Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 14:08   #1951
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

aż tak to widać, że mam fioła na tym punkcie?
wiem, wiem, że jest ryż ale jak sobie pomyślę, że miałabym czymś nafutrować porządnie mojego bąka to chyba wolałabym, żeby to była jakaś lepsza kasza po prostu
jesteś jak moherowy cyc i promujesz kp i bronisz go całą piersią

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała, że Ty już masz zboczenie w tym punkcie Dziewczyny te co dają kaszki i kleiki boją się pisać byś ich nie zganiła
coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
my wszystkie teraz tak świrujemy z jedzeniem dla maluchów a za kilka lat i tak będą się opychać tłustymi czipsami i będa im się uszy trzęsły na widok frytek i innych fast foodów
no ja właśnie wróciłam do domu i pierwsze co to zjadłam frytki

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
No to mój jak miał 2 tyg powinien przestać jesc w nocy
A bydlak nadal się budzi a wazy już z 9kg
jak on śmiał nie przestać

a ja wróciłam z pracy, czuję się cudownie, nawet dziecko było grzeczne (podobno) jak mnie nie było no i w nocy walnął tylko 1 koncert (godzinny, bo łóżeczko parzyło), w końcu matka zrezygnowała i wzięłam go do nas. ale po zjedzeniu 150 ml mm ok. 19.30, jadł 0 24, 3.40, potem udało się go zatkać smokiem do 6. tyle dobrze że brzuszek go mniej bolał i nie darł się jak opętany a tylko krzyczał..te nocne karmienia chyba nigdy się nie skończą
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:11   #1952
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Stary 2013-10-17, 14:13   #1953
Magiusa
Zakorzenienie

Taka mnie naszła dziś dygresja ( zanim nadrobię), że dziś nam głowa pęka od płaczu i marudzenia dzieci a niedługo nadejdzie taki etap gdy 3 minuty ciszy to będą o 3 minuty za dużo

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:14   #1954
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Karolina to rozrzedź mu przegotowaną wodą obiadek.

Swoją drogą w Inter jest promocja bobovity, z obiadków nie ma nic ciekawego ale deserki za 2 sztuki po 125 g zapłaciłam 3,89, czyli wychodzi niecałe 2 zł za sztukę Mało jest rodzai bo chyba z 5 ale się opłaca.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:14   #1955
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Pięknie to dziewczyny wymyslily! To jest niesamowite ile wsparcia mogą dać (jakby nie było) obce osoby! Niejednokrotnie więcej niż bliscy znajomi. I po łbie bym dała wszystkim którzy wysmiewaja się z tego forum!
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:16   #1956
salviae
Zadomowienie

Cytat:
o jaa
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:18   #1957
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Moherowy cyc hahaha :-D
Stary 2013-10-17, 14:21   #1958
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
o super mamuśka, rozerwiesz się
się rozrywam w ogóle lubię zostawiać moje dziecko z kimś, a potem wracać do niego pełna sił

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
zaszalalas. mój brat w klasie maturalnej na wycieczce klasowej postanowili podziczyc w tym dmuchanym skakancu dla dzieci efekt końcowy: wybita jedynka i implant na caaaale zycie. kolega za bardzo wierzgal kopytkami hehe.
oj

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Nelusia chyba wystraszyla się forumowych ciotek i spi od 19 bez wolania o cyca to dobry wynik?
ja zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
u nas wszystko idzie w ruch ustawiam jej w różnych miejscach zabawki, a mata na brzuchu też ją cieszy, bo poluje na zabawki buzią w powietrzu i uwaga - nauczyła się wczoraj stać na czworakach :mdlaje: na kolankach i rączkach i się buja jak konik do przodu i tyłu i zaciesza i trochę pełza do tyłu, ale to raczej przez przypadek poza tym jedzonko wróciło do łask po kilku dniach plucia znów wcina ponad 100 gram cycka nie odmawia sobie mimo to nawet zaraz po obiadku, pewnie musi popić
zdolna M.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
O co chodzi z tą żyrafą? To jest taka gumowa?
jak gryzak dla psa
Stary 2013-10-17, 14:21   #1959
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
ale się wzruszyliśmy z TŻ https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4201 ;(

puchatkowa polską polską zakupiliśmy, ale zawsze możesz kupić angielską i angielskiego dziecka uczyć
Piękne
Wspaniały pomysł.

Dzięki za kulę

To Ty już Maci dajesz jabłka i marchewki w większych kawałkach

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:22   #1960
salviae
Zadomowienie

Cytat:
wyobrazilam sobie tego moherowego cyca

ide robic kotlety z kaszy jeczmiennej zbaczymy co z tego wyjdzie... powinnam kapnac tego mojego mezulka w dupe i mu powiedziec, ze ma jesc schabowe jak normalny facet, a nie ja sie musze gimnastykowac
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:25   #1961
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
ale się wzruszyliśmy z TŻ https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4201 ;(

puchatkowa polską polską zakupiliśmy, ale zawsze możesz kupić angielską i angielskiego dziecka uczyć
Śliczne

Pearl,jak ona Ci się tak buja to lada dzień zacznie raczkować Gratuluje

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 14:34   #1962
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
deb, bo ten kapturek tez przeuroczy i moim zdaniem dla chlopca w razie czego tez sie nada... no ale mowie, ja to mam fiola na punkcie zieleni

dziewczyny, bo ja juz nie wiem, kogo mam sie pytac... moj mlodzieniec od jakiegos czasu strasznie duzo ulewa... w sumie chyba po operacji w szpitalu jeszcze sie zaczelo... a myslalam, ze dopiero jak zaczelam warzywa dawac. ale juz wtedy cos mu sie tak... no nie wiem... ale co ja mam zrobic? ulewa nawet kilka razy po posilku...
Może ma podrażniony żołądek po lekach? Skoro wcześniej tak nie było.
Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Piękne
Wspaniały pomysł.

Dzięki za kulę

To Ty już Maci dajesz jabłka i marchewki w większych kawałkach
Nie wiedząc czemu marchewka taka no "nasza" z ogródka siostry TŻ przy blendowaniu nie rozpapkowuje się do końca i zostają takie hmm ścierwa, jabłko jak jest no rozgotowane to rozdziabuje widelcem i ona sobie później mlaska to co większe, no wiadomo, że to nie jakieś super kawały, ale radzi sobie z nimi, a kaszy no nie mogła przełknąć, bo zaraz się dusiła

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Moherowy cyc hahaha :-D

Justii masz nową ksywę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:37   #1963
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

dobre są pieluszki dada? bo my nadal na pampersach ale zostało mi jedno promocyjne opakowanie i trzeba się przerzucić na coś tańszego

deb my dajemy smoczka tylko do spania, ewentualnie na spacerze (jak bardzo marudzi albo jak nie chce odpuścić jedzenia kurtki/bluzy)

U nas dziś w nocy pobudka 2 razy na chwilkę i o 3 mega przebudzenie godz ją usypiałam głaskając po główce i rączce. Zasnęła. Zabrałam rękę i od razu heja! oczy jak 5 zł i zabawa na całego ;/
wiem że nic nie wiem może jej za gorąco?

barwiceczek moja Karola jest raczej niezainteresowana stopami. Na siedząco ok, ale na leżąco czasami złapie lewą stópkę i tyle. Właśnie mnie dziwi że się nimi nie bawi

vil kup mi komodę w ikei i 100 innych rzeczy które potrzebuję
Co do pampuchuów.. Moim zdaniem zależy ile karola robi kup dziennie.. U mnie Wojtuś to robi z reguly jedną.. Więc mi się nie opłacały dady bo przeciekały.. Po 2 godzinach musiałam je zmieniać.. I jeszcze mi się budził przez to w nocy bo czasami przeciekły i miał mokre ubranko... wiec mi się to zupełnie niekalkulowało.. Dady mi się opłacały tylko na początku jak i tak musiałam często przebierać bo bylo 7 kup.. a teraz to zdecydowanie wolę pampersy.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moja budzi się nie raz co 2h w nocy i wstaję bo co mam zrobić. Ale nie zostawiłabym dziecka głodnego. I żeby nie było że komuś coś zarzucam. Ale jak sobie pomyśle, że miałabym latać z butelką z wodą, lulać, głaskać itd to daję małą do cyca i po 10 minutach mam śpiące dziecko i ja też mogę wrócić do łóżka.
jak to do łóżka? Ja tam biorę dziecko do łóżka wyciągam cyca, wkładam do buzi i ide spać.. czasami mnie budzi krzyczące dziecko na którego sika mleko a on nie może złapać cyca.. ale wtedy wkłądam znowu i idę spać..

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
poradźcie mi coś. Przemek waży 8,200-300 (ważony był w ciuszkach). mamy fotelik Recaro, taki:
http://www.recaro-polska.pl/foteliki...ung-profi-plus

fotelik niby jest do 13 kilo, ale mąż już na maksa z tyłu wyregulował tak że bardziej odsunąć się tej "wkładki" nie da (nie noworodkowej, ta już dawno wyjęta, tylko tej co mu ochrania główkę, nie wiem jak to nazwać). dziś wkładałam Przemka, i jemu już się ramionka nie mieszczą, jest taki skulony z ramionkami z przodu ... a grubszy kombinezon będzie miał to na szerokość tam nie wejdzie - no ale skoro do 13 kilo to powinien być jeszcze duży zapas? ma któraś z Was ten fotelik? bo może nie widzimy jakiejś regulacji jeszcze ... chciałam dziś męża po nowy fotelik wysyłać już ale przecież są od 9 kilo, bez sensu...

ja mam inny fotelik, ale u mnie jak się zagębić pod materiał, pod pupę to tam jest jeszcze taka styropianowa wkłądka i wydaje mi się ze to też się wyciaga i się obniża.. ale pewna nie jestem..

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie chce mi się iść na poddasze żeby to zobaczyć, ale błagam t tak jak w stanach wycofali wózki bo dzieciak wsadził głowę pod pałąk i się udusił moje pytanie, gdzie byli rodzice?
ale ze konkretny model czy wszystkie wózki?

Cytat:
Pomożecie, bo już mam mętlik w głowie?
1. Gluten wprowadzam przed warzywami czy w tym samym czasie?
2. Moje dziecko je czasami nawet co 1,5 godziny. Piszecie że brzuszek musi odpoczywać, czyli mam mu na to nie pozwalać? Do tej pory "na żądanie" rozumiałam tak, że daję pierś kiedy dziecko się jej domaga, a teraz to już nic nie rozumiem:/
3. Nie mogę sobie pozwolić na fotelik do karmienia za 400 zł, zresztą nie widzę też potrzeby dawania tyle kasy. Moje typy to:
1: http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...603015661.html
2: http://allegro.pl/lezaczek-nagumowan...597834727.html
Doradzicie mi który kupić?
ogólnie to tak, według zalecen w Polsce.
Jak KP - to wprowadzasz gluten w 5 miesiącu przez 2 miesiące podając np. kaszke mannę codziennie, raz dziennie, 2-3g tjł łyżeczki. Idealnie to dodajesz taka ilość do 100 ml mleka i dajesz to zamiast jednego karmienia.
Czyli gluten jest przed czymkolwiek - warzywami, owocami, innymi bezglutenowymi kaszkami...

Jak MM- to najpierw wprowadzasz warzywa, owoce mieska czy co tam jeszcze a gluten dopiero później..

Cytat:
A i jeszcze pytanie do mam chłopców odciągacie napletek? jeszcze położna mówiła żeby tak raz w tygodniu odciągać. A jak byłam ostatnio u pediatry to się zapomniałam zapytac <glupek>!:/
Ja nie odciagam.. Bylam u jednej lekarki - ale dla mnie to byla kosmitka i ona mowila zeby w trakcie kąpieli odciągać i wszystko oczyszczać co tam się zbiera.. ale ja tak zrobiłam z 2 razy.. w sumie to po kąpieli, bo w trakcie kąpieli się nie dało nic z tym zrobic.. za ślisko, Ale ten siusiak robił się czerwonu i Wojtuś przy tym płakał..

Czemu kosmitka - np. powiedziała, żebym 2 -miesięczne dziecko nie kładła na brzuchu do 3 miesiąca bo to nie fizjologiczna pozycja.. a do rączek powinnam mu wkłądać piłeczki pimpongowe bo za mocno zaciska pięści...

Potem bylam u innej lekarki, której akurat w miarę ufam, wydaje mi się normalna w porównaniu do innych i ona mowila zeby tego nie ruszać..

Moja mama moim braciom nic nie odciagała.. także ja nie ruszam..

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Co do fotelika - jakiś czas temu też zastanawiałam się nad zmianą, przeszukałam neta, poczytałam fora, na jednym nawet pisałam zapytanie. I dowiedziałam się, że dziecko powinno jak najdłużej jeździć tyłem do kierunku jazdy - minimum do roku. Mało jest fotelików z taką opcją - tych większych. Wiele dziewczyn na forach pisało, że 'wciskały' dziecko jak najdłużej się da. Inne kupowały te foteliki z opcją tyłem bądź przodem - koszt jest spory.

Na razie mam kleik i nie wiem czy w końcu sama go jeść nie będę

Widzę, że z krzesełkiem będę mieć problem - tak jak ze wszystkim

My bepanthenu używamy na co dzień ochronnie

tylko ze fotelik należy zmienić albo jak się wagę przekroczy, albo albo jak główka już jest poza linią fotelika.. wiec takie wkłądanie na siłę jak fotelik za mały jest niebezpieczne..

Co do stóp to mój odkrył i je lubi dotykać.. jeszcze ich nie wkłada do buzi.. Ale jak mu dotykam stopą do klatki piersiowej to się rechocze jak szalony...A i dzisaj otwierał sobie dłon, palszek po paluszki i jak otworzyl wszystkie to też się cieszył jakby mu się udało rozwiązać równanie całkowe po tygodniu liczenia:p

A i widzę ze temat bajerow i oszczędności.. Chyba już bym wolała kupić najtansze krzesełko do karmienia, albo w ogóle go nie kupować, nie kupować puzzli sruzji które są kolejnym śmieciem w domu - przynajmniej u mnie bo bym nie miala gdzie tego rozkładać, , niekupować dziwnej nowej lyzeczki, miseczki, nie kupic najnowszych zabawek - ja jeszcze oprócz maty i karuzelki nie kupiłam żadnej zabawki- wszystkie dostalismy.. a kupić porządny bezpieczny fotelik samochodowy... odpowiedni do wieku i wzrostu i wagi, z najlepszymi certyfikatami jeżdżacy w odpowiednia strone w stosunku do wieku...
no chyba ze się nie ma samochodu i się nie jeździ.. ale jak samochod jest to nie widzę innej opcji..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:50   #1964
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Patrząc przyszłościowo to w sumie to 3w1 byłoby i może lepsze, ale teraz się nie przyda, a nie wiadomo co będzie. No i szkoda teraz wydawać skoro i tak tego nie będziemy już używać a mi strasznie brzmi 600 zł 400 jakoś łatwiej przyjąć

Chyba sobie zanotuję która który kolor i zobaczymy który wygra - bo sama nie zdecyduję
albo zadzwonię do teściowej i wezmę ten, który jej się mniej spodoba

no, właśnie mam podobne rozumowanie szczególnie, że ten okres do 5 msc to i tak w bujaczku sobie hasa, tak ją teraz karmimy i póki nie siedzi jest ok, a krzesełko polly dziś moja mama się zaoferowała, że na pół z babcią kupią na święta, tylko się zastanawiam, czy to nie późno

lecę się dopakowywać, jutro i pojutrze mam całodniowe szkolenia w Krk, tatuś się wykaże wracamy w pn, więc pewnie już tu nie zaglądnę do tego czasu
Salviae - tak, chętnie! w pn jedziemy wybrać farby do Rybnika, a poza tym, to jakoś się z M dostosujemy chyba w pt przyjeżdża teściowa na tydzień mi pomóc z wyprowadzką, we wtorek będzie moja mama u nas, ale koło 13-14, więc mogłybyśmy wtedy rano na przykład. Ale jak Wam pasuje to piszcie, na pewno coś wspólnie wymyślimy ale fajnie

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

i dziękuję w imieniu M za docenienie jej nowych wysiłków które przed chwilą skończyły się niezłym pierdzielnięciem głową o podłogę
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:50   #1965
maluska88
Raczkowanie

jestem mialam lapka w napraiwe dalam 200f nie ma pl znakow . moj maly juz siedzi i raczkuje. a co z dzieckiem cynamonowej i florkiem i innymi co byly chore wszystko oki napiszcie bo jestem mega w tyle.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:06   #1966
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
o jaa spalas cos wogole ?

nasze puzle juz nie smierdza, no prawie, jak sie nimi sztachnie pod nosem to cos tam mozna wyczuc, ale nie wiem czemu Kuba je lize
chyba nic a nic..kładłam sie tylko po to by sie ogrzac i znowu wstac..i tak co chwile..
nawet łzy pociekły przez chwilke ..bo miałam dośc ..zagryzałam zęby i wstawałam

Cytat:

Ash mam nadzieję, że Sofci niedługo przejdzie.

Dziewczyny co do jaglanej, moje dziecko nie da rady jej zjeść, bo ona na papkę sie nie rozgotowywuje i nawet jak się zblenduje to zostają takie grudki i na trzy łyżki, Matylda trzy razy się dusiła. A np kawałki marchewki czy jabłka pięknie je.

woooow!!! co za cudowny gest
Adasiu my też zaciskamy mocno kciuki

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

ciekawa jestem ile z Was za dwa lata porodzi rodzeństwo swoim pociechom

u mnie na "Wiktorowym"wątku własnie sie rodzą maluszki i to takie wzruszające jest(w tym mój Gabryś)...ten czas tak leci.........

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:24   #1967
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Kurka chciałam dzisiaj znowu jechać do firmy dziecko pokazać ale Szefowa chora, ale jest w pracy. Poprzednim razem miała urlop. A z moim mężem muszę jechać (ja z tym dźwiganiem mam problem) i nie wiem znowu kiedy mu będzie pasować
ale przynajmniej przez tel. powiedziałam że biorę roczny macierzyński - mam tylko się dowiedzieć w kadrach co dostarczyć
ja dziś potwierdziłam że wracam w styczniu

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

dziewczyny, bo ja juz nie wiem, kogo mam sie pytac... moj mlodzieniec od jakiegos czasu strasznie duzo ulewa... w sumie chyba po operacji w szpitalu jeszcze sie zaczelo... a myslalam, ze dopiero jak zaczelam warzywa dawac. ale juz wtedy cos mu sie tak... no nie wiem... ale co ja mam zrobic? ulewa nawet kilka razy po posilku...
mój ulewa jeszcze więcej odkąd byłam na antybiotyku, zaczęły się też kolki, problemy z kupką i pediatra powiedziała że to akurat wina mojego antybiotyku ale póki przybiera na wadze to jest ok

Cytat:
cudne
Stary 2013-10-17, 15:36   #1968
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Moja jeszcze ani razu w rajstopkach nie była Ale ona w gondoli JESZCZE (jakimś cudem ) jeździ. No i w sumie na spodenki w jakich chodzi w domu zakładam jej jesienny kombinezonik i na to koc. To chyba zimno jej nie jest co?
Ja Bartkowi zakładam rajstopki bo kocyk rozkopuje a skarpetki gubi
Cytat:
Hej, Kuba ma dziaj pol roku

Kuba juz je mieso, idziemy jak blyskawica, wszystko ok, tylko wolalam te mleczne kupy justi, pearl, anoxe to jak widzimy sie w przyzlym tygodniu ? teraz bylam przeziebiona, ale mysle, ze juz bedzie ok

Deb mi podoba sie czerwony kapturek

bardzo chętnie, zaraz piszę do Anoxee

Cytat:
Patrząc przyszłościowo to w sumie to 3w1 byłoby i może lepsze, ale teraz się nie przyda, a nie wiadomo co będzie. No i szkoda teraz wydawać skoro i tak tego nie będziemy już używać a mi strasznie brzmi 600 zł 400 jakoś łatwiej przyjąć
ale z drugiej strony to nie musisz wcale maluszka tam wkładać

Cytat:
zamawialam doidy cup i ten sprzedawca mial holle wiec wzielam przy okazji bo i tak bym zamawiala, no a na poczatku chce dac bezglutenowe, ale to dopiero za ok miesiac
daj znać jak kubek się spisuje

Cytat:
niee wieeem tak mi jakos szybko przejscie z samego mleka na karmienienie tylko rano i wieczorem, trauma bardziej dla mnie, w przyszlym tygodniu musze to ustalic z pediatra , wlasnie znalazłam awizo w skrzynce, czyli doidy byl chyba wczoraj a u nas na wsi nie ma poczty wiec maz odbierze jutro i próbowanie dopiero w sobote idziemy na spacer
mówisz, że już karmienie tylko rano i wieczorem??

Cytat:
6 - piers
9-10 kaszka
13-14 obiad
16- owoce
17 piers
20 piers
no i noc która rzadzi sie swoimi prawami

aa dzisziaj byl hipp z łososiem, ale ten sloik wielki wiec podzielilam na dwa, zjadl, ale ziemniakow ze szpinakiem jeszcze nic nie pobiło :p
to szybko Wam poszło z zastępowaniem posiłku, Kuba nie chce cyca pomiędzy posiłkami?

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
nie zakupiłam jeszcze ,ale ciągle mi marzy się kocyk coś z la millou czy minky ;/ strasznie drogie są
My dostaliśmy kocyk minky w prezencie
Cytat:
całą, pełną mleka piersią

Kurczę Salvi zmartwiłaś mnie tym karmieniem, nie będę w takim układzie rozszerzała diety przecież mówili, że do roku głównie mleko, reszta to ma być smakowanie

My już po drugim spacerze i obiedzie odpoczywamy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:44   #1969
ada32
Wtajemniczenie

coś mi muuuuli necik......

clo miałam pisac..
Floruś ulewa..zn. zaczął ulewac bo wcześniej nie miał problemu rozumiem...
na pewno po jedzonku pionizujesz małego do odbicia..
skoro spi z Tobą to pewnie lekko na poduszce ?..chyba że śpisz z nim na płasko ..to podnieś może mu trochę ciałko pod skosem lekkim...żeby treść żołądkowa mu się nie cofała...
ale to pewnie wiesz
ale nie wiem czy słyszałaś ..pediatra mi mówił..w razie co..że jest taki "zagęszczacz" żeby własnie się nie ulewało maluchom..również tym na piersi... nie pamiętam jak to sie nazywa ale jak chcesz to dopytam

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 15:47   #1970
maarchewka
Zakorzenienie

Jak ja uwielbiam tą chwilę gdy przy karmieniu Wojtus puszcza cyca, żeby mi spojrzec prosto w oczy i rozdziawic buziaka w największym jaki potrafi zrobić uśmiechu. Potem wydaje kilka salw zachwytu i znowu próbuje złapać cyca

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:53   #1971
Veronic
Wtajemniczenie

hej hej
dzisiaj Młody daje mi popalic..marudzi i marudzi i ulewa jak wściekły... spał tylko pół godziny przed południem i pół godziny na spacerze, na dworze tak zimno ciemno i ponuro BRRR

Cytat:
Pięknie to dziewczyny wymyslily! To jest niesamowite ile wsparcia mogą dać (jakby nie było) obce osoby! Niejednokrotnie więcej niż bliscy znajomi. I po łbie bym dała wszystkim którzy wysmiewaja się z tego forum!
cała prawda !!

też się wzruszyłam

--

diabli
- na szczepienie na wzw dostaliśmy wezwanie,nie wiem czemu w 6 a nie w 7 miesiącu
no i wychodzi na to,że z rozszerzaniem diety czekam do skonczonego pół roczku, oczywiście nie licząć kilkudniowego podawania jabłuszka (jak Młody miał mega gęste kupy) i wprowadzania glutenu

salviae- wszystkiego najjjjjj dla Kuby z okazji pół roczku !

sharp- kaszkę jaglaną można wprowadzać praktycznie od początku rozszerzania diety ,czyli nawet od 4-5 miesiąca zycia
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:57   #1972
vil84
Wtajemniczenie

Byliśmy spotkać się z koleżanką i jej synkiem i Przemek od 11 nie śpi, może teraz padnie
w ogóle wkurzyłam się ... kupowałam książkę na prezent dla teściowej. przy okazji zobaczyłam nową książkę Browna i na niej karteczka -40%. no ok, fajnie, w necie aż tak tanio nie mają i pomyślałam sobie że wezmę na prezent dla męża pod choinkę. a że byłam z koleżanką, jej dzieckiem i Przemkiem to się śpieszyłam, brałam coś jeszcze i nie zauważyłam że policzyła mi normalną cenę - 44,90. dzwonię do księgarni, a się okazało że inne tytuły Browna są w promocji a karteczka była przez pomyłkę przez kogoś przełożona ... no dobra, mój błąd że przy kasie nie zorientowałam się. pytam do kiedy jest możliwość zwrotu, to się okazało że nie ma, tylko wymiana na inny produkt ... wtf i teraz moje pytanie: mają prawo tak robić? dzwoniłam na infolinię ale kazali mi pytać w sklepie bo oni są odpowiedzialni tylko za sklep internetowy .... zła jestem, bo niby to 15 zł, ale w tej cenie po prostu bym nie kupiła, zwłaszcza że myślałam nawet żeby zamówić na stronie bo tam jest po 33 zł czy coś koło tego

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 16:03   #1973
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
wlasnie!
az sama sie poryczalam... naprawde fajnie to zrobily i wiem, ze to cynamonowej doda sily
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 16:05   #1974
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Ash mam nadzieję, że Sofci niedługo przejdzie.

Dziewczyny co do jaglanej, moje dziecko nie da rady jej zjeść, bo ona na papkę sie nie rozgotowywuje i nawet jak się zblenduje to zostają takie grudki i na trzy łyżki, Matylda trzy razy się dusiła. A np kawałki marchewki czy jabłka pięknie je.

i takie dziela zachwycaja, lapia za serce , piekna praca cudne zdjecia niby nic przeciez to tylko piasteczki mam i ich dzieci ale w tym tyle serca , zyczen, i wsparcia rycze i nie moge przestac cudoo teraz Adas nawewno wygra

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
jestem mialam lapka w napraiwe dalam 200f nie ma pl znakow . moj maly juz siedzi i raczkuje. a co z dzieckiem cynamonowej i florkiem i innymi co byly chore wszystko oki napiszcie bo jestem mega w tyle.
Raczkujeee o ja superr chcemy dowodu heeee

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 16:05   #1975
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Byliśmy spotkać się z koleżanką i jej synkiem i Przemek od 11 nie śpi, może teraz padnie
w ogóle wkurzyłam się ... kupowałam książkę na prezent dla teściowej. przy okazji zobaczyłam nową książkę Browna i na niej karteczka -40%. no ok, fajnie, w necie aż tak tanio nie mają i pomyślałam sobie że wezmę na prezent dla męża pod choinkę. a że byłam z koleżanką, jej dzieckiem i Przemkiem to się śpieszyłam, brałam coś jeszcze i nie zauważyłam że policzyła mi normalną cenę - 44,90. dzwonię do księgarni, a się okazało że inne tytuły Browna są w promocji a karteczka była przez pomyłkę przez kogoś przełożona ... no dobra, mój błąd że przy kasie nie zorientowałam się. pytam do kiedy jest możliwość zwrotu, to się okazało że nie ma, tylko wymiana na inny produkt ... wtf i teraz moje pytanie: mają prawo tak robić? dzwoniłam na infolinię ale kazali mi pytać w sklepie bo oni są odpowiedzialni tylko za sklep internetowy .... zła jestem, bo niby to 15 zł, ale w tej cenie po prostu bym nie kupiła, zwłaszcza że myślałam nawet żeby zamówić na stronie bo tam jest po 33 zł czy coś koło tego
Jak najbardziej mają prawo, niestety:/ Mało osób zdaje sobie sprawę z tego, że bez zgody sprzedawcy nie można nic zrobić. Nie ma takiego prawa, które by pozwalało na zwrot bądź wymianę, to jest tylko i wyłącznie dobra wola sklepu:/
Stary 2013-10-17, 16:21   #1976
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
(...)i jak otworzyl wszystkie to też się cieszył jakby mu się udało rozwiązać równanie całkowe po tygodniu liczenia:p

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Może ma podrażniony żołądek po lekach? Skoro wcześniej tak nie było.
moze... tylko nie wiem co z tym najlepiej teraz zrobic...

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Florek dal rade, 10 dni po operacji poszlismy do domu
za to Adas jeszcze walczy... teraz sie sepsa wdala jeszcze na domiar zlego. troche nieudolnie sie zajmowali Adasiem i nie sluchali cynamonkow, jak mowili, ze cos jest nie tak...

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
mój ulewa jeszcze więcej odkąd byłam na antybiotyku, zaczęły się też kolki, problemy z kupką i pediatra powiedziała że to akurat wina mojego antybiotyku ale póki przybiera na wadze to jest ok
kurcze, ale ja nic nie bralam... no ale w takim razie tym bardziej prawdopodobna jest teoria, ze to od jakichs lekow, ktore on bierze. no ale odstawic ich nie moge. jak bedzie dalej tak przybieral jak teraz dal rade (w 2 tygodnie z 5120 na 5640 g), to sie przestane przejmowac i bede po prostu czesciej pranie robic
Stary 2013-10-17, 16:21   #1977
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
xal dlaczego się nie załapiesz, masz na to rok:P
Bo 2011 byłoby może jeszcze, ale w 2012 z tego co kojarzę męzowi na początku roku wypłacili umowę o dzieło za kilka miesięcy, a liczy się data zapłaty a nie, ze było za ileś tam ... A to już podwyższa. Musiałabym znowu liczyć czy się da.
Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
Justi - co do tego, co zacytowałam, przy jedzeniu są przynajmniej twarde dowody na to, że pierwsze trzy lata diety "programują" metabolizm człowieka na całe życie więc do dzieła dla M to duża nadzieja uniknięcia moich problemów z metabolizowaniem cholesterolu lub przynajmniej ich złagodzenia
Co, gdzie, jak że niby dobrze jak taka chudzina z niej?
Przynajmniej jedna baba w tym domu nie będzie wiecznie na diecie odchudzającej
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Bardzo nie chce rezygnowac z kp Produkty mleczne, jajka, kakao odstawilam od weekendu, na razie poprawy nie ma. Spróbuje jeszcze bez orzechów i glutenu od przyszłego tygodnia... Nie wiem co jeszcze to moze byc... Poza tym nie ma innych objawów poza wysypka...
Te dwa obstawiam.
Cytat:
super.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 16:25   #1978
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
coś mi muuuuli necik......

clo miałam pisac..
skoro spi z Tobą to pewnie lekko na poduszce ?..chyba że śpisz z nim na płasko ..to podnieś może mu trochę ciałko pod skosem lekkim...żeby treść żołądkowa mu się nie cofała...
ale to pewnie wiesz
ale nie wiem czy słyszałaś ..pediatra mi mówił..w razie co..że jest taki "zagęszczacz" żeby własnie się nie ulewało maluchom..również tym na piersi... nie pamiętam jak to sie nazywa ale jak chcesz to dopytam
po karmieniach w dzien jest pionizacja i to wyglada tak, ze on najpierw beknie jak stary zul, a dopiero potem, jakos 10 sekund pozniej najczesciej, robi odglos jakby czkawkowy i wylatuje mu zarcie... a teraz to w ogole mnie zaskoczyl, bo juz raz ulal, a potem pol godziny pozniej jeszcze raz
a w nocy spi na plasko, ale tez nie ulewa jakos specjalnie... moze spokojniej je i nie szaleje potem i to jakos mu sie zdazy ulezec?
dopytaj o ten zageszczacz, jak bedziesz miala okazje
Stary 2013-10-17, 16:26   #1979
maluska88
Raczkowanie

No raczkuje nie tak super ale sie przemieszcza na czworaka.na poczatku bujal sie przod tyl wszyscy sie smiali ze podpatrzal rodzicow hehe.A teraz w poniedzialek pierwszy raz sam usiadl jestem taka dumna z mojego synusia. Tu w uk hujowa jest opieka mojej siostry syn tez ledwo przezyl on zas mial ostre zapalnie pluc byl kilka dni w spiaczce.Wspolczuje im . Musimy sie modlic o malego adasia i byc dobrej mysli.

Edytowane przez maluska88
Czas edycji: 2013-10-17 o 16:36
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 16:30   #1980
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
clo miałam pisac..
ale to pewnie wiesz
U nas Nutriton.
Moja nadal czasami ulewa a po zagęstniku było tak samo więc przestałam go dodawać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości