Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 17:44   #4261
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Fajny wóz a że jeździ po schodach to w sensie, że Ci się kółka wpasowują co drugi schodek i jedzie normalnie czy na tylnych kołach sprowadzasz? czy co? bo w moim głębokim nie da rady nad czym boleję, bo mam zagwozdkę z trzymaniem wózka na dole, a piętro też 3cie, ale już spacerówka jeźdzI pięknie, tak co drugi schodek

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 17:51   #4262
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

hej laski

nasturcja spoko wozek ja se przypomnialam ze siodelko tzn no nisidelko musze z gory sciagnac i wymyc bo napewno sie zakurzylo,a wozek z leny nawet nie skladalam stoi w pokoju czasem lene w nim usypiam

a ja dzis se robie fryyyty ostatnie zachcianki chyba bo pozniej bede miec wyrzuty..tylko stane na wage wczesniej...moze dzieki temu nie zjem 2 mis jak zawsze
Stary 2013-10-17, 17:54   #4263
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hej laski

nasturcja spoko wozek ja se przypomnialam ze siodelko tzn no nisidelko musze z gory sciagnac i wymyc bo napewno sie zakurzylo,a wozek z leny nawet nie skladalam stoi w pokoju czasem lene w nim usypiam

a ja dzis se robie fryyyty ostatnie zachcianki chyba bo pozniej bede miec wyrzuty..tylko stane na wage wczesniej...moze dzieki temu nie zjem 2 mis jak zawsze
my owinęliśmy wszystkie elementy stretchem żeby się nie kurzyły
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 17:55   #4264
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Fajny wóz a że jeździ po schodach to w sensie, że Ci się kółka wpasowują co drugi schodek i jedzie normalnie czy na tylnych kołach sprowadzasz? czy co? bo w moim głębokim nie da rady nad czym boleję, bo mam zagwozdkę z trzymaniem wózka na dole, a piętro też 3cie, ale już spacerówka jeźdzI pięknie, tak co drugi schodek
No właśnie co drugi schodek jeździ. Poza tym: gondola się wypina bardzo łatwo, jest leciutka, a stelaż można też jednym kliknięciem złożyć, i ma takie trzymadełko wtedy. Więc mam zamiar gondolę w jedną rękę , a stelaż w drugą i do góry

Jedyne co, to widzę, ze rączka się będzie przecierać. Hmmm.., jakiś kondomik muszę na nią sobie sprawić.

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-10-17 o 17:56
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 17:58   #4265
dizi
Zadomowienie

Hello wieczornie!

Brawa dla Jasia, pierwszego wątkowego niemowlaczka

Piękne macie brzuszki Ja przy Was odpadam w przebiegach, jestem cała okrągła jak na trojaczki

Sorento fajny lekarz Ci się trafił Ja mojego lubię, choć jest trochę wstydliwy i zawsze mam z niego ubaw jak próbuje powiedzieć coś o seksie i nie każde słowo przechodzi mu przez gardło

Dzastin trzymam kciuki w gotowości trochę dziwne, że ją tak trzymają

Lineczko może już się coś rozkręca? Tak malutko ci zostało do terminu

Pisałyście jeszcze coś o czkawce. Mój Kamisiek pod koniec ciąży miał ciągle czkawkę, po urodzeniu dalej czkał, ale położna kazała się nie przejmować, bo wszystko się unormuje, i przeszło mu.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:00   #4266
Trele_Morele
Zakorzenienie

A mi sie teraz przypomniało , jak Wy tak I jedzeniu ..
Slyszałyscie ze podobno Mcdonald wycofuje frytki??
O ile to prawda to ja sie juz nie zalapie , ale Wy jeszcze macie szanse wiec biegusiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:04   #4267
Lilith890502
Zakorzenienie

normalnie chyba urodzę, tak mnie brzuch rozbolał, że masakra, wzięłam no-spe i czekam...

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 18:05   #4268
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
normalnie chyba urodzę, tak mnie brzuch rozbolał, że masakra, wzięłam no-spe i czekam...

Co sie dzieje ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-17, 18:08   #4269
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Trzymaj się! Może weź ciepłą kąpiel?
Stary 2013-10-17, 18:13   #4270
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Łoooo jakie brzuszki dzisiaj

Trele - ja jestem takim zmarzluchem, że nigdy bym się w takiej temperaturze nie rozbierała żeby dziecko nakarmić. Ale dobrze, że o tej butli mówiły, może takie ćwiczenia faktycznie pomogą?

Też wrzucę swojego brzucha, a co! - 33t4d lub 33t1d (dowiemy się w środę ) Dla porównania 27 tydzień
I w TŻtowych kapciach
Maluśki

Fajne klapy

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A no bo on często bierze udział w takich konkursach, gdzie kilka osób się tylko zgłasza, bo albo nieznany w ogóle konkurs, albo trzeba coś napisać z inwencją twórczą. Próbował wygrać bilety na koncert Nickelbacka w Warszawie, ale to był ogólnopolski i już mu się nie udało. A jeszcze od jakiejś koleżanki może uda mu się załatwić bilety na środę na Bednarka bo gdzieś u nas gra

no w końcu do przodu trochę Ci wyskoczył

Co do włosów, to ja np zauważyłam, że szybciej mi się przetłuszczają teraz. Kiedyś wystarczyło jak myłam co drugi dzień. Teraz w zasadzie powinnam codziennie, ale że nie muszę, bo nie chodzę do pracy, to nie myję. Ale na drugi dzień już mam takie nieświeże, że jak wychodzę gdzieś dalej niż do warzywniaka obok to muszę myć.
Dobrze z nim masz

Też dzisiaj umyłam włosy bo wychodziłam na miasto

Tak to przechodzę w dwudniowych maks.Mi nawet w ciąży się nie poprawiła cera,włosy paznokcie.
Mam taki sam stan jak przed ciążą

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
masochistka

Widać różnicę, ale jaki mały brzuszek. Gdzie Ci się dzieć mieści?

Ładniusi

Co do przetłuszczania włosów, przed ciążą mogłam myć włosy codziennie, a w ciąży co trzy dni Mam nadzieję, że to mi zostanie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:14   #4271
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
żeby przeszło jeszcze jednak

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
No właśnie co drugi schodek jeździ. Poza tym: gondola się wypina bardzo łatwo, jest leciutka, a stelaż można też jednym kliknięciem złożyć, i ma takie trzymadełko wtedy. Więc mam zamiar gondolę w jedną rękę , a stelaż w drugą i do góry

Jedyne co, to widzę, ze rączka się będzie przecierać. Hmmm.., jakiś kondomik muszę na nią sobie sprawić.
też chcę musze poczytać specyfikcję, może warto sprzedać naszego graco a zmienić na ten to safety 1st czy jakoś inaczej pełna nazwa?

Wielkie kciuki dla Ani

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 18:15   #4272
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
no weźcie
aż mi tak jakoś głupio, dom nie zagruzowany, a ja z wątkiem na bieżąco
Patrz u mnie to samo

Chociaż coś by się znalazło do roboty-czytaj nieszczęsne pudło

Jutro przychodzą znajomi to pasowałoby je opróżnić

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-17, 18:16   #4273
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
żeby przeszło jeszcze jednak

też chcę musze poczytać specyfikcję, może warto sprzedać naszego graco a zmienić na ten to safety 1st czy jakoś inaczej pełna nazwa?
Safety 1st Roadmaster
Stary 2013-10-17, 18:19   #4274
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hej laski

O ja cie podziel się

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A mi sie teraz przypomniało , jak Wy tak I jedzeniu ..
Slyszałyscie ze podobno Mcdonald wycofuje frytki??
O ile to prawda to ja sie juz nie zalapie , ale Wy jeszcze macie szanse wiec biegusiem

Chyba któras juz pisała o tym :/
Domi?Bo ona mi się z frytami kojarzy

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Nie mów nawet

Nasturcja Fajny wóz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-17, 18:25   #4275
sorento
Rozeznanie

Nadrabiam
Cytat:
A wkleję Wam zdjęcia pościeli + tak mi się przypomniało - ten zestaw z NUK-a co wygrałam na warsztatach. Ta kołderka Safari jest dwustronna dlatego dwa zdjęcia
i gratis dodaję brzuchol sprzed chwili - 33t5d
ale fajna ta pościel Aż sobie linka zapisałam A ja dobrze rozumiem, że w cenie jest kołderka i poduszka + komplet pościeli na to?
Ten zestaw z Nuka też fajny i Twój brzuś

lineczka1989 duży brzuś masz ale fajny Ma Nelka gdzie harcować, a Ty się dziwisz, że taka ruchliwa
A przebijające żyłki to chyba każda z nas ma, choć u mnie chyba najbardziej na piersiach widoczne
Też zauważyłam kotka i sówki na telefonie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ryba cycka sobie zrób w piekarniku z ziemniaczkami albo ryżem, do tego jakaś suróweczka. Albo zupki sobie ugotuj.
a ja myślałam, że bedzie jakas wskazówka odnośnie karmienia i mi oczy z orbit prawie wyszły jak przeczytałam " w piekarniku"

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a maslanke mozna ? ;p
można i maślankę i kefirek ale ostrożnie z początku, bo mleczne przetwory mogą alergię wywoływać. Tak więc po troszku i obserwuj Kacperka

Oleńka, Newtrend za brzuszki śliczne
Tak się mierzycie wszystkie to wyszperałam metr i mój ma 91cm.. A zdjęcia wrzucę w weekend, obiecuję bo mnie się nie chce spod kocyka wypełznąć

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
projekty do linotytu
Anulka, co to linotyt???
brzuś

Cytat:
Napisane przez kamaga1 Pokaż wiadomość
w mojej rodzinie w swoim pokoleniu jestem pierwsza ciezarna, co za tym idzie to bedzie jej pierwszy prawnuk a na serio co sie nasluchalam to bez sensu tylko nerwy tracilam!! ze ni epodolam, ze z moim charakterem na matke to sie slabo nadaje, bo jestem roztrzebana i pewnie dziecku krzywde zrobie, ze mam przeijaka nie kupowac bo pewnie mi dziecko spadnie, ze pewnie pale papierosy w tajemnycy przed wszystkimi ( przd ciaza palilam, ale po 2 kresam na tescie nawet kolo palaceh osoby nie staje). O mojej ciazy wie tyle c moja mama jej przekaze ( ja mieszkam za granica i z babcia nie chce rozmawiac jesli nie musze,w eic ode mnie nei wie nic) a przed cala rodzina robi z siebie njbardzie poinformowana osobe w temacie mojej ciazy i dziecka. A jak sie dowiedziala jakie imie wybralismy to jej rekcja doprowadzila mnie do takiego wk**nia, ze wyszlam trzaskaca drzwiami!!
co za teksty!!! A jakie imię wybraliście, bo mnie zaciekawiłaś aż

Cytat:
A co sądzicie o sobie w okresie ciąży?
Bo ja pomimo tego cellulitu i rozstępów lubię na siebie patrzeć nago w lustrze, uważam, że taka sylwetka ciążowa jest piękna sama w sobie, bo to taki cud - mały człowiek w brzuszku
Hmm, ja się coraz bardziej czuję jak ta biedronka przewrócona na grzbiet, zwłaszcza jak mam wstać z leżącej pozycji
Jeszcze jak patrzę w lustro z przodu to ok, ale z boku to nie lubię. Ale wiem że musi taki być, żeby dzieciątko miało mieszkanko wygodne.
Myślę, że to kwestia, że całe życie ważyłam góra 52 kg, spodnie rozmiar S lub XS a teraz się nie mogę przyzwyczaić

Dzastin cały czas! Może jutro będzie w końcu Kamilek

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
byłam dziś u gina i się tylko wkurzyłam. Nie dość że nie zrobił mi usg (a zawsze robił na każdej wizycie) to dodatkowo nic nie wymyślił z tym moim zwolnieniem i mam sobie szukać u innego lekarza. Będę musiała 31 iść do rodzinnego i się prosić...
jak mi rodzinny nie wypisze l4 to musze wziąć 2 tygodnie urlopu...
krowa dziś została zabrana przez wlaściciela...
Ale czemu Ci nie dał zwolnienia???? Bo nie rozumiem
Dobrze, że krówka ocalona, ciekawe gdzie ten właściciel był przez tyle dni

Cytat:
ale jednak rośnie szybciej niż termin z OM
no, taki większy średniaczek

Cytat:
Byla u nas polozna. Moje dziecię tak jak beznadziejnie spi , tak fantastycznie je bo w sobote miala 3850g a dzis ma 4150g czyli wiecej niz przy porodzie.
Po za tym ok. Nie swirowaly, byly mile choc troche sie z nimi scielam przez chwile, bo na moje watpliwosci ze spacerami odparły ze panikuje, tyle ławek w Londynie , zawsze moge gdzies usiasc I nakarmic cycem!
Tak! W szczegolnosci ze jest 8 stopni I wieje ze łeb by moglo urwac , ja sie będę neglizowac
dla Majeczki! A położne wymyśliły-teraz karmić w parku Jeszcze by Cię przewiało i byś się zapalenia piersi nabawiła, a to podobno jest maskara!

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 18:26   #4276
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Patrz u mnie to samo

Chociaż coś by się znalazło do roboty-czytaj nieszczęsne pudło

Jutro przychodzą znajomi to pasowałoby je opróżnić
może wspólna zabawa jutro w "wylosuj coś z pudła i znajdź temu idealne miejsce" teraz różne gry modne, może zaskoczy

Cytat:
Safety 1st Roadmaster
lecę czytać

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-10-17, 18:27   #4277
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Miki, super brzusio duży i zgrabniutki

Cytat:
chwilowo Was opuszczam, lecę na uczelnie znowu :x
Podziwiam Cię za tą uczelnię Ja już nie dałabym rady wysiedzieć.

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość

I witam w 39 tygodniu!
Wow to już Ci tak niewiele zostało

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

ODPADŁ pępuszek <3 WRESZCIE bo sie tak stresowałam. aż 2 razy zdążyłam go osuszyć :P
Super

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ale ze mnie gapa
Zapomniałam napisać że
PIERWSZY WĄTKOWY MĘŻCZYZNA MA DZISIAJ MIESIĄC

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość

Dostałam wczoraj skierowanie na cc Oczywiście przy przyjęciu jeszcze sprawdzą czy się nie odwrócił. Za 2 tyg. mam przyjść na wizytę i będziemy się konkretnie umawiać.
Będzie dobrze

Cytat:

A wkleję Wam zdjęcia pościeli + tak mi się przypomniało - ten zestaw z NUK-a co wygrałam na warsztatach. Ta kołderka Safari jest dwustronna dlatego dwa zdjęcia
i gratis dodaję brzuchol sprzed chwili - 33t5d
Świetna ta pościel Safari I brzuszek super

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

chwalę się moim 126 cm brzuchem, brzydkim brzuchem z rozstępami na bokach które mi się zrobiły kilka dni temu
Wow jaki duży

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
A to ja też Wam wrzucę zdjęcia mojego 37 tygodniowego brzucha
A co pochwalę się
102 cm w pępku.
U mnie Lineczka też żyły widać
Zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
mój balonik z dziś 34+1
Ale dzisiaj brzuszkowo Super

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:35   #4278
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
a ja myślałam, że bedzie jakas wskazówka odnośnie karmienia i mi oczy z orbit prawie wyszły jak przeczytałam " w piekarniku"

Anulka, co to linotyt???
ale mnie rozbawiłaś tym cyckiem

Linoryt to technika graficzna, tzw. druk wypukły. Dawniej się to robiło na drewnie. Brało się matrycę czyli dechę i się w niej wycinało rysunek, to co było wypukłe się drukowało/odbijało (drzeworyt) teraz, żeby było łatwiej to drewno zastąpiono linoleum efekty końcowe podobne można uzyskać ale w linoleum dużo łatwiej.

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Podziwiam Cię za tą uczelnię Ja już nie dałabym rady wysiedzieć.
no dzisiaj to już myślałam że nie wysiedzę i porosze prowadzącego o to żebym mogła sobie pochodzić po sali ale to tylko na początku, później będą korekty max 15 min siedzenia
Stary 2013-10-17, 18:42   #4279
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Co sie dzieje ?
Cytat:
Trzymaj się! Może weź ciepłą kąpiel?
pomogła kąpiel w połączeniu z no-spą, ale tak mnie złapało że ledwo człapałam i się wyprostować nie mogłam, wcześniej tak nie miałam, aż się Tż zapytał czy się przygotowywać mam nadzieję, że poszło i póki co nie wróci

Daniel
Stary 2013-10-17, 18:43   #4280
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
pomogła kąpiel w połączeniu z no-spą, ale tak mnie złapało że ledwo człapałam i się wyprostować nie mogłam, wcześniej tak nie miałam, aż się Tż zapytał czy się przygotowywać mam nadzieję, że poszło i póki co nie wróci
Loho .. Czulas taki dziwny ciezar na dole czy ewidentny bol ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-17, 18:46   #4281
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
może wspólna zabawa jutro w "wylosuj coś z pudła i znajdź temu idealne miejsce" teraz różne gry modne, może zaskoczy

lecę czytać
O widzisz jak będzie nudno to wezmę pod uwagę
Chociaż przyjdą z 2 latką więc pewnie będzie co robić

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Nadrabiam

ale fajna ta pościel Aż sobie linka zapisałam A ja dobrze rozumiem, że w cenie jest kołderka i poduszka + komplet pościeli na to?
Ten zestaw z Nuka też fajny i Twój brzuś

lineczka1989 duży brzuś masz ale fajny Ma Nelka gdzie harcować, a Ty się dziwisz, że taka ruchliwa
A przebijające żyłki to chyba każda z nas ma, choć u mnie chyba najbardziej na piersiach widoczne
Też zauważyłam kotka i sówki na telefonie

można i maślankę i kefirek ale ostrożnie z początku, bo mleczne przetwory mogą alergię wywoływać. Tak więc po troszku i obserwuj Kacperka

Oleńka, Newtrend za brzuszki śliczne
Tak się mierzycie wszystkie to wyszperałam metr i mój ma 91cm.. A zdjęcia wrzucę w weekend, obiecuję bo mnie się nie chce spod kocyka wypełznąć

Anulka, co to linotyt???
brzuś

co za teksty!!! A jakie imię wybraliście, bo mnie zaciekawiłaś aż

Hmm, ja się coraz bardziej czuję jak ta biedronka przewrócona na grzbiet, zwłaszcza jak mam wstać z leżącej pozycji
Jeszcze jak patrzę w lustro z przodu to ok, ale z boku to nie lubię. Ale wiem że musi taki być, żeby dzieciątko miało mieszkanko wygodne.
Myślę, że to kwestia, że całe życie ważyłam góra 52 kg, spodnie rozmiar S lub XS a teraz się nie mogę przyzwyczaić

Dzastin cały czas! Może jutro będzie w końcu Kamilek

Ale czemu Ci nie dał zwolnienia???? Bo nie rozumiem
Dobrze, że krówka ocalona, ciekawe gdzie ten właściciel był przez tyle dni

no, taki większy średniaczek

dla Majeczki! A położne wymyśliły-teraz karmić w parku Jeszcze by Cię przewiało i byś się zapalenia piersi nabawiła, a to podobno jest maskara!
poczekaj jeszcze trochę,mi tż już musi rękę czasem podać żebym się z łóżka zwlekła

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-17, 18:49   #4282
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Loho .. Czulas taki dziwny ciezar na dole czy ewidentny bol ?
bolało jakby mnie ktoś ścisnął tam

Daniel
Stary 2013-10-17, 18:59   #4283
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że Ci przeszło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-17, 19:00   #4284
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała zeby moja mama się tak mną zajęła, nie żeby się nie interesowała, ale tak jakoś uważa, że sama sobie wszystko mogę zrobić. Nie pomaga mi w niczym, a żeby mówiła "zjedz coś", "połóż się", "odpocznij" - nigdy w życiu! Od dwóch dni jesteśmy "pogniewane" ... Przykro mi się teraz zrobiło.
Hehe, ja w 6 miesiacu ciazy kopalam u nich doly w ogrodku.Jakos nikt nie napomknal, nie rob bo w ciazy jestes, tylko mi kolejne miejsca pokazywali A mnie tz wkurzyl. Mowie mu, pomoz mi przesadzic krzew-ok, zaraz przyjdzie. Przesadzam a go nie ma, slysze ze rozmawia z sasiadami. I skonczylam przesadzac, rozsypuje kore.A ten pomaga im zbierac liscie z podjazdu zamiast mi pomoc

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość

Nie jesteś sama! U mnie jest bardzo podobne podejście Dopiero jak było zagrożenie szpitalem, to się powstrzymywali od komentarzy. Choć teraz przy sporym domu też większość sama robię Mąż od czasu do czasu pomaga mi w wycieraniu podłóg. A jak mam dosyć, to po prostu siadam i mam wszystko w nosie Zdrówko najważniejsze!!
Lacze sie w bolu. U mnie nikt nawet nie zauwaza ze w ciazy jestem. Oprocz obcych osob. Zapieprzam a nikt nawet sie nie spyta czy pomoc.A jak skoncze to jest':no przeciez bym to zrobil, wystarczylo powiedziec. Tylko jak powiem to czesc zapomni, czesc nie zrobi.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
fajny

w przeciągu 10 min była już 2 razy w łazience.. boli mnie brzuch jakbym się czegoś przejadła
Ja tak mialam przed porodem

Cytat:
Dobrze ze przeszlo- pewnie dziec ci na zoladek uciskal.Ja tak mialam w 30 tygodniu.

Nie ma mnie dzis, bo w biegu, caly dzien. Bylam u lekarza i szyjka miekka ale nie skraca sie, wiec nie rodze A latam od rana z odkurzaczem i sciera. Wkurzylam sie, bo choc moja pomoc fajna do gadania jest to robi wszystko pobierznie. Na szafach pelno kurzu, w lazienkach na szafkach tez, pod meblami takze. Jutro nie ma zmiluj, za cos jej placa i bedzie mi wszystkie framurgi u gory wycierac a mam ich troche na 3 pietrach Do tego pieklam ciasto i robilam obiad z Danielem wiec bylo potem sprzatania A to wylal mi ciasto na placki ziemniaczane i szafki i podloga do mycia, a to trzeba bylo zbierac obierki, bo obieral ziemniaki i marchewki. Wyciskalismy tez swieze soki z owocow, wiec wszedzie brudne odciski jego raczek, robilismy owocowe koktajle.Maly mial zajecie, a ja mase sprzatania. Do tego troche za ostro przyprawil placki ziemniaczane bo nie zauwazylam, ze wzial chilli a nie slodka papryke ale z lososiem, cukinia i dynia wyszly wysmienite.Czesc na koniec zapieklam w serem Dopiero o 19 przyszedl maz i sie nim zajal a ja w tym czasie doprowdzalam wszystko do porzadku.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:03   #4285
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Dzastin

Dalej w dwupaku,dzisiaj miała podana oksy przez 7 h i nic,zero skurczów ,wody się sączą ale akcji brak.Jutro mam mieć znowu oksy,jeśli nic nie da to prawdopodobnie cc.
Mam nadzieję, że bardzo jej tam nie wymęczą

Cytat:
burzuchol

pierwsze z 26t1d i z dziś czyli 32t1d
Spora różnica

Cytat:

Też wrzucę swojego brzucha, a co! - 33t4d lub 33t1d (dowiemy się w środę ) Dla porównania 27 tydzień
I w TŻtowych kapciach
Jaki zgrabniutki

Cytat:
Mąż złożył wózek

Załączam zdjęcie. Trochę kiepskiej jakośći, bo telefonem Nie ma na nim spacerówki, bo schowałam

Jest super: lekki, zwrotny, przy tym stabilny. Składa się do małych rozmiarów. Już z nim przejechałam po schodach: koła nie odpadły
Świetny

Cytat:

no dzisiaj to już myślałam że nie wysiedzę i porosze prowadzącego o to żebym mogła sobie pochodzić po sali ale to tylko na początku, później będą korekty max 15 min siedzenia
Ja skończyłam studia w czerwcu, akurat miałam wtedy jeszcze czas nudności i wymiotów i to była istna katorga żeby jeździć na zjazdy No ale jakoś dałam radę

Kupiłam trzy pęczka rzodkiewki w Biedrze i winogron, bo w promocji

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:06   #4286
basiula19
Zadomowienie

Witam w 37 tc

od dziś zostało nam 28 dni do porodu wow jak to leci a ja z każdym dniem coraz gorzej sie czuje tzn skurcze częstsze mimo magnezu i nospy a i mała chyba sie szykuje bo mało aktywna od 2 dni jest tzn nie aż tak żebym sie martwiła ale jest znaczna różnica z tym co wyprawiała np tydzien temu

to i ja ide frytasyyyyy smażyć

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:07   #4287
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że bardzo jej tam nie wymęczą

Spora różnica

Jaki zgrabniutki

Świetny

Ja skończyłam studia w czerwcu, akurat miałam wtedy jeszcze czas nudności i wymiotów i to była istna katorga żeby jeździć na zjazdy No ale jakoś dałam radę

Kupiłam trzy pęczka rzodkiewki w Biedrze i winogron, bo w promocji
oj też przez to przeszłam dobrze ze ja miałam większość takich zajęć że mogłam wyjść w dowolnej chwili bez większych konsekwencji
Stary 2013-10-17, 19:12   #4288
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co wyczytałam? Ze spozywanie słodyczy w konc&ograve;wce ciazy op&ograve;znia porod.
A ja tyle wpierniczałam.
To ja nigdy nie urodzę :P A przedwczesnym porodem to napewno się nie muszę martwić, trobę spakuję w dniu terminu

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
j
byłam dziś u gina i się tylko wkurzyłam. Nie dość że nie zrobił mi usg (a zawsze robił na każdej wizycie) to dodatkowo nic nie wymyślił z tym moim zwolnieniem i mam sobie szukać u innego lekarza. Będę musiała 31 iść do rodzinnego i się prosić... jak się okazało to on nawet nie bierze urlopu tylko przychodnia jest zamykana na 2 tygodnie i remontowana
jak mi rodzinny nie wypisze l4 to musze wziąć 2 tygodnie urlopu...

krowa dziś została zabrana przez wlaściciela...
A to dziad. Jak to było z tym L4? Ostatnio Ci na dłużej wypisał i teraz nie chciał wypisać, zeby się nie nakładało? Bo już nie pamiętam dokładnie...
Kurcze ciekawe czy Ci rodzinny wypisze, bo w sumie 2 tygodnie to długo...

Cytat:
burzuchol

pierwsze z 26t1d i z dziś czyli 32t1d
Ogłaszam Cię najmniejszym brzuchem na wątku Ale śliczny i widać, że rośnie

Cytat:
Łoooo jakie brzuszki dzisiaj

I w TŻtowych kapciach

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość

Co do przetłuszczania włosów, przed ciążą mogłam myć włosy codziennie, a w ciąży co trzy dni Mam nadzieję, że to mi zostanie
U mnie to samo, po ciąży się pewnie znowu odmieni.

Widziałyście tytuł na wrześniówkach?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:13   #4289
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ogłaszam Cię najmniejszym brzuchem na wątku Ale śliczny i widać, że rośnie
Widziałyście tytuł na wrześniówkach?
mnie najmniejszym? chyba lubieolowki :P

widziałam tytuł i nie rozumiem
Stary 2013-10-17, 19:14   #4290
sorento
Rozeznanie

Cytat:
To wizyta udana a pan doktor to dowcipniś (jakkolwiek to zabrzmiało)
A do obrotu to niech sobie jeszcze popływa,dużo czasu zostało do fikołka
No i 2 dychy w kieszeni to już coś
hihi No oby fiknął, już mu tatuś gada, że ma 5 tygodni luzu a potem ma mieć łepek w dole, bo nie po to tata z mamą na SR tyle godzin siedzieli i ćwiczenia robią, żeby CC było

Cytat:
Sorento, a gdzie chodzisz do gina?
dr Tomasz Homa, przyjmuje na Felińskiego.
Fajny wóz Wiesz, ile sam stelaż waży??

Cytat:
Mąż mnie dziś zabiera do kina na jakiś koncert Aerosmith - bilety w jakimś konkursie wygrał i trzeba było włosy umyć
ooo Fajny powód Ciekawe, czy się córci spodoba koncert

Cytat:
brzuszek maluszek Ale widać różnicę! Zazdroszczę Mierzyłaś się, ile masz w obwodzie?? Bo chyba malutko

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Piękne macie brzuszki Ja przy Was odpadam w przebiegach, jestem cała okrągła jak na trojaczki
Sorento fajny lekarz Ci się trafił Ja mojego lubię, choć jest trochę wstydliwy i zawsze mam z niego ubaw jak próbuje powiedzieć coś o seksie i nie każde słowo przechodzi mu przez gardło
Pisałyście jeszcze coś o czkawce. Mój Kamisiek pod koniec ciąży miał ciągle czkawkę, po urodzeniu dalej czkał, ale położna kazała się nie przejmować, bo wszystko się unormuje, i przeszło mu.
A ten brzuszek w avatarze to Twój???
Ano fajne zastępstwo, ale że Twój ginekolog o seksie rozmawiać nie umie to
O, to mój Tomcio też pewnie będzie czkał po porodzie

Cytat:
ale mnie rozbawiłaś tym cyckiem
Linoryt to technika graficzna, tzw. druk wypukły. Dawniej się to robiło na drewnie. Brało się matrycę czyli dechę i się w niej wycinało rysunek, to co było wypukłe się drukowało/odbijało (drzeworyt) teraz, żeby było łatwiej to drewno zastąpiono linoleum efekty końcowe podobne można uzyskać ale w linoleum dużo łatwiej
O! Fajne, Ty projekty robisz czy na gotowo też??

Cytat:
Ufff, jeszcze chwilkę macie na dwupak

Cytat:
poczekaj jeszcze trochę,mi tż już musi rękę czasem podać żebym się z łóżka zwlekła
Też chętnie przyjmuję pomocną dłoń

De28 za wizytę
To miałaś intensywny dzień Teraz dla równowagi oby spokojna i przespana noc

Zjadłam pierogi z jagodami i nie da się tego ukryć Chyba cytryną muszę zagryźć

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości