|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Hej laseczki
![]() Dzieciaczki macie cudowne ![]() ![]() My byliśmy wczoraj na USG i w 35 tyg. waży 2480 ![]() ![]() Rymujące dziewczyny! Znalazłam dla Was konkurs: http://namiotle.pl/6182/konkurs-piernikowy-edycja-iv/ Ania jest mistrzynią w pierniczkach, także serdecznie polecam! Sama kiedyś wygrałam rozdawajkę i słodkości jakie dostałam, były cudne! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Witam się!!
Leżę sobie w łóżeczku i taki mam plan na dzisiaj. Ofkors coś mi się przyplątało do mojego niedoleczonego przeziębienia- boli mnie ucho. Ale już skonsultowane ze szwagierką, która jest laryngologiem, mężuś z rana zalecone leki wykupił i mam się wygrzewać ![]() Plecy bolą mniej, jak się okazało, pyralgina lepsza niż nurofen i dużo bardziej bezpieczna dla dziecka. Co do mojej przyjaciółki, to jak dla mnie poród horror. Powinni zrobić jej cesarkę. Ale wiecie, ona rodziła w małym szpitalu, w naszej rodzinnej miejscowości. Dyżur nocny miał były ordynator, dorabiający sobie na dyżurach, gość w wieku lat 84 chodzący o balkoniku [serio!]. Więc nie raczył wpisać o wodach do karty podobno. Potem się zmieniła kadra na dyżur dzienny, wierzyć jej nie chcieli, jakieś akcje i cuda.. Grunt, że z Małą wszystko ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do wagi- tego sie obawiam, w szpitalu po każdym jedzeniu mi go ważyli a ja ze strachem w oczach tam szłam. Będę w piątek u lekarza to pewnie bedzie ważony. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4024 |
Zakorzenienie
|
chwilowo Was opuszczam, lecę na uczelnie znowu :x
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle moi rodzice uważają, że mimo, że jestem w ciąży powinnam wszystko robić. Jako, że mieszkamy w domu na obrzeżach miasta to roboty jest multum, a wcześniej nie stroniłam od pracy, bo dla mnie to nic dziwnego porąbać drewno na opał, powrzucać węgiel do kotłowni itd, żadnej pracy się nie bałam i nie stroniłam od niej. A będąc w ciąży np. jak przywieźli nam węgiel na zimę spytał się czy chociaż trochę wrzuciłam żebym miała czym palić w zimę. On twierdzi, że jak moja mama wszystko robiła będąc w ciąży ze mną to ja też tak mam robić. I w☠☠☠☠ia mnie wieczne stwierdzenie, że tata jest chory to nie może tego czy tamtego zrobić, to i tamto musi jeść, może tak i srak się zachowywać, a mi już nie wolno! ![]() Czasami sobie myślę, czy jakby mi się coś stało i trafiłabym do szpitala to by się wtedy może opamiętali. Przepraszam, że tak się Wam wyżaliłam, ale dzisiaj te negatywne emocje się we mnie skumulowały i wylały się. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie jesteś sama! U mnie jest bardzo podobne podejście ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak jest możliwe, że w szpitalu jako ordynator "dorabia" facet 84letni chodzący o balkoniku!? Przecież tak nie może być! Nawet jeśli nocna zmiana nie zareagowała na zielone wody płodowe to poranna zmiana od razu powinni ją zabrać na CC a nie cudować z wywoływaniem. I tak wywoływali, że odkąd podali oksy to ona się męczyła prawie 10godz. Nie mieści mi się to wszystko w głowie. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I olewać jak każą węgiel przerzucać (no dajcie spokój...). A w pracach domowych Ci TŻ pomaga? ![]()
![]() |
#4031 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
Rybka zotaje jeszcze próbowanie z innymi smoczkami i nawet innymi kształtami
ksztalt-smoczka.jpg nam bardzo spasowała kulka z canpola w sumie tylko canpola używaamy. teraz mamy symetryczny |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam dziś 2 lekcje i to wychodne muszę się dokulać do dwójki uczniów... Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi rodzice już tacy są i się im nie przetłumaczy. A tą szafkę z sypialni nie możecie wystawić do innego pokoiku albo na korytarz, tak żeby Wam nigdzie nie zawadzała, a żeby w sypialni zrobiło się troszke miejsca? ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Idę z psem na spacer i muszę zajść do sklepu, bo nie wiem co na obiad zrobić, to może mi się coś w oczy rzuci. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego ze moze nie jest głodny i nie chce jeść- w szpitalu dobrowolnie budził się co 5-6godzin... jak nie wiedziałam że dziecko MUSI jesc co 3h to go nie budziłam, dopiero potem mnie uświadomili że jak sie nie budzi to mam ja wybudzać (zawsze myślałam ze karmi sie jk dziecko płacze i jest głodne, że samo sie obudzi. ) po tych 6 godzinach jak sam wstawał to pił, z przerwami bo przerwami ale pił ładnie, zasysał cyca choć niewiele było tego mleka tam.. po 40 minutach ładnie zasypiał, nie zawsze na kolejne 5-6h ale na 4 spokojnie,nie miał czkawek ale ulewał.. mniej bo mniej ale jednak. Po mm śpi 6h. ale muszę go wybudzać, bo inaczej straci za duzo na wadze i znów wpadne w dołek. no ale jak musi jesc do 3 to już całkiem inaczej sie zachwuje
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Olenka nie ma reguły. Tzn jest. Ale każde dziecko jest inne.
Teoretycznie w pierwszej dobie to ilość rowna łyżeczce bo ma jeszcze zapasy z brzucha i jest wyciszone przez porod. W drugiej 10ml i każdego kolejnego dnia o 10 więcej. Ale nie wiem jak długo sie zwieksza. Alisa w trzecim tygodniu życia lykala 60ml i ani kropli więcej. Rybko podloz ksiazki pod nogi łóżeczka. Nie musi to być klin. A czkawka jest zupelnie ok! Dziecko rozwija przepone i uklad oddechowy. Meczy sie, to fakt ale większość dzieci tak ma ![]() Czytam dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4039 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A tymi piernikami to mi takiego smaka narobiłyście... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze tylko parę tygodni i sytuacja się poprawi ![]() Szafki raczej nie mamy gdzie indziej wstawić (taki układ mieszkania i tak umeblowane :/:/). Już kombinowałam na wszystkie sposoby ^^ Mam dzisiaj tyle roboty, a tak mi się nie chce... Trzeba przegarnąć, bo właściciel mieszkania przychodzi po kaskę, a mi ręce opadły i nie mam siły się ruszyć. Do tego pogoda jest typowo usypiająca :/ Macie jakieś inne fajne pomysły na "obudzenie się" oprócz kawy? ![]() Wczoraj mierzyłam sobie ciśnienie, bo serducho waliło jak oszalałe cały dzień i generalnie niby było ok, ale tętno skakało z ok.80 na 100 parę, a później spadło znowu na 70. To normalne, że się tak szybko zmienia?
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-10-17 o 08:56 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4040 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Mała tak wierzga po brzuchu, że momentami to mam wrażenie, że mi skóra zaraz pęknie ![]() Dziś 33tc ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może jeszcze zrobi psikusa i obróci się główką w dół ![]() Boziuuu, taka pogoda, ze masakra :/ Pochwalę się, że kupiliśmy wczoraj ten fotelik samochodowy i adaptery do x-landera i teraz wygląda super ![]() Także w sumie mamy już wszystko ![]() ![]() ![]() Idę kawę zrobić, bo normalnie zaraz zasnę :/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4042 |
Zadomowienie
|
Przyszedł wózek i fotelik!!
![]() Jak mąż złoży to obfocę ![]() Po tych lekach na to przeziębienie i ucho mam uczucie, że chce mi się odbić, a nie może. I tak mi powietrze jeździ po żołądku jak małemu dziecku. Niech mnie ktoś weźmie na ręce i odbije ![]() Właśnie przypomniał mi sąsiad, że dzisiaj od 17 kontrola szczelności przewodów gazowych i kominowych. Będę musiała się ogarnąć do tego czasu. O 10 kurierowi otworzyć w szlafroku to pół biedy. Ale o 17 kominiarzowi- już trochę głupio ![]() Rybko, a może Mały tym ciągłym ssaniem, to manifestuje potrzebę bezpieczeństwa? Może chce Ciebie zwyczajnie czuć? Jak chcesz, to weź ponoś sobie na gołej skórze, np pod bluzką przez godzinkę pieluchę tetrową/ flanelową i daj mu do łóżeczka po karmieniu. Moja mama tak robiła z moim bratem, bo inaczej ciągle na cycu by wisiał, smoczków nie chciał i tak jej pediatra doradziła i zadziałało. Mój najmłodszy brat potrzebował jej zapachu ![]() To na pewno nie zaszkodzi, nie wymaga wiele zaangażowania, zero kasy a może da efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Zakorzenienie
|
jaki wzięliście wózek? i ten fotelik to jaki model jest?
![]() wiecie co... jak tak patrzę na pogodę za oknem to chciałabym mieć już małą ze sobą ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-17 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zadomowienie
|
A co do mojej przyjaciółki, to ona miała swoją położną, opłaconą. I jak przyjechała do szpitala, to ta położna dopiero była w trasie, gdzieś po godzinie dojechała. I potem jak przyszła ranna zmiana lekarzy i zarówno moja przyjaciółka, jak i położna mówiły, ze wody były zielone, to lekarz na rannej zmianie stwierdził, że mojej przyjaciółce się wydawało, ze jest to jej pierwszy poród i panikuje i chyba lekarz z nocnej by zauważył. Ta położna podobno robiła alert. Nawet moja mama zgłaszała sprawę do dyrektora d/s medycznych i dopiero po tym strasznym alarmie położnej, interwencji dyrektora oni się zgodzili na cc. No ale parte juz szły.. Więc urodziła sn.
Ja Bogu dziękuję, że będę rodzić w Krakowie. Bo tam za żadne pieniądze bym nie rodziła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wpadłam tylko na chwilkę, nadrobiłam i spadam ![]() ![]() Tak więc miłego dnia życzę ![]() I witam w 39 tygodniu! ![]()
#4048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
Co z Dzastin? Czy po wiadomości o oksy cos jeszcze pisala?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4050 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale denerwuję się ![]() Dzisiaj miała ustalić z lekarką termin planowanej cesarki no chyba że mały się wstawił z powrotem główką w dół. Nie mam żadnych wieści i normalnie jajo znoszę. ![]() Zakładają nam dzisiaj TV i jak zwykle jest problem :/już zaczynam sie przyzwyczajać.Eh mam w nosie niech robią co chcą byle założyli ![]() Cytat:
![]() Jak było w dobrej wierze to i czego masz żałować ![]() Cytat:
Musze jeszcze raz przymierzyć i podjąć decyzję. Cytat:
Musze jeszcze raz przymierzyć i podjąć decyzję. Cytat:
![]() Babku,Sorento ![]() ![]() i za wszystkie pozostałe jeśli są ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.