Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 13:33   #4351
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Aaaaa zapomniałam. Najlepszy tekst dnia: gile pipo
Neni twój syn nie owija w bawełnę

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:35   #4352
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Właśnie pisałam też o tym. Też noszę te podpachy poporodowe bo okres mam jak w kilka dni po porodzie.
Kacperek słodziak

NADROBIŁAM
nie straszcie z tym okresem...brrr dobrze, ze nie oddałam podpach metrowych

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Wyszło nam taniej zostać w górach bo ten dom i tak musielibyśmy opłacać bo będzie na tż-ta przepisany więc musielibyśmy utrzymywać oba :/
Ty to się naprzemieszczasz

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Ladna pogoda sie skonczyla, wlasnie lunal niezly deszcz, pranie zalalo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jakierka, nie patrz na mnie:P nie zabrałam Ci słonka
Pewnie Dzoan Ci deszcze podesłała:P

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:37   #4353
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Szczerze to mnie to rozśmiesza i cieszy tak naprawdę, że ma dobry czas. Mój ojczym jako tata nie za bardzo się sprawdza bo nie umie tak przysiąść z dzieckiem przy lekcjach czy takie tam, ale jako dziadek jest super.
A pisać i opowiadać o Małgosi to mogę godzinami. Jeszcze jak wczoraj usłyszałam od jej nauczycielki, że mam BARDZO DOBRZE WYCHOWANE DZIECKO to serce mi urosło Mega komplement!

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Też mam pranie na dworze i obserwuję bo coś się zachmurzyło.
Czytałaś co ci napisałam o vanishu? Można, ja prałam w Oxy ale to, to samo, tyle, że najpierw Oxy i proszek zwykły, a potem jeszcze jedno pranie w dzieciowym.
Tak, Mela, czytalam Dzieki za info
Chcialam poszukac czegos mniej inwazyjnego, ale dobrze wiedziec, ze i vsnish spokojnie moge zastosowac

Stary 2013-10-17, 13:37   #4354
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
)
No bez kitu ona naprawdę mają z metr

Idę się przebrać z piżamy...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:39   #4355
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
No bez kitu ona naprawdę mają z metr

Idę się przebrać z piżamy
...
przestań, opłaca Ci się?:P

jak widać bo spamie..moje dziecko nadal śpi
już mi się nudzi

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:41   #4356
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]

W tej Anglii co rusz ktos podsyla nam deszcze

Stary 2013-10-17, 13:42   #4357
shestiger
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Ty to się naprzemieszczasz

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

noo trase góry -śląsk znam na pamięć
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 13:44   #4358
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
przestań, opłaca Ci się?:P

jak widać bo spamie..moje dziecko nadal śpi
już mi się nudzi
No to ladnie. A ja czekam az Edziu laskawie odklei sie od cyca i lece cos przygotowac do jedzenia a potem rozwiesic pranie w domu (TZ strzelil focha, ze kazalam mu pranie rozwiesic a potem w deszczu zdejmowac, wiec mi je zostawil).

Stary 2013-10-17, 13:53   #4359
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
po olejowaniu myję włosy 2 razy i nie są tłuste, jak po normalnej odżywce.
Ooo dobrze wiedziec mi sie teraz bardzo przetluszczaja przy skorze, ale dalej sa suche
A jak sie robi olejowanie ? I czemu sluzy?

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Oo, spory koszt. Mój mąż nie ma dużo pieprzyków, ale ma takie większe, odstające. Namawiam go na usunięcie, ale nie zdawałam sobie sprawy, że tyle to kosztuje.
Mozecie sprobowac na nfz, kiedys tez robilam, ale mi wycinali i brali do badania

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Teso, wczoraj poczytalam co nieco i akurat znalazlam info o sodzie Dzis zastosowalam, jednak efektu nie widzialam, bo TZ rozwiesil pranie na dworze jak bylam na spacerze

Edytka, fajny Kacperek i ma swietny bodziak A z tym odciaganiem tez tak mialam, dlatego nie naduzywam sobie tego, bo mialabym kamienie

Marionette, witaj. Ja Cie pamietam, udzielaj sie jak znajdziesz chwile

Ja czasem daje.. Jakis spektKularnych efektow nie ma, ale przynajmniej to naturalne

Cytat:
Głosowałam rano.

Odnośnie więzi mojej i Małgosi. Moja siostra przylatuje dziś ze Szwajcarii więc moja córa z moim ojczymem i Kubą (pisałam wam, że Kuba to syn mojego ojczyma ma 9 lat) pojechała po nią do Warszawy. Wczoraj już ją do dziadka zawiozłam bo chciała tam nocować. Owszem wieczorem ze mną rozmawiała na dobranoc, kocham cię mamo itd. Dziś tata dzwoni z drogi w przerwie na kawę i mówię, żeby mi dał Małgosię i słyszę:
- Małgosia chcesz z mamą rozmawiać?
- Nie, nie mam czasu!
I to by było na tyle, jeżeli chodzi o naszą więź Ona jedzie po swoją ukochaną ciocię (chrzestna zresztą) i nic chwilowo się dla niej nie liczy. Dziś też nie śpi w domu, tylko z moją siostrą i jej oficjalnym już narzeczonym śpią u naszego brata i bratowej! Jutro dopiero się z nią zobaczę! Ciekawe czy będzie się przytulała, czy po prostu się przywita i dalej będzie bawiła.
A w nocy było mi jej brak. W tyg jak mój mąż pracuje na nocki to pozwalam jej spać ze mną, i ona w nocy się przebudza i czuję jak wciska się pod moją kołdrę i przytula np do pleców jeżeli śpię tyłem. I nie, nie uważam, że dziecko jest za bardzo przywiązane do mnie bo jak widać potrafi spać poza domem i nawet nie zapłakać za mamą, potrafi iść do przedszkola i narzekać "co tak krótko".
U nas to samo, tak to starszak to czesto ze mna rozmawia, przychodzi, przytula sie, jak ma problem to tez do mnie, a jak tylko gdzies wyjezdza albo nocuje u moich rodzicow to nie ma nigdy czasu i nie chce mu sie ze mna gadac
Ale ja to bardzo lubie, bo widac ze mu tam dobrze
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:15   #4360
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Kejt,super wyszłoAż się zryczałam,ale to u mnie ostatnio normalne,hormony wariują chyba przed@
Cynamonku,trzymajcie się !
Dziecko mi padło,bo chyba wrażliwe na pogodę jest i lubi śpiochać,jak pada deszcz.
Czytam dalej.
Aaaaa,drugi tydzień z rzędu nie mogę Jaśka zapisać na usg bioderek.Telefonicznie nie-bo nikt nie odbiera.A jak pojechaliśmy dzisiaj rano osobiście na drugi koniec miasta do przychodni,to pani pielęgniarka z kubkiem kawy w ręce o 8.20 stwierdziła,że muszę poczekać,bo ona pracuje od dziewiątej.Taaaa,jasne,że poczekam.Zwłaszcza,że w aucie(w obecności taty,żeby nie było)wyje mi wniebogłosy dziecko z wadą serca.Tak p.zgnęłam drzwiami,że pół miasta mnie słyszało.Pójdę prywatnie pewnie,bo mnie szlag trafi.
No dobra,wyżaliłam się.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:21   #4361
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Moje dziecko znalazlo sobie zabawe:
Zasysa mocno smoka a potem sila go sobie wyciaga. Nastepnie jest ryk

Wysłane z mojego GT-I9300
jak czytam co wyprawia Twoja Hanulka to wiem co mnie czeka za ok 2 tyg jak u Ciebie jazda z kp to u mnie za pare dni tez

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!
Czy ktos jeszcze pamieta Mario? W ostatnich dniach troszke Was podczytalam i podziwiam. Jak to robicie, ze macie czas na wizaz? U mnie ciagle cos. Jak nie zajmuje sie malym to ogarniam dom lub siebie. Bylam 3 tygodnie z Franiem u mamy to czulam sie jak na mega wakacjach!
W kazdym razie pozdrawiam Was wszystkie i melduje, ze u nas ok! Franio rosnie jak na drozdzach. Poki co dzieki Bogu nie ma z nim zadnych wiekszych problemow, choc jest wymagajacym ciaglej uwagi dzieckiem. Wogole to chce juz siedziec! Masakra. Sam sie podnosi, zaciska piastki, steka i w gore!

Doczytalam co u Cynamonkow... Mocno trzymam kciuki!!! Kolaz wzruszajacy. Pieknie dziewczyny!!!

Mam nadzieje, ze uda mi sie teraz zagladnac do Was co jakis czas.(Zakupilam nowiutki galaxy s4 wiec bedzie latwiej bo do tej pory z moja cegla to moglam tylko samoobrony sie uczyc)
ja pamietam, ja witamy i ciesze się, że nie masz wiekszyh problemów z dzieciakiem, i to podnoszenie nono dorośleje
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 14:23   #4362
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Kejt,super wyszłoAż się zryczałam,ale to u mnie ostatnio normalne,hormony wariują chyba przed@
Dziecko mi padło,bo chyba wrażliwe na pogodę jest i lubi śpiochać,jak pada deszcz.
Czytam dalej.
Aaaaa,drugi tydzień z rzędu nie mogę Jaśka zapisać na usg bioderek.Telefonicznie nie-bo nikt nie odbiera.A jak pojechaliśmy dzisiaj rano osobiście na drugi koniec miasta do przychodni,to pani pielęgniarka z kubkiem kawy w ręce o 8.20 stwierdziła,że muszę poczekać,bo ona pracuje od dziewiątej.Taaaa,jasne,że poczekam.Zwłaszcza,że w aucie(w obecności taty,żeby nie było)wyje mi wniebogłosy dziecko z wadą serca.Tak p.zgnęłam drzwiami,że pół miasta mnie słyszało.Pójdę prywatnie pewnie,bo mnie szlag trafi.
No dobra,wyżaliłam się.
Kuzwa nie ma co... Skladki placimy...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:23   #4363
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mam pytanko niedzieciowe: czy da się kupić zestaw garnków tak do 500-700 zł? w miarę przyzwoitych garnków? patrzę na allegro, a tam ceny często koło 2 tysięcy i teraz pytanie czy garnki tańsze, za 500 zł to szajs?
w Ikei są niezłe:P można za 500zł skompletować. Nam sie sprawdzają. Tylko od czasu do czasu uchwyty trzeba dokręcić

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Moje dziecko znalazlo sobie zabawe:
Zasysa mocno smoka a potem sila go sobie wyciaga. Nastepnie jest ryk

Wysłane z mojego GT-I9300
hyhy...
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A mnie się dzisiaj cholernie nie chce wychodzić na spacer. Zmuszę się jednak i wyjdziemy, ale bez mojego marudzenia przy okazji raczej się nie obejdzie.
oj mi też sie nie chciało, ale poszłam. 2,5h łaziłam, a Igi dalej śpi jak wróciliśmy, wiec chyba serial sobie włącze

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Lenia mam dzisiaj. Tylko jedno pranie zrobiłam i nic mi się nie chce więcej robić

Kacperek
ale fajny) i bodziak też..
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!
Czy ktos jeszcze pamieta Mario? W ostatnich dniach troszke Was podczytalam i podziwiam. Jak to robicie, ze macie czas na wizaz? U mnie ciagle cos. Jak nie zajmuje sie malym to ogarniam dom lub siebie. Bylam 3 tygodnie z Franiem u mamy to czulam sie jak na mega wakacjach!
W kazdym razie pozdrawiam Was wszystkie i melduje, ze u nas ok! Franio rosnie jak na drozdzach. Poki co dzieki Bogu nie ma z nim zadnych wiekszych problemow, choc jest wymagajacym ciaglej uwagi dzieckiem. Wogole to chce juz siedziec! Masakra. Sam sie podnosi, zaciska piastki, steka i w gore!

Doczytalam co u Cynamonkow... Mocno trzymam kciuki!!! Kolaz wzruszajacy. Pieknie dziewczyny!!!

Mam nadzieje, ze uda mi sie teraz zagladnac do Was co jakis czas.(Zakupilam nowiutki galaxy s4 wiec bedzie latwiej bo do tej pory z moja cegla to moglam tylko samoobrony sie uczyc)
jasne że pamiętamy dobrze, że wszystko u was w porządku, bo się zastanawiałyśmy ostatnio co tam u was. A z telefonem dużo łatwiej będzie (wiem po sobie, bo przy kompie rzadko teraz mam czas).

Cytat:
Idę się przebrać z piżamy...
po co?

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
noo trase góry -śląsk znam na pamięć
o najeździsz sie najeździsz. Jak Igorek zniósł podróż i jak dzieciakom się w domku podoba? tesciowa spoko?

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Czytam dalej.
No dobra,wyżaliłam się.
ale baba!! nie dziwię się że pizgnęłaś drzwiami

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:27   #4364
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Wróciliśmy
Kupiłam sobie pierwszy w życiu komplet bielizny Niestety nie było rozmiaru w kolorze jaki chciałam, ale wzięłam inny, ten sam krój Mężowi nie powiem ile wydałam, ale powiedziałam, że to mój prezent dla mnie za urodzenie dziecka :P Bo tylko jeden stanik mam dobry po tym KP :P

Aha i z ciekawostek - jutro 8-15 nie mam prądu jakaś masakra...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:27   #4365
taribari
Zadomowienie

Wróciliśmy z ćwiczeń i o dziwo moje dziecko było zachwycone. Była inna pani i fajniejsze ćwiczenia.
Mamy w domu się bawić na półsiedząco w klaskanie dłońmi po kolankach, mycie główki i buzi. To ćwiczy rączki żeby lepiej chwytały.

Anulka Fagor to marka Mastercooka. Mam te garnki kilka lat i spisują się świetnie i na gazie i elektrycznej kuchence. Kupiłam na Allegro zestaw 3 garnków, patelnie, do tego 2 uchwyty, pokrywki z dziurkami do gotowania i plastikowe do przechowywania.

Teso ja przed myciem głowy wcieram lekko podgrzane oleje we włosy. Zakładam na to torebkę foliową i turban z ręcznika. Chodzę ile mam czasu i zmywam. Jak komuś nie leżą oleje proponuję kupić masło do ciała Isana z Rossmana.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:29   #4366
mela1234
Zakorzenienie

Ja bym przed pizgnięciem parę słów powiedziała do słuchu, z pięknym uśmiechem.

Czy wasze dzieci też tak śmierdząco pierdzą? Od paru dni bąki Alicji walą niemiłosiernie!
Dziecko spało mi 3 h! Trochę zaczęłam się nudzić. Teraz wypadałoby iść na spacer, ale taki brzydki wiatr się zrobił, że nie wiem czy iść.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-10-17 o 14:33
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:35   #4367
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wróciliśmy
Kupiłam sobie pierwszy w życiu komplet bielizny Niestety nie było rozmiaru w kolorze jaki chciałam, ale wzięłam inny, ten sam krój Mężowi nie powiem ile wydałam, ale powiedziałam, że to mój prezent dla mnie za urodzenie dziecka :P Bo tylko jeden stanik mam dobry po tym KP :P

Aha i z ciekawostek - jutro 8-15 nie mam prądu jakaś masakra...
za komlecik poka w klubie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z ćwiczeń i o dziwo moje dziecko było zachwycone. Była inna pani i fajniejsze ćwiczenia.
Mamy w domu się bawić na półsiedząco w klaskanie dłońmi po kolankach, mycie główki i buzi. To ćwiczy rączki żeby lepiej chwytały.

Anulka Fagor to marka Mastercooka. Mam te garnki kilka lat i spisują się świetnie i na gazie i elektrycznej kuchence. Kupiłam na Allegro zestaw 3 garnków, patelnie, do tego 2 uchwyty, pokrywki z dziurkami do gotowania i plastikowe do przechowywania.

Teso ja przed myciem głowy wcieram lekko podgrzane oleje we włosy. Zakładam na to torebkę foliową i turban z ręcznika. Chodzę ile mam czasu i zmywam. Jak komuś nie leżą oleje proponuję kupić masło do ciała Isana z Rossmana.

Dzieki, ja sobie przed chwila nalozylam na sucho i trzymam... Potem zmyje .. Albo nie jak mu maly nie pozwoli..

Cytat:

Czy wasze dzieci też tak śmierdząco pierdzą? Od paru dni bąki Alicji walą niemiłosiernie!
Baki nie, ale kupy strasznie... A ja tylko kp... Ne pamietam zeby starszakowi tez tak smierdzialy..

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-10-17 o 14:37
Stary 2013-10-17, 14:38   #4368
czarownica1
Zakorzenienie

Mela, kładziemy Antka na brzuszku, ale kupa uparta, jedynie co sadzi to taaaakie bąąąąki.

Misiaczka, po co tracić energię, zostań w pidżamie, toć za chwilę znów trza się w nią będzie ubrać

Lemurku, te baby w recepcjach to chyba przechodzą jakiś casting na najbardziej zołzowate krowy. Buziaki dla Jasieczka

-----
A tak a propos zusu... będziemy się z nimi sądzić. Dziady jedne obcięli mi macierzyński nie podając przyczyny dlaczego. Wszystko z naszej strony dopełnione, w myśl ustaw prawo po naszej stronie a te mendy ... brak słów. Nie chcę pisać co i jak. Jak się coś wyjaśni to napiszę w klubie.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:

Dziecko spało mi 3 h! Trochę zaczęłam się nudzić. Teraz wypadałoby iść na spacer, ale taki brzydki wiatr się zrobił, że nie wiem czy iść.
u nas idą takie śmierdziele, że nie idzie wytrzymać w towarzystwie Antka
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:38   #4369
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Mela, kładziemy Antka na brzuszku, ale kupa uparta, jedynie co sadzi to taaaakie bąąąąki.

Misiaczka, po co tracić energię, zostań w pidżamie, toć za chwilę znów trza się w nią będzie ubrać

Lemurku, te baby w recepcjach to chyba przechodzą jakiś casting na najbardziej zołzowate krowy. Buziaki dla Jasieczka

-----
A tak a propos zusu... będziemy się z nimi sądzić. Dziady jedne obcięli mi macierzyński nie podając przyczyny dlaczego. Wszystko z naszej strony dopełnione, w myśl ustaw prawo po naszej stronie a te mendy ... brak słów. Nie chcę pisać co i jak. Jak się coś wyjaśni to napiszę w klubie.
Zartujesz chyba??!! Dziady jedne.. Walcz walcz

Ja nie chce zapeszac ale dostaje wiecej niz 100 % ... A mialam przeciez 80... Wiec siedze cicho jak mysz i licze ze tak ma byc...

Czas edycji: 2013-10-17 o 14:42

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 14:44   #4370
mela1234
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43309425]

Baki nie, ale kupy strasznie... A ja tylko kp... Ne pamietam zeby starszakowi tez tak smierdzialy..[/QUOTE]
Ja też tylko kp.
Stary 2013-10-17, 14:48   #4371
Konto usunięte

Cytat:
Ja też tylko kp.
No wiem, a kupy tez tak malej smierdza?
Stary 2013-10-17, 14:49   #4372
taribari
Zadomowienie

aha przypomniało mi się. Pytałam rehabilitantki o podnoszenie i powiedziała że jeśli już trzeba podnosić tak jak większość z nas to robi, to żeby trzymać dłonią całą główkę, nie pod głową bliżej szyi.

Baterie w karuzelce siadły... dramat!

A mój pierdzi jak po bigosie ale to norma odkąd bierze żelazo

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-17, 14:52   #4373
czarownica1
Zakorzenienie

Teso, będziemy walczyć. Tż jest już tak obcykany w tym temacie, że śmiaje się, że powinien rzucić robote i pisać odwołania
Najlepsze jest to, że oni już zatwierdzili macierzynski po czym im się odwidziało bez podania przyczyny.

mam słońce

------
Cynamonki jak się dziś czujecie?

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
aha przypomniało mi się. Pytałam rehabilitantki o podnoszenie i powiedziała że jeśli już trzeba podnosić tak jak większość z nas to robi, to żeby trzymać dłonią całą główkę, nie pod głową bliżej szyi.

Tari, jaki u nas był dym, jak baterie padły... nie miałam gdzie kupić ale przypomniałąm sobie, że mam takie duże akumulatory. Rozładowane były ale szybko je do łądowarki i choć troszkę naładowałam, żeby dziecię przestało się buntować

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

a no i melduje, że głosy na Anulkę dziś oddane
Stary 2013-10-17, 14:53   #4374
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Teso, będziemy walczyć. Tż jest już tak obcykany w tym temacie, że śmiaje się, że powinien rzucić robote i pisać odwołania
Najlepsze jest to, że oni już zatwierdzili macierzynski po czym im się odwidziało bez podania przyczyny.

mam słońce

------
Cynamonki jak się dziś czujecie?

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Tari, jaki u nas był dym, jak baterie padły... nie miałam gdzie kupić ale przypomniałąm sobie, że mam takie duże akumulatory. Rozładowane były ale szybko je do łądowarki i choć troszkę naładowałam, żeby dziecię przestało się buntować

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

a no i melduje, że głosy na Anulkę dziś oddane
Powinni od razu robić to na akumulatory. Kazałam TŻ stać i kręcić ją ręcznie

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-17, 14:56   #4375
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-10-17, 15:07   #4376
Konto usunięte

Cytat:
... I tak stoi i stoi i stoi i do roboty nawet nie poszedl...

My sciagnelismy karuzelke i nie wieszamy... Po pierwsze przestala sie krecic i to nie z powodu baterii, po drugie malemu jakos nie pasi, po trzecie nie chce mi sie ja w kolko zakladac i zdejmowac..

Cytat:
To wcale nie zly pomysl, przeciez co chwile ktos ma z nimi problem..
Nosz to jakies jaja... Wydaje im sie, ze moga tak sobie sami zmienic przepisy ???

Czas edycji: 2013-10-17 o 15:13
Stary 2013-10-17, 15:23   #4377
mela1234
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43309619]No wiem, a kupy tez tak malej smierdza?[/QUOTE]

Robi srednio raz na tydzien wiec nie pamietam, ale chyba tak.

Nadaje ze spaceru. Przestalo wiac, mala ogladala drzewa przez pol godz teraz przysnela.

Stary 2013-10-17, 15:24   #4378
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
No dobrze, pokażę Wam
Najpierw myślałam, żeby Cynamonka pierwsza to zobaczyła, ale mam nadzieję, że już to widziała.

Poza tym to nasze wspólne dzieło!
Kochane, z tego miejsca chciałam Wam podziękować za pełną mobilizację. Pokazałyście, że ta nasza grupa jest ważna, dziękuję Wam za wysiłek jaki wsadziłyście w sesje zdjęciowe, bo wiem, że łatwo nie było.
Jesteście wielkie!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:28   #4379
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Ale przy podnoszeniu z leżenia, tak?
Bo ja już nie trzymam Artkowi głowy, jak go noszę, chyba, że jest śpiący.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:41   #4380
taribari
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43310235]Ale przy podnoszeniu z leżenia, tak?
Bo ja już nie trzymam Artkowi głowy, jak go noszę, chyba, że jest śpiący.[/QUOTE]

Dokładnie A najlepiej to podnosić tak, że przewracamy dziecko na bok, wkładamy swoją rękę między nóżki i łapiemy pod pachą. Głowa wtedy zwisa luźno jeśli dziecko już ją umie trzymać, lub trzeba ją podtrzymać na czubku jeśli dziecko jeszcze tego nie umie.

Wzruszyły mnie te kciuki bardzo, aż je sobie na tapetę ustawiłam. Pała jestem bo swoich kciuków nie poznałam na początku ale tak to jest czytać wizaż na telefonie w przeglądarce

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości