|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Witam wszystkie dziewczyny będące na tym Forum. Też oczekuję na ten ważny w życiu dzień
Który będzie 18.10.2014 w moje urodziny
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znajomi mi próbowali wybić z głowy, że takie dwie okazje się nałożą, ale ja mam to w nosie. Jakby tego było mało zaręczyny tez były w moje urodziny w 2012 r.
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
Mała_czarna to była moja inspiracja .
http://www.weselinka.pl/files/images...-tulipanow.jpg Moja przyszła teściowa ma kwiaciarnie , mówiła że jak bardzo sie uprę to i tulipany sie znajdą no ale cenowo też trzeba się liczyć , że to wyjdzie drożej więc chyba na te "pretensje" się przerzucę :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2013-10-18 o 09:41 |
|
|
|
#2045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2046 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ponieważ podobno rzadko które na poprawinach wyglądaja tak świeżo i ładnieCytat:
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kiedyś znalazłam taki wysoki kok i biała opaska we włosach ale TŻ powiedział że broń Boże mam się tak nie czesać bo to okropne. Że ta fryzura kojarzy mu się ze sprzątaniem i sobotnim leniwym porankiem, bo zawsze jak rano wstaję to tak wiążę włosy wysoko.
Ja pokazuję swojemu TŻowi moje pomysły na fryzurę, makijaż, suknię. Przynajmniej wiem że nie zawsze podoba mu się to co mi a nie chciałabym mu zrobić "niespodzianki" w dniu ślubu. Nigdy bym też nie powiedziała że spodobają mu się grochy i lata 50 a jednak
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
anusia13138, andziula1234
Witam nowe PMki |
|
|
|
#2049 |
|
BAN stały
|
Pomęczę Was jeszcze barmanem, mogę?
![]() Dostałam kilka maili, niektóre opcje są bardzo drogie, ale jeden mi odpowiada, ALE! mam też możliwość wzięcia barmana z mojego hotelu. I teraz tak... Barman z maila Jego usługa 600 zł Dojazd 400 zł Pakiet alkoholowy jaki mnie interesuje 850 zł Razem: 1850. Ale nie wiem czy nie musiałabym doliczyć 100 zł za lód i zbieranie i mycie szkła 200 zł. To zależy czy obsługa mojego hotelu chciałaby po nim sprzątać. Pisali, że udostępniają szkło i bar, więc może jest nadzieja. Czyli razem wyszło by 1850-2150 zł za całonocną imprezę. Opcja 2 czyli barman z mojego hotelu: Bierze 130 zł/h. Managerka mojej sali doradza by nie brać na całą, bo ma być to atrakcja. Doradza by wziąć go max na 6 godzin, co daje 780 zł za jego usługę. Do tego sama bym musiała dokupić alko i inne. Nie wiem ile by to wyszło, ale posiłkując się poprzednim barmanem, powiedzmy, że 1000 zł. Czyli razem za 6 godzin wychodzi ok. 2000 zł (doliczam jakieś niespodzianki typu coś jest droższe). Czy lepiej dopłacić trochę i mieć całą noc? Czy lepiej mieć barmana, który zna ten hotel, być może wyjdzie dużo taniej, nie wiem w sumie ile on by chciał alkoholu... ale tylko przez 6 godzin? Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-10-18 o 09:56 |
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko cenowo porównać, ale ogólnie mogę podpowiedzieć, że IMO barman na całą noc jest zbędny
O ile ok, o 20 każdy będzie pił fajne drinki, o tyle wątpię, żeby o 1, czy 2 ludzie nadal pili te drinki ![]() Poza tym musisz się też zastanowić, ile osób w ogóle piłoby te drinki - czy jest dużo kobiet, czy starsi piją drinki (np. pokolenie mojego dziadka pije tylko czystą). |
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
enzunio w pierwszej kolejności powinnaś zadać sobie pytanie czy masz mocno imprezowych gości i w jakim stopniu będą korzystać z barmana?
W mojej rodzinie po oczepinach zabawa zwalnia, pije się mniej alkoholu, są wolniejsze tańce. Ale to też sprawa wieku, moi rodzice oraz ciotki i wujkowie mają po ok. 60 lat więc już nie te lata na szaleństwa W tej sytuacji barman na kilka godz byłby ok.Ale jeśli Twoja rodzina bawi się na całego do białego rana i o 6 ciężko ich wygonić z lokalu, to bierz barmana na całą noc! Wydasz 300 zł więcej ale masz spokój że nikt gościom nie zabierze możliwości picia super drinków w połowie wesela. Jak ktoś zacznie od drinków to później raczej nie przerzuci się na czystą czy piwo. A może z tym barmanem hotelowym da się uzgodnić promocyjną cenę przy wynajęciu na całą noc?
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też próbuję z moim konsultować pomysły, ale słyszę co najwyżej: "ja się nie znam", "tobie we wszystkim będzie ładnie", "to nie ja będę w tym chodził", "to tobie ma się podobać".Jedyny komplement walnął... butom )My rozważaliśmy barmana, ale jednak zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. Raz, że to kolejne koszty, a dwa - z naszych wspomnień po weselach, na których byliśmy, w naszych rodzinach pija się tylko wódkę, inne alkohole (głównie piwo) schodzą dopiero na poprawinach. Wino też nie jest zbyt popularne, tylko rodzina mojej chrzestnej je pija, a do tego są podobno ich koneserami. Więc chyba i wina też nie będzie, potem mnie obgadają, że postawiłam im na stole byle co. ;-)
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Moje małe podsumowanie
Mamy już: SALA: 170zł/os. KAMERZYSTA: 1790zł FOTOGRAF: 1600zł DJ: 2000zł SUKIENKA WÓDKA: 120 butelek Stock 0,5l. ZAWIESZKI NA WÓDKĘ PODZIĘKOWANIA DLA GOŚCI PODWIĄZKA KOSZYCZKI RATUNKOWE PODUSZECZKA NA OBRĄCZKI PASEK DO GARNITURU BIUSTONOSZ DO SUKNI PROJEKT WINIETEK + KRYSZTAŁKI DO OZDOBY |
|
|
|
#2054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pożyczymy licencję od znajomego i kupimy w przyszłym tygodniu PS: wódka nie ma terminu ważności prawda?? Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-10-18 o 10:26 |
||||
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja juz wiem po kim jestem w goracej wodzie kąpana dzwonie do mamy, mowie, ze spodobała mi się taka piękna sala w Bielsku, że jak w piatek to by się opłacało itd, ze sa noclegi dla gości i w ogóle sala jest cudna, a moja Mamcia mówi: no to dzwoń i rezerwuj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2056 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam nowe PMki!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas dzisiaj 8 miesięcy do ślubu!! co do oszczędności to mamy część odlożoną i część rzeczy opłaconych w całości (suknia, welon, buty, obrączki, część dekoracji) no i zaliczki (niektóre po 50%) więc nie jest źle, ale ja to się zawsze trochę stresuje. mały offtop byliśmy wczoraj z TŻtem na musicalu Król Lew gdyby, któraś miała okazję zobaczyć to bardzo polecam, bo był rewelacyjny!
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam nowe PMki ![]() Krooliczek, dzięki za wyjaśnienie (chodzi mi o kręcenie przygotowań). Ilonus, gratuluję certyfikatu ![]() Jeśli chodzi o rozdawanie zaproszen to ja planuje rozdawac pod koniec kwietnia lub na początku maja. Terminu potwierdzenia jeszcze nie ustaliłam - nie pamiętam jak mam napisane w umowie z salą, do kiedy mam podać ostateczną liczbę gości. Co do podróży poślubnej to my nie jesteśmy pewni czy w ogóle gdzieś pojedziemy... A jeśli tak to gdzieś za granicę, pewnie na początku września. Aczkolwiek to zależy czy dostaniemy wtedy urlopy... Odlozone mamy 9 tys, jeszcze ok 10 tys odlozymy do czasu ślubu, a rodzice C. nam wiszą ok 9 tys. Więc w sumie będzie 28 tys , powinno wystarczyć. Oprócz tych oszczednosci mamy wpłacone zaliczki - 1 tys na salę, 700zl w sumie na fotografa i kamerzyste. Chciałam sie pochwalić, że mamy już podpisaną umowę z zespołem. Mój tata uparł sie, że zapłaci za zespół i podpisze z nimi umowę. I właśnie wczoraj to zrobił ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2058 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sobie zdaję sprawę, że mam prostą suknię ale dokładnie taką chciałam i nie przejmuję się co goście powiedzą, bo tak jak dziewczyny pisały - akurat sprawa wyglądu mojego i TŻ to nasza sprawa i my mamy sikać na swój widok tego dnia jak się komuś podoba to bardzo miło, a jak nie to niech nie komentuje a Twoja suknia jest koronkowa a to już jest b. bogate zdobienie Cytat:
a co do cen wódki w makro jakbyś miała info czy jest Maximus? chociaż nie wiem czy w makro w innym mieście taka sama cena by była...Cytat:
a cięte w wazonach to do wyrzucenia i tyle.
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2013-10-18 o 10:34 |
|||
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe PM
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
Małe pytanko!
Szukam stroju dla mojej mamy na wesele. Mama ma 62 lata, jej jedyny wymóg, to żeby spódnica była dłuższa, do połowy łydki co najmniej. Szukam garsonek (wiem, uwielbiacie to słowo ) 3-częściowych: spódnica, bluzka i żakiet. Niestety wszędzie są takie typowe stroje dla babć a nie chciałabym żeby moja mama na moim ślubie wyglądała jak ciotka klotka.Macie może namiary na jakieś sklepy gdzie można znaleźć coś takiego?
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
Niestety w temacie garsonek Ci nie pomogę bo moja mama nosi się elegancko ale n na czasie co jest dla mnie dużym plusem
bo nosimy ten sam rozmiar góry więc w razie w mam drugą szafę do korzystania Niestety jest 10 cm niższa , wiec dół odpada Moja mama zaczęła sie też juz rozglądać za sukienkami - znalazłyśmy jedną śliczna ale czarna - a mamie PM czarna to już żywcem nie pasuje .Wczoraj od znajomej dostałyśmy info , że najlepiej szukać i kupować w maju kiedy zaczyna się okres komunii , że jest największy wybór
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam tą stronę dziś i gdyby nie to , że już mam podpisana umowę z foto i zapłacone 1000 zł zaliczki to chyba wydałabym każdą kase na nich http://fabrykakreatywna.pl/
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2013-10-18 o 10:51 |
|
|
|
|
#2064 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny, ech... napisałam do managerki mojego hotelu, może mi powie ile mniej więcej alko i tak dalej będzie kosztowało
![]() Justynkie, ja Ci nie pomogę za bardzo w tym kierunku, bo znam takie miejsce, gdzie moja babcia kupuje sobie mega eleganckie garsonki (i to takie naprawdę mega, bo z np. tymi bocznymi panelami wyszczuplającymi, babcia ma 65 lat, ale duży brzuszek), ale to w Kartuzach w takim sklepie niesieciowym, ceny wahają się tak 280 - 400 zł, ale pewnie nie robi, Twoja mama mieszka w Ol, co nie? A z moją mamą to będzie kongo, wymyśliła sobie mini z przodu i długą z tyłu, bo taką mierzyła, ale 38 była za ciasna w biuście, a 40 leciała z niej... a to bez ramiączek, więc musiała leżeć idealnie. I teraz mama wszystko porównuje do tamtej :/ i nic innego jej się nie podoba :/ |
|
|
|
#2065 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęście mamy w tej kwestii podobny gust, ale buty to akurat na pewno zobaczy przed DŚ bo będę musiałą je rozchodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale Twoja jest seksowna bo dopasowana i elegancka bo koronkowa. nikt Ci nie powie, że za prosta na ślub!!! a poza tym skoro takie wybrałyśmy to znaczy, że dla nas to są właśnie "te jedyne" ![]() może już taki temat się przewinął, czy któraś z Was do sukni ma też stanik zapinany praktycznie w talii/w pasie? do głębokiego dekoltu na plecach będę takiego potrzebowała i zastanawiam się gdzie znajdę jakieś porządne może któraś z Was juz szukała i wie gdzie są?http://media.bodaclick.com/img/img_r...a4f2c67068.jpg http://i.snobka.pl/sn913/bd0c26bb0009ff134584550e http://m.ocdn.eu/_m/76e16feeca4f9b1e...d50b,62,37.jpg |
|||
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama tydzień temu już sobie kupiła sukienkę na nasz ślub Dlugość za kolano, góra zabudowana, z ładnymi zakladkami na biust Sukienka robi mamie talię której mama nie ma! Wygląda ślicznie. Jest w pionowe pasy, połączenie czarnego, brudnego złota i beżu. Na sukience są takie jakby "plamy" wzory, czarnej koronki
|
|
|
|
|
#2067 |
|
BAN stały
|
Justynkie, ona ma dokładnie tą, to jest sukienka z taką krótką marynareczką! http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Kostium-d...komunie-wesele
EDIT: nie działa, daję foto EDIT: I moja babcia jest naprawdę "przy sobie" a ta sukienka bardzo ją wyszczupla. Chociaż nie wiem czy o taki efekt Ci chodzi, bo jeśli Twoja mama ma taką figurę jak Ty to wyszczuplenie może niewskazane ![]() To nie jest trzyczęściowe, ale za to mega eleganckie
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-10-18 o 11:01 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
lupinka
Na pewno widziałam w Triumphie http://www.adampolbielizna.pl/biusto...owy-p-263.html EDIT: Tańsza wersja http://allegro.pl/ava-69-koktailowy-...630938588.html Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-10-18 o 11:12 |
|
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
Fajne kompleciki widziałam w Simple i w Solarze , tyle że tam są konkretne ceny i nie wiem jaka jest rozmarówka
Ja się z moją mamą umówiłam sto lat temu że na mój ślub ma mieć długie włosy (całej rodzinie się podoba w długich, ale ona woli krótkie i takie nosi). Na wieść o tym że się pobieramy za pół roku pierwszą jej reakcją było "O BOŻE! to ja muszę zapuszczać włosy"
|
#2070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

Który będzie 18.10.2014 w moje urodziny 

znajomi mi próbowali wybić z głowy, że takie dwie okazje się nałożą, ale ja mam to w nosie. Jakby tego było mało zaręczyny tez były w moje urodziny w 2012 r.
TEN dzień: 09.08.2014
) ponieważ podobno rzadko które na poprawinach wyglądaja tak świeżo i ładnie

W tej sytuacji barman na kilka godz byłby ok.

bo ceny zaczynają się od £89 + vat od osoby...

gdyby, któraś miała okazję zobaczyć to bardzo polecam, bo był rewelacyjny!