|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Sprobuj wlozyc maly palex do buzki i takim jakby haczykiem wyjac piers
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
no mowilam zeby tytuly wymyslic moja propozycja
rosna w sile nam dzieciaki niezle z nich juz rozrabiaki lub mase faldek, dwa podbrudki, brzuszek moj jest okraglutki no i jeszcze pozegnalysmy swe brzuszki mamy kochane maluszki Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#4743 |
Zadomowienie
|
Powinnam się leczyć, bo zobaczyłam taką małą piranię
![]()
#4744 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ide go odłożyć. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Wtajemniczenie
|
no mowilam zeby tytuly wymyslic moja propozycja
rosna w sile nam dzieciaki niezle z nich juz rozrabiaki lub mase faldek, dwa podbrudki, brzuszek moj jest okraglutki no i jeszcze pozegnalysmy swe brzuszki mamy kochane maluszki Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#4746 |
Rozeznanie
|
Laski!
Szukałam czegoś do obróbki fot online fajnego, prostego w obsłudze i znalazłam http://www.befunky.com/ baaardzo łatwy w obsługiwaniu i ma sporo efektów <3 musiałam się podzielić znaleziskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Raczkowanie
|
małaczarna- super pomysł z tymi fotkami! Aż łzy mi poleciały, myśle że Cynamonkom też.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zadomowienie
|
Ghia jakie masz samodzielne dziecko
![]() ide chate ogarnac bo syf i malaria . |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4750 |
Rozeznanie
|
Na szybko dwie wersje jednej fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idą idą ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj przy Franku wcinałam krążki sucharkowe i on tak się na nie patrzył, co z nimi robię, gdzie wędrują, a potem zaczął wystawiać język ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
A teraz czas na filmiki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
u nas jest tak, że chrzestna kupuje tą płachtę co się kładzie na dziecku, a chrzestny świeczkę.
#4754 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zaliczamy 4 drzemkę ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
W ogole wtf?! Co ten moj dzieciak se mysli zboj jeden
![]() 8rano, a on sie chichra i zjada piastki i sadzi bakale. Matko spac jeszcze trzeba troszke :ziewa: Ghia- super! Uwielbiam na Toska patrzec. On juz tak siedzi w wozeczku? ![]() She- duzy juz Igorek ![]() Jakierka- nie na jasne. W kryzysowych sytuacjach tak, ale zeby non stop to jest nie polecane. Ja mialam ten problem w szpitalu bo nie kapnelam sie od razy. Maly zamiast jesc to se ssal i tylko tyle. Stracil duzo na wadze przez to :/ Edytka- ja za kazdym karmieniem mam 2cm sutki ![]() Ja wlasnie widzialam z Bobovity taki kleik ryzowy. U nas te amerykanskie kaszki sa wlasnie bez smaku bez nic. Ja kiedys kupowalam sobie do jedzenia ![]() Ja sie tylko nad jednym zastanawiam, ze ja bylam karmiona zywym krowim mlekiem, a potem zwykla manna i zyje jakos. I mama mowila ze bylam najzlotrzym dzieckiem pod sloncem. Dumam czy nie kupiowac poprostu organicznego mleka krowiego przegotowac i poprostu dac malemu w razie W zamiast tego calego mm, ktore i tak ma krowie mleko tyle ze w proszku. Co uwazacie? A np.taka soja nie jest wcale dobra, wiekszosc jest GMO do tego spozywana w duzych ilosciach dziala nie najlepiej na plodnosc u chlopcow. Moj maly gada muuuu, muuuu ![]() Ciekawe co by bylo gdybym teraz Tz obudzila zeby sie zajal malym, a ja ide spac ![]() Moj Tz jest taki sam. Nigdy nie wie gdzie co lezy w domu. Do tego potrafi przekrecac ze niby ja tak mowilam a nie tak ![]() Od lat walcze zeby obieraczke do warzyw- moja bo on ma swoja w ogole ![]() ![]() ![]() Sztuka sluchania. I tez jak cos zrobi to slysze "pozmywalem naczynia i wynioslem smieci" Oooo aleeee wow medal i na piedestaly z nim!!! Ja to nic nie robie skoro sie nie chwale ![]() Nie wiem co ja bede robic teraz o tej porze ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#4756 |
Zadomowienie
|
Ita ten z fałdkami jest super
A ja też mam pomysła tym razem serio Cynamonki codziennie wspieramy i o dzieciakach naszych gadamy |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odgłosy mlaskania mnie nie wkurzają, gorzej jak wsadzi paluchy za głęboko i mu się zwraca ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak to co będziesz robić? Pisać na wizazu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też właśnie próbowałam wymyślić coś o Cynamonkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
Tylko mm prócz mleka krowiego ma jeszcze wiele innych składników. Samo mleko krowie jest ubogie w żelazo i musiałabyś dodatkowo podawać. Najbardziej zbliżone do mleka matki jest mleko kozie. Ja mam zamiar karmić jak najdłużej do roku jak się uda i wtedy już będę podawała obiadki kaszki mleczne, owoce, mięsko, ale też produkty mleczne- jogurty, maślankę, ser. Samo mleko krowie do picia podam pewnie bliżej dwóch latek. Chociaż mojej siostrze Pani doktor ostatnio na wizycie zabroniła jeszcze zamieniać mm, które dostaje na śniadanko na mleko krowie, a Filipek ma już 2 lata i 2 miesiące.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |||||||||
Zakorzenienie
|
no świetnie, jak 2h laziliśmy po dworze to było tak se.. słońce na przemian z mżawką.. potem się rozpadało na dobre, wróciliśmy do domu i teraz słońce wyszło... a Igi śpi w pokoju dalej przy otwartym oknie...no trudno juz nie wychodzę...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pewnie przy biurku biedakowi każesz jeść:P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie przepadam za takimi "efektami" akurat.
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Podczytuję dzisiaj tylko bo łeb od rana mi pęka, ledwo żyję ![]() Mam tylko pytanie do mam karmiących kp, jecie pieczarki?
#4762 | ||
Zakorzenienie
|
hej,
Cynamonku super ze sie odezwałas, trzymam kciuki za Was i za kp ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43318699]Mój TZ też wali szafkami w kuchni, a Młody tylko coraz szerzej otwiera oczy :/ Jezu szlag mnie powoli trafia z tym karmieniem. W nocy zawsze było ok, a teraz... Dwa razy sie zakrztusil, więc ryk na całego, potem wypił 60 i wypychanie smoczka. No trafia mnie powoli. Jak on odziedziczył jedzenie po mnie (czyli niejedzenie) to mi ta resztką włosów z głowy wypadnie... Zaoszczędze na odzywkach. Potem jeszcze coś napisze, ale to jak sie przesiade na kompa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Być może mały mniej potrzebuje, albo Twoje mleczko jest tresciwsze. Podobno jego skald zmienia sie wraz z uplywem czasu. Wczesniej Michaś ssał piers po 30 min. nawet, potem jadl 15-20 min., a teraz jada po 8 min, no max 10, ale to jak ma humor. No i co ja na to poradze - nic, nie wepchne mu cycka zeby nie wiem co. Pluje mleczkiem, wypycha sutka jezykiem. Jada co 2-3 godziny, czasami 1,5, ale nie czesciej. Mierzyłam go - rosnie i obwod glowy i klatka piersiowa i dlugosc i waga - chociaz nie rosnie juz tak szybko jak na poczatku ale ma bardzo ladne przyrosty. Nie wiem jak jest przy odciaganiu, bo udalo mi sie przystawianie do cycusia, wiec Michas tylko tak juz je. Ale podobno z wiekiem, czyli ok 3 miesiaca - moj ma 2,5 miesiaca, dzieci ssą efektywniej, mleczko jest tresciwsze i wg pediatry pewnie dlatego je tak krótko. Cytat:
![]() -czasami puści pierś i odbije mu się samo - karmię na leżąco zawsze, bo tylko tak łapie dobrze pierś - czasami żebym nawet go nosiła i 30 min. nie odbija mu sie - Michas nie jest dzieckiem ulewajacym - zdarzylo sie to moze z 5 razy a ma juz 2,5 miesiaca i nawet jak odkladam go nie odbitego nic sie nie dzieje, ale kłade go na boczku - tak na wszelki wypadek Tyle ze od kilku nocy mam problem, bo z boku przekreca sie na plecki sam, wiec moje odkladanie na boczek juz nie dziala ![]() - Cytat:
Chociaz mi tez zdarzyło sie kilka razy wylać mleczko ![]() mozesz tez mrozic, ja mam w zamrażalce 3 litry ![]() czewrony baloniku 100 lat kochana !
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-10-18 o 14:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
A nie możesz wziąć czegoś przeciwbólowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Obstawiam ten tyyul z Cynamonkami
![]() Anulka - wlasnie kozie. Zapomnialam o nim. Tez chce karmic piersia jak najdluzej, ale musze miec jakas bardzo dobra alternatywe w razie W gdyby mleczarnia padla. Czyli Ty nie rozszerzasz diety po 4mcu? Gnom na cycku zasypia ![]() Niech spi bo ja tez chce jeszcze z godzinke. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#4765 |
Zakorzenienie
|
akurat nie mam nic w domu, jak mały wstanie to pójdę do apteki. Ja mam czasami takie bóle głowy, że tabletki na nie nie pomagają, chyba jakieś migrenowe
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maly sie obudził czas na mleczko... Zjedzone i dalej kima, mogę dokończyć pranie ![]() Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-10-18 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Wtajemniczenie
|
Stokrotka- ja jem i malej nic nie jest. Ja juz ogólnie jem wszystko
Neni- a co to? Guru Twoim jestem? ![]() Tak, bede Holle podawac ale jeśli chodzi o ekspozycje na gluten i te pol łyżeczki to kupilam w zdrowej żywności manne ekologiczna za 5zl, gotuje w malym garnuszku 100ml wody, daje 2 lyzki tego prochu i chwilę gotuje. Taka mala ilość sie robi w momencie. Resztę zjadam ![]() ![]() Hani bardzo smakowalo ![]() Ogólnie jesli chodzi o rozszerzenie to: Gluten przy kp między 4 a końcem 6 mca kiedy karmimy wyłącznie piersią Przy mm najpierw warzywa a potem gluten. Jesli chodzi o pozostałe przy kp to mozna po 4 mcy cos wprowadzać, kosztem karmienia. My zaczniemy podawac po lyzeczce niedługo, jak jej zasmakuje to ok, jak nie to zmuszac nie bede, a lyzeczka czy dwie nie zastąpi jej piersi ja tam sie zastanawialam czy Hani sie w nocy po prostu pic nie chce. Ja w nocy duzo pije bo mi ciepło ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Aaa i program do zdjęć jest fajny- Fotor. Na tel tez jest wersja Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka -
![]() Karo- czyli jak w ogole Twoj plan bedzie wygladal? Jak to karmic? Najpierw dac piers a potem te kasze czy tam warzywko czy jak? Bo ja wlasnie nie chce zastepowac kp czyms zeby laktacja nie padla mi. Maly spi , ufff. Ide jeszcze i ja bo mi sie litery rozmazuja. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domcia: fajny ten program, faktycznie prosty, czytelny i ma sporo efektów, których nie ma ps ![]()
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.