|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
I 4 karmienie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Ale hardcore
![]() U nas drugie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My jak się kąpiemy co drugi dzień to w dzień bez kąpieli i tak zabieram Franka do łazienki na przewijak - to znak, że wieczór po tym będzie mleczko i spać, wtedy robię mu tylko wieczorną higienę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym zastanawiam się czy dobrze robię wracając już w lutym do pracy. Ale tak mi brakuje kontaktu z ludźmi ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego ![]() ![]() Dzień dobry Lece nadrabiać dalej ![]() Napiszę tylko, że moje kochane dziecię zasnęło SAMO w łóżeczku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
A moze ona nie jest głodna?
Wiem że to głupio zabrzmi, moze ona lubi pociumkac sobie. Bo przecież chyba nie możliwe se po godzinie ona strawi mleczko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Kawka dopita, Maja ubrana usnęła na naszym łóżku a zaraz wyjeżdżamy. Jedziemy na kawę do mojej mamy...ponad 100 km ![]()
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
Sam Alicja budzi sie 7-8 je i ok 9 drzemka ok pol h. Potem ok 11 potrafi zasnac na 3 h i ok 15 drzemka. Ale tak jak pisalam do 17 max, choc ostatnio widze ze juz od 16 jest non stop aktywna.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4569 |
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda do bani. Szaro i deszczowo, a zaraz mi wyłącza prąd do 15, więc w ogole z d**y..
Ze spaceru nici, bo nawet jakby nie padalo, to windy nie mogą działać. A teraz próbuje uśpić Filipa na naszym łóżku, bo paznokcie muszę mu obciąć. A walczy skubany.... Ona,można! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzis to juz w ogóle ledwo zyje Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-10-18 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poważnie! nie wierzę w karmienie na żądanie. a dlaczego? skoro wszyscy dietetycy swiata mowia ze trzeba nam jesc 5 razy dziennie po malych porcjach to tak samo uwazam ze dziecko powinno jesc, REGULARNIE, a nie kiedy placze. mam wrażenie że czasem jak jSarze daje cyca za czesto to ona jest przejedzona, brzuch ja boli i dlatego ryczy, pręży się, beknąć nie umie itp. ostatnio karmie ja nie czesciej niz co 1,5 godziny jak ryczy, probuje myslec ze to nie ze jest glodna, tylko ze budzi sie w nocy bo chce sie potulic. pogadac, na brzuszku polezec itp. że jest inny powód że marudna wnocy, ale że to nie mozliwe że cyc. oczywiście jak przystawie do cyca to by jadła, ona nigdy nie odmawia. i staram sie nie dawac cyca za czesto. czasami jak jestesmy na spacerze spi mi do 3 godzin i nie wola jesc, czyli, ze umie wytrzymac 3 godziny bez jedzenia. wiec sobie mysle, ze w nocy tez powinna wytrzymac bez cyca. tak jak zauwazylas ja na nogach tez pol nocy, Sara marudzi co godzinke, ale nie co godzinke ja karmie, staram sie nawet w nocy chodzic z nia, ja ledwo spie, ale swiatelko w komorce i pisanie na wizazu i oczy otwiera. i staram sie tak dociagnac do 2 godzin przerwy zeby za zcesto nie jadla, zeby jej zoladek mial czas na odpoczynek. moze Twoja mała tez tak ma, nie wiem, nie chce źle doradzać, bo nie jestem tam i nie znam Twojej małej. ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- karojalna ostatniej nocy karmiłam tak: 19:28....... 22:55....... 01:54....... 03:49..... 5:20 ......... (i teraz czekam az bedzie glodna a juz 7:48 i nie placze tylko patrzy na kazurele, czyli umie wytrzymac dluzej niz w nocy co godzine mi sie budzi) ale ona mi sie budzila i marudzila pomiedzy karmieniami. ale nie podalam cyca wczesniej niz te godziny co napisalam |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 |
Zadomowienie
|
Cześć,
Cynamonku to naprawdę niewiele w porównaniu z tym co chciałybyśmy dla Was zrobić. Cieszę się ogromnie że z Adasiem z dnia na dzień jest lepiej. Nadal o Was myślę, modlę się za Was i wspieram z całych sił. Trzymaj się dzielnie, ja podziwiam Cię ogromnie za to ile siły w sobie znajdujesz każdego dnia. Jak niesamowicie radzisz sobie z tą trudną sytuacją. ![]() ![]() ![]() Ależ pogoda zdechła ![]() ![]() Misiaczka mam takie same przemyślenia o mijającym czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny..
u mnie noc nawet ok.. tylko jak się kładłam Mały po pierwszym karmieniu nie mógł zasnąć.. pół godz. trwało nim padł..Później spał 3 godz.. aż miałam go na spiocha karmić, bo cyc jak skała.. ale sam sobie przypomniał ![]() A zaraz chyba oszaleję.. nie chce sam siedzieć w bujaczku, leżeć też mu źle..nic mu nie pasuje..tylko na rękach nosić póki co.. już nie mam siły.. marudzi i marudzi.. jeszcze pogoda ch.... szlag mnie trafi jak znowu pół dnia w domu będziemy siedzieć.. na Dolnym Śl. miało dziś padać? wydawało mi się, że co innego widziałam ![]() Cynamonku ściskamy Was z Olusiem ogromnie ![]() ![]() A teraz idę sobie strzelić w łeb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Mała już zaczęła dzień, a ja bym jednak jeszcze pospala
![]() W łóżku tak ciepło, że nie chce się wstać. A na dodatek widzę, że pogoda ze oknem iście pozytywna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacze. Narazie to na bank skok. Patrze na appke i od wtorku 15stego jest ten dramat. A co robisz zeby Ala nie spala? Ja wrocilam 4:30 ze spaceru. 5nakarmilam gnoma i lezal gadal z pajakiem, a ja w tym czasie szybko obiad i jesc i on sam z siebie dzemna 50min. Karo- ja tak mialam we wtorek co 1,1,10. Wczoraj w nocy jedno karmienie bylo po 55min. Mojemu wlasnie cos sie stalo ze nie moze sie od cycka odkleic. Juz nie jje tylko sutek trzyma, a jak wypadnie to katastrofa od razu ryje nosem i szuka z zamknietymi oczami i sie szamoce. Szybko daje smoczek i jest spokoj, ale tylko wypadnie i tragedia od nowa usypianie ![]() Ona- widzisz, a ja myslalam ze po mm dluzej dzieci spia ![]() Tak czy siak chce kupic jakies mm zeby miec w razie w. Moze uda mi sie tego bebiko poszukac u mnie gdzies bo patrze u mnie tylko Similac co maly go nie lubi i Enfamil. Jeszcze sa te sklepowe brands np.babies r us ma swoje mleko, ale jakos nie ufam takim no name mlekom i jeszcze Earthbest ma mleko tylko ze drogie ale chyba na nie sie skusze tylko musze jakies w saszetkach dorwac bo chyba nie moze puszka dlugo stac po otwarciu. I patrzecze ze z amerykanskich kaszek to jest ryzowa i z owsiana. Manny nie maja oni. Ja bede chyba Pl Bobovite kupowac i amerykanska ryzowa. Nestle dla mnie to syf, gerbera nie lubie. Nie lubie wielkich korporacji bo to wszystko idzie na skale globalna i nie przywiazuja wagi do tego. Oby ludziom sieczke z mozgu zrobic o obchnac towar. Poki co mam plan jak Perse, ale boje sie tego glutenu dawac malemu :/ Ide spac za 1h pewnie wstanie gnom na karmienie. Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mi jeszcze przyszło na myśl, że może powietrze w pokoju jest za suche? I budzi się bo np. chce się pić? Teraz ten sezon grzewczy się zaczął... U nas Młody też tak ma, że piersi nigdy nie odmawia... I jak zacznie ciągnąć w nocy to nie skończy dopóki nie zaśnie, ale czasami ewidentnie widać, że wstał a nie jest głodny ![]() Karolajn i jak mi to babcia tłumaczyła (też Malutkiego często karmię) robi się błędny krąg- często je więc je mało- im mniej zje tym częściej chce jeść... Nie wiem co Ci doradzić...
![]() |
#4577 |
Wtajemniczenie
|
Domi- nie wiem. .jej sie ewidentnie cos porypalo bo już miala ładnie wyregulowany tryb co 3h. Teraz nie ma sily zeby ja przeciągnąć czy czyms zajac. Jak w końcu odslonie piers to szeroko otwiera buzie i az sie trzesie.
A odmówić cyca potrafi, bo np . ostatnio je przed 17 a o 18.30 juz pada wiec przed spaniem chce ja nakarmic to zaciska usta i placze ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4578 |
Wtajemniczenie
|
Jakierka zawsze Odbijam nie ma opcji żebym tego nie zrobiła.
Hej. U nas karmienie 23:30 i 5:00. Michaś guga z karuzela. A za chwilkę dostanie sok z jabłka. Życzę miłego dnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4579 |
Zakorzenienie
|
MArgosia no ja wlasnie tez tak na chlopski rozum biore, bo co godzine to ile ona da rade pociagnac? malo, czyli na krotko starcza co nie? poza tym może mało i krótko ciągnie , bo nie ma miejsca więcej w brzuszku, bo jeszcze mleko poprzednie się nie strawiło i nie ma pustego brzuszka. a na taki nawyk ssania ma co godzinę.
i tak jak mówisz, błędne koło się robi, karolajna ja bym ja przegłodziła do 2 godzin, jakoś przyszykuj się na ta chwilę, psychicznie i praktycznie. powiedz mężowi, że będzie Ci potrzebny, jakieś zabawki przyszykuj, coś do picia dla siebie, telefon i wizaż ![]() i jak po karmieniu po godzinie zacznie płakać to nie oferuj od razu cyca, cokolwiek innego. przytuj ją, bujaj, na brzuszek, zabawiaj, puść muzyczkę, pokaż jej cokolwiek, niech mąż pomaga ci nosić i uspokajać, otwórz okno, może za ciepło, może za zimno, może za duszno itp..żeby jakoś nie dac jej tego cyca przez następną godzinę, aby do 2 godzin dociągnąć. może się uda. a jak się uda to znaczy, że ona nie była az tak głodna po godzinie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
U nas na Dolnym Śląsku nie pada
![]() ![]() Sam bo Gerber i nestle to to samo ![]() My gluten rozpoczynamy podawać dzisiaj i będziemy do tego używać kaszki manny nestle właśnie ![]() ![]() Co prawda jest już na mleku modyfikowanym, ale myślę, ze jak zje tą jedną łyżkę na mm to mu się nic nie stanie ![]()
#4581 |
Zadomowienie
|
Ona, widzisz, ja kiedys odkladalam i nie przejmowalam sie wierceniem az pewnego razu uslyszalam dzwiek krztuszenia sie. Podbieglam do lozeczka a Edziu ma buzie pelna mleczka
![]() A Wam bije brawa za samodzielne zasypianie ![]() ![]() Domcia, cos w tym jest z tym czestym karmieniem. Tylko co zrobic jak maluszek potrzebuje bliskosci, odruch ssanoa mu to zaspokaja a smoczka nie bierze? Ja w takiej sytuacji Edziowi daje w miare pusta piers. A ciekawe co zrobic gdy poersi sa pelne, maly brzuszek tez a chce ssac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4582 |
Zakorzenienie
|
Z tymi posiłkami myślę, że Domi na trochę racji. Im dziecko starsze, tym powinno się dążyć do nauczenia tych 5 posiłków na dzień. Nie mówię tutaj o szkrabach 3 miesięcznych, ale takie ponad pół roku to fajnie gdyby już miało jakiś cykl posiłków 5-6 razy na dobę. u dzieci na mm to łatwiej, bo one zazwyczaj mają te 5-6 posiłków na dobę. Potem tylko mleko się zastępuje pokarmem stałym. Ale nie wyobrażam sobie np karmić półroczne dziecko 15 razy na dobę, nawet kp.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale wtedy ona trochę ssąc masuje je sobie jednak, smoczek może być za twardy i jej podrażniać dziąsło? Ja polecam nakładkę na palec i pomasować jej dziąsełka... może to pomoże? Ja bym się na Twoim miejscu chwytała każdej możliwości ![]() Nota bene, dostaliśmy z bobovity słoiczek z marchewką i poradnik rozszerzania diety więc warto się wszędzie porejestrować ![]()
![]() |
#4584 |
Zadomowienie
|
No prawda z tym jedzeniem. Przerwy powinny być coraz dłuższe.
Karolajn a rozmawiałaś z pediatrą?? Co on na ten temat?? Mój trochę lepiej je, ale też jeszcze szału nie ma no ale u niego przerwy są 2-3h |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | ||
Konto usunięte
|
Oszaleję z tym karmieniem
![]() Niech on już je kotlety.... Jakierka, ostatnio przybierał dobrze, ale ja też się bawię w każde 20 ml.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ita czemu wylewasz mleko? Nie lepiej Ci zrobić mniejsze porcje, a resztę schować do lodówki? Ja bym się chyba zapłakała, gdybym musiała 90 ml wylać.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia. Wczoraj miala przerwę 2h, bo bylysmy na spacerze to byl taki ryk ze az sie krztusila Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43319851]Oszaleję z tym karmieniem
![]() Niech on już je kotlety.... Jakierka, ostatnio przybierał dobrze, ale ja też się bawię w każde 20 ml.... ![]() ![]() Ita czemu wylewasz mleko? Nie lepiej Ci zrobić mniejsze porcje, a resztę schować do lodówki? Ja bym się chyba zapłakała, gdybym musiała 90 ml wylać..[/QUOTE] he tylko ja nigdy nie wiem ile zje Leon wiec teraz mu szykuje 180 na kazde karmienie a udaje mi sie sciagnac od 150-240ml jednorazowo wiec czasami mam cos extra odlozone a czasami brakuje zwarjowac idzie ![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#4588 |
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() Cynamonku super wiesci o Adasiu ze pije twoje mleczko ![]() Baloniku sto lat ![]() Jaskierka ja nie odbijam bo mi sie mała w nocy wybudza. Ja kłade na boczku podpieram plecy zeby mi sie sama nie przekreciła i mam podniesiony lekko materacyk. Twee po prostu rece opadaja ![]() Czarowniczkowalcz z ZUSem Strawberyśliczna córeczka. Moja mała ma tez takie body ![]() Dziewczyny śliczne chopaki ![]() Perse moja tez ma wodniste kupki wiec spoko. Na wadze przybiera ![]() elaine cos ci miałam napisac i mi z głowy wyleciało ![]() My wczoraj polazłyśmy do poradni laktacyjnej bo mnie te moje cyce do szłu doprowadza i ogolnie mam sie leczyc tak jak sie lecze przez tydz. a jak nie bedzie poprawy to mam zadzwonic do tej położnej to spróbuje mnie z lekarzem um ówic. W ogole to przyjmowała mnie położna która mi poród odbierała wiec sie troche pośmiałysmy z tekstów jakie waliłam podczas porodu ![]() Jak małe sie szarpia przy cycku to mozliwe ze im cos w brzuszku przeszkadza albo sa żle trzymane . Ja myślałam ze dobvrze trzymam bo mała ssie i problemów nie było ale pani mnie jeszcze troche skorygowała. Wyżej główka małej zawsze zapominam ojej raczce i jej przygniatam i jej pewnie cierpnie i dlatego moze marudzic i nie zauważyłam ze mała jak ssie to zasysa górna warke i to jej tez moze przeszkadzac. Do tego mam nawała i przed karmieniem mam spuszczac troche pokarmu bo mała jak bierze taka pełna piers to szybko sie meczy piciem i tez moze byc marudna a do tego zniecheca sie nie dojada i dlatego moze juz za godz. domagac sie cyca. Moze komus te uwagi pomoga ![]() Wczoraj sie nie udzielałam bo głowa mi pekała i dopiero wieczorem wziełam tabletke- zreszta po wizycie u laktacyjnej bo kazała mi brac ibuprom zeby mi sie nie zrobiłozapalenie cycków. Dzisiaj pogoda różna wieje wiatr i jest pochmurno ale czasami wychodzi słoneczko wiec spacer tradycyjnie i tak bedzie o 10.30 ![]() I wczoraj zaczęłam pracowac jak mała spała i powiem ze dobrze mi to zrobiło bo nie sprzatała nie prałam nie gotowałam i chałupa sie nie zawaliła ![]() Sam ja tez kapie co drugi dzien koł0 18.30 i mała o 20 juz chrapie. W dzien kiedy nie kapie to o 18.30 mała jest przebierana w piżamke i ma myta buzke itd. i tez spi o 20 jaksusełek. To sie rozpisałam. Trzyam kciuki dla potrzebujacych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja własnie myślę nad kaszką. Za niecały miesiąc będę wprowadzała gluten, a jeszcze nie nie rozglądałam/nie czytałam o kaszkach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | ||||
Rozeznanie
|
Ja też ze wsi
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 100 lat 100 lat!! Cytat:
Ja wracam do pracy już 20 stycznia ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.