Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 11:45   #151
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny na pierwszej stronie jest że dostęp do klubu dostają osoby aktywne co najmniej 100postów , ja wiem że dla niektórych to może być trudne dlatego umówmy się tak że mogą dostać też te osoby co po prostu udzielają się aktywnie . Chociażby pisały 1 posta na dzień lub dwa. Tylko że np. aktywność musi być oceniona przez jakiś tam czas OK. ?? chodzi o to też aby nie dostawały osoby co np napiszą na wątku 2 wiadomości i znikną na 3 miesiące lub dłużej.

Ja myślę podobnie, jednak w klubie się pisze bardziej intymniej i ujawnia się więcej o sobie, więc aby kogoś tam przyjąć to trzeba widzieć, że dana osoba jest aktywna i tutaj nie chodzi o liczbę postów, bo mozna nabić 100 postów w jeden czy dwa dni a później przez miesiac się nie odezwać
Stary 2013-10-18, 11:50   #152
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Palas Rill - no właśnie o tym elancylu też czytałam,że dobry!
póki co też nie mam wutamin i nie biorę ale niebawem będę miała coś przepisane ale wolę w razie czego od razu mieć jakiś obraz cenowy itd

Niki - no to prawda - bo odpisuje sobie od razu obok waszych postów, a tak to zawsze zanim przeczytalam wszystko ,zanim pocytowalam, a jeszcze połowa się nie zacytowała, to zapominałam, co ja to miałam powiedzieć... a tak na bierząco mam otwarte, nie muszę edytować cytatów itd... ja piszę w takich małych notesikach które jeśli macie windows 7 to macie w pakiecie, coś jak takie karteczki na lodówkę które się przykleja, tylko to jest na pulpit ale można mieć karteczkę "na" oknie z waszymi postami i tylko je przewijam i dopisuje odpowiedzi, potem tylko kopiuj wklej a wszystko przez te ograniczenia w cytowaniu.. teraz juz nie zmienie metody. Fajne ze Tobie też podpasowała

Light Limara- dziękuję za odpowiedź pytam bo dość przykładnie wygląda ta wizyta i mysle ze cenowo calkiem spoko w takim razie!

adamklip- nigdy o tym nie słyszałam, a już na obcięcie to na pewno możesz a jesli trzeba to nawet powinnaś tylko idz do takiego co w razie jesli obok będą babie farbować włosy i smrodzić to żeby mieli wentylowane pomieszczenie, chociaż uchylone okno, żebyś nie wdychała świństw.

agus7ia - nie sluchaj baby - od II trymestru się bierze, nie wszystkie witaminy są dobre w I trymestrze a znajdują się pośród całego składu. np wit A - która swoją drogą z naturalnego źródła nie jest szkodliwa. No i najbardziej chyba istotne jest to że na początek wystarcza to co dostarczamy z jedzenia, a jakbyśm dodatkowo przyjmowały suplementy to niektóre elementy mogłby być w za dużym stężeniu w organiźmie, co w I trymestrze gdy wszystko się rozwija i dzidziol wiele nie potrzebuje nie jest wskazane. W II trymestrze już jak najbardziej dlatego ja już się rozglądam za odpowiednimi i nie dorgimi

co do progesteronu i bety- tu przyznam rację p.doktor i naprawdę doceniam jej tok myślenia - jestem żywym przykładem na to, że jakby beta miała znaczenie, to moje dziecko powinno się bardzo słabo rozwijać, a rośnie należycie a progesteron? jesli ktos nie ma problemów z ciążą to też nie masz co robić także nie ma faktycznie co się stresować i wydawać $.
nie wstawaj jak nie musisz!
Justynka - no właśnie ja też już się rozglądam dlatego zaproponowałam temat do rozmowy
a duphaston kochana odstawiasz stopniowo? czy dalej bierzeesz w tej samej dawce i jak ci sie skonczy to odstawiasz? bo wiesz najlepiej stopniowo zmniejszac od 3x1 , 2x1 i ostatnie dni 1x1 i dopiero finito.

gosiaczku - jesteście razem i w tym tkwi Wasza ogromna siła! przeżyliście tyle razem że wierzę, że czeka Was piękne wspólne życie, mimo przeciwności! wszystko Was umocni i upewni tylko nieświadomie, że ta droga wspólna jest dobra, bo jesteście razem! Macie nasze wsparcie, dobre słowo, wiecie sami dobrze ile jesteście warci i to się liczy! a imponowanie ojcu bufonowi? choćby Twój małżonek kiedyś skarbiec przed nim otworzył, królem ozłoconym zostal, to i tak nie doczeka się docenienia - szkoda jego energii. Najważniejsze że ty to widzisz, i niech widzi to że go doceniasz każdego dnia w Twoich oczach i słowach. Powtarzaj mu na głos po wielokroć co Ci się podoba, mów w prost że jest bardzo mądry i zdolny, choć pewnie to robisz - będziecie mieli dziecko i wtedy myślę już osłodzi mu się życie zupełnie jestem naprawdę pod wrażeniem ile przeszliście, i pamiętajcie że o tyle jesteście mocniejsi i byle co was nie ruszy już! buzka
ps masz piękne motto - musisz go tym zarazić

wioluś - jestes zauwazalna jesteś, nie pitol jakże tam u ciebie ? jak się czujesz?

kasiab- no masz ty swoje utrapienie, wszystko będzie dobrze myszka , ważne, że macie jako taki swój kąt i niestety każdy w życiu jak to pisala gosiaczek ma coś, co nie jest jak trzeba, co męćży i trapi ale to co najważniejsze w życiu to jednak nam się udało i tym trzeba się cieszyć codziennie .

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-18 o 11:57
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:50   #153
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Zaklecie Hokus Pokus nie dziala, Abrakadarba tez nie
To chyba musi byc cos bardziej zaawansowanego
Cholerka to nie mam pomysłu - pozostało Ci dalej leżeć

Niki, olej Teściową - Ty wiesz co dla Twojego dziecka jest najważniejsze Moja Teściowa kilka razy rzuciła hasłem, że 'cukier krzepi', ale mimo tego stwierdzenia to mądra Kobieta i w efekcie zawsze stoi za mną murem - nigdy nie podważa mojego zdania Ale to też jest efekt naszych rozmów z Nią i moją Mamą. Od razu postawilismy warunek, że to my jesteśmy Rodzicami i nasze zasady są "święte"! Jeśli mają jakieś obiekcje to poprosiliśmy o mówienie o tym poza Kubusiem.

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:55   #154
Nikii89
Zakorzenienie

Magdi jak na razie jestem na etapie że od miesiąca nie gadam z teściową. Mimo że widze ją codziennie bo razem mieszkamy (mam nadzieję że już nie długo)
Stary 2013-10-18, 11:55   #155
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Pallas, Hope co do witamin to orzeraza mnie fakt ze kazdy lekarz ma inna opinie na ten temat. Bylam wczoraj u swojeje lekarki i dopytalam o te witaminy bo juz na poprzedniej wizycie kazala mi je brac. Ja obecnie mam prenatal classic, ktory kupilam za jakies grosze na all. Za 90 tabletek zaplacilam jakos 30 zl. Ale wyczytalam na ulotce ze nalezy jest stosowac od II trymestru. Wiec pytam sie lekarki czy napewno moge je brac czy ewentualnie poleci mi cos innego. Uslyszalam ze moge je brac jak najbardziej ona nie widzi przeciwskazan. I ze witaminy najlepiej brac jak najszybciej bo jak juz wyniki krwi beda zle to bedzie za pozno i trzeba bedzie sie faszerowac silniejszymi dawkami. Tak wiec juz nic z tego nie rozumie. Jeden lekarz kategorycznie odradza, a inny zaleca. Zwariowac mozna
Właśnie ja też tego nie rozumiem, dlaczego jeden lekarz każe brać witaminy a inny nie? Ja biorę na razie tylko kwas foliowy, a troche się przejęłam, bo szwagierka mi mówiła, że ona brała od początku, że każdy lekarz, u którego była kazał jej brać i pomyśląłam, że moja lekarka jest jakaś niekompetentna... Ale na szczęście się uspokoiłam czytając Was

Gosiiaczek trzymam kciuki za następną obronę Kuby!! tym razem na pewno się uda no i współczuję, że ma taką sytuację z tatą... Nie rozumiem rodziców, którzy nie wspierają swoich dzieci ... :/ najważniejsze, że macie siebie i Ty jesteś obok niego, a on obok Ciebie

Cytat:
hmmm, wiecie ze ja jeszcze w lozku leze i nie moge zmobilizowac sie zeby wstac. Macie jakies magiczne zaklecie, ktore w tym pomoze
Wstawaj szkoda dnia?
Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
A TERAZ co dzisaj na obiadek robimy ??? I kochane moje bola was plecy bo mnie tak szczegolnie wieczorem , robicie jakies cwiczenia albo cos ????
Mnie nawet przed ciążą bolały, bo 8 h w pracy przed kompem :/ a nie chce pomyśleć co będzie jak brzuch urośnie żadnych ćwiczeń na to nie robię, choć mąż każe mi w pracy przerwy robić i coś się poskręcać heh
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:55   #156
kasiab91
Zakorzenienie

Spadam kochane, bo jadę z mama na te zakupy Odezwę się później
Dziękuję za wsparcie każdej z Was:cmo k:
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:57   #157
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
No i pozwalam od czasu do czasu rozpieszczać Dziecko przez Dziadków (czymś sensownym - np. dobrą czekoladą), ale ja nie kupuję batoników, chipsów, lizaków czy innych tego typu śmieci
A mi już teściowie zapowiedzieli, że rodzice są od wychowywania, a dziadkowie od rozpieszczania... ale się stresuję w jakiej skali będzie to rozpieszczanie :/

Cytat:
Ja tylko z farbowaniem czekam do II trymestru, bo to jednak sporo chemii
Zapytałam na ostatniej wizycie co gin na temat farbowania myśli... i odpowiedział mi, żeby poczekać właśnie do II trymestru, "jak Młode będzie silniejsze" No to czekam, a odrościk już ładny... bo ja naturalny ciemny brąz maluję na jasny blond Ale też się obawiam czy z mdłościami nie zrobiłabym kuku na moją Panią fryzjerkę... więc wolę poczekać
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 12:01   #158
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Udanych zakupów!

Ja też uciekam. Jadę po Misię do przedszkola, a potem będziemy próbować rybkę. Pachnie pięknie!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:05   #159
wiola883
Rozeznanie

hope dobze sie czuje chodz dzisiaj senna jestem i taka jaby zmeczona ale to pewnie od pogody bo paskudna ajak ty sie czujesz , czytałam ze po wizycie juz sie tak nieprzejmujesz dobre podejscie
Stary 2013-10-18, 12:09   #160
Pallas Ril
Rozeznanie

Cieszę się, że pomysł na rybkę się spodobał Uwielbiam ten przepis, jest taki nieszablonowy, a bardzo szybko się to robi U mnie też wczoraj była, jakoś się przemogłam, z zatkanym nosem smażyłam

W ogóle ta stronka jest genialna, super tam są przepisy i jakie zdjęcia cudne, aż chce się jeść (nie dotyczy pierwszego trymestru :P). Idealny przykład, że matka zostająca w domu z dzieckiem nie musi zostać kurą domową, tylko może stworzyć coś genialnego!

hope Pisałaś o odstawianiu Duphastonu. Oczywiście na bank musisz się skonsultować z lekarzem jak go odstawiać i kiedy. Ale jedno jest na pewno ważne, żeby nie odstawić z dużej dawki na zero. Bo przy dużym spadku progesteronu można poronić nawet zdrową ciążę Trzeba stopniowo powoli zmniejszać dawkę.
Stary 2013-10-18, 12:10   #161
agus7ia
Raczkowanie

Kasiab bedzie dobrze. I napewno wkrotce znajdzie sie jakies rozwiazania. Twoj maz juz zapewno zamartwia sie ze nie masz takiego spokoju w ciazu jaki powinnas miec. i wiesz nawet jak bedziecie musieli odwiedzac czesto tesciow ze wzgledu na chora mame to i tak nie bedzie to samo co mieszkanie z nimi.

Pikaso dobra rada, napewno skorzystam jak bede w drugiej ciazy

Nikii dobra juz wstaje, tylko juz nie bij

Hope juz naprawde nie wiem. chyba jeszcze sie wstrzymam przez te 3 tygodnie, albo poszukam czego co jest zalecene w I trymestrze. Ale szczerze powiem, ze wkurza mnie takie podejscie lekarzy.

Wiecie co ja jestem ciagle glodna. Musze jesc co 2 godziny
Wlasnie pochlonelam 4 tosty w tym 2 z nutella, a mnie raczej od slodyczy narazie odrzuca. W ciagu 2 tygodni przytylam juz kilogram. Jak tak dalej pojdzie to bede malym slonikiem na koniec ciazy

Chyba tez zmykam na chwile, bo jakos udalo mi sie dzieki wam zmobilizowac do wstania. Musze do sklepu i na poczte wyskoczy. Wizyta na poczcie bedzie jak zwykle ciezkim przezyciem. Te kobiety, ktore tam pracuja sa z innej epoki
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 12:11   #162
Pallas Ril
Rozeznanie

A w ogóle to znalazłam dziś w necie coś takiego:
http://demotywatory.pl/4223180/Zrob-dobry-uczynek

Nie wiem czy to kwestia hormonów, ale jakoś mnie to rozczuliło i chyba się wybiorę na pocztę
Stary 2013-10-18, 12:15   #163
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
A mi już teściowie zapowiedzieli, że rodzice są od wychowywania, a dziadkowie od rozpieszczania... ale się stresuję w jakiej skali będzie to rozpieszczanie :/
Wiadomo, że wszyscy dziadkowie rozpieszaczają wnuki, a szczególnie to pierwsze... Najbardziej obawiam się tego, że będziemy mieli z mężem jakieś zasady co do wychowania dziecka, a nasi rodzice będę np mu pozwalać na coś czego my nie pozwalamy... A jak tu być autorytetem, kiedy dziadki podważają wychowanie? :P
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:17   #164
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Hej hej Nie wiem kiedy nadrobie, ale melduję się po wizycie
Wszystko oki dzidziol zdrowy, uparta gin zrobiła mi prenatalne :p I w szoku jestem przezierność 1,1 ja zakadałam większa po przygodach z Olim, kość nosowa widoczna super Jakoś na luzie podchodziłam do badań wiedząc, że mogą nic nie znaczyć a się miło zaskoczyłam
Tylko już nie jestem majowa... Termin przesunął sie aż na 22 kwietnia - Nikki masz zadanie Tak jak myślałam
A i zamiast 12t6dni jak licze wyszło 13t3d więc ja już drugi trymestr

Co jeszcze to podpytałam o szyjkę - niby nie ma zależności że jeśli była w pierwszej ciąży słaba to w drugiej też musi... I o antygen Rh - około 20 tygodnia się bada

Tż został sam z małym uśpił go i śpi 2h chyba zdrowieje Bo ostatnio 15 - 30 min. Tylko pewno mama wróciła to zaraz wstanie

Cytat:
Madziuuula na alkoholu ?? prawoślazowy?? to dlaczego lekarz przepisuje i pozwala dawać go dziecku ?? Nam powiedział że Oskarowi mamy dawać , a szczerze nie zwracałam uwagi na skład bo zaufałam pediatrze, teraz mnie zaskoczyłaś.
No właśnie my teraz też dostaliśmy dla młodego i pani w aptece nam tłumaczyła że bez alkoholu prawoślaz się nie utrzyma więc wszystkie mają jakieś stężenie, niby dała nam takie z minimalnym. No i mówiła że to od niedawna takie ograniczenia wprowadzili, kiedyś ludzie normalnie dawali syrop na alkoholu dzieciom i było oki

A co do wizyty Tż z młodym u lekarza nie wypaliła :p Jaja jakieś, dzwonimy do rejestracji a tam: pediatra dzieciecy na sympozjum, lekarz na zastępstwo w nocy trafił do szpitala, można na dyżur po 18 ale za to podziękujemy, napewno full dzieci dzis będzie kaszlących smarkających...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:19   #165
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

Nie wiem czy to kwestia hormonów, ale jakoś mnie to rozczuliło i chyba się wybiorę na pocztę

ja już to dawno widziałam i wysłałam

https://www.facebook.com/PomocIWspar...eckiej?fref=ts

Edytowane przez Aldrin
Czas edycji: 2013-10-18 o 12:22
Aldrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:19   #166
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

I dziękuję za zaproszenie

Marianek i Rysiu
Stary 2013-10-18, 12:22   #167
Nikii89
Zakorzenienie

wiola przez pierwsze 3m możesz właśnie być taka senna ciągle zmęczona , więc jak masz okazję to korzystaj i śpij

Madziuuula super że na wizycie OK i spoko zaraz zmienię.

Idę do mojego przystojniaka spać Swoją drogą czas za szybko leci dziś mój synuś ma już 1,5 roku
Stary 2013-10-18, 12:22   #168
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Niki 89, carolyna86 jesteście wielkie dzięki za pomoc...

Znów jestem cchwilkę sama to pomyślałam że wpadne zajrzeć co u was

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:23   #169
wiola883
Rozeznanie

madziulka to super ze wizyta sie udała i dziedziatko zdrowe
niki ale nie miałam tak tylko dzisiaj jakies osłabiona jestem mam nadzieje ze mnie nie bierze angina bo moja siostrzenica miała i była u nas w domu , dobranoc milej dzemki

Edytowane przez wiola883
Czas edycji: 2013-10-18 o 12:25
wiola883 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 12:24   #170
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Witam sie popołudniowo!
zanim Was nadrobiłam od wczoraj to mi zeszło trochę.
Rano byłam w pracy, zawiozłan to poprawione l4 i od poniedziałku wracam.
Zmienia mi sie pracodawca i musze z miesicć wytrzymać. W poniedziałek bede nowa umowe podpisywać pewnie.
I bede miała jeszcze mniej czasu dla Was.

Odnośnie kremów i oliwek na roztępy polecam poczytac blog chemiczki która analizuje składy rożnych kosmetków i art dla dzieci i mam. Mnie najbardziej zszokowały analizy chusteczek nawilżanych dla dzieci.
Link do analizy kremów na rozstępy dla ciężarnych:
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html#more

ja w poprzedniej ciąży smarowałam sie jak mi sie przypomniało mustellą, ale na tyłku mi i tak wyszły, na szczescie zbladły a teraz kupiłam balsam z Rossmana i mam nadzieję ze bedzie ok.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:29   #171
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Ja sie przeprowadzilismy do krakowa kuba nic mial nawet butow zimowych, rodzice sie odwrocili od niego , tak naprawde wyrzucili go z domu jak sie dowiedzieli ze wrocilismy do siebie bo roztalismy sie przez nich , zero pomocy z ich strony zero sparcia i tez mial rok przerwy bo nie bylo nas stac na studia, potem jakos zaczelo sie ukladac , zaczelismy odkladac na studia on dawal korepetycje z niemieckiego po pracy od razu jechal czasem go 12 h nie bylo w miedzy czasie zmarla jego mama tata zwalil to na niego ze to przez niego ze uciekl z domu, nawet aktu zgonu nam nie dał chodzil juz na studia , i nalezalasie mu renta po mamie ale tata go nie zglosil sam zgarnial cala kase bo ma jeszcze 3 braci w tym 6 letnich blizniakow rok zalatwialismy ta rente bo wiedzielismy ze na nieniego nie ma co liczyc 230 zl dostal zawsze cos bo za semesr 2600 zl rodzice moi nam pomagali dawali jedzenie zawsze lodowka dzieki nim byla pelna ... wszystko im zawdzieczamy..... a te studia duzo znacza dla niego bomw domu nigdy go nie chwalono nik nigdy nie byl z niego dumny tak sie tylko kasa liczyla a nie uczucia wiec te studia to dla niego to udowodnienie samemu sobie zejest cos wart.....ja jestem starsza od niego o 4 lata i to byl zawsze problem..... na nastepny czwartek mamy cywilny ..... jego stary bo na inne miano nie zasluguje ma byc.... nie wiem czego ma sie spodziewac .... ale chyba chcial mu pokazac dyplom i powiedziec jednak jestem czegos wart mam studia , od dzisaj zone, a wmaju bede ojcem i to zawdzieczam tylko sobie ..... bo ty mnie skresliles ...... taka krotka nasz historia ......

Sumtne to jak własny ojciec może traktować własnego syna. Ważne że twój Tż ma ciebie i w tobie oparcie... Samo to że jesteście razem w krótce będziecie rodzicami da wam siłe żeby przetrwać przeciwności losu. Głowa do góry

Light Limara biorę duphaston do końca opakowania czyli pewnie do połowy 14 tc.
Potem jak się skończy mam nie kupować. mam mieć tylko ewentualne opakowanie gdyby nie daj boże miało się coś nie dobrego dziać.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Nie Kuba niestety ma pod tym względem ma bardzo restrykcyjną Matkę Uważam, że słodycze (sklepowe) w diecie Dziecka są zupełnie zbędne Nie bronię pieczonego ciasta, bułeczki, itp. - od czasu do czasu No i pozwalam od czasu do czasu rozpieszczać Dziecko przez Dziadków (czymś sensownym - np. dobrą czekoladą), ale ja nie kupuję batoników, chipsów, lizaków czy innych tego typu śmieci Sami takich rzeczy nie jemy i nie daję tego dziecku. Kupuję biszkopty, chrupki kukurydziane i precelki (które bardzo lubi). Je dużo owoców, więc cukru Mu nie brak Myślę, że później (jak pójdzie do szkoły) nie uchronię, więc póki co chcę mieć nad tym kontrolę

Dla mnie wrzucanie zdjęć do klubu nie jest problemem, ale ja mam już w tym doświadczenie, więc dostosuję się do reszty
Niki, możesz nie też dodać do maila?
Ojej mój małż ma takie same podejście do tych śmieciowych słodyczy... Teraz jak ja mam ochote na chipsy to mi chowa i podsuwa jabłko i dziecko mówi też będzie chronił przed tymi smrodami - jak to nazywa.

Ja w innym wątku zdjęcia do klubu wrzuycałam na zasadzie zakładania np na googlach albumu i podawałam link inaczej nie potrafie

Mama Franka

Stary 2013-10-18, 12:34   #172
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Witam sie popołudniowo!
zanim Was nadrobiłam od wczoraj to mi zeszło trochę.
Rano byłam w pracy, zawiozłan to poprawione l4 i od poniedziałku wracam.
Zmienia mi sie pracodawca i musze z miesicć wytrzymać. W poniedziałek bede nowa umowe podpisywać pewnie.
I bede miała jeszcze mniej czasu dla Was.

Odnośnie kremów i oliwek na roztępy polecam poczytac blog chemiczki która analizuje składy rożnych kosmetków i art dla dzieci i mam. Mnie najbardziej zszokowały analizy chusteczek nawilżanych dla dzieci.
Link do analizy kremów na rozstępy dla ciężarnych:

ja w poprzedniej ciąży smarowałam sie jak mi sie przypomniało mustellą, ale na tyłku mi i tak wyszły, na szczescie zbladły a teraz kupiłam balsam z Rossmana i mam nadzieję ze bedzie ok.

Przeczytałam tą stronę i wyszło, że każdy krem jest beznadziejny Tyle, że jeden mniej, inny bardziej
Stary 2013-10-18, 12:48   #173
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm, wiecie ze ja jeszcze w lozku leze i nie moge zmobilizowac sie zeby wstac. Macie jakies magiczne zaklecie, ktore w tym pomoze

Mnie z łóżka zazwyczaj wyciąga głód i myśl o czymś pysznym

Gosiaczek ja mogę zacząć ćwiczenia od 14 tc czyli od przyszłego tygodnia. Ale wcale na nie nie mam sił ani ochoty wieczorem,. wieczorem to mnie zazwyczaj delikatnie mdli po kolacji... A w innym terminie dnia nie mam kiedy. Ale trzeba się wziąć za siebie bo niestety organizm potrzebuje ruch

Cytat:
Leż i nie wstawaj jak nie masz po co

Ja z miłą chęcią też bym się położyła

Wiecie jak ja tęsknię za swoim domem... Tam mogłabym leżec i do wieczora, a tu już tak nie mogę. Niestety jak kiedyś pisałam teście mnie nie rozpieszczają A teśc w szczególności teraz. Straszny z niego alkoholik i właśnie ma "atak" że tak powiem po dwóch tygodniach spokoju. Jestem załamana i już nie wiem co mam robic dosłownie. Mimo, ze kocham męża to mam chęc spakowac się i wyprowadzic z tego domu

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------
Moim zdaniem powinnaś z małżem pogadać przecież widzi jaka jest sytuacja, niezdrowa... Jeśli macie możliwości to powinniście zmienić miejsce zamieszkania. Na spokojniejsze!!! Zwłaszcza teraz

doczytałam w następnym poście jak sprawa wygląda...

pikaso dla męża za pyszny obiadek

A wracając do klubu to jak liczymy te 100 postów, I cześć + II część a może inaczej... Ja czasem pisze jeden post i cytuję. A może do klubu będą wpuszczane te które są z nami np od 2 mc??? co wy na to??? tylko czy jest możliwość sprawdzenia tego>????
Niki89 zgadzam się z twoja propozycją wejścia do klubu)

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:

Udanych zakupów

Hope nie rezygnuj z duphastonu!!!!! I tak jak któraś z was pisała trzeba go odstawiaać stopniowo.

madziula super że wszystko ok. dla maluszka i dla dzielnej mamy

ja na rozstępy kupiłam krem z ziaji. Zobaczymy czy będzie działał.

Mama Franka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 12:53   #174
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Jak leżałam probowałam nie oddychać i sprawdzić czy czuję te ruchy, ale lipa
Tak więc jeśli chcecie mini disco na usg polecam milky waya
A ja nieustannie kilka razy dziennie mam gilgotki i tak jakoś mimowolnie łapie się na tym że to jednak maluch

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
A co do lakieru to ja zawsze w skarpetkach jestem badana więc się nie przejmuję
A mi jakoś głupio w skarpetkach na fotel bo Tż nie toleruje skarpetek w łóżku

Gosiiaczek przykra sytuacja Oby sie wszystko poukładało

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
poza tym pomału mogłybyśmy zacząć rozmawiać o witaminach, niebawem będziemy już musiały się zaopatrzyć a ja to już teraz bym zakupiła (12 tc) bo czuję i wiem, że nie dostarczam organizmowi tego co powinnam, a nie chcę żeby dziecko ze mnie "wyciągnęło" resztkę wzroku, zębów itd.
no i wiem że nasze doktorki nam przepiszą w większości coś co mają polecić, a ja bym chciała byśmy znalazły coś taniego i w zupełności wystarczającego, po co przepłacać, i tak mamy wydatków...
Ja od czasów Olafa brałam witaminy na chłopski rozum czułam że mam niedobory (po włosach, paznokciach) to brałam. Znalazłam vitaminer prenatal chyba najtańszy 17 zł za 60 szt? Jakoś tak a skład ma super, duze zawartości procentowe, porównując lepszy np. od centrum materna którym tak sie zachwycała jedna z moich koleżanek
Brałam całą pierwszą ciąże i cały okres karmienia, potem 2-3 m-ce przerwy i jest dzidź 2 więc znów biore

Cytat:
Napisane przez adamklip Pokaż wiadomość
Dziewczyny słyszałyście coś aby w ciąży nie chodzić do fryzjera?? Bo za dwa tygodnie idziemy z mężem na wesele i chciałam iść podciąć sobie trochę włosy z długości
Aaaa to pewnie chodzi coś w stylu "obetniesz dziecku rozum" ?

Magdi555 super podejście do słodyczy w diecie dziecka, szkoda że ja nie potrafię być taka konsekwentna

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
dzisiaj pakowałam swoje rzeczy w pracy, żeby nowej pracownicy miejsce w szafkach zrobić i tak jakoś smutno mi się zrobiło. Popatrzyłam na salę i te słodkie buziaki dzieci i aż łezka mi się w oku zakręciła.
Ojej ale jeszcze do nich wrócisz Też by mi się łezka zakręciła

Cytat:
Tak więc jeśli nie macie nic przeciwko to założyłam już jakiś czas meila i jak ktoś chce namiary niech pisze do mnie na PW . I ja będę zdjęcia tam dodawała bo wg mnie to prościej i bardziej prywatnie

Dziewczyny na pierwszej stronie jest że dostęp do klubu dostają osoby aktywne co najmniej 100postów , ja wiem że dla niektórych to może być trudne dlatego umówmy się tak że mogą dostać też te osoby co po prostu udzielają się aktywnie . Chociażby pisały 1 posta na dzień lub dwa. Tylko że np. aktywność musi być oceniona przez jakiś tam czas OK. ?? chodzi o to też aby nie dostawały osoby co np napiszą na wątku 2 wiadomości i znikną na 3 miesiące lub dłużej.
Ja jestem za mailem, bo można by inne pliki wrzucuć, a chciałam kiedyś filmy z ćwiczeniami podesłac

Tak tak, z zaproszeniami niech będzie od udzielania się nie ilości postów, bo jak zaczną szalone nabijać by wbić się do klubu to głupio wyjdzie

Cytat:
Cieszę się, że pomysł na rybkę się spodobał Uwielbiam ten przepis, jest taki nieszablonowy, a bardzo szybko się to robi U mnie też wczoraj była, jakoś się przemogłam, z zatkanym nosem smażyłam

W ogóle ta stronka jest genialna, super tam są przepisy i jakie zdjęcia cudne, aż chce się jeść (nie dotyczy pierwszego trymestru :P). Idealny przykład, że matka zostająca w domu z dzieckiem nie musi zostać kurą domową, tylko może stworzyć coś genialnego!
Jej nadrobiła, a nie trafiłam na żadną stronkę, chyba ślepa jestem, musze poszukać o czym mówicie :p

Cytat:
Idę do mojego przystojniaka spać Swoją drogą czas za szybko leci dziś mój synuś ma już 1,5 roku
Aaaa to dziś, najlepszego dla Oskarka !!!

Nooo nadrobiłam, Oliś śpi 3 godzinę Ale klubu nie ogarne o co tam biega, nie na umysł ciężarnej :p

Marianek i Rysiu
Stary 2013-10-18, 12:54   #175
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Zapytałam na ostatniej wizycie co gin na temat farbowania myśli... i odpowiedział mi, żeby poczekać właśnie do II trymestru, "jak Młode będzie silniejsze" No to czekam, a odrościk już ładny... bo ja naturalny ciemny brąz maluję na jasny blond Ale też się obawiam czy z mdłościami nie zrobiłabym kuku na moją Panią fryzjerkę... więc wolę poczekać
Ja też mam straszny odrost Patrzeć na siebie nie mogę
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Hej hej Nie wiem kiedy nadrobie, ale melduję się po wizycie
Wszystko oki dzidziol zdrowy, uparta gin zrobiła mi prenatalne :p I w szoku jestem przezierność 1,1 ja zakadałam większa po przygodach z Olim, kość nosowa widoczna super Jakoś na luzie podchodziłam do badań wiedząc, że mogą nic nie znaczyć a się miło zaskoczyłam
Tylko już nie jestem majowa... Termin przesunął sie aż na 22 kwietnia - Nikki masz zadanie Tak jak myślałam
A i zamiast 12t6dni jak licze wyszło 13t3d więc ja już drugi trymestr

Co jeszcze to podpytałam o szyjkę - niby nie ma zależności że jeśli była w pierwszej ciąży słaba to w drugiej też musi... I o antygen Rh - około 20 tygodnia się bada

Tż został sam z małym uśpił go i śpi 2h chyba zdrowieje Bo ostatnio 15 - 30 min. Tylko pewno mama wróciła to zaraz wstanie
No, proszę, jakie super wieści! A gdzie zdjęcie?
A co do terminu, to ja bym nie sugerowała się tym z USG, a bardziej tym z OM Na USG jeszcze nie raz się będzie zmieniał, bo dzieci różnie rosną Kuba z USG miał zawsze wcześniejszy, ze względu na dużą główkę Najbardziej wiarygodny jest ten z OM

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Ja w innym wątku zdjęcia do klubu wrzuycałam na zasadzie zakładania np na googlach albumu i podawałam link inaczej nie potrafie
Justynko, w klubie jest instrukcja Zresztą, jak podasz linki do albumów to też będzie dobrze

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:29   #176
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
a ja się dziś pochwaliłam,że od 3 dni nie miałam nutelli w ustach i właśnie wszamałam dwie kromki z nią jeszcze o tej godzinie, pięknie... zjadłabym coś jeszcze ale nie ma nic takiego w lodowce co by mnie zadowoliło

Muffinko męczą Cię wymioty?mi lekarka przepisała tabletki
a no mecza, dlugo nie wymiotowalam, ale teraz niestety... jak mam lepszy dzien to sie ludze, ze przechodzi, ale doopa blada. Generalnie mam wrazenie, ze jest co raz gorzej, ale to pewnie spowodowane zmeczeniem tym wszystkim. Dzis wg OM jest rowno 12 tygodni, chyba juz czas na poprawe...

dzieki za wszystkie kciuki, przydadza sie bo strasznie sie denerwuje...

obiecane fotki dla hope i janeczki (zakladka do ksiazki i obrazek do pokoju malucha)

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

nie chca mi sie fotki zaladowac chociaz pozmniejszalam, wiec musi byc tak

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

ab_cd ja uzywam masla do ciala, sklad ma dosc dobry pomijajac jeden paraben pod koniec, a nawilza lepiej niz ta oliwka, zeszlym razem uzywalam tylko oliwki/balsamu z baby dreama i mimo malego brzucha rozstepow mam milion piecset

a propo polecam poczytac
babka analizuje sklady roznych kosmetykow m.in. kremow na rozstepy czy kosmetykow dla dzieci

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Gosiaczku przykro mi, ze tztowi nie wyszedl egzamin, rozumiem jego zal, przyjaciolka miala to samo, jedna kobitka uwalila 2/3 roku ewidentnie zanizajac punkty, nawet skargi pisali ale dziekan olal, dopiero na komisyjnym inni egzaminatorzy znajacy temat podciagali im punktacje, zeby nie dala rady wzsystkich usadzic. Strasznie to frustrujace

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:33   #177
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:

Slyszalam o tej akcji i chyba tez posle

madziuuula super ze badania tak fajnie wyszly

Edytowane przez Gosiiaczek
Czas edycji: 2013-10-18 o 13:44
Gosiiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:35   #178
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

mycha - ja też ciągle czekam z farbowaniem ach, kiedy nadejdzie ten dzien przyjemnosci

wiola - no to dobrze ze u Ciebie z samopoczuciem OK! senne dzisiaj bedziemy pewnie wszystkie - nic nie poradzimy ja po obiedzie pojde sie drzemnac jak sie uda.

Pallas Ril, Justynka- tak pisalam bo bylam ciekawa jak Justynka odstawia
ja jeszcze nie odstawiam ale mam takie samo zdanie jak ty. Nie mówiła nic moja p.doktor ale widze ze na recepcie ten zapisala mi juz 2x1. z resztą - dzisiaj odbieram wynik progesteronu który sama sobie zrobiłam - jak poziom juz bedzie spoko to fakycznie zjadę na 2x1

Madziula - to świetnie że wszystko jest wporządku! wizyta udana bardzo! no i bąbel rośnie jak widać jak na drożdżach buziaki dla Was
jak ci się syn tyle wyśpi to nie wiem co to będzie przez resztę dnia a może mąż powinien częściej usypiać ?

muffinko
- coś piięknego!
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:47   #179
Pallas Ril
Rozeznanie

madziuuula pisałam o stronie http://www.kwestiasmaku.com/

a jeśli chodzi o konkretny przepis na rybke to: http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...y/przepis.html
Stary 2013-10-18, 13:50   #180
Marina1
Zakorzenienie

Mama czerwcowa 2011 życzy książkowych ciąż! Pozdrawiam!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości