|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
)) świetny pomysł tak całą rodzinkę zebrać i to serducho! super |
|
|
|
|
#4292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Oli sa w grochy
![]() Cytat:
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że Kejt już nie potrzebuje kciuków za 2...a Ty Czarcia...nadal chcesz?? Prosze to za Waszą "2"
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka
hahah!! dobre dobre trafna odpowiedz
|
|
|
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta, Neni wyszla z tego zadania z twarza
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
wieczorem podpisze zdjecia i wyslę Wam mailem
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś pisałaś, że nie dajesz rady spacerować a jak teraz?Sara juz spokojniejsza na spacerkach?
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się dzisiaj cholernie nie chce wychodzić na spacer. Zmuszę się jednak i wyjdziemy, ale bez mojego marudzenia przy okazji raczej się nie obejdzie.
|
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ampułki są uniwersalne, świetne jako dodatek do maseczek z glinką, na oparzenia, do włosów na końcówki, super sprawa. i tanie
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce mi się chodzić, zwłaszcza w taką parszywą pogodę.
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
My bylismy na spacerku, niestety tym co buchnęły słońce to ja dziękuję...tak zimnooo brrrr, wytrzymaliśmy godzinkę
![]() A teraz zjadłabym konia z kopytami...masakra ... (przepraszam Mela )
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ się wkurzyłam...Mąż dzwonił zarezerwować nasz pobyt w jednym z pensjonatów w Ustroniu i jaką odpowiedź usłyszał:
- Jeśli Pan zarezerwuje na dwie noce z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę, to ok, ale skoro Pan chce tylko jedną noc z soboty na niedzielę, to nie zarezerwuję Panu, tylko musicie przyjechać w ciemno i albo będzie miejsce albo nie. No co za niepoważne podejście Mam ich gdzieś. Zaraz wyszukam inny piękny pensjonat.
|
|
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
Domcia, my skrzyzowalismy paluszki, chyba za dlugo moeszkam w UK skoro potraktowalam zadanie po angielsku
![]() Madi, nie badz sknera, my tez tesknimy za sloncem i ten jeden dzien niech u nas pobedzie Pogoda u nas cudowna, uwielbiam taka jesien Margosia, cieszysz sie ze zblizajacego listopada? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4307 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Tak moja mama mi nagadała że Antek ma odstające uszy i teraz ciagle mu je odginam ![]() Cytat:
Cytat:
Artuś i Leonek super wyglądają. A Leon jest bardzo duży ![]() Ja ciągle nie wiem ile mierzy mój szkrab bo wczoraj nie dało rady go zmierzyć. Nasz pediatra tylko się przewinął przez gabinet i nawet nie zdążyłam z nim pogadać, ale przyjmował na chorych dzieciach więc nie chciałam tam ciągnąć Tośka. |
||||
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi sie ze daje. Tym bardziej ze wszytskie bunty ogarniasz sama i "ustawiasz" dziecko do pionu, uczysz granic i wzajemnego szacunku. tego niestety nie zrobi zadna babcia czy niania.
|
#4309 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Też tak mam... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4310 |
|
Raczkowanie
|
czarownica1 malaczarnakej kto by pomyślał że człowiek kiedyś będzie tak wyczekiwał KUPY haha, ale wiem coś o tym, Piotruś jak 4 dni nie robił to wariowałam
![]() malaczarnakej świetny pomysł, wzruszyłam się, teraz z Adasiem MUSI być już tylko lepiej! Swoją drogą podziwiam cynamonową za jej siłę, jestem z tych osób które przejmują się dosłownie byle czym i z niczego potrafię zrobić mega problem więc na jej miejscu chyba bym oszalała. Na szczęście ma siłę i wiarę- musi ją mieć dla swego skarba! tweedledee biedna mama wszędzie wyzysk, oszuści o kombinatorzy Anulka_p nie no całkiem fajnie traktują klienta dzoan biedactwo malutkie, niefajnie że był sobie taki spokojny a tu nagle bum, czasem dziecko jak się przelęknie to potem byle odgłosy go przerażają. My właśnie wybieramy się z Piotrusiem na spacer a tż bierze się za obiad- zapiekanka makaronowa z brokułami pieczarkami i kukurydzą z sosem czosnkowym zapiekana serem- kocham Go za to U nas od zawsze jest podział- ja sprzątam, on gotujePochwalę się. Wczoraj byłam u rodziców, zastanawiałam się z mam kiedy Piotruś zacznie śmiać się na głos, przyszedł tata, był w czapce, Piotrek go chyba nie poznał bo dziwnie mu się przyglądał, jak ten zdjął czapkę to Piotruś zaczął się tak głośno śmiać ze masakra. Jeeejku jakie to cudowne było Ale od wczoraj już się to nie powtórzyło, za to wieczorem zaczął odkrywać że to co mu lata przed oczkami to jego rączki, a żebyście wiedziały jak strasznie mu smakowały MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ WSZYSTKIM MAMUSIĄ
Edytowane przez angelak86 Czas edycji: 2013-10-17 o 13:34 |
|
|
|
#4311 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kejt Zdjecie bomba !!! Cynamonki wieeeelkie kciukasy i mysli w Waszym kierunku !! Skylie -tez tak mysle... Wspolny czas z dzieckiem to podstawa ze starszakiem bylam w domu rok, potem niania, ale reguly i zasady wprowadzilam bardzo szybko i bylam konsekwentna wiec szybko nauczyl sie co mozna a co nie.. Dziewczyny ktore narzekaja na ciagle wkladanie smoka do buzi poczekajcie jak dzieciaki beda wstawac... Wtedy dojdzie jeszcze odkladanie po raz tysieczny dziecka do lozeczka jak wstanie... Ty kladziesz ono wstaje.. ty kladziesz ono wstaje.. Ty kladziesz... Ono... I tak w kółko Nie nadrabiam zbytnio bo nie mam kiedy wiec sorki ze nie odniose sie do niektorych postow.. My po rehabilitacji, mlody padl Dziewczyny a oleje nie przetluszczaja i nie obciazaja Wam wlosow?? |
||
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego chciałabym być z małym jak najdłużej w domu. Mam nadzieję, że nie będę musiała wracać do pracy/szukać pracy szybciej niż to konieczne.
|
|
|
|
#4313 |
|
Rozeznanie
|
Lenia mam dzisiaj. Tylko jedno pranie zrobiłam i nic mi się nie chce więcej robić
![]() Kacperek
|
|
|
|
#4314 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny!
Czy ktos jeszcze pamieta Mario? W ostatnich dniach troszke Was podczytalam i podziwiam. Jak to robicie, ze macie czas na wizaz? U mnie ciagle cos. Jak nie zajmuje sie malym to ogarniam dom lub siebie. Bylam 3 tygodnie z Franiem u mamy to czulam sie jak na mega wakacjach! W kazdym razie pozdrawiam Was wszystkie i melduje, ze u nas ok! Franio rosnie jak na drozdzach. Poki co dzieki Bogu nie ma z nim zadnych wiekszych problemow, choc jest wymagajacym ciaglej uwagi dzieckiem. Wogole to chce juz siedziec! Masakra. Sam sie podnosi, zaciska piastki, steka i w gore! Doczytalam co u Cynamonkow... Mocno trzymam kciuki!!! Kolaz wzruszajacy. Pieknie dziewczyny!!! Mam nadzieje, ze uda mi sie teraz zagladnac do Was co jakis czas.(Zakupilam nowiutki galaxy s4 wiec bedzie latwiej bo do tej pory z moja cegla to moglam tylko samoobrony sie uczyc )
|
#4315 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze cytuje od rana i ciagle coś mi przeszkadza
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio w DDTVN pewien ojciec mówił że mu żal że skończył się ten czas kiedy synek zasypiał mu na klacie i drzemali sobie przytuleni. Bo teraz synek ma rok i "nie ma czasu" na drzemki bo tyle ciekawych rzeczy jest w okół. Też zauważyłam jak szybko mi córeńka dorasta. Dlatego tule się z nią puki mogę Synek cię bardzo kocha! Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43303643]Kejt lepiej wyślij to foto, bo Dotka Cię znajdzie :P:P:P A propos Mam jeszcze - właśnie wysłałam jej fotkę Małego, dzwonię czy dostała: - Tak, dostałam i chwalę się wnukiem na lewo i prawo, czy ktoś chce oglądać, czy nie Ślicznie wygląda Cytat:
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
My na spacerze. W kościele
Mój mąż robi zdjęcia do www, więc się z nim wybraliśmy. A później do parku i na zakupy. Kupię Fi herbatke rumiankowa, bo może ta wysypka to przez to, że kupy nie robi i tak się organizm pozbywa toksyn? Zobaczymy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4317 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kacperek Cytat:
![]() Aaa zapomnialam .. Bylam wczoraj na tym laserze... Usunal mi chyba z 30 pieprzykow .. Zaplacilam krocie, a na dodatek jestem cala teraz w strupkach W dodatku dzisiaj sie dowiedzialam ze musze zaplacic teraz za zrobienie drenazu na dzialce i ziemie ok 2000 masakra... Buuuu
|
||
|
|
|
#4318 | ||||
|
Konto usunięte
|
Mały śpi.
Sprzątanie? Gotowanie? Noł. Wczorajsze NDINZ :P Kurz poczeka, Falkowicz nie :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nasze są pod napisem Cynamonki, na tle niebieskiej kratki. Cytat:
Cytat:
Też mam takie pieluchy A body - cudny napis
|
||||
|
|
|
#4319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ceny mamy na pewno mniejsze jak w pensjonacie ; ) |
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

nie chce mi się chodzić, zwłaszcza w taką parszywą pogodę.
Mam ich gdzieś. Zaraz wyszukam inny piękny pensjonat.

nie mogłam obejrzeć do końca
nosz ja pierd*ole i niech mi ktos powie, ze istnieje sprawiedliwosc. pewnie trzeba bedzie skladac zawiaomienie do prokuratury, bo to sie normalnie do gazet nadaje
Jadł sobie tak ładnie na moich kolanach, oczka zamknięte, odpływał...a tu nagle wiert głośny..Puścił pierś, od razu podkówka na ustach, oczka takie żałosne i w płacz
leje sie ze mnie jak z kranu, dzięki bogu nie wywaliłam tych ekstra wielkich podpasek poporodowych, ratuja mi życie teraz. A ból mam okropny, boli mnie już 3 dzień w nocy jest najgorzej i do tego kręgosłup mnie boli.
)