My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 08:54   #2041
andziula1234
Przyczajenie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Witam wszystkie dziewczyny będące na tym Forum. Też oczekuję na ten ważny w życiu dzień Który będzie 18.10.2014 w moje urodziny
andziula1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:19   #2042
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziula1234 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny będące na tym Forum. Też oczekuję na ten ważny w życiu dzień Który będzie 18.10.2014 w moje urodziny
Witaj
Opowiedz coś o sobie.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:22   #2043
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Ja też mam ślub w swoje urodziny 09.08 znajomi mi próbowali wybić z głowy, że takie dwie okazje się nałożą, ale ja mam to w nosie. Jakby tego było mało zaręczyny tez były w moje urodziny w 2012 r.

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:39   #2044
21klaudyna
Zadomowienie

Mała_czarna to była moja inspiracja .
http://www.weselinka.pl/files/images...-tulipanow.jpg
Moja przyszła teściowa ma kwiaciarnie , mówiła że jak bardzo sie uprę to i tulipany sie znajdą no ale cenowo też trzeba się liczyć , że to wyjdzie drożej więc chyba na te "pretensje" się przerzucę :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2013-10-18 o 09:41
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:40   #2045
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Witaj

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:41   #2046
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
A mam pytanie dotyczące wystroju sali planuje któraś może hortensje na stoły ? Strasznie mi się podobają ostatnio a w sierpniu chyba nie było by z nimi problemu
ja bardzo chciałam niebieskie ale menadżerka sali nam je odradziła (tak kobieta widziała chyba wszystko) ponieważ podobno rzadko które na poprawinach wyglądaja tak świeżo i ładnie po prostu nie są trwałymi kwiatami i potrzebują mega dużo wody...

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
w zał zdjęcia fryzur które mi się podobaja i chyba na jedna z nich sie zdecyduje bo nie dla mnie jakies wymyślne upiecia są
śliczne są takie koczki ale mi bardzo nie pasują niestety
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:52   #2047
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
śliczne są takie koczki ale mi bardzo nie pasują niestety
Ja kiedyś znalazłam taki wysoki kok i biała opaska we włosach ale TŻ powiedział że broń Boże mam się tak nie czesać bo to okropne. Że ta fryzura kojarzy mu się ze sprzątaniem i sobotnim leniwym porankiem, bo zawsze jak rano wstaję to tak wiążę włosy wysoko.

Ja pokazuję swojemu TŻowi moje pomysły na fryzurę, makijaż, suknię. Przynajmniej wiem że nie zawsze podoba mu się to co mi a nie chciałabym mu zrobić "niespodzianki" w dniu ślubu.
Nigdy bym też nie powiedziała że spodobają mu się grochy i lata 50 a jednak

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:53   #2048
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

anusia13138, andziula1234
Witam nowe PMki

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:55   #2049
enzunio
BAN stały

Pomęczę Was jeszcze barmanem, mogę?

Dostałam kilka maili, niektóre opcje są bardzo drogie, ale jeden mi odpowiada, ALE! mam też możliwość wzięcia barmana z mojego hotelu. I teraz tak...

Barman z maila
Jego usługa 600 zł
Dojazd 400 zł
Pakiet alkoholowy jaki mnie interesuje 850 zł
Razem: 1850.
Ale nie wiem czy nie musiałabym doliczyć 100 zł za lód i zbieranie i mycie szkła 200 zł. To zależy czy obsługa mojego hotelu chciałaby po nim sprzątać. Pisali, że udostępniają szkło i bar, więc może jest nadzieja. Czyli razem wyszło by 1850-2150 zł za całonocną imprezę.

Opcja 2 czyli barman z mojego hotelu:

Bierze 130 zł/h. Managerka mojej sali doradza by nie brać na całą, bo ma być to atrakcja. Doradza by wziąć go max na 6 godzin, co daje 780 zł za jego usługę.
Do tego sama bym musiała dokupić alko i inne. Nie wiem ile by to wyszło, ale posiłkując się poprzednim barmanem, powiedzmy, że 1000 zł. Czyli razem za 6 godzin wychodzi ok. 2000 zł (doliczam jakieś niespodzianki typu coś jest droższe).

Czy lepiej dopłacić trochę i mieć całą noc?
Czy lepiej mieć barmana, który zna ten hotel, być może wyjdzie dużo taniej, nie wiem w sumie ile on by chciał alkoholu... ale tylko przez 6 godzin?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 233_(Kopiowanie).jpg (70,0 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-10-18 o 09:56
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:58   #2050
Dotka90
Zakorzenienie

Ciężko cenowo porównać, ale ogólnie mogę podpowiedzieć, że IMO barman na całą noc jest zbędny

O ile ok, o 20 każdy będzie pił fajne drinki, o tyle wątpię, żeby o 1, czy 2 ludzie nadal pili te drinki

Poza tym musisz się też zastanowić, ile osób w ogóle piłoby te drinki - czy jest dużo kobiet, czy starsi piją drinki (np. pokolenie mojego dziadka pije tylko czystą).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:06   #2051
justynkie
Wtajemniczenie

enzunio w pierwszej kolejności powinnaś zadać sobie pytanie czy masz mocno imprezowych gości i w jakim stopniu będą korzystać z barmana?
W mojej rodzinie po oczepinach zabawa zwalnia, pije się mniej alkoholu, są wolniejsze tańce. Ale to też sprawa wieku, moi rodzice oraz ciotki i wujkowie mają po ok. 60 lat więc już nie te lata na szaleństwa W tej sytuacji barman na kilka godz byłby ok.
Ale jeśli Twoja rodzina bawi się na całego do białego rana i o 6 ciężko ich wygonić z lokalu, to bierz barmana na całą noc! Wydasz 300 zł więcej ale masz spokój że nikt gościom nie zabierze możliwości picia super drinków w połowie wesela. Jak ktoś zacznie od drinków to później raczej nie przerzuci się na czystą czy piwo. A może z tym barmanem hotelowym da się uzgodnić promocyjną cenę przy wynajęciu na całą noc?

Stary 2013-10-18, 10:09   #2052
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja pokazuję swojemu TŻowi moje pomysły na fryzurę, makijaż, suknię. Przynajmniej wiem że nie zawsze podoba mu się to co mi a nie chciałabym mu zrobić "niespodzianki" w dniu ślubu.
Trochę zazdroszczę ja też próbuję z moim konsultować pomysły, ale słyszę co najwyżej: "ja się nie znam", "tobie we wszystkim będzie ładnie", "to nie ja będę w tym chodził", "to tobie ma się podobać".
Jedyny komplement walnął... butom (są w jego ukochanym niebieskim kolorze )

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Poza tym musisz się też zastanowić, ile osób w ogóle piłoby te drinki - czy jest dużo kobiet, czy starsi piją drinki (np. pokolenie mojego dziadka pije tylko czystą).
My rozważaliśmy barmana, ale jednak zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. Raz, że to kolejne koszty, a dwa - z naszych wspomnień po weselach, na których byliśmy, w naszych rodzinach pija się tylko wódkę, inne alkohole (głównie piwo) schodzą dopiero na poprawinach. Wino też nie jest zbyt popularne, tylko rodzina mojej chrzestnej je pija, a do tego są podobno ich koneserami. Więc chyba i wina też nie będzie, potem mnie obgadają, że postawiłam im na stole byle co. ;-)
Stary 2013-10-18, 10:14   #2053
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Moje małe podsumowanie
Mamy już:

SALA: 170zł/os.
KAMERZYSTA: 1790zł
FOTOGRAF: 1600zł
DJ: 2000zł
SUKIENKA
WÓDKA: 120 butelek Stock 0,5l.
ZAWIESZKI NA WÓDKĘ
PODZIĘKOWANIA DLA GOŚCI
PODWIĄZKA
KOSZYCZKI RATUNKOWE
PODUSZECZKA NA OBRĄCZKI
PASEK DO GARNITURU
BIUSTONOSZ DO SUKNI
PROJEKT WINIETEK + KRYSZTAŁKI DO OZDOBY

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:20   #2054
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Dobrze Dziewczyny piszą, wcale nie jest prosta Twoja sukienia,piękna koronka i te plecy

tych żyrandoli wydaje mi się trochę za dużo jest. U mnie w Edynburgu jest jedno piękne miejsce na wesele ale mnie na nie nie stać bo ceny zaczynają się od £89 + vat od osoby...

co do podróży poślubnej, my byśmy chcieli do USA (Floryda, Nowy Jork i Vegas) ale pewnie ze względu na pracę nie będziemy mogli tyle urlopu wziąć na raz, więc pewnie skończy się na kilku dniach na południu Francji, lub w Portugali.

Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
my lecimy do USA
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
U nas są tylko bramki i każdy chce wódki, ja pewnie tych bramek nie będę miała (może mój brat zrobi jedną i tyle)

U mnie w rodzinie zdarzyło się kiedyś poronienie przez to, że kobieta w ciąży szalała na weselu (nie piła, po prostu się dobrze bawiła)...

Ja miałam podobne odczucia, ślub krótki, klęczenia nie było, bo kościelny miał pokazać młodym, kiedy mają klęknąć, ale go nie było wtedy (po prostu sobie poszedł gdzieś)...

Dobrze, że nie mam takich problemów - ani tabletek, ani seksu, zero stresu i skutków ubocznych

A ja będę mieć cztery

Moja mama wypiła ze 2-3 piwa w ostatnim trymestrze, a braciszek jest zdrowy, śliczny i słodki

U mnie by to nie przeszło, poprawiny muszą być o 13, 14 najpóźniej, bo goście muszą wrócić tego samego dnia (następnego dnia pierwszy dzień szkoły, a gości mam z daleka też). I dobrze, że mam obiad inny niż na weselu na poprawinach
a co do stroju PM - ja co prawda chcę białą sukienkę, ale pewnie będą ładniej ubrane - i co z tego, i tak ja będę grać pierwsze skrzypce

Polecam nie pić alkoholu i nie kąpać się w gorącej wodzie
ja osobiście wezmę tabletki.

Carlo Rossi ma różne wina, ja piłam słodkie i półsłodkie...
półsłodkie jest jedno i słodkie też...
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Rabbitka -piona my tez planujemy Stany chcialabym taka objazdowke zrobic a potem pobyczyc sie na Florydzie

Umowilam sie na sobote na kolejne mierzenie sukni zobaczymy czy moja faworytka nadal jest wlasnie Ta Jedyna
Zastanawia mnie jedna kwestia, jak to jest ze w jednym salonie kobitki mowia, ze szycie sukni trwa pol roku i poganiaja, w drugim, ze 4 mies a w trzecim, ze 3 pytalam we wszystkich o ten jeden, konkretny model

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
my też USA
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
w Eurocashu są następujące ceny:
żołądkowa 16,22
wyborowa 19,22
stock 19,34
krupnik 16,54 (promocja)
soplica 17,20
są najniższe jakie znaleźliśmy w Kgu

mam ceny z makro też jakbyś chciała

będe musiała iść na szabry po te kwiatki
a ciacha są pyszne i ładne

kradnę makeup

tydzien później?? ja musze 2 tygodnie przed weselem podać konkretną listę ile osób będzie, wraz z poprawinami...

jest przepiękna, a zdanie ludzi trzeba mieć o tu

takie oczywiste oczywistości są najgorsze, na wesele nr 4 byli zaproszeni bardzo bliscy znajomi pary młodej i 3 tygodnie przed weselem powiedzieli, że ich nie będzie, bo ona pracę ma nową, a pracę miała już od dobrego miesiąca, więc trzeba potwierdzenie ustalić co najmniej 1,5 miesiąca przed ślubem, żeby ewentualnie kogoś bez większej żenady jeszcze zaprosić

Wielkanoc w 2014 wypada 20 kwietnia

no tez mam paru znajomych, którzy na myśl o krupniku dostają mdłości, ale nie każdemu dogodzisz

pretensje hortensje uwielbiam

mój ostatnio dostał OPR za to że "wszystko mu jedno" i stąd te dzisiejsze zakupy powiedział, że kwestię zaproszeń i kolorów zostawia mi, jemu na pewno będzie się podobało, ale mnie akurat to odpowiada, ja mu pokazuję tylko finalny efekt
wczoraj byłam w MAKRO z tż, i z licencją SOPLICA 17,2
pożyczymy licencję od znajomego i kupimy w przyszłym tygodniu

PS: wódka nie ma terminu ważności prawda??
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:26
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:21   #2055
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Moje małe podsumowanie
Mamy już:

SALA: 170zł/os.
KAMERZYSTA: 1790zł
FOTOGRAF: 1600zł
DJ: 2000zł
SUKIENKA
WÓDKA: 120 butelek Stock 0,5l.
ZAWIESZKI NA WÓDKĘ
PODZIĘKOWANIA DLA GOŚCI
PODWIĄZKA
KOSZYCZKI RATUNKOWE
PODUSZECZKA NA OBRĄCZKI
PASEK DO GARNITURU
BIUSTONOSZ DO SUKNI
PROJEKT WINIETEK + KRYSZTAŁKI DO OZDOBY
Super, dużo rzeczy już macie załatwione, fajnie

A ja juz wiem po kim jestem w goracej wodzie kąpana dzwonie do mamy, mowie, ze spodobała mi się taka piękna sala w Bielsku, że jak w piatek to by się opłacało itd, ze sa noclegi dla gości i w ogóle sala jest cudna, a moja Mamcia mówi: no to dzwoń i rezerwuj

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:31   #2056
rabbitka
Rozeznanie

Witam nowe PMki!

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Też o tym myślałam, ale doszłam do wniosku, że zamiast dekoracji z ciętych kwiatów postawię na stołach dekoracje z doniczkowych storczyków. Mam na myśli coś takiego - banalne do zrobienia, a po wszystkim mogę zabrać kwiat do domu i probować go odratować
Super te storczyki w doniczkach wyglądają , pomysł rewelacja! no i masz racje później je do domu możesz zabrać

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Moje pierwsze próby no nic mam trochę czasu by poćwiczyć jak przez miesiąc mi się nie znudzi to zrobię, a jak znudzi to zamówię i tyle...
fajnie Ci te kwiaty wyszły, ale pewnie bardzo pracochłonne.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
W niedziele bedziemy robic sami rozne karteczki, wasy itp do kacika foto.

Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
my też będziemy mieć 'props' , ale że jestem leniuch to zamówiłam z Ebay'a

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ciężko cenowo porównać, ale ogólnie mogę podpowiedzieć, że IMO barman na całą noc jest zbędny

O ile ok, o 20 każdy będzie pił fajne drinki, o tyle wątpię, żeby o 1, czy 2 ludzie nadal pili te drinki

zgadzam się, wydaję mi się, że 6 gidzin będzie wystarczająca, amasz wtedy barmana, który ma doświadczenie w tym miejscu, zna hotel itp.

u nas dzisiaj 8 miesięcy do ślubu!!

co do oszczędności to mamy część odlożoną i część rzeczy opłaconych w całości (suknia, welon, buty, obrączki, część dekoracji) no i zaliczki (niektóre po 50%) więc nie jest źle, ale ja to się zawsze trochę stresuje.

mały offtop byliśmy wczoraj z TŻtem na musicalu Król Lew gdyby, któraś miała okazję zobaczyć to bardzo polecam, bo był rewelacyjny!

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:32   #2057
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej

Witam nowe PMki

Krooliczek, dzięki za wyjaśnienie (chodzi mi o kręcenie przygotowań).

Ilonus, gratuluję certyfikatu

Jeśli chodzi o rozdawanie zaproszen to ja planuje rozdawac pod koniec kwietnia lub na początku maja.
Terminu potwierdzenia jeszcze nie ustaliłam - nie pamiętam jak mam napisane w umowie z salą, do kiedy mam podać ostateczną liczbę gości.

Co do podróży poślubnej to my nie jesteśmy pewni czy w ogóle gdzieś pojedziemy... A jeśli tak to gdzieś za granicę, pewnie na początku września. Aczkolwiek to zależy czy dostaniemy wtedy urlopy...

Odlozone mamy 9 tys, jeszcze ok 10 tys odlozymy do czasu ślubu, a rodzice C. nam wiszą ok 9 tys. Więc w sumie będzie 28 tys , powinno wystarczyć. Oprócz tych oszczednosci mamy wpłacone zaliczki - 1 tys na salę, 700zl w sumie na fotografa i kamerzyste.

Chciałam sie pochwalić, że mamy już podpisaną umowę z zespołem. Mój tata uparł sie, że zapłaci za zespół i podpisze z nimi umowę. I właśnie wczoraj to zrobił

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:32   #2058
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Czy miałyście wątpliwości co do sukni ? ja swoją kupiłam , chciałam prostą mam prostą tylko teraz cały czas się zastanawiam czy nie usłyszę od gości ,że jest za prosta...
W załączniku moja sukienka .
jak masz takie wątpliwości to zobacz moją suknię ja sobie zdaję sprawę, że mam prostą suknię ale dokładnie taką chciałam i nie przejmuję się co goście powiedzą, bo tak jak dziewczyny pisały - akurat sprawa wyglądu mojego i TŻ to nasza sprawa i my mamy sikać na swój widok tego dnia jak się komuś podoba to bardzo miło, a jak nie to niech nie komentuje a Twoja suknia jest koronkowa a to już jest b. bogate zdobienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
dziewczęta!!! kupiliśmy wódkę 120 butelek krupniku za 16,70 zł w Eurocashu
byliśmy też u złotników dwóch i obaj powiedzieli, że nasze wzór obrączke super i że nasze złoto wystarczy na obrączki, robociznę i jeszcze zostanie
a zamawialiście już jakiś konkretny model? a co do cen wódki w makro jakbyś miała info czy jest Maximus? chociaż nie wiem czy w makro w innym mieście taka sama cena by była...

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Dlatego zdecydowałam się na doniczkowe - można je zrobić wczesniej i tylko przewieźć zrobiłam już testową dekorację z domowego storczyka i zajęło mi to 10 minut. Najwięcej zajmie mi chyba ich wyszukanie i zakup.
mi się też podoba takie proste i ekonomiczne rozwiązanie - może nawet by tak po weselu komuś tego storczyka dać? a cięte w wazonach to do wyrzucenia i tyle.

Edytowane przez lupinka
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:34
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:32   #2059
moniczka_90
Zakorzenienie

witam nowe PM
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:35   #2060
justynkie
Wtajemniczenie

Małe pytanko!
Szukam stroju dla mojej mamy na wesele. Mama ma 62 lata, jej jedyny wymóg, to żeby spódnica była dłuższa, do połowy łydki co najmniej. Szukam garsonek (wiem, uwielbiacie to słowo ) 3-częściowych: spódnica, bluzka i żakiet. Niestety wszędzie są takie typowe stroje dla babć a nie chciałabym żeby moja mama na moim ślubie wyglądała jak ciotka klotka.
Macie może namiary na jakieś sklepy gdzie można znaleźć coś takiego?

Stary 2013-10-18, 10:45   #2061
21klaudyna
Zadomowienie

Niestety w temacie garsonek Ci nie pomogę bo moja mama nosi się elegancko ale n na czasie co jest dla mnie dużym plusem bo nosimy ten sam rozmiar góry więc w razie w mam drugą szafę do korzystania Niestety jest 10 cm niższa , wiec dół odpada Moja mama zaczęła sie też juz rozglądać za sukienkami - znalazłyśmy jedną śliczna ale czarna - a mamie PM czarna to już żywcem nie pasuje .Wczoraj od znajomej dostałyśmy info , że najlepiej szukać i kupować w maju kiedy zaczyna się okres komunii , że jest największy wybór

"Zestarzej się przy mnie
Stary 2013-10-18, 10:46   #2062
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Małe pytanko!
Szukam stroju dla mojej mamy na wesele. Mama ma 62 lata, jej jedyny wymóg, to żeby spódnica była dłuższa, do połowy łydki co najmniej. Szukam garsonek (wiem, uwielbiacie to słowo ) 3-częściowych: spódnica, bluzka i żakiet. Niestety wszędzie są takie typowe stroje dla babć a nie chciałabym żeby moja mama na moim ślubie wyglądała jak ciotka klotka.
A musi być koniecznie garsonka? Można znaleźć ładną sukienkę dla osoby w tym wieku.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:47   #2063
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
jak masz takie wątpliwości to zobacz moją suknię ja sobie zdaję sprawę, że mam prostą suknię ale dokładnie taką chciałam i nie przejmuję się co goście powiedzą, bo tak jak dziewczyny pisały - akurat sprawa wyglądu mojego i TŻ to nasza sprawa i my mamy sikać na swój widok tego dnia jak się komuś podoba to bardzo miło, a jak nie to niech nie komentuje a Twoja suknia jest koronkowa a to już jest b. bogate zdobienie
mierzyłam też twoją suknie ( lub podobną) w Madonnie . Na wieszaku może i wygląda na prostą ale jest mega kobieca- też brałam ja pod uwagę podczas wyboru .

Znalazłam tą stronę dziś i gdyby nie to , że już mam podpisana umowę z foto i zapłacone 1000 zł zaliczki to chyba wydałabym każdą kase na nich http://fabrykakreatywna.pl/

"Zestarzej się przy mnie

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:51
Stary 2013-10-18, 10:54   #2064
enzunio
BAN stały

Dzięki dziewczyny, ech... napisałam do managerki mojego hotelu, może mi powie ile mniej więcej alko i tak dalej będzie kosztowało

Justynkie, ja Ci nie pomogę za bardzo w tym kierunku, bo znam takie miejsce, gdzie moja babcia kupuje sobie mega eleganckie garsonki (i to takie naprawdę mega, bo z np. tymi bocznymi panelami wyszczuplającymi, babcia ma 65 lat, ale duży brzuszek), ale to w Kartuzach w takim sklepie niesieciowym, ceny wahają się tak 280 - 400 zł, ale pewnie nie robi, Twoja mama mieszka w Ol, co nie?

A z moją mamą to będzie kongo, wymyśliła sobie mini z przodu i długą z tyłu, bo taką mierzyła, ale 38 była za ciasna w biuście, a 40 leciała z niej... a to bez ramiączek, więc musiała leżeć idealnie. I teraz mama wszystko porównuje do tamtej :/ i nic innego jej się nie podoba :/
Stary 2013-10-18, 10:56   #2065
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Nigdy bym też nie powiedziała że spodobają mu się grochy i lata 50 a jednak
no ja na podobnej zasadzie robiłam podchody z moim TŻ w sprawach sukni, fryzury itp. na szczęście mamy w tej kwestii podobny gust, ale buty to akurat na pewno zobaczy przed DŚ bo będę musiałą je rozchodzić
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
A musi być koniecznie garsonka? Można znaleźć ładną sukienkę dla osoby w tym wieku.
ja też bym obstawiała sukienkę dla mamy po prostu nie zawężajcie poszukiwań tylko do garsonki, bo jest dużo naprawdę ładnych kiecek

Cytat:
mierzyłam też twoją suknie ( lub podobną) w Madonnie . Na wieszaku może i wygląda na prostą ale jest mega kobieca- też brałam ja pod uwagę podczas wyboru .
owszem, uważam, że moja ślicznie się układa bo jest szyta z koła, więc mi się najbardziej podoba ta jej zwiewność ale Twoja jest seksowna bo dopasowana i elegancka bo koronkowa. nikt Ci nie powie, że za prosta na ślub!!! a poza tym skoro takie wybrałyśmy to znaczy, że dla nas to są właśnie "te jedyne"

może już taki temat się przewinął, czy któraś z Was do sukni ma też stanik zapinany praktycznie w talii/w pasie? do głębokiego dekoltu na plecach będę takiego potrzebowała i zastanawiam się gdzie znajdę jakieś porządne może któraś z Was juz szukała i wie gdzie są?

http://media.bodaclick.com/img/img_r...a4f2c67068.jpg
http://i.snobka.pl/sn913/bd0c26bb0009ff134584550e
http://m.ocdn.eu/_m/76e16feeca4f9b1e...d50b,62,37.jpg
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:57   #2066
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Małe pytanko!
Też uważam że może lepiej poszukać jakiejś sukienki? Moja mama tydzień temu już sobie kupiła sukienkę na nasz ślub
Dlugość za kolano, góra zabudowana, z ładnymi zakladkami na biust Sukienka robi mamie talię której mama nie ma! Wygląda ślicznie. Jest w pionowe pasy, połączenie czarnego, brudnego złota i beżu. Na sukience są takie jakby "plamy" wzory, czarnej koronki Nie wiem jak to napisać

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:59   #2067
enzunio
BAN stały

Justynkie, ona ma dokładnie tą, to jest sukienka z taką krótką marynareczką! http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Kostium-d...komunie-wesele

EDIT: nie działa, daję foto

EDIT: I moja babcia jest naprawdę "przy sobie" a ta sukienka bardzo ją wyszczupla. Chociaż nie wiem czy o taki efekt Ci chodzi, bo jeśli Twoja mama ma taką figurę jak Ty to wyszczuplenie może niewskazane

To nie jest trzyczęściowe, ale za to mega eleganckie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c_350x350_22946843.jpg (9,3 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-10-18 o 11:01
Stary 2013-10-18, 11:03   #2068
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

lupinka
Na pewno widziałam w Triumphie
http://www.adampolbielizna.pl/biusto...owy-p-263.html

EDIT:
Tańsza wersja
http://allegro.pl/ava-69-koktailowy-...630938588.html

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-10-18 o 11:12
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:05   #2069
ysia
Zadomowienie

Fajne kompleciki widziałam w Simple i w Solarze , tyle że tam są konkretne ceny i nie wiem jaka jest rozmarówka

Ja się z moją mamą umówiłam sto lat temu że na mój ślub ma mieć długie włosy (całej rodzinie się podoba w długich, ale ona woli krótkie i takie nosi). Na wieść o tym że się pobieramy za pół roku pierwszą jej reakcją było "O BOŻE! to ja muszę zapuszczać włosy"

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:05   #2070
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Też uważam że może lepiej poszukać jakiejś sukienki? Moja mama tydzień temu już sobie kupiła sukienkę na nasz ślub
Dlugość za kolano, góra zabudowana, z ładnymi zakladkami na biust Sukienka robi mamie talię której mama nie ma! Wygląda ślicznie. Jest w pionowe pasy, połączenie czarnego, brudnego złota i beżu. Na sukience są takie jakby "plamy" wzory, czarnej koronki Nie wiem jak to napisać
O rany, ja bym chciała, żeby moja mama wystąpiła w sukience, ale ona tez chce tę przeklętą garsonkę... Może jeszcze zmieni zdanie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości