|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
wczoraj do TŻ zadzwonił kolega (wie że się staramy i że nic nam nie wychodzi) z prośbą porady od TŻ, żeby dał mu jakieś tabletki na męskość
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
Najlepiej pójść później co by właśnie takich sytuacji nie było.
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
God zapuszczony to on był w środku
wujek Tż mieszkał w nim sam przez 15 lat, a on tankuje i nic go nie interesuje
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecinki moje pytanie za 100 pkt jak mierzycie temp po zmianie czasu
już nawet chodzi o samą noc z soboty na niedzielę bo mi się telefon sam przestawi i już będzie inna godzina pomiaru
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w pochmurny dzień
brzuch mnie dziś pobolewa dziwnie ![]() Widze ze o kasie dyskutujecie dziś od rana ![]() Elfka postęp jest szum drzew, zieleń... (rozmarzyłam się - tęsknię za czasami dzieciństwa na wsi) Ja przez 24 lata mieszkałam w domu rodzinnym na wsi, Tż też, więc wiemy ile kosztuje utrzymanie, wieczne remonty, poprawki, awarie, do tego chciałoby się zeby jego otoczenie domu ładnie wyglądało, opał, wszystko dużo kosztuje... Ale tak jak manieczka pisała - dobra ogranizacja to podstawa - my sie jej uczymy Ale nie narzekamy, oby dalej praca była i zdrowie, no i maluszek... ![]() Beat@ i meire Wy macie konto na ovuf? bo Was szukam szukam i nic ![]() Idę na zakupy (spożywcze żeby nie było ) chyba dzis będą naleśniki z serem, mąż wraca dopiero po 19stej :/---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
dobre pytanie
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to w ogóle zacofana jestem |
|
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli natomiast zauważasz u siebie znaczą różnice w temperaturze na przestrzeni godziny lub jesteś tuż przed owulacją, możesz spróbować zmienić czas pomiaru stopniowo, na przykład zaczynając zmianę dzień wcześniej, mierząc temperaturę pół godziny wcześniej / lub później niż normalnie (w zależności od kierunku zmiany czasu). Na przykład, jeśli normalnie mierzysz temperaturę o godzinie 7 rano, i wiesz, że w niedzielę czas będzie przesunięty godzinę do przodu, to już w sobotę zmierz temperaturę pół godziny później (o 7.30), a w niedzielę o kolejne pół godziny później (o 8 czasu starego, a 7 nowego). wiedza z ovuf.
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękować ja tam nie wiem czy jestem czy nie ogólnie też zapytałam bo ja staram mierzyć o 4 ale czasem budzę się 3,30 a czasem jak wstaję o 5 to już nastawiam na 4,30 żeby nie budzić się dziesięć razy no ale ok nastawię na 4 i zmierzę o 4 nowego czasu najwyżej mój wykres będzie jeszcze dziwniejszy a w ogóle przeszły mi bóle na @ teraz mnie tylko co jakić czas kluje prawy jajnik jakby mi ktoś coś w niego wbił
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2013-10-18 o 11:37 |
|
|
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
U mnie owulka tuż tuż- tempka spada. Oby jak najszybciej i chcę już zacząć kolejny cykl Ciężko mi mierzyć, bo wstaje codziennie do dziecka- chyba ma jakiś skok.Dziś o 4 pobudka, a dopiero o 4.45 udało mi aby zasnęła u siebie. Musiałam przestawić budzik, oczywiście nie mogłam zasnąć, o 5.30 mierzyłam ![]() I tak prawie codziennie... budziki przestawiam, stąd wykres wygląda jak wygląda :/ Carmena, wik and ola, Vioris dziękuję za odp dotyczące odsmoczkowania!! ![]() Na razie czekam, bo teraz nie fajny czas- ma skok i często się budzi i chce do mnie, a ja twardo mówię nie i głaszczę ją do momentu kiedy znów uśnie. Czasem stoję przy niej po 30 minut... Manieczka do tego terminu jeszcze trochę bo 3 tyg- wiem bo wtedy wyprawiam mężowi urodziny Na Twoim miejscu bym już teraz działała, w tym cyklu! Nie odkładała tego na później, bo bardzo możliwe, że przegapicie płodne i lipa.Elfka śliczny domek Powolutku, ale do celu!
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-10-18 o 11:52 |
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dojrzałam że za niedługo koniec wątku
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
kurde pomyliłam się i zamiast płytkowego wzięłam strumieniowy test
kto zrobi za mnie pierooogii bo mi się nie chce
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to sobie można wyobrazić
małż powiedział, że jak zobaczył moją minę jak tam pierwszy raz weszłam to myślał, że ucieknę gdzie pieprz rośnie Za parę lat to dopiero będzie piękny już moja w tym głowa
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
jak już wrócę z pracy to na pewno będzie już nowy wątek
Cytat:
|
|
|
|
|
#4937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kup jeszcze jeden ![]() pierogi mniami u mnie zawsze są w sobotę dziś robię kotlety mimo, że piątek... ale nic innego nie ma w domu to cóż poradzić ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
uwierz mi, że potrafię sobie wyobrazić...Na przeciwko mojego domu stoi też duży dom, piętrowy... nieużywany od dłuższego czasu i na sprzedaż, cena koło 400tys. Masakra ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Leine no w końcu jesteś! Gdzie Ty się podziewasz ![]() Z tymi dziećmi... ![]() No właśnie u Ciebie owulka tuż tuż no ale wiem, że ten cykl spisany na straty tak czy siak.
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak czuję się, jakbym rozwaliła wątek a dziewczyny się zjeżyły do mnie- przynajmniej odnoszę takie wrażenie
|
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież ja też brałam udział w tym zamieszaniu ![]() Nie gadaj głupot i masz się udzielać a nie... ![]() Dziewczyny utworzyły sobie wątek swój, żeby rozmawiać o swoich sprawach ciążowych swobodnie... a czy to wypali? To się okaże... Przecież są tu z nami
|
|
|
#4940 | |||
|
Zakorzenienie
|
a proszę bardzo ja z pierogami idę trochę na skróty ogólnie nie lubie ciasta wyrabiać lączyć jajka z mąką i wodą bo mi się to wszystko rozłazi więc używam do tego robota kuchennego sprezentowanego przez mężapotem siup na stolnicę tylko połączyć to w kulkę i gotowe tylko potem włakowanie ![]() a samo lepienie to cóż mam taki plastikowy gadżet który sam mi je zlepia ![]() Cytat:
Cytat:
eeee szkoda mi kasy na drugi oj pink test to pink test może mnie nie oszuka ![]() u mojej babci są zawsze na śniadanie w niedzielę a u mnie co jakiś czas dziś ruskie choć ja osobiście bym wolała z kapuchą i grzybami ale nie mam tyle czasu na robienie dwóch farszów---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
ale pleciesz gupoty chyba się nie wyspałaś
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę autobusem właśnie. Będę pewnie wieczorem dopiero.
God my nie opływamy w luksusach. Poczytaj co pisałam do carmenki Miłego dnia Wam życzę ![]() Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8008X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witaj w klubie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jak mierzę o 6.45 to po zmianie też zmierzę o 6.45 i ciągle o tej samej będę
|
|
#4943 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Załatwiłam sobie wizytę do laryngologa na wtorek. Na szczęście nie musiałam się wydzierać, że wykryto mi bakterie a jestem w ciąży, więc mają mi znaleźć natychmiastowy termin
W poniedziałek zrobię morfologię i resztę od gina, to mam nadzieję, że nie wykryje, że tam coś do dzieciątka doszło ![]() Synuś mi padł, bo wstał o 4:30 wyspany jak nie wiem ![]() Cytat:
no chyba powariowali ![]() a co do włosów to dajesz nawet jak będą zielone, przynajmniej się pośmiejemy ![]() Cytat:
Cytat:
dwa..dokłądnie nigdy nie ma odpowiedniego momentu. Zawsze będzie a to zła praca, a to za małe zarobki, a to inne auto by się przydało,a to kredyt niespłacony. Człowiek ledwo się obejrzy a tu 30 na karku Dlatego jak tylko się wyprowadziliśmy do mieszkania w którym wiem, że pomieszkamy przy dobrych wiatrach parę lat stwierdziłam "dobra teraz pora, auto kupi się potem, do pracy też pójdę potem jak odchowam"Jeśli synek nie dostanie się do przedszkola w następnym roku to tym bardziej się ucieszę, że podjęłam taką decyzję, bo i tak bym do pracy nie poszła, a zostałabym niepotrzebnie kolejny rok w domu. A tak jak będzie miał 5 lat to ja już będę miała prawie roczniaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
umiem kłaść panele, kafelki, tapety, kasetony, coś tam liznęłam z kanalizacją, znam nazwy różnych rułeczek, śrubeczek, wiem co do czego ![]() Sama nawet meblościankę poskładałam. A to wszystko dzięki temu, że byłam sama gdy były remonty, bo mąż był za granicą ![]() Cytat:
od kolegi teście obiecywali jemu i żonie domek gdzieś tam. A jak przyszło co do czego to się okazało, że to ruina. Jak kolega zwrócił na to uwagę, to z odpyskiem "A co się spodziewałeś willi, że Ci damy?powinieneś być szczęśliwy nawet za to" Tyle, że w tym domku nie było okien, podłóg, nawet sufitu. Zostawili tak ten domek, bo im szkoda było kasy i się tam przechowywali różni bezdomni potem. Oczywiście znajomi tego nie wzięli. Bo wyszłoby że dostali od nich bóg wie co, a tak na serio stała ruina. Cytat:
no tam ktoś już miała nawet nazwę ![]() Cytat:
przecież nikt się nie obraża już Ci napisałam na ten temat wcześniej A jak bym miała problem to wierz mi, że byś o tym usłyszała dość doraźnie
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-10-18 o 12:59 |
|||||||||
|
|
|
#4944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szczęściara ![]() No właśnie, aktywne staraczki myśleć nad tytułem ![]() Cytat:
Wróciłam z zakupów, wieje jak nie wiem, do tego jeszcze zmokłam, kupiłam nospę bo brzuch dalej boli i nie mam na nic sił, znowu przychodza okropne wspomnienia ostatnich dni...
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało czasu upłynęło od zapłodnienia więc musisz jeszcze odczekać Będzie dobrze - musi być |
|
|
|
|
#4946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie chyba dawno batów nie było masz tu z nami gadulić i koniec. kropka. ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() nie płacz kochana
|
|
#4947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam, że jakbym ja miała tyle kasy to bym opływała w luksusach. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
nie wiem ale ja bym to skonsultowała z ginem, taki długi cykl...
|
|
|
#4949 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no i lepić, nie lubię wałkować Cytat:
|
|
#4950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie widać, ale okna są jeszcze z innych stron domu chyba ich w sumie jest ze 12 ![]() A dach był zwalany do zera, podmurowany i wszystko zmienione - plus była powała zamiast stropu i to też trzeba było rozwalić i poprawić - w sumie za dach z robotą wyszło 30 tys. ![]() Odwodnienie - 5 tys., łazienka - 8 tys., kuchnia w sumie to wyszła prawie 20 tys. generalnie niezłe koszta to są taki remoncik malutki ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
zgłosiliśmy tylko i tyle
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

musi być !! 
wujek Tż mieszkał w nim sam przez 15 lat, a on tankuje i nic go nie interesuje
już nawet chodzi o samą noc z soboty na niedzielę bo mi się telefon sam przestawi i już będzie inna godzina pomiaru

ale nie mam tyle czasu na robienie dwóch farszów

((
23.06.2011
już Ci napisałam na ten temat wcześniej