|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
Już od dawna się psuło, co chwilę padały słowa o rozstaniu, ale jakoś jeszcze się ciągnęło, a teraz to ja widzę, że bez sensu. Wczoraj zaczęłam mu mówić co mi nie pasuje w pewnym aspekcie, że nie jestem szczęśliwa i żeby to zmienił to on na to 'to się rozstańmy, bo ja mam tego dość'. No kurva, nie ma to jak zamiast rozwiązywać problemy to się rozstawać. Już nie wspomnę na ile ja rzeczy przymykałam oko w tym związku, sama nie spodziewałam się po sobie, że tak będę potrafiła. Bo kiedyś to on był najcudowniejszym facetem na świecie, zakochany do szaleństwa, wpatrzony jak w obrazek, a rok temu zamieszkaliśmy razem i zaczęło się psuć. Kumple, kłamstwa, zatajanie czegoś, nie dbanie o ten związek, ciągle tylko słyszałam, że się czepiam, że on ma dość i inne takie rzeczy. Ileż można zabiegać o uwagę? Ja nie dam się już tak traktować. Nie będzie co chwilę mówił, że to koniec, że mam się pakować, a potem udawał, że nic się nie stało! Rano normalnie się odzywał, pytał czy zawiesimy zasłony, czy się wyspałam i czemu się nie odzywam! Tak, nie odzywam się, bo perdolę coś takiego. Mówi mi takie słowa, a potem chce normalności Najgorzej będzie się wyprowadzić
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za Ciebie kciuki...Może jak Cię straci to wtedy doceni... ale może już być wtedy za późno
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że jak się wyprowadzę to ten etap będzie zakończony definitywnie. Żeby znaleźć na to resztkę sił
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
#2374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A propos braku jego inwencji - raz tylko dostałam od niego perfumy i 2 razy po kwiatku (musiałam mu rzecz jasna zasugerować, że chciałabym to dostać, on sam przenigdy by na to nie wpadł) na początku znajomości. Później dawał mi pieniądze (bo on nie wie co ja lubię i lepiej będzie jak sama sobie coś kupię...) i UWAGA! Scenariusz naszych spotkań często się powtarzał: przyjeżdżałam do niego, kochaliśmy się, a później on zamiast leżeć ze mną i mnie przytulić po wszystkim, wrzucił mi do torebki pieniądze....CZUŁAM SIĘ JAK OSTATNIA SZMATA... potrafił upokorzyć do bólu... Nigdy nie chciałam jego kasy, czasami było tak, że nawet nie wiedziałam, że wkładał mi je do portfela. Gdy się rozstaliśmy wręcz błagałam go aby podał mi nr konta bo chcę co do grosza wszystko zwrócić, nie dał, powiedział, że nie są mu one potrzebne. Po kilku dniach przyjechałam do niego by oddać mu rzeczy, a on do mnie: fajnie było ciągnąć kasę ode mnie prawda? Jestem strasznie poraniona. Ciągle sobie wmawiam, że to ze mną jest coś nie halo, bo nie umiałam go zmienić. Po prostu straszne... |
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie myśl w ten sposób, że z Tobą coś nie tak. Ja też tak myślę jeśli chodzi o mój związek, ale wiem, że to nie tak działa. Dorosłego człowieka nie trzeba wychowywać, zmieniać, on sam powinien wiedzieć jak ma się zachowywać do drugiej osoby
|
|
|
|
#2376 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Współczuje,może przejrzy na oczy jak straci kto wie.Często jest tak,ze jak z kimś sie zamieszka to sie psuje.Przychodzą problemy troski dnia codziennego i rutyna dużo sie wtedy psuje.Pewnie będzie Cie zatrzymywał jak bedziesz chciała sie wyprowadzić a może jakos dojdziecie do kompromisu a to tylko przejściowy kryzys. |
|
|
|
|
#2377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps. faceta nigdy nie zmienisz,jeśli on tego nie chcę.To jest dorosły człowiek,doskonale wie czego chce i czego nie chce.Więc nigdy nie próbuj kogoś zmieniać na siłę,bo to bez sensu.Martw się o siebie tylko i wyłącznie,to Twoje szczęście jest ważniejsze niż jego!
|
|
|
#2378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym aby to był żart. Mówił:" wiem, że to wygląda jakbym ci płacił za seks ale teraz ci je dam, bo później zapomnę". Tydzień przed definitywnym rozstaniem pokłóciliśmy się, chciałam odejść, powiedziałam mu wszystko co mi przeszkadza. Przez 3 dni było fajnie, ale czułam, że udaje kogoś innego, po czym powiedział mi, że nigdy się nie zmieni. Zawsze o sobie mówił: "ze mnie jest kawał ***uja reszta psa".... Ile to ja się książek naczytałam tego typu, mogłabym własną poradnię otworzyć czytam je nadal - to pomaga i daje nadzieję.
|
|
|
|
|
#2379 |
|
Konto usunięte
|
Ooooj, właśnie sobie przypomniałam, że zapomniałam wywalić go ze skype'a. On nie wywalił
przed chwilą to zrobiłam
|
|
|
|
#2380 |
|
BAN stały
|
A mi zaczyna się podobać towarzystwo mojego kolegi z którym byłam w kinie wczoraj
![]() Nie dość,że fajnie się z nim rozmawia to nawet podoba mi się fizycznie,mówi dużo o przyszłości i ogólnie bardzo inteligenty z niego facet ![]() Nie jest nachalny,pisze często ale z umiarem,nie zaprasza do domu nie łapie za tyłek jak to inny faceci robili.W sobotę kolejne spotkanie z nim i coraz chętniej idę na te spotkania z nim mimo,że nie ma tej chemii ale wczoraj tak bardzo chciałam żeby mnie za rękę w tym kinie złapał a tu nic ![]() Tylko lekkie szturanie dla żartów,kurczę chcę go lepiej poznać
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2383 |
|
BAN stały
|
W lutym minie 2 lata a byłam z exem 8 lat.Ale przez te 2 lata miałam takie przelotne znajomości nawet dwie gdzie się zakochałam jedna trwała pół roku ale nie wyszło bo facetowi na mnie nie zależało a drugi był po rozstaniu z dziewczyną i nie chciał się wiązać.Pracowałam z nim każdego dnia go widywałam,wieczne wymienianie się wzrokiem,zaczepki,i głupie teksty z jego strony były na porządku dziennym.Tydzień temu wyjechał za granicę,od czasu do czasu napisze SMS ,lub na fejsie.Ale to tyle,tęskno mi za nim czasami ale było minęło. Choć nie ukrywam,że to było piękne co się miedzy nami wydarzyło
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
No to trzymam za Ciebie kciuki
|
#2385 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Słucham sobie pewnej piosenki, która mnie dołuje jeszcze bardziej. ooooj, nienormalna jestem |
|
|
|
|
#2386 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co to za piosenka?Daj tytuł też się będę dołować dzisiaj deszcz pada i nigdzie nie chce mi się wychodzić
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Raczkowanie
|
Musimy wierzyć, że jeszcze będziemy szczęśliwe! Całe życie przed nami
Najważniejsze jest to, że potrafimy wyciągać wnioski, pracować nad sobą
|
|
|
|
#2388 |
|
BAN stały
|
Właśnie dostałam propozycję wyjazdu do Niemiec,koleżanka dzwoniła że ma dobrego znajomego i za tydzień byłby wyjazd.Poważnie rozważam tą jej propozycję,tylko mam taką fajną znajomość teraz przekreślać
![]() Kurcze sama nie wiem ![]() Niemieckiego nie miałam w szkole więc nie umiem ani jednego słowa po Niemiecku. |
|
|
|
#2389 |
|
Nie depcze krokusów
|
Onnaa88 - do jakiej pracy?
|
|
#2390 |
|
BAN stały
|
Pakowanie mięsa,i praca przy zgrzewarkach czyli coś podobnego co teraz w pracy robię.Niby nie trzeba wiele dźwigać. Bo tutaj czasami podnosiłam po 25 kg i ciągnęłam wózkiem 700 kg.Gdzie ja ważę tylko 55 kg.Mała i drobna jestem ale silna heh
Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2013-10-17 o 17:47 |
|
|
|
#2391 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie było tak, że byłam (jestem, mimo, że minęło około 3. miesięcy od rozstania) emocjonalnie uzależniona od partnera. Byliśmy właśnie prawie 8 lat razem. Na czym to polega - chcesz być z kimś i na maxa boisz się zerwania choćby ta osoba źle wobec ciebie się zachowywała i wiele razy powinnaś była zerwać. Dodatkowo cierpię na nerwicę i lęki, które przez związek nasiliły się. Od czasu zerwania lęki minęły, ale mam ataki paniki i nerwicę. Biorę leki. Zerwałam dzięki temu, że kogoś poznałam i dzięki terapii, na którą chodzę 1,5 roku. Jednak mimo to nadal jestem uzależniona emocjonalnie od exa...co jest koszmarem, bo on ma już nową dziewczynę, a mnie ma gdzieś
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
Taka byłam zakochana i zaślepiona
![]() Dziś dowiedziałam się, że pisał z byłą i chce się z nią spotkać, coś jej powiedzieć, bo nie umie tego wyrazić na facebook'u. Rozmowa miała taki przebieg, że nie było mowy o czymś niemiłym itp... Nie pierwsza taka akcja z jego strony. Na początku, kiedy zaczynaliśmy, on jednocześnie chciał iść z inną do kina. A w lutym kiedy mieliśmy kryzys pisał do innej czy ma chłopaka itp. Oprócz tego obrabiał mi dupę z 17-latką (!) (ja mam 20 za 3 tygodnie, on 25), jaka ja to jestem dwulicowa, chamska, że ma się mną nie przejmować (za dużo pisania, miałam z nią konflikt o konia), że ma przyjść z nim pogadać jak mnie nie będzie. Z obiema pisał jakiś tydzień dzień w dzień, nawet w pracy, a nie miał czasu mi na jednego zasranego sms'a odpisać. Ani odebrać telefonu. Wkur...zyłam się, poleciałam do niego, uderzyłam w twarz dwa razy, a on mi oddał! Co prawda nie mocno, ale sam fakt, że podniósł na mnie rękę... I potem mnie jeszcze z tą gówniarą obgadywał i się żalił. W sobotę przyjeżdża po mojego konia znajoma, wracam na stare śmieci. Jak on mógł... I jeszcze był wielce urażony i smutny jak mu powiedziałam jakieś 2 tygodnie temu, że nie ufam mu do końca. Ponad 1,5 roku byliśmy razem... Raz było dobrze, raz źle. Ale nigdy się czegoś podobnego nie spodziewałam po nim. Tyle razy dałam mu szansę, naiwna idiotka... Może jestem troszkę przewrażliwiona, ale mój ojciec zarzekał się, że nie będzie już zdradzał, a zawsze to robił. Także każde tego typu "niewyraźne" akcje bardzo mnie bolą, on o tym doskonale wiedział... ;( A ja głupia, głupia, głupia myślałam, że to ten jedyny! Jestem załamana, świat mi się zawalił, bo on był całym moim światem! ;(
|
|
|
|
#2393 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale wytrwalam chodź nie ukrywam,ze drugi raz rozstania z nikim nie chciałabym przechodzić dlatego unikam tego by sie w kimś zakochac i zangazowac boje sie tego,tak bardzo sie boje,ze znów ktoś może mnie zostawić i zranic. |
|
|
|
|
#2394 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Osiemnasty dzień każdego miesiąca chyba już zawsze będzie kojarzył mi się z nim. Zaczęliśmy być razem 18.12.2007 i co miesiąc tego dnia jakoś skromnie go obchodziliśmy
|
|
|
|
#2397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że Tobie również się udało!!!!!! Także dziewczyny, głowy do góry, każda prędzej czy później ułoży sobie życie bez swojego eksa i będzie szczęśliwa, jak nie szczęśliwsza niż w trakcie trwania związku. |
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
No i stało się to czego się obawiałam,czyli dostałam życzenia od byłego
Drakan-najlepszego
|
#2399 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() Ja z exem słuchałam kiedyś C-Block We Belive to była nasza nutka,szkoda ze te czasy nigdy nie wrócą ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Ten kolega co byłam z nim w kinie zaproponował dzisiaj kolacje,jakos odmowilam bo boje sie,ze będzie chciał czegoś wiecej.Kurcze ja to jednak jestem dziwna sama nie wiem czego ja chce.Boje sie,nie ufam,myśle ze ma dużo lasek na boku z którymi bajeruje itp. |
||
|
|
|
#2400 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

Najgorzej będzie się wyprowadzić 
trzymam za Ciebie kciuki...

przed chwilą to zrobiłam

Jestem załamana, świat mi się zawalił, bo on był całym moim światem! ;(