi sie od 20 do 5 ale od 2 miesiecy budzi sie w nocy ok 2 na picie
Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
u nas wszystko idzie w ruch ustawiam jej w różnych miejscach zabawki, a mata na brzuchu też ją cieszy, bo poluje na zabawki buzią w powietrzu i uwaga - nauczyła się wczoraj stać na czworakach :mdlaje: na kolankach i rączkach i się buja jak konik do przodu i tyłu i zaciesza i trochę pełza do tyłu, ale to raczej przez przypadek poza tym jedzonko wróciło do łask po kilku dniach plucia znów wcina ponad 100 gram cycka nie odmawia sobie mimo to nawet zaraz po obiadku, pewnie musi popić
wow, ekstra zdolniacha, moj ma chyba dupke za ciezko na takie akrobacje, wczoraj wazony 9 kg
Cytat:
ja bym kupiła puzzle

dziewczyny to może pomożecie
u mnie Karola je tak:
w nocy albo nad ranem 180 ml mleka
o 9: 180 ml mleka (ostatnio o 10 na spaniu)
12:10-20 zupka 160 ml
o 15:00 deserek 40 g
o 16:00 180 ml mleka
o 19:30 180 ml mleka
tez sie nad tym zastanawiam, bo w przyszlym tygodniu chce wprowadzic deserek popoludniu i pozniej chyba dam kaszke, ale rano na sniadanie, tylko wlasnie nie chcialabym znowu na slodko, wiec moze z warzywami musze pogadac z pediatra o tym
Cytat:
co do nocnych karmień to mam dwa przykłady że to zależy od dziecka.
1) moja kuzynka właśnie oducza nocnych karmień swoich bliźniaków. Są na kp, jedzą kilka razy w nocy. Mają 16! m-cy
2) znajoma, mała ma 2 m-ce i już nie je w nocy. Ostatnie karmienie o 20, pierwsze o 6. Cała noc przespana. Też kp.
.
przyklad nr 2 moze sie zmienic, Kuba do skonczenia 4 mz przesypial cale noce, ale mu przeszło
Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Młody wczoraj nas zaskoczył- mąż jadł zupę, a Aruś tak strasznie sępił, że nie dało się mu nie dać skosztować a później jedliśmy czekoladki i też tak strasznie chciał dostać, że się rozpłakał! Nie sądziłam, że 5-miesięczniak może tyle rozumieć. Trzeba się będzie przed nim kryć z jedzeniem
haha niezle, moj chyba nie jet na tyle rozgarniety
Cytat:
Ja zakladam rajstopki i spodenki grubsze jak do fotelika wsadAm i bluze na wierzch i kocykiem przykrywam jak na spacer to rajstopki i spodenki ciensze kocyk i wklad do wozka

mi ostatnio nie chce sie go ubierac na spacery, bo sie wydziera przy tym i jezdzimy w samym body i kombinezonie wiec nie dziwcie sie jak widzicie dzieci w kombinezonkach
Cytat:
A powiedzcie dziewczyny, bo dużo osób poleca holle, dlatego,z e są bez cukru?będę zamawiała przez neta to jakie kupujecie?
ja zamowilam jaglana, trzy zboza i orkiszowa, ale ona jet z glutenem, czego nie zauwazylam, wiec mam nadzieje, ze ma dluga date waznosci, bo jednak bede czekala do 11 miesiaca pozniej kupie normalna jaglana bo dopiero tu dziewczyny mnie oswiecilu, ze tak mozna

Kuba juz je mieso, idziemy jak blyskawica, wszystko ok, tylko wolalam te mleczne kupy justi, pearl, anoxe to jak widzimy sie w przyzlym tygodniu ? teraz bylam przeziebiona, ale mysle, ze juz bedzie ok

Deb mi podoba sie czerwony kapturek
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 10:57   #1902
ada32
Wtajemniczenie

http://www.etygrysek.pl/index.php?pr...duct&prod_id=2

my mamy to..niebiesko-zielone z dinozaurem ..to na dole

W

G
Stary 2013-10-17, 11:00   #1903
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
Justi - co do tego, co zacytowałam, przy jedzeniu są przynajmniej twarde dowody na to, że pierwsze trzy lata diety "programują" metabolizm człowieka na całe życie więc do dzieła dla M to duża nadzieja uniknięcia moich problemów z metabolizowaniem cholesterolu lub przynajmniej ich złagodzenia

mama mi wczoraj opowiadała, że jak miałam 3 miesiące to robiła wszystko, żeby zdobyć dla mnie banany i dawała mi je z biszkoptem rozdrobnionym takim specjalnym dla niemowląt, co miał mniej cukru

mnie się ten z kapturkiem podoba i listeczki z ptakami do chłopca też pasują właśnie też się nie mogę zdecydować czy ten, czy tańszy
Dobrze wiedzieć o tym metabolizmie

I co teraz uwielbiasz banany z biszkoptami na deser?

Mi się obydwa podobają - chyba żadnego nie kupie bo nie mogę się zdecydować - albo kupię obydwa

Xal - nasze bliźniaczki różnią się budzeniem w nocy no i podejściem matek do tego tematu
mój mąż zgodził się na krzesełko jak zaczęłam mu opowiadać o chińszczyźnie zresztą już był przerażony jak zamówiłam puzzle a potem na forum rozgorzał temat ich bezpieczeństwa - był zły że zdążyłam je zamówić i nie poszukałam jakichś lepszych (a wiadomo lepsze byłby droższe)

Może coś powoli nadrobię, choć zjadłabym już obiad
Kurier przyniósł paczuszkę z rzeczami do karmienia - kupiłam różowy śliniak i mi on koncepcje psuje co do krzesełka do karmienia - nie pasuje do zielonego więc chyba kapturek pozostaje

A co do puzzli tych za 40 zł, to miały dzisiaj kąpiel. Wrzuciałam je do brodzika i zalałam wodą, wypsikałam dezynfekującym specyfikiem i teraz suszą się na balkonie, mam nadzieję, że po tych wszystkich zabiegach będą się jeszcze nadawać do użytku
Stary 2013-10-17, 11:01   #1904
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Pediatra kazala to raz, maz to dwa, ciagle chodzilam jak zombie to trzy. Zreszta noc jest od spania a nie jedzenia. Jak byl noworodkim to rzedziej sie budzil...
Mam kolege ktory wstaje w nocy zjesc cos slodkiego, budzi sie, zje i idzie spac... takie przyzwyczajenia

nie sądzisz chyba, ze to dlatego, ze jako niemowle mama mu dawała jesc w nocy

Ja wychodze z załozenia, ze jesli na kazdym etapie rozwoju dziecko bedzie miało zaspokojone wszystkie potrzeby, w tym emocjonalne to właśnie niwe wytworza sie dziwne zachowania kompensacyjne (typu podjadanie w nocy )

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No to moja też tak jadła póki ją karmiłam cycem
1. Ale mi chodziło o regularność w jedzeniu, spaniu i zabawie.Wiadomo to mały człowiek i różnie to bywa w ciągu dnia i nocy, ale generalnie dni upływają Nam tak samo czasowo. A, że czasami zje więcej czasami mniej no to cóż....

2. Co do krostek jak młodą przegrzeję w nocy i własnie ma wilgotnego pajaca gównie na plecach (ten lateksowy materac oddaje całe jej ciepło ) to też jej wyskakują krostki, ale w ciągu dnia znikają.
1. u nas jak nie ,ma skoków to rytm dnia tez jest stały ostatnio to nawet do znudzenia

2. dzis spała bez woombie. krostek coraz wiecej, sa tez juz na pleckach a dostaje leki antyhistaminowe i stosuje ten smierdzacy emolient... no nic dam im czas do poniedziałku zeby zadziałały

Cytat:

Jakos wydaje mi sie to malo humanitarne ehhh

mialam takie same odczucia jak przeczytalam o Barwineczka nocnych zmaganiach...

Cytat:
ja ale tu tego nie ma... inne papierki zalatwilam, ale jeszcze nic nie dostalam. cos im dlugo to idzie - prawdopodobnie komplikuje sytuacje fakt, ze teoretycznie mamy prawo tez do jakiejs kasy z polski, i zanim nam dadza tutaj, musza sprawdzic, czy tam nie pobieramy... no ale blagam, kto by pobieral pare zlotych w pl, jak moze dostac tutaj 180 ojro
a co do kasy na wychowawczym, czyli te 65% netto mojego, to ja nie wiem na co oni czekaja

ja tez nie, bo wyjechalismy... za to od lipca czekam na tutejsze rodzinne. Zgubili jakies moje formuarze i nie moge sie doprosic by wysłali mi nowe /Tyle dobrego, ze jak sie uporaja z ta papierkologia do dostaniemy wyrównanie (ciekawe czy jeszcze w tym roku )
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 11:06   #1905
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja z 3w1 brałam białe żeby było uniwersalne na drugiego dziecia
Patrząc przyszłościowo to w sumie to 3w1 byłoby i może lepsze, ale teraz się nie przyda, a nie wiadomo co będzie. No i szkoda teraz wydawać skoro i tak tego nie będziemy już używać a mi strasznie brzmi 600 zł 400 jakoś łatwiej przyjąć

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
oba sliczne, ale ja kocham zielony
Chyba sobie zanotuję która który kolor i zobaczymy który wygra - bo sama nie zdecyduję
albo zadzwonię do teściowej i wezmę ten, który jej się mniej spodoba

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Vil - nie wiem kto to pisał, ale może rzeczywiście kup teraz większy używany fotelik a na wiosnę kupicie już taki porządny do 25 kilo?
Ja też nie wiem jak to jest z tymi ramionkami - sugerowałam się tym co inne mamy pisały na innych forach.
Stary 2013-10-17, 11:09   #1906
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
co do nocnych karmień to mam dwa przykłady że to zależy od dziecka.
1) moja kuzynka właśnie oducza nocnych karmień swoich bliźniaków. Są na kp, jedzą kilka razy w nocy. Mają 16! m-cy
2) znajoma, mała ma 2 m-ce i już nie je w nocy. Ostatnie karmienie o 20, pierwsze o 6. Cała noc przespana. Też kp.

banka to musisz mieć fotelik innej firmy. Jak posadzisz dziecko w foteliku 9+ które dobrze nie siedzi to możesz mu krzywdę zrobić. Nie mówiąc już co może się stać podczas wypadku.

justyna ja ubieram cienkie rajstopki + grubsze spodnie lub na odwrót. I raczej nie przykrywam. Ale Karola już nie śpi na spacerach.
co do 2 , mój w wieku ok 2 miesiecy przez dobry miesiac jak nie dłużej też przesypiał całe noce, raz nawet spał od 20 do 10 rano no ale im jest starszt tym czesciej sie budzi

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 11:10   #1907
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej.. ..trochę Was poczytam...
proszę o streszczenie

boli mnie głowa dziś...
Gabriel się popsuł...dziś wstałam do niego ..do karmienia..18 razy..liczyłam ponieważ noc wcześniejsza była podobna..i troche jestem zmęczona

no i co zrobic...trzeba to przeczekać
o jaa spalas cos wogole ?
Cytat:
Może coś powoli nadrobię, choć zjadłabym już obiad
Kurier przyniósł paczuszkę z rzeczami do karmienia - kupiłam różowy śliniak i mi on koncepcje psuje co do krzesełka do karmienia - nie pasuje do zielonego więc chyba kapturek pozostaje

A co do puzzli tych za 40 zł, to miały dzisiaj kąpiel. Wrzuciałam je do brodzika i zalałam wodą, wypsikałam dezynfekującym specyfikiem i teraz suszą się na balkonie, mam nadzieję, że po tych wszystkich zabiegach będą się jeszcze nadawać do użytku

nasze puzle juz nie smierdza, no prawie, jak sie nimi sztachnie pod nosem to cos tam mozna wyczuc, ale nie wiem czemu Kuba je lize
Kubuś
Stary 2013-10-17, 11:10   #1908
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak w ogóle to jest tu jeszcze ktoś kto nie załatwił becikowego ? kurde nie mogę się zebrać... ale tysiak by się przydał
ja aż mnie strzela jak widze ile tam papierków trzeba dać no ale do swiat chce sie wyrobić, bedzie na prezenty i inne rzeczy

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 11:11   #1909
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Wita się z wami zombi...mała w nocy bek co 2h. Nie wiem co jej się działo. Zawsze dosypia ze mną w łóżku tak od 7 do 8.30 a dziś nie było mowy o spaniu, jeszcze mnie podrapała ( muszę jej obciąć paznokcie 2 razy w tym tygodniu ). Zawsze zasypia sama koło 10 w łóżeczku a dziś godzinę ją usypiałam. Nie mogłam nawet na siku odejśc od łóżeczka bo był ryk. W końcu na rękach zasnęła. O co kaman

Dziś mamy szczepienie... i tu pytanie do was. Jak ją ubrać? Wczoraj byli u nas znajomi z rocznym synkiem i miał pod spodniami rajstopki. JA mojej jeszcze ani razu pod spodnie nie ubrałam bo w wózku ma gruby kocyk na nogach no i grube skarpety. Wiec co jej ubrać? Ocieplane spodenki, rajstopki i zwykłe sztruksy, czy sztruksy i grube skarpety bo i tak kocyk wezmę? Pomożecie?
Ja już ubieram rajstopki i na to spodenki, albo na pajacyka cieńsze legginsy ale jak czytam jak dziewczyny ubierają to widzę że ja moją ogólnie grubiej ubieram.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
mój TŻ też wcina, tak samo jak np mannę waniliową
dla mnie to jest blee

karola moja Karola bawi sie grzechotkami itd, ale nie na brzuchu. Ona dalej nie lubi leżeć na brzuchu. Coś czuję że raczkować nie będzie

deb zielone

a u nas nocka w miarę, Karola tylko z 2 razy się kręciła i pobudka o 5
więc chyba było jej gorąco bo dziś nie spała w śpiworku tylko pod kocykiem.
Robię listę

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
ada 18 razy!!! to ja już nie narzekam na moje 8
No właśnie ja już też chyba przestanę narzekać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 11:12   #1910
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

To ja już wcale nie będę marudzić na to, że właśnie Młodą godzinę usypiałam i w końcu padła

Moja jeszcze ani razu w rajstopkach nie była Ale ona w gondoli JESZCZE (jakimś cudem ) jeździ. No i w sumie na spodenki w jakich chodzi w domu zakładam jej jesienny kombinezonik i na to koc. To chyba zimno jej nie jest co?

jaglaną bezglutenową, a wiesz od którego m-ca to mogę podawać?

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

ucieklo mi cytowanie i nie wiem kto pytał ankaa? my idziemy za tydzien na urodziny do 4 latka i kupujemy mu tunel do czolgania sie

ja tez kupilam pianinko, ale Kuba go nie ogarnia, wolii bawic sie tymi sznurkami, ktorymi przywiazuje sie do lozeczka, niz przyciskac, melodyjki tez ma w nosie, na brzuszku siega po zabawki, grzechotki i ladnie je juz namierzac z bokow, daleko, blisko

ja przespana noc licze jesli nie zbudzi sie od 20 do 5 ale od 2 miesiecy budzi sie w nocy ok 2 na picie

wow, ekstra zdolniacha, moj ma chyba dupke za ciezko na takie akrobacje, wczoraj wazony 9 kg

tez sie nad tym zastanawiam, bo w przyszlym tygodniu chce wprowadzic deserek popoludniu i pozniej chyba dam kaszke, ale rano na sniadanie, tylko wlasnie nie chcialabym znowu na slodko, wiec moze z warzywami musze pogadac z pediatra o tym

przyklad nr 2 moze sie zmienic, Kuba do skonczenia 4 mz przesypial cale noce, ale mu przeszło

mi ostatnio nie chce sie go ubierac na spacery, bo sie wydziera przy tym i jezdzimy w samym body i kombinezonie wiec nie dziwcie sie jak widzicie dzieci w kombinezonkach

ja zamowilam jaglana, trzy zboza i orkiszowa, ale ona jet z glutenem, czego nie zauwazylam, wiec mam nadzieje, ze ma dluga date waznosci, bo jednak bede czekala do 11 miesiaca pozniej kupie normalna jaglana bo dopiero tu dziewczyny mnie oswiecilu, ze tak mozna

Kuba juz je mieso, idziemy jak blyskawica, wszystko ok, tylko wolalam te mleczne kupy justi, pearl, anoxe to jak widzimy sie w przyzlym tygodniu ? teraz bylam przeziebiona, ale mysle, ze juz bedzie ok

jej pół roku, jak to poważnie brzmi, my w listopadzie też mamy takei party

teraz wszystkie bezglutenowe kupujesz holle?
Stary 2013-10-17, 11:13   #1911
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciała te holle ale są dla mnie za drogie
i właśnie mam dylemat które wybrać, myślałam o babydream ale tam też jest cukier

xal dlaczego się nie załapiesz, masz na to rok:P

my złożyliśmy ale jeszcze nie dostaliśmy. A kasa ma iść na fotelik

banka słyszałam tak od różnych osób i od kolesia w sklepie też.
pewnie chodziło o to że już musi dać pity za 2012 i nie załapią się ze względu na zarobki
Kurcze teraz o tych kaszkach holle piszecie...chyba też kupię na wypróbowanie - Sharp jak coś wynajdziesz tańszego to podziel się wiedzą z koleżankami
Stary 2013-10-17, 11:17   #1912
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

o dzięki za info, ja właśnie chciałam uniknąć bawienia się w mrożenie

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
W sumie to fajnie masz ale trochę nie fair wg mnie z tym ograniczeniem dochodów
no niby fajnie, nie będę zachłanna
Cytat:
Hej, Kuba ma dziaj pol roku

właśnie szukałam tej myjki, ale już nie było
Stary 2013-10-17, 11:20   #1913
deb
Zakorzenienie

Salviae - za pół roczku - ale ten czas leci!
+ po stronie czerwonego kapturka
Właśnie chciałam pytać czy wasze puzzle jeszcze śmierdzą - bo właśnie jak ja je wąchnę to jeszcze czuć ale nie jest to ten smród co na początku
Ash - żeby to świństwo sobie uciekło i wróciła gładka skórka!

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
o

jaka myjka?
Stary 2013-10-17, 11:24   #1914
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo

Cytat:
Niestety nie wiem bo na żywo ich jeszcze nie widziałam i nie wiem co tam jest napisane. Poza tym chyba przy kp, bo chyba tak karmisz, to jakoś tak później te kaszki się wprowadza

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Moja właśnie się wyprała i idę ją wywiesić.
Kupiłam zaraz jak tylko zobaczyłam fotki Kubusia Salviae z nią

Ząbki
Stary 2013-10-17, 11:29   #1915
salviae
Zadomowienie

Cytat:

jej pół roku, jak to poważnie brzmi, my w listopadzie też mamy takei party

teraz wszystkie bezglutenowe kupujesz holle?
zamawialam doidy cup i ten sprzedawca mial holle wiec wzielam przy okazji bo i tak bym zamawiala, no a na poczatku chce dac bezglutenowe, ale to dopiero za ok miesiac
Kubuś
Stary 2013-10-17, 11:32   #1916
Ashyshqa
Zakorzenienie

Sto lat dla Kuby!

Cytat:
Ash - żeby to świństwo sobie uciekło i wróciła gładka skórka!
oby boje sie, ze to jakis nieoczywisty alergen i szukanie go zajmie nam troche czasu...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 11:37   #1917
puchatkowa
Zakorzenienie

No właśnie skąd zamawiałyście te doidy cup? I czy któraś już dawała dziecku pić z niego?

Ząbki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 11:40   #1918
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

brawo za pol roczku,)
Heh ja tez.nieraz kombinezonik jesienny zaloze jak.mi sie go ubierac nie chce hehe

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
nie sądzisz chyba, ze to dlatego, ze jako niemowle mama mu dawała jesc w nocy

Ja wychodze z załozenia, ze jesli na kazdym etapie rozwoju dziecko bedzie miało zaspokojone wszystkie potrzeby, w tym emocjonalne to właśnie niwe wytworza sie dziwne zachowania kompensacyjne (typu podjadanie w nocy )

1. u nas jak nie ,ma skoków to rytm dnia tez jest stały ostatnio to nawet do znudzenia

2. dzis spała bez woombie. krostek coraz wiecej, sa tez juz na pleckach a dostaje leki antyhistaminowe i stosuje ten smierdzacy emolient... no nic dam im czas do poniedziałku zeby zadziałały

mialam takie same odczucia jak przeczytalam o Barwineczka nocnych zmaganiach...

ja tez nie, bo wyjechalismy... za to od lipca czekam na tutejsze rodzinne. Zgubili jakies moje formuarze i nie moge sie doprosic by wysłali mi nowe /Tyle dobrego, ze jak sie uporaja z ta papierkologia do dostaniemy wyrównanie (ciekawe czy jeszcze w tym roku )

bo mimo ze moj na butli to jak bym mu dala smoka w nocy i by jeczal dalej to mimo wszystko bym dala mleko ehhh rozumem takie poczynania na mm po 10 czy 12 mc bo juz takie dziecko rzeczywiacie wypadaloby oduczyc jesc w nocy mieszanke a na kp chyba nawet roczniaka trudno bylo by oduczyc skoro by.mial.potrzebe possac cyca dla zasady , dla bliskosci skoro nie z glodu .... cyc to cyc

Cytat:

Paskudna , mozemy w sobote jak sie zdecydujesz skoczyc po drodze do PiP ,)

Napewno Lence.jest cieplutkoo

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 11:40   #1919
salviae
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie skąd zamawiałyście te doidy cup? I czy któraś już dawała dziecku pić z niego?
http://allegro.pl/doidy-cup-rewelacy...605283355.html czekam dzisiaj na listonosza i próbujemy
Kubuś
Stary 2013-10-17, 11:44   #1920
deb
Zakorzenienie

Kurka chciałam dzisiaj znowu jechać do firmy dziecko pokazać ale Szefowa chora, ale jest w pracy. Poprzednim razem miała urlop. A z moim mężem muszę jechać (ja z tym dźwiganiem mam problem) i nie wiem znowu kiedy mu będzie pasować
ale przynajmniej przez tel. powiedziałam że biorę roczny macierzyński - mam tylko się dowiedzieć w kadrach co dostarczyć

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
http://allegro.pl/doidy-cup-rewelacy...605283355.html czekam dzisiaj na listonosza i próbujemy
Proszę o relacje bo też się zastanawiam nad zakupem

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości