|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Ja myślę podobnie, jednak w klubie się pisze bardziej intymniej i ujawnia się więcej o sobie, więc aby kogoś tam przyjąć to trzeba widzieć, że dana osoba jest aktywna i tutaj nie chodzi o liczbę postów, bo mozna nabić 100 postów w jeden czy dwa dni a później przez miesiac się nie odezwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Palas Rill - no właśnie o tym elancylu też czytałam,że dobry!
póki co też nie mam wutamin i nie biorę ale niebawem będę miała coś przepisane ale wolę w razie czego od razu mieć jakiś obraz cenowy itd Niki - no to prawda - bo odpisuje sobie od razu obok waszych postów, a tak to zawsze zanim przeczytalam wszystko ,zanim pocytowalam, a jeszcze połowa się nie zacytowała, to zapominałam, co ja to miałam powiedzieć... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Light Limara- dziękuję za odpowiedź ![]() ![]() adamklip- nigdy o tym nie słyszałam, a już na obcięcie to na pewno możesz a jesli trzeba to nawet powinnaś ![]() agus7ia - nie sluchaj baby - od II trymestru się bierze, nie wszystkie witaminy są dobre w I trymestrze a znajdują się pośród całego składu. np wit A - która swoją drogą z naturalnego źródła nie jest szkodliwa. No i najbardziej chyba istotne jest to że na początek wystarcza to co dostarczamy z jedzenia, a jakbyśm dodatkowo przyjmowały suplementy to niektóre elementy mogłby być w za dużym stężeniu w organiźmie, co w I trymestrze gdy wszystko się rozwija i dzidziol wiele nie potrzebuje nie jest wskazane. W II trymestrze już jak najbardziej dlatego ja już się rozglądam za odpowiednimi i nie dorgimi ![]() co do progesteronu i bety- tu przyznam rację p.doktor i naprawdę doceniam jej tok myślenia - jestem żywym przykładem na to, że jakby beta miała znaczenie, to moje dziecko powinno się bardzo słabo rozwijać, a rośnie należycie ![]() ![]() nie wstawaj jak nie musisz! Justynka - no właśnie ja też już się rozglądam dlatego zaproponowałam temat do rozmowy ![]() a duphaston kochana odstawiasz stopniowo? czy dalej bierzeesz w tej samej dawce i jak ci sie skonczy to odstawiasz? bo wiesz najlepiej stopniowo zmniejszac od 3x1 , 2x1 i ostatnie dni 1x1 i dopiero finito. gosiaczku - jesteście razem i w tym tkwi Wasza ogromna siła! przeżyliście tyle razem że wierzę, że czeka Was piękne wspólne życie, mimo przeciwności! wszystko Was umocni i upewni tylko nieświadomie, że ta droga wspólna jest dobra, bo jesteście razem! Macie nasze wsparcie, dobre słowo, wiecie sami dobrze ile jesteście warci i to się liczy! a imponowanie ojcu bufonowi? choćby Twój małżonek kiedyś skarbiec przed nim otworzył, królem ozłoconym zostal, to i tak nie doczeka się docenienia - szkoda jego energii. Najważniejsze że ty to widzisz, i niech widzi to że go doceniasz każdego dnia w Twoich oczach i słowach. Powtarzaj mu na głos po wielokroć co Ci się podoba, mów w prost że jest bardzo mądry i zdolny, choć pewnie to robisz - będziecie mieli dziecko i wtedy myślę już osłodzi mu się życie zupełnie ![]() ![]() ps masz piękne motto - musisz go tym zarazić ![]() wioluś - jestes zauwazalna jesteś, nie pitol ![]() ![]() kasiab- no masz ty swoje utrapienie, wszystko będzie dobrze myszka , ważne, że macie jako taki swój kąt i niestety każdy w życiu jak to pisala gosiaczek ma coś, co nie jest jak trzeba, co męćży i trapi ale to co najważniejsze w życiu to jednak nam się udało i tym trzeba się cieszyć codziennie . ____________________ ps: dodaję całą słodycz mojego dnia ![]() ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-18 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niki, olej Teściową - Ty wiesz co dla Twojego dziecka jest najważniejsze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Magdi jak na razie jestem na etapie że od miesiąca nie gadam z teściową. Mimo że widze ją codziennie bo razem mieszkamy (mam nadzieję że już nie długo)
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gosiiaczek trzymam kciuki za następną obronę Kuby!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Spadam kochane, bo jadę z mama na te zakupy
![]() ![]() Dziękuję za wsparcie każdej z Was ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#157 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też uciekam. Jadę po Misię do przedszkola, a potem będziemy próbować rybkę. Pachnie pięknie!
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
hope dobze sie czuje chodz dzisiaj senna jestem i taka jaby zmeczona ale to pewnie od pogody bo paskudna ajak ty sie czujesz , czytałam ze po wizycie juz sie tak nieprzejmujesz dobre podejscie
#160 |
Rozeznanie
|
Cieszę się, że pomysł na rybkę się spodobał
![]() ![]() ![]() W ogóle ta stronka jest genialna, super tam są przepisy i jakie zdjęcia cudne, aż chce się jeść (nie dotyczy pierwszego trymestru :P). Idealny przykład, że matka zostająca w domu z dzieckiem nie musi zostać kurą domową, tylko może stworzyć coś genialnego! hope Pisałaś o odstawianiu Duphastonu. Oczywiście na bank musisz się skonsultować z lekarzem jak go odstawiać i kiedy. Ale jedno jest na pewno ważne, żeby nie odstawić z dużej dawki na zero. Bo przy dużym spadku progesteronu można poronić nawet zdrową ciążę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Kasiab bedzie dobrze. I napewno wkrotce znajdzie sie jakies rozwiazania. Twoj maz juz zapewno zamartwia sie ze nie masz takiego spokoju w ciazu jaki powinnas miec. i wiesz nawet jak bedziecie musieli odwiedzac czesto tesciow ze wzgledu na chora mame to i tak nie bedzie to samo co mieszkanie z nimi.
Pikaso dobra rada, napewno skorzystam jak bede w drugiej ciazy ![]() Nikii dobra juz wstaje, tylko juz nie bij ![]() Hope juz naprawde nie wiem. chyba jeszcze sie wstrzymam przez te 3 tygodnie, albo poszukam czego co jest zalecene w I trymestrze. Ale szczerze powiem, ze wkurza mnie takie podejscie lekarzy. Wiecie co ja jestem ciagle glodna. Musze jesc co 2 godziny ![]() Wlasnie pochlonelam 4 tosty w tym 2 z nutella, a mnie raczej od slodyczy narazie odrzuca. W ciagu 2 tygodni przytylam juz kilogram. Jak tak dalej pojdzie to bede malym slonikiem na koniec ciazy ![]() Chyba tez zmykam na chwile, bo jakos udalo mi sie dzieki wam zmobilizowac do wstania. Musze do sklepu i na poczte wyskoczy. Wizyta na poczcie bedzie jak zwykle ciezkim przezyciem. Te kobiety, ktore tam pracuja sa z innej epoki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
A w ogóle to znalazłam dziś w necie coś takiego:
http://demotywatory.pl/4223180/Zrob-dobry-uczynek Nie wiem czy to kwestia hormonów, ale jakoś mnie to rozczuliło i chyba się wybiorę na pocztę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
Wiadomo, że wszyscy dziadkowie rozpieszaczają wnuki, a szczególnie to pierwsze... Najbardziej obawiam się tego, że będziemy mieli z mężem jakieś zasady co do wychowania dziecka, a nasi rodzice będę np mu pozwalać na coś czego my nie pozwalamy... A jak tu być autorytetem, kiedy dziadki podważają wychowanie? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() ![]() Wszystko oki dzidziol zdrowy, uparta gin zrobiła mi prenatalne :p I w szoku jestem przezierność 1,1 ja zakadałam większa po przygodach z Olim, kość nosowa widoczna super ![]() ![]() Tylko już nie jestem majowa... Termin przesunął sie aż na 22 kwietnia - Nikki masz zadanie ![]() ![]() A i zamiast 12t6dni jak licze wyszło 13t3d więc ja już drugi trymestr ![]() ![]() Co jeszcze to podpytałam o szyjkę - niby nie ma zależności że jeśli była w pierwszej ciąży słaba to w drugiej też musi... I o antygen Rh - około 20 tygodnia się bada ![]() Tż został sam z małym uśpił go i śpi 2h chyba zdrowieje ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do wizyty Tż z młodym u lekarza nie wypaliła :p Jaja jakieś, dzwonimy do rejestracji a tam: pediatra dzieciecy na sympozjum, lekarz na zastępstwo w nocy trafił do szpitala, można na dyżur po 18 ale za to podziękujemy, napewno full dzieci dzis będzie kaszlących smarkających...
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już to dawno widziałam i wysłałam ![]() https://www.facebook.com/PomocIWspar...eckiej?fref=ts Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2013-10-18 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
I dziękuję za zaproszenie
![]() ![]()
#167 |
Zakorzenienie
|
wiola przez pierwsze 3m możesz właśnie być taka senna ciągle zmęczona , więc jak masz okazję to korzystaj i śpij
![]() Madziuuula super że na wizycie OK i spoko zaraz zmienię. Idę do mojego przystojniaka spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Niki 89, carolyna86 jesteście wielkie
![]() Znów jestem cchwilkę sama to pomyślałam że wpadne zajrzeć co u was ![]()
#169 |
Rozeznanie
|
madziulka to super ze wizyta sie udała i dziedziatko zdrowe
niki ale nie miałam tak tylko dzisiaj jakies osłabiona jestem mam nadzieje ze mnie nie bierze angina bo moja siostrzenica miała i była u nas w domu , dobranoc milej dzemki
Kocham moje trzy skarby ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wiola883 Czas edycji: 2013-10-18 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
Witam sie popołudniowo!
zanim Was nadrobiłam od wczoraj to mi zeszło trochę. Rano byłam w pracy, zawiozłan to poprawione l4 i od poniedziałku wracam. Zmienia mi sie pracodawca i musze z miesicć wytrzymać. W poniedziałek bede nowa umowe podpisywać pewnie. I bede miała jeszcze mniej czasu dla Was. Odnośnie kremów i oliwek na roztępy polecam poczytac blog chemiczki która analizuje składy rożnych kosmetków i art dla dzieci i mam. Mnie najbardziej zszokowały analizy chusteczek nawilżanych dla dzieci. Link do analizy kremów na rozstępy dla ciężarnych: http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html#more ja w poprzedniej ciąży smarowałam sie jak mi sie przypomniało mustellą, ale na tyłku mi i tak wyszły, na szczescie zbladły a teraz kupiłam balsam z Rossmana i mam nadzieję ze bedzie ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sumtne to jak własny ojciec może traktować własnego syna. Ważne że twój Tż ma ciebie i w tobie oparcie... Samo to że jesteście razem w krótce będziecie rodzicami da wam siłe żeby przetrwać przeciwności losu. Głowa do góry ![]() Light Limara biorę duphaston do końca opakowania czyli pewnie do połowy 14 tc. Potem jak się skończy mam nie kupować. mam mieć tylko ewentualne opakowanie gdyby nie daj boże miało się coś nie dobrego dziać. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja w innym wątku zdjęcia do klubu wrzuycałam na zasadzie zakładania np na googlach albumu i podawałam link inaczej nie potrafie ![]()
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeczytałam tą stronę i wyszło, że każdy krem jest beznadziejny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie z łóżka zazwyczaj wyciąga głód i myśl o czymś pysznym ![]() Gosiaczek ja mogę zacząć ćwiczenia od 14 tc czyli od przyszłego tygodnia. Ale wcale na nie nie mam sił ani ochoty wieczorem,. wieczorem to mnie zazwyczaj delikatnie mdli po kolacji... A w innym terminie dnia nie mam kiedy. Ale trzeba się wziąć za siebie bo niestety organizm potrzebuje ruch ![]() Cytat:
doczytałam w następnym poście jak sprawa wygląda... pikaso ![]() ![]() A wracając do klubu to jak liczymy te 100 postów, I cześć + II część a może inaczej... Ja czasem pisze jeden post i cytuję. A może do klubu będą wpuszczane te które są z nami np od 2 mc??? co wy na to??? tylko czy jest możliwość sprawdzenia tego>???? Niki89 zgadzam się z twoja propozycją wejścia do klubu ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Udanych zakupów ![]() Hope nie rezygnuj z duphastonu!!!!! I tak jak któraś z was pisała trzeba go odstawiaać stopniowo. madziula super że wszystko ok. ![]() ![]() ja na rozstępy kupiłam krem z ziaji. Zobaczymy czy będzie działał.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gosiiaczek przykra sytuacja ![]() ![]() Cytat:
![]() Brałam całą pierwszą ciąże i cały okres karmienia, potem 2-3 m-ce przerwy i jest dzidź 2 więc znów biore ![]() Cytat:
![]() Magdi555 super podejście do słodyczy w diecie dziecka, szkoda że ja nie potrafię być taka konsekwentna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak tak, z zaproszeniami niech będzie od udzielania się nie ilości postów, bo jak zaczną szalone nabijać by wbić się do klubu to głupio wyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nooo nadrobiłam, Oliś śpi 3 godzinę ![]()
![]() |
#175 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do terminu, to ja bym nie sugerowała się tym z USG, a bardziej tym z OM ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za wszystkie kciuki, przydadza sie bo strasznie sie denerwuje... obiecane fotki dla hope i janeczki (zakladka do ksiazki i obrazek do pokoju malucha) https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater nie chca mi sie fotki zaladowac chociaz pozmniejszalam, wiec musi byc tak ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- ab_cd ja uzywam masla do ciala, sklad ma dosc dobry pomijajac jeden paraben pod koniec, a nawilza lepiej niz ta oliwka, zeszlym razem uzywalam tylko oliwki/balsamu z baby dreama i mimo malego brzucha rozstepow mam milion piecset a propo polecam poczytac http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html#more babka analizuje sklady roznych kosmetykow m.in. kremow na rozstepy czy kosmetykow dla dzieci ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Gosiaczku przykro mi, ze tztowi nie wyszedl egzamin, rozumiem jego zal, przyjaciolka miala to samo, jedna kobitka uwalila 2/3 roku ewidentnie zanizajac punkty, nawet skargi pisali ale dziekan olal, dopiero na komisyjnym inni egzaminatorzy znajacy temat podciagali im punktacje, zeby nie dala rady wzsystkich usadzic. Strasznie to frustrujace |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() madziuuula super ze badania tak fajnie wyszly ![]()
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-18 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
mycha - ja też ciągle czekam z farbowaniem
![]() ![]() wiola - no to dobrze ze u Ciebie z samopoczuciem OK! ![]() ![]() Pallas Ril, Justynka- tak pisalam bo bylam ciekawa jak Justynka odstawia ![]() ja jeszcze nie odstawiam ale mam takie samo zdanie jak ty. Nie mówiła nic moja p.doktor ale widze ze na recepcie ten zapisala mi juz 2x1. z resztą - dzisiaj odbieram wynik progesteronu który sama sobie zrobiłam - jak poziom juz bedzie spoko to fakycznie zjadę na 2x1 ![]() Madziula - to świetnie że wszystko jest wporządku! ![]() ![]() ![]() jak ci się syn tyle wyśpi to nie wiem co to będzie przez resztę dnia ![]() ![]() muffinko - coś piięknego! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
madziuuula pisałam o stronie http://www.kwestiasmaku.com/
a jeśli chodzi o konkretny przepis na rybke to: http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...y/przepis.html |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Mama czerwcowa 2011 życzy książkowych ciąż! Pozdrawiam!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.