|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Też się żegnam
dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
sama bym się nie zdecydowała na sn przy bliźniakach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
ej
kto to widział, by o tej porze puszczali reklamy słodyczy... leciała czekolada z wedla własnie... ja ją chcę!!!!!!! a nie mam w domu |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. Właśnie coś takiego mam... ciągłe wizyty w wc... mam nadzieję że to jednak nie jest jeszcze to oczyszczanko.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do koncertu - dla córki za głośno chyba, bo mnie skopała lekko ![]()
![]() |
#4328 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja mam ochotę nie na czekoladę ale na budyń ![]()
![]() |
#4329 | ||
Rozeznanie
|
ola_k11a, teraz łapię, co za gość
![]() Cytat:
![]() ![]() Czyli w obwodzie mamy podobnie, z tym, że jesteś 4 tygodnie przede mną, wow ![]() ![]() Basiaaaaaaja chyba wybrałabym cc, zwłaszcza, że jest u Ciebie jest możliwość 2 pełnych opcji rodzenia za jednym zamachem ![]() I tak całkiem na poważnie, ciągle mi z tyłu głowy siedzi przypadek córeczek tego naszego olimpijczyka ![]() ![]() Margot Ty jeszcze masz czas, może coś zjadłaś podejrzanego ![]() A za przygotowania ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My też uciekamy do spania, bo się mi zieeeewa.. Dobranoc ![]()
![]() |
#4330 | ||
Zakorzenienie
|
Cisza przed burza
![]() Zaraz kolejna partia sie posypie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jesli nie ja bym nie ryzykowala I rodzila w Zabrzu. Chyba transport jest mniejszym zagrozeniem niz ewentualne komplikacje przy SN . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4331 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I właśnie dlatego że mam czas trochę mnie to zaniepokoiło.... bo nic dziwnego nie zjadłam. Odeszła mi ochota na jakiekolwiek eksperymenty kulinarne. Na razie się obserwuję i staram się nie popadać w stany strachu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
Aha .. U nas czas cycolenia to Wy juz spicie :bat:
Rodzicie wszystkie jutro czy co? Pomodlcie sie za mnie , zeby dzisiejsza noc byla lepsza Od wczorajszej ![]() Gdzies mi migło ze ktos pytal o usta przed porodem. Ja miałam normalne ale za to nos miałam jak prosiak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4333 | |
Zadomowienie
|
Basia, ja właśnie chciałam pisać t sam, co Trele:
Cytat:
![]() Dobranoc!
![]() |
#4334 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Basiaaa zorientuj się na Ligocie tak jak dziewczyny mówią i jeśli się okaże ze nie praktykują sn przy ciazach bliźniaczych to tam idź rodzic. Ja bym się nie zdecydowała na sn
![]() |
#4335 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy uda mi odzyskać dawny wygląd brzucha ![]() ![]() Ja też nie ![]() Cytat:
![]() Straszne ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczor kobietki.
Podczytuje, ale weny brak. Od dwoch dni mam wku...wa. Wszystko mnie irytuje, kazdy drobiazg doprowadza mnie do szalu. Dobrze, ze moj Zuzol grzeczny bo chyba bym oszalala. Dzis skurcze Braxtona- hicksa sa wyjatkowo upierdliwe, caly czas jestem glodna, znowu spadlam 200 gram, caly brzuch mam siny od codziennych zastrzykow...ogolnie mam dosc :-/ ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Co do rozstepow przy pierwszej ciaazy bardzo mnie pocharatalo. Uzywalam roznych srodkow, wydawalam na to kupe kasy, smarowalam sie 4 razy dziennie, ale nic nie pomoglo. Teraz smaruje sie tylko bio oil (wtedy naprzemiennie bio oil i innymi wynalazkami) i jak na razie jest jedna kreseczka. Ale do konca jeszcze 5 tygodni... ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Pepper gratuluje i zycze szybkiego powrotu do zdrowka :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, wita się zeszłoroczna mamusia listopadowa
![]() Mam sprawę do mam z Warszawy lub okolic - proponuję gratisową noworodkową sesję foto dla maluszka do 2. tygodnia życia ![]() Jeśli któraś byłaby zainteresowana zapraszam na priv - pokażę próbki zdjęć i ewentualnie dogadamy szczegóły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Bry wieczór choć już prawie Dzień dobry raczej ; ).
Nadrobiłam. I to tak, że nie zauważyłam jak przelałam butle od laktatora a na pizamie Wielka plama :p. Wituś ma dziś miesiąc choć wg liczenia wcześniaczego jeszcze się nie urodził ![]() Zdecydowaliśmy się na pierwsze zbliżenie. Żadnych złych odczuc poza moją ograniczona ruchomością.a przerwe mieliśmy 2-miesięczna z racji mojego samopoczucia przed porodem :/. Było miło, bez fajerwerków. Miłego dnia dziewczyny. Ja od rana znów będę biegać i różne pierdoły załatwiać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4339 |
Zakorzenienie
|
Dzidzia miesiac to juz kawał czasu. Zleciało co?
Moje dziecię ma 11 dni a ja sie czuje jakbym miała ja całe zycie. My wlasnie mamy drugie ciumkanie Od wczoraj, przy kolejnym wstajemy. nie chce zachwalac ale idealna noc ![]() Nie wiem kto sie za nas modlił , ale dziekuje - pomogło ![]() Dzis w nocy miałam taki nawał, ze zdecydowanie leciało mi z piersi wiecej, niz z tych cholernych butelek , wiec nie rozumiem dlaczego z piersia w pozycji lezacej sobie radzi a z butelka w pol siedzacej wcale ![]() Aha NASTURCJA - Wyłapał wczoraj co pisalas o tetrze. Nosiłam wczoraj jedna cały dzien miedzy piersiami , a wieczorem położyłam małej do kosza pod głowe. Kto wie , moze w tym nasz dzisiejszy sukces. Dziekuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4340 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to chyba wszytskie najpierw zauważyły kota i sówki na telefonie nie ma chętnej Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry! ![]() ale paskudna pogoda, leje, pochmurno, wieje i do bani jest :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czy ta gondola to jest coś na wzór Bugaboo Cameleona? maomami - przesłodka Zu! ![]() dzidzia - ja mam w obwodzie aktualnie 80cm, a wzięłam 75H i jest na styk. Z przedłużką będzie bardziej komfortowo ![]() ![]() Basia - ja mam w głowie cały czas przypadek Państwa Bąk i chyba nie zdecydowałabym się na sn przy bliźniakach ![]()
![]() |
#4342 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do cc, to zdrowie maluszków i Twoje najważniejsze!! Na ostatniej wizycie sporo na ten temat rozmawiałam i teraz zarówno ciąża bliźniacza jak i ułożenie miednicowe = cesarka. Pogadaj z lekarką co Ci radzi ![]() Cytat:
![]() Tymi pobudkami nie straszcie, bo ja dzisiaj w nocy co 2 godz. wstawałam na sikanie z mega bólem brzucha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pochwal się literkami jak zrobisz. Ja też chciałabym chłopcom takie literki wyczarować. Zastanawiam się jeszcze czy robić takie filcowe (i jakoś je przymocować do ściany) czy kupić naklejki i uniknąć dziur ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() Podczytuję was na bieżąco, ale jakoś nie mam weny do pisania. Ostatnio walczę z bezsennością, ale póki co przegrywam. Pobudka 1-2 w nocy i już nie zasnę do rana. Dziś w planach pakowanie torby do szpitala ![]() No i dziś zaczynamy 36 tydzień, czyli 9 miesiąc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Wtajemniczenie
|
Miki- ja mialam kaloryfer a nie brzuch przed ciaza i niestety, wiekszy brzuch niz teraz. Ogromny, ponad 120 cm a ja chudzinka bylam. Twoj brzuch pewnie wroci do dawnych rozmiarow. Moj co prawda znow byl plaski, przy staniu nie widac bylo roznicy, ale jak usiadlam to zbierala sie i marszczyla skora. Do konca sie niestety nie wchlonal.Pomimo pielegnacji i cwiczen.W tej nie przytylam tyle kg, brzuch mniejszy. Wiec pewnie roznicy nie bedzie.Oby.
Probowalam zasnac z mezem ale wstalam i poszlam dodrugiej sypialni. Zasnelam od razu.Pobudka o 3. Ale znow zasnelam wiec czuje sie wyspana. Lubie te chwile, gdy malego wyslalo sie do przedszkola a samej mozna popic kawke. Niedlugo sie skoncza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie!
Ja znowu od 5.30 na nogach jestem, wyprawiłam męża do pracy i czekam teraz na monterów szafy, mają przyjechać za pół godziny. Nareszcie będę miała gdzie poukładać nasze i dzieciowe ubranka. ![]() Humor coś mi nie bardzo dopisuje, zgaga ,mnie męczy od rana, a pogoda za oknem nastraja do spania. Nie wiem jak przetrwam dzisiejszy dzień. Wczoraj tyle pięknych brzuszków nawrzucałyście, nad każdym powzdychałam z zachwytu i każdy jest piękny i zgrabniutki. ![]() Trzymam mocno kciuki za Dzastin, mam nadzieję, że dzisiaj już urodzi! |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zadomowienie
|
a u mnie leje... pogoda "pod psem". synek w przedszkolu, mąż wpracy... ja później idę na kawkę do bratowej męża
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.