|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
FAKTYCZNIE ale nazwa wątku, może chodzi o znieczulenie wbijane w tyłek ale chyba im się miejsca pomyliły
|
|
|
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
A o co chodzi z tym ręcznikiem? Jakieś pomysły?
|
|
|
#4893 | |
|
Zadomowienie
|
Tak w ogóle to zapomniałam!
Witamy się z moim Maluszkiem w 13 tc - ostatnim tygodniem I trymestru Cytat:
|
|
|
#4894 |
|
Rozeznanie
|
pewnie o to ze na koniec cieknie z cyckow
|
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
Vampirka mi się to skojarzyło z karmieniem piersią, kiedy to na początku strasznie się z cyca leje. Ja tak na początku karmiłam, właśnie z pieluszką pod cycem
![]() Ale jeszcze w trakcie ciąży to nie wiem
|
|
#4896 |
|
Wtajemniczenie
|
paulka - piękna ta Twoja krześnica
zanim przeczytalam posta to myslalamze to jakas mała modelka i dukienkę pokazujesz nam a ta taka piękna czarnulka to Twoje dziecko prawie ![]() kasiab- no to pieknie leniuszku, nie "zrobiłaś" pulpetów ![]() wampirka- dobry pomsł z tymi zdjeciami! szkoda że nie bylo mnie wczesniej to moze by sie obylo bez moich postow a tak to na prosbe niki przecinałam jej posty. to moze ja dodam wasze fotki (które będą sobie zyczyć ewentualnie) w jednym z moich i będę uaktualniać jak coś. kasiab-co do zdjec to wyslij mi link do twojego albo przeslij mi to wrzuce i Twoje asia- a w klubie nie da sie wrzucac zdjec??? ja jestem zielona wiec pytam albo tak jak mówi Janeczka, że osobny temat w klubie ze zdjęciami kaorlak - spalisz spalisz, masz Misię która ci w tym pomoże , a juz nowonarodzony jako drugi brzdąc na pewno ![]() light limara- to jakiś break dance'owiec ci sie szykuje ! hehehe pozycje na głowie i cała ta ruchliwość... ![]() wizyta bardzo udana, gratuluję! ja bym sobie darowała testy pappa osobiście - to nic więcej jak prawdopodobieństwo tylko, nic nie powie nam konkretnie a i kasa wydana i nieraz niepotrzebny stres. po testach pappa i tak nawet ja cos stwierdzą w miare prawdopodobnie to szacuuje się, że jedynie 1 na 50 stwierdzonych się potwierdza. także nie chce radzić nic ale moim zdaniem nie warto. Ciesze sie ze tak pieknie sie rozwija Twój maluszek! mua ![]() pomarańcza- nooo te ceny naszych badań to po prostu można by rzec- po co się ubezpieczać? składki płacić? jak co do czego i tak trzeba z kieszeni wyciągać. masaaaakraaa..... ;[ mala - nie pakować tylko bazile proponowała drugi sam czerwcowy wątek po to żeby te mamuśki czerwcowe którym ciężko się wbić mogły zacząć wspólnie bo my jesteśmy już parę kroczków dalej w tematyce. oczywiście jak ktoś o coś z późniejszych mam zapyta to na pewno dostanie niejedną odpowiedź tylko niektóre mamuśki czerwcowe chyba nie nadążają za nami i ciężko im się odnaleźć mimo naszych starań... także odezwij się u bazile i niech będzie jej raźniej zanim nie przyłączy się do niej więcej mam, i wcale się to nie wyklucza że macie znikać bo absolutnie jest to nie wskazane! ja was tu chcę i dziewczyny też.kasianku- ty zostajesz ja cie nie oddam ![]() zytus- bo ja mamswoj patent na odpisywanie i nie pomine nikogo heheh a co do odchodzenia - nikt nikogo nie wygania i ten pomysł o podzieleniu same czerwcówki zaporponowały i nam to nie przeszkadza przecież, i jesli ktos chce sie przeniesc to sie przeniesie, jak ktos chce byc na dwóch to będzie, jak ktoś zostaje z nami to super!
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-17 o 19:41 |
|
|
|
#4897 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, może im już tak mleko wycieka, że się ratują ręcznikiem
|
|
|
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
hope ja chyba rozgryzłam Twój patent
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też się zgadzam z niektórymi dziewczynami, że teraz tak to wygląda, tzn że jest nas aż tyle i trudno być na bieżąco. Uważam, że na przestrzeni tych kilku miesięcy towarzystwo się wyklaruje No wyglądało uroczo, niestety teraz już moja siostrzenica Hani nie cierpi, bo jest zazdrosna niewiarygodnie, strasznie się zachowuje w stosunku do niej, przykro się na to patrzy, tym bardziej, że miałam z nią zawsze dobry kontakt a ona się tak zachowuje w stosunku do małej (chciałaby bardzo jej zrobić krzywdę, raz jej się niestety udało - przytrzasnęła jej rączkę), ale staram się pamiętać o tym, że to tylko dziecko jest no No każdy ma gorsze i lepsze dni, jutro będzie kolejny to może to będzie ten lepszy dla mnie, mam taką nadzieję. |
|
|
|
|
#4900 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny więcie może czy skoro ja nie pracuję a pracuje tylko mąż to mogę podlegać pod jego ubezpieczenie ????????????
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do patentu to ja też równocześnie z wizażem odpalam worda i piszę tam chyba że odpisuje na bieżąco to wtedy cytuję Paulka też zapomniałam właśnie napisać, że prześliczna dziewczyneczka z Twojej chrześnicy ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4902 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4903 |
|
Zadomowienie
|
Ale w ciąży aż tak raczej nie leci, żeby ratować się ręcznikiem
Mi nie leciało nic, a po porodzie (chociaż miałam cc) jak chlusnęło
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle dziewczyny nie wiem jak to możliwe, bo wg OM zaczęłam dopiero 8 tydzień, ale normalnie dzisiaj patrzę w lustro a tam widzę, że brzuch mam większy niż cycki już
podejrzewam, że to ciąża spożywcza po prostu się uwidacznia, bo dzisiaj kapuchę gotowaną jadłam ale moja mama mówi, że córce jej koleżanki prawie że na drugi dzień wyskoczył brzuch więc już nie wiem, zobaczę na dniach jak się będzie "prezentował" ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
więc może ręcznik dotyczy tych po porodzie, a igła tych przed? |
|
|
|
|
#4905 |
|
Rozeznanie
|
Ze mne juz przed poorodem cieklo, pod koniec nawet spalam juz w staniku do karmienia z wkladkami bo rano cala koszule mialam mokra.
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
kasian86 Nigdzie mi się stąd nie ruszaj
moim zdaniem, jeżeli , któraś z czerwcowych mamuś uważa, że nie będzie w stanie Nas dogonić, to przecież zawsze może wybrać wątek, w którym chce uczestniczyć, przecież nie ma odgórnego przymusu A co do zazdrości to niestety nie ma nic gorszego niż zazdrość dziecka o to drugie, ale co poradzić, można jedynie tłumaczyć, chociaż i to chyba czasem nie skutkuje, tak to mała miała swoją ciocię tylko dla siebie, a pewnie ciężko jej się było pogodzić z tym, że teraz będzie musiała się Tobą "dzielić". Pewnie z biegiem czasu to zrozumie i zmieni swoje zachowanie wobec Twojej córci
|
#4907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4908 |
|
Wtajemniczenie
|
selenitka- juz o nim pisalam dwa razy tylko tak pisałam łopatologicznie że pewnie nie każdy zczaił co ja mówię
![]() adamklip- na pewno możesz. ja nie pracuję i byłam juz w szpitalu. na szczescie dzień wcześniej mnie "zgłosił" do siebie. Niech Cię mąż zgłosi w kadrach. kasianku- ja przez jakiś czas , dobrych kilka dni też miałam ładny brzuszek , ale ostatnio mi spadł, aż się przestraszyłam na szczescie wczorajsza wizyta mnie uspokoiła. Jedz kapuchę, grochówę, a będziesz miała piękny brzuś )))
|
|
|
|
#4909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie jest to też dobry sposób na uniknięcie chodzenia do PUPy i podpisywania się, gdy i tak nie ma się zasiłku... chyba, że w przyszłości liczy się na jakieś kursy, bo do nich jak biorą, to przeważnie osoby długo zarejestrowane... Mojego TZ kiedyś tak zrobili: był na bezrobociu półtora roku i PUP znalazł mu pracę na um. zlecenie. To zlecenie trwało tydzień, może 2 i TZ znowu się zarejestrował w PUP. Jakiś miesiąc później w PUP pojawiły się fajne szkolenia, na których TZ bardzo zależało, ale tylko dla osób, które były bezrobotne min. rok... i TZ miał pecha, bo był bezrobotny tylko przez ostatni miesiąc
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-10-17 o 19:54 |
|||
|
|
|
#4910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
troche nie w temacie, ale fajne
hehe u was sie tez sprawdziło http://demotywatory.pl/4223148/To-ni...esz-sie-starac Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-17 o 19:56 |
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz, to nie było tak, że ciocię miała tylko dla siebie, bo ona ma też starszego brata. Ogólnie jest zazdrosna chyba przede wszystkim o babcię i o dziadka, bo widzi że Hania ich uwielbia ze wzajemnością Masz rację, nie da się z tym nic zrobić poza tłumaczeniem, ale niestety do niej można mówić i tak jak wpada jednym uchem to drugim wypada. No nic, trzeba przeczekać po prostu ten okres i będzie dobrze myślę ![]() Hania ogólnie jest taka kochana mega i nie jest to tylko moja subiektywna opinia, żeby nie było nawet musiała dostać body z napisem "everybody loves me", więc mam nadzieję, że z czasem i siostrzenica to dostrzeże przykro jest też mojej siostrze, bo to jej chrześnica a nawet podejść nie może bo Aśka zaraz przy niej i już się zaczyna bunt wtedy Ciekawe jaka będzie Hania jak się rodzeństwo urodzi
|
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
a mi dzisiaj wybił równo 1o tc( 9 tyg. i 1 dzień)
|
|
|
|
#4914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
która chętna żeby się dowiedzieć? |
||
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
kasian86 >> już po zdjęciu w avatarku widac że twoja córcia taka kochana i milutka jest
|
|
|
|
#4916 |
|
Rozeznanie
|
Ojej,spojrzałam sobie na pierwsza stronę nowego wątku i chyba wieku nie podam,bo ja normalnie dinozaur jestem w stosunku do Was
|
|
#4917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się martwię, jak Misia zareaguje na rodzeństwo ![]()
|
|
|
#4919 |
|
Zadomowienie
|
Ja też dokładnie tyle mam
|
|
|
|
#4920 |
|
Zadomowienie
|
Życzę Ci tego, żeby dalej była takim kochanym dzieckiem
Mnie mama opowiadała, że ja byłam strasznie spokojna i grzeczna, dziecko do rany przyłóż, dużo spałam w dzień, a jak wstawałam to potrafiłam się jeszcze przez długi czas bawić paluszkami u rąk i tak się zachowywałam jakby mnie nie było, opowiadała mi, że bardzo chciałam mieć braciszka, miałam 2 latka kiedy się urodził, a 2 lata po nim moja kuzynka, z tego co ja mam takie przebłyski i z opowiadań, to mogłabym ich tulić jak misie i z rąk nie wypuszczać mam nadzieję, że moje dziecko będzie takie cichutkie i spokojne po mnie, bo z tego co wiem, TŻ był najgłośniejszym noworodkiem w szpitalu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

3.08.2013
chyba że odpisuje na bieżąco to wtedy cytuję 

więc już nie wiem, zobaczę na dniach jak się będzie "prezentował"
moim zdaniem, jeżeli , któraś z czerwcowych mamuś uważa, że nie będzie w stanie Nas dogonić, to przecież zawsze może wybrać wątek, w którym chce uczestniczyć, przecież nie ma odgórnego przymusu