Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 18:33   #4891
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

FAKTYCZNIE ale nazwa wątku, może chodzi o znieczulenie wbijane w tyłek ale chyba im się miejsca pomyliły
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:34   #4892
VwVampirka
Zakorzenienie

A o co chodzi z tym ręcznikiem? Jakieś pomysły?

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:34   #4893
kaorlak
Zadomowienie

Tak w ogóle to zapomniałam!
Witamy się z moim Maluszkiem w 13 tc - ostatnim tygodniem I trymestru

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
hope, jestes niesamowita, tak wszystkim odpisujesz i o wszytkich pamietasz a moj szkrabek ze zdjecia to juz kawal chlopa,musze awatatek kiedys z aktualizowac.
Mam nadzieje ze watek sie nie podzieli na majowki i czerwcowki, bo bede musiala iscdo kwietniowek, a wolalabym zostac tutaj.
Zytus, a ja Ciebie kojarzę z Mamuś majowo - czerwcowych 2011. Mało się udzielałam, ale cały czas Was podczytywałam
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:36   #4894
Zytus
Rozeznanie

pewnie o to ze na koniec cieknie z cyckow
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:37   #4895
kaorlak
Zadomowienie

Vampirka mi się to skojarzyło z karmieniem piersią, kiedy to na początku strasznie się z cyca leje. Ja tak na początku karmiłam, właśnie z pieluszką pod cycem

Ale jeszcze w trakcie ciąży to nie wiem
Stary 2013-10-17, 18:37   #4896
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

paulka - piękna ta Twoja krześnica zanim przeczytalam posta to myslalamze to jakas mała modelka i dukienkę pokazujesz nam a ta taka piękna czarnulka to Twoje dziecko prawie

kasiab- no to pieknie leniuszku, nie "zrobiłaś" pulpetów

wampirka- dobry pomsł z tymi zdjeciami! szkoda że nie bylo mnie wczesniej to moze by sie obylo bez moich postow a tak to na prosbe niki przecinałam jej posty. to moze ja dodam wasze fotki (które będą sobie zyczyć ewentualnie) w jednym z moich i będę uaktualniać jak coś.

kasiab-co do zdjec to wyslij mi link do twojego albo przeslij mi to wrzuce i Twoje

asia- a w klubie nie da sie wrzucac zdjec??? ja jestem zielona wiec pytam
albo tak jak mówi Janeczka, że osobny temat w klubie ze zdjęciami

kaorlak - spalisz spalisz, masz Misię która ci w tym pomoże , a juz nowonarodzony jako drugi brzdąc na pewno

light limara-
to jakiś break dance'owiec ci sie szykuje ! hehehe pozycje na głowie i cała ta ruchliwość...
wizyta bardzo udana, gratuluję! ja bym sobie darowała testy pappa osobiście - to nic więcej jak prawdopodobieństwo tylko, nic nie powie nam konkretnie a i kasa wydana i nieraz niepotrzebny stres. po testach pappa i tak nawet ja cos stwierdzą w miare prawdopodobnie to szacuuje się, że jedynie 1 na 50 stwierdzonych się potwierdza. także nie chce radzić nic ale moim zdaniem nie warto. Ciesze sie ze tak pieknie sie rozwija Twój maluszek! mua

pomarańcza- nooo te ceny naszych badań to po prostu można by rzec- po co się ubezpieczać? składki płacić? jak co do czego i tak trzeba z kieszeni wyciągać. masaaaakraaa..... ;[

mala - nie pakować tylko bazile proponowała drugi sam czerwcowy wątek po to żeby te mamuśki czerwcowe którym ciężko się wbić mogły zacząć wspólnie bo my jesteśmy już parę kroczków dalej w tematyce. oczywiście jak ktoś o coś z późniejszych mam zapyta to na pewno dostanie niejedną odpowiedź tylko niektóre mamuśki czerwcowe chyba nie nadążają za nami i ciężko im się odnaleźć mimo naszych starań... także odezwij się u bazile i niech będzie jej raźniej zanim nie przyłączy się do niej więcej mam, i wcale się to nie wyklucza że macie znikać bo absolutnie jest to nie wskazane! ja was tu chcę i dziewczyny też.

kasianku-
ty zostajesz ja cie nie oddam

zytus- bo ja mamswoj patent na odpisywanie i nie pomine nikogo heheh a co do odchodzenia - nikt nikogo nie wygania i ten pomysł o podzieleniu same czerwcówki zaporponowały i nam to nie przeszkadza przecież, i jesli ktos chce sie przeniesc to sie przeniesie, jak ktos chce byc na dwóch to będzie, jak ktoś zostaje z nami to super!

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-17 o 18:41
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:38   #4897
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
A o co chodzi z tym ręcznikiem? Jakieś pomysły?
Nie wiem, może im już tak mleko wycieka, że się ratują ręcznikiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 18:39   #4898
Seleniti
Zadomowienie

hope ja chyba rozgryzłam Twój patent

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:40   #4899
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Kasian, tyle czasu już z nami jesteś, że aż głupio by było gdybyś odeszła
No właśnie ja się do Was już przywiązałam i sobie nie wyobrażam teraz Was zostawić i się przenieść gdzie indziej.

I też się zgadzam z niektórymi dziewczynami, że teraz tak to wygląda, tzn że jest nas aż tyle i trudno być na bieżąco. Uważam, że na przestrzeni tych kilku miesięcy towarzystwo się wyklaruje

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
To musiało wyglądać uroczo
No wyglądało uroczo, niestety teraz już moja siostrzenica Hani nie cierpi, bo jest zazdrosna niewiarygodnie, strasznie się zachowuje w stosunku do niej, przykro się na to patrzy, tym bardziej, że miałam z nią zawsze dobry kontakt a ona się tak zachowuje w stosunku do małej (chciałaby bardzo jej zrobić krzywdę, raz jej się niestety udało - przytrzasnęła jej rączkę), ale staram się pamiętać o tym, że to tylko dziecko jest no

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

No każdy ma gorsze i lepsze dni, jutro będzie kolejny to może to będzie ten lepszy dla mnie, mam taką nadzieję.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:42   #4900
adamklip
Raczkowanie

Dziewczyny więcie może czy skoro ja nie pracuję a pracuje tylko mąż to mogę podlegać pod jego ubezpieczenie ????????????
Stary 2013-10-17, 18:43   #4901
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

kasianku-
ty zostajesz ja cie nie oddam

Co do patentu to ja też równocześnie z wizażem odpalam worda i piszę tam chyba że odpisuje na bieżąco to wtedy cytuję

Paulka też zapomniałam właśnie napisać, że prześliczna dziewczyneczka z Twojej chrześnicy

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Nie wiem, może im już tak mleko wycieka, że się ratują ręcznikiem
Mi się też tak wydaje
Stary 2013-10-17, 18:45   #4902
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Zytus, a ja Ciebie kojarzę z Mamuś majowo - czerwcowych 2011. Mało się udzielałam, ale cały czas Was podczytywałam
Wlasnie sobie zerknelam na nasz nowy watek ze Ty mamusia kwietniowa z 2011, czyli jus sie "spotkalysmy". Ja tez jakos za specjalnie sie nie udzielalam, ale czasami cos skrobnelam, mam nadzieje ze uda mi sie tu wiecej pisac

Cytat:
zytus- bo ja mamswoj patent na odpisywanie i nie pomine nikogo heheh a co do odchodzenia - nikt nikogo nie wygania i ten pomysł o podzieleniu same czerwcówki zaporponowały i nam to nie przeszkadza przecież, i jesli ktos chce sie przeniesc to sie przeniesie, jak ktos chce byc na dwóch to będzie, jak ktoś zostaje z nami to super!
Mi w sumie tez podzial nie przeszkadza, ale nigdzie sie stąd nie wybieram
10.04.2014

Stary 2013-10-17, 18:47   #4903
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Mi się też tak wydaje
Ale w ciąży aż tak raczej nie leci, żeby ratować się ręcznikiem Mi nie leciało nic, a po porodzie (chociaż miałam cc) jak chlusnęło
Stary 2013-10-17, 18:49   #4904
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

W ogóle dziewczyny nie wiem jak to możliwe, bo wg OM zaczęłam dopiero 8 tydzień, ale normalnie dzisiaj patrzę w lustro a tam widzę, że brzuch mam większy niż cycki już podejrzewam, że to ciąża spożywcza po prostu się uwidacznia, bo dzisiaj kapuchę gotowaną jadłam ale moja mama mówi, że córce jej koleżanki prawie że na drugi dzień wyskoczył brzuch więc już nie wiem, zobaczę na dniach jak się będzie "prezentował"

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Ale w ciąży aż tak raczej nie leci, żeby ratować się ręcznikiem Mi nie leciało nic, a po porodzie (chociaż miałam cc) jak chlusnęło
Nooo ale weź pod uwagę, że tam już zdecydowana większość mamusiek urodziła więc może ręcznik dotyczy tych po porodzie, a igła tych przed?
Stary 2013-10-17, 18:49   #4905
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Ze mne juz przed poorodem cieklo, pod koniec nawet spalam juz w staniku do karmienia z wkladkami bo rano cala koszule mialam mokra.
10.04.2014

Stary 2013-10-17, 18:50   #4906
Seleniti
Zadomowienie

kasian86 Nigdzie mi się stąd nie ruszaj moim zdaniem, jeżeli , któraś z czerwcowych mamuś uważa, że nie będzie w stanie Nas dogonić, to przecież zawsze może wybrać wątek, w którym chce uczestniczyć, przecież nie ma odgórnego przymusu a tak ja pisały niektóre z Was, patrząc na mamusiowe wątki widać "zaginione" mamusie, więc pewnie z czasem i nasze grono się pomniejszy, a przecież i w tym wątku są Dziewczyny, które tylko się przywitały, napisały z dwa, albo trzy posty i ślad po nich zaginął, także wszystko się jeszcze okaże

A co do zazdrości to niestety nie ma nic gorszego niż zazdrość dziecka o to drugie, ale co poradzić, można jedynie tłumaczyć, chociaż i to chyba czasem nie skutkuje, tak to mała miała swoją ciocię tylko dla siebie, a pewnie ciężko jej się było pogodzić z tym, że teraz będzie musiała się Tobą "dzielić". Pewnie z biegiem czasu to zrozumie i zmieni swoje zachowanie wobec Twojej córci

Stary 2013-10-17, 18:50   #4907
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

Nooo ale weź pod uwagę, że tam już zdecydowana większość mamusiek urodziła więc może ręcznik dotyczy tych po porodzie, a igła tych przed?
Też tak myślę i pisałam wcześniej, że to chyba dotyczy już tych po porodzie
Stary 2013-10-17, 18:51   #4908
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

selenitka- juz o nim pisalam dwa razy tylko tak pisałam łopatologicznie że pewnie nie każdy zczaił co ja mówię

adamklip-
na pewno możesz. ja nie pracuję i byłam juz w szpitalu. na szczescie dzień wcześniej mnie "zgłosił" do siebie. Niech Cię mąż zgłosi w kadrach.

kasianku- ja przez jakiś czas , dobrych kilka dni też miałam ładny brzuszek , ale ostatnio mi spadł, aż się przestraszyłam na szczescie wczorajsza wizyta mnie uspokoiła. Jedz kapuchę, grochówę, a będziesz miała piękny brzuś)))
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:51   #4909
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adamklip Pokaż wiadomość
Dziewczyny więcie może czy skoro ja nie pracuję a pracuje tylko mąż to mogę podlegać pod jego ubezpieczenie ????????????
Możesz, tylko mąż musi Cię zgłosić do ubezpieczenia u swojego pracodawcy.

W sumie jest to też dobry sposób na uniknięcie chodzenia do PUPy i podpisywania się, gdy i tak nie ma się zasiłku... chyba, że w przyszłości liczy się na jakieś kursy, bo do nich jak biorą, to przeważnie osoby długo zarejestrowane...
Mojego TZ kiedyś tak zrobili: był na bezrobociu półtora roku i PUP znalazł mu pracę na um. zlecenie. To zlecenie trwało tydzień, może 2 i TZ znowu się zarejestrował w PUP. Jakiś miesiąc później w PUP pojawiły się fajne szkolenia, na których TZ bardzo zależało, ale tylko dla osób, które były bezrobotne min. rok... i TZ miał pecha, bo był bezrobotny tylko przez ostatni miesiąc

Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2013-10-17 o 18:54
Stary 2013-10-17, 18:52   #4910
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adamklip Pokaż wiadomość
Jak najbardziej :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:53   #4911
asiulka_22
Zakorzenienie

troche nie w temacie, ale fajne
hehe u was sie tez sprawdziło
http://demotywatory.pl/4223148/To-ni...esz-sie-starac

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-10-17 o 18:56
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:57   #4912
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
kasian86 Nigdzie mi się stąd nie ruszaj moim zdaniem, jeżeli , któraś z czerwcowych mamuś uważa, że nie będzie w stanie Nas dogonić, to przecież zawsze może wybrać wątek, w którym chce uczestniczyć, przecież nie ma odgórnego przymusu a tak ja pisały niektóre z Was, patrząc na mamusiowe wątki widać "zaginione" mamusie, więc pewnie z czasem i nasze grono się pomniejszy, a przecież i w tym wątku są Dziewczyny, które tylko się przywitały, napisały z dwa, albo trzy posty i ślad po nich zaginął, także wszystko się jeszcze okaże

A co do zazdrości to niestety nie ma nic gorszego niż zazdrość dziecka o to drugie, ale co poradzić, można jedynie tłumaczyć, chociaż i to chyba czasem nie skutkuje, tak to mała miała swoją ciocię tylko dla siebie, a pewnie ciężko jej się było pogodzić z tym, że teraz będzie musiała się Tobą "dzielić". Pewnie z biegiem czasu to zrozumie i zmieni swoje zachowanie wobec Twojej córci
O no właśnie zgadzam się, że już były dziewczyny, które się tylko przywitały i więcej się nie odezwały albo napisały dwa/trzy posty

No wiesz, to nie było tak, że ciocię miała tylko dla siebie, bo ona ma też starszego brata. Ogólnie jest zazdrosna chyba przede wszystkim o babcię i o dziadka, bo widzi że Hania ich uwielbia ze wzajemnością
Masz rację, nie da się z tym nic zrobić poza tłumaczeniem, ale niestety do niej można mówić i tak jak wpada jednym uchem to drugim wypada. No nic, trzeba przeczekać po prostu ten okres i będzie dobrze myślę
Hania ogólnie jest taka kochana mega i nie jest to tylko moja subiektywna opinia, żeby nie było nawet musiała dostać body z napisem "everybody loves me", więc mam nadzieję, że z czasem i siostrzenica to dostrzeże przykro jest też mojej siostrze, bo to jej chrześnica a nawet podejść nie może bo Aśka zaraz przy niej i już się zaczyna bunt wtedy

Ciekawe jaka będzie Hania jak się rodzeństwo urodzi
Stary 2013-10-17, 18:58   #4913
asiulka_22
Zakorzenienie

a mi dzisiaj wybił równo 1o tc( 9 tyg. i 1 dzień)
Stary 2013-10-17, 18:59   #4914
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

kasianku- ja przez jakiś czas , dobrych kilka dni też miałam ładny brzuszek , ale ostatnio mi spadł, aż się przestraszyłam na szczescie wczorajsza wizyta mnie uspokoiła. Jedz kapuchę, grochówę, a będziesz miała piękny brzuś)))
no właśnie ja myślę, że to po tej dzisiejszej kapuście ten brzuszek tak się zaokrąglił

Cytat:
Też tak myślę i pisałam wcześniej, że to chyba dotyczy już tych po porodzie
Bożeeee ale mamy rozkminy może się zapytajmy po prostu która chętna żeby się dowiedzieć?
Stary 2013-10-17, 18:59   #4915
asiulka_22
Zakorzenienie

kasian86 >> już po zdjęciu w avatarku widac że twoja córcia taka kochana i milutka jest
Stary 2013-10-17, 19:02   #4916
Zytus
Rozeznanie

Ojej,spojrzałam sobie na pierwsza stronę nowego wątku i chyba wieku nie podam,bo ja normalnie dinozaur jestem w stosunku do Was
10.04.2014

Stary 2013-10-17, 19:02   #4917
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
troche nie w temacie, ale fajne
hehe u was sie tez sprawdziło
http://demotywatory.pl/4223148/To-ni...esz-sie-starac
U mnie częściowo się sprawdziło

Oscar Wilde
Stary 2013-10-17, 19:04   #4918
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
No wiesz, to nie było tak, że ciocię miała tylko dla siebie, bo ona ma też starszego brata. Ogólnie jest zazdrosna chyba przede wszystkim o babcię i o dziadka, bo widzi że Hania ich uwielbia ze wzajemnością
Masz rację, nie da się z tym nic zrobić poza tłumaczeniem, ale niestety do niej można mówić i tak jak wpada jednym uchem to drugim wypada. No nic, trzeba przeczekać po prostu ten okres i będzie dobrze myślę
Hania ogólnie jest taka kochana mega i nie jest to tylko moja subiektywna opinia, żeby nie było nawet musiała dostać body z napisem "everybody loves me", więc mam nadzieję, że z czasem i siostrzenica to dostrzeże przykro jest też mojej siostrze, bo to jej chrześnica a nawet podejść nie może bo Aśka zaraz przy niej i już się zaczyna bunt wtedy

Ciężka sprawa. Pewnie z czasem minie siostrzenicy. A w jakim jest wieku?

Też się martwię, jak Misia zareaguje na rodzeństwo

Cytat:
Stary 2013-10-17, 19:05   #4919
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Ja też dokładnie tyle mam
Stary 2013-10-17, 19:05   #4920
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Życzę Ci tego, żeby dalej była takim kochanym dzieckiem
Mnie mama opowiadała, że ja byłam strasznie spokojna i grzeczna, dziecko do rany przyłóż, dużo spałam w dzień, a jak wstawałam to potrafiłam się jeszcze przez długi czas bawić paluszkami u rąk i tak się zachowywałam jakby mnie nie było, opowiadała mi, że bardzo chciałam mieć braciszka, miałam 2 latka kiedy się urodził, a 2 lata po nim moja kuzynka, z tego co ja mam takie przebłyski i z opowiadań, to mogłabym ich tulić jak misie i z rąk nie wypuszczać mam nadzieję, że moje dziecko będzie takie cichutkie i spokojne po mnie, bo z tego co wiem, TŻ był najgłośniejszym noworodkiem w szpitalu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości