Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 09:45   #4411
rusalka12
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Agnieszka panna Zuzanna robi to samo. Codzoennie caluje brzuszek, jak widzi, ze sie krzywie to podbiega i pyta "mamusiu cos cie boli? Co boli?pomasowac ci brzuszek?" :-D
Tez wie co jej a co Oli. Codziennie robi balagan w swoich ciuszkach, ale poleczki Oli nie dotyka tez sien zastanawiam co to bedzie po porodzie...

Kyte heee, ja waze "troche" wiecej ;-) ale ja nie pamietam, kiedy objadam sie jak bak :-( ja bardzo szybko tyje wiec musze uwazac podwojnie...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:46   #4412
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Tak to zawsze jest... my już 1,5 roku prawie na swoim a brakuje miliona rzeczy, np. listwy łączącej panele z plytkami w salonie, listew przypodłogowych u góry :P O kominku i barierce na schodach nie wspomnę :P Ale jak się wprowadziliśmy to mieliśmy zrobiony kibelek i podłogę w jednym, najmniejszym pokoju, reszta goły beton. No i stała u nas w kotłowni taka staaaara kuchenka gazowa i tak żyliśmy :P Teraz już jest niemal na gotowo w porównaniu do tego co było na poczatku
Takie listwy jak piszesz to juz są drobnostki. Ważne, że na głowę Wam się nie leje i macie na czym spać.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mi tez będziemy musieli się zadłużyć no ale jak trzeba będzie to co poradzić chyba że wygramy miliony w totka to co innego
Ja nigdy nie chciałam brać kredytów i wolałam dłuższy czas oszczędzać, ale kupić cos za gotówkę. Znam dużo osób, które wzięły kredyty na budowę?wykończenie domu, a potem musiały ten dom sprzedać, bo coś im sie w życiu zepsuło i nie dawali rady spłacać na czas raty. Boję się takiego zobowiązania.
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Co do dzieci, mój synek(3l) też jest boski, on od jakiegoś czasu odkrywa mój brzuch i pyta" dzidzia juz?" I nauczył się mówić jej imię:ania. Całuje mój brzusio,"moja dzidzia" to jest takie słodkie Nawet wie co jest jego a co dzidzi, mam na półce poukładne ciuszki i kosmetyki, butelki i wylicza to dzidzi, to moje wózeczek mój a ten dzidzi itd:Pciekawe co bedzie jak ona się urodzi, czy fascynacja nie przerodzi sie w zazdrość
Mam nadzieję, że synuś będzie mocno kochał swoją siostrzyczkę i nie będzie o nią zazdrosny, chociaz może być ciężko, bo niedługo nie będziesz mu poświecać całej swojej uwagi, bo będzie Mała.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:47   #4413
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie ze szpitalaPo wczorajszej wizycie dostałam skierowanie do szpitala na monitoring.Na ktg skurcze małe,podali mi jednak leki na szybsze dojrzewanie oskrzeli synka,2 dawka o 18,3 o 1 w nocy.Będzie gotów jakby co
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:48   #4414
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Basiaaaaaaaaa na pewno nie do Bytomia, Ligota to szpital akademicki i tam mają wszytsko wypasione bo uczą się też tam studenci. Z tych opcji chyba najlepsza jest Ligota ze względu na sprzęt medyczny i na to że będziesz w jednym miejscu z maluszkami bo będzie na pewno dla Ciebie ważne.

dzień dobry zauważyłam że koniec wątku się zbliża... a dopiero był początek hm.. macie super tempo

mnie boli do wczoraj głowa tak że totalnie wymiękam :<
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:49   #4415
nemosek
Zakorzenienie

Hejka

Jak tam wyspane?

Ja mam dzisiaj trochę pracy,ale nic mi się nie che
Pasowałoby zdjąć pranie,zabrać się za łóżeczko,ogarnąć domek.
Dzisiaj odbieram firanki,do 3 razy sztuka Jak się okażą znowu źle zrobione to żądam zwrotu pieniędzy.

Dzisiaj mam dzień z cyklu wołałabym już mieć Tymka po drugiej stronie brzucha,dzisiaj w nocy mnie pobolewał i teraz też.A przecież nie mogę się cały czas faszerować Nospą.
Jakaś taka jestem przez to rozwalona.Im bliżej terminu tym zaczynają mnie dopadać wątpliwości natury egzystencjalnej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:50   #4416
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Już w miarę jakiś pogląd mam jak chce, ale było ciężko
Rolety noc i dzień to takie:
https://www.google.pl/search?q=rolet...%3B3488%3B2616
Nigdy nie widziałam takich rolet. Czyli nawet jak się je zasłoni w dzień to całkowitego cienia nie uzyskamy, bo słońce będzie przez te paski wpadać, dobrze rozumuję?
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie ze szpitalaPo wczorajszej wizycie dostałam skierowanie do szpitala na monitoring.Na ktg skurcze małe,podali mi jednak leki na szybsze dojrzewanie oskrzeli synka,2 dawka o 18,3 o 1 w nocy.Będzie gotów jakby co
Trzymam za Ciebie i Twoją Dzidzię mocno kciuki! Oby wszystko było w porządku!
Stary 2013-10-18, 09:52   #4417
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
za Was

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 09:56   #4418
coralady
Wtajemniczenie

agnieszka255moja 2,5 letnia córka uwielbia oglądać rzeczy dla braciszka,caktuje mój brzuch i mówi,że go kocha2 dni temu powiedziala,że jak go wezmiemy go na 1 wycieczke do zoo zobaczyc słonia,zeberki i małpe,a potem na 2 na plac zabaw i na motory
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:57   #4419
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Takie listwy jak piszesz to juz są drobnostki. Ważne, że na głowę Wam się nie leje i macie na czym spać.

Ja nigdy nie chciałam brać kredytów i wolałam dłuższy czas oszczędzać, ale kupić cos za gotówkę. Znam dużo osób, które wzięły kredyty na budowę?wykończenie domu, a potem musiały ten dom sprzedać, bo coś im sie w życiu zepsuło i nie dawali rady spłacać na czas raty. Boję się takiego zobowiązania.

Mam nadzieję, że synuś będzie mocno kochał swoją siostrzyczkę i nie będzie o nią zazdrosny, chociaz może być ciężko, bo niedługo nie będziesz mu poświecać całej swojej uwagi, bo będzie Mała.
Ja też,nigdy bym nie zdecydowała się na jakiś wielki kredyt.Za duże ryzyko jak dla mnie.Gra nie warta świeczki.
Wolę mieć mniejsze M,ale pewną przyszłość

Cytat:
Dobrze że jesteś pod fachową opieką

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-18, 09:59   #4420
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się!

Trele, do usług! Mam nadzieję, ze faktycznie to działa na kogoś innego niż tylko mój brat

Aaby- nie wiem dokładnie jak wygląda gondola w tym Bugaboo, ale w tym moim ona się składa tak na płasko. Co prawda ma takie pachołki zabezpieczające w rogach, żeby się nie zapadała jak dzieć się wierci, ale na płasko składa się w jakieś 3 sekundy, bo łatwo je wyjąć, lub na półpłasko w - jeśli nie

Nie dostałam lewka!! A rejestrowałam się od razu, jak Aaby podała info!!

Za mną ciężka noc. Bolało, pot się ze mnie lał, było mi raz gorąco, raz zimno. Plecy, biodra, ucho- o 3 w nocy nie wytrzymałam i rozryczałam się z bólu. Wzięłam w końcu pyralginę i lekko ustąpiły plecy. Więc utulona płaczem i bólem zasnęłam. Śniły mi się koszmary, budziłam się co godzinę zlana potem, ale do 9 udało mi się pokimać. Choć po tych snach, jestem niesamowicie zmęczona.
Zwariuję do końca tej ciąży Nie mam siły.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:59   #4421
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dzień dobry zauważyłam że koniec wątku się zbliża... a dopiero był początek hm.. macie super tempo

mnie boli do wczoraj głowa tak że totalnie wymiękam :<
Właśnie, wątek powoli się kończy - czy mamy jakieś propozycje na tytuł następnego? Pasowałoby coś wymyślić i jeszcze dzisiaj może sondę zrobić.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hejka

Jak tam wyspane?

Dzisiaj odbieram firanki,do 3 razy sztuka Jak się okażą znowu źle zrobione to żądam zwrotu pieniędzy.

Dzisiaj mam dzień z cyklu wołałabym już mieć Tymka po drugiej stronie brzucha,dzisiaj w nocy mnie pobolewał i teraz też.A przecież nie mogę się cały czas faszerować Nospą.
Jakaś taka jestem przez to rozwalona.Im bliżej terminu tym zaczynają mnie dopadać wątpliwości natury egzystencjalnej
Nie wyspane, a przynajmniej ja i chyba już długo nie zaznam porządnego snu.
Ja też tak mam, że pasowałoby coś porobić, ale nic się nie che. Teraz szukam na all jakiejś koszuli do karmienia i szlafroka i nic mi się nie podoba, a jak mi się coś podoba to komplet kosztuje 150zł.
Już niedługo Tymuś będzie przy Tobie, nie zamartwiaj się i odrzuć wszelkie wątpliwości!
Stary 2013-10-18, 10:03   #4422
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia i żeby mały nie wyszedł za wcześnie

ja się dziś z koleżankami z roku umówiłam, najpierw mamy isc do muzeum, później u mnie robić obiad a wieczorem an kolejną wystawę. Taki przynajmniej był plan, ale coś czarno widzę to wieczorne wyjście. Chyba jednak ten temat odpuszczę. Mam dziś jakiegoś lenia
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:04   #4423
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojjej..obyś szybciutko wyszła ze szpitala.
Cytat:
Hejka

Jak tam wyspane?

Dziś jestem nawet wyspana choć wstawałam w nocy jak szalonaJuż dopada strach przed narodzinami?
Cytat:
Nigdy nie widziałam takich rolet. Czyli nawet jak się je zasłoni w dzień to całkowitego cienia nie uzyskamy, bo słońce będzie przez te paski wpadać, dobrze rozumuję?

Trzymam za Ciebie i Twoją Dzidzię mocno kciuki! Oby wszystko było w porządku!
Pokażę Ci na przykładzie mojej łazienki, W dzień sobie odsłaniam, a w nocy zasłaniam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00820.jpg (64,1 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00821.jpg (71,2 KB, 44 załadowań)
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:11   #4424
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
mi tez będziemy musieli się zadłużyć no ale jak trzeba będzie to co poradzić chyba że wygramy miliony w totka to co innego

a chcesz zobaczyć takie w "stanie surowym" czy poczekasz aż będzie skończone tak jak ma być
Jak nie każesz długo czekać to się mogę wstrzymać do efektu końcowego ))

Cytat:
Jak to wygląda?
Cytat:
A coś się działo? trzymam kciuki, oby pobyt był miły i przyjemny, o ile do takich można zaliczyć pobyt w szpitalu...

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

Za mną ciężka noc. Bolało, pot się ze mnie lał, było mi raz gorąco, raz zimno. Plecy, biodra, ucho- o 3 w nocy nie wytrzymałam i rozryczałam się z bólu. Wzięłam w końcu pyralginę i lekko ustąpiły plecy. Więc utulona płaczem i bólem zasnęłam. Śniły mi się koszmary, budziłam się co godzinę zlana potem, ale do 9 udało mi się pokimać. Choć po tych snach, jestem niesamowicie zmęczona.

Anoula jakie ambitne plany Ja jestem zapisana jutro na posiedzenie naukowo-szkoleniowe w ramach edukacji ciągłej no i zastanawiam się czy wysiedzę bo to będzie od 8.30 do 15.30 trwało.... a później jeszcze szybka wizyta u znajomych i na 19 do teatru idziemy....chyba mi plecy odpadną. Zastanawiam się czy tego posiedzenia nie odpuścić, ale przydałyby mi się punkty edukacyjne...

Kyte tak to wygląda u mnie, na szybko zdjęcie robilam telefonem więc światło kiepskie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1047.jpg (71,6 KB, 44 załadowań)

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:12   #4425
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Witam się!
ale Ty się biedna namęczysz w ciąży. Mam nadzieję, że Dziecinka będzie taka grzeczna i wynagrodzi Ci wszystkie cierpienia i boleści.
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ja się dziś z koleżankami z roku umówiłam, najpierw mamy isc do muzeum, później u mnie robić obiad a wieczorem an kolejną wystawę. Taki przynajmniej był plan, ale coś czarno widzę to wieczorne wyjście. Chyba jednak ten temat odpuszczę. Mam dziś jakiegoś lenia
Fajny plan dnia! Przydałaby mi się też taka odskocznia od nudnego życia codziennego. A co na obiadek dobrego uszykujecie?
Cytat:
Pokażę Ci na przykładzie mojej łazienki, W dzień sobie odsłaniam, a w nocy zasłaniam
Aaaa to tak działa. Teraz już rozumiem. Fajnie to wygląda i do łazienki w sam raz pasuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 10:17   #4426
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

A coś się działo? trzymam kciuki, oby pobyt był miły i przyjemny, o ile do takich można zaliczyć pobyt w szpitalu...

Anoula jakie ambitne plany Ja jestem zapisana jutro na posiedzenie naukowo-szkoleniowe w ramach edukacji ciągłej no i zastanawiam się czy wysiedzę bo to będzie od 8.30 do 15.30 trwało.... a później jeszcze szybka wizyta u znajomych i na 19 do teatru idziemy....chyba mi plecy odpadną. Zastanawiam się czy tego posiedzenia nie odpuścić, ale przydałyby mi się punkty edukacyjne...

Kyte tak to wygląda u mnie, na szybko zdjęcie robilam telefonem więc światło kiepskie.
Bardzo ładnie to wygląda!Bardzo mi się podobają brązowe ramy okienne.
Stary 2013-10-18, 10:17   #4427
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny plan dnia! Przydałaby mi się też taka odskocznia od nudnego życia codziennego. A co na obiadek dobrego uszykujecie?
jest plan na naleśniki bo jedna z koleżanek w piątki nie je mięsa
Stary 2013-10-18, 10:20   #4428
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Łooo do szczapy to mi daleko Przed ciążą miałam 64kg (i to po 4 miesiącach ćwiczeń do tego dopiero doszłam, bo rok wcześniej przybrałam sporo z okazji stresów szkolnych ;p), a teraz już 10 na + jest. Na szczęście tylko w brzuszek poszło no i na twarzy widać tego chomiczka jak już mówiłam (ale to chyba przez wodę?).

To już ostatnia prosta?
A ja mam ochotę nie na czekoladę ale na budyń
To zatrzymana woda-taki urok ale tylko tymczasowy

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Bry wieczór choć już prawie Dzień dobry raczej ; ).

Nadrobiłam. I to tak, że nie zauważyłam jak przelałam butle od laktatora a na pizamie Wielka plama :p.

Wituś ma dziś miesiąc choć wg liczenia wcześniaczego jeszcze się nie urodził . Wycięłam wieczorem szablony literkowe. Może dziś uda mi się wyciąć kilka z filcu już.

Zdecydowaliśmy się na pierwsze zbliżenie. Żadnych złych odczuc poza moją ograniczona ruchomością.a przerwe mieliśmy 2-miesięczna z racji mojego samopoczucia przed porodem :/. Było miło, bez fajerwerków.

Miłego dnia dziewczyny.
Ja od rana znów będę biegać i różne pierdoły załatwiać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dla Witusia za miesiąc
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzidzia miesiac to juz kawał czasu. Zleciało co?
Moje dziecię ma 11 dni a ja sie czuje jakbym miała ja całe zycie.

My wlasnie mamy drugie ciumkanie Od wczoraj, przy kolejnym wstajemy. nie chce zachwalac ale idealna noc
Nie wiem kto sie za nas modlił , ale dziekuje - pomogło

Dzis w nocy miałam taki nawał, ze zdecydowanie leciało mi z piersi wiecej, niz z tych cholernych butelek , wiec nie rozumiem dlaczego z piersia w pozycji lezacej sobie radzi a z butelka w pol siedzacej wcale

Aha NASTURCJA - Wyłapał wczoraj co pisalas o tetrze. Nosiłam wczoraj jedna cały dzien miedzy piersiami , a wieczorem położyłam małej do kosza pod głowe.
Kto wie , moze w tym nasz dzisiejszy sukces. Dziekuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Może wszystko zaczyna się stabilizować

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Gratulacje za wszystkie tygodnie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Ale pogoda, wstac sie nie chce

Oficjalnie ogłaszam, że mogę rodzic Wszystko gotowe. Nawet ciuszki na wyjscie, kocyk i fotelik uszykowałam Tż

Ja chce rodzic! wszystko juz mnie boli
Już niedługo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-18, 10:21   #4429
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
jest plan na naleśniki bo jedna z koleżanek w piątki nie je mięsa
Naleśniki! Mniam! Chyba muszę jutro zrobić na obiad, bo na dzisiaj już zaplanowałam rybkę.
Stary 2013-10-18, 10:21   #4430
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:

ja tez nie,

wspolczuje nocy,

kyte bardzo fajne rolety,

jaki smętny dzien, usypiam na stojaco
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:23   #4431
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
no co no rura fajna sprawa Są nawet specjalne szkoły tańca na rurze
A mój mi powiedział że mała bąki puszcza, bo po prawej stronie słyszał i czuł jakby bąbelki W sumie..też nie wiem co to było

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Nie wiem jak skopiować ten obrazek, więc wrzucam linka do galerii, zdjęcie 11.
http://www.pantwardowski.pl/?page_id=695
Rolety rzymskie i takie firany po bokach.
Fajnie to wygląda

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

No widzisz, to musisz się zgłosić jako para dla De (czyli na niedzielę albo na wtorek) to teraz zabierz się za mycie podłóg, skakanie na piłce i molestowanie TŻ to urodzisz

aaby, dziękujemy za cynk o lwie z FP jak tam "grawitacja" Ci się podobała? warte to czegokolwiek? i za tydzień

kyte, karnisze dobierz sobie do mebli - jak masz bardziej nowoczesne to jakiś metalowy, a jak tradycyjne, drewniane, to drewniane. Szczerze mówiąc, ja uważam, że i tak go w większości nie widać, więc nie ma co przepłacać (karnisze potrafią być naprawdę drogie). Co do firan - proponuję Ci też przejść się do Obi czy innego marketu gdzie szyją firany - tam są często takie specjalne krawcowe od firan i mają całkiem niezłe pomysły. My właśnie tak poszliśmy bez pomysłu i razem jakoś z krawcową coś wymyśliliśmy ciekawego

Ja dzisiaj popołudniu mam wizytę - ciekawe co tam u młodej słychać. Zapytam też lekarza co on sądzi o tych wiesiołkach i herbatach. A ja w końcu dzisiaj MUSZĘ się zabrać w końcu za ostatnią turę prasowania. Jak nie, to sama sobie baty będę robić. Ale na razie idę się przystrzyc na dzisiejszą wizytę (czytaj: godzina z głowy )

trzymamy

Za resztę wizytujących też

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-18, 10:25   #4432
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Lineczko to tobie zostały tylko 3 dni? ciekawe który ci sie termin sprawdzi czy wg om czy wg usg
tak do pierwszego terminu zostały mi 3 dni tylko też sie nad tym cały czas zastanawiam :P
Cytat:

ja za kredytami też nie bardzo, ale teraz na remont musieliśmy wziąć bo nie dalibyśmy rady go inaczej zrobić, na poddasze tym bardziej bo zanim ja bym uzbierała taką kwotę to bym umarła chyba
Cytat:
o rany przeczytałam ze witasz się ze szpitala i pomyślałam że rodzisz
Cytat:
agnieszka255moja 2,5 letnia córka uwielbia oglądać rzeczy dla braciszka,caktuje mój brzuch i mówi,że go kocha2 dni temu powiedziala,że jak go wezmiemy go na 1 wycieczke do zoo zobaczyc słonia,zeberki i małpe,a potem na 2 na plac zabaw i na motory
napewno mu się spodoba
Cytat:

współczuję Ci, serio

a lewka może jeszcze dostaniesz
Cytat:
a te paski to nie sa prześwitujące te cieńsze?
Cytat:
w przyszłym tygodniu będą się za to pewnie zabierać więc ewentualnie będę mogła pokazać ale jeszcze bez desek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:27   #4433
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Naleśniki! Mniam! Chyba muszę jutro zrobić na obiad, bo na dzisiaj już zaplanowałam rybkę.
Rybka tez dobra rzecz ja bym zjadła pstrąga z grilla
Stary 2013-10-18, 10:32   #4434
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Rybka tez dobra rzecz ja bym zjadła pstrąga z grilla
Wiem, że dobra, bo miałam na nią smaka juz wczoraj, ale wieczorem nie chciało mi się robić.
Stary 2013-10-18, 10:33   #4435
nemosek
Zakorzenienie

Przeleciałam pobieżnie,nie mam weny

Ale wieje na polu,normalnie łeb rozsadza.

Aaby
Dzięki za lewka

Lineczka Mi podoba się na odmianę wersja druga.

Ktosiula To i tak macie dużo zrobione,reszta to kosmetyka Moim marzeniem jest mieć własny domek.Ale narzekać nie mogę bo w końcu mam swoje M 3

Tyle pamiętam......

Aha kg sobie prędzej czy później sobie pójdą pa pa pa

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-18, 10:35   #4436
Kociak85
Zadomowienie

rusalka, to będziemy się wspierać razem, bo ja wiosną też wracam do biegania i też chyba za cel postawię sobie półmaraton, a przynajmniej jakiś bieg na 10 km.

lineczka, ja Cię rozumiem z tym akceptowaniem samego siebie. Mój mąż też twierdzi, że niczego mi nie brakuje i w ogóle, ale dla samej siebie potrzebuję się doprowadzić do takiej figury, która by mnie w końcu zadowoliła

coralady, obyś szybko wyszła ze szpitala dodatkowo mam pytanie do Ciebie, bo pamiętam, że Ty masz zamiar używać pieluszek wielorazowych - jak rozwiązujesz sprawę smarowanie dzieciaczka oliwkami/kremami a pieluszki. Bo czytałam, że przy ich używaniu nie można dziecka niczym tłustym smarować, bo wtedy pieluszkowe materiały tracą swoje właściwości chłonne - to jak będę chciała np masaż dziecku z oliwką zrobić to później będę musiała go myć po tym A i czy masz zamiar używać jakichś takich jednorazowych papierków, żeby nie brudzić pieluszek kupką?

ktosiula, ja bym sobie odpuściła to szkolenie. Osobiście nie wytrzymałabym tyle czasu w pozycji siedzącej...

nasturcja, szkoda, że nie mogę pomóc inaczej

Cytat:
Mój tez kiedyś coś mówił o takiej rurze w pokoju, a nawet wynalazł w naszym mieście szkołę tańca gdzie uczą tego pole dance, na szczęście już mu się to odwidziało.
No i całe szczęście - powiedz mu, żeby sam sobie poszedł potrenować pole dance na mój panieński dziewczyny zorganizowały godzinne zajęcia na rurach - masakra! byłam cała obolała + siniaki + zakwasy na następny dzień.

Cytat:
Ja też,nigdy bym nie zdecydowała się na jakiś wielki kredyt.Za duże ryzyko jak dla mnie.Gra nie warta świeczki.
Wolę mieć mniejsze M,ale pewną przyszłość
Nigdy nie mów nigdy Ja też nie chciałam, ale w rezultacie musieliśmy wziąć i tak bardzo duży kredyt na 30 lat, a mamy mieszkanie wcale nie wielkie - dwa pokoje, niecałe 50 m2. No, ale mieliśmy do wyboru albo wynajmowanie mieszkania do końca życia (zresztą płacilibyśmy tyle samo co za kredyt) albo wrócić do rodzinnego miasta, zmieniać pracę i zamieszkać z rodzicami na 3 pokojach tzn. bardzo dobrze, że nie mieliście takiej konieczności też bym tak chciała
Stary 2013-10-18, 10:35   #4437
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
a te paski to nie sa prześwitujące te cieńsze?
Wieczorem jak zapalisz światło to na pewno prześwituje, dlatego sobie zasuwam.
Czy kupujecie sterylizator do butelek?
Stary 2013-10-18, 10:37   #4438
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, wątek powoli się kończy - czy mamy jakieś propozycje na tytuł następnego? Pasowałoby coś wymyślić i jeszcze dzisiaj może sondę zrobić.

Nie wyspane, a przynajmniej ja i chyba już długo nie zaznam porządnego snu.
Ja też tak mam, że pasowałoby coś porobić, ale nic się nie che. Teraz szukam na all jakiejś koszuli do karmienia i szlafroka i nic mi się nie podoba, a jak mi się coś podoba to komplet kosztuje 150zł.
Już niedługo Tymuś będzie przy Tobie, nie zamartwiaj się i odrzuć wszelkie wątpliwości!
Ja muszę chyba jeszcze jakąś zwykłą dokupić-taką do wyrzucenia w razie wu.
Ale jakoś mi się nie widzą a poza tym są z domieszką poliestru.
Pisałam nawet do użytkownika Margot (te koszule żyrafowe,baby on board itp)ale te co były w miarę właśnie maja domieszkę.A przy moim poceniu to podziękuję.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-18, 10:37   #4439
De28
Wtajemniczenie

Moj trzylatek wszedzie rozpowiada, ze bedzie mial braciszka, mowi co ma w pokoju, jakie rzeczy i wogole opowiada obcym ludziom wszystko co wie. Przy dziecku nie ma sie prywatnosci

Znacie jakis naprawde dobry krem pod oczy?

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:39
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:38   #4440
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjej..obyś szybciutko wyszła ze szpitala.

Dziś jestem nawet wyspana choć wstawałam w nocy jak szalonaJuż dopada strach przed narodzinami?

Chyba powoli zaczyna docierać,te wizyty w szpitalu tak na mnie działają chyba

Ładnie to wygląda.Płytki fajne

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości