Żonki 2009 cz. XXXVI - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 08:35   #2521
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXVI

A ja nie cierpię zarostu u D. drapie mnie tylko a że ma pracę jaką ma to się goli codziennie współczuję mu czasami, bo zarost ma twardy i ciężko mu idzie...ale nawet jak się ogoli to ma ciemny ślad po zaroście, on jakby się nie golił to by mu pół twarzy zarosło

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:29   #2522
myszka_maj
Zakorzenienie

hej ...

iwka wlasnie problem polega na tym z eja nie lubie rozpuszczonych długich włosów, jedynym plusemdla mnie długich jest to że mozna je zwiazac w kite zreszta one bez wyprostowania wkurzaja mnie jeszcze bardziej, cośpodobnego jak Ktosia - Wodeckii te sprawy

Ratunku,mam inwazje moli właśnie wyrzuciłam cały wieeeeelki worek jedzenia

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 09:40   #2523
bzyczka1
Zakorzenienie

Myszka ja na mole nie mam sposobu...męczą nas już od 2 lat blisko. Jedynie jak zobaczę to ubijam i mole i larwy, wszystko pochowane po pudełkach, w szafkach pułapki na mole porozklejane a one i tak co jakiś czas są. Teraz malutko, no ale ciągle są :/

Nasz skarb
Stary 2013-10-17, 09:46   #2524
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Myszka ja na mole nie mam sposobu...męczą nas już od 2 lat blisko. Jedynie jak zobaczę to ubijam i mole i larwy, wszystko pochowane po pudełkach, w szafkach pułapki na mole porozklejane a one i tak co jakiś czas są. Teraz malutko, no ale ciągle są :/
ja tez od dlugiego czasu walcze z nimi w kuchni ale teraz przeniosły mi sie do pokoju , otwieram szafke ze słodyczami a tam pełno larw normalnie az mi sie na wymioty wzieło...wszystko poleciało do kosza i wlasnie myje szafke czy to wystarczy?

Nasz Skarb
Stary 2013-10-17, 09:57   #2525
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
super ze koncert udany!!!
ja jade w sobote na domowe melodieee

hahahahahahahahaa

moj maz tez wyglada bez zarostu jak malolat.. i to wcale nie na plus..
To się nie ma co śmiać

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Hej!

Bzyczko ja tez uważam, że Lila nie jest łobuziak! Jest kreatywna!

Iwka na czym byliście?

Marta Domoweeeee!!!!!

Ktosik jak wodecki?? Chcę to zobaczyć!

Ja mam włosy strasznie nijakie. Żeby jako tako wyglądały rozpuszczone, to przede wszystkim muszę je ułożyć na szczotce, a później jeszcze delikatnie wyprostować. Nie ma innej opcji.

Dopiero czwartek... ale mi się dłuży ten tydzień!!!!
I na dodatek do soboty zostałam sama - nie lubię tak.
No way!!! Żebyś traumę miała?

Dzień dobry!
Jadę zaraz do babci W sumie to nie bardzo sobie to wymyśliłam, bo mam dużo pracy, ale co tam
Stary 2013-10-17, 10:00   #2526
kliwia
Zakorzenienie

myszka, no wymyj wymyj, najlepiej woda z ocntem albo alkoholowym plynem do szyb. a szuflady to jeszcze spod spodu i bo bokach.
Coz poradzic, jak masz ich az tak wiele ze wczesniej nei zauwazylas?? to zakup sobie te pulapki na samice te plasterki co sie w szafkach nakelja
A jedzenie przesupyj do szczelnych pudelek, najlepsze sa takie z gumowa uszczelka z tego co widzialam w internecie to babki pisaly ze z takich zwyklych pudelek do zywnosci jak kazdy ma w domu to wzlaza szczelinami jakos te mole.

Poszukaj infiormacji o molach spozywczych w necie na pewno znajdziesz wiele sposobow.

ja ostatnio przynioslam mola na reklamowce - usiadl mi albo na dworzu albo na klatce schodowej.

Mole ciuchowe wlatuja m i przez wentylacje i z klatki. i ukochaly swego czasu welniany filc, ktorym mam podbite meble u zuzi w pokoju
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 10:14   #2527
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
myszka, no wymyj wymyj, najlepiej woda z ocntem albo alkoholowym plynem do szyb. a szuflady to jeszcze spod spodu i bo bokach.
Coz poradzic, jak masz ich az tak wiele ze wczesniej nei zauwazylas?? to zakup sobie te pulapki na samice te plasterki co sie w szafkach nakelja
A jedzenie przesupyj do szczelnych pudelek, najlepsze sa takie z gumowa uszczelka z tego co widzialam w internecie to babki pisaly ze z takich zwyklych pudelek do zywnosci jak kazdy ma w domu to wzlaza szczelinami jakos te mole.

Poszukaj infiormacji o molach spozywczych w necie na pewno znajdziesz wiele sposobow.

ja ostatnio przynioslam mola na reklamowce - usiadl mi albo na dworzu albo na klatce schodowej.

Mole ciuchowe wlatuja m i przez wentylacje i z klatki. i ukochaly swego czasu welniany filc, ktorym mam podbite meble u zuzi w pokoju
kliwia widziałam je wczesniej ale nie wiedziałam ze sie ulokowały w tej szafce....no nic narazie wszytko myje...

Nasz Skarb

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 10:19   #2528
bzyczka1
Zakorzenienie

podobno pomaga rozłożenie liści laurowych.

Nasz skarb
Stary 2013-10-17, 12:37   #2529
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 17:55   #2530
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej ...

iwka wlasnie problem polega na tym z eja nie lubie rozpuszczonych długich włosów, jedynym plusemdla mnie długich jest to że mozna je zwiazac w kite zreszta one bez wyprostowania wkurzaja mnie jeszcze bardziej, cośpodobnego jak Ktosia - Wodeckii te sprawy

My też niedawno mieliśmy mole spożywcze... (w szafce z mąką, makaronami itp.) wszystko wyrzuciliśmy wymyliśmy... i nalepialiśmy na drzwiczki te plastry i te mole się do nich przyklejały, a plaster co trochę wymienialiśmy. Teraz moli nie ma ale w tej szafce plaster cały czas wisi i kiedyś widziałam że jeden się przykleił a tak to ich nie ma... wisi zapobiegawczo
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:02   #2531
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

heloł
Cytat:

PYCHA!!! Jaką robiłaś z brokułami?
Uwielbiam tarty
Moja ostatnio naj to z porem i boczkiem

!
robiłam tak

ciasto no to wiadomo
na ciasto zrobiłam sosik
podsmażona cebulka z czosnkiem, serki topione (ja dałam 3 ale mogło być więcej), przyprawiłam oregano
ugotowałam al. dente brokuła w osolonej wodzie
ciasto podpiekłam
na ciasto sosik
na sosik brokuły
na brokuły żółty starty ser przyprawiłam oregano, bazylią i troszkę papryką
i do piekarnika znów

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

Neska - ciekawe co by Tż zrobił po Twojej sugestii żeby sam spał we fikuśnym wdzianku a nie w bawełnianych gaciach
Dorzuć do brokułowej tarty buraki ugotowane - pycha!!!!!!!!!

ę.
hehe musze mu zaproponować takie rozwiązanie co do piżamki
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:19   #2532
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Tak jak pisałam, mnie rozłożyło w poniedziałek. Myślałam, że już angina gotowa, Maję we wtorek i też gorączka 38 i ból gardła. We wtorek zrobiłam syrop z cebuli. Wypiłam ja, wypiła Maja i.... w środe już ok. Co prawda mnie jeszcze troszkę gardło boli ale już nie mam gorączki, Maja też ok, tylko kompletnie mi apetyt straciła i prawie nic nie chce jeść, za to dużo pije. Jak miła gorączkę to tyle piła, zę aż pampersy przesiąkały. Odparzyła sobie przy tym pupcię. Dziś o 15 zdjęłam jej pieluszkę, powiedziałam, ze będzie bez ale jak chce "sisi" to ma iść na nocnik. Biedna.... nie zrobiłą w majteczki tylko chodziła. Dopiero jak ją do golaska rozebrałam tuż przed kąpielą to pod prysznicem zrobiła (o 18.40). Ale choć pupcia się przewietrzyła i lepiej wygląda

Wczoraj dzownili do mnie z uczelni i.... ruszamy Tak więc jestem znowu studentką hehe.

Jutro mąż jedzie na studia a ja mam 2 dniowe szkolenie . Jutro od 15 do 20 i w sobotę od 9 do 16.

Do tego tonę w papierach i lecimy z budową (dziś nam krokwie już robią) że nie mam na nic czasu.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:43   #2533
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dosłownie

Magda ale się dzieje
Stary 2013-10-17, 19:47   #2534
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ktosiu oj tak, dzieje się, dzieje. I znowu jestem w szoku, że jutro już piątek.

Stary 2013-10-17, 21:23   #2535
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Iwka z długimi włosami to nie taka oczywista sprawa, bo ja w dlugich, rozpuszczonych i nieprostowanych wyglądam jak Wodecki

Bzyczko hej
wiesz niektórzy Wodeckiemu włosów zazdroszczą

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej!

Ja tez uwielbiam zarost u mojego meza Tesciowa zawsze się dziwi czemu on ie ogolony do końca a mi się tak podoba. Jak mu się zdarzy wygolić na "zero" to wygląda dla mnie jak taki małolat .

Dobra!

A to u Ciebie już wyzsza szkola jazdy Ja z dyni to jedynie wycinam minki.
Żabcia - zupa jest prosta, poszukaj sobie przepisu na necie, z takich dużych jak u Ciebie to jeszcze sąsiadów wyżywisz

Cytat:
Hej!

Bzyczko ja tez uważam, że Lila nie jest łobuziak! Jest kreatywna!

Iwka na czym byliście?

Marta Domoweeeee!!!!!

Ktosik jak wodecki?? Chcę to zobaczyć!

Ja mam włosy strasznie nijakie. Żeby jako tako wyglądały rozpuszczone, to przede wszystkim muszę je ułożyć na szczotce, a później jeszcze delikatnie wyprostować. Nie ma innej opcji.

Dopiero czwartek... ale mi się dłuży ten tydzień!!!!
I na dodatek do soboty zostałam sama - nie lubię tak.
Gucia - na Bruno Marsie.

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej ...

Czyli i tak źle i tak nie dobrze Szkoda tylko włosy niszczyć non stop suszarką i prostownicą.
Co do moli - plasterki do szafki, wywal wszystko, kup zamykane szczelne pojemniki, umyj szafki płynem z alkoholem.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Tak jak pisałam, mnie rozłożyło w poniedziałek. Myślałam, że już angina gotowa, Maję we wtorek i też gorączka 38 i ból gardła. We wtorek zrobiłam syrop z cebuli. Wypiłam ja, wypiła Maja i.... w środe już ok. Co prawda mnie jeszcze troszkę gardło boli ale już nie mam gorączki, Maja też ok, tylko kompletnie mi apetyt straciła i prawie nic nie chce jeść, za to dużo pije. Jak miła gorączkę to tyle piła, zę aż pampersy przesiąkały. Odparzyła sobie przy tym pupcię. Dziś o 15 zdjęłam jej pieluszkę, powiedziałam, ze będzie bez ale jak chce "sisi" to ma iść na nocnik. Biedna.... nie zrobiłą w majteczki tylko chodziła. Dopiero jak ją do golaska rozebrałam tuż przed kąpielą to pod prysznicem zrobiła (o 18.40). Ale choć pupcia się przewietrzyła i lepiej wygląda

Wczoraj dzownili do mnie z uczelni i.... ruszamy Tak więc jestem znowu studentką hehe.

Jutro mąż jedzie na studia a ja mam 2 dniowe szkolenie . Jutro od 15 do 20 i w sobotę od 9 do 16.

Do tego tonę w papierach i lecimy z budową (dziś nam krokwie już robią) że nie mam na nic czasu.
Laska ale Ty zalatana jesteś!

Jeszcze jutro i wekeendzik

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:53   #2536
martucha84
Zakorzenienie

hej...

ale mi dobrze : p:
Stary 2013-10-17, 22:08   #2537
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Iwka oj tak, też czekam na weekend. Z drugiej strony.... sama z Mają będę więc taki sobie ten weekend. Swoją drogą , uwielbiam zupę dyniową - jak praktycznie każdą zupę krem Moja mama dziś zrobiła, w sobotę ma mi podrzucić.

Stary 2013-10-18, 09:26   #2538
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
No way!!! Żebyś traumę miała?
ja chcę, chcę!!!

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
heloł

robiłam tak

ciasto no to wiadomo
na ciasto zrobiłam sosik
podsmażona cebulka z czosnkiem, serki topione (ja dałam 3 ale mogło być więcej), przyprawiłam oregano
ugotowałam al. dente brokuła w osolonej wodzie
ciasto podpiekłam
na ciasto sosik
na sosik brokuły
na brokuły żółty starty ser przyprawiłam oregano, bazylią i troszkę papryką
i do piekarnika znów
Ooo, też super! Dziękuję!
Będę próbowała

Cytat:
Cześć

Cieszę się, że Wam przeszły choróbska!
No i dzieje się u CIebie, że łohoho!
Super!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
hej...

ale mi dobrze : p:
ale z czym??

Dzień dobry PIĄTEK!!!

Wczoraj byłam na obiedzie z Danielitem, jak ja się za nim stęskniłam Czadowo było!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:30   #2539
myszka_maj
Zakorzenienie

Iwka no troche tak. Dlugie lubie tylko ze wzgledu na to ze sa praktyczne pra bo moge je zwiazac w kite i zero roboty. Natomiast krotkie to jakas odmiana i fajna fryzurka ale wymagajaca wiecej czasu nie tak jak kita. No to prostowanie trohe na minus ale jak mam krotkie i mocno wycieniowane to za duzo prostowac nie musze bo jak sa krotkie to nie ma z czego za bardzo zrocic sie Wodecki w zasadzie prostuje glowbie tylko te przy twarzy. Wlasnie dlatego sie waham bo kazde rozwiazanie ma swoje plusy i minusy....

Nasz Skarb

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 10:33   #2540
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Iwka oj tak, też czekam na weekend. Z drugiej strony.... sama z Mają będę więc taki sobie ten weekend. Swoją drogą , uwielbiam zupę dyniową - jak praktycznie każdą zupę krem Moja mama dziś zrobiła, w sobotę ma mi podrzucić.
jak nigdy nie jadłam zupy dyniowej

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:04   #2541
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosiu oj tak, dzieje się, dzieje. I znowu jestem w szoku, że jutro już piątek.
Też tak mam

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
wiesz niektórzy Wodeckiemu włosów zazdroszczą

(...)

Cytat:
ja chcę, chcę!!!
(...)
Może kiedyś, jak będę bardzo pijana

Dobry dzień
Stary 2013-10-18, 11:53   #2542
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
Moja mama robi zupe dyniowa na slodko na mleku i z zacierka ...mmmmmmmm. A takiej na slonotez nigdy nie jadlam.

Walkiz molami ciag dalszy. Dzis kuchnia juz wyrzucilamcaly caly worek jedzenia... Ile moja mamatego magazynuje to glowa mala

Nasz Skarb
Stary 2013-10-18, 13:16   #2543
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 13:28   #2544
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie

Cytat:
Może kiedyś, jak będę bardzo pijana

Poszłabym już do domu!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:02   #2545
Ana***
Zakorzenienie

Hej! Melduję się
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:58   #2546
myszka_maj
Zakorzenienie

padam na pysk... wyrzuciłam tyle jedzenia że nie mogłam dotargać tego worka do śmietnika musze jeszcze poszukac tych zawieszek na mole w sklepach...nalezy mi sie nagroda taaaaaaaaaaaaa napewno dostane

Nasz Skarb
Stary 2013-10-18, 16:09   #2547
ktosia86
Zakorzenienie

Myszko współczuję walki z molami! A nagrodę sama sobie zafunduj, skoro nikt inny się nie kwapi
Stary 2013-10-18, 21:11   #2548
śliweńka
Zakorzenienie

szczerze to wole nie znać smaku zupy dyniowej.jakoś od razu kojarzy mi się że będzie nie dobra

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:22   #2549
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze to wole nie znać smaku zupy dyniowej.jakoś od razu kojarzy mi się że będzie nie dobra
ja uwielbiam, ale robioną przez moją mamę, bo teściowa robi na słodka i jest taka mdła.

Stary 2013-10-19, 09:06   #2550
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta Domoweeeee!!!!!
dzis dzis dzis dzis!!!!!!

Cytat:
j
ale z czym??
całokształtem życiowych wydarzeń
fajnie ze spotkanie udane!!

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ja tez nie lubie

milam zajecia otwarte dla rodzicow, wyszlo fajnie, 20 minut zabaw Dziamska ale bylo tylko 10 dzieci i 7 rodzicow.. a to i tak podobno sporo.. bo nikt na te zajecia nie przychodzi..

pasowanie przygotowane.. jeszcze tylko zaprosimy Panią dyrektor i w piatek szalejemy

bylam do tego wczoraj na fajnej konferencji nt "wylacz telewizor wlącz myslenie" ogolnie o tym ze rodzice nie kontroluja tego co i ile dzieci ogladaja czy graja na kompie.. no i byly takie trzy duze konkluzje jedna taka ze im bardziej rodzice zmeczeni zestresowani zajeci czy smutni tym dzieci wiecej siedza przed tv bo nie maja czasu ani sily dac im inna rozrywke, dwa ze rodzice zabraniajac tv czy kompa nie daja nic w zamian a samo pobaw sie poczytaj nie wystarczy bo czesto gesto dzieci nie potrafia sie bawic same.. a rodzicom sie nie chce
a trzy ze kuleje system pomocy bo przewaznie jest tak ze jak ida do psychologa to pokutuje takie cos ze jak idzie dziecko (albo rodzice) na terapie i potem włączają w terapie juz cala rodzine (czyli dołącza rodzic tudziez dziecko) to to sie dzieje w tym samym gabinecie u tego samego psychologa a tak byc nie moze bo juz sila rzeczy prowadzacy jest empatycznie nastawiony do tej osoby etc.. no troche terapeuci narzekali ze malo jest typowych terpaeutow rodzin ze nie maja do kogo potem tej rodziny wyslac.. a psycholodzy którzy "uzupelniaja" terapie bo nie ma tych terapeutow robia wszystko samo i pojedzyncza terapie i rodzinna a to tak byc nie moze..wiec jest problem duzy a nie ma u kogo sie "naprawic"

ale ogolnie to jestem mega na plus i chce w pracy wyskoczyc z taka fajna akcja ciut kontrowersyjna ale we wtorek mamy comiesieczna narade wiec zobaczymy czy grono w to wejdzie

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2013-10-19 o 09:13
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości