Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 13:24   #3421
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Rozpoznanie cukrzycy: powyżej 200 mg/dl
A Ty po 2 h miałaś chyba ponad 140 ?
A na czczo ile dokładnie miałaś ?

146 po 2h... lekko przekroczyłam, na czczo 80 z groszem. Rano mam zawsze poniżej normy. Z glukometrem mierzyłam i dwa razy w ciągu 11 mierzeń przekroczyłam, w tym raz sporo, bo 159 po 1h. i raz 125, reszta poniżej normy.
i mówię tej Pani, że to nie cukrzyca, a nietolerancja glukozy/zwolniona tolerancja prawda????!!! Na co usłyszłam: to Pani musiała czytać o normach nie dla ciężarnych. Po czym zaczęła mówić, że połowa kobiet która miała cukrzycę cieżarnych choruję na cukrzycę typu II po ciąży.... moja mina była bezcenna wtedy Ja modlę się, żeby jutro usłyszeć to co mi napisałaś
Stary 2013-10-17, 13:26   #3422
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy ser mascarpone w ciazy mozna? Bo bym z łosiem zrobiła ale nie wiem czy możemy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Można! Ja właśnie wszamałam makaron z sosem z pieczonej dyni i mascarpone W ogóle mam dzisiaj taki spust, że do tej pory zjadłam tyle, co normalnie w ciągu całego dnia. Teraz pałaszuję wafelki i zastanawiam się co dalej... W doopę mi to wszystko idzie i też słyszę, że się gruba zrobiłam No... pokażcie mi taką, która w ciąży schudła
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:33   #3423
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Malamigotka przejrzyj sobie jeszcze ta ulotkę http://4fat.pl/download/zywienie_w_cukrzycy.pdf tu masz opisane trochę co możesz jeść nawet masz przykładowe jadłospisy przygotowane . Mój brat też na początku dostał taką broszurę . Pewnie na następnej wizycie diabietolog Ci więceh wyjaśni . ale wydaję mi się , ze teraz po prostu musisz w miarę utrzymywać cukier po posiłkach do max 140. Ale po ciąży może Ci się wszystko unormować .

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
146 po 2h... lekko przekroczyłam, na czczo 80 z groszem. Rano mam zawsze poniżej normy. Z glukometrem mierzyłam i dwa razy w ciągu 11 mierzeń przekroczyłam, w tym raz sporo, bo 159 po 1h. i raz 125, reszta poniżej normy.
i mówię tej Pani, że to nie cukrzyca, a nietolerancja glukozy/zwolniona tolerancja prawda????!!! Na co usłyszłam: to Pani musiała czytać o normach nie dla ciężarnych. Po czym zaczęła mówić, że połowa kobiet która miała cukrzycę cieżarnych choruję na cukrzycę typu II po ciąży.... moja mina była bezcenna wtedy Ja modlę się, żeby jutro usłyszeć to co mi napisałaś
Jak nie dla ciężarnych jak wszędzie piszę , że to są normy dla ciężarnych właśnie mój brat jak zachorował na cukrzyce to na glukometrze pokazało mu się :Error co oznaczało , ze zabrakło mu skali a była chyba do 400! Nie jestem lekarzem ale z tego co wyczytałam na forach ( bo bardzo się martwiłam , że mogę mieć cukrzycę ) to właśnie to może być tak , że wolniej spada ci cukier . A gdybyś naprawdę miała cukrzycę taką porządną to na 100 % trafiłabyś do szpitala .
Tu pewnie ci powie co jeść ile WW powinnaś spożywać żebyś w miarę utrzymała cukier , Chociaż nie czaję czemu dała Ci tylko kilka pasków do mierzenia cukru powinnaś dostać całe opakowanie żeby faktycznie po każdym posiłku czy tam przed skontrolować
Stary 2013-10-17, 13:39   #3424
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja też nie wiem co się ze mną dzieje od paru dni wpie****am jak dziki osioł
Miały być dzisiaj kotlety z ziemniaków i masz.....mama przyniosła robione pulpeciki w sosie pomidorowym, no to zjadłam z ziemniaczkami 3 małe, ledwo co się obróciłam do wyjścia z kuchni i masz czwartego zjadłam z kawałkiem chleba
Stary 2013-10-17, 13:42   #3425
iwantyou99
Zadomowienie

Ja mam za niskie cukry od początku ciazy. Generalnie tez mierze poziom i uważam co jem. I wlasnie sobie uświadomiłam ze diabetolog mi mówiła ze najbardziej muszę uważać wlasnie w tych ostatnich 3 miesiącach bo wtedy organizm bardzo dużo energii zużywa. Wiec moze dlatego mam takiego głoda.

Lolita25 a zostały jeszcze klopsiki??

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:42   #3426
magnusia
Zakorzenienie

Kur** właśnie mi na korytarzu jedna dziewczyna powiedziała " ale brzuch masz na prawdę wielki, strasznie duży" cholera wiem że płaska nie jestem ale jeszcze czegoś takiego nie usłyszałam raczej wszyscy mówią że jest spoko i ok i że ładnie wyglądam a tu taki zonk larwa jedna...
Stary 2013-10-17, 13:43   #3427
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Moja aplikacja w telefonie mi dziś pokazała ze weszłam w 26 tydz i ze dzidziuś, ma paznokcie i rozwija mu się mózg i ze co raz więcej na wadze przybywa...to ostatnie to chyba mama dzidziusia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 13:43   #3428
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Kur** właśnie mi na korytarzu jedna dziewczyna powiedziała " ale brzuch masz na prawdę wielki, strasznie duży" cholera wiem że płaska nie jestem ale jeszcze czegoś takiego nie usłyszałam raczej wszyscy mówią że jest spoko i ok i że ładnie wyglądam a tu taki zonk larwa jedna...
Zjedzmy ją!!!!

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Moja aplikacja w telefonie mi dziś pokazała ze weszłam w 26 tydz i ze dzidziuś, ma paznokcie i rozwija mu się mózg i ze co raz więcej na wadze przybywa...to ostatnie to chyba mama dzidziusia
Jaka masz apke?

Stary 2013-10-17, 13:47   #3429
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja mam za niskie cukry od początku ciazy. Generalnie tez mierze poziom i uważam co jem. I wlasnie sobie uświadomiłam ze diabetolog mi mówiła ze najbardziej muszę uważać wlasnie w tych ostatnich 3 miesiącach bo wtedy organizm bardzo dużo energii zużywa. Wiec moze dlatego mam takiego głoda.

Lolita25 a zostały jeszcze klopsiki??

Tak 5 dla męża....zamkłam kuchnie na cztery spusty bo jeszcze bez obiadu chłop zostanie

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Relax w domu czeka pomidorówka
Stary 2013-10-17, 13:48   #3430
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dziewczyny prosze podajcie mi nazwę tabletek na zgagę bo dziś mnie tak strasznie męczy , że szok . Jutro będę w mieście to bym sobie kupiła
Stary 2013-10-17, 13:49   #3431
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny prosze podajcie mi nazwę tabletek na zgagę bo dziś mnie tak strasznie męczy , że szok . Jutro będę w mieście to bym sobie kupiła
Gaviscon krople?! Czy mylę coś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 13:50   #3432
perfuzja
Zakorzenienie

Odebrałam dzisiejsze wyniki. Wszystko w okolicach czerwonych krwinek trochę niskie (erytrocyty 3,5; hemoglobina 10,9; hematokryt 32), poza tym ok. Mocz na szczęście czysty, całe szczęście, bo jak go odnosilam, to wydawało mi się, ze jest dziwnie mętny

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Ja uzywalam Rennie i syropu Maalox. Ale i tak najlepiej działa na mnie mleko. Szklanka dziennie i nie pamietam co to zgaga.
Stary 2013-10-17, 13:50   #3433
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Zjedzmy ją!!!!

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Jaka masz apke?

WomanLog Pregnancy
Stary 2013-10-17, 13:50   #3434
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Zjedzmy ją!!!!

Stary 2013-10-17, 13:53   #3435
upadly_aniol00
Zakorzenienie

perfuzja spróbuje z mlekiem ale jutro kupie renni bo takiej zgagi jak dziś to nigdy w życiu nie miałam .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 13:54   #3436
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
perfuzja spróbuje z mlekiem ale jutro kupie renni bo takiej zgagi jak dziś to nigdy w życiu nie miałam .
Dziewczyny pisały ze migdały pomagają.

Stary 2013-10-17, 13:57   #3437
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja jeszcze zgagi nie miałam, zaczęłam 26 tydz....może to dopiero się zacznie, albo mam już taką rurę ze zgaga mi nie grozi
Stary 2013-10-17, 13:59   #3438
kukurydzianaa
Rozeznanie

Zamordowałabym męża jakby zaczął zarażać Młodego miłością do gier Ma nakaz niegrania przy nim.

Cytat:
przy okazji ja w 25 tc chyba aż tak źle nie wyglądam skoro jestem już aż takaaaa gruba w ciąży
Ty w ogóle jesteś przy kości, ale ze zdjęć wnioskuję, że potrafisz się odpowiednio do swojej tuszy ubrać, a z brzuszkiem wyglądasz wręcz uroczo

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ochrona pomadka do ust

A co do godzinnych porodów. Znajoma urodziła przedwczoraj pierwsze dziecko w... 2 godziny!!! Poród rozpoczął się w 38 tygodniu nagłym odejściem wód płodowych, potem godzina mocnych skurczy, niecałe pół godziny parcia. Od momentu odejścia wód do urodzenia łożyska niecałe 2 godziny!!! Jest dla nas nadzieja!
WoW, a przygotowywała się do porodu? Jakieś ćwiczenia, oddychania i inne takie?
Stary 2013-10-17, 14:01   #3439
forester
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam ze jeszcze muszę zrobic listę dla psa bo on na czas porodu jedzie na wczasy do babci.
nasz pieso jedzie na czas mojego porodu do mojego taty na pełen wypas (mój tata uważa, że skoro tak grzecznie siedzi i patrzy to trzeba mu dać to co chce)

Cytat:
przecież dziewczyny nie lubią gadżetów elektronicznych a chłopaki tak!
o tu się nie zgadzam, u nas w związku to ja jestem większą miłośniczką gadżetów niż Tż, więc liczę, że moja córa pójdzie za mną

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
BARDZO BARDZO proszę o dużo kciuków - jutro diabetolog...
kciuki są Twoje a może przygotuj sobie listę pytań do tej wylewnej Pani, coś w stylu: czy mogę jeść kiełbasę? jak tak to jaką? itp. jak ją zarzucisz pytaniami, to może się czegoś dowiesz. Ja jak idę do ginki to sobie spisuje te pytania, bo żelek mi się załącza i zapominam o co miałam pytać.

Cytat:
A co do godzinnych porodów. Znajoma urodziła przedwczoraj pierwsze dziecko w... 2 godziny!!!
w 2 godz?? kurdę, to ja nie zdążę się zebrać i dojechać do szpitala (samej drogi mamy ok 40 min, jak nie ma korków) chyba Tż powinnien przejść na wyższy level niż SR, on powinnien się szkolić na akuszerkę!

Aniołku bardzo zgrabnie wyglądasz w ciązy i najważniejsze, że się dobrze czujesz.
Magnusia a jakiś schowków na miotły tam na tym korytarzu nie macie? bo może by taką wiedźmę, co komentarze rzuca z dupy, tam zamknąć

Co do wzmożonego apetytu ja mam mega ciągoty na słodkie i to takie pieczone (jakieś bułeczki, rogaliki drożdżowe itp.) ale za dużo na raz nie mogę zjeść, bo wtedy mi się ciężej oddycha.

Mój puls dzisiaj to średnio 120 uderzeń serce czuje w mózgu! masakra jakaś! boje się wyjść z psem, bo wtedy jeszcze podskoczy i na pewno zejdę na zawał.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:02   #3440
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
WomanLog Pregnancy
Też korzystam z tej aplikacji Dziewczyny, piszecie że macie ochotę na jedzenie, a ja wręcz odwrotnie - ostatnio zaczynam czuć się jak na początku ciąży - czyli co bym nie zjadła, to siedzi jakby w gardle. Normalnie czuję się jak zapchany zlew co potrzebuje Kreta
Dzisiaj zjadłam kanapki na śniadanie, teraz pora obiadowa a ja nie mogę się przemóc nawet do zupy, więc znowu tylko kanapki
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:17   #3441
Le La
Zadomowienie

Cytat:
A ja tylko ciągle słyszę od znajomych , że gruba już jestem co mnie bardzo irytuję bo zawsze byłam grubsza a teraz dostałam sam brzuch i większość znajomych w podobnym terminie w którym obecnie jestem miały dużo większe już brzuchy
A wez z takimi znajomymi, szkoda slow. Ale fakt, to zawsze kobiety docinaja.

Ja pamietam jak powiedzielismy ogolnie , ze jestem w ciazy i taka znajoma jak spotkala mojego meza to jej pierwsze pytanie: "A Ewa to juz przytyla??" Nosz kuzwa.... co za troskliwosc.....

A tak w ogole to tak gonicie, ze szok.... nie bylo mnie 4 godz., wchodze na wizaz, patrze a tu 5 stron do nadrobienia...

Dobra, biore sie do nadrabiania....
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:20   #3442
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny wy tu o porodach,pakowaniu torby do szpitala,a mi sie to takie odlegle wydaje.
Przeciez ja dopiero co w ciaze zaszlam
Stary 2013-10-17, 14:21   #3443
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Zadzwoniłam do męża żeby mi kupił orzeszki solone jak będzie wracał, a niech tylko zapomni to
Stary 2013-10-17, 14:23   #3444
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
iła przedwczoraj pierwsze dziecko w... 2 godziny!!! Poród rozpoczął się w 38 tygodniu nagłym odejściem wód płodowych, potem godzina mocnych skurczy, niecałe pół godziny parcia. Od momentu odejścia wód do urodzenia łożyska niecałe 2 godziny!!! Jest dla nas nadzieja!
Chciałabym, chciała...

Cytat:
Zjedzmy ją!!!!
parsknęłam śmiechem
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:23   #3445
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
pisałam później że ginka mi nic o łożysku z przodu nie mówiła więc mam "standardowo"
mi sie wydaje że TZ po prostu nie trafia na odpowiedni moment i tyle. bo jak on wraca z pracy po 16 to mała się wtedy uspokaja i tak mocniej czuje ją dopiero koło 22 jak mój TZ już śpi.
Ale zarówno z przodu jak i z tyłu to jest standardowo
Może rzeczywiście TŻ nie trafia na moment. Moja mała też jest aktywniejsza wieczorami.

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Mariee niestety niektórzy ludzie na emeryturze, jako jedyną atrakcje dnia traktują wyjście do lekarza, stąd potem jest sytuacja z brakiem numerków itp. bo jak ktoś jest dwa razy w tyg, bo to ciśnienie, bo to pierdnął nie tak, to potem chorzy na serio się dostać nie mogą.
W mojej starej przychodni jak ktoś brał leki na stałe to wystarczyło zgłosić w rejestracji, żeby lekarz wypisał receptę i popołudniu można było ją odebrać bez stania w kolejkach. Oczywiście większość dziadków musiało jednak zobaczyć się z lekarzem z tego powodu, żeby dostać się do lekarza musiałam jechać o godz. 7:00, a rejestracja była czynna od 7:30. Ile razy stałam po kilka godzin w kolejkach z gorączką 40 C albo z jelitówką, bo potrzebowałam zwolnienia

Cytat:
Mój kamerę chce zabrać
Mój wczoraj żartował, że będzie wszystko nagrywał, a jak usłyszy, że jest rozwarcie to będzie robił zbliżenia
Nie powiem, bo byłam w szoku, że mój małżonek zna takie pojęcia jak rozwarcie

Cytat:
A ja tylko ciągle słyszę od znajomych , że gruba już jestem co mnie bardzo irytuję bo zawsze byłam grubsza a teraz dostałam sam brzuch i większość znajomych w podobnym terminie w którym obecnie jestem miały dużo większe już brzuchy
Moja teściowa mówi do mnie "Grubasku", a ostatnio szwagierka jak weszła do nas do mieszkania stwierdziła: "ale jesteś gruuuuuuba"
Także miło. Ostatnio teściowa mówiła, że w pierwszej ciąży jadła mnóstwo słodkiego, bo miała ochotę, a teść się wtrącił, że przytyła wtedy 30 kg i ledwo co chodziła także dobry teść

Oczywiście też wysłuchiwałam wspaniałych tekstów od teściowej w stylu:
"jak ja byłam w ciąży z synem to sama sobie musiałam radzić i zajmowałam się jeszcze córką" (która miała wtedy już 12 lat, więc nie wiem jak dużej uwagi wymagała ),
"w ciąży to jadłam same surowe mięsa, bo miałam ochotę",
"łyczek koniaczku nie zaszkodzi",
i inne podobne.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
o to zupełnie jak u mojego. dać mu PS3 albo XBOXa i jest w niebowzięty
tylko zamiast Fify to np. Reident Evil albo MGSa
Ale jak usłyszał że córa będzie to od razu stwierdził że to nie problem bo przecież po mamusi będzie lubiła grać i będą sobie razem siedzieć i grać
U mojego teraz jest na tapecie GTA

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
mam tak samo. a już rodzina męża jest w tym mistrzami. owszem przytyłam, ale te kg jakoś się tak rozkładają, że w swoje spodnie nadal się mieszczę ( zawsze byłam fanką spodni na gumkach, bo na guzik logiczne że już się nie dopnę )
Natknęłyście mnie i poszłam zmierzyć swoje spodnie sprzed ciąży. Na razie jeszcze się dopinam, ale nie byłoby wygodnie mi w nich chodzić

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

Nemezis23
sporo masz tej SR, to jest bezpłatna?
nam położna mówiła, że ministerstwo funduje 20 godzin lekcyjnych, ale że ona się nie mieści z tematyką, to będziemy mieć w sumie 25 zegarowych (a jeszcze i tak się nie wyrabia, więc zajęcia trwają prawie 3 godziny!) ale to tylko przez miesiąc
Szkoła jest bezpłatna. Zajęcia są dwa razy w tygodniu po godzinie. Z racji dojazdów wolałabym mieć dłuższe zajęcia, ale rzadziej i mniej...
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:26   #3446
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.
Witam się w kolejny deszczowy dzień

Musimy ubezpieczyć samochód w innym miejscu,bo przyszła wiadomość,że jak przedłużą ubezpieczenie to będziemy płacić o 200 % więcej
O matko, a czemu aż tyle, mieliście jakąś stłuczkę? Ogólnie ubezpieczenia samochodu są tu koszmarnie drogie, ale nam po roku stawka zmniejszyła o się prawie 20%.

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
To widzę, że u Ciebie z białymi meblami ten sam problem. U mnie może uda się - przeforsować ecru

Mam za sobą wizytę u pulmonologa. Dostałam receptę na robione opłatki sterydowe. Mam zażywać jeden dziennie przez dwa tygodnie. I przede wszystkim zacząć stosować coś mocniejszego na zgagę bo ona mocno się przyczynia do tego mojego kaszlu, przez podrażnianie gardła. Ból w plecach mam od przepony i niestety na to w ciąży tylko paracetamol.
Dzisiaj jeszcze wizyta u ortopedzia na 15.30.
A od czego w ogóle ten kaszel? Masz może astmę? Mam nadzieję, że leki pomogą.

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Kurcze ja sobie nie wyobrażam, żeby ktokolwiek robił zdjęcia mi czy dzieciom po porodzie a co dopiero w trakcie. No ale ja zawsze dziwna byłam. Sama mam bardzo mało zdjęć ( z ciąży ani jednego).
Też tego nie widzę. Pakowanie się kobiecie między nogi z aparatem?
Po porodzie też są ciekawsze rzeczy, niż robienie zdjęć. A za pamiątkę wystarczą wspomnienia, raczej trudno zapomnieć o takich chwilach. Więc chyba też jestem dziwna.

Cytat:
Gaviscon krople?! Czy mylę coś?
Kupiłam sobie ostatnio właśnie Gaviscon w płynie, anyżkowy (choć nie wiem, czy jest jakiś inny). I co z tego, że nawet działa, jak jest dla mnie absolutnie obrzydliwy w smaku.
Stary 2013-10-17, 14:26   #3447
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Dziewczyny wy tu o porodach,pakowaniu torby do szpitala,a mi sie to takie odlegle wydaje.
Hmmm...hmmm przypominam ze za ok. 13 tyg rodzisz
Stary 2013-10-17, 14:26   #3448
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Magnusia a jakiś schowków na miotły tam na tym korytarzu nie macie? bo może by taką wiedźmę, co komentarze rzuca z dupy, tam zamknąć
Naprawdę niektórzy chyba nie rozumieją jakich rzeczy nie mówić przy ciężarnych... Mój mąż raz, w żartach, nazwał mnie "kuleczką" - rzuciłam spojrzenie - pioruna i już więcej się nie odważył Tak się nie żartuje
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:29   #3449
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Najlepsza to była dziewczyna z mojej pracy . 15 maja poszłam na zwolnienie 26 miałam chrzciny i wstawiłam zdjęcia z chrztu i znajoma do mojej koleżanki patrząc na zdjęcie " Ty zobacz widać , że I . jest w ciąży ! " najlepsze , że byłam w 7-8 tyg i ani grama nie przytyłam tylko akurat chudłam
Ale ona już wdziała , że przytyłam

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
nic mi nawet nie mów ja w sobote zaczynam 3 trymestr !
Jak ten czas szybko leci ! Boję się , ze jak śnieg spadnie to będzie mi się ciągnąć
Stary 2013-10-17, 14:30   #3450
perfuzja
Zakorzenienie

Ja chyba za jakis tydzien zamowię juz wszystkie szpitalne rzeczy. Ostatecznie jak urodzę za 8 tygodni to juz bedzie w terminie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości