Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 12:39   #2221
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
a w Pepco są też papilotki do muffinek?????
dziś widziałam w lidlu fajne formy do muffinek chyba za 11 zł no i za tydzień będą różene formy sylikonowe a papilotki w pepco kiedyś widziałam
w zdrowej żywności powinny być http://allegro.pl/zywnosc-dla-dzieci-kaszki-99473

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:40   #2222
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Ponad godzinę ją usypiałam zacznę się zastanawiać po co łóżeczko kupiliśmy bo znowu na naszym łóżku śpi

ide zrobić coś na obiad potem Was poczytam
Stary 2013-10-18, 12:42   #2223
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
czy wprowadzacie w 5 miesiącu coś więcej niz marchew, ziemniaka, dynie i jabłko ? niby na słoiczka piszą, że po 4 miesiącu można brokuły, kalafior, szpinak... ale trochę się boję bo Antoś pije mleko hipoalergiczne i na stronach podają, żeby dopiero w 6 miesiącu wprowadzać brokuła, kalafior itd.

piszecie o walce ze słodyczami... u nas na szczęście nie je się za dużo słodyczy, jeśli już to lody lub czekoladę... zamiast słodyczy będę dziecku proponować owoce albo ostatecznie ciastka domowej roboty... jak we wszystkim trzeba zachować umiar, bo takie kategoryczne zabranianie też nie jest dobrym pomysłem
wprowadziłąm groszek,winogrona, brzoskwinie,kalafiora.. hm...niewiem czy cos jeszcze... mozna probowac, jak nie przypasuje to kiedy indziej

co do slodyczy to mam cwany plan hehe
kupię kiedyś młodej coś ze sklepu absolutnie niedobrego typu wyrob czekolaadoopodobny, jakas gotowa gumowa drozdzoke a potem zrobie swoje by wiedziala ze domowe lepsze hehhe :P

lupię piec, robić słodycze, owoce na fajne sposoby.. mysle ze wybierze to zamiast gotowych chemicznych przysmaków

a jesli woli ze sklepu.. no cos, trzeba bedzie ograniczyc ale jak sie mowi..wszystko dla ludzi
nie odmowie dziecku loda latem mimo iz wiem,ze sklad sredni,ale przeciez nie zrobie w domu i nie wezme w torbe termiczna na spacer hehhehe

sama jako dzieciak jadlam domowe ciasta, blok czekoladowy,suszone jablka itd ale na wakacjach nie ominely mnie lody z butki czy gofry z gora bitej smietany
byleby codziennie nie kupowac lizakow (nawet tych z apteki z witaminami bo to uczy zlych nawykow),raz na jakis czas spoko,jak mowie-wszystko dla ludzi

Cytat:
a w Pepco są też papilotki do muffinek?????
kupiłam na zimę takie ze śnieżynkami

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:48   #2224
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ulalalala miłość rośnie
W ogóle to kiedyś się zastanawiałam od jak dawna jesteś w DE? Chyba, że mi umknęło. Bo jeszcze zastanawiałamsię czy mąż to Niemiec, ale jednak wymyśliłam, że Polak.
no rosnie by chociaz plakali w tym samym czasie, ale nieeee...
jestem tu od jakichs 10 lat, na studia przyjechalam a to dlatego, ze zrobilam sobie niemiecka mature i moglam z nia tutaj bez dodatkowych egzaminow studiowac. w polsce bym musiala wszystko zdawac na nowo i jeszcze w jakies egzaminy i kto wie czy nie lapowki bawic no i to co mnie interesowalo, bylo daleko od domu. wiec jak juz daleko od domu, to przynajmniej tam, gdzie bede w stanie po ludzku sobie dorobic (czyli pracujac np. 10-15h w tyg sie utrzymac). a w niemieckim systemie studiowania moglam spokojnie sobie na prace pozwolic i udalo mi sie zarobic na tyle, ze nawet sobie odkladalam
co do meza, to dobrze wymyslilas

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Ponad godzinę ją usypiałam zacznę się zastanawiać po co łóżeczko kupiliśmy bo znowu na naszym łóżku śpi

ide zrobić coś na obiad potem Was poczytam
dlatego ja uzywane wygralam na aukcji za 16 euro przystawka do naszego lozka lepiej sie sprawdza
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:50   #2225
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jestem tu od jakichs 10 lat, na studia przyjechalam a to dlatego, ze zrobilam sobie niemiecka mature i moglam z nia tutaj bez dodatkowych egzaminow studiowac. w polsce bym musiala wszystko zdawac na nowo i jeszcze w jakies egzaminy i kto wie czy nie lapowki bawic no i to co mnie interesowalo, bylo daleko od domu. wiec jak juz daleko od domu, to przynajmniej tam, gdzie bede w stanie po ludzku sobie dorobic (czyli pracujac np. 10-15h w tyg sie utrzymac). a w niemieckim systemie studiowania moglam spokojnie sobie na prace pozwolic i udalo mi sie zarobic na tyle, ze nawet sobie odkladalam

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

dlatego ja uzywane wygralam na aukcji za 16 euro przystawka do naszego lozka lepiej sie sprawdza
mieszkałam trochę w Frankfurcie nad Menem.. cudne,inne życie.. ale odwagi zabrakło na dłużej..
Choć planuję ciągle tam wrócić i żyyyyyć jak człowiek

gratuluję odwagi

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-18, 12:52   #2226
cloche
Zakorzenienie

axella, to pakuj siebie i Z!!! no ale fakt, teraz bedzie trudniej z mala na taki krok sie zdecydowac... ale kto wie?
Stary 2013-10-18, 12:54   #2227
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
axella, to pakuj siebie i Z!!! no ale fakt, teraz bedzie trudniej z mala na taki krok sie zdecydowac... ale kto wie?
no włąśnie, zacznę od początku w przedszkolu uczyć Z niemieckiego.. kto wie, może nam się uda.. choć zgoda M byłaby wymagana..ach, wiec zgnijemy tutaj

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-18, 12:56   #2228
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no włąśnie, zacznę od początku w przedszkolu uczyć Z niemieckiego.. kto wie, może nam się uda.. choć zgoda M byłaby wymagana..ach, wiec zgnijemy tutaj
oj tam, powiesz mu, ze tam zarobisz jak czlowiek i podarujesz mu troche alimentow, to sie moze skusi
Stary 2013-10-18, 13:06   #2229
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
oj tam, powiesz mu, ze tam zarobisz jak czlowiek i podarujesz mu troche alimentow, to sie moze skusi
hahaha,no może... :P

spadam bo mlode cos wydziwia

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-18, 13:12   #2230
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dziś widziałam w lidlu fajne formy do muffinek chyba za 11 zł no i za tydzień będą różene formy sylikonowe a papilotki w pepco kiedyś widziałam
w zdrowej żywności powinny być http://allegro.pl/zywnosc-dla-dzieci-kaszki-99473

Ok, poszkukam

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:

kupiłam na zimę takie ze śnieżynkami

Teraz na tą zimę kupiłaś? Po ile ?
Stary 2013-10-18, 13:21   #2231
deb
Zakorzenienie

Jem obiad i Was czytam

Agnes gratuluje!! I nocki i obrotów - a jednak Ninka to zdolniacha
Dzięki za opinie o wkładkach - chyba kupię, może mi przypasują tak jak Tobie

Sharp -

Innocence -a powiedz czy Ty sama jesz słodycze? Chciałabym też małą bezsłodyczowo wychowywać ale sama się opycham i to jeszcze teraz kp i ona to w mleku dostaje więc to chyba będzie trudne

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
czy wprowadzacie w 5 miesiącu coś więcej niz marchew, ziemniaka, dynie i jabłko ? niby na słoiczka piszą, że po 4 miesiącu można brokuły, kalafior, szpinak... ale trochę się boję bo Antoś pije mleko hipoalergiczne i na stronach podają, żeby dopiero w 6 miesiącu wprowadzać brokuła, kalafior itd.

piszecie o walce ze słodyczami... u nas na szczęście nie je się za dużo słodyczy, jeśli już to lody lub czekoladę... zamiast słodyczy będę dziecku proponować owoce albo ostatecznie ciastka domowej roboty... jak we wszystkim trzeba zachować umiar, bo takie kategoryczne zabranianie też nie jest dobrym pomysłem
Zgadzam się w 100%. Wolę żeby słodycze nie kusiły jak jakiś zakazany owoc

Hmm my mamy też brokuła wprowadzać itd. ale skoro wy macie hipoalergiczne mleko - a to z jakiegoś powodu? nam też takie zalecali jak małą dokarmiałam na początku bo miała wysypkę po chusteczkach nawilżanych ale ogólnie nie ma stwierdzonej alergii więc będę normalnie wszystko wprowadzać co wolno.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
no my dajemy szpinak, brokula i tylko w sumie kalafiora nie kupiłam. Moja wpiernicza wszystko, nie robi to na niej wrażenia.
może czekolada zrobi wrażenie

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ufff w końcu błoga cisza w domu Młody padł

dałam mu kaszkę (o dziwo ładnie zjadł tych kilka łyżeczek) potem cycka i odleciał ... to było 20 min temu

===

no pięknie !! właśnie się obudził !!!
cholera i znowu przechwaliłam !!

(ale jeszcze nie ryczy:P)
Veronic proszę na forum nie chwalić dziecka, że spi bo na pewno się obudzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 13:23   #2232
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ok, poszkukam

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Teraz na tą zimę kupiłaś? Po ile ?
3pln za 60szt

Zu pierwszy raz zjadała CAŁĘ PÓŁ SŁOIKA jabłko&banan zawsze coś, jestem dumna..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-18, 13:27   #2233
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

my się kiedyś o to pokłóciliśmy, ja chciałam popołudnie czy jakiś dzień totalnie dla siebie, pojechać gdzieś czy coś. a mąż się obraził że mam dość dziecka i że źle to o mnie świadczy
tzn on się pięknie zajmuje sam Młodym i nie ma problemu ale sam fakt że zupełnie nie zrozumiał o co chodzi, że można chcieć się wyrwać na jeden dzień

---
byliśmy rano w Opolu na badaniach, wyniki za miesiąc
a ja tak wypełniając papiery pogadałam sobie z genetykiem, i jakoś ona zwróciła mi uwagę na moją wagę, żeby schudnąć no ja wiem że ma rację ale trochę to nieprzyjemne było, a potem wyszło w rozmowie że wspomniała coś na ten temat bo mam bardzo słabe wyniki autoimmunologiczne (musiałam pokazać swoją teczkę z badaniami i wypisami ze szpitali dot. celiakii) i pytała o przebieg ciąży itp, i wg niej problemy z ciążą, wagą itp mają podłoże immunologiczne i że "mój organizm sam zwalcza siebie", a w ciaży "walczył z ciałem obcym jakim było dziecko" i to cud że Przemusia mamy. jeśli tyje bez powodu (fakt, jem słodycze ale nie dużo, w ogóle jem tak jak zawsze a w 4 lata przytyłam prawie 30 kilo), jestem zmęczona, mam problemy z cyklem ... wszystko pasuje ... i podobno jakbym brała jeden lek w ciąży, nie zapamiętałam nazwy, jakiś tarczycowy to nie byłoby żadnych problemów zapisała mi jakie badania mam sobie zrobić, mąż stwierdził że KONIECZNIE trzeba zrobić, "bo kocha mnie taką jaką jestem ale jest mnie coraz więcej"
Mój średnio się zajmuje, rozumiem że potrzebuje chwilę odpocząć wieczorem ale ja też jakby nie było...a on wraca i najczęściej jeszcze milion telefonów, 100 maili do wysłania i żadnego pożytku z niego nie ma

Nieźle z tym zwalczaniem dziecka i siebie...masakra, szkoda że Twój gin nie zwrócił uwagi na wyniki.
Rób szybko badania i się zapisz gdzieś do lekarza żeby to zweryfikował.
Czekamy z niecierpliwością na wyniki Przemusia!

Masakra pół godziny obiad jadłam przez to czytanie
Stary 2013-10-18, 13:27   #2234
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

a co do słodyczy to jestem uzależniona, codziennie cos tam podjadam, a jak w domu brak to piekę od zawsze taka byłam no i u mnie w domu własnie dużo ciast było, z 2-3 razy w tyg mama coś piekła a jak będzie z małym, hmm pewnie będe wolała coś upiec niż gotowe dać
ja tak samo. dzień bez czegoś słodkiego to dzień stracony. teraz pożeram mnóstwo ciast bo mam czas na ich pieczenie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Ja jestem nałogowym słodyczomaniakiem:P Będę się starac unikać niezrodych a zastępowac zrowymi a ile sie z tego uda to zabaczymy
dlatego ja się nie łudzę że uda mi się odseparować małego od słodyczy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:52   #2235
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Odważna babka jesteś. Skoro w domu się nie przelewało, wiedziałaś, że nie będzie miał kto Ci tam pomóc i tak pojechałaś. Zazdroszczę bo mi tej odwagi brakowało i brakuje.
Ale język niemiecki widzę, że umiałaś perfekt, chyba masz smykałkę do języków

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 13:57   #2236
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a po ile u Was ta Holle - pewnie już 10 razy pisałaś, ale ja nie zakodowałam
15zl

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Mój syn dziś oświadczył, że w nosie ma raczkowanie i leżenie na brzuchu i usiadł
ale się nam rozbrykaly dzieciaki! a niedawno szalały w brzuchach...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:00   #2237
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
3pln za 60szt
Oooo! To idę dziś do Pepco
Stary 2013-10-18, 14:04   #2238
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Spróbuj w pepco

Witamy się w 6 miesiącu życia Zapomniałam Wam napisać co uratowalo moje wypadajace włosy. Szampon z rzepa Radical i wcierka do włosów firmy Jantar, ktora jest genialna! Używam dwa tygodnie i już widzę że sporo mniej włosów gubie.

A i gdybyście miały problem z ciemieniucha znowu tak jak my to polecam krem AA. Nie trzeba aż tak specjalnie wyczesywac a samo znika.

My też wozilismy Młodą w wózku na brzuszku

Cynamonki mają straszne przejścia, a ten szpital to jakaś masakra :/ chociaż czytałam że jest najlepszy jeśli chodzi o same operacje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jeeeej, też kupię, bo ja juz nie mam siły, tak mi kudły lecą i o Młodego się głównie boję, bo mam związane, a i tak wszędzie kłaki ;/

Cytat:
Tatuś poszedł z synusiem na spacerek, a ja tworzę

i miło z ich strony, ze się wynieśli z domu i masz czas tworzyć

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No to prawda
ale ciuszki nie są złe, wisiadło należy spalić za to

no tak, ale napisałaś że jak dziecko ma 3 latka to już musi schodzić ale wcale nie, zgadzam się, że dbać o to należy, bez dwóch zdań

biedny ten Twój D.

Magiusa
ja Bartka w nocy nawet nie przewijam bo drze się jak opętany biorę go do łóżka a on już na boczku i buzia otwarta parę razy go na przewijak położyłam to chyba pół bloku pobudził

miałam o coś pytać i zapomniałam
mój to samo ,i tylko się zbliżę to łapie cyca w dwie rączki i ciągnie do siebie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
witam

ale mieliśmy wieczór i noc
wczoraj przed 20 myślałam, że już Młody śpi ( w dzień spał tylko godzinę) , ale niee obudził się, zaczął szaleć, rzucać się w łóżeczku, płakać, podkurczać nóżki, brzuch miał mega wzdęty i twardy...
smoczek nie pomagał, noszenie na rękach trochę, potem w ruch poszło WINDI, ale niestety bez żadnego efektu gazy były chyba za wysoko...
dodatkowo dochodziły jesszcze chyba ząbki, bo W gryzł palce jak szalony...

oboje z tżtem byliśmy wykończeni, o 23 dałam mu ibuprom w syropku i ok 23;30 padł....
niestety nie na długo o 2 wybudził się z płaczem , nakarmiłam ,puścił kosmiczne ilości bączków, potem budził się z krzykiem jeszcze o 4 i o 5 , a o 7:30 obudził się na dobre i już nie chciał spać;/ no masakra;/

i co? żadnej drzemki jeszcze sobie nie zrobił, mimo, że już o 10 po karmieniu miał mały odlot (i spal całe 5minut)
teraz marudzi w łóżeczku..

normalnie powrót do czasów kiedy miał ok 2 miesiące

jest dopiero 11 a ja już jestem padnięta...;/

MIŁEGO DNIA
biedul
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Hejka
u nas średnia noc.
Pobudka od 3 do 4 i później TŻ obudziła Karolę swoim budzikiem o 5:30 i znów przerwa do prawie 7. I drzemka od 7 do 8. I teraz oczywiście problem ze spaniem i Karolcia dopiero poszła spać, a powinna godz temu.

I problem mleczka chwilowo rozwiązany. Wyczaiłam że mała nie chce jeść na rękach, jak ją położę na łóżku i tak dam flachę to wcina. Chociaż nie zawsze wszystko na raz.

jak chcesz możesz mrozić, ale mi się jakoś nie widzi mrozić czegoś co już było zamrożone (mimo że po gotowaniu).

deb no nie znalazłam tańszych kaszek i już nie wiem co robić. Wczoraj zjadłam trochę kaszki Karoli oczywiście sam proszek

dziewczyny ale jaką kupujecie kaszę jaglaną? bo ja mam taką normalną jak dla dorosłych do gotowania i chciałam tak blenderować. A teraz widzę że np jest taka kaszka z holle. Wiem że nic nie wiem temat kaszek mnie dobija już.
ja kupuję tą holle
Cytat:
Witam

dzisiaj za nami fantastyczna noc i jeszcze lepszy początek dnia. Noc cała przespana, jedna pobudka na cyca, spałyśmy z Niną do 9 Córrreczka mamusi kochana

A rano na przewijaku mała zaczęła się obracać na brzuch tak się cieszę! teraz ciągle się kreci, co prawda tylko w prawo ale i tak ogromny postęp tańczę od rana godowy taniec zwycięstwa

ja mama, wolę je od tych jednorazowych, są mniej sztywne, ale to prawda odznaczają się w stanikach. Ale jak się ma te usztywniane to już luz. Ja sobie chwalę.

wzdęcia i ząbki jednocześnie ? to już przesada współczuję Ci

o ludzie, właśnie te żółtko, przecieraj szlaki Vil bo ja kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, zaczyna się chyba od połowy co nie ?

O Diabli, odkrywasz karty nie sądziłam że branża odzieżowa jest równie mroczna jak branża mięsna Ale zgadzam się z Tobą w 100% certyfikaty są pisane dla tych, którzy w nie wierzą, jest popyt jest podaż, za wystawienie certyfikatów też ktoś kase zbiera

dzień objawień dzisiaj gratulacje
brawo mamuśka musisz być dumna
Stary 2013-10-18, 14:11   #2239
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ale słodka Nelusia też mam zamiar zrobić sesję z pierwszego jedzenia i może w ogóle nagramy filmik bo to takie przeżycie będzie
A śliniak się doprał?
w szoku bylam, bo wystarczylo splukac z niego marchewke ciepla woda. nie ma ani jednej plamy, a tez miałam wizje prania, wystawiania na slonce itd.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ratuj koniecznie mój śpi nadal, a mi się nudzi i mógłby już wstać, po 9:00 jedziemy do ciucholandku

Też dreszczyk emocji czy uda się coś wyłowić
pochwal się koniecznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 14:11   #2240
puchatkowa
Zakorzenienie

Jesteście szalone! Od wczoraj 10str naklepane

Lenka kończy dziś 4 miesiące
Z tej okazji zaczęła się w foteliku rwać do przodu jak do siadu

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
miałam Wam pisać, u mnie holle na regale dziecięcym, kolo sloiczkow hippa itd.
U nas nie ma Byłam dziś specjalnie to sprawdzić i dziecko mi się przez PiPę rozbudziło i ze spania już były nici

Cytat:
gładko jadla az jej się uszy trzesly. wkladala paluchy do buzi i grzebala w papce na lyzeczce. chciała się sama karmic. ladnie polykala. zdolne mam dziecko nooo
Neloslawa blada twarz kontra marchewka
No proszę jaka dzielna Nelka Nasza aż tak buźki nie otwiera ale idzie jej ta marchewka całkiem sprawnie. Ta łyżeczka jest super do zagarniania resztek marchewki z buzi A powiedz też Wam od razu zafarbowałam po pierwszym użyciu?

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Mój syn dziś oświadczył, że w nosie ma raczkowanie i leżenie na brzuchu i usiadł
Brawo

Cytat:
ja Bartka w nocy nawet nie przewijam bo drze się jak opętany biorę go do łóżka a on już na boczku i buzia otwarta parę razy go na przewijak położyłam to chyba pół bloku pobudził
I całą noc od tej 20 do 10 nie przewijasz go i daje radę w jednym pampie
Ja moją przewijam zawsze przed pierwszym nocnym karmieniem, ale strasznie się właśnie nakręca i zastanawiam się czy tego nie odpuścić

Cytat:
ja przewijam po jedzonku w naszym łóżku, niby na śpiocha ale mała i tak zawsze się wybudzi
Po jedzeniu to ja się właśnie boję przewijać, że mi się rozbudzi i już ja nie pośpię

Cytat:
A rano na przewijaku mała zaczęła się obracać na brzuch tak się cieszę! teraz ciągle się kreci, co prawda tylko w prawo ale i tak ogromny postęp tańczę od rana godowy taniec zwycięstwa
Super! Gratulacje dla Ninki
Cytat:
Jadła kalafiora, brokuły, cukinię, groszek, szpinak, pietruszkę.
Brzydka kupa po kalafiorze.

Z owoców morele, jagody, brzoskwinie, banany (wszystko w słoiczkach)
Brzydka kupa po bananie.
A te warzywka to swojskie czy słoiczkowe Jak słoiczkowe to, której firmy dostanę cukinię czy szpinak

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
kupiłam słoiczek Hipp z pasternakiem
Sam pasternak dostałaś

Cytat:
nie mialam wczoraj czasu zdac relacji z pierwszej randki Florka z Isabell - wnuczka naszej pani burmistrz bylo fajnie, dzieciaki nawet sie nie zobaczyly, marudzily na zmiane, ale wiekszosc czasu spaly a mamusie sie fajnie dogadywaly. dzisiaj byc moze powtorka
No ładnie, wiedziałaś jak się ustawić i wkręcić do wpływowej rodziny

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:12   #2241
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Jem obiad i Was czytam

Agnes gratuluje!! I nocki i obrotów - a jednak Ninka to zdolniacha
Dzięki za opinie o wkładkach - chyba kupię, może mi przypasują tak jak Tobie

Sharp -

Innocence -a powiedz czy Ty sama jesz słodycze? Chciałabym też małą bezsłodyczowo wychowywać ale sama się opycham i to jeszcze teraz kp i ona to w mleku dostaje więc to chyba będzie trudne

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Zgadzam się w 100%. Wolę żeby słodycze nie kusiły jak jakiś zakazany owoc

Hmm my mamy też brokuła wprowadzać itd. ale skoro wy macie hipoalergiczne mleko - a to z jakiegoś powodu? nam też takie zalecali jak małą dokarmiałam na początku bo miała wysypkę po chusteczkach nawilżanych ale ogólnie nie ma stwierdzonej alergii więc będę normalnie wszystko wprowadzać co wolno.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

może czekolada zrobi wrażenie

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Veronic proszę na forum nie chwalić dziecka, że spi bo na pewno się obudzi
tak, bo jestem uzależniona ale wczesniej byłam bardziej teraz uważam co jem no bo karmie napewno będzie trudne ale warto spróbować żeby chociaż te zdrowe jedli albo np suszone owoce też są słodkie

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-18 o 19:03
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:16   #2242
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

U nas nie ma Byłam dziś specjalnie to sprawdzić i dziecko mi się przez PiPę rozbudziło i ze spania już były nici

No proszę jaka dzielna Nelka Nasza aż tak buźki nie otwiera ale idzie jej ta marchewka całkiem sprawnie. Ta łyżeczka jest super do zagarniania resztek marchewki z buzi A powiedz też Wam od razu zafarbowałam po pierwszym użyciu?

Brawo

Ja moją przewijam zawsze przed pierwszym nocnym karmieniem, ale strasznie się właśnie nakręca i zastanawiam się czy tego nie odpuścić

Po jedzeniu to ja się właśnie boję przewijać, że mi się rozbudzi i już ja nie pośpię

A te warzywka to swojskie czy słoiczkowe Jak słoiczkowe to, której firmy dostanę cukinię czy szpinak

Sam pasternak dostałaś

Ze słoiczków to jadła wszystkie prócz cukinii i pietruszki własnie bo nie znalazłam.
A ze świeżych warzyw jadła wszystkie prócz groszku.
Szpinak występuje razem z ziemniaczkami firmy hipp.

Myślę jeszcze nad selerm, ale nie wiem kiedy sie daje, choć w niektóych słoiczkach występuje jako dodatek własnie.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-10-18, 14:18   #2243
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
W wózkach to rozumiem, bo dziecko może zasnąć np. Ale w krzesełkach? to leżaczki też są be? Przecież do krzesełka daje się na parę minut żeby dziecko nakarmić.
pewnie tak. choć pewnie jak będziesz chciała dziecko na chwile "uziemić" to tez wsadzisz je do krzesełka (jak teraz do leżaczka) i będziecie wspólnie gotowac

Cytat:
Dziękujemy Na szczepieniu byliśmy 2 października i ważyła 7700 a mierzyła 66 cm - przybrała 1100 w ciągu 6 tygodni, więc jeśli dalej tak przybiera to koło 8 kg już waży
niezle, a wygląda na taka drobinke, myslalam, ze ma max 6kg hehe.

Cytat:
Widać, że to wszystko mieć w chicco to trzeba kupić najdroższe krzesełko przeżyjemy i bez kosza - zresztą bez krzesełka też byśmy przeżyli
hehe może sobie kosz doszyje drobny tuning krzesełka

Cytat:
moja zaczęła jęczeć w łóżeczku ide ją ratować
moja wlasnie jeczy, bo nie może zasnąć. powinnysmy isc na spacer, ale na zewnątrz leje

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Laski ! Gdzie kupię tanio formę metalową do muffinek na 12 muffinek????
koniecznie metalowa? mam silikonowa i jest super. zajmuje mało miejsca
Stary 2013-10-18, 14:19   #2244
karota11
Zadomowienie

Cytat:
co do slodyczy - u mnie w domu nigdy nie bylo z braku kasy, a u przyjaciolki zawsze cos lezalo i sie u niej zajadalam. za to ona nie jadla, bo nie miala takiej potrzeby

nie mialam wczoraj czasu zdac relacji z pierwszej randki Florka z Isabell - wnuczka naszej pani burmistrz bylo fajnie, dzieciaki nawet sie nie zobaczyly, marudzily na zmiane, ale wiekszosc czasu spaly a mamusie sie fajnie dogadywaly. dzisiaj byc moze powtorka
o fajowsko

Cytat:
wlasnie wrócilismy ze spaceru, pogoda paskudna, mały jeszcze dospał pół godz a ja moklam bo zapomniałam parasola
Veronic mój pluje kaszką, pomemla trochę jak na swoim mleku zrobię, ale gotowej za chiny nie ruszy - mam z bobovity tak więc u nas bujaczek, ściany i podłoga mają większą ekspozycję na gluten niż Nikodem

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

a co do słodyczy to jestem uzależniona, codziennie cos tam podjadam, a jak w domu brak to piekę od zawsze taka byłam no i u mnie w domu własnie dużo ciast było, z 2-3 razy w tyg mama coś piekła a jak będzie z małym, hmm pewnie będe wolała coś upiec niż gotowe dać
weź mi nic nie mów też zmokłam ;/ a Mały spał,nawet nie wiedział, ze pada
Cytat:
w szoku bylam, bo wystarczylo splukac z niego marchewke ciepla woda. nie ma ani jednej plamy, a tez miałam wizje prania, wystawiania na slonce itd.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

pochwal się koniecznie
ojejunuuu jak dobrze, że poszłam, dorwałam niedźwiadka z H&m-u praktycznie nowiutki, za 7 zł!!! i kocyk i bluzę adika, ale taką gdzieś na 1,5 roku i kutkę bosską ale jestem dumna

Cytat:

Brawo

Sam pasternak dostałaś

Stary 2013-10-18, 14:19   #2245
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ze słoiczków to jadła wszystkie prócz cukinii i pietruszki własnie bo nie znalazłam.
A ze świeżych warzyw jadła wszystkie prócz groszku.
Szpinak występuje razem z ziemniaczkami firmy hipp.

Myślę jeszcze nad selerm, ale nie wiem kiedy sie daje, choć w niektóych słoiczkach występuje jako dodatek własnie.
Dzięki

O selerze słyszałam, że to mocny alergen?

Przyszła Sophie - zaraz będziemy testować

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:57   #2246
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jeny nie wiem, może ząbki, ja chce moje dziecko! Tak ładnie zasypiała w ciągu dnia a teraz to jakaś porażka, ona mnie wykończy teraz może usnęła - nie wiem bo już uciekłam
a jak mężowi powiedziałam, że potrzebuje jakiegoś popołudnia wolnego to zabił mnie wzrokiem on tego nie rozumie, że trzeba się oderwać od tych pieluch, marudzienia, no przecież człowiek się momentami cieszyć nie potrafi już z tego zmęczenia i rutyny. Diabli mi tak pięknie radziła - ale do tego to jeszcze trzeba mieć ugodowego męża. Nie żeby jakiś straszny był, ale myślę, że boi się zostać sam a poza tym uważa chyba że to jest uciekanie a ja powinnam jak matka polka siedzieć ciągle z dzieckiem i nie mam prawa się oderwać.
Dobra wynarzekałam się, ide sprawdzić małą i pod prysznic i jeszcze może coś bym zjadła
od ugodowego meza bardziej porzebna jest stanowcza zona-mama odetchnij...to nie może być tak, ze jedynym momentem spokoju jest hmm posiedzenie na toalecie albo prysznic mamom należy się cos więcej!

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
pewnie ci juz kto odpisal. to za niska hemogl dla dziecka, trza dazyc do 14 raczej, tak minimum. a krew zylowa jest taka ciemna i to nic nie znaczy niestety...
.
hmm, pediatra obejrzał wyniki i stwierdził, ze jest ok. obok mam wpisana norme od 10,1 do 14. w każdym razie zaczelam podawac marchewke, wiec już niebawem miesko i zobaczymy co powie lekarz. dla mnie ona naprawdę nie jest blada

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Clo - znalazłam cos takiego

Hgb lub Hb - hemoglobina. Jest nośnikiem tlenu. Jeśli jest jej za mało, może to powodować podatność na infekcje, braku apetytu i uczucie zmęczenia. U zdrowego dziecka poziom hemoglobiny wynosi od 10,5 do 15 g/dl i w dużej mierze zależy od wieku (najniższy jest w 3.-4. miesiącu życia, gdyż szpik nie produkuje jeszcze odpowiedniej liczby erytrocytów, a kończą się zapasy z okresu płodowego). Jeśli poziom hemoglobiny spada poniżej normy, to dzieje się tak najczęściej z powodu niedoboru żelaza, czasem także witaminy B12 lub kwasu foliowego.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Pogoda do d..
Z w domku nie zasnie.. Bedzie hardcore ;p
Panna Zuzanna sama siada
Na lokciach sie cwaniara podnosi .
kolejna.

ale numer. wzielam marude na kolana, czytam forum. myslalam, ze przykryta kocykiem troszkę sie zmuli i zasnie...a ona odkryla klawiaturę i SIEDZI. chwiejnie jej to wyszlo, ale miesnie brzusia daly rade a jaka dumna z siebie. oczywiście matka spanikowala "dziecko tym asz jeszcze czas" i bach ja do mojej klaty...czy "w czasie deszczu (te nasze) dzieci się nudza", ze odkrywają nowe umiejetnosci?

i jeszcze jedno, jak czyscic nos bez wrzasku i zlosci? bo dzisiaj ewidentnie frida i ja wymiękamy...1:0 dla Neli

Zgodze się z Tobą, mleko mamy jest najlepsze dla dziecka i nie ma mowy o braku witamin. Chyba ze w jakims naprawdę rzadkim przypadku

Z tym napletkiem tez slyszalam taka teorie jak Twoja.. Gdzies w tv to bylo..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Aaaa - Innocence_89 ja Cie przekonywać nie będę, że ciuszki z C&A są bezpieczne, możesz nam oddać
a wiesz, że pampersy też są toksyczne? przegrzewają jąderka? powinnaś używać wielo
wyluzuj dziewczyno
Stary 2013-10-18, 15:00   #2247
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

O selerze słyszałam, że to mocny alergen?

Przyszła Sophie - zaraz będziemy testować
Rezczywiście piszą, że seler alergizuje, ale, że jak nic się nie dzieje po sprobowaniu to podawać. Moze za jakis czas spóbujemy

Wyczytałam na jakiejś stronie właśnie, tylko to jest według tego, że rozszerza sie dietę po 6 msc

" Pierwsze warzywa niemowlaka to ziemniaki, kabaczek, dynia, awokado, marchew, następnie burak, kalafior, seler naciowy, zielona fasolka, szpinak i botwinka. Po około 10 miesiącu podajemy pomidory (wg norm jest to owoc!), brukselka, kapusta, cebula, kukurydza, sałata i por."

Diabli nasza ma hemoglobinę 11,3 i niby ok jest

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-10-18 o 15:01
Stary 2013-10-18, 15:00   #2248
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Moje dziecię poprzestawiało sobie coś w głowie i już nasty dzień rozbudza się w nocy na 1-2 a czasami i 3 h. Dzisiaj np obudził się o 2:50 na cyca (zasnął o 21) i o 3:10 po jedzeniu powiedział "cześć mamo. zaczynamy dzień!" Chodziłam, nosiłam, lulałam, tuliłam aż w końcu się wkurzyłam i położyłam do łóżeczka, włączyłam karuzelę i przysnęłam. Wierzgał, przełączał muzyczkę nóżkami aż w końcu karuzela skończyła grać, patrzę a Gucio śpi. Usnął sam! Ale nie na długo, bo zaczął harczeć, więc musiałam odessać Mu z noska gluty i się wybudził. I tak się "bawiliśmy" gdzieś do 5. Na koniec dałam Mu cyca i padł i pospaliśmy do 8. Tzn Kuba chyba po 7 się przebudził, ale grzecznie leżał na brzuszku, miętosił pieluchę i coś tam gadał, a matka trochę dospała...
Muszę jakoś naprawić tego mojego brzdąca, bo się wykończę tym nocnym życiem Małego
Nelcia tez zaczyna charczeć, wiec w ruch poszla masc majerankowa, nasivin, olbas...najgorzej, ze ona sobie już nic nie pozwala majstrować przy nosie, a tu trzeba psiknąć woda morska, odciagnac frida, psiknąć nasivinem, posmarować mascia a dziecko wije się jak dzdzownica i mi jej strasznie szkoda
Stary 2013-10-18, 15:06   #2249
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

ejjjj, czy Wy tez macie grudniowa wyplate macierzyńskiego (w PUE) 27go?! powalilo ich...
A żeby się tam zarejestrować i zobaczyć takie dane to muszę się udać po jakieś potwierdzenie do Zusu osobiście?

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:12   #2250
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
za 5 mcy Lili! a co do diety to u nas to samo. w pewnym momencie zaczełam miec wyrzuty sumienia ze olałam okienko imunologiczne i gluten, ale doszłam do wniosku, ze za chile i te teorie obala i wyjda nowe rewelacje Zaczynamy od skonczonych 6mcy a gluten wprowadzimy na koncu
my tez. najpierw warzywa, później owoce i kaszki, a na koniec dosypiemy manne i będzie gotowe na pewno dzieci te okienka maja w roznym czasie, bo nie wszystkie rozwijają się identycznie Nela może mieć odrobine spóźnione hehe.

Cytat:
Nieprawda wysokogatunkowy olej rzepakowy (tłoczony na zimno) jest dużo zdrowszy niż masło. Ma wielonienasycone kwasy tłuszczowe (zawiera wiecej omega6 niz oliwa). Ja bede dodawac wlasnie ten olej bo tłuszcz w słoiczkach nie ma byc tylko wspomaganiem przy kupkach ale dostarczac odpowiednich wartosci odzywczych i byc baza pod rozpuszczajace sie w tłuszczach witaminy
az mialam ochote napisac o smierdzacym w bb bielmarze ale nie chciałam Innocence znow stresować

Cytat:
oj kłóciłabym sie z logicznoscia tego stwierdzenia mozliwosci mozr i wieksze,ale tu licza sie checi. apetyt rosnie w miare jedzenia i łatwiej uwierzyc mi w etyczne pobudki jednoosobowej firmy niz wielkiego koncernu (chocby nawet miał 50 swoich fundacji )
Ash, jasne masz racje. tylko często jest tak, ze taki zwykly mini przedsiebiorca ma dużo bardziej ograniczony dostep do roznych towarów...materialy sa sprzedawane w wielkich belach - Kowalskiej nie stać na to, żeby zakupić, a co dopiero sprowadzić takowy i jeszcze na tym zarobić, a po kosztach nikt pracować nie chce. ja tez myslalam, ze posciele wyjda dużo taniej niż te oferowane w necie, a w rzeczywistości naprawdę ciężko dostać się do bezpośredniego importera, który male firemki traktuje poważnie i sprzedaje im niewielkie ilości. w tym wypadku koncern ma pierwszeństwo.
mój tz pracuje obecnie w branzy informatyczno-filmowej, ze tak to nazwe i dystrybutorzy filmow, gier wola film opchnac po kosztach biedronce, by ta wprowadzila go wcześniej na rynek niż firmie tym się zajmującej...nawet z zyskiem praktycznie zerowym.

choć ja tez większym zaufaniem darzylabym Kowalska niż wielka sieciowke ale wybierając malej ubranka wole angielskie marki, bo te bawełniane polskie śpiochy/kaftaniki robione w większości na jedno kopyto jakos mnie odpychają

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Mam szybkie pytanko, czy któraś z Was używa wielorazowych wkładek laktacyjnych np. z aventa? Ja ciągle muszę używać bo jak karmię to mi kapie z drugiej piersi, no i na noc też używam, chyba jeszcze by się opłacało kupić skoro do roku co najmniej będę karmić.
średnio wygladaja, ale polecam wkładki babydream z rossmana. pudelko za 5zl. jakos mniej mi zal je uzywac i co chwile zmieniac a teraz glownie dom, spacery, wiec nie musze mieć idealnie dopasowanych.
nie wiedziałam, ze sa wielorazowe!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości