Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 21:30   #4321
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Dzastina zaciśnięte
Pepper byście jutro wyszli, zdrówka

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:31   #4322
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Też się żegnam
dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:31   #4323
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
CC ze względu na dzieciaki Bo jeśli rzeczywiście drugie zdążyłoby się obrócić to i tak cc murowane jak piszesz.Chyba będziesz spokojniejsza decydując się na cięcie A popatrz jak dziewczyny dochodzą super do siebie po cc
Nie słyszałam o naturalnym porodzie bliźniaków.
ja widziałam tylko na TLC
sama bym się nie zdecydowała na sn przy bliźniakach

Malinka

Haniusia
Stary 2013-10-17, 21:31   #4324
Lilith890502
Zakorzenienie

ja też, dobranoc

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:34   #4325
niunia32
Zakorzenienie

ej

kto to widział, by o tej porze puszczali reklamy słodyczy...
leciała czekolada z wedla własnie...
ja ją chcę!!!!!!!

a nie mam w domu

Malinka

Haniusia
Stary 2013-10-17, 21:37   #4326
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

U mnie było tak, że jak mnie w środku nocy obudził ból brzucha to przez jakieś 1,5 godziny (zanim obudziłam męża) co chwilę latałam do kibelka, to na jedynkę, to na dwójkę W życiu tyle nie sikałam co wtedy, więc chyba coś w tym oczyszczaniu jest. U mnie nie było przeczyszczenia, po prostu co chwilę od nowa chciało mi się siku albo to drugie i to w dużych ilościach (zwłaszcza siku).

Dziękuję za odpowiedź.
Właśnie coś takiego mam... ciągłe wizyty w wc... mam nadzieję że to jednak nie jest jeszcze to oczyszczanko....
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:38   #4327
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
ale fajna ta pościel Aż sobie linka zapisałam A ja dobrze rozumiem, że w cenie jest kołderka i poduszka + komplet pościeli na to?
Ten zestaw z Nuka też fajny i Twój brzuś
Cytat:
Ciekawe, czy się córci spodoba koncert
sorento, jeśli chodzi o pościel - ten komplet safari to jest poszewka+kołderka+wypełni enie do nich+ ochraniacz - ten komplet kosztował 167 zł
Co do koncertu - dla córki za głośno chyba, bo mnie skopała lekko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 21:42   #4328
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Co Ty gadasz,jaki brzuchol chyba brzuszynek A Ty przecież chuda jesteś jak szczapa
Ja to Ci zazdroszczę takiej figury teraz w ciąży.

A przedtem ile ważyłaś?
Łooo do szczapy to mi daleko Przed ciążą miałam 64kg (i to po 4 miesiącach ćwiczeń do tego dopiero doszłam, bo rok wcześniej przybrałam sporo z okazji stresów szkolnych ;p), a teraz już 10 na + jest. Na szczęście tylko w brzuszek poszło no i na twarzy widać tego chomiczka jak już mówiłam (ale to chyba przez wodę?).

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
jeeee ogólnie szkielet całej szafy w sypialni już jest
na jutro zostało jeszcze parę półek.
no i jak przyjdą dodatki do szafy i drzwi to trzeba rurę wstawić i zamontować drzwi
To już ostatnia prosta?
A ja mam ochotę nie na czekoladę ale na budyń

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:52   #4329
sorento
Rozeznanie

ola_k11a, teraz łapię, co za gość Oby rodzinny był ok i wypisał bo urlopu szkoda. Jak nie na tydzień to na 1o dni, a potem niech ten bałwan wsteczne wypisuje, a co- z tego co wiem 3 dni w tył się da.

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Dzieć chyba ma mało miejsca, bo wypycha się strasznie i ciągnie mnie po bokach jak nie wiem :/
Cieszę się, że różnicę widać Chociaż jeszcze bardziej cieszy się TŻ, bo chodzi jak paw napuszony i co chwilę głaska, całuje, mówi do brzuszka i w ogóle
W obwodzie mam 90-93cm (90 rano, a 93 wieczorem ). Szczuplutka nigdy nie byłam - szczególnie jeśli chodzi o brzuch ;p - i przybyło mi stosunkowo mało w obwodzie. Przynajmniej tak mi się wydaje
O, mnie też na boki rozciąga A tatuś dumny, że mu synek rośnie
Czyli w obwodzie mamy podobnie, z tym, że jesteś 4 tygodnie przede mną, wow

Basiaaaaaaja chyba wybrałabym cc, zwłaszcza, że jest u Ciebie jest możliwość 2 pełnych opcji rodzenia za jednym zamachem
I tak całkiem na poważnie, ciągle mi z tyłu głowy siedzi przypadek córeczek tego naszego olimpijczyka i po prostu bym się bała o maleństwa.

Margot Ty jeszcze masz czas, może coś zjadłaś podejrzanego
A za przygotowania

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
sorento, jeśli chodzi o pościel - ten komplet safari to jest poszewka+kołderka+wypełni enie do nich+ ochraniacz - ten komplet kosztował 167 zł
dzięki Wcześniej jak na aukcję weszłam to się tak skupiłam na wzorach, że mi pełen opis uciekł Ale jak pokazywałam mężowi to sobie doczytałam już

My też uciekamy do spania, bo się mi zieeeewa.. Dobranoc

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:56   #4330
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki tutaj ostatnio przejmujący spokój
Cisza przed burza
Zaraz kolejna partia sie posypie
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja właśnie jem frytki i cheesburgera i shake pije

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

ostatnie zwolnienie wypisał mi na 6 tygodni ale na wizyte kazal przyjsc za 4 i tak dziś poszłam ale wtedy się z nim umawiałam że po zwolnienie i tak przyjdę po 6 tygodniach tylko teraz sie okazuje ze przychodnia bedzie 2 tyg. w remoncie i nie bede mogla przyjsc na wizyte. Zatem zwolnienie mam do 31 a na pierwszą wizytę mogę iść 14 dopiero...

no dziad cholerny!!!:p ala: z tym zwolnieniem to tak jak wyzej napisałam. zaproponowalam mu zeby mi wystawił nakładające się. i tak muszę przyjść za tydzień 25 z wynikami posiewu moczu ale powiedział że tego się nie praktykuje bo powiedzą że lekarz pijany... Rodzinnego mam takiego co mnie od dziecka zna więc liczę że nie zrobi problemów....a w razie "w" poproszę chodziaż o tydzień to na drugi tydzień urlop wezmę. zawsze to mniej urlopu zmarnowane...

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

dziś u mnie był wypadek... zginęła 24letnia ciezarna dziecko nie przeżyło aż mnie ciarki przeszły jak czytałam o tym jak wyglądały jej zwłoki, Wam tego oszczędzę grrr

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Hej

Gratuluje wszytskich maleństw, tych których jeszcze nie pogratulowałam,a że z moją pamięcia ostatni czasy marnie, wiec gratuluję wszystkim

Akurat natknęłam się na dyskusje o tytuł:

Racja a z recznikiem chodzi o to, że jak sie pociera sutki to poodbno mozna poród wywolac

U nas powolutku do przodu. Jednak dylemat jest i muszę sie poradzić Was.
Mam skierowanie do szpitala referencyjnego o III stopniu, na Śląsku sa tylko 4(ligota, ruda śląska, bytom i bielsko) to wybralismy Ligote. Pani doktor mowi, że da mi skierowanie na cesarkę, ale że dzieci ułożone prawidlowo, to póki co nie ma przeciwskazan do CC. Ona znowu wolałaby żebym rodziła u niej w Zabrzu, bo ona by mnie cięła, żeby nie ryzykować, że przy porodziue naturalnym, jedno wyjdzie a drugie sie obróci, bo bedzie miało miejsce i i tak trzeba bedzie robic CC, abo nie daj Boze jakies nidotlenienie czy coś. A jak da mi skierowanie to szpital nie musi sie do niego zastosować, bo nie ma powodu. Ona nie praktykuje porodu SN w przypadku bliźniaków, woli dmuchac na zimne, no i mam dylemat- czy CC w Zabrzu i przewozenie dzieci na Ligote, gdzie woleli by tego uniknąc, czy SN (póki co- bo nie wykluczone ze moze sie pojawic powód do CC) na ligocie. Oczywiście, ja wolę SN, bo szybciej bede "mobilna" ale nie chce ryzykować zdrowia maluszków. Na razie jestem pod kontrolą, eżdze do lekarza co tydzien, wiec bedziemy sie razem z doktorką zastanawiac. A Wy jakbyście "wybrały"?
A nie moglabys sie przejechac na ta Ligote I dowiedziec jak sie stawiaja do porodu gdy ciaza jest blizniacza? Moze z gory wykluczaja porod SN w takim wypadku?
Jesli nie ja bym nie ryzykowala I rodzila w Zabrzu. Chyba transport jest mniejszym zagrozeniem niz ewentualne komplikacje przy SN .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 22:01   #4331
Margot156
Raczkowanie

Cytat:

Margot Ty jeszcze masz czas, może coś zjadłaś podejrzanego
A za przygotowania

I właśnie dlatego że mam czas trochę mnie to zaniepokoiło.... bo nic dziwnego nie zjadłam. Odeszła mi ochota na jakiekolwiek eksperymenty kulinarne.
Na razie się obserwuję i staram się nie popadać w stany strachu.
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 22:01   #4332
Trele_Morele
Zakorzenienie

Aha .. U nas czas cycolenia to Wy juz spicie :bat:
Rodzicie wszystkie jutro czy co?
Pomodlcie sie za mnie , zeby dzisiejsza noc byla lepsza Od wczorajszej

Gdzies mi migło ze ktos pytal o usta przed porodem. Ja miałam normalne ale za to nos miałam jak prosiak

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-17, 22:08   #4333
Kociak85
Zadomowienie

Basia, ja właśnie chciałam pisać t sam, co Trele:

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A nie moglabys sie przejechac na ta Ligote I dowiedziec jak sie stawiaja do porodu gdy ciaza jest blizniacza? Moze z gory wykluczaja porod SN w takim wypadku?
Jesli nie ja bym nie ryzykowala I rodzila w Zabrzu. Chyba transport jest mniejszym zagrozeniem niz ewentualne komplikacje przy SN .
Pojechałabym na twoim miejscu do Ligoty i porozmawiała koniecznie z ordynatorem i podpytała się jak oni się na to zapatrują. Może upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu

Dobranoc!
Stary 2013-10-17, 22:50   #4334
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
jeeee ogólnie szkielet całej szafy w sypialni już jest
na jutro zostało jeszcze parę półek.
no i jak przyjdą dodatki do szafy i drzwi to trzeba rurę wstawić i zamontować drzwi
Bedziesz tańczyć na rurze?

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Aha .. U nas czas cycolenia to Wy juz spicie :bat:
Rodzicie wszystkie jutro czy co?
Pomodlcie sie za mnie , zeby dzisiejsza noc byla lepsza Od wczorajszej

Gdzies mi migło ze ktos pytal o usta przed porodem. Ja miałam normalne ale za to nos miałam jak prosiak

To ja się modle za was właśnie się zastanawiałam gdzie nocne kluby laktacyjne ze taka cisza :P

Basiaaa zorientuj się na Ligocie tak jak dziewczyny mówią i jeśli się okaże ze nie praktykują sn przy ciazach bliźniaczych to tam idź rodzic. Ja bym się nie zdecydowała na sn

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 23:27   #4335
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Brzuszki macie sliczne.Ja na swoj nie narzekam.Spory ale ani jednego rozstepu.Ale ja sie polewam po prysznicu zimna woda I sie zdziwilam-wedlug wagi u lekarza przytylam 17 kg, wedlug mojej 14 Wole swoja tym bardziej, ze na niej sie wazylam przed ciaza a na lekarskiej dopiero w 7 tygodniu ciazy
U mnie na szczęście też póki co bez rozstępów. Bałam się, że mnie zaatakuje, bo przed ciążą miałam płaski brzuch. Też robię sobie naprzemienne natryski i smaruję oliwką.

Ciekawe czy uda mi odzyskać dawny wygląd brzucha http://1.bp.blogspot.com/-qUuUD01802...E/s1600/28.jpg Zapomniałam już jak mój pępek wyglądał

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

aaaaa więc o to chodzi w życiu bym na to nie wpadła
Ja też nie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja właśnie jem frytki i cheesburgera i shake pije

dziś u mnie był wypadek... zginęła 24letnia ciezarna dziecko nie przeżyło aż mnie ciarki przeszły jak czytałam o tym jak wyglądały jej zwłoki, Wam tego oszczędzę grrr
Jaka wyżerka

Straszne

Cytat:

Dzieć chyba ma mało miejsca, bo wypycha się strasznie i ciągnie mnie po bokach jak nie wiem :/
U mnie to samo i coś czuję, że kolejna noc będzie nieprzespana

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 00:41   #4336
rusalka12
Zadomowienie

Dobry wieczor kobietki.
Podczytuje, ale weny brak.
Od dwoch dni mam wku...wa. Wszystko mnie irytuje, kazdy drobiazg doprowadza mnie do szalu. Dobrze, ze moj Zuzol grzeczny bo chyba bym oszalala.
Dzis skurcze Braxtona- hicksa sa wyjatkowo upierdliwe, caly czas jestem glodna, znowu spadlam 200 gram, caly brzuch mam siny od codziennych zastrzykow...ogolnie mam dosc :-/

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Co do rozstepow przy pierwszej ciaazy bardzo mnie pocharatalo. Uzywalam roznych srodkow, wydawalam na to kupe kasy, smarowalam sie 4 razy dziennie, ale nic nie pomoglo. Teraz smaruje sie tylko bio oil (wtedy naprzemiennie bio oil i innymi wynalazkami) i jak na razie jest jedna kreseczka. Ale do konca jeszcze 5 tygodni...

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Pepper gratuluje i zycze szybkiego powrotu do zdrowka :-*
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 01:39   #4337
goomisia
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, wita się zeszłoroczna mamusia listopadowa

Mam sprawę do mam z Warszawy lub okolic - proponuję gratisową noworodkową sesję foto dla maluszka do 2. tygodnia życia
Jeśli któraś byłaby zainteresowana zapraszam na priv - pokażę próbki zdjęć i ewentualnie dogadamy szczegóły
goomisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 03:53   #4338
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Bry wieczór choć już prawie Dzień dobry raczej ; ).

Nadrobiłam. I to tak, że nie zauważyłam jak przelałam butle od laktatora a na pizamie Wielka plama :p.

Wituś ma dziś miesiąc choć wg liczenia wcześniaczego jeszcze się nie urodził . Wycięłam wieczorem szablony literkowe. Może dziś uda mi się wyciąć kilka z filcu już.

Zdecydowaliśmy się na pierwsze zbliżenie. Żadnych złych odczuc poza moją ograniczona ruchomością.a przerwe mieliśmy 2-miesięczna z racji mojego samopoczucia przed porodem :/. Było miło, bez fajerwerków.

Miłego dnia dziewczyny.
Ja od rana znów będę biegać i różne pierdoły załatwiać.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 04:31   #4339
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dzidzia miesiac to juz kawał czasu. Zleciało co?
Moje dziecię ma 11 dni a ja sie czuje jakbym miała ja całe zycie.

My wlasnie mamy drugie ciumkanie Od wczoraj, przy kolejnym wstajemy. nie chce zachwalac ale idealna noc
Nie wiem kto sie za nas modlił , ale dziekuje - pomogło

Dzis w nocy miałam taki nawał, ze zdecydowanie leciało mi z piersi wiecej, niz z tych cholernych butelek , wiec nie rozumiem dlaczego z piersia w pozycji lezacej sobie radzi a z butelka w pol siedzacej wcale

Aha NASTURCJA - Wyłapał wczoraj co pisalas o tetrze. Nosiłam wczoraj jedna cały dzien miedzy piersiami , a wieczorem położyłam małej do kosza pod głowe.
Kto wie , moze w tym nasz dzisiejszy sukces. Dziekuje

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-18, 06:33   #4340
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to przechodzę w dwudniowych maks.Mi nawet w ciąży się nie poprawiła cera,włosy paznokcie.
mi się cera poprawiła, przed ciążą ciągle mnie wysypywało i miałam straszną brodę bo ze śladami, syfami itd a teraz? jak mi wyskoczy raz na miesiąc to jest dobrze
Cytat:
lineczka1989 duży brzuś masz ale fajny Ma Nelka gdzie harcować, a Ty się dziwisz, że taka ruchliwa
A przebijające żyłki to chyba każda z nas ma, choć u mnie chyba najbardziej na piersiach widoczne
Też zauważyłam kotka i sówki na telefonie
mi te żyły nie przeszkadzają, gorzej z rozstępami
to chyba wszytskie najpierw zauważyły kota i sówki na telefonie
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ktora rodzi ze mna we wtorek?Albo w niedziele?
nie ma chętnej
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Mam info od Pepper:

"My jeszcze w szpitalu. Tymuś na medal, zdrowy, grzeczny jak anioł, pięknie je. Ja niestety troszkę gorzej:/ mam jakis zespół popunkcyjny czy cos, nawadniaja mniei mam nadzieje, że jutro wyjdziemy, bo jajko zniose tutaj :/ mam lezec, haj tu lezec jak takie szczescie obok."

Przekazałam jej buziaki od wszystkich i życzenia powrotu do zdrowia. A teraz lecę nadrabiać
ehh szybkiego wyjścia!
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A ja wiem, skąd tytuł wrześniówek! Jedna z lasek z wrześniówek rodziła w Norwegii. I tam w celu wywołania porodu stosują akupunkturę: igły w tyłek
zdecydowanie wolałabym oxy niż igły w tyłku

Cytat:
Mam nadzieję, że mnie jakoś nie dopadnie biegaczka :/:/ Ale to widać, że coś się powoli szykuje u Ciebie
pewnie się szykuje, najwyższa pora... chyba
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Kochajmy każdy rozstęp i każdą żyłkę niedługo za tym wszystkim zatęsknimy
a w życiu
Cytat:
droga ta pościel jest, patrzyłam na 3 elementową to kosztuje prawie 130 zł

dzień dobry!
ale paskudna pogoda, leje, pochmurno, wieje i do bani jest :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 06:43   #4341
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
my też potrzebujemy takich drobnostek żeby pokój małej i nasza sypialnia była wykończona :p do małej nam brakuje rolet, żyrandola a do nas do sypialni: listew przypodłogowych, rolet, jakieś ramki na zdjecia i żyrandol i chyba tyle :P
Takie pierdołki często dopiero nadają wnętrzu charakter, ale... z własnego doświadczenia wiem, że najgorzej je dokończyć (mówi to ta, która w kwietniu robiła pokój, a do dziś nie ma firany i listewki w progu )

Cytat:
Jak tak mówisz to sama muszę sprawdzić, czy jak mi brzuch poszerzyło to TAM w dole się nie zeszło Mąż się ucieszy, bo coś ostatnio jakoś nic...
U też od dawna posucha... Już nie wiem, z czyjej strony bardziej

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tak biorę i biorę tez buteleczkę - psikacz Rozrobię w szpitalu w wodzie źródlanej takiej pół litra.
Skąd masz buteleczkę psikacz?

Cytat:
A wkleję Wam zdjęcia pościeli + tak mi się przypomniało - ten zestaw z NUK-a co wygrałam na warsztatach. Ta kołderka Safari jest dwustronna dlatego dwa zdjęcia
i gratis dodaję brzuchol sprzed chwili - 33t5d
Śliczna ta pościel!

Cytat:
Info od Dzastin

Dalej w dwupaku,dzisiaj miała podana oksy przez 7 h i nic,zero skurczów ,wody się sączą ale akcji brak.Jutro mam mieć znowu oksy,jeśli nic nie da to prawdopodobnie cc.
Bidulka się należy
!

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mąż złożył wózek

Załączam zdjęcie. Trochę kiepskiej jakośći, bo telefonem Nie ma na nim spacerówki, bo schowałam

Jest super: lekki, zwrotny, przy tym stabilny. Składa się do małych rozmiarów. Już z nim przejechałam po schodach: koła nie odpadły
Super!
Czy ta gondola to jest coś na wzór Bugaboo Cameleona?

maomami - przesłodka Zu!
dzidzia - ja mam w obwodzie aktualnie 80cm, a wzięłam 75H i jest na styk. Z przedłużką będzie bardziej komfortowo Także nie powinnaś mieć problemu z 80
Basia - ja mam w głowie cały czas przypadek Państwa Bąk i chyba nie zdecydowałabym się na sn przy bliźniakach

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 06:46   #4342
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Hej
Mam skierowanie do szpitala referencyjnego o III stopniu, na Śląsku sa tylko 4(ligota, ruda śląska, bytom i bielsko) to wybralismy Ligote. Pani doktor mowi, że da mi skierowanie na cesarkę, ale że dzieci ułożone prawidlowo, to póki co nie ma przeciwskazan do CC. Ona znowu wolałaby żebym rodziła u niej w Zabrzu, bo ona by mnie cięła, żeby nie ryzykować, że przy porodziue naturalnym, jedno wyjdzie a drugie sie obróci, bo bedzie miało miejsce i i tak trzeba bedzie robic CC, abo nie daj Boze jakies nidotlenienie czy coś. A jak da mi skierowanie to szpital nie musi sie do niego zastosować, bo nie ma powodu. Ona nie praktykuje porodu SN w przypadku bliźniaków, woli dmuchac na zimne, no i mam dylemat- czy CC w Zabrzu i przewozenie dzieci na Ligote, gdzie woleli by tego uniknąc, czy SN (póki co- bo nie wykluczone ze moze sie pojawic powód do CC) na ligocie. Oczywiście, ja wolę SN, bo szybciej bede "mobilna" ale nie chce ryzykować zdrowia maluszków. Na razie jestem pod kontrolą, eżdze do lekarza co tydzien, wiec bedziemy sie razem z doktorką zastanawiac. A Wy jakbyście "wybrały"?
Ja się urodziłam w Ligocie hehe no ale...choć klinika b. dobra, to o porodówce nie słyszałam teraz dobrych opinii. Mój lekarz skierował mnie do Gliwic. Poprzednio też tam rodziłam i byłam bardzo zadowolona
Co do cc, to zdrowie maluszków i Twoje najważniejsze!! Na ostatniej wizycie sporo na ten temat rozmawiałam i teraz zarówno ciąża bliźniacza jak i ułożenie miednicowe = cesarka. Pogadaj z lekarką co Ci radzi
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Robiłam ostatnio badanie na paciora i mi wyszedł dziad jeden W poprzedniej ciąży też miałam, więc tak czułam, że wróci... No nic, będziemy się leczyć

U mnie było tak, że jak mnie w środku nocy obudził ból brzucha to przez jakieś 1,5 godziny (zanim obudziłam męża) co chwilę latałam do kibelka, to na jedynkę, to na dwójkę W życiu tyle nie sikałam co wtedy, więc chyba coś w tym oczyszczaniu jest. U mnie nie było przeczyszczenia, po prostu co chwilę od nowa chciało mi się siku albo to drugie i to w dużych ilościach (zwłaszcza siku).
Mój się hoduje w labie teraz. Oby go nie było

Tymi pobudkami nie straszcie, bo ja dzisiaj w nocy co 2 godz. wstawałam na sikanie z mega bólem brzucha
Cytat:
Napisane przez goomisia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, wita się zeszłoroczna mamusia listopadowa

Mam sprawę do mam z Warszawy lub okolic - proponuję gratisową noworodkową sesję foto dla maluszka do 2. tygodnia życia
Jeśli któraś byłaby zainteresowana zapraszam na priv - pokażę próbki zdjęć i ewentualnie dogadamy szczegóły
Szkoda, że mam tak daleko
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wituś ma dziś miesiąc choć wg liczenia wcześniaczego jeszcze się nie urodził . Wycięłam wieczorem szablony literkowe. Może dziś uda mi się wyciąć kilka z filcu już.
i trzymamy kciuki za szybki powrót do domku!
Pochwal się literkami jak zrobisz. Ja też chciałabym chłopcom takie literki wyczarować.

Zastanawiam się jeszcze czy robić takie filcowe (i jakoś je przymocować do ściany) czy kupić naklejki i uniknąć dziur
Stary 2013-10-18, 06:52   #4343
iloneczka91
Raczkowanie

Dzień dobry!

Gratulację dla wszystkich świeżo upieczonych mam, śliczne są wasze pociechy

Podczytuję was na bieżąco, ale jakoś nie mam weny do pisania.

Ostatnio walczę z bezsennością, ale póki co przegrywam. Pobudka 1-2 w nocy i już nie zasnę do rana.
Dziś w planach pakowanie torby do szpitala

No i dziś zaczynamy 36 tydzień, czyli 9 miesiąc!
iloneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 06:53   #4344
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 06:56   #4345
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mi się cera poprawiła, przed ciążą ciągle mnie wysypywało i miałam straszną brodę bo ze śladami, syfami itd a teraz? jak mi wyskoczy raz na miesiąc to jest dobrze

mi te żyły nie przeszkadzają, gorzej z rozstępami
to chyba wszytskie najpierw zauważyły kota i sówki na telefonie

nie ma chętnej

ehh szybkiego wyjścia!

zdecydowanie wolałabym oxy niż igły w tyłku

pewnie się szykuje, najwyższa pora... chyba

a w życiu

droga ta pościel jest, patrzyłam na 3 elementową to kosztuje prawie 130 zł

dzień dobry!
ale paskudna pogoda, leje, pochmurno, wieje i do bani jest :P
a nas też paskudnie aż mnie serce bolało jak młodego do szkoły posyłałam, a mamy tak ok 1,5km do szkoły więc troszkę się idzie. No ale to w końcu już chłop prawie 10-letni więc musi sobie radzić.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 07:06   #4346
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko... jak to jest z tym przygotowywaniem się organizmu przed akcją? chodzi mi o przeczyszczanie które się u niektórych pojawia... czy to jest gwałtowne i podobne do grypy żołądkowej czy może być po prostu na zasadzie normalnego załatwiania się tylko w zwiększonej ilości? Pytam bo dzisiaj odczuwam jakieś dziwne bóle (niezbyt bolesne raczej upierdliwe....) których wcześniej nie czułam a toaletę odwiedziłam już 6 razu i tak mi się trochę myślenie włączyło...
przepraszam za niesmaczne pytanie ale nie bardzo mam kogo teraz pytać.
ja nie miałam silnego przeczyszczania. Po prostu kilka razy załatwiłam sięprzed...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 07:08   #4347
De28
Wtajemniczenie

Miki- ja mialam kaloryfer a nie brzuch przed ciaza i niestety, wiekszy brzuch niz teraz. Ogromny, ponad 120 cm a ja chudzinka bylam. Twoj brzuch pewnie wroci do dawnych rozmiarow. Moj co prawda znow byl plaski, przy staniu nie widac bylo roznicy, ale jak usiadlam to zbierala sie i marszczyla skora. Do konca sie niestety nie wchlonal.Pomimo pielegnacji i cwiczen.W tej nie przytylam tyle kg, brzuch mniejszy. Wiec pewnie roznicy nie bedzie.Oby.

Probowalam zasnac z mezem ale wstalam i poszlam dodrugiej sypialni. Zasnelam od razu.Pobudka o 3. Ale znow zasnelam wiec czuje sie wyspana. Lubie te chwile, gdy malego wyslalo sie do przedszkola a samej mozna popic kawke. Niedlugo sie skoncza

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 07:14   #4348
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Ciekawe czy uda mi odzyskać dawny wygląd brzucha http://1.bp.blogspot.com/-qUuUD01802...E/s1600/28.jpg Zapomniałam już jak mój pępek wyglądał
wow dziewczyno !!! mogę zostać Twoją żoną? piękna figura
Stary 2013-10-18, 07:15   #4349
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie!

Ja znowu od 5.30 na nogach jestem, wyprawiłam męża do pracy i czekam teraz na monterów szafy, mają przyjechać za pół godziny. Nareszcie będę miała gdzie poukładać nasze i dzieciowe ubranka.
Humor coś mi nie bardzo dopisuje, zgaga ,mnie męczy od rana, a pogoda za oknem nastraja do spania. Nie wiem jak przetrwam dzisiejszy dzień.
Wczoraj tyle pięknych brzuszków nawrzucałyście, nad każdym powzdychałam z zachwytu i każdy jest piękny i zgrabniutki.
Trzymam mocno kciuki za Dzastin, mam nadzieję, że dzisiaj już urodzi!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 07:19   #4350
ola_k11
Zadomowienie

a u mnie leje... pogoda "pod psem". synek w przedszkolu, mąż wpracy... ja później idę na kawkę do bratowej męża
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości