|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Kocham dzieci, nie moge się ich doczekać, ale jakby się okazało że się nie pomyliła to jej chyba oddam jedno
![]() Ale byłoby smiesznie, tną wyciagają po kolei, jedno, drugie, ooooo trzecie, była Pani ostatnio w sklepie "kup dwa, tzrecie gratis" hahaha ![]() Nie no żartuję, ale potwierdziła dwa razy że napewno dwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Basia a moze nikt wcześniej nie zauważył że to trojaczki a nie bliźniaki ![]() ![]() ostatnio wieczorami mamy takie rozkminy życiowe z małżem i się zastanawialiśmy czy dzieci w brzuchu myślą i jak tak to o czym ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oby Maluszki siedziały jak najdłużej w brzuszku! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tego szpitala to rzeczywiście bym nie ryzykowała, chyba jakieś " pokazy" skomplikowanych porodów sn urządzają dla studentów, tylko jak by coś i są komplikacje to konsekwencje takich lekkomyślnych decyzji ponoszą rodzice ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4478 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wózek to musialby byc wielgachny i do tego jakiegos busika musielibysmy kupić, bo nasze kombi to by było za małe ![]() Jestem szczęśliwa, że dwa na raz, ale wiecie czego mi szkoda, wózka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za opinie o oknie
![]() A do mnie pisała weronisiek88: zostaje w szpitalu, podają jej leki na serducho i mają robić echo. Ma jakieś lekkie skurcze ale nic na to nie mówią. Czuje się lepiej ogólnie. Pisała, że się tak napatrzyła na te dzieciaczki, że już by chciała rodzić. I pozdrawia. Cytat:
![]() Cytat:
Ja do porodu biorę taką jakby sukienke na ramiączkach bawełnianą, tesciowa mi kupiła jako podomkę jak te straszne upały były. Jak się zniszczy to mi żal nie będzie, a myślę, że się nada. Szkoda kasy, żeby kupować specjalnie. Wrzucę wam zdjęcie. W kwestii biustonoszy do karmienia to miałam wam pisać, że ja kupiłam jakiś czas temu w Pepco taki biustonosz sportowy bezszwowy za 10 zł z myślą, żeby go zakładać na noc, jak się będzie z cycków lało i go dzisiaj założyłam, jest meeeega wygodny. To był trafiony zakup, za psie pieniądze i teraz żałuję, że nie kupiłam sobie dwóch, pewnie już nie będzie. Jest taki fajny, elasyczny, że bez problemu go odchylę całego na karmienie no i dopasuje się sam jeśli się okaże, że mi jakoś bardzo piersi napuchną. Wydaje mi się, że jest o wiele lepszy od tych zwykłych biustonoszy do karmienia bez fiszbiny z odpinanymi miseczkami. Jeszcze Wam miałam pokazać moje pajączki ![]() Miałam kiedyś sytuację, jak mieszkałam jeszcze z rodzicami, że wracam późno w nocy do domu, patrzę a tam terrarium otwarte i pająka nie ma.... ale się zestrachałam, sam sobie odsunął szybkę! Przyjechał tż i go szukał, na szczęście się znalazł, inaczej bym oka nie zmrużyła. Od tamtej pory dodatkowo zabezpieczałam szybki....
![]() |
#4482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale cudowne jest to, że codziennie wieczorem idziemy na 1,5 km spacer do parku i on zawsze podkresla, że bedziemy tak z maluszkami chodzić, że ona bedzie pchał wózek a ja bede trzymać pieska na smyczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Ktosiula ale pająk
![]() wysłali mi biustonosz z intymnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ooo to może i Weronisiek urodzi niedługo ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-18 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdecydowaliście się juz na jakiś konkretny model, czy jeszcze nie? ![]() ![]() Cytat:
Ta sukienka do porodu jak najbardziej będzie się nadawać. Właśnie podrzuciłaś mi pomysł czy aby zamiast kupować koszulę to nie wyszperać sobie jakąś starszą sukienkę. Muszę poszukać w szafach. ![]() Pajączek jest hmmm ..... włochaty. Jeśli nie jest na wolności to się go nie boję, ale jakby nie daj Boże chodził po podłodze w moim domu to wskoczyłabym chyba na żyrandol, a mój krzyk słychać by było na drugim końcu miasta. ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle bezczelna kobieta w sklepie powiedziała, że wózek bliźniaczy kupuje się po urodzeniu dzieci, bo nigdy nic nie wiadomo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://wspb.home.pl/tako/index.php?o..._product_id=99 Tego co powiedziała Ci ta kobieta w sklepie w ogóle nie skomentuję, bo szkoda na nią słów i nerwów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O żesz Ty żadnych pająków bbrr..a jak zareagowałaś jak się dowiedziałaś jaką ma pasję Twój wybranek?Nie miałam oporów ? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
przepraszam że nie nadrabiam ale brak czasu.
Okropnie boli mnie głowa, pewnie to przez tą pogodę. Do tego od wczoraj mam biegaczkę i okropnie boli mnie żołądek ![]() Wzięłam się za ogarnianie po remoncie, później jadę do mamci pomóc jej w przygotowaniach bo jutro imieniny organizuje ![]() Jeszcze w międzyczasie muszę zrobić obiadek mężulowi ![]() Jasiek dzisiaj jakiś humorzasty, ciągle marudzi... Chwilowo przysnął uff ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Wtajemniczenie
|
No to i ja się zebrałam w sobie i stworzyłam opis porodu.
Jak wiecie w piątek byłam na panieńskim, w sobotę pojechaliśmy na imieniny do teściowej a w między czasie mąż wyskoczył na kawalerski do znajomego. Imieniny u teściowej trwały do 2 więc spokojnie się nie nudziłam jak męża nie było. On wrócił z kawalerskiego jakoś o północy. Na imieninach wszyscy mówili że brzuszek mam jeszcze dość wysoko i 3-4 dni jeszcze na pewno pochodzę. Ale ja czułam że coś się święci bo jak byliśmy u teściowej to zauważyłam na wkładce jakiś podbarwiony śluz, ale myślę sobie spoko może czop zaczyna odchodzić, nie będę siała panik, zwłaszcza że bardzo mało tego było. Wróciliśmy do domu jakoś 2:30, a tego podbarwionego śluzu było więcej i pojawiła się taka żywa krew, co zaniepokoiło mnie najbardziej. Do 4:30 ciągle się kręciłam i chodziłam do toalety bo wiecznie chciało mi się siku, i nagle koło 4:30 właśnie coś się zemnie wylało, no to myślę wody, więc czas się zbierać, zwłaszcza że ta krew ciągle była. Obudziłam męża, poszłam wziąć prysznic i jakoś 5:20 wsiedliśmy do auta. Do szpitala zajechaliśmy 5:50, byłam już wcześniej na KTG więc papierków było mało do podpisywania, pani mnie zbadała na fotelu, sprawdziłam paskiem i mówi że faktycznie to były wody. Więc przebrać się i na oddział. Zadzwoniliśmy do mojej mamy że zostajemy w szpitalu i będziemy raczej rodzić. Jak już dojechaliśmy na porodówkę, to też kilka podpisów, pani zaprowadziła nas na salę i mogliśmy się zadomowić. Sala naprawdę super, koło, łóżko, fotel, wanna z masażem, piłka- mogłam korzystać z czego chciałam. Zaczęły mi się też skurcze i myślałam że są bolesne, jednak jak się później okazało myliłam się. Pierwsze badanie na porodówce- rozwarcie na 2 palce, przyszedł lekarz wziął mnie na USG, z małą było wszystko ok, miała ważyć ok. 3600. Później po powrocie do sali tak sobie chodziłam, siedziałam i ogólnie było nudno, przyszła pielęgniarka podłączyła KTG, wszystko ok, skurcze tak na 40-45%, przyszła inna pani i powiedziała że zrobimy hegara- chodziło jej rzecz jasna o lewatywę. Około 8:30 położna przyszła sprawdziła i mówi że rozwarcie na 4 palce. Później koło 10 znowu i mówi że stanęło w miejscu, skurcze miałam co 6 minut. Zapytała czy zgadzam się na przebicie pęcherza płodowego bo te wody które mi wcześniej odeszły to w sumie się posączyły jakoś, a pęcherz płodowy jest w dalszym ciągu i jak mi go nie przebiją to może urodzę wieczorem albo i nawet następnego dnia. No to się zgodziłam bo wizja takiego długiego porodu mi się nie uśmiechała. No i tu zaczyna się hardkore- po przebiciu pęcherza skurcze, które miały 25-30% były o wiele silniejsze niż te wcześniejsze. Nie umiałam sobie znaleźć dobrej pozycji, a już jak mnie podłączyli do KTG to dramat. Najlepszą pozycją do przeżycia skurczu było stanie z jedną nogą z przodu drugą z tyłu przy oknie. Wypiłam chyba ze 3 litry wody przez cały poród, mąż spisywał się super. Później pani wysłała mnie do wanny żebym się wyluzowała, skurcze co 3 minuty, tam niestety zwymiotowałam chyba od nadmiaru wody. Wyszłam z wanny była jakoś 14, babeczka przyszła, zbadała i mówi że jest dobrze i chyba urodzę jako pierwsza ze wszystkich, bo na 6 sal wszystkie były zajęte porodami, skurzcze co 2 minuty. Zapytała czy zgadzam się na podanie oxy na końcówkę. No i później już poszło szybko, parte bolesne, darłam się niemiłosiernie, nawet nie wiedziałam że tak potrafię głośno. Lekarka kazała krzyczeć jak będę czuć parcie, więc się darłam. Była jakoś 15 jak przyszła lekarka, położna, przygotowali miejsce dla noworodka, dwa parte i mała wyskoczyła, była owinięta pępowiną dwa razy dookoła szyi, troszkę była sina, ale jak ściągnęli pępowinę to zaczęła kwilić ![]() ![]() Ogólnie poród poszedł dość szybko, widok małej wynagrodził wszystko ![]() Rozpisałam się ale nie umiałam tego krócej napisać.
#4493 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Jestem wyszczekana, nie dam sobie w kasze dmuchać jak trzeba to opierniczę , ale wtedy mnie zatkało, bo nie spodziewałam się usłyszeć czegoś takiego. Powiedzialam że u nich wózka napewno nie kupimy, to zaraz zmieniła nastawienie, ale już szłam do wyjścia. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedne w tych opisach porodów jest najlepsze-końcówka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Raczkowanie
|
Dzasin mega kciuki !
![]() Maomami, super opis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||
Zadomowienie
|
Chciałabym
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brawa dla Witusia! ![]() Maomami świetny opis, najlepsza oczywiście końcówka ![]() Mam dzisiaj strasznego lenia, a zaplanowałam sporo, potrzeba mi chyba jakiegoś dobrego kopniaka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.