Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 20:36   #2071
komiksowa
Raczkowanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
podpowiedz mi.. zrobisz np. marchewkę z ziemniakiem i co wsadzasz do takiego pojemniczka i mrozisz po prostu ? ja mam takie http://allegro.pl/canpol-basic-pojem...607379932.html trochę mniejsze bo 140 ml
Ja swoje przeciery pasteryzowałam 15 minut, potem słoiczki dnem do dołu, żeby się pozamykały i jest git

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Super pomysł, ja też 3mam kciuki za Cynamonki, musi być dobrze!

Hump brawo za powrót do pracy - podziwiam! JA właśnie badam sytuację, czy mam gdzie wracać. Coś mi mówi, że przy tej szefowej nie bardzo

Innocence nie przesadzaj. Jeśli Ty nie dasz dziecku słodyczy, to da je ktoś inny i wtedy będzie jeszcze gorzej. Znajomi tak to rozwiązali, że wyznaczyli córce 1 dzień w tygodniu, kiedy może zjeść słodycze + jak jest w odwiedzinach. Mała ma 4 latka i świetnie się dostosowała, jeśli ktoś ją częstuje w inny dzień niż słodyczowy, to grzecznie dziękuje i mówi, że dzisiaj nie może

Co tam jeszcze...Diabli życzę kolorków Twojej pannicy, tylko nie przesadź z tą marchewką, żeby Nela nie stała się mulatką

Zaliczyliśmy dziś z Młodym pierwsze grzybobranie. Jazda wózkiem po zaoranych polach i między drzewami to lepsze niż Rajd Dakar, ale dałam radę, nawet jednego prawdziwka znaleźliśmy

Maluśka brawo dla synka, ale ten czas leci!

Axella Zu jest prześliczna, ten kolor włosów

Ash u nas była mega wysypka na twarzy, wyglądało to jak skaza. Okazało się, że to uczulenie na proszek, jak Mieszko pocierał buzią o ubrania prane np w Vizirze, to jego twarz wyglądała strasznie, całą poorana. Teraz piorę wszystko w Loveli. Drogi interes, ale pomogło, cera jest prawie super.

Aha i na katar polecam Wam kropelki Rhinoargent. Mieszanina olejków, w tym olbasowy. U nas przeszło po 3 dniach stosowania, fajnie udrażnia.

Młody dzisiaj ładnie wcinał ziemniak z marchewką, sam się domagał łyżeczki..no ale się najadł i wszystko zwrócił, hmmm...
Stary 2013-10-17, 20:37   #2072
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziś mamy szczepienie... i tu pytanie do was. Jak ją ubrać? Wczoraj byli u nas znajomi z rocznym synkiem i miał pod spodniami rajstopki. JA mojej jeszcze ani razu pod spodnie nie ubrałam bo w wózku ma gruby kocyk na nogach no i grube skarpety. Wiec co jej ubrać? Ocieplane spodenki, rajstopki i zwykłe sztruksy, czy sztruksy i grube skarpety bo i tak kocyk wezmę? Pomożecie?
my obcinamy paznokcie co 3 dni, wiec tez 2 razy w tygodniu ekspresowo jej rosna.

i jak w końcu ubralas? Nela miala dzisiaj body z dl. rekawem, spodenki na podszewce i sweterek plus kocyk (w wozku). na popołudniowym spacerze bezrękawnik. plus kocyk i pokrywke z wozka. ciekawe co ci znajomi zaloza w zimie...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:39   #2073
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
mój mały nie interesuje się już matką edukacyjna, bo ciąglę leży na brzuchu... jakie dajecie zabawki podczas leżenia na brzuchu ? myślałam o czymś takim http://allegro.pl/chicco-i-gym-muzyc...609418622.html

ja tam mu daje te zabawki jakie ma- jakieś grzechotki, maskotki itp

Cytat:
dzięki za odpowiedzi

no właśnie Antoś tak na brzuszku nie wyciąga za bardzo rączek po zabawki :/ Veronic masz w sumie racje z tym stojakiem, jak by mu główka opadła to by nieźle przydzwonił

chce mu dać jakąś interaktywną zabawkę, która zachęci go do wyciągania rączek ... może właśnie pianinko http://allegro.pl/pierwsze-pianinko-...617404904.html
chyba każda zabawka odsunięta troszkę powinna zachęcac do wyciągania rączek

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Kupujemy to krzesełko Chicco
ale teraz nie wiem jaki kolor wybrać czy na teraz dla Helci czy patrzeć się przyszłościowo, że może będzie jakieś rodzeństwo
ja bym wzięła zielony, bardziej mi się podoba

Cytat:
a tak w ogóle to jest tu jeszcze ktoś kto nie załatwił becikowego ? kurde nie mogę się zebrać... ale tysiak by się przydał
ja jestem w trakcie ale jest to istna masakra.. pomimo tego, że się zapytałam co trzeba w mopsie to i tak się okazało ze trzeba coś jeszcze i jeszcze...

Cytat:
no niby w tych warzywach też jest trochę wody ... będę próbować

no w sumie tak też można

Wasze dzieci też na brzuchu tak strasznie ulewają ?... moja wiercipięta zaraz po zjedzeniu wariuje i ciągle ulewa... dzisiaj to już myślałam, że całą butlę zwymiotował
może właśnie że zaraz po jedzeniu dajesz go na brzuch? spróbuj się najeść pod korek i na brzuchu polozyć, zrzygać się można...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:43   #2074
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki też się tak ostatnio rozpraszają podczas jedzenia? Jak jestem sama to ok, ale jak mąż wraca to mała jak tylko słyszy jakiś jego ruch, albo mąż coś powie, to już puszcza cycka i się patrzy w stronę skąd dochodzi jego głos czy dany dźwięk. Czytałam, że dzieciaczki tak robią to któregoś tam tygodnia i ciekawa jestem czy Wasze też
tak, też ciagle przerywa i odwraca głowę

Cytat:
Helunia
To zdj. w czerwonej bluzeczce robione teraz bez lampy błyskowej - w szoku byłam że tak wyszło bez lampy widać nie jestem na czasie z nowinkami technicznymi
słodka

Cytat:
Jak byłam po tel. we wtorek to też miałam małą w foteliku - bardzo jej się podobało że wszystko widziała - patrzyła się z wielkim zaciekawieniem na sklep naprzeciwko: SMYKa ale dziadek oparł się jej urokowi i nie zabrał jej na zakupy
my od około 2 tygodni jeździmy na spacery z fotelikiem, gondoli powiedzieliśmy papa
młody zadowolony, nareszcie nie wkurza się bo nie musi płasko leżeć, a za 2 tygodnie pewnie trafi już do spacerówki

Axella tak samo my kapiemy Danielka też go opatulamy i wtedy jest zadowolony

Deb, ja też wybrałam chicco tylko nadal nie mogę się zdecydowac czy Polly czy Happy snack nowe czy używane zwariuję od tego dumania...a muszę kupić w ciągu 2 tygodni

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:43   #2075
xal
Zakorzenienie

Widzę poruszony temat zakupów z dzieckiem ... Mąż wjechał kiedyś z małą do euro, mała na brzuszku, budka ściągnięta. Japka w dół, slina cieknie, oczy jak 5zł a ona nie wie na który telewizor się patrzeć, oczopląsu prawie dostała. Jak ich zobaczyłam to normalnie wzięłam wózek i wyjechałam a męzowi nagadałam.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:45   #2076
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

1.chyba każda zabawka odsunięta troszkę powinna zachęcac do wyciągania rączek

2.może właśnie że zaraz po jedzeniu dajesz go na brzuch? spróbuj się najeść pod korek i na brzuchu polozyć, zrzygać się można...
1. zwykłe zabawki go nudzą, jak mu dam grającą to od razu główkę odwraca w jej stronę
2. ja go nie daję, kładę go na plecach, ale on chce być ciągle na brzuchu i się przekręca cały czas

mój na zakupach zasypia

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-10-17 o 20:47
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:47   #2077
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
no wg tej rozpiski to tak wynika że po roku już się piersią nie karmi ja w sumie chciałam karmić do roku, ale jak zaczęłam czytać że można i do dwóch lat...no ale 2 lata to chyba za długo jak dla mnie.
A inne mamy kp, które chcą karmić dłużej to jak długo planują?
Ja zamierzam do roku bo do pracy trzeba iść. Myślę, że od maja zacznę małą odzwyczajać. Chyba 21 czy jakoś tak idziemy na wesele i chciałabym już w sumie kończyć wtedy. Ale jak wyjdzie to zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
mój mógłby cały dzień chodzić z kupą w pampersie i mu to nie przeszkadza

Moja to samo. Wogóle nie sygnalizuje kupy i przez to muszę często sprawdzać żeby się nie odparzyła. A czasem jak chcę ją przebrać to protestuje.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
deb a gluten dajesz? Bo ja chyba zacznę samą kaszę manną, bo z rozszerzaniem diety czekam do ukończenia 6 miesiąca, więc jeszcze miesiąc został.
Ja tak daję od 10 dni. Trochę z tym zabawy jest ale jak ma dobrze działać na dziecko. A też chce karmić do pół roku tylko cycem, choć jak widzę jak mała patrzy jak jemy to zaczynam się łamać. Mówiłam, że decyzję podejmę po szczepieniu. A i jeszcze kupki nam się troszkę poprawiły bo już nie są aż takie wodniste jak były.

No i właśnie apropo. Ale jestem z niej dumna. Dzisiaj na szczepieniu była bardziej dzielna niż ja bo ja poszłam zbierać nasze rzeczy żeby nie patrzeć a Tż ją trzymał a ona nawet nie jęknęła. Waży już 6375g i ma 66cm. Czyli od ostatniego przybrała 775g. Pani mówiła, że dla takich dzieci w tym wieku norma jest 600-800g wiec jestem zadowolona. A myślałam, że w tych moich cycach to prawie nic nie ma.
Co mała po tym szczepieniu popłakuje. W sumie tak jakby brzuszek ją bolał. Już 3 razy od 19 obudziła sie z płaczem. Teraz śpi ale na jak długo.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 20:49   #2078
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
1. zwykłe zabawki go nudzą, jak mu dam grającą to od razu główkę odwraca w jej stronę
2. ja go nie daję, kładę go na plecach, ale on chce być ciągle na brzuchu i się przekręca cały czas

mój na zakupach zasypia
ale może właśnie, że na brzuchu... ja jak czasami niefortunnie zarzucę go na ramie i brzuch przycisnę to wlasnie jest chlust..

moj też lubi zakupy

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:52   #2079
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Czy Wasze dzieciaczki też się tak ostatnio rozpraszają podczas jedzenia? Jak jestem sama to ok, ale jak mąż wraca to mała jak tylko słyszy jakiś jego ruch, albo mąż coś powie, to już puszcza cycka i się patrzy w stronę skąd dochodzi jego głos czy dany dźwięk. Czytałam, że dzieciaczki tak robią to któregoś tam tygodnia i ciekawa jestem czy Wasze też
ja w ogóle nie mogę karmić Przemka jak mąż wraca ... nawet jak jest na maksa głodny to i tak ten łeb wykręca żeby go zobaczyć po czym wyje o butlę bo ja butlę konsekwentnie trzymam w jednej pozycji, i biedny ryczy bo chcę widzieć tatę i jeść więc kończy się tym że tata musi przyjść i siąść koło nas

ale na inne dźwięki reaguje dawno

opinia kolegi o foteliku: kupić maxi cosi od 9 kilo taki tyłem do kierunku jazdy i taki który można lekko "pochylić" żeby dziecię leżało bardzo rzadko jeździmy więc raz w tyg przez godzinę nie zaszkodzi to kręgosłupkowi- tyle że takie kosztują od 850 zł wzwyż ale mąż mówi że trzeba będzie tak zrobić chyba i okraść Młodego z reszty pieniędzy z chrztu ;( ale to już będziemy musieli pojechać do sklepu i przymierzyć, w ciemno z neta nie kupię tak jak pierwszego.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 20:52   #2080
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale może właśnie, że na brzuchu... ja jak czasami niefortunnie zarzucę go na ramie i brzuch przycisnę to wlasnie jest chlust..

moj też lubi zakupy
no pewnie tak, niestety póki co to jego ulubiona pozycja

dobra spadam do łóżka, może nawet paznokcie pomaluje

dobranoc
Stary 2013-10-17, 20:54   #2081
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w spacerówce tak - nie ma możliwości zrobienia całkiem na prosto muszę małą upychać jak najdłużej w gondoli - gondola ma 72 cm w środku a Helcia 66 cm długości chyba za chwilę na golasa będę ją ładować
jaki masz wózek?
Cytat:
Broń Boże na siłe tylko tyle ile się da bez oporu
no właśnie będę musiała być mądrzejsza od pediatry na kolejnej wizycie
Cytat:
U nas karmienia wyglądają tak, że wszystko Lili rozprasza, telefon, zbyt jaskrawe kolory wokół, chociaż są i inne fajne rzeczy z tym związane... Ssie sobie ładnie, przerywa, patrzy mi w oczy i się uśmiecha po czym dalej wcina i tak parę razy - no to jest takie słodkie, że sobie myślę, że mogę karmić nawet dłużej niż ten rok A co do długości karmienia, to powinno się co najmniej rok, a jak długo?? Zależy od mamy i od dziecka Mam koleżankę co karmi już 2,5 roku
idealnie byłoby karmić tak długo aż dziecko się samo odstawi
Cytat:
A no i kończymy dzisiaj 5 miesięcy

A z rozszerzaniem diety jestem w ciemnej d..., bo nawet glutenu nie podaję....
to tak jak my, mamy czas

za 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
baaardzo mnie kusisz tym krzesełkiem bardzo poważnie wezme go pod uwagę, choć brak kosza jest jednak minusem...
to zależy, jeśli krzesełko ma być tylko do karmienia a nie zabawy to koszyk jest zbędny
Cytat:
Veronic&Justi - na cycu sensowniej podawac kaszke jaglana holle bezmleczna czy to z mlekiem. zastanawiam się czy wieczorem nie podawac mlecznej i odpuscic cyca, czy jednak bawic się na początku w odciąganie mleka i podawanie ze swoim... kupiłam
http://allegro.pl/holle-kaszka-jagla...570912426.html

a jest jeszcze
http://allegro.pl/holle-kaszka-jagla...570912426.html

albo z jabłkiem i gruszka http://allegro.pl/holle-kaszka-jagla...579155750.html

aa i w temacie wczorajszych dyskusji: czym rozni się kaszka ryzowa od kleiku ryzowego?

http://allegro.pl/holle-bezml-kaszka...544143701.html

np. tu http://allegro.pl/kleik-z-prosa-bezg...570472613.html ktoś kaszke jaglana, która polecamy sobie nawzajem nazwal kleikiem i bądź tu człowieku madry hehe.
wiesz co, ja jak pisałam - chcę aby Młody uniknął mm, więc raczej podam bezmleczną, jeśli Tobie wsio ryba to kup mleczną no i ja wieczorem cyc, kaszka raczej na śniadanie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:12   #2082
deb
Zakorzenienie

Cytat:
deb a gluten dajesz? Bo ja chyba zacznę samą kaszę manną, bo z rozszerzaniem diety czekam do ukończenia 6 miesiąca, więc jeszcze miesiąc został.
nie daję.. najpierw chcę warzywka, owoce, potem jakąś kaszkę bezglutenową i jak mała będzie jadła 100 ml takiego posiłku (czy to warzywek czy to kaszki) to wprowadzam gluten.
Tak nam lekarka zaleciła.
Czytam właśnie z Gerbera i Bobovity rozpiski i wszędzie najpierw gluten przy kp, ale chyba posłucham lekarki.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:

baaardzo mnie kusisz tym krzesełkiem bardzo poważnie wezme go pod uwagę, choć brak kosza jest jednak minusem...
hmm może i to minus, teraz już zdecydowałam i nie będę dalej szukać bo przecież zwariuję

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
bawi się zabawkami, może tam długo siedzieć, ale na brzuszku wzmacnia mięśnie
oczywiście, ale myślę że 15 minut i troszkę się poukłada w brzuszku. Ja moją po 40 minutach od jedzenia na brzuszku układałam i rzadko wtedy ulewała. No ale jak już sama się obraca to co mogę robić.
Zawsze możesz podłożyć tetrę pod główkę i pogodzić się z tym
Stary 2013-10-17, 21:12   #2083
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Witam
jak zwykle nie wiem co sie tu dzieje
Jak siedzę z małą to nie mam czasu na kompa, bo do zrzygania ćwiczymy obroty. Niby mój maż widział jak mała się obróciła na brzuszek sama ale mnie przy tym nie było Przy mnie się obraca na brzuch jeśli ją uprzednio położę na bok. Ona na boki to tylko do cyca się obraca jak karmimy się na leżąco. Do zabawek niet.

A jak już sprzedałam dziecko mężowi i myślałam że Was nadrobię to mała się darła u niego na rekach jak opętana podeszłam wzięłam na ręce.. u mnie cicho.. oddałam mężowi ryczy Noo potem wącham i wącham a mąż jadł paprykarz szczeciński i małej to widocznie śmierdziało

Cytat:

macie jeszcze czas w sumie ale dobrze mieć już jakiś plan

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

jestem dumna z mojego dziecka oprócz siadania i mostków, załapał dzisiaj, że jak pociągnie za sznurek przy lusterku na macie to będzie grało
ja na dumę z mojego dziecka muszę jeszcze poczekać, ale z Twojego jestem dumna chociaż tyle

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny help !!! Przemek od dwóch dni ma biegunki, w zasadzie takie brzydkie kupki od 3 dni, ale dziś zrobił już 3 takie wodniste. zachowuje się normalnie. zastanawiam się czy mogło na to wpłynąć to że dostane NAN 2 i ono mu nie podchodzi, skoro 1 była ok? odkąd zaczęły się problemy bardzo pilnuje tego co je, i jeśli podaje słoiczek, to podstawy, ziemniaczki z marchewką, jabłko itp więc nie sądzę żeby to mu szkodziło. w pon się przejdę do lekarza jeśli mu to nie minie no ale nie wiem co z tym mm ...
Pewnie już Ci tu dziewczyny napisały.

Nawadnianie, dicoflor, ja bym się cofnęła do jedynki, jak sprawa będzie ustabilizowana to zaczęłabym ostrożnie dwójkę wprowadzać. Można na dwa sposoby to robić. Np jak masz 4 karmienia to na jedno dać dwójkę resztę podawać jedynek i w ciągu kilku dni płynnie przechodzić na kolejne porcje dwójki. A moim zdaniem lepsze jest mieszkanie np na 7 miarek mleka dawać stopniowo 1 miarkę dwójki itd. Powodzenia
Stary 2013-10-17, 21:21   #2084
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

słodka

my od około 2 tygodni jeździmy na spacery z fotelikiem, gondoli powiedzieliśmy papa
młody zadowolony, nareszcie nie wkurza się bo nie musi płasko leżeć, a za 2 tygodnie pewnie trafi już do spacerówki

Deb, ja też wybrałam chicco tylko nadal nie mogę się zdecydowac czy Polly czy Happy snack nowe czy używane zwariuję od tego dumania...a muszę kupić w ciągu 2 tygodni
Dziękujemy

Helcia jeszcze jakoś super nie wkurza się w gondoli więc będziemy nią jeździć jak najdłużej.

Szukałam używanych krzesełek ale jak są w dobrym stanie (nie ma rozerwań) to kosztują 300-350 zł więc średnio się to opłaca. No i jednak wezmę Polly, ale widzę że Happy snack ma kosz - więc i tu plusy i tu

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Widzę poruszony temat zakupów z dzieckiem ... Mąż wjechał kiedyś z małą do euro, mała na brzuszku, budka ściągnięta. Japka w dół, slina cieknie, oczy jak 5zł a ona nie wie na który telewizor się patrzeć, oczopląsu prawie dostała. Jak ich zobaczyłam to normalnie wzięłam wózek i wyjechałam a męzowi nagadałam.
W wózku na brzuchu? Chcialabym to zobaczyć moja nigdy nie była na brzuchu w wózku.
Stary 2013-10-17, 21:22   #2085
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

kupiłam tą kulę hulę, zobaczymy czy mu się spodoba
To daj znać bo też się nad nią zastanawiam
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:23   #2086
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
moje dziecko mnie rozpieszcza..
Dziś juz zaczęliśmy nowy dzien, bo mu sie odmienilo i postanowił wstać 2godz wczesniej.
Ja juz nie wyrabiam
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i mieliśmy mega marudny dzien.. Tylko na raczkkach go musiałam nosić..
Potrzebuje snu
o matko współczuje...

My dziś wstaliśmy o 10:30 bo na 12:15 do szczepienia Mąż wstał o 6 i zrobił na śniadanko domową pizze z piersią z kurczaka Mateuszek nawet się nie skrzywił podczas szczepienia a wkłucie było dwa raz, mój dzielny chłopczyk Pani doktor go wychwaliła, poskarżyłam jej co za maść dała nam jej zastępczyni:P i powiedziałam ze z siusiaczkiem wszytsko w porzadku bo pytała czy byliśmy u urologa I za dwa tygodnie rozszerzamy diete wogóle to dowiedziałam sie że rozszerzanie diety późno tzn po 6 miesiącu wcale nie jest dobre dla dziecka więc zaczynam wcześniej. I tak najpierw marchewka z ziemniakiem i łyżeczka kleiku ryżoweko miała być kasza manna ale Mateuszek robi bardzo rzadkie kupki wiec kasza będzie później następnie brokuł i marchewka a później owoce po 6 miesiącu mięsko

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:23   #2087
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
W wózku na brzuchu? Chcialabym to zobaczyć moja nigdy nie była na brzuchu w wózku.
Bartek też tak czasem jeździ

Stary 2013-10-17, 21:24   #2088
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

oczywiście, ale myślę że 15 minut i troszkę się poukłada w brzuszku. Ja moją po 40 minutach od jedzenia na brzuszku układałam i rzadko wtedy ulewała. No ale jak już sama się obraca to co mogę robić.
Zawsze możesz podłożyć tetrę pod główkę i pogodzić się z tym
spróbuję go przetrzymać
Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
To daj znać bo też się nad nią zastanawiam
oki

dobra, znikam
Stary 2013-10-17, 21:25   #2089
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Kupujemy to krzesełko Chicco
ale teraz nie wiem jaki kolor wybrać czy na teraz dla Helci czy patrzeć się przyszłościowo, że może będzie jakieś rodzeństwo
ja wszystko staram sie kupować uniwersalne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 21:27   #2090
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ja tak daję od 10 dni. Trochę z tym zabawy jest ale jak ma dobrze działać na dziecko. A też chce karmić do pół roku tylko cycem, choć jak widzę jak mała patrzy jak jemy to zaczynam się łamać. Mówiłam, że decyzję podejmę po szczepieniu. A i jeszcze kupki nam się troszkę poprawiły bo już nie są aż takie wodniste jak były.

No i właśnie apropo. Ale jestem z niej dumna. Dzisiaj na szczepieniu była bardziej dzielna niż ja bo ja poszłam zbierać nasze rzeczy żeby nie patrzeć a Tż ją trzymał a ona nawet nie jęknęła. Waży już 6375g i ma 66cm. Czyli od ostatniego przybrała 775g. Pani mówiła, że dla takich dzieci w tym wieku norma jest 600-800g wiec jestem zadowolona. A myślałam, że w tych moich cycach to prawie nic nie ma.
Co mała po tym szczepieniu popłakuje. W sumie tak jakby brzuszek ją bolał. Już 3 razy od 19 obudziła sie z płaczem. Teraz śpi ale na jak długo.
Fajnie że po kaszce poprawiły się kupki mojej też taka poprawa by się przydała.

I dla dzielnej dziewczynki i za wagę! Oby mamusia też była taka dzielna

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jaki masz wózek?
ABC Design model Mamba
http://www.abc-design.de/en/products/prams/mamba.html
Stary 2013-10-17, 21:29   #2091
Magiusa
Zakorzenienie

hm..czytam gazete "Mam dziecko" i jest artykuł o rozszerzaniu diety, a w nim
" Do przecierów warzywnych zawsze dodawaj łyżeczkę masła, oliwy lub oleju rzepakowego" - Wiecie coś o tym? Robicie tak? A jeśli tak to w jakim celu i czy to dodajecie dopiero jak dziecko zjada ten cały słoiczek czy też 100 ml. czy nawet jak podajecie 3 łyżeczki?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:31   #2092
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wogóle to dowiedziałam sie że rozszerzanie diety późno tzn po 6 miesiącu wcale nie jest dobre dla dziecka więc zaczynam wcześniej. I tak najpierw marchewka z ziemniakiem i łyżeczka kleiku ryżoweko miała być kasza manna ale Mateuszek robi bardzo rzadkie kupki wiec kasza będzie później następnie brokuł i marchewka a później owoce po 6 miesiącu mięsko
Co Ci powiedziano na ten temat?
A kleik po co? W związku z kupami?

Deb fajny wózek ale szkoda, że kubełek faktycznie

Stary 2013-10-17, 21:32   #2093
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Witam
jak zwykle nie wiem co sie tu dzieje
Jak siedzę z małą to nie mam czasu na kompa, bo do zrzygania ćwiczymy obroty. Niby mój maż widział jak mała się obróciła na brzuszek sama ale mnie przy tym nie było Przy mnie się obraca na brzuch jeśli ją uprzednio położę na bok. Ona na boki to tylko do cyca się obraca jak karmimy się na leżąco. Do zabawek niet.

A jak już sprzedałam dziecko mężowi i myślałam że Was nadrobię to mała się darła u niego na rekach jak opętana podeszłam wzięłam na ręce.. u mnie cicho.. oddałam mężowi ryczy Noo potem wącham i wącham a mąż jadł paprykarz szczeciński i małej to widocznie śmierdziało

ja na dumę z mojego dziecka muszę jeszcze poczekać, ale z Twojego jestem dumna chociaż tyle

uwielbiam jak piszesz

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
ja wszystko staram sie kupować uniwersalne
a czerwony kapturek też jest uniwersalny co nie
Stary 2013-10-17, 21:32   #2094
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

nawet nabytą stulejkę da się naprawić bez zabiegu tylko trzeba trochę czasu na to poświęcić

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

ja mam zamiar dopóki Mateuszek nie pójdzie do szkoły(bo wtedy w szkle i tak zje co będzie chciał) nie pokazywać mu słodyczy i fast foodów jedynie gorzka czekolada raz na jakiś czas już zapowiedziałam dziadkom że zamiast słodyczy przyjmujemy owocki
tak? to dlaczego lekarze operuja ?
Cytat:

brawooo
Cytat:
taaa i jeszcze jak dzieciak pomaluje wlosy na kolorowo to dostane smutna buzie aaa wiecie, ze katechetka szymkowi musi odkupić katechizm? za to, ze pisala sobie długopisem uwagi, na pierwszej stronie i okładce wystarczylo pojsc do pani dyrektor i wyjasnic, ze skoro dziecko ma zakaz bazgrolenia w książkach to dorośli tym bardziej

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

hahhaha i dobrze przynajmniej jasne ze skoro dziecku nie wolno mazac to tym bardziej Ksiedzu nie przystoi heheh
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
właśnie zaczęłam mu podawać tzn rano dostał i teraz na wieczór
jutro nie możemy do lekarza bo jedziemy rano do tego Opola badać się w kierunku celiakii, to też ważne

ale w końcu stwierdziłam że mi się nie podoba

poleciałam do Biedrony po Nan 1, faktycznie może to to że od razu zaczął dostawać 2 a nie stopniowo zmieniałam ... myślałam że tak stopniowo to tylko jak się zmienia na mm innej firmy. rano dostanie 1 bo teraz już nie chce jeść i zobaczymy ...
przy zmianie na 2 tez miesza sie mleka bo jednak 2 zawsze ciezsza dla brzusia
Cytat:
Helunia
To zdj. w czerwonej bluzeczce robione teraz bez lampy błyskowej - w szoku byłam że tak wyszło bez lampy widać nie jestem na czasie z nowinkami technicznymi
ale słodziutka
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:32   #2095
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
" Do przecierów warzywnych zawsze dodawaj łyżeczkę masła, oliwy lub oleju rzepakowego" - Wiecie coś o tym? Robicie tak? A jeśli tak to w jakim celu i czy to dodajecie dopiero jak dziecko zjada ten cały słoiczek czy też 100 ml. czy nawet jak podajecie 3 łyżeczki?
wczoraj ktoś o to pytał tak, to ważne nie wiem jaką ilość do małej porcji ale w słoiczkach gotowych już jest

Stary 2013-10-17, 21:33   #2096
deb
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba chodzi o robione przez siebie przeciery warzywne, w słoiczkach już jest tłuszcz.
Stary 2013-10-17, 21:34   #2097
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja licze po kapieli idzie spac i spi np. Moj dzisijaj do 4:30.a potem do 8

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

A co jezeli dziecko nie siedzi ma 9 kg a w foteliku do 13 kg glowa mu wychodzi?

Jakos wydaje mi sie to malo humanitarne ehhh

mi też...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 21:36   #2098
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
No raczkuje nie tak super ale sie przemieszcza na czworaka.na poczatku bujal sie przod tyl wszyscy sie smiali ze podpatrzal rodzicow hehe.A teraz w poniedzialek pierwszy raz sam usiadl jestem taka dumna z mojego synusia. Tu w uk hujowa jest opieka mojej siostry syn tez ledwo przezyl on zas mial ostre zapalnie pluc byl kilka dni w spiaczce.Wspolczuje im . Musimy sie modlic o malego adasia i byc dobrej mysli.
za początki raczkowania

my jesteśmy na etapie: jak mam ochotę to spróbuję pełzać tylko cm, a jak nie to mamuśka zabieraj mnie z brzucha bo będę krzyczał

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:

w większości słoiczków po 5 miesiącu już jest olej

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:37   #2099
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
za początki raczkowania

my jesteśmy na etapie: jak mam ochotę to spróbuję pełzać tylko cm, a jak nie to mamuśka zabieraj mnie z brzucha bo będę krzyczał
Ale próbuje! Super tak trzymać, a mama musi być na posterunku i ratować
Stary 2013-10-17, 21:37   #2100
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

za 5 miesiąc

spokojnie Adi jeszcze glutenu nie dostał a ma 5 i pół miesiąca, bo jak nie urok to sraczka go dopada

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości